Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

106th Tour de France (2.UWT)Stage 8 » Mâcon › Saint-Étienne (200k)

Gepost door Cecchini 
Cecchini 13 juli 2019 01:04


Vertrek 12.10
Verwachte aankomsttijd 17.30

Algemeen Klassement

1 GIULIO CICCONE 133 TREK - SEGAFREDO 29h 17' 39'' -
2 JULIAN ALAPHILIPPE 21 DECEUNINCK - QUICK - STEP 29h 17' 45'' + 00h 00' 06''
3 DYLAN TEUNS 47 BAHRAIN - MERIDA 29h 18' 11'' + 00h 00' 32'' B :
4 GEORGE BENNETT 82 TEAM JUMBO - VISMA 29h 18' 26'' + 00h 00' 47'' - -
5 GERAINT THOMAS 1 TEAM INEOS 29h 18' 28'' + 00h 00' 49'' - -
6 EGAN BERNAL 2 TEAM INEOS 29h 18' 32'' + 00h 00' 53'' - -
7 THIBAUT PINOT 51 GROUPAMA - FDJ 29h 18' 37'' + 00h 00' 58'' - -
8 STEVEN KRUIJSWIJK 81 TEAM JUMBO - VISMA 29h 18' 43'' + 00h 01' 04'' - -
9 MICHAEL WOODS 98 EF EDUCATION FIRST 29h 18' 52'' + 00h 01' 13''
10 RIGOBERTO URAN 91 EF EDUCATION FIRST 29h 18' 54'' + 00h 01' 15'' - -

Cecchini 13 juli 2019 01:05
We willen graag onwrikbare zekerheden, behalve in de sport

Door Bert Wagendorp



De Tour de France is een week bezig en houdt zich keurig aan de wetten van de betere vertelling: het is nog onduidelijk hoe hij zal ­aflopen. Je wilt geen ­roman lezen waarvan je op eenderde al weet hoe het verder zal gaan. Van alle sportevenementen lijkt de Tour het meest op een dagelijks feuilleton – verhalen waarmee kranten vroeger ­pagina’s opvulden. De etappes zijn de afleveringen die interessant genoeg moeten zijn om het boek niet verveeld in een hoek te gooien

Aan de Tourverslagen in kranten en op televisie kun je merken dat degenen die het verhaal vertellen ook nog geen idee hebben welk thema ze moeten kiezen. Daarvoor heb je eerst een paar hoge bergen nodig, een flinke selectie die duidelijk maakt wie de hoofdpersonen van het verhaal zullen worden. En dan is het maar te hopen dat zich daartussen ook een outsider bevindt die alle scenario’s waardeloos maakt.

Dit doet zich niet zo vaak voor. Sport heeft zich in de armen van de wetenschap gestort en die heeft maar één doel: elke toevalligheid zoveel mogelijk uitsluiten.

Sport is gebaat bij chaos en onverwachte ontwikkelingen. Bij helden die falen en kansloos geachten die plotseling naar voren komen. In het gewone leven vinden we onvoorspelbare ontwikkelingen steeds onverkwikkelijker. Zeker in Nederland, waar alles is gericht op het scheppen van onwrikbare zekerheden en op ­levens die geheel volgens planning verlopen. We willen het toeval uitsluiten, want toeval kan een hoop ­ellende veroorzaken. De inspanningen die we daarvoor leveren, maken Nederland tot een van de best ­georganiseerde landen ter wereld – maar ook een tikkeltje saai.

Om toch aan onze dosis opwinding te komen, hebben we de sport uitgevonden. Maar in de afgelopen ­decennia heeft ook daar het maakbaarheidsdenken steeds meer voet aan de grond gekregen. Sport is de grootste tak van de mondiale entertainmentindustrie, en waar miljarden omgaan, houden ze niet van onzekerheden, daar willen ze controle op de rendementen.

Van de vier halve finalisten op het tennistoernooi van Wimbledon waren er drie vooraf te voorspellen, Federer, Nadal en Djokovic, al jaren de drie grootste sterren van de sport en tevens de commercieel belangrijkste assets die miljoenen aan sponsor- en televisiegelden het tennis binnentrekken.

Hoe verrassende ontwikkelingen de aandacht trekken, bleek het afgelopen seizoen in de Champions League met Ajax, dat spotte met alle prognoses. Vrijdag werd bekend dat Matthijs de Ligt voor 70 miljoen naar Juventus is vertrokken – na het vertrek van Frenkie de Jong naar Barcelona de volgende en vermoedelijk ­succesvolle poging van het grootkapitaal om het ­komende seizoen nieuwe vervelende verrassingen te voorkomen.

In de Tour is het nog even afwachten, maar ook daar is het waarschijnlijk dat een van de renners van de ­financiële grootmacht Ineos in Parijs de laatste gele trui in ontvangst mag nemen.

Uiteindelijk is dat de dood in de pot en dat blijkt. Sport heeft te kampen met afnemende belangstelling en degenen die nog wel tot de trouwe consumenten behoren, zijn 60 jaar of ouder.

Het is opvallend dat juist in het meest kapitalistische land ter wereld, de VS, de sport zo is georganiseerd, dat verrassingen en een voortdurende wisseling van de machtsverhoudingen worden gestimuleerd. De regels zorgen ervoor dat de sterken zwakker worden en de zwakkeren sterker: nivellering is het doel. De sport is in de VS een vrije markt, maar wel een sterk gereguleerde. Dat is geen vorm van socialisme, maar van doordacht kapitalisme: zo houd je de consument vast en blijven de winsten hoog.

In Europa geldt het recht van de sterkste en als er niks verandert, gaat dat de sport opbreken. Die moet doen waarvoor ze is ingehuurd: verrassen en verbazen.

Om de onvoorspelbaarheid in mijn eigen leven nieuw leven in te blazen, ga ik er een paar maanden tussenuit. In het kader van de voorspelbaarheid: op donderdag 2 januari 2020 ben ik terug.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/07/2019 01:17 door Cecchini.
opoeepo 13 juli 2019 01:14
Van Garderen - DNS
Cecchini 13 juli 2019 01:30
Vergeten Nederlandse Tourrenners -Jan van Wijk 90-ste in de Tour van 1986

Met dank aan Slogblog.



Jan van Wijk was een veelbelovende renner, die - naar eigen zeggen - de bezetenheid miste en daarom niet verder kwam dan een bescheiden profcarrière. Zo komt hij tevoorschijn uit het interview dat Jan Zomer in 1990 in Wielerexpress publiceerde. Van Wijk was een goede amateur die het als zodanig prima naar z'n zin had en er helemaal niet aan dacht om beroepsrenner te worden. In Nederland was er in die tijd de Panasonic-ploeg van Peter Post met veel buitenlandse vedetten en de vrijbuitersploeg van Jan Raas in de Kwantum-kleuren. Die hadden niet zo veel belangstelling voor het amateurtje uit Haarlem, dat echt voor de lol reed. Hij was op dat moment al 24 jaar en had zich er al mee verzoend verder amateur te zullen blijven. Hij was een regelmatige renner die weinig won, maar wel in de selectie zat van de KNWU. Gebrek aan talent was dus niet het probleem. En toen kwam ineens PDM, een nieuwe profploeg met veel ambitie onder leiding van Roy Schuiten, en die bood de blonde Haarlemmer een profcontract aan. Het werd ...

... niet wat hij ervan verwachtte en na twee jaar kon hij vertrekken. Schuiten keek niet naar hem om en Jan Gisbers - diens opvolger - was er van overtuigd dat een renner er vanzelf komt als je hem maar verantwoordelijkheid geeft. Maar veel renners, ook Jan van Wijk, hebben leiding nodig en Peter Post, zijn volgende werkgever, was bij uitstek de man om hem te gaan sturen. Hij kwam bij de Panasonic-ploeg in de periode dat hij bijna obsessief bezig was met een bepaalde voedingsleer. Hij was de beste klant bij reformhuizen en hij zwoer bij puur plantaardig voedsel. Daar moest je bij Post echter niet mee aankomen, maar de Amstelvener slaagde er niet in om van de lichamelijk kwetsbare macrobioot een goede wielrenner te maken. Post moest niets van die flauwekul hebben en toen Jan niet presteerde kreeg hij ook direct te horen dat het aan zijn voeding lag. Achteraf is hij het daar wel mee eens, maar hij erkent ook dat de belangrijkste reden voor het niet slagen in het profmilieu zijn eigen instelling was. Hij had moeite met de concentratie als een koers zes, zeven uur duurde en je constant alert moest zijn op wat er gebeurt. Hij fietste nog een jaartje bij de TVM-ploeg van Cees Priem en hield het toen voor gezien. Indachtig zijn overtuiging wilde hij een reformzaak beginnen, maar het werd een fietsenwinkel (Conjani) op de Rijksstraatweg in Haarlem. Gewone rijwielen en alleen een enkel racefietsje in zijn assortiment herinnert nog aan de oud-renner Jan van Wijk. En natuurlijk is er ook zijn zoon Jordy, een leuke wielrenner, die de herinnering levend houdt aan het wielerverleden van Jan Wijk

Ridder Kale Knikker 13 juli 2019 04:55
Is toch echt mega zonde dat Tejay er zo vaak bij ligt en dat als ie valt er ook altijd brokken zijn. Ik heb niks van de koers gezien, zit ver weg, vandaar dat ik het niet kan beoordelen of het zijn eigen schuld was.
Slimmerd 13 juli 2019 08:56
Hij neemt de schuld volledig op zich, er zat iets in zijn wiel, hij keek naar beneden en miste een verkeerseiland. Hij hoopte nu vooral dat anderen niet door hem geblesseerd waren geraakt
PVW 13 juli 2019 09:14
Was bezig met zn fiets en zag daardoor een vluchtheuvel over het hoofd zegt ie er zelf over.
Heisenberg 13 juli 2019 09:23
België dit jaar het land voor de overgangsetappes: Van Avermaet, Van Aert, Naesen, Stuyven, Wellens, De Gendt, Meurisse. Ze lijken allemaal kansrijk vandaag. Als Teuns niet zo goed in het klassement stond, hoorde hij ook bij het rijtje kanshebbers.

Vanuit Nederlands oogpunt: kan Terpstra dit aan? Het lijkt ook perfect voor Van Baarle en Poels, maar bij Ineos zal niemand nee mogen in de kopgroep.

Als Bora en Sunweb er voor gaan is een sprint ook niet uitgesloten. De ploegen van Colbrelli, Van Aert, Alaphilippe en Ciconne werken dan misschien ook wel mee.
rustdag 13 juli 2019 09:29
Best een pittig profiel, je moet toch aardig kunnen klimmen.

Ik denk niet dat Terpstra dit aan kan
Dit Rit Naar Bordeaux 13 juli 2019 09:31
Geen klassement maar Mollemalen



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/07/2019 09:31 door Dit Rit Naar Bordeaux.
Slimmerd 13 juli 2019 09:40
Terpstra lijkt me eerder op morgen te gokken, even de Franse feestdag een Nederlandse opdoffer geven.

Mollema zou normaal ook wel in zo'n vlucht kunnen, maar ja de truinin de ploeg en staat nog te leuk in het AK denk ik dan.
El Chaba 13 juli 2019 09:44
Eindhovuh 13 juli 2019 09:51
Mag ik zeggen dat het parcours mij dit jaar enorm bevalt?
Cyclad58 13 juli 2019 09:58
Van Baarle zou wel een stunt zijn. Drie verschillende Dylanwinnaars achter elkaar, uniek.
Ik vrees echter dat Van Baarle dusdanig in het Ineoskeurslijf is geperst dat hij er niet eens over denkt om een meter voor het peloton uit te rijden.
Kuiperberg 13 juli 2019 10:34
Ik hoop dat Kelderman eens een keer meegaat in een ontsnapping. Hij staat op een flinke achterstand in het klassement, dus probeer het eens Wilco!!
Eddy Veen 13 juli 2019 10:34
Als Jumbo net zo professioneel wil zijn als Ineos, laat het van Aert niet van de zijde van Kruijswijk wijken.
Eddy Veen 13 juli 2019 10:35
Heeft Wilco dan bewust tijd laten lopen?
ton duk 13 juli 2019 10:41
(on)bewust lijkt me wel maar is vandaag nu ook niet het type renner die de ontsnapping haalt...
Bergetappe met vroeg een categorie 1 ...dat zou dan wel wat voor Kelderman zijn...weekje verder
Gewoon de TdF zonder ongelukken en niet in beeld geweest mag van mij ook....
gr
ton duk 13 juli 2019 10:42
rustdag Schreef:
--------------------------------------------
>
> Ik denk niet dat Terpstra dit aan kan

Nee, dan moet ie ook nog "matige" renners mee hebben in de ontsnapping...……
gr
Kuiperberg 13 juli 2019 10:45
ton duk Schreef:
-------------------------------------------------------
> (on)bewust lijkt me wel maar is vandaag nu ook
> niet het type renner die de ontsnapping haalt...
> Bergetappe met vroeg een categorie 1 ...dat zou
> dan wel wat voor Kelderman zijn...weekje verder
> Gewoon de TdF zonder ongelukken en niet in beeld
> geweest mag van mij ook....
> gr

Haha, ja dat zou ook een prestatie zijn van Kelderman. Een keer zonder te vallen een koers uitrijden. Maar anoniem drie weken meerijden ( zie ook bv Langeveld) lijkt me aardig geestdodend.
Vlaflip76 13 juli 2019 10:53
Wilco is al gevallen.
Lag gisteren al in de neutrale zone tegen de hekken. Zonder erg.
veluweracer 13 juli 2019 11:06
Ook Wagendorp met zijn 'verander-riedeltje'. Het is wel hip ineens om over verandering in de koers te spreken of schrijven. Dit is puur het bespelen van de massa wat ze doen. Zo'n Wagendorp wordt gewoon de opdracht gegeven om het 'conservatisme' in de wielersport aan te kaarten omdat wat vervelende Belgen dat willen. Die zouden graag van iedere koers een rondje rond de kerk maken want Viptenten en verdienmodel. En straks wellicht entreegelden ook nog vragen. Wagendorp zeurt mee met andere zeurpieten die zeuren over verandering in en van de koers.
tvm 13 juli 2019 11:14
Heisenberg Schreef:
-------------------------------------------------------
> België dit jaar het land voor de
> overgangsetappes: Van Avermaet, Van Aert, Naesen,
> Stuyven, Wellens, De Gendt, Meurisse. Ze lijken
> allemaal kansrijk vandaag. Als Teuns niet zo goed
> in het klassement stond, hoorde hij ook bij het
> rijtje kanshebbers.
>
> Vanuit Nederlands oogpunt: kan Terpstra dit aan?
> Het lijkt ook perfect voor Van Baarle en Poels,
> maar bij Ineos zal niemand nee mogen in de
> kopgroep.
>
> Als Bora en Sunweb er voor gaan is een sprint ook
> niet uitgesloten. De ploegen van Colbrelli, Van
> Aert, Alaphilippe en Ciconne werken dan misschien
> ook wel mee.

Mooi rijtje Belgen inderdaad. Teuns mag niet, Stuyven ook niet lijkt me ivm Ciccone. Meurisse zal wel te moe zijn vermoed ik en morgen gaan. Verder mag Benoot in dit rijtje denk ik.
MarkV 13 juli 2019 11:30
Dat mag je zeggen, maar ik vind dit twee bijzonder matige etappes voor het weekend. Leuk voor vluchters die een vrijgeleide krijgen, in het klassement gebeurd waarschijnlijk niets.

Het is niet eens zo dat er nu belangrijke ritten na het weekend komen, er is gewoon niks te doen tot donderdag en ik denk eigenlijk dat zelfs dat die etappe met een lange afdaling naar de finish gaat tegenvallen en we tot de tijdrit en Tourmalet moeten wachten tot de Tour écht begint.
lodjan 13 juli 2019 11:47
Iemand een livestream vanaf de start?
JW 13 juli 2019 12:09
Nelis! 13 juli 2019 12:11
lodjan Schreef:
-------------------------------------------------------
> Iemand een livestream vanaf de start?


Curling.today
rustdag 13 juli 2019 12:12
[www.hesgoal.com] Ned

[cycling.today] ENG



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/07/2019 12:16 door rustdag.
JW 13 juli 2019 12:14
't Is allemaal relatief.
"Normaal" in de Tour is een week van de geeuw, met een massale valpartij op de laatste dag voor de eerste berg opdoemt.
Daarbij vergeleken vind ik dit jaar bijna een metamorfose.
Veel afwisseling, veel redelijk selectieve etappes die niet bij voorbaat in een massaspurt eindigen.
En de slotweek is moordend.
Het lijkt wel op een ouderwetse Giro !

Ideaal parcours voor Kruijswijk, dàt óók ! cool smiley
ton duk 13 juli 2019 12:19
Normaal gaat er altijd wel een bel dan wel belletje rinkelen maar bij deze Jan bleef het bij DUK muisstil (en we hebben toch een goed muizenjaar)
gr
rustdag 13 juli 2019 12:21
12:10-––:–– | km –––,–/–––,– | neutraler Start: Mâcon
12:25-––:–– | km ––0,0/200,0 | scharfer Start: Mâcon
13:11-13:15 | km –33,0/167,0 | Sprint: Cercié-en-Beaujolais
13:41-13:49 | km –51,0/149,0 | Kat. 2: Col de la Croix Montmain (6,1 km à 7,0%)
14:11-14:22 | km –71,0/129,0 | Kat. 2: Col de la Croix De Thel (4,1 km à 8,1%)
14:27-14:40 | km –84,5/115,5 | Kat. 2: Col de la Croix Paquet (2,1 km à 9,7%)
14:50-15:06 | km –97,0/103,0 | Kat. 3: Côte d'Affoux (8,5 km à 4,5%)
15:40-16:02 | km 133,0/–67,0 | Kat. 2: Côte de la Croix de Part (4,9 km à 7,9%)
16:03-16:28 | km 148,5/–51,5 | Kat. 2: Côte d'Aveize (5,2 km à 6,4%)
16:56-17:26 | km 187,5/–12,5 | Kat. 3/Bonus: Côte de la Jaillère (1,9 km à 7,6%)
17:12-17:44 | km 200,0/––0,0 | Ziel: Saint-Étienne
MarkV 13 juli 2019 12:25
Dit is toch gewoon een week van de geeuw en erger nog, een weekend van de geeuw. Saaie etappes op dinsdag en woensdag maken mij weinig uit, ze zijn een noodzakelijk "kwaad", maar in het weekend moet er zoveel mogelijk geknald worden.
Er is inderdaad geen grote valpartij geweest, dat is meer toeval/geluk dan wijsheid.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/07/2019 12:28 door MarkV.
Cyclad58 13 juli 2019 12:37
Ben King, Niki Terpstra en Thomas de Gendt 50 seconden voor op het peloton. Alessandro de Marchi probeert over te steken.
ton duk 13 juli 2019 12:41
MarkV Schreef:
-------------------------------------------------------
> Dat mag je zeggen, maar ik vind dit twee bijzonder
> matige etappes voor het weekend...

Nu heeft de TdF natuurlijk de status van vakantieTour en dus zonder noodzaak op weekendplanning...
Verder eens. Ook mijn vrije woensdagen bleken/blijken 3 "matige' etappes
gr
Sub Culture 13 juli 2019 12:47
Steengoeie renners maar wel een te klein groepje, uitzingen tot het einde zal moeilijk zijn.
Slimmerd 13 juli 2019 12:47
Apart, zo'n kleine kopgroep.
Johan 13 juli 2019 12:52
Logisch, ze willen sprinten.
En Alaphilippe zijn trui terug.
Slimmerd 13 juli 2019 12:57
En blijkbaar is het gehele peloton in de ja-en-amen-stand..

Hup koplopers! (Het zijn gelukkig wel vier echte klasbakken)
JW 13 juli 2019 13:00
Dan moet Alla die bonisprint winnen.
En daar heeft Trek waarschijnlijk weinig trek in, dus als ze geel in de ploeg willen houden geven ze die vluchters ruim de ruimte.
Johan 13 juli 2019 13:02
Trek wel ja, maar Bora, Q-S en Sunweb niet.
Slimmerd 13 juli 2019 13:06
Daarom zeer gek om Skujins en De Kort op kop te zien van het peloton, terwijl de marge pas vijf minuten is.
Wanny 13 juli 2019 13:27
Kan Matthews het weer af gaan leggen tegen Sagan. Stuur dan gewoon een mannetje mee.
el:equipo 13 juli 2019 13:36
Ik heb het begin gemist, maar wel merkwaardig dat de kopgroep zo klein is, in deze op het oog zeer geschikte etappe voor vluchters.

En voor kijkers die de start hebben gezien, heeft Kelderman nu geprobeerd om mee te zitten, of in het geheel niet? Op de NOS radio gaf hij aan mee te willen zitten.

Sunweb dan maar weer op kop van het peloton..

-----
In dat interview 'we willen meezitten, we moeten alert zijn, ik wil meezitten, het wordt een gevecht.' En dan rijdt na 4km de kopgroep van de dag weg en is de hele ploeg wat anders aan het doen ofzo?



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/07/2019 13:38 door el:equipo.
Luijt 13 juli 2019 13:44
Kelderman wil meezitten vandaag.....
Anony 13 juli 2019 13:50
Best een teleurstellend wedstrijdverhaal. Ik had een dozijn sterke renners verwacht die het zouden uitzingen tot de streep.
Ron de Renner 13 juli 2019 13:51
Er waren best wel wat tegenaanvallen maar Bora stuurde steeds een bewaker mee. Die wilden de groep dus per se klein houden om er vandaag een sprint van te maken. Dat laatste lijkt me trouwens nog niet zo makkelijk straks met zo veel punchers in het peloton die de laatste 15km nog los willen.
ton duk 13 juli 2019 13:53
ton duk Schreef:
-------------------------------------------------------
> rustdag Schreef:
> --------------------------------------------
> >
> > Ik denk niet dat Terpstra dit aan kan
>
> Nee, dan moet ie ook nog "matige" renners mee
> hebben in de ontsnapping...……
> gr


Nu heb ik vanmiddag een Indonesisch feestje en zie ik de ontknoping niet maar wat hoop ik hier vanavond cynische en sarcastische opmerkingen te lezen winking smiley
gr / salam
Slimmerd 13 juli 2019 13:58
134km, 4'38.

BORA controleert, Alaphilippe lacht in zijn vuistje
tvm 13 juli 2019 14:01
Bijzonder. Benoot, meurisse, Kelderman, Naesen, ze wilden allemaal mee. Een van hen is speciaal naar hier gekomen voor dit soort ritten. Tsja...
Kuiperberg 13 juli 2019 14:03
Kelderman hoopte mee te zitten in een kopgroep ..ooit....
el:equipo 13 juli 2019 14:12
Als je na 4km al in de tegenaanval moet is er wat mis gegaan met 'mee willen zitten'.
el:equipo 13 juli 2019 14:19
Voorsprong onder de 4 minuten. Nog 125km te rijden. Groenewegen leek te moeten lossen.
MarkV 13 juli 2019 14:24
Wellicht biedt dit koersverloop kansen voor nieuwe aanvallers op die laatste klimmen van 2e categorie? Types als Wellens en Kelderman, als de knechten van Bora/Sunweb zich hebben leeg gereden en niemand er achteraan wil rijden?
JW 13 juli 2019 14:26
Als ze in het peloton zo blijven rijden zijn de koplopers helemaal kansloos. Dan zijn ze opgebrand al ver voordat de finale begint.
Vooralsnog ziet het er zeker niet uit als een saaie etappe.
el:equipo 13 juli 2019 14:41
Julian opnieuw op weg naar een dubbelslag
Horsie is back 13 juli 2019 14:57
Cecchini Schreef:
-------------------------------------------------------
> We willen graag onwrikbare
> zekerheden, behalve in de sport

>
> Door Bert Wagendorp>

Daarom schreef Bert natuurlijk ook dat toneelstuk/musical over de onwrikbare zekerheid winnaar LA uit A.
Wat is er toen niet gesmeekt om Der Jan ook eens te laten winnen.

Niet zo lang ook weer, dat Pays Bas toch eindelijk eens een WK Voetbal mocht winnen. Neen, zei de VAR computer.
Het kleilandje in diepe rouw door het vernietigende werk van een tandwiel, want weg de kans eindelijk weer eens een TDF winnaar te leveren.
Nu wordt de rosse uit Nuenen (of was dat de schilder) opgezadeld met de schone taak voor ons de TDF te winnen.

Wie had ooit gedacht, dat ons aller Dionne zo gefascineerd kon raken door de beelden mede mogelijk gemaakt door Bert Blocken?
En dan Thomas Dekker, die om het hardst riep, dat zoiets toch koersvervalsing was en Danny Nelissen droogjes opmerkte: "Ik ging 124 km/h".
Jammer dan Theo Bos ook niet kon aanschuiven deze avond, want dan had hij kunnen zeggen: "Ik ging ooit nog 10% harder". grinning smiley
Slimmerd 13 juli 2019 15:10
JW 13 juli 2019 15:21
En 85 km, 3'18".
Voorlopig beetje status quo.
JW 13 juli 2019 15:24
Inmiddels hebben wat verse krachten Haga afgelost.
Genoeg verse krachten voorradig.
Hoe ervaren de mannen voorop ook zijn, ze lijken me kansloos.
Anony 13 juli 2019 15:48
Opgave Laporte.
Vooraan De Gendt en De Marchi veruit de sterksten.
Anony 13 juli 2019 15:50
Na een resem sprinters en anderen zouden ook Sagan en Teuns afhaken in het peloton ... verrassend.
Slimmerd 13 juli 2019 15:54
Dan lijkt het me nu reden voor Sunweb om flink door te blijven gaan
Slimmerd 13 juli 2019 16:02
56km, De Gendt en De Marchi nog samen over vooraan.

Peloton plots op meer dan 4 minuten, Astana op kop
Anony 13 juli 2019 16:05
Benoot draait, ondanks een schitterende Tour de Suisse, vrij vierkant. Moest eraf en komt terug aansluiten in het peloton.
Anony 13 juli 2019 16:11
Renners als Boasson Hagen en Impey vliegen er los uit. Stevig.
Van Avermaet en Matthews ogen goed, Sagan een stuk minder.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/07/2019 16:12 door Anony.
Slimmerd 13 juli 2019 16:13
Van Avermaet, Matthews en Sagan gaan nog wel ploeggenoten nodig hebben, willen ze iets gaan bereiken deze dag
Anony 13 juli 2019 16:16
Sagan en Stuyven op breken, Wellens en Cort er reeds af.
Slimmerd 13 juli 2019 16:17
Nog 50km, 3'30.

Sagan springt achteraan van laatste wiel naar laatste wiel, maar is alles behalve fris vandaag.
Anony 13 juli 2019 16:18
Sagan eraf maar ziet op de top de staart van de groep, keert dus zodadelijk nog wel terug.
MarkV 13 juli 2019 16:18
.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/07/2019 16:18 door MarkV.
Slimmerd 13 juli 2019 16:20
Nummer 3 van het klassement, die volgens ene R. Verbrugge een klassement moest najagen, is er overigens ook al geruime tijd vanaf
Slimmerd 13 juli 2019 16:21
EF Education steekt een mannetje bij de werken van Astana.

Alaphilippe voor geel lijkt een moeilijk verhaal te worden, zeker daar denk enkel Mas en Devenyns nog aanwezig is als ploeggenoten



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/07/2019 16:25 door Slimmerd.
Ron de Renner 13 juli 2019 16:21
Denk dat die 2 het gewoon gaan halen. 3'30 op deze 2 hardrijders is veel en niemand in het peloton is nog echt fris.
Anony 13 juli 2019 16:25
Slimmerd Schreef:
-------------------------------------------------------
> Alaphilippe voor geel lijkt een moeilijk verhaal
> te worden, zeker daar denk enkel Mas nog aanwezig
> is als ploeggenoot


Devenyns hangt er ook nog aan.
JW 13 juli 2019 16:27
Maar hoe fris denk je dat de twee onmiskenbare hardrijders nog zijn ?
Ze hebben al de hele dag vrij voluit moeten rijden.
Ron de Renner 13 juli 2019 16:27
Ok, gaat nu wel hard...
Anony 13 juli 2019 16:34
Colbrelli eraf met Dennis.
Slimmerd 13 juli 2019 16:34
Met dit rijden van EF en Astana, voorsprong slinkt snel naar 2'30, zou Alaphilippe toch zijn kansen op geel nog krijgen. Benieuwd of Ciccone het hem moeilijk kan maken
Slimmerd 13 juli 2019 16:36
Trentin trouwens ook nog goed in de groep
Slimmerd 13 juli 2019 16:39
Van Aert even flink aan de bak, Kruijswijk zat op een gaatje namelijk. Zo komt ook Sagan weer terug
Slimmerd 13 juli 2019 16:40
Van Aert nu klaar voor vandaag
Slimmerd 13 juli 2019 16:42
33.5km, 2'05.

We lijken op weg naar een complete uitputtingsslag
Anony 13 juli 2019 16:43
Snelle mannen die nog 'goed' mee zijn: Matthews, Van Avermaet, Trentin, Alaphilippe.
Op zijn tandvlees: Sagan.
Slimmerd 13 juli 2019 16:47
Schachmann ook nog wel denk ik? Al nog altijd een vrij slecht beeld van de groep gehad
Anony 13 juli 2019 16:48
Slimmerd Schreef:
-------------------------------------------------------
> Schachmann ook nog wel denk ik? Al nog altijd een
> vrij slecht beeld van de groep gehad


Die is inderdaad nog mee, maar naar mijns inziens een tikje minder snel en tot dusver in deze Tour ook niet echt overtuigend.
Valverde kan je dan ook noemen, en Kwiatkowski of Thomas, Uran, etcetera.
Eindhovuh 13 juli 2019 16:53
Serieuze slijtageslag vandaag.
MarkV 13 juli 2019 16:53
Voor wie rijden Astana en EF dan?
Slimmerd 13 juli 2019 16:54
EF voor Woods lijkt me, Astana hoopt denk ergens op een prik van Lutsenko (?)
rustdag 13 juli 2019 16:55


16:56-17:26 | km 187,5/–12,5 | Kat. 3/Bonus: Côte de la Jaillère (1,9 km à 7,6%)
17:12-17:44 | km 200,0/––0,0 | Ziel: Saint-Étienne



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/07/2019 16:57 door rustdag.
Slimmerd 13 juli 2019 16:58
MarkV 13 juli 2019 17:00
Toch jammer dat Van Aert zichzelf moest opofferen om Kruijswijk te redden, die had dit sprintje ook kunnen winnen.
Slimmerd 13 juli 2019 17:01
Het is zijn werk (al was het denk vooral bedoeld om De Plus buiten beeld te houden voor ton duk)
Slimmerd 13 juli 2019 17:04
Thomas met val, hele ploeg meteen stil erbij. Bernal niet.

Thomas op weg op andere fiets
MarkV 13 juli 2019 17:04
Val met Thomas en Woods o.a., Thomas met de halve ploeg in de achtervolging
Slimmerd 13 juli 2019 17:04
Fiets was dwars door midden
Slimmerd 13 juli 2019 17:05
Koplopers beginnen aan laatste klim, nog 1'00
Slimmerd 13 juli 2019 17:05
Thomas op kleine halve minuut
Slimmerd 13 juli 2019 17:05
De Gendt laat De Marchi fluitend achter
MarkV 13 juli 2019 17:05
De Gendt op de klim meteen alleen, minuutje op het peloton. Thomas zo'n 25 seconden achter het peloton.
Anony 13 juli 2019 17:05
Versnelling De Gendt aan de voet van de laatste gecatalogeerde klim. Minuutje op de favorieten nog.
Slimmerd 13 juli 2019 17:07
Poels die zijn waarde bewijst en Thomas bijna terug heeft bij de favorieten
MarkV 13 juli 2019 17:07
Niemand valt aan in het peloton, De Gendt haalt het wel.
Anony 13 juli 2019 17:07
Poels probeert Thomas terug te loodsen. Ik denk dat dat gaat lukken.

De Gendt nog steeds +50 seconden.
Slimmerd 13 juli 2019 17:08
Thomas moet het laatste stukje alleen doen, hij viseert het wiel van Sagan
Anony 13 juli 2019 17:09
De Gendt boort nog stevig door verdorie.
Slimmerd 13 juli 2019 17:09
De Gendt als eerste boven
MarkV 13 juli 2019 17:10
Nibali laat lopen.
Allahphilippe gaat, met Pinot.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/07/2019 17:10 door MarkV.
Anony 13 juli 2019 17:10
Parkeggio Nibali, aanval Alaphilippe en Pinot.
Slimmerd 13 juli 2019 17:10
Alaphilippe 2e en Pinot 3e
Anony 13 juli 2019 17:10
Half minuutje op de top voor De Gendt, nog een dozijn kilometer.
Slimmerd 13 juli 2019 17:10
30" achter De Gendt
PVW 13 juli 2019 17:12
Geweldige etappe overigens!!
Slimmerd 13 juli 2019 17:12
Nog 11km voor De Gendt, Alaphilippe en Pinot op 23". Groepje gele trui op 32"
Anony 13 juli 2019 17:12
De Franse tandem komt op twintig seconden, nog tien kilometer.
Slimmerd 13 juli 2019 17:13
Mollema aan het werk voor Ciccone
Slimmerd 13 juli 2019 17:13
Thomas niet mee in die groep van Ciccone trouwens
Anony 13 juli 2019 17:14
Sowieso nu al hoed af voor De Gendt.
Sagan en Van Avermaet (en Matthews?) nog mee in de groep der favorieten, die op tien seconden hangen van de Fransosen.
rustdag 13 juli 2019 17:14
Ik zag maar éen Jumbo
Anony 13 juli 2019 17:14
Slimmerd Schreef:
-------------------------------------------------------
> Thomas niet mee in die groep van Ciccone trouwens


Jawel hoor.
Slimmerd 13 juli 2019 17:15
Groep achter Alaphilippe en Pinot wordt groter, Thomas denk ook erbij nu.

Nog 8km, groep geel op 31" van De Gendt. De Fransen hangen heerlijk achter een motard
Slimmerd 13 juli 2019 17:15
Alaphilippe en Pinot op 19"
Slimmerd 13 juli 2019 17:15
Ik zie twee ploeggenoten van Matthews in de groep geel, die moeten aan de bak lijken me
Slimmerd 13 juli 2019 17:16
Kruijswijk en Bennett present
MarkV 13 juli 2019 17:17
GPS voorsprong gaat van 19 naar 9 naar 14 seconden, niet echt betrouwbaar dus. Ze zien De Gendt nog niet voor zich rijden in ieder geval.
rustdag 13 juli 2019 17:17
maar Kruijswijk was met de beste mee,Bennett kwam er later bij
Slimmerd 13 juli 2019 17:18
6km

De Gendt
Pinot, Alaphilippe 19"
Groep geel 34"
Anony 13 juli 2019 17:19
Anony 13 juli 2019 17:20
Drie kilometer, De Gendt heeft 25" op de tandem en 35" op de groep der favorieten.
Slimmerd 13 juli 2019 17:20
Ciccone zelf op kop om Alaphilippe terug te halen. 9" tussen die groepen, De Gendt daar nog altijd ruim 20" voor
Anony 13 juli 2019 17:22
Slimmerd 13 juli 2019 17:23
De Gendt naar de zege, Alaphilippe naar geel
Anony 13 juli 2019 17:23
Ze zitten heel dicht nu, de Fransen, een seconde of tien, nog anderhalve kilometer.
Slimmerd 13 juli 2019 17:23
Gast, iets minder puberaal mag best.
Anony 13 juli 2019 17:24
FENOMENALE OVERWINNING!

1. Thomas De Gendt
Slimmerd 13 juli 2019 17:24
1. De Gendt
2. Pinot 6"
3. Alaphilippe
4. Matthews 26"
5. Sagan
6. Trentin
7. Meurisse
8. Van Avermaet
9. Bernal
10. Thomas



3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/07/2019 17:27 door Slimmerd.
rustdag 13 juli 2019 17:25
Niet normaal wat een KLasbak
Slimmerd 13 juli 2019 17:26
Wuyts is weer compleet debiel!
predator 13 juli 2019 17:27
Diep respect hiervoor. Wat een overwinning is dit.
JW 13 juli 2019 17:27
Hmmm.. Er zijn kijkers die dit soort etappes saai schijnen te vinden.
Ik dacht zo: als je op zaterdag zo'n etappe krijgt voorgeschoteld mag je toch niet mopperen smoking smiley
Anony 13 juli 2019 17:28
rustdag 13 juli 2019 17:28
Heeft Schachmann voor Sagan gewerkt..... had hem wel verwacht.
Heisenberg 13 juli 2019 17:29
Onwaarschijnlijk sterk. Hele dag aanvallen, elk bergje als eerst over en dan in volle finale uitlopen op alles en iedereen.
Wanny 13 juli 2019 17:29
De uitzendingen zijn te lang, dat is niet goed voor het imago van de koers. Laatste uur prima koers gezien, daarvoor gebeurt er niks, dan haken mensen af.

Mooie zege weer voor de Vacansoleil man.
Eindhovuh 13 juli 2019 17:29
Heisenberg 13 juli 2019 17:29
Welke kijkers zijn dat dan?
Slimmerd 13 juli 2019 17:29
Het woord 'saai' is voor deze post viermaal gebruikt in.dot topic, tweemaal namens ene JW (en totaal nul keer mbt betrekking op deze etappe)
rustdag 13 juli 2019 17:30
Etappe 8 3x NED 2 x BEL de lage landen zijn lekker bezig.smileys with beer
Slimmerd 13 juli 2019 17:30
Da's het probleem van Matthews en Sagan, wanneer het moet hebben ze niemand die voor ze kan werken!
Eindhovuh 13 juli 2019 17:30
Het was een schitterende etappe zeg!
Hoppa!
Wanny 13 juli 2019 17:31
Heisenberg Schreef:
-------------------------------------------------------
> Welke kijkers zijn dat dan?

Niet de gekken op dit prikbord uiteraard. Maar ik ken genoeg sportliefhebbers die niet de hele middag blijven kijken bij zo'n etappe.
Slimmerd 13 juli 2019 17:32
Is die klasbak van donderdag al binnen, of zwemt die nog ergens?
Wanny 13 juli 2019 17:32
Heisenberg Schreef:
-------------------------------------------------------
> Onwaarschijnlijk sterk. Hele dag aanvallen, elk
> bergje als eerst over en dan in volle finale
> uitlopen op alles en iedereen.

En eerder deze week ook al volop in touw. Het kan niet op bij hem.
Slimmerd 13 juli 2019 17:33
Zeker niet na de top, toen een man of 14. Enkel Bernal namens Ineos.
Anony 13 juli 2019 17:34
Lotto, dat er met Ewan nu al een aantal keer net naast greep, zal enorm opgelucht zijn. En dat kan de druk voor de Australiër ook wegnemen.
Anony 13 juli 2019 17:36
rustdag Schreef:
-------------------------------------------------------
> Etappe 8 3x NED 2 x BEL de lage landen zijn lekker
> bezig.smileys with beer


Reken je een ploegentijdrit mee? Ik zie dat toch nog apart.
Wat niet wil zeggen dat je daar niet trots op mag zijn, uiteraard.
JW 13 juli 2019 17:38
Nou, collega-prikker Mark V noemde eerder in dit topic de etappes van dit week end echte "etappes van de geeuw"
Dat mag, maar ik was het niet met hem eens (ook dat mag, geloof ik).
Ik vond deze etappe (de hele middag) het aanzien meer dan waard.
En het slot-uur zelfs grand cru. Doet niks onder voor een spectaculaire bergetappe.
Over deze hele Tour ben ik overigens tot nu toe best content.
Dat voor een goed begrip.
rustdag 13 juli 2019 17:39
Zo werkt het toch....
Slimmerd 13 juli 2019 17:41
Nu even naar de belangrijke zaken, we strijsen hier om geel natuurlijk.

Alaphilippe mag dit tot de tijdrit dragen lijkt me, maar Pinot zet zich nu neer als eerste AK-man. Sterk en slim nummer vandaag met Alaphilippe. De ploeg lijkt meet dan in orde, gaat het dan toch de Franse kant op?
Anony 13 juli 2019 17:51
Slimmerd Schreef:
-------------------------------------------------------
> Alaphilippe mag dit tot de tijdrit dragen lijkt
> me, maar Pinot zet zich nu neer als eerste AK-man.
> Sterk en slim nummer vandaag met Alaphilippe. De
> ploeg lijkt meet dan in orde, gaat het dan toch de
> Franse kant op?


Ik vind Pinot wel een mooie coureur, van mij mag het. Maar ik zie Thomas/Ineos nog steeds als grote favoriet.
MarkV 13 juli 2019 17:51
Typisch dat de grootste klassementsgeiler van dit forum die altijd minachtend doet over rittenkapers en het klassement ophemelt zo geniet van een rittenkapers etappe waar wederom betrekkelijk weinig is gebeurd voor het klassement.

Mijn reactie ging niet over deze specifieke etappe, dit is een overgangsrit en die moeten er ook zijn, mijn reactie ging over het volledige parcours en het feit dat er in dit weekend (als er veel meer mensen kunnen kijken) geen grote etappe zit. En ja, dit is een week van de geeuw (jouw terminologie) waar er zeer waarschijnlijk helemaal niets belangrijks gaat gebeuren voor het klassement tot komende donderdag en mogelijk zelfs vrijdag.
Dat het vandaag geen strontvervelende etappe is geweest is een kleine meevaller, maar in die andere weken van de geeuw (wederom jouw terminologie) zaten er ook heus wel leuke ritten tussen en was het echt niet altijd 7x op rij Cavendish die won.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/07/2019 17:53 door MarkV.
Sub Culture 13 juli 2019 18:19
De Gendt de rit en Alaphliippe het geel, perfect dagje.
Sub Culture 13 juli 2019 18:20
Idd, jammer dat Bahrein Merida de zege niet pakte in de TTT, dan hadden we de eerste Bahreinse ritzege ooit in de Tour..
rustdag 13 juli 2019 18:24
Horsie is back 13 juli 2019 18:50
Horsie moest weer eens trainen en kon na het stukje van Berg Wagendorp uiteraard gerust zijn over de afloop. Er zijn nog zekerheden in de wielrennerij.
Horsie is back 13 juli 2019 18:59
De Gendt schijnt volgens de Fin 99,98% van de etappe "solo" te hebben gereden. Dus ook 99,98% achter een motor. Het is niet eerlijk! hot smiley
Heisenberg 13 juli 2019 19:05
Denk dat Valverde vaker een dergelijke sprint heeft gewonnen dan Van Avermaet.
PVW 13 juli 2019 19:52
Alle benelux landen ploegen hebben al een rit gewonnen.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/07/2019 19:52 door PVW.
JW 13 juli 2019 20:13
Beste Mark, Leuk dat je afgelopen decennia mijn bijdragen hebt gelezen, en zo goed hebt onthouden !
Ik heb inderdaad veel meer bewondering voor klassementsrenners dan voor rittenkapers.
Als de vluchtgroep van vandaag zo maar een kwartier van het peloton cadeau had gekregen, en ruim voor de meute met z'n vieren voor de zege had mogen sprinten had ik ook nauwelijks voor de winnaar geapplaudisseerd.
Maar vandaag kregen ze niets cadeau, en moesten ze er de hele dag gruwelijk hard voor werken. Op een parcours dat qua hoogtemeters de allure van een bergetappe had. Dan vind zelfs ik dat de winnaar waardering verdient. Zwaar bevochten en verdiende zege.

Wat de waardering voor het parcours van deze Tour betreft, en ook met name de route van vandaag, morgen (en ook maandag), verschillen we duidelijk van mening. Ik heb wel eens gelezen dat zoiets op een discussieforum is toegestaan.
Wat voor parcours ze ook bedenken, het zijn altijd de renners die de koers bepalen. Maar de organisatie moet ze daarvoor wèl de gelegenheid bieden. Dit jaar zijn ze daar m.i. aardig in geslaagd.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/07/2019 20:15 door JW.
Tinuz 13 juli 2019 22:02
Volgens mij zaten de koplopers vandaag ook regelmatig aan het zog van een motor te lurken. Op die smalle draaien en keren weggetjes.
Horsie is back 13 juli 2019 22:27
Tinuz Schreef:
-------------------------------------------------------
> Volgens mij zaten de koplopers vandaag ook
> regelmatig aan het zog van een motor te lurken. Op
> die smalle draaien en keren weggetjes.

Grappeke uiteraard met een licht serieuze ondertoon. Wie verwondert zich er niet over, dat renners soms wel erg gemakkelijk voor blijven. En natuurlijk heeft dat bijna alles te maken met strategie, maar is het zo gek te veronderstellen (zeker in het verleden), dat de vluchters ook enig voordeel hebben aan de voor hen rijdende motoren? Uiteraard is dat onvergelijkbaar met het in de buik van het peloton rijden van ook Opoe, maar toch.

Nu @letourdata aan het roer zit, krijgen we geen vermogensdata voorgeschoteld, alleen snelheden in diverse situaties. Jammer.

Meanwhile orakelt Thijs Zonneveld in de Avondetappe, dat deze Tour al duidelijkheid komt over (transfer) Tom Dumoulin.
Wanny 13 juli 2019 22:40
Uiteindelijk wint de vluchter in dit soort etappes altijd bij de gratie van het peloton. Als daar 10 km eerder de gashendel open gaat wint De Gendt niet.

Gelukkig werkt het niet zo omdat ploegen proberen met zo weinig mogelijk inspanningen maximaal resultaat te halen. En men dus ook liever een ander de kastanjes uit het vuur laat halen.

Vandaag hebben ze zich daaraan mispakt omdat de vluchters meer krachten over hadden dan verwacht. En dan vooral De Gendt.

Dat is een van de mooie dingen aan de wielersport. Die keren dat ze zich misrekenen en het verrassend afloopt.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/07/2019 22:45 door Wanny.
Tinuz 13 juli 2019 22:52
Ik weet niet wat goed is voor Dumoulin. Momenteel neig ik ernaar dat hij sportief gezien beter bij Jumbo af is. Sunweb lijkt vast te zitten in een stramien waarin ze niet met gearriveerde en ervaren renners om kunnen gaan. Alles is er gericht op het kneden en smeden van jonge talenten - men is niet in staat om het juiste maatwerk af te leveren. Ervaren en gearriveerde renners worden er net zo behandeld als de jongeren. Dat werkt op een gegeven moment fnuikend.
Wanny 13 juli 2019 23:02
Het komt er nu wel op aan voor Dumoulin om de juiste keuze te maken als ie de Tour een keer wil winnen. Hij wordt ook alweer 29 dit jaar. En in de komende jaren zal het vast weer een keer tegen zitten of het parcours niet op zijn maat zijn. Dan blijven er misschien nog 2 of 3 kansen over.
Eddy Veen 13 juli 2019 23:07
...die kleiner worden naarmate Bernal en Evenepoel zich verder ontwikkelen.
Kuiperberg 14 juli 2019 00:16
Hoed af voor de Gendt. smileys with beer
Horsie is back 14 juli 2019 00:38
Wanny Schreef:
-------------------------------------------------------
> Uiteindelijk wint de vluchter in dit soort etappes
> altijd bij de gratie van het peloton. Als daar 10
> km eerder de gashendel open gaat wint De Gendt
> niet.

Het ligt toch nog wel iets genuanceerder.
Bij een volledig vlakke etappe is het altijd bij de gratie van het peloton, maar op geaccidenteerd terrein en zeker bij heuvelachtig terrein is het zog effect van het peloton aanmerkelijk geringer, rijden ze niet tig rijen dik of direct achter elkaar en moeten veel renners sneller afhaken. De Gendt kan zich als geen ander (mindset, maar op één dag ook tot de besten behorend). volledig en gedoseerd "leeg" rijden en weet dan ook precies, waar hij extra hard moet rijden en waar hij kan temporiseren. Op zo'n dag hoeft hij niet noodzakelijkerwijs de beste te zijn, maar wel degene, die het meeste moet investeren. De tol betaalt hij later wel. Gisteren was ook geen echte bergetappe, desalniettemin een kuitenbijter, maar ook met relatief korte, niet al te zware hellingen, steeds weer bijtijds afgelost met afdalingen.

En ja, het peloton geeft hem eerst een voorsprong.
Shut Up legs kon dit ook wel. Ooit 6 uur met ruim boven de 300 W en daarna in de slotklim volledig opgepeuzeld met huid en haren.
Andere Peter 14 juli 2019 02:18
Als ik het mij goed herinner, doelde Gerrie Knetemann op onder andere Van Wijk toen hij bij het debuut van PDM in de Tour de verwachtingen temperde, omdat ze 'met enkele amateurs' gestart waren.
Andere Peter 14 juli 2019 02:20
Heel aardig, ja. Rake vaststellingen. Goede waarschuwing aan de Europese sporten.
Andere Peter 14 juli 2019 02:21
Lekker is dat. Je negeert de inhoud van zijn stukje en je blaast er wat over.
ton duk 14 juli 2019 08:06
Altijd leuk als ik de morning after nog een verwijzing met Ton DUK lees....alleen heb ik dus niks gezien
De uitslag doet me vermoeden dat meesterknecht De Plus (met hem zou Roglic's Giro anders zijn verlopen) weer niet op de afspraak was ??
gr
Tinuz 14 juli 2019 08:30
Pluske reed goed in de emiraten. Hij heeft volgens mij echter nog nooit laten zien een meesterknecht te zijn in het zware werk, waar sommigen hem voor aan lijken te zien. Ik denk niet dat Roglic' Giro wezenlijk anders was gelopen met hem erbij.
Gisteren zat hij erbij tot onderaan de laatste klim.
ton duk 14 juli 2019 08:33
Dank je, Tinuz. Uwes verwoordt mijn mening maar dan vriendelijker smiling smiley
Ik zal Pluske dan maar verder met rust laten en hopen dat ie in week 2 en 3 goede hand- en spandiensten mag verrichten voor Kruijswijk en co
gr
Tinuz 14 juli 2019 10:01
Nuttige knecht, lijkt me. :-)
Slimmerd 14 juli 2019 10:51
Plus was prima op de afspraak en blijkbaar ook pas na Van Aert aan de beurt voor knechtenwerk
De zwarte trui 14 juli 2019 13:21
350Watt (genormaliseerd) voor Thomasje, over de volledige 5 uur? Straf!
Horsie is back 14 juli 2019 15:16
De zwarte trui Schreef:
-------------------------------------------------------
> 350Watt (genormaliseerd) voor Thomasje, over de
> volledige 5 uur? Straf!

De Fin rept van 343 Watt genormaliseerd en 313 Watt. Bij 72 kg zou dat (niet genormaliseerd) gemiddeld 4,35 W/kg zijn.
Indrukwekkender is volgens Horsie het energie verbruik van 6555 kcal, meer nog dan in zware klassiekers als LBL, RvV, PR, maar zeker met één uur minder.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen