Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Conflict Movistar-teambaas Unzue en rennersmanager Acquadro

Gepost door lodjan 
lodjan 04 september 2019 11:42
Fittie en/of machtsspelletje tussen Movistar-manager Unzue en rennersmanager Acquadro heeft grote gevolgen:

(van Wielerflits)

David de la Cruz
David de la Cruz zou ondanks het afketsen van de transfer naar Movistar niet hoeven te vrezen om volgend seizoen zonder ploeg te zitten. Volgens Cycling Pro kan de 30-jarige Spanjaard – die in extremis toegevoegd werd aan de Vuelta-selectie van Team INEOS – rekenen op interesse van Cofidis en UAE-Emirates. De la Cruz is het slachtoffer van een ruzie tussen Movistar-teambaas Eusebio Unzue en zijn manager Giuseppe Acquadro. Unzue verwijt de invloedrijke Acquadro de overstap van Carapaz van de Spaanse formatie naar Team INEOS. Door het conflict zouden de twee geen zaken meer met elkaar willen doen, waardoor de transfer van De la Cruz klapte.

Óscar Rodríguez
Naast het afketsen van de transfer van De la Cruz, lijkt de ruzie ook gevolgen te hebben voor Óscar Rodríguez. Het 24-jarige talent van Euskadi-Murias leek op weg naar de Spaanse succesformatie, maar door het conflict tussen Unzue en Aquadro wordt ook deze transfer onzeker. Inmiddels heeft volgens Cycling Pro ook Astana zich gemeld voor Rodríguez, die vorig jaar in de Vuelta nog de bergetappe naar La Camperona won. Gisteren werd bekend dat de toekomst van zijn huidige werkgever hoogst onzeker is vanwege financiële problemen.

Contractverlengingen Movistar
Volgens Marca zouden door de strubbelingen tussen Unzue en Acuqadro ook de contractverlengingen van Jaime Castrillo, Ruben Fernández en Eduard Prades in het geding zijn. Imanol Erviti blijft de Spaanse formatie in ieder geval trouw. De 35-jarige wegkapitein heeft zijn contract bij Movistar met twee jaar verlengd, zo meldt de ploeg. Routinier Erviti – momenteel actief in de Vuelta a España – rijdt al sinds het begin van zijn carrière in 2005 voor het team van Eusebio Unzue. In 2008 en 2010 won hij een Vuelta-etappe.
valse trage 04 september 2019 12:34
De Mino Raiola's hebben de wielrenners ook gevonden zo lijkt het.
Blueprint 04 september 2019 12:42
De La Cruz zou aan de Vuelta-selectie zijn toegevoegd op verzoek van Acquadro, die goede maatjes schijnt te zijn met David Brailsford.
Acquadro is ook degene die vorig jaar in extremis de transfer van Sosa naar Trek ongedaan maakte en hem bij Sky heeft gestald.

Hebben renners zelf overigens niets te zeggen over waar ze willen rijden?
lodjan 04 september 2019 13:07
De transfer van Carapaz naar Ineos, de start van Carapaz in Etten-Leur zonder medeweten van de ploeg en het niet starten van Carapaz in de Vuelta nav een (vermeende) blessure door een val in Etten-Leur is ook een reden voor en/of gevolg van deze ruzie.
Wim De Craene 04 september 2019 13:27
Ik houd niet van conflicten.
Tjappie2 04 september 2019 13:39
In dat geval raad ik je aan niet naar sport te kijken.
Eindhovuh 04 september 2019 16:27
Een echte polderaar.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen