Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

74th La Vuelta ciclista a España (2.UWT) Stage 10 (ITT) » Jurançon › Pau (36.2k)

Gepost door Clavan 
Clavan 03 september 2019 09:16
Vooruitblik Wielerflits:
Parcours
De Vuelta heeft ervoor gekozen om de eerste (en enige) individuele race tegen de klok aan het begin van de tweede week te houden. En dat is voor het eerst sinds 2013, toen de renners na tien etappes een tijdrit van 38,8 kilometer kregen voorgeschoteld in en rond Tarrazona. Nu heeft het Zuid-Franse Pau de organisatie zover gekregen om eens verder te kijken dan alleen de Spaanse grens.

Een echte verrassing kunnen we het niet noemen, aangezien de Vuelta sinds 2014 in handen is van de ASO. Jawel, de organisator van de Tour de France, het grootste wielerevenement ter wereld. De Ronde van Spanje heeft de laatste jaren al gekozen voor enkele korte uitstapjes naar Frankrijk, waaronder de ‘Gran Salida’ in het historische Nîmes. Dit keer starten de renners in Jurançon, een voorstadje van Pau, gelegen in de gelijknamige wijnstreek Jurançon.



Wie snel kijkt naar de bovenstaande dwarsdoorsnede, ziet een redelijk vlakke en dus razendsnelle tijdrit. Maar wie de Vuelta al een tijdje volgt, zal weten dat de Spanjaarden een andere definitie hebben van het begrip vlak. De 36,2 kilometer lange tijdrit is eigenlijk een aaneenschakeling van vlakke wegen, korte maar steile hellingen, snelle afdalingen en scherpe bochten. Met andere woorden: het is een verdomd lastige chrono.

Niet geheel toevallig kende de voorbije Tour de France ook een tijdrit in en rond Pau, al was het parcours toen een tikkeltje lastiger. Maar dit zullen de renners dinsdag niet voelen, als ze direct vanuit de start omhoog gaan richting de top van de Côte de Beauvallon (2 km aan 7,3%). Vervolgens blijven de renners een hele tijd op een plateau koersen, om hierna af te dalen naar het tweede en laatste klimmetje.

De Côte de l’Eglise (1,7 km aan 5,9%) is niet al te lastig, maar in een tijdrit komt het vaak aan op seconden, zo niet honderdsten, waardoor het slotklimmetje weleens cruciaal kan worden in de strijd om de dagzege. Het blijft na de l’Eglise nog vervelend omhoog lopen langs het dorpje Saint-Faust, maar dan kunnen de specialisten weer een tandje bijschakelen voor de laatste vlakke kilometers.

De renners bereiken finishplaats Pau via het eerder genoemde Jurançon, waarna een passage door een korte tunnel volgt, richting de vod van de laatste kilometer. De slotkilometer loopt ook nog lichtjes bergop, maar zo zwaar als in de Tour (met een muur van 16%) zal het ditmaal niet worden. Aan de finish zullen we de eindtijden weten, maar een eerste indicatie krijgen we al bij de tussenpunten na 11,9 en 24 kilometer.

Start: 13.41 uur (start eerste renner)
Finish: 17.31 uur (finish laatste renner)

Favorieten
Uit de beschrijving van het parcours blijkt wel dat de pure tijdrijders het graag wat vlakker hadden gezien allemaal. De specialisten kunnen hun tanden zetten in deze rit tegen de klok, verwacht Fernando Escartín die het parcours uitstippelde. “De route is de specialisten op het lijf geschreven: kronkelig met steile hellingen, het vereist grote fysieke en mentale kracht. Tijdrijders krijgen de kans de tijd terug te pakken, die ze in de bergen zijn verloren”, aldus Escartín.

Bij Jumbo-Visma treffen we de grootste kanshebber voor deze tijdrit. Aan Primož Roglič is weinig meer uit leggen over dit specialisme. De Sloveen reed twee jaar geleden nog naar het zilver tijdens het WK in Bergen en won dit seizoen drie van de vijf individuele tijdritten waaraan hij deelnam, waaronder twee in de Giro d’Italia. Er is hem alles aan gelegen zoveel mogelijk tijd te pakken op zijn concurrenten Miguel Ángel López, Nairo Quintana en Alejandro Valverde, die beduidend minder sterk zijn op de tijdrit.

Mogelijk nadeel voor Roglič is dat hij niet in zijn eigen tijdritpak mag starten. Omdat Nairo Quintana leider is in het algemeen- en het puntenklassement, is de Sloveen verplicht om de groene trui te dragen. Roglič is namelijk de nummer twee in dat klassement. Hij heeft van de organisatie mogen kiezen uit standaardmaten om in te rijden.

Doordat het parcours verre van biljartvlak is, hebben de betere klimmers die tevens tegen de klok kunnen rijden een streepje voor. Denk hierbij aan Ion Izagirre. In 2016 was de Astana-renner al eens nationaal kampioen tijdrijden van Spanje en dit seizoen nog reed hij top-3 tegen de klok in de rondes van Valencia en Andalusië. Vervolgens reed hij ook in de heuveltijdrit van de Ronde van het Baskenland naar de zevende plek, dus de Spanjaard moet ook hier kunnen meedoen.

In diezelfde tijdrit in de Ronde van het Baskenland zette Daniel Felipe Martínez de tweede tijd op de klokken. Net als Izagirre rijdt de renner van EF Education First goed bergop en heeft hij een goed tijdrit in de benen. Naast zijn goede uitslag in het Baskenland werd hij nationaal kampioen tijdrijden van Colombia én veroverde hij de titel op dit onderdeel tijdens de Pan-Amerikaanse Spelen. Zijn kopman Rigoberto Urán viel al uit in de Vuelta, dus hij hoeft zich niet in te houden.

Tot een vergelijkbaar kaliber kan ook Patrick Bevin worden gerekend. De Nieuw-Zeelander van CCC reed al een aantal goede tijdritten dit seizoen, waaronder al op de vierde dag van het huidige jaar tijdens de nationale kampioenschappen van zijn thuisland. Nadat hij daar de titel had gepakt, zette hij ook sterke ritten tegen de klok neer in de rondes van Romandië en Zwitserland. Eerder deze Vuelta liet hij zich al aanvallend zien in de bergen. Testte hij daar zijn benen?

Wat kunnen we verwachten van Thomas De Gendt? De meesteraanvaller kan naast lange ontsnappingen op touw zetten, ook geweldige tijdritten neerzetten. Winnen deed hij evenwel nog nooit tegen de klok, maar op dit parcours moet de Belg van Lotto Soudal – op papier – opnieuw kort kunnen eindigen. Net zoals hij dat deed in de slotetappe van de Giro d’Italia en de dertiende rit van de Tour de France dit jaar.

Wat goed is, komt snel. Dat bleek maar weer in de bergetappe naar Cortals d’Encamp, die werd geteisterd door barre weersomstandigheden. Tadej Pogačar kwam bovendrijven, nadat hij op drie kilometer van de finish was weggereden uit het wiel van Nairo Quintana. Of de Sloveen ook in aanmerking komt voor de winst in de tijdrit, is de vraag. Ook weten we niet hoe het 20-jarige talent herstelt van een rustdag in zijn eerste grote ronde. Wel werd hij al Sloveens kampioen tijdrijden vóór Matej Mohorič en Jan Tratnik (en bij afwezigheid van Roglič), en vijfde in de tijdrit van de Ronde van de Algarve.

Bovenin het klassement staat met Wilco Kelderman nog een ijzersterke tijdrijder tussen de klassementsrenners. De huidige nummer negen van het klassement toonde in het weekend voor de rustdag zijn goede benen en zou zomaar eens een paar plekken kunnen stijgen.

Tobias Ludvigsson en Nelson Oliveira moeten als meervoudige winnaars van de nationale kampioenschappen tijdrijden van hun land ook hier een goede tijd kunnen rijden, al is het voor Oliveira de vraag in hoeverre hij voluit mag gaan. Met Nairo Quintana en Alejandro Valverde heeft Movistar immers twee renners die meestrijden om de rode trui en daarom zal de omkadering mogelijk krachten moeten sparen.

Datzelfde geldt voor Tony Martin. Er waren tijden dat de Duitser als eerste werd genoteerd op de favorietenlijstjes, maar de viervoudige wereldkampioen tijdrijden rijdt deze Vuelta volledig in dienst van Primož Roglič. Daarom eindigde hij in de lange tijdrit van de Tour de France ook al in de achterhoede. Dat hij de stiel nog niet verleerd is, beweest hij deze zomer wel met zijn negende (!) Duitse titel. Tot slot willen we ook nog de naam van enkelvoudig wereldkampioen Vasil Kiryienka aanstippen.
Starttijden Nederlanders
13:41 – flag-nl Lennard Hofstede (Jumbo-Visma)
13:48 – flag-nl Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick Step)
14:02 – flag-nl Brian van Goethem (Lotto Soudal)
14:39 – flag-nl Jetse Bol (Burgos-BH)
15:44 – flag-nl Wout Poels (Ineos)
15:53 – flag-nl Martijn Tusveld (Sunweb)
16:04 – flag-nl Robert Gesink (Jumbo-Visma)
16:29 – flag-nl Wilco Kelderman (Sunweb)

Starttijden favorieten dagzege
13:47 – flag-de Tony Martin (Jumbo-Visma)
13:56 – flag-by Vasil Kiryienka (Ineos)
15:13 – flag-se Tobias Ludvigsson (Groupama-FDJ)
15:22 – flag-nz Patrick Bevin (CCC)
15:24 – flag-pt Nelson Oliveira (Movistar)
15:27 – flag-be Thomas De Gendt (Lotto Soudal)
16:05 – flag-co Daniel Felipe Martinez (EF Education First)
16:15 – flag-es Ion Izagirre (Astana)
16:37 – flag-si Tadej Pogačar (UAE Emirates)
16:43 – flag-si Primož Roglič (Jumbo-Visma)

Starttijden top-10
16:27 – flag-be Dylan Teuns (Bahrain Merida)
16:29 – flag-nl Wilco Kelderman (Sunweb)
16:31 – flag-pl Rafał Majka (BORA-hansgrohe)
16:33 – flag-fr Nicolas Edet (Cofidis)
16:35 – flag-no Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal)
16:37 – flag-si Tadej Pogačar (UAE Emirates)
16:39 – flag-es Alejandro Valverde (Movistar)
16:41 – flag-co Miguel Ángel López (Astana)
16:43 – flag-si Primož Roglič (Jumbo-Visma)
16:45 – flag-co Nairo Quintana (Movistar)



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03/09/2019 09:16 door Clavan.
Clavan 03 september 2019 09:30
Head to head:
Bron onze noordelijk vriend Ammattipyoraily op Twitter:


Roglic has lost in two ITTs to the rivals. Giro 2016 mountain-TT (counted as ITT) to Valverde. Tour 2017 ITT in Düsseldorf to N.Quintana when he crashed.
Eindhovuh 03 september 2019 09:37
Niet echt een superman die Lopez
Curzio 03 september 2019 09:42




Tussenpunt 1 na 12 km en tussenpunt 2 na 24 km.
Curzio 03 september 2019 09:44
Moet je eens zijn fiets proberen te jatten.
Nelis! 03 september 2019 10:06
Zo, de dag dat Roglic zijn concurrenten gaat verpletteren. En de dag dat Valverde Quintana op zijn plek gaat zetten. En hopelijk de dag dat Kelderman gaat bewijzen dat hij nog steeds een goede tijdrijder is.
Blueprint 03 september 2019 10:11
Roglic kan vandaag 2-3 minuten pakken op zijn concurrenten.
tvm 03 september 2019 10:36
Blueprint Schreef:
-------------------------------------------------------
> Roglic kan vandaag 2-3 minuten pakken op zijn
> concurrenten.

Een sterke Valverde verliest hier geen 2 minuten. En zeker geen 3 minuten.
Echter is hij wel flink afgevallen en staat hij bijzonder scherp, wellicht dat dit zijn grote motor op het vlakke heeft doen verkleinen?
Ridder Kale Knikker 03 september 2019 10:54
Als ik alle voorbeschouwingen lees op de diverse sites, dan kan het eigenlijk niet meer mis gaan voor Rogla. Ik vind dat toch wel voorbarig, want er ("kom er maar in Sven" ) moet nog wel voor gereden worden. De teamtrial zou ook al bij voorbaat vele seconden tijdwinst op moeten leveren voor Jumbo Visma, maar dat is toch echt anders gelopen. Ik vind trouwens dat zwembad-verhaal echt bizar en redelijk ongeloofwaardig, maar verwacht dat we daar over 15 jaar wel in Andere Tijden Sport de ware toedracht zullen weten.

Let wel: ik supporter voor Jumbo-Visma en hoop dan ook dat Roglic deze etappe veel tijd gaat pakken op zijn concurrenten en wellicht ook de etappe gaat winnen. Maar ik verwacht ook wel het een-en-ander van Balberde, die rijdt echt heel soepel rond in de Vuelta.m



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03/09/2019 10:54 door Ridder Kale Knikker.
Frederik D. 03 september 2019 10:59
Cecchini 03 september 2019 11:27
Ik meende zondag te zien, dat het beste bij Valverde er af is. Hij ging lijkbleek over de finish, en had niet, zoals anders de puf om nog een sprintje voor plek 3 aan te gaan, iets wat ie normaal ook altijd zou winnen
Slimmerd 03 september 2019 11:42
Was 2000+, alles behalve zijn terrein
Lucho Herrera 03 september 2019 11:54
Benieuwd of Daniel Felipe Martinez in de buurt kan blijven van Roglic. Bergop valt Martinez me wat tegen, maar in de strijd tegen de klok schat ik hem hoog in.
Cecchini 03 september 2019 12:08
In de Tour van dit jaar nog 2e achter Nibali op Val Thorens ( boven de 2300 meter).
Curzio 03 september 2019 12:22
De eerste etappe overwinning van Jumbo-Visma deze Vuelta, het zou tijd worden, zeker afgezet tegen de vorige twee grote rondes.
Frederik D. 03 september 2019 12:48
Maar dan mag niets tegen zitten. Hoe is het weer daar in Pau? Zijn er vervelende bochten? Geen gemieter met de fiets? Van dat soort dingen. Maar hopelijk wordt het wel spannend. En van de niet-favorieten voor de eindzege, wie van hen kan de tijdrit winnen?
Blueprint 03 september 2019 13:30
Bevin, Kyrienka, Izagirre, Sanchez.
Heisenberg 03 september 2019 13:34
De Gendt werd in zowel de Giro als de Tour derde in een tijdrit. Vandaag zie ik hem het podium ook wel halen.

*** Roglic
** De Gendt
* Pogacar
Blueprint 03 september 2019 13:36
De Gendt geeft zelf aan dat zjn vorm niet meer top is,
Cecchini 03 september 2019 14:11
We steken de loftrompet uit over de Jumbo Visma ploeg, maar wat de toegevoegde waarde is van Lennard Hofstede is de vraag. Dit jaar nog geen platte prijs gereden, in de Vuelta nog geen dag bij de eerste 140 gereden (als er luchtshots van een groot peloton te zien waren ontbrak er altijd 1 van de Jumbo ploeg), en bij de eerste beste tussentijd vandaag al weer 2 minuten trager dan ene Bernas.
ton duk 03 september 2019 14:25
Ik keek even naar zijn optreden Giro 2018 ( Sunweb) .Hij is wel indrukwekkend constant in zijn slechte daguitslagen ...
Een Hofstede hoort nu gewoon 80e te staan (misschien schat ik zijn intrinsieke waarde te hoog) in het AK
gr
Blueprint 03 september 2019 14:36
Die was toch gevallen in de ploegentijdrit en is amper fit genoeg om door te blijven rijden?
Sub Culture 03 september 2019 14:44
ton duk 03 september 2019 14:45
Dat dacht ik ook maar kon dat nergens bevestigd krijgen...(uwes als bron telt voor mij ook)
gr
lodjan 03 september 2019 14:45
Ja, ze hopen dat hij er door komt en herstelt. Ik hoop dat het geen ijdele hoop is.
ton duk 03 september 2019 14:58
Hofstede rijdt deze tijdrit net zo snel / langzaam als ploeggenoot Martin smiling smiley
Geeft wel wat hoop
gr



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03/09/2019 14:58 door ton duk.
lodjan 03 september 2019 14:58
Snelste tijd voorlopig voor William Barta.

[www.tissottiming.com]
lodjan 03 september 2019 15:02
Er zijn al vijf renners langzamer. Ze zullen vandaag dus wel weer overleven.
Ron de Renner 03 september 2019 15:03
Gemiddelde van Barta ongeveer 44 km/u. Dat is wel een stukje langzamer dan bijvoorbeeld de beste tijden in de tijdrit van de
Tour dit jaar, dus het is zeker wel een pittig parcours.
Ron de Renner 03 september 2019 15:32
Iets aan de hand met Edward Theuns? Komt op 10 minuten binnen. Als de tijdslimiet 25% is, moet hij hopen dat er niemand nog 1,5 minuut sneller gaat. Waarschijnlijk gaat Cavagna dat zo meteen al doen...
Ron de Renner 03 september 2019 15:38
Cavagna rijdt 47'32, een enorm gat van 1'39 met de huidige nummer 2 Thomas.

Theuns heeft iets meer ruimte dan ik eerst dacht. Volgens mij ligt hij eruit als ze sneller gaan dan 47'18 (als het inderdaad 25% is).
Ron de Renner 03 september 2019 15:39
Ok, rekenwerk was voor niks. Theuns blijkbaar hard gevallen en zal morgen niet meer opstappen....
Heisenberg 03 september 2019 15:55
1 63 CAVAGNA Remi 47'32"57
2 88 THOMAS Benjamin +01'39"00
3 52 BARTA William +01'45"00
4 152 ARNDT Nikias +02'11"00
5 87 SEIGLE Romain +02'30"00

Cavagna een pak sneller dan de rest. Bij het eerste tussenpunt komen Bevin, De Gendt, Oliveira en Craddock wel in de buurt.
Slimmerd 03 september 2019 15:57
Bij tussenpunt 2 was Bevin sneller dan Cavagna
Heisenberg 03 september 2019 16:19
1 54 BEVIN Patrick 47'30"14
2 63 CAVAGNA Remi +02"00
3 5 OLIVEIRA Nelson +37"00
4 91 DE GENDT Thomas +56"00
5 82 ARMIRAIL Bruno +01'11"00

Craddock op weg naar de voorlopig derde plaats.

Bij het eerste tussenpunt is al zeker dan LL Sanchez en De la Cruz geen toptijd gaan rijden.
Ron de Renner 03 september 2019 16:28
Latour, Soler en Martinzez aardig onderweg. Allen ongeveer 10'' achter bij punt 1.
D.R.E. 03 september 2019 16:36
Wat een prut regie weer, bij de doorkomst bij de tussenpunten geen tijdswaarneming in beeld, ik vind het heel de Vuelta al niet best



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03/09/2019 16:37 door D.R.E..
Yannick 03 september 2019 16:43
Kelderman al doorgekomen na 12 km ?
Slimmerd 03 september 2019 16:49
Trager dan Teuns... (voorlopig 16e)
Wanny 03 september 2019 16:50
36 seconden achterstand.
Sub Culture 03 september 2019 16:51
Prima onderweg dus.
Slimmerd 03 september 2019 16:51
Teuns zeker, Kelderman niet natuurlijk
Bergvlakte 03 september 2019 16:51
Majka doet de eerste 12 km 1 seconde sneller dan Kelderman
Wanny 03 september 2019 16:54
Kelderman deelt doorgaans wel behoorlijk in.
Sub Culture 03 september 2019 16:54
Teuns rijdt een tijdrit naar wat mag verwacht worden, goed maar niet buitengewoon.

Prima tijdrit van Wilco, tot dusver.
Slimmerd 03 september 2019 16:55
Als die tijdsweergaves kloppen, rijdt MAL weer achteruit in deze tijdrit
Slimmerd 03 september 2019 16:56
Prima omdat hij overeind blijft? De tussentijd kan je alleen als je wilt trollen prima noemen
Slimmerd 03 september 2019 16:56
Tussenpunt 1

1. Roglic 18'13
2. Pogacar 21"
3. Cavagna 32"
4. Craddock 32"
5. Bevin 33"

Mannen die in top-10 staan voor de ITT
Valverde 38"
Teuns 52"
Lopez Moreno 1'03
Majka 1'07
Kelderman 1'08
Edet 1'25
Quintana 1'26
Hagen 1'30



4 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03/09/2019 17:05 door Slimmerd.
Prikdude 03 september 2019 17:01
Roglic gaat Lopez inhalen en dat gaat Lopez deels redden.
Bergvlakte 03 september 2019 17:05
Kelderman 1.26 achter op Bevin bij punt 2...
Luijt 03 september 2019 17:06
Dat gaat niet hard genoeg bij Wilco.
Slimmerd 03 september 2019 17:06
Tussenpunt 2

1. Roglic 33'07
2. Bevin 19"
3. Cavagna 22"
4. Craddock 33"
5. Oliveira 41"

Mannen die in de top-10 staan voor de ITT
Pogacar 48"
Valverde 54"
Teuns 1'00
Lopez Moreno 1'32
Majka 1'34
Kelderman 1'45
Quintana 2'12
Edet 2'19
Hagen 2'19



6 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03/09/2019 17:20 door Slimmerd.
Ron de Renner 03 september 2019 17:09
Ik heb het idee dat Kelderman niet echt diep durft te gaan deze ronde. Lost steeds erg vroeg, om dan op het einde nog aardig over te hebben. Dat kan aan de ene kant verstandig zijn, maar zeker in een tijdrit moet je toch ook echt het rood in willen gaan.
Slimmerd 03 september 2019 17:12
Flink verval bij Pogacar
Sub Culture 03 september 2019 17:18
Ok tijdrit van Teuns, had iets beter verwacht maar is allesbehalve zuinig geweest met de inspanningen tot nu toe, dus valt te verantwoorden.
Slimmerd 03 september 2019 17:21
Uitslag

1. Roglic 47'05
2. Bevin 25"
3. Cavagna 27"
4. Craddock 48"
5. Oliveira 1'02
6. Latour 1"14
7. De Gendt 1'21
8. Soler 1'22
9. Teuns 1'27
10. Martinez 1'28

11. Pogacar 1'29
13. Valverde 1'38
15. Lopez Moreno 2'00
19. Majka 2'26
23. Kelderman 2'38
27. Quintana 3'06
32. Hagen 3'19
38. Edet 3'34



7 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03/09/2019 17:35 door Slimmerd.
Kuiperberg 03 september 2019 17:24
Ron de Renner Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ik heb het idee dat Kelderman niet echt diep durft
> te gaan deze ronde. Lost steeds erg vroeg, om dan
> op het einde nog aardig over te hebben. Dat kan
> aan de ene kant verstandig zijn, maar zeker in een
> tijdrit moet je toch ook echt het rood in willen
> gaan.
Dat idee heb ik heel vaak met Kelderman..
Wanny 03 september 2019 17:24
Kelderman vrij dramatisch. Hier zal ie niet blij van worden.
Ron de Renner 03 september 2019 17:27
Lijkt nog spannend te worden voor de dagzege.
Ron de Renner 03 september 2019 17:31
Toch nog vrij ruim Roglic. Heeft nog goed opgeschakeld na het iets mindere 2e stuk.
Wanny 03 september 2019 17:56
Lopez nog een aardige tijdrit.
MarkV 03 september 2019 17:58
Kelderman als één van de slechtste klassementsrenners in een tijdrit, dat is wel heel erg matig.
Al dateert zijn laatste écht goede tijdrit denk ik van de Vuelta waarin hij 4e werd in het AK na een 2e plek in de tijdrit?
Cyclad58 03 september 2019 18:14
Misschien moet je het wielrennen eens wat beter volgen. Lennard Hofstede kan veel, is een prima helper en gaat ook nog redelijk bergop. Je bent vast vergeten dat hij in de ploegentijdrit keihard op zijn plaat is gegaan en dat hij een week tegen een opgave aanzat?
Ron de Renner 03 september 2019 18:14
Dat is toch 'maar' 2 jaar terug.
Tinuz 03 september 2019 18:18
Vlees noch vis voor Kelderman.
Lucho Herrera 03 september 2019 18:36
Lopez stayert toch gewoon de laatste 400m? Hoort daar geen tijdstraf bij?
Cyclad58 03 september 2019 19:01
Roglic passeert hem pas (moeizaam) op amper 400 meter van de meet. Moet Lopez zich dan vervolgens inhouden? Dat lijkt me toch ook niet de bedoeling.
Frederik D. 03 september 2019 19:23
Bevin deed het inderdaad zeer goed. smiling smiley
Frederik D. 03 september 2019 19:26
Maar hij mag niet het wiel pakken van Roglic. Tien secondes tijdstraf lijkt mij op zijn plaats. Was het niet Phil Anderson die ooit tijdstraf kreeg voor stayeren in een tijdrit in de Tour?
Frederik D. 03 september 2019 19:29
Maar nog een jonge knul. Dus wellicht wordt hij beter in de komende jaren.
Eindhovuh 03 september 2019 19:43
Ontwikkeld zich steeds meer als een hele goede knecht. Al heeft Sunweb geen serieuze kopmannen meer over volgend jaar.
Tool 03 september 2019 20:23
Zou leuk zijn als Teuns de eerste Belg sinds 2012 is, die top 10 in een grote ronde gaat rijden.
Leuke, aanvallende renner. Ben toch bang dat hij er doorheen gaat zakken 2e helft van de Vuelta.
Ron de Renner 03 september 2019 20:29
Lijkt me toch heel sterk, hij staat daar omdat hij uit ontsnappingen een kwartier voorsprong heeft gehaald. Gezien het huidige klassement zal er normaal gesproken in de bergritten ook minder ruimte voor vluchters zijn.
Vlaflip76 03 september 2019 20:42
Ron de Renner Schreef:
-------------------------------------------------------
> Gezien het huidige klassement zal er
> normaal gesproken in de bergritten ook minder
> ruimte voor vluchters zijn.


Hoezo? Quintana kon toch in de Alpen ook een tour etappe winnen juist omdat hij geen bedreiging voor de topmannen was? Waarom zouden Madrazo, Chaves, Fuglsang, Gesink, Aru, Poels, de Gendt niet de ruimte kunnen krijgen?
De topmannen kunnen best een kwartier achter een Poels het elkaar moeilijk maken.
El Chaba 03 september 2019 21:27
De regel is dat je 20 meter afstand moet houden als je gepasseerd bent. Dus ja, een tijdstraf zou op zijn plaats zijn.
Orakel 03 september 2019 21:31
Er was een bocht, die mag je normaal aansnijden. Daarna wilde Lopez terug inhalen via een sprint, maar dat lukte net niet smiling smiley
Orakel 03 september 2019 21:33
Juist, Teuns blijft gewoon aanvallen. Net als vorig jaar. Dit jaar kan je op 20 minuten top 10 rijden.
Curzio 03 september 2019 21:35
Kelderman komt terug van een zware blessure. Geef 'm even de tijd zeg. Als hij heel blijft dan kan hij volgend jaar misschien wel weer meedoen voor top-5 in een grote ronde. Als hem dat na een optimale voorbereiding en zonder pech niet (meer) lukt, dan kan hij nadien altijd nog in een knechtenrol gaan.
Remko 03 september 2019 22:34
Tool Schreef:
-------------------------------------------------------
> Zou leuk zijn als Teuns de eerste Belg sinds 2012
> is, die top 10 in een grote ronde gaat rijden.
> Leuke, aanvallende renner. Ben toch bang dat hij
> er doorheen gaat zakken 2e helft van de Vuelta.

Is dit echt zo? In de afgelopen 23 (?) GT’s geen Belg in de top 10?
Wat een contrast met de resultaten die ze elders in die periode behaald hebben.
Ron de Renner 03 september 2019 23:09
Ze kunnen best een etappe winnen maar Movistar en Astana zullen de koers heel hard willen maken, plus eventueel boni's meepakken, dus ik zie vluchtgroepen geen kwartier meekrijgen.

Een kwartier voorsprong in een serieuze bergetappe zie je sowieso zelden. In een tussenetappe kan dat wel, maar voor de aankomende staat bijvoorbeeld een Teuns te kort om heel erg veel ruimte te krijgen.
Tinuz 04 september 2019 00:22
Het lijkt wel alsof die Pogacar aan de speed zit. Die rijdt als een dolle.
ton duk 04 september 2019 07:25
Goede reactie , Curzio

Wilco geeft zelf in elk interview , welk ik tot nu over de Vuelta heb gelezen , aan dat het enkel een kwestie is van aanklampen in deze vorm en voorbereiding
Zowel in bergritten en nu in de tijdrit is ie constant een van de mindere klassementsrijders en dan is het gewoon CHAPEAU dat ie 10e staat
Gezien wat voor en achter 'm staat is een plek 7 t/m 12 haalbaar ..
gr



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04/09/2019 08:05 door ton duk.
ton duk 04 september 2019 07:30
Remko Schreef:
-------------------------------------------------------
> Tool Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Zou leuk zijn als Teuns de eerste Belg sinds
> 2012
> > is, die top 10 in een grote ronde gaat rijden.
> > Leuke, aanvallende renner. Ben toch bang dat
> hij
> > er doorheen gaat zakken 2e helft van de Vuelta.
>
>
Eigenlijk is ie in de 1e helft er ook al doorheen gezakt maar teert ie nog op gewonnen tijd uit 2 ontsnappingen ( kwartiertje)
Verder natuurlijk eens met leuke aanvallende renner , deze Belgische Rooks
gr



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04/09/2019 07:30 door ton duk.
Prikdude 04 september 2019 09:04
Denken jullie dat Gesink volgend jaar de Tour kan winnen? Nog maar 4 jaar geleden werd hij 5e.
opoeepo 04 september 2019 10:06
En 5 - 4 = 1, dus dat moet lukken.
MarkV 04 september 2019 12:49
Alleen als Weening niet mee doet.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen