Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

106th Tour de France (2.UWT)Stage 14 » Tarbes › Tourmalet (117.5k)

Gepost door Cecchini 
Cecchini 19 juli 2019 19:58


Vertrek 13.30
Verwachte aankomsttijd 17.00




Algemeen Klassement

1 JULIAN ALAPHILIPPE 21 DECEUNINCK - QUICK - STEP 53h 01' 09'' - B : 24'' -
2 GERAINT THOMAS 1 TEAM INEOS 53h 02' 35'' + 00h 01' 26'' - -
3 STEVEN KRUIJSWIJK 81 TEAM JUMBO - VISMA 53h 03' 21'' + 00h 02' 12'' - -
4 ENRIC MAS 25 DECEUNINCK - QUICK - STEP 53h 03' 53'' + 00h 02' 44'' - -
5 EGAN BERNAL 2 TEAM INEOS 53h 04' 01'' + 00h 02' 52'' - -
6 EMANUEL BUCHMANN 12 BORA - HANSGROHE 53h 04' 13'' + 00h 03' 04'' - -
7 THIBAUT PINOT 51 GROUPAMA - FDJ 53h 04' 31'' + 00h 03' 22'' B : 8'' -
8 RIGOBERTO URAN 91 EF EDUCATION FIRST 53h 05' 03'' + 00h 03' 54'' - -
9 NAIRO QUINTANA 61 MOVISTAR TEAM 53h 05' 04'' + 00h 03' 55'' - -
10 ADAM YATES 101 MITCHELTON - SCOTT 53h 05' 04'' + 00h 03' 55'' -

Cecchini 19 juli 2019 19:58
Vergeten Nederlandse Tourrenners - Cees Zoontjes 86-ste in de Tour van 1970 gewonnen door Eddy Merckx



Toch even getwijfeld over het plaatsen van een profiel van Cees. Zo op het oog, was er geen spectaculaire levensgeschiedenis van deze wielrenner op te rakelen, en ook zijn palmares als wegrenner was ook niet echt om over naar huis te schrijven (okay ooit zesde in Parijs-Roubaix). Mijn romantisch en nostalgisch hart brak echter toen ik zag voor welke ploeg Cees in de Tour van 1970 reed. Want wie met enig historisch gevoel valt niet voor het prachtige truitje van de Caballero ploeg. Boeide het wielrennen niet dan was je vermoedelijk toch wel gecharmeerd van de reclame uitingen van het sigarettenmerk, met dat het heerlijke liedje Ay Ay die Caballero - dat is pas een sigaret.

Cees Zoontjens (1944-2011)

Vanmorgen vroeg is de vroegere profrenner Cees Zoontjes uit Tilburg overleden aan de gevolgen van een hartinfarct dat hem in de nacht van vrijdag op zaterdag jl. trof. Zoontjes behaalde zijn grootste successen als veldrijder in welke discipline hij twee maal kampioen van Nederland was. In 1961 begon hij zijn wielercarrière bij de nieuwelingen met vier overwinningen. Bij de amateurs won hij inder meer Olympia’s Tour en twee wielerklassiekers. In 1968 waagde hij de overstap naar de beroepsrenners met een contract bij de Caballero-ploeg. Met een achtste plaats in de Amstel Gold Race en ereplaatsen in het Kampioenschap van Zürich en het Nederlands kampioenschap was zijn debuut bepaald niet slecht. Het werd echter niet veel meer dan dit soort uitslagen, maar de renners van zijn generatie kregen ook niet veel kansen. In 1970 maakte hij deel uit van de Caballero-ploeg die eenmalig aan de Tour de France heeft deelgenomen. Cees reed de ronde uit en eindigde drie maal in een etappe bij de eerste tien. Het was het laatste jaar van de sigarettenformatie en daarna was er voor de sterke Tilburger alleen nog plaats in kleine onbeduidende ploegjes. Op de weg kon hij geen vuist meer maken, maar wel in het veld. Hij werd in 1972 en 1973 kampioen van Nederland en eindigde enkele malen kort in het WK veldrijden. Met een tweede plaats in het nationaal kampioenschap beëindigde hij in 1974 zijn loopbaan als wielrenner om daarna aan de slag te gaan als trainer en coach van de veldrijders. Hij was ook een aantal jaren bondscoach van de KNWU en tot aan zijn dood actief met het uitzetten van veldritparcoursen. Zoals voor het Nederlands kampioenschap 2013 dat door zijn vereniging TWC Pijnenburg georganiseerd gaat worden. Oud-ploeggenoten bij Caballero als Gerard Vianen en Huub Zilverberg omschrijven Cees Zoontjes als een sterke renner en een natuurmens. Hij kon brute kracht op de pedalen overbrengen maar tezelfdertijd tactisch sterk koersen. Een rustige man die altijd vrolijk de wereld in keek en bezeten was van de wielersport. Wij wensen zijn vrouw en verdere nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Door Fred van Slogteren, 28 april 2011

Naschrift info over de Caballero wielersponsoring - door Fred van Slogteren

De ploeg was vanaf 1967 een voor die tijd zeer professionele formatie geworden. Dat had te maken met het feit dat de Caballero sigaret ook over de grens goed aansloeg en Laurens graag wilde dat de ploeg, om de naamsbekendheid van Caballero in het buitenland te vergroten, aan grote internationale wedstrijden zou gaan deelnemen. Daarvoor werd zelfs het principe opgeofferd om niet met vedetten te gaan werken die al bij andere ploegen naam hadden gemaakt. Zo kwam bijvoorbeeld in 1968 Arie den Hartog bij de ploeg.

Friese wonderkind
Den Hartog was in 1965 de eerste Nederlander die de topklassieker Milaan-San Remo op zijn naam schreef om twee jaar later ook de Amstel Gold Race te winnen. Verder werd de ontwikkeling van het supertalent Tiemen Groen nauwlettend in de gaten gehouden. Toen het Friese wonderkind in 1968 voor het eerst sinds 1964 geen wereldkampioen werd, kreeg hij te horen dat hij nog één jaar de kans zou krijgen. Ook werd er gewerkt met uitgebreide contracten met daarin een anti-doping clausule. ‘Wij lenen de naam van ons product onder geen enkele voorwaarde aan slikkers’, zo deelde publiciteitsmanager Zuurendonk eind 1968 krijgshaftig aan de pers mee.

Laurens
De zo gewenste deelname aan de Tour de France van 1969 ging niet door, omdat de Franse overheid in die tijd stringente richtlijnen opstelde met betrekking tot reclame voor alcoholica en tabakswaren. Zo verdwenen belangrijke sponsoren als Pelforth en St.Raphael uit de wielersport. Een jaar later kreeg de Caballero-ploeg wel een startbewijs voor de Tour, maar niet nadat was toegezegd dat er onder de naam Laurens zou worden gestart. Die naam was voor een Fransman goed uit te spreken, maar geen mens wist wat voor product er achter die naam verborgen zat. Het was voor Laurens een van de redenen om eind 1970 met sponsoring te stoppen.

Vakbond
Belangrijker voor dat besluit was echter de inbreng van de wielrennersvakbond. Die bestond al jaren, maar pas na de fusie met de bond voor beroepsvoetballers gingen ook de beroepsrenners zich roeren voor betere arbeidsomstandigheden. De voorzitter van de bond, de oud-voetballer Karel Jansen, ging eisen stellen aan de contracten van de renners. De betaling hield niet over, maar daar ging het de oud-speler van ADO niet in de eerste plaats om. Wielrennen is een gevaarlijke sport en dan moet zo’n renner ook verzekerd zijn, stelde hij in de terminologie van een vakbondsbons. Bij Caballero stonden de renners wel op de loonlijst, maar als een soort parttimers van de reclame-afdeling.


Betraande ogen
Daardoor dreigde er een conflict met de vakbond. Laurens vreesde dat een renner die zou vallen in de ziektewet terecht zou kunnen komen en dat dit het bedrijf bij langdurige revalidatie of blijvend ongemak heel veel geld zou kunnen kosten. De kosten om de renners fatsoenlijk te verzekeren, waren behoorlijk pittig en de twintig renners werden op straat gezet. Nico Klijn deelde het de renners persoonlijk en met betraande ogen mee, maar hij verzweeg de ware reden.

Zonder morren vertrokken ze naar andere ploegen of ze moesten vanwege gebrek aan een nieuwe werkgever stoppen. Frans van den Enden bleef werkzaam voor de reclame-afdeling en ook mekanieker Johnny Krijnen kwam bij Laurens in vaste dienst om Van den Enden bij zijn werkzaamheden te assisteren. En zo eindigde eind 1970 het verhaal van Caballero, de profploeg met de ambities van amateurs.




[www.youtube.com]




3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19/07/2019 21:39 door Cecchini.
Prikdude 19 juli 2019 20:11
Lastigste 2 nog te komen ritten morgen en zondag. Op al die lopers in week drie ga je het verschil niet maken. Hopelijk beseft de concurrentie dat.
Tinuz 19 juli 2019 21:26
Als de Iseran er uit gaat door de sneeuwval aldaar dan lijkt het parkoers van de laatste week ineens toch niet meer zo imposant als ik aanvankelijk dacht.
Sub Culture 19 juli 2019 21:40
Gelukkig is er de factor Alaphilippe, en dat zag ik niet enkel als DCQ fan.
Anders had je nu al een Thomas die de leiding had en een (veel te sterke) ploeg die de boel moet controleren.
Controleren gaan ze sowieso doen, maar dat speelt ook in de kaart van Alaphillipe die zich er netjes achter kan zetten.

Al ga ik er wel vanuit dat Alaphilippe op de Tourmalet door het ijs zakt, vorm van zijn leven of niet.
JW 19 juli 2019 22:42
Juist die DRIE opeenvolgende zware dagen, veel op hoogte, in de laatste week leken mij beslissend te gaan worden in deze Tour.
Op de derde dag zullen veel renners er echt doorheen zitten.
Die uitputtingsslag zou veranderen als de Iseran weg zou vallen.
Via de Madeleine lijkt het enige alternatief, maar daarmee zou de etappe inderdaad een heel stuk lichter worden.
Zou zonde zijn.
JW 19 juli 2019 22:59
De etappe wordt ook op NOS en Sporza integraal uitgezonden.
Deze etappe belooft een spetterend begin.
Teams als Movistar en Astana zullen zeker proberen mannen vooruit te sturen als bruggenhoofd voor het stuk in de vallei na de Soulor.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19/07/2019 23:00 door JW.
Tjappie2 19 juli 2019 23:03
Hoe ligt de Iseran er momenteel bij dan? Beter, gelijk aan, of slechter dan een paar dagen geleden?
Remko 19 juli 2019 23:04
Geen sprake van sneeuw op de Iseran komende week.....
Horsie is back 19 juli 2019 23:53
De mannelijke Marianne Vos, Julian Alaphilippe, reed de laatste km van de tijdrit 9 seconden sneller dan Geraint Thomas, die met enig zelfbeklag bekende zijn wattage naar het einde toe niet constant te hebben kunnen houden. Dus met zekerheid nog niet in topvorm. Egan Bernal reed 14 seconden langzamer dan Alaphilippe.

De vraag is natuurlijk of Julian Alaphilippe de komende 8 dagen het cumulatieve duurwerk, net als de vrouwelijke Alaphilippe, Marian Vos, dat niet meer kan zoals vroeger, nu wel zou kunnen. Zijn voorsprong kan in een mum van tijd als sneeuw voor de zon verdwenen zijn.

In het maximale bereik wordt alles vloeibaar, dus staan de dure druppels ketonen op het menu.
Wanneer zien we het equivalent van de raid door Chris Froome in de Giro?

Maar Horsie begrijpt nu, dat het parkoers daarvoor niet selectief genoeg is. grinning smiley

Disclaimer: Timing was van de geweldige Fin.
tvm 20 juli 2019 12:03
Stel: een renner uit de subtop (type Bardet, Landa, op ca. 5 minuten van het GC, dus niet niet super gevaarlijk, maar mag niet zomaar 3 minuten pakken) valt vroeg aan. Waarom zou Ineos dan gaan rijden? Laat DQS het maar oplossen, dan moeten ze vrij snel aan het duo Mas/Alaphilippe beginnen.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20/07/2019 12:05 door tvm.
Slimmerd 20 juli 2019 12:06
Omdat Ineos niet anders kan en omdat Thomas/Bernal ook niet willen dat die renners 'goedkoop' terugkomen in het AK
MarkV 20 juli 2019 12:09
Als ze nu Poels niet standaard op grote achterstand zetten hadden ze zelf nog iemand mee kunnen sturen.
Zoals ze ook met Landa deden in zo'n ontsnapping een aantal jaar geleden.
Aerts 20 juli 2019 12:22
Ineos gaat nog 1 week snoeihard rijden om zo alaphilippe uit te putten. Ik verwacht geen kansen meer voor aanvallers.
rustdag 20 juli 2019 12:25
rustdag 20 juli 2019 12:30
Sporza en de Nos zijn ook Live vanaf de start.... net als onze eurosport vrienden
rustdag 20 juli 2019 12:34
Vinokourov verrast door 'vliegen' Alaphilippe
Astana-manager Alexander Vinokourov laat zich vandaag in de Franse sportkrant L'Équipe uit over Julian Alaphilippe, die vrijdag in het geel de tijdrit won. "Het is heel verrassend. Ik weet goed dat een gele trui je doet 'opstijgen', maar is wist niet dat hij je kon laten vliegen."

Vinokourov vloog zelf overigens ook weleens in het geel in een Tour-tijdrit. In 2007 won hij de tijdrit over 54 kilometer van Albi naar Albi, Daarna testte hij positief op het gebruik van bloeddoping en kon hij naar huis...


JW 20 juli 2019 12:46
Overigens: heb ik iets gemist ?
Volgens de info op internet is de Iseran gewoon open.
Net als alle andere passen.
En er wordt ook warm weer voorspeld voor komende dagen
Andere Peter 20 juli 2019 12:47
Ik denk niet dat DQS achter die vlinder aanrent. Blufpoker spelen en laten lopen. Ineos pakt het wel op.
Andere Peter 20 juli 2019 12:51
Op de hoge lange cols verwacht ik dat Ineos nog sneller een nog hoger tempo zal rijden dan men gewend is te doen. Ze moeten Alaphilippe dwingen tot langdurige inspanningen.

Thomas won in 2018 veel tijd door steeds te demarreren in het laatste stukje van eindcols. Dat lijkt nu absoluut geen gewenste strategie voor hem.
JW 20 juli 2019 13:48
Officiële start wordt wellicht uitgesteld.
Er schijnt een demonstratie te zijn op 5 km.
Macron in de koers, dat is riskant.
Slimmerd 20 juli 2019 14:00
Is dit inderdaad het geval? Zit zelf zonder beelden
Erik S. 20 juli 2019 14:13
Ze koersen iig. Nog 100 km koers.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20/07/2019 14:13 door Erik S..
Abraham Olano 20 juli 2019 14:20
Nibali met ambities voor de bolletjestrui lijkt het. Pakt gretig het 1e puntje.
Wellens wel mee in de groep.
JW 20 juli 2019 14:23
Officiële start was een km of acht voorbij km 0.
JW 20 juli 2019 14:24
Kopgroepen zijn nog niet weg want Pinot heeft zijn mannen op kop van het peloton gezet. Voorsprong blijft rond 2'
rustdag 20 juli 2019 14:25
FDJ wil de koplopers niet te veel ruimte geven

Nibali, Sagan, G.Martin, Henao, Taaramäe, Vuillermoz, Zakarin, L.L.Sanchez, Sicard, Kämna, Wellens, Gesbert, Mohoric, Calmejane, Verona, Ladagnous en Haller.
JW 20 juli 2019 14:25
Nog 92 kilometer te gaan.
•Kopgroep ◦Sagan, Nibali, Mohoric, Wellens, Zakarin, Haller, Sánchez, Verona, Gesbert, Vuillermoz, Kämna, Henao, Ladagnous, Taaramäe, Sicard, Calmejane, G. Martin

•Achtervolgers (op 1:20) ◦Geschke, Périchon

•Peloton (op 2:05)
JW 20 juli 2019 14:37
Nog steeds FDJ dat voorkomt dat de kopgroep heel ver weg rijdt.

Voorsprong is 2'50".
En de voet van de Soulor nadert snel.
JW 20 juli 2019 14:44
Nog 70 km, 2'50"
JW 20 juli 2019 15:11
Ook Ineos zet vooraan in het peloton een man bij
Terwijl Zakarin vooraan demarreert.

Nog 63,5 km, 2'21"
JW 20 juli 2019 15:17
Nu Movistart met vaart vooraan in het peloton.

Nog 5,5 km voor de koplopers naar de top. Hun voorsprong 2'21".
Het is de vraag of ze de top als eerste halen.
Curzio 20 juli 2019 15:18
Wat is Sporza aan het doen met die kutfilmpjes tijdens de koers?
JW 20 juli 2019 15:20
Daarom kijk ik nu NOS. \Ís koers, en die wil ik zien.
1'52"nog maar, nog 4,3 km naar de top.
JW 20 juli 2019 15:25
Bardet gelost.
Broertjes Yates gelost.

Kopgroep van zes nu, nog 1'23"
Horsie is back 20 juli 2019 15:28
Zakarin achter de motor. smiling smiley
JW 20 juli 2019 15:33
Top: 1. Wellens, 2 Nibali.

Peloton op 1.35
JW 20 juli 2019 15:47
Nog 44 km.
Nibali, W ellens en Gesbert nog voorop.
Peloton, nog steeds geleid door Movistar, op 1'20"
Telt nog een kleine 40 man. Kruijswijk nog steeds Bennett en De Plus bij zich.
Mollema zit er ook nog bij.
ton duk 20 juli 2019 15:48
Peloton onder aanvoering movistar... Man of 40 incl kruiswijk, mollema, Poels en VBaarle (meen ik)
Gr
Curzio 20 juli 2019 15:55
Bardet al op grote achterstand en A. Yates ook al gelost geweest (nu in de afdaling terug). Movistar indrukwekkend.
Horsie is back 20 juli 2019 16:01
Walkowiak Sagan.
rustdag 20 juli 2019 16:03
Waarom spaart Wellens zich niet....... zo zinloos dit
JW 20 juli 2019 16:17
Nog 20 km voor de enig overgebleven koploper.
Hij mag wat weglopen, 1'19"nu.
Peloton nog steeds onder leiding van Movistar.
Slotklim bijna begonnen.
Curzio 20 juli 2019 16:35
Yates weer gelost en al op een minuut. Adam dus. Konrad door pech in datzelfde groepje. Dan Martin er even afgeweest maar die is weer terug. Jumbo nog met de drie verwachte mannen, Alaphilippe sluit in het gele rijtje aan.
Ron de Renner 20 juli 2019 16:41
Thomas en Bernal hebben alleen nog de 2 Nederlanders bij zich.
Horsie is back 20 juli 2019 16:43
Andy Schleck 2010 was al weg geweest. Effe wachte nog dus.
Ron de Renner 20 juli 2019 16:43
Van Baarle er nu ook af, met Quintana!



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20/07/2019 16:44 door Ron de Renner.
JW 20 juli 2019 16:44
Quintana ook eraf.
JW 20 juli 2019 16:45
Aanval Barguil.
Nog 10 km
Ron de Renner 20 juli 2019 16:55
De Ineossers lijken het moeilijk te hebben. Of is het schijn?
JW 20 juli 2019 16:55
Mollema eraf, Porte ook.
Kruijswijk nog steeds op schema.
Slimmerd 20 juli 2019 16:55
Gaudu, De Plus en Bennett, sterkste knechten van deze ronde
JW 20 juli 2019 16:56
MarkV 20 juli 2019 16:57
Jumbo met 3 man bij de beste 10 klimmers zo lijkt het
JW 20 juli 2019 16:58
Nog maar een heel klein groepje.
Geleid door Gaudu en Pinot.
ton duk 20 juli 2019 16:59
2 verwacht, die 3e verrast me
HULDE!
Gr
JW 20 juli 2019 16:59
Valverde lost.
JW 20 juli 2019 17:00
JW 20 juli 2019 17:01
3 Jumbo's nu aan de leiding.
JW 20 juli 2019 17:02
Nog 10 man over vooraan.
JW 20 juli 2019 17:04
Bennett haakt af.
Kruijswijk op kop. Nu De Plus.
rustdag 20 juli 2019 17:06
JW 20 juli 2019 17:06
Barguil en Fuglsang eraf.
JW 20 juli 2019 17:07
JW 20 juli 2019 17:08
Buchman valt aan.
Thomas ook.
JW 20 juli 2019 17:09
Nog 6 man, incl de taaie gele trui.
JW 20 juli 2019 17:09
Thoma staat stil.
JW 20 juli 2019 17:10
Nog 400 m. 6 man over.
JW 20 juli 2019 17:11
1 Pinot.
Dan Ala Kruijs Buchmann Bernal en Landa
JW 20 juli 2019 17:12
Zoals ik al zei: Kruijswijk op schema winking smiley
Anony 20 juli 2019 17:13
Waar is die Alaphilippe mee bezig eye popping smiley
rustdag 20 juli 2019 17:13
hij liet lopen
Curzio 20 juli 2019 17:13
Kruijswijk topfavoriet?
Slimmerd 20 juli 2019 17:20
Wordt nu toch wel Alaphilippe... het lijkt me dat zie die morgen echt moeten gaan breken!
Curzio 20 juli 2019 17:22
Ik geloof er nog steeds niet echt in. Grote kans op een breekmoment denk ik, en dat geldt ook voor Buchmann.
Dus dan blijven Kruijswijk, Bernal en Pinot over als favorieten in mijn ogen, waarbij Bernal de minste indruk maakte en vergeleken met Jumbo-Visma en FDJ ook Ineos het bleekst voor de dag kwam.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20/07/2019 17:23 door Curzio.
rustdag 20 juli 2019 17:30
Pinot voor mij de Favoriet
Ron de Renner 20 juli 2019 17:30
Alaphilippe had eerder altijd moeite met meerdere bergritten achter elkaar. Dus we gaan het vooral morgen zien. Hij heeft wel vandaag Mas als 'knecht' gewonnen.
JW 20 juli 2019 17:31
Parijs is nog enorm ver !!!

Hij heeft vandaag in elk geval zijn kandidatuur voor het podium hard gemaakt.
Net als Pinot. En Bernal ook een beetje. Thomas is nu een vraagteken.

Alaphilipe blijft verbazen.

Moest heel veel aanklampen vandaag, heeft ook weinig steun van zijn ploeg.
Maar komt nog steeds weer boven drijven.

Ik kan me niet voorstellen dat hij dat nog een week volhoudt. Maar als hij daar wel in slaagt is het ook een mooie winnaar.
Sub Culture 20 juli 2019 17:32
Ongelofelijk wat Alaphilippe hier presteert, mss ook wel wat gediend door de grote passiviteit bij de protagonisten.
Van De Plus kijk ik niet op, wist dat hij hiertoe in staat was, enige minpuntje is dat hij niet total loss zwalpend loste, dat hoor je toch te doen na een kopbeurt in deze omstandigheden?

Daar waar ik na gisteren niet geloofde in een eindzege voor Alaphilippe is het geloof een beetje beginnen groeien.

Mooi zege voor Pinot, altijd al een zwak voor gehad.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20/07/2019 17:33 door Sub Culture.
Wanny 20 juli 2019 17:33
Kruijswijk is wel heel goed als ie in zo'n sprintje aan t wiel van Alaphilippe blijft. Als je dat vergelijkt met La Planche dan is ie veel beter, in ieder geval tov de anderen.
Slimmerd 20 juli 2019 17:33
Ik geloof er zelf ook niet in, maar had dit vandaag al totaal niet verwacht...
Slimmerd 20 juli 2019 17:34
De Plus al het hele jaar, minus helaas de Giro, topknecht van Jumbo (topaankoop)
Sub Culture 20 juli 2019 17:37
Dylan Van Baarle ook indrukwekkend als klimmer, daar waar Poels dan weer wat tegenval.
Ineos allerminst imponerend in z'n totaliteit.

Zo'n Kwiatkowski kon zich gisteren lekker sparen en er dan zo snel van tussenuit moeten, zeer matig.
JW 20 juli 2019 17:39
Maar dit is ook een totaal andere klim.
Verbazend ook hoe fit Kruijswijk nog leek net na de rit.
opoeepo 20 juli 2019 17:55
De Tour is beslist.
Als zijn ploeg (en hij zelf, natuurlijk) geen inzinking krijgt, dan wint Kruijswijk.
Eddy Veen 20 juli 2019 18:00
Nou, zag je hoe hij over het hek hing?
Ron de Renner 20 juli 2019 18:02
Barguil ook weer terug in orde. Met aanval maar net achter Thomas. Die gaat zijn ritje nog wel pakken.
JW 20 juli 2019 18:09
Ook het interview gezien ?
ton duk 20 juli 2019 18:16
Fijn dat de Ziggomonteur op 14 km van de finish aanbelde...……….
Aanklampende Mollema ziet er op telefoonscherm er helemaal hulpeloos uit...

Zeer goede prestatie TJV.NL in blok met Martin-De Plus-Bennett en Kruijswijk !!
Smaakt naar veel meer en inmiddels weer met groot Tv-scherm...
gr
Eddy Veen 20 juli 2019 18:19
Ja, toen de interviewer zei dat hij nog zo fit oogde, antwoordde hij: 'Dat valt wel mee'. Ik neem aan dat hij bedoelde dat het tegenviel.
Wanny 20 juli 2019 18:23
Iedereen gaat gewoon tot t gaatje op zo'n klim.
Eindhovuh 20 juli 2019 18:48
Het ligt helemaal open. Kruijswijk lijkt beresterk.
Zelf verwacht ik nog wel een inzinking van Alaphillipe in een langere bergetappe. Hing er nu ookal paar keer niet van weelde aan.
Waar was Movistar mee bezig trouwens?
ton duk 20 juli 2019 18:51
Die eretitel wordt wel weer snel vergeven...
Meen dat in de etappes 1 t/m 13 toch ook aardig knechtenwerk was te zien...laat ik als voorbeeld Martin-VAert-Jansen en Teunissen noemen voor Groenewegen
gr
Eindhovuh 20 juli 2019 19:23
Theorie: Kruijswijk op het niveau van vorig jaar. Dumoulin, Roglic en Froome er niet bij en Thomas paar procent minder?
JW 20 juli 2019 19:25
Kruijswijk, Alaphilippe en Pinot uitroepen tot de winnaars van de dag is ook wel een beetje afgaan op de dagkoers.

Verbazend vond ik vooral het door het ijs zakken van de sterke teams van de concurrenten.
Ineos, Movistar, met behulp van teams als o.a. Trek, Astana zouden ze komende dagen toch nog heel veel offensief moeten kunnen ontplooien.
Vooral Ineos staat er nog heel goed voor. Pas als ze morgen weer eraf gereden worden, maar dan ècht, ga ik erin geloven dat ze dit jaar niet meespelen.
Fcdh 20 juli 2019 19:33
Wow Jumbo Visma wat een knalprestatie gewoon ook bergop de beste ploeg en eindelijk komt de potentie van de Plus eruit. Voor mij inderdaad ook niet verrassend en zei het al meteen topaankoop. Eigenlijk had er nog veel meer tijdwinst ingezeten op Thomas vandaag want vraag me hardop af of dit bij hem ook niet met +2000m te maken heeft met zijn grote lijf en hij er de volgende keer weer gewoon staat? Alaphilippe natuurlijk ook zeer indrukwekkend maar 3 weken, heb er een hard hoofd in de eerste echte bergrit is eigenlijk pas achter de rug.
Diesel dieselt lekker door naar het podium zal hem echt gegund zijn.
PVW 21 juli 2019 02:19
confused smiley winnaars vd dag kies je toch altijd op basis van de dagkoers?
ton duk 21 juli 2019 07:56
JW 21 juli 2019 09:05
Daar zit wat in.

Ik vermoed dat de schrijver "favorieten voor de eindzege" bedoelde.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen