Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

74th La Vuelta ciclista a España (2.UWT) Stage 13 » Bilbao › Los Machucos. Monumento Vaca Pasiega (166.4k)

Gepost door Clavan 
Clavan 06 september 2019 09:09
Voorbeschouwing wielerflits:
Het etappeprofiel van de dertiende Vuelta-rit heeft meer wat weg van een omgekeerde zaag: het gaat continu op en af met beklimmingen van tweede en derde categorie. Het zwaartepunt volgt evenwel in de laatste zeven kilometer, met de steile Los Machucos.

Parcours
Het is niets voor de Vuelta a España, maar we hebben al een paar dagen geen aankomst bergop meer gehad. Na de individuele tijdrit in het zuiden van Frankrijk en etappes naar Urdax en Bilbao, finisht het peloton vrijdag op de flanken van de ontzettend steile Alto de Los Machucos. Wie de Alto de Arraiz (de scherprechter van de etappe van donderdag, red.) al zwaar vindt, zal steil achterover slaan bij het zien van Los Machucos, zoals de klim ook wel wordt genoemd.

Maar laten we beginnen bij het begin, in startplaats Bilbao, waar Philippe Gilbert donderdag een prestigieuze ritzege pakte. Het peloton koerst aanvankelijk over Baskische wegen, maar we trekken al snel richting het westen en de nabijgelegen regio Cantabrië. De eerste twintig kilometer van de twaalfde etappe zijn nog relatief vlak, maar dan begint het al voorzichtig te klimmen naar Traslaviña.

Enkele kilometers na de passage door Traslaviña zijn de eerste bergpunten te verdienen op de Alto de la Escrita (5,9 km aan 4%) van derde categorie. De Escrita is de eerste van in totaal zeven beklimmingen, en laat het nu toevallig ook de makkelijkste helling zijn die de renners krijgen voorgeschoteld. Na een relatief korte afdaling gaat het meteen weer omhoog naar de top van de Alto de Ubal (7,9 km aan 6%).

Na de Ubal is het even gedaan met klimmen, maar niet voor lang, want na 73 kilometer is het tijd voor de Collado del Asón (13 km aan 3,9%), gelegen in het wonderschone natuurpark Collados del Asón. De Asón moet het zeker niet hebben van zijn stijgingspercentages, het is wel de langste beklimming van deze etappe. Het peloton – of wat daar nog van over is – zal waarschijnlijk in blok naar boven rijden.

Nee, dan is het meer uitkijken naar de Puerto de Alisas (8,5 km aan 6%), die al vrij snel na de afdaling van de Collado del Asón opdoemt. Eenmaal boven op de Alisas is het nog zestig kilometer tot het vreselijke monster met de naam Los Machucos, dus is het maar de vraag of we hier spektakel te zien krijgen. Al helemaal omdat het een tijdje duurt vooraleer we beginnen aan de volgende beklimming.

Miguel Ángel López en Alberto Contador worden aangemoedigd tijdens Los Machucos – foto: Cor Vos
Na een vlakke tussenfase van zo’n twintig kilometer begint het wegdek weer zoetjesaan omhoog te lopen, maar pas op 35 kilometer van de meet zien de renners het bordje ‘comienza el puerto’, wat de inleiding is voor de Puerto de Fuente Las Varas (6,3 km aan 4,5%). De Puerto de Fuente Las Varas… Het is een schitterende naam, maar echt steil is de beklimming niet. Dat geldt ook voor de daaropvolgende Puerto de la Cruz de Usaño (4,2 km aan 4,7%).

Het is toch vooral wachten op de inleidende flanken van de slotklim. Na de Puerto de la Cruz de Usaño is het nog goed dertien kilometer tot de voet van Los Machucos, waar het allemaal moet gebeuren tussen de klassementsrenners. De Alto de Los Machucos (6,8 km aan 9,2%) werd twee jaar geleden ontdekt door de organisatie, die besloot een finish te organiseren op de top van dit Cantabrische monster.

Dat beviel blijkbaar zo goed, dat we twee jaar later alweer terugkomen voor een nieuwe finish op Los Machucos, een bijzonder onregelmatige maar loodzware beklimming. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te begrijpen dat het een ideale col is voor de springveren, die de voorkeur geven aan hollen en stilstaan. Stroken van twintig procent worden regelmatig afgewisseld met vlakke en zelfs licht dalende stukken.

En toch zullen de verschillen groot zijn op de top van de 880 meter hoge Los Machucos, aangezien de renners ook drie kilometer moeten klimmen aan ruim 13%. Daar komt nog bij dat het wegdek op 2,5 kilometer van de finish drastisch verandert, van een gewone (maar niet al te beste) asfaltweg naar een soort betonplaat met geulen, die overdwars in het wegdek zijn gestoken om extra grip te verlenen aan naar boven tuffende auto’s.

Alberto Contador, dansend op de pedalen – foto: Cor Vos
Het is slechts van korte duur, maar het zorgt wel voor extra dynamiek. We zagen het twee jaar geleden, toen we een duel op het scherpst van de snede kregen tussen een dansende Alberto Contador en een krasselende Chris Froome. De Britse ronderenner piepte en kraakte, maar wist zijn rode leiderstrui te behouden, al had hij daar wel een heel sterke ploeg voor nodig.

De ritzege ging naar de Oostenrijker Stefan Denifl, die als vroege vluchter uit de greep wist te blijven van Contador. Inmiddels kennen we het geheim van de Oostenrijker… Hierdoor mag de inmiddels gestopte Spanjaard zich officieel de eerste winnaar noemen op Los Machucos. Wie treedt vrijdagmiddag in de voetsporen van de drievoudig Vuelta-winnaar?

Start: 12.58 uur in Bilbao
Finish: 17.20-17.51 uur op Los Machucos

Favorieten
Zoals reeds geschreven is de beklimming van Los Machucos er eentje voor de springveren, die de voorkeur geven aan hollen en stilstaan. Verwacht wordt dat de verschillen groot zijn op de top van deze 880 meter hoge slotklim. Net als twee jaar geleden, toen Chris Froome een zware dag kende. De concurrenten van Primož Roglič zullen handenwrijvend in het routeboek hebben gebladerd en de verloren tijd uit de individuele tijdrit goed willen maken.

Bij die vorige aankomst op Los Machucos was Miguel Ángel López derde, waarmee hij aantoonde dat hij een belangrijke kanshebber is op deze loodzware klim. De Colombiaan zag in de rit tegen de klok naar Pau zijn achterstand op de rode trui oplopen van zeventien seconden tot meer dan twee minuten, waardoor hij wel moet aanvallen. Gezien de tegenstand zal hij die achterstand niet in een keer van de tabellen vegen, maar in deze etappe liggen voldoende kansen om tijd goed te maken. Richting Bilbao plaatste hij al een speldenprik op de laatste klim, die uiteindelijk niets opleverde.

In de gelederen van Movistar gold Nairo Quintana aanvankelijk als leider, maar anderhalve week na de start in Torrevieja heeft Alejandro Valverde de rollen omgedraaid. De wereldkampioen staat tweede in het klassement en toonde in de etappes naar Javalambre, Mas de la Costa en Cortals d’Encamp al aan gewaagd te zijn aan rode trui Primož Roglič. Door de tijdrit is de achterstand van de Spanjaard opgelopen tot bijna twee minuten, waardoor ook hij zal moeten aanvallen.

Daarmee is de naam van Nairo Quintana ook meteen gevallen. Net als Valverde kan ook de Colombiaan hier winnen op Los Machucos. Het lichtgewicht van amper 59 kilogram wist al etappewinst te pakken in Calpe en moest op de klim naar Cortals d’Encamp, die onder erbarmelijke omstandigheden werd afgewerkt, alleen Tadej Pogačar voorlaten in de daguitslag. Daarmee steekt hij zichtbaar in goede vorm en in deze twaalfde etappe vindt hij, na zijn moeizame tijdrit, weer zijn terrein.

Primož Roglič heeft dankzij zijn formidabele optreden in de tijdrit een royale voorsprong op de drie bovengenoemde renners. Valverde en López volgen op om en nabij de twee minuten, voor Quintana is de achterstand al drie minuten. Daardoor hoeft de Sloveen van Jumbo-Visma niet per se de etappe te winnen, de tegenstand volgen is al voldoende. Maar als de dagwinst voor het oprapen ligt, zal hij iedere buitenkans met beide handen aangrijpen: dat weten we inmiddels van hem. Bekend is dat Rogla ook uitstekend uit de voeten kan op korte, steile aankomsten.

Na zijn ritwinst op Cortals d’Encamp en zijn hoge positie in het klassement kunnen we onmogelijk wegkijken van Tadej Pogačar. Roglič’ landgenoot is weliswaar pas 20 jaar oud en daarmee de benjamin van deze uitgave van de Vuelta a España, maar hij verbaast dagelijks de volgers van de Spaanse rittenkoers. Zijn aanzet die de sleutel bleek voor zijn etappezege, maakt hem opnieuw een kanshebber voor het dagsucces. Donderdag in Bilbao passeerde hij de finish naast Roglič. De twee landgenoten gaven elkaar een boks. Trekken ze de komende dagen samen op?

Daniel Felipe Martínez hangt al sinds de eerste dag rond de twintigste plaats in het klassement. Soms een paar plekken erboven, soms enkele eronder. Zijn ploeg EF Education First werd weliswaar geplaagd door vroege opgaves van onder anderen Rigoberto Urán, maar de jonge renner lijkt er niet door van de wijs te zijn geraakt. In Pau besloot hij de tijdrit namelijk op de tiende plaats. Zijn achterstand in het klassement is inmiddels voldoende om wat vrijheid te krijgen. Op weg naar Bilbao kwam hij op bijna tien minuten over de streep. Mogelijk heeft hij zich gespaard.

Tot slot willen we nog enkele renners aanstippen, die we in het klassement terugvinden tussen de tiende en 25ste plek. Dit zijn renners die ver genoeg staan in het klassement om niet als bedreiging te worden gezien door de favorieten voor de eindzege, maar wel graag de dagzege pakken of willen opschuiven in de ranking. Denk hierbij aan de springveren Esteban Chaves (Mitchelton-Scott) en Sergio Higuita (EF Education First) en aan Pierre Latour (AG2R La Mondiale) en Mikel Nieve (Mitchelton-Scott).

Favorieten volgens WielerFlits
**** Miguel Ángel López
*** Nairo Quintana, Alejandro Valverde
** Primož Roglič, Tadej Pogačar, Daniel Felipe Martínez
* Esteban Chaves, Sergio Higuita, Pierre Latour, Mikel Nieve
1Primoz Roglic (Slo) Team Jumbo-Visma 44:52:08
2Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team 0:01:52
3Miguel Angel Lopez (Col) Astana Pro Team 0:02:11
4Nairo Quintana (Col) Movistar Team 0:03:00
5Tadej Pogacar (Slo) UAE Team Emirates 0:03:05
6Carl Fredrik Hagen (Nor) Lotto Soudal 0:04:59
7Rafal Majka (Pol) Bora-Hansgrohe 0:05:42
8Nicolas Edet (Fra) Cofidis, Solutions Credits 0:05:49
9Dylan Teuns (Bel) Bahrain-Merida 0:06:07
10Wilco Kelderman (Ned) Team Sunweb 0:06:252 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06/09/2019 09:18 door Clavan.
Clavan 06 september 2019 09:21
Clavan 06 september 2019 09:33
Dat wordt weer een chaos met publiek en motoren vanmiddag.
Sub Culture 06 september 2019 09:37
Just the way we like it.
Vlaflip76 06 september 2019 10:02
Gaat het ook hagelen?
Slimmerd 06 september 2019 11:57
DNS Aru, aldus die ene Italiaanse krant
Luijt 06 september 2019 12:37
Mooi intro Clavan, wat kun je dat toch goed!
Blueprint 06 september 2019 12:51
Lekker slotklimmetje, vuurwerk verzekerd.
Horsie is back 06 september 2019 12:54
De winnaar van de vorige keer heeft gelukkig een aderlating moeten ondergaan. Het "Ook dat nog" van Wuyts was hier voor Froome.
Ron de Renner 06 september 2019 13:17
Dit was toch die etappe die Froome na de finish zwaar naar de puffer deed grijpen?
lodjan 06 september 2019 13:21
Poels, Bernas en O'Connor in de aanval.
Slimmerd 06 september 2019 13:37
Raken nog niet weg
Slimmerd 06 september 2019 14:03
Poels met een 2e aanval op de eerste klim van de dag, in de afdaling breuken in het peloton en nu een groep van 34 afgescheiden van de rest
Slimmerd 06 september 2019 14:08
Voorsprong van deze grote groep groeit snel naar 1'30.

Namen die al gegeven worden; Higuita, Latour, Poels, Je. Herrada, De Gendt, Madrazo
lodjan 06 september 2019 14:08
Poels gaat voor bergklassement én etappezege.
Heisenberg 06 september 2019 14:11
S. Higuita Garcia + 10' 21''
R. Guerreiro + 16' 54''
P. Latour + 18' 16''
G. Bouchard + 32' 50''
N. Eg + 33' 57''
M. Tusveld + 39' 12''
M. Bizkarra Etxegibel + 43' 34''
L. Meintjes + 43' 39''
G. Brambilla + 47' 07''
M. Fabbro + 48' 12''
T. Grmay + 50' 31''
P. Gilbert + 53' 30''
D. De La Cruz Melgarejo + 53' 51''
J. Herrada + 54' 32''
F. Grossschartner + 56' 11''
W. Poels + 57' 51''
A. Pedrero + 58' 25''
T. De Gendt + 01h 01' 20''
J. Atapuma Hurtado + 01h 10' 41''
D. Howson + 01h 12' 18''
B. Armirail + 01h 16' 23''
S. Cras + 01h 19' 15''
C. Venturini + 01h 22' 14''
A. Madrazo Ruiz + 01h 40' 53''
M. Docker + 01h 58' 37''
D. Novak + 02h 03' 54''
R. Power + 02h 21' 43''
Heisenberg 06 september 2019 14:12
Geen Astana en Jumbo, 1 Movistar. Voor het klassement alleen Higuita relevant.
Slimmerd 06 september 2019 14:15
Astana houdt iedereen bij Lopez, klinkt mij alsof zij oorlog gaan maken.

Ik ga er alvast voor zitten
Slimmerd 06 september 2019 14:16
Chernetskii en Saez zitten er ook nog bij, 29 renners dus vooruit
Anony 06 september 2019 14:24
Slimmerd 06 september 2019 14:27
Jumbo-Visma controleert op 3'00 voorlopig
Tjappie2 06 september 2019 14:27
Ik vond het een afschuwelijk gezicht.
Het deed me net iets te veel aan veldrijden denken.
Slimmerd 06 september 2019 14:28
Een paar mensen in het stadion zou niet misstaan hebben
Slimmerd 06 september 2019 14:34
Op de 2e klim wordt Sergio Henao opeens in de punten gegeven, wordt alleen nog niet genoemd in de kopgroep
Clavan 06 september 2019 14:42
Aru dns wegens forse spierschade?
Slimmerd 06 september 2019 15:06
Nog 87km, de kopgroep is al geheel uiteen of althans men probeert de boel al uit elkaar te slaan.

De Gendt, Gilbert en Poels maken nog deel uit van het eerste deel1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06/09/2019 15:07 door Slimmerd.
Slimmerd 06 september 2019 15:06
Peloton op 4'34
Eindhovuh 06 september 2019 15:10
Die zijn rentree is ook nog erg erg moeizaam.
Slimmerd 06 september 2019 15:14
Een lekker overzicht is er niet, maar op de eerste klim van 2e categorie hebben we De Gendt, Poels en Brambilla op kop.

Ze zouden 33" hebben op een groep met Madrazo, peloton op 5'33
El Chaba 06 september 2019 15:23
Nou ja, toch 14-de in de Tour.
ton duk 06 september 2019 15:41
Higuita, Bouchard, Brambilla, Poels, Saez en Armirail op kop
met een groepje op 20 sec...
De Gendt heeft zijn handdoek gegooid ( was ie aan het knechten voor Poels ? )
gr
JW 06 september 2019 15:42
Zo lang er in het peloton niks gebeurt is het, net als in de afgelopen dagen, weinig spectaculair.
Een vluchtgroep die een eind weg mag rijden omdat alle vluchters geen enkele rol spelen in deze Vuelta. Leuk voor wie enig belang hecht aan de winst in zo'n "gedoogde" vlucht.
Twee etappes voor de prijs van één, noemt de optimistische verslaggever dat. Voor wie het klassement, toch de hoofdprijs in deze ronde, een beetje interessant vindt betekent het echter dat hij meestal weinig beelden te zien krijgt van de strijd tussen de toppers. Helaas.
Slimmerd 06 september 2019 15:43
Peloton ook al op 7'35, nog even en Higuita wisselt virtueel het roze voor het rood
Heisenberg 06 september 2019 15:48
Bepalen Hofstede en Martin nog het tempo in het peloton? Want het verschil loopt behoorlijk op.
Prikdude 06 september 2019 15:49
Stond Grossshartner vroeger bij Bruseghin in de wei?
Slimmerd 06 september 2019 15:49
Zeker, lekker wandelen
Slimmerd 06 september 2019 15:51
Laat nog op geen enkele wijze te rijden voor het bergklassement
Ron de Renner 06 september 2019 16:00
Hehe smiling smiley . Die moet hebben gedacht: 'Hoe kan ik nu nog dommer rijden dan gisteren?'
Frederik D. 06 september 2019 16:05
Nog 49 km - Héctor Sáez (Euskadi-Munias) gaat aan de leiding in de afdaling. Hij heeft een voorsprong van 15 seconden op Higuita en Bóuchard. De groep-Wout Poels volgt op 45 seconden.

Aldus nu.nl liveblog.
Slimmerd 06 september 2019 16:07
Dus Poels laat Higuita en Bouchard even een minuut van hem wegrijden...

Nog 45km
Frederik D. 06 september 2019 16:09
Kwart voor vijf begint het pas echt. Dus ik kan nog van alles doen. smiling smiley
Slimmerd 06 september 2019 16:13
Saez nog altijd alleen op kop, van Bouchard en Higuita geen beelden, groep Latour (15 man op dit moment) op 1'19.

Peloton op 8'24, nog 41km
Slimmerd 06 september 2019 16:16
Bouchard en Higuita nu weer in de groep Latour
Pyama 06 september 2019 16:19
Ik zie wat CCC renners in het peloton. Wat een onzichtbare ploeg weer. Dan veel liever de wildcardploegjes die er in vliegen. Helaas volgend jaar minder wildcards en meer moetjes in Giro en Vuelta.
Pyama 06 september 2019 16:30
De La Fuente rijdt ook weer mee.
Slimmerd 06 september 2019 16:31
Astana neemt over in het peloton
Pyama 06 september 2019 16:31
Astana pakt de kop in het peloton.
Slimmerd 06 september 2019 16:32
Zeer vervelend!
Slimmerd 06 september 2019 16:40
Nog 25km voor Saez, achtervolgers op 1'50, groep Roglic 6'56
Luijt 06 september 2019 16:46
Ik zag zojuist publiek langs de route.
Slimmerd 06 september 2019 16:53
Nog 18km voor Saez, Armirail op een minuutje, daarna de andere voormalig koplopers (laatste meting was 2'05), groep Roglic op 5'40
Clavan 06 september 2019 16:54
Ik ga mijn 1e smeerolie opentrekken. Chips is voor kinderen en tokkies
Slimmerd 06 september 2019 17:04
10km nog voor Saez, Armirail nog altijd de eerste achtervolger (achterstand onbekend), overige vluchters op 1'45

Groep Roglic 4'16
Pyama 06 september 2019 17:09
2,5 km verder peloton op 3.20
Slimmerd 06 september 2019 17:10
Benieuwd of er één vluchter voor de favorieten kan uitblijven
Pyama 06 september 2019 17:12
Peloton op 2.30
Slimmerd 06 september 2019 17:12
Armirail neemt vooraan over van Saez, Fuglsang bepaalt tempo bij de favorieten
Slimmerd 06 september 2019 17:13
Brambilla, Howson, Guerreiro, Higuita en Latour de eerste achtervolgers.
Slimmerd 06 september 2019 17:16
Armirail moet nog 5.5km, dan nog Saez waarna Latour volgt met Brambilla, Higuita en Guerreiro
Slimmerd 06 september 2019 17:16
Quintana versnelt bij de favorieten
Pyama 06 september 2019 17:19
Peloton op 1.20 nog 5 km
Slimmerd 06 september 2019 17:20
Latour neemt vooraan over nog 4.5 km.

Quintana iets voor op de andere favorieten, waar Pogacar iets versnelde, maar weer terug in de groep zit1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06/09/2019 17:21 door Slimmerd.
Slimmerd 06 september 2019 17:21
Roglic, Valverde, Soler, MAL, Pogacar, Novak, Majka en Kelderman vormen de groep met favorieten
Slimmerd 06 september 2019 17:22
Quintana op 55" van Latour, de overige op 1'07
Slimmerd 06 september 2019 17:23
Nog 3.5km, Latour heeft 27" op Fabbro, Higuita en Brambilla.

Quintana weer bijgehaald1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06/09/2019 17:24 door Slimmerd.
Slimmerd 06 september 2019 17:24
Kelderman moet nu passen in die groep na versnelling Ppgacar
Slimmerd 06 september 2019 17:25
Versnelling Roglic, Quintana eraf
Slimmerd 06 september 2019 17:25
Pogacar neemt over, Roglic, Valverde en MAL mee
Slimmerd 06 september 2019 17:26
Slimmerd 06 september 2019 17:27
Pogacar, Roglic en Valverde zijn nu de eerste achtervolgers op Latour.

Nog 2.5km, verschil zou 48" zijn
Slimmerd 06 september 2019 17:27
Valverde past ook op de Slovenen
Slimmerd 06 september 2019 17:28
Latour
Roglic, Pogacar 40"
Valverde, Brambilla, Higuita, Guerreiro
MAL, Majka, Soler en Quintana
Kelderman1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06/09/2019 17:29 door Slimmerd.
Slimmerd 06 september 2019 17:29
Higuita zakt er verder door, terwijl Quintana was herstelt en weer richting Valverde gaat
Slimmerd 06 september 2019 17:29
Lopez is nog niet bij Valverde, Quintana en Majka
Slimmerd 06 september 2019 17:30
Nog maar 15" voor Latour op Roglic en Pogacar
Slimmerd 06 september 2019 17:31
Nog 1.5km, drie koplopers
Slimmerd 06 september 2019 17:31
Valverde, Quintana en Majka op 25"
Slimmerd 06 september 2019 17:31
Lopez een stuk verder weg, Latour past vooraan
Slimmerd 06 september 2019 17:34
1. Pogacar
2. Roglic
3. Latour 27"
4. Valverde
5. Quintana
6. Majka
7. Lopez Moreno 1'01
8. Brambilla 1'08
9. Soler
10. Kelderman
11. Guerreiro 1'13
12. Pernsteiner
13. Knox 1'23
14. Edet
15. Higuita 1'25
16. Frankiny 1'32
17. I. Izagirre 1'52
18. Nieve 2'18
19. C.F. Hagen 2'28
20. Fuglsang 2'593 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06/09/2019 17:45 door Slimmerd.
Slimmerd 06 september 2019 17:38
AK

1. Roglic
2. Valverde 2'25
3. Pogacar 3'01
4. Lopez Moreno 3'18
5. Quintana 3'33
6. Majka 6'15
7. Edet 7'18
8. C.F. Hagen 7'33
9. Kelderman 7'39
10. Teuns 9'58
11. Pernsteiner 10'03
12. Nieve 11'30
13. Higuita 11'52
14. G. Bennett 13'40
15. Chaves 14'251 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06/09/2019 17:43 door Slimmerd.
predator 06 september 2019 17:40
Cyclad58 06 september 2019 17:49
Geweldig nummer van de Slovenen. Lopez valt tegen, zakt er door.
Straks in Madrid Slovenië 1 en 2 op het eindpodium? Zit er dik in.
Abraham Olano 06 september 2019 17:56
.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06/09/2019 17:57 door Abraham Olano.
ton duk 06 september 2019 18:01
en een aardig nummertje Kelderman
Madrid op plek 7 zit er dik in
gr
Adje Wijnands 06 september 2019 18:02
Toch lullig als je belooft de zwakke plek van Roglic te vinden en in die zoektocht zelf onderuit gaat. Wel jammer voor de spankracht.
opoeepo 06 september 2019 18:08
Een (Slov)één-tweetje.
Slimmerd 06 september 2019 18:33
HIj is op dit moment zeker de op zes na beste AK-man, het gevaar voor Kelderman zal uit de lange vlucht komen en zij die daarmee nog een sprong gaan maken. Ik denk daarbij aan renners als Nieve (Chaves lijkt wel klaar), Higuita, Pernsteiner...
Pyama 06 september 2019 18:41
Hij probeert het tenminste. Houdt bovendien niet van steil.
lodjan 06 september 2019 18:49
Sub Culture 06 september 2019 19:28
Volgens Sven Nys is Pogacar een groot talent met een mooie toekomst voor zich.
Adje Wijnands 06 september 2019 19:57
Dat ziet iedereen maar wellicht was dat ironie uwerzijds.
Horsie is back 06 september 2019 19:59
Horsie heeft gelukkig het laatste no cycling part van deze etappe nog gezien. Waar was Stef als je hem nodig hebt?
Zat verder met het hoofd nog even in Cochabamba waar merkwaardige zaken plaats vinden.
De eerste 100m ooit sneller dan 80 km/h op een race fiets onderweg naar een nieuw WR 200m met vliegende start in 9,100 van Nicolas Paul uit Trinidad.
Daarna ook nog een zeer matig bezette 4km individuele achtervolging uitgezeten, met weer een nieuw WR in 4:06.407 van Ashton Lambie.

Horsie denkt nu wel te snappen, waarom èn Bird of Paradise, maar vooral Prof Law Molly voor intimi, op deze hoogte (rond 2600m, alhoewel Horsie ook al 2800m zag staan - voor de wielerbaan uiteraard) zich niet aan een WUR poging wagen. Twee en een halve kilometer hoogte zit kennelijk echt op de grens, waar zulke inspanningen te moelijk worden of echt heel veel vergen om de steady state tussen voor- en nadeel nog overeind te kunnen houden, alhoewel broeder Nomath hierover uiteraard wel zijn schaatslichtje Ohne Gewähr mag komen schijnen. Qua beschikbaarheid van zuurstof is het verschil nominaal "toch maar" 6%. Ashton Lambie krijgt bij ons na middernacht nog een kans zijn eigen WR aan te scherpen. Daarna nog de 500m en 1000m exercities en het recordfeest zit er weer op.

De Fin, wat een aanwinst is dit toch, heeft intussen al becijferd, dat Kelderman maar 6 seconden langzamer was dan in 2017.
Ook zie je dat op de grens van wat nog fietsen genoemd kan worden tussen de besten weinig verschil ontstaat.
Blueprint 06 september 2019 20:13
Wat een inzicht!
Curzio 06 september 2019 20:21
Valverde leek een hoop motivatie te halen uit het achter zich houden van Quintana.
Slimmerd 06 september 2019 20:37
En Quintana haalde dan weer energie uit het feit dat hij constant weer naar het wiel van de weggereden Valverde wilde rijden
Bergvlakte 06 september 2019 21:34
Slimmerd Schreef:
-------------------------------------------------------
> En Quintana haalde dan weer energie uit het feit
> dat hij constant weer naar het wiel van de
> weggereden Valverde wilde rijden


Zo halen ze wel het maximale uit elkaar
Nomath 06 september 2019 22:21
Ik meen dat ik Wuyts vanmiddag iets hoorde zeggen over een grijze auto van Adria Cycling die nog elke dag het Vuelta-kamp aandoet. Klopt mijn herinnering? Ik vond dat Wuyts en De Cauwer vandaag toch al in een ongewoon kritische bui waren: ze vroegen zich af waarom veel Astana-renners zo lang scherp staan, veel langer dan voordat ze bij Astana reden.
Tinuz 06 september 2019 22:24
Klopt. Wuyts lijkt wat geroken te hebben.
Hij werd en wordt vaak verguisd, ook toen hij het over het brommertje Cobo had, maar wat had hij een gelijk.
Als Wuyts wat ruikt dan neem ik hem in elk geval serieus.
Slimmerd 06 september 2019 22:27
Wuyts is ook te pas en onpas commentaar aan het leveren op het te zware parkoers van deze Vuelta in zijn ogen. Kan natuurlijk zijn dat hij dit te zwaar vindt voor een type als De La Fuente?
Blueprint 06 september 2019 22:41
Komt die voor Roglic dan? Pogacar heeft nooit voor Adria gekoerst.
lodjan 06 september 2019 23:11
Ik kan het niet kijken (en luisteren), maar kunnen het geen fans zijn die de koers volgen?
Dat er nu vraagtekens gezet worden bij het Sloveense wielrennen kan ik me wel voorstellen. Er was rond de Giro toch ook iets aan de hand met de Sloveense oprichter/manager van Adria Mobil?

Even opgezocht: [wielerprikbord.nl]1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06/09/2019 23:13 door lodjan.
opoeepo 07 september 2019 00:55
Had het gewoon over een grijze Adria camper.
Curzio 07 september 2019 10:13
Wuyts beeldde eerder uit hoe de gesprekken tussen Valverde en Quintana verlopen: "Hoe zijn uwe piernas? Goed? Mooi, dan rij ik u er af".
Curzio 07 september 2019 10:16
Ik dacht ook dat het over zijn vrouw en kind ging ja.
Curzio 07 september 2019 10:17
Nee, ondanks zijn derde plek de vorige keer op deze aankomst lijkt dit me ook niet in het voordeel van Lopez. Sowieso past het parcours van deze Vuelta meer bij Roglic. Lopez is op z'n best als het hoog en niet al te steil is.
lodjan 07 september 2019 10:19
Dan kan ie beter naar de Tour?
Prikdude 07 september 2019 16:25
Je zal Michel Wuyts maar moeten zijn, laat staan dat je iets over de grootste dorpsgek van Zuid-Holland moet vinden.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen