Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

74th La Vuelta ciclista a España (2.UWT) Stage 16 - Pravia › Alto de La Cubilla. Lena (144.4k)

Gepost door Orakel 
Orakel 08 september 2019 19:50
Op de dag voor de rustdag worden in Spanje nog even alle laatste beetjes kracht uit de renners geknepen. Met drie enorme beklimmingen, waarvan de laatste top ook de finish vormt, zullen de klassementsrenners zeker weten aan de bak moeten.

De etappe is relatief kort, met 144,4 kilometer.
De Puerto de San Lorenzo is de eerste klim en is tien kilometer lang. Hij is onregelmatig, met zelfs een klein stukje vlak in het midden.
Na 92 kilometer moeten de renners weer aan de bak, op de Alto de la Cobertonia. Die klim is acht kilometer lang en wat geleidelijker. Het stijgingspercentage ligt rond de acht procent.
De slotklim is op papier loodzwaar. Steil is hij niet, nergens komt het percentage boven de tien procent uit. Wat hem zo zwaar maakt is de lengte. Bijna achttien kilometer lang

De TV-zenders zijn er vroeg bij. Eurosport en Sporza zenden de etappe volledig uit. De start van deze etappe is gepland om half twee. De finish vindt naar alle waarschijnlijkheid iets na half zes plaats..De stijgingspercentages van de slotklim, waar het uiteindelijk om draait, zijn als volgt.Gefeliciteerd Sepp Kuss!


Klassement:
1 ROGLIČ Primož Team Jumbo-Visma
2 VALVERDE Alejandro Movistar Team 2:25
3 POGAČAR Tadej UAE-Team Emirates 3:42
4 LÓPEZ Miguel Ángel Astana Pro Team 3:59
5 QUINTANA Nairo Movistar Team 5:09
6 MAJKA Rafał BORA - hansgrohe 7:14
7 EDET Nicolas Cofidis, Solutions Crédits 9:08
8 KELDERMAN Wilco Team Sunweb 9:15
9 HAGEN Carl Fredrik Lotto Soudal 9:44
10 PERNSTEINER Hermann Bahrain Merida 11:39

Tekst gedeeltelijk afkomstig van indeleiderstrui.nl1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/09/2019 19:52 door Orakel.
jor 08 september 2019 21:16
Kan Kelderman nog een plek stijgen?
Cyclad58 08 september 2019 21:36
Zeker wel. Edet staat een paar seconden op hem voor, dat zal voor Kelderman geen probleem zijn. Majka pakt hij niet meer en de rest is echt onbereikbaar, 7e is de max en dan heeft hij het goed gedaan.
Orakel 08 september 2019 21:47
Kelderman kan natuurlijk ook weer eens mee in de vroege vlucht. Etappe 18 (bergetappe) is met een zeer eenvoudig slot, daar rijdt TJV echt niet op kop om Kelderman terug te halen. Pogacar is geïsoleerd en Quintana krijgt geen rugdekking (is geen kopman meer). Enige team dat kan achtervolgen (en daar ook belang bij heeft, is Bora). Zou het als Kelderman gewoon proberen, anders pakken een Pernsteiner, Knox, Teuns jouw 7e plek op deze wijze.
Wanny 09 september 2019 08:45
Kelderman geen grootse ronde, maar in ieder geval wel weer (hopelijk) 3 weken prima meegedaan. Dan gaat ie in elk geval goed de winter in.
Luijt 09 september 2019 09:01
In dit stadium van de Vuelta gaat mee springen met een vroege vlucht (en dan weg blijven) niet meer lukken voor renners die in de top tien staan.
Met Ad eens (zoals zo vaak) dat voor Wilco de 7e plek het max haalbare is en dan heeft ie het ver boven (mijn) verwachting gedaan.
ton duk 09 september 2019 09:22
Wanny Schreef:
-------------------------------------------------------
> Kelderman geen grootse ronde, maar in ieder geval
> wel weer (hopelijk) 3 weken prima meegedaan. Dan
> gaat ie in elk geval goed de winter in.

Wat ie al 3 Vuelta's achter elkaar doet en goed de winter in....en dus de opmerking rechtvaardigt van resultaten behaalt in het verleden....
gr1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/09/2019 09:51 door ton duk.
ton duk 09 september 2019 09:25
Luijt Schreef:
-------------------------------------------------------
dat voor Wilco de 7e
> plek het max haalbare is en dan heeft ie het ver
> boven (mijn) verwachting gedaan.

Tenzij iemand (of hijzelf) er nog doorheen zakt en met 7e heeft ie al mijn hoop en mijn lage verwachting overtroffen ...
gr
Wanny 09 september 2019 10:35
Wat ie al 3 Vuelta's achter elkaar doet en goed de winter in....en dus de opmerking rechtvaardigt van resultaten behaalt in het verleden....
gr

Probleem is dat ie steeds in het voorjaar op zijn plaat gaat en dan weer opnieuw moet beginnen. Als ie een jaar blessure- en ziektevrij kan blijven, dan kan ie nog wel een tandje beter verwacht ik.
ton duk 09 september 2019 10:43
Klopt, gewoon 's een lekker vroeg voorjaar met P-N als orgelpunt

14e , 4e en 10e tot nu toe in de Vuelta en nu weer op weg top10
Typisch dat ik blijf beweren dat de Vuelta met zijn beklimmingen 'm minder moet liggen dan de TdF......
gr
Cecchini 09 september 2019 12:16
Uit "de Leiderstrui "

Sloveense media: 'Roglic zoekt uitweg na komst Dumoulin en klikt met Pogacar'Primoz Roglic is bezig met het winnen van zijn eerste grote ronde. Als er geen gekke dingen gebeuren, zal hij niet meer uit de rode leiderstrui van de Vuelta gefietst worden, zoveel is zeker. Hij bouwde de afgelopen dagen zijn voorsprong uit en dat deed hij met behulp van de jonge Tadej Pogacar. Toeval? Sowieso niet omdat ze landgenoten zijn, maar volgens Sloveense geruchten is dat niet de enige reden.

Het Sloveense Zurnal24 schrijft over een gerucht dat in Slovenië rondwaart en waar ook Sloveense Eurosport-commentatoren over spraken. Roglic zou namelijk bezig zijn om onder zijn contract bij Jumbo-Visma uit te komen en een overstap te maken naar UAE Emirates. Roglic' contract loopt eind 2020 af. Zeker na de komst van Tom Dumoulin is de kans aanwezig dat hij bij Jumbo-Visma niet voor zijn doelen in de Tour mag gaan.

Daarom zou hij graag naar UAE willen, waar hij samen met Pogacar de boel onveilig kan maken. De ploeg heeft verder met Fabio Aru en Daniel Martin klassementsmannen, maar deze twee kwamen in de afgelopen jaren niet verder dan een respectievelijk vijfde en zesde plaats in de Tour van 2017. Verder presteren ze ondermaats. In de Vuelta was duidelijk zichtbaar dat Pogacar en Roglic goed met elkaar overeen komen. Wel heeft de ploeg Davide Formolo aangetrokken, terwijl Martin naar Israel Cycling Academy verkast.

‘De grootste reden dat Roglic weg wil, is dat het Nederlandse team de voorkeur zal hebben voor Nederlandse renners’, weet een Eurosport-commentator, doelend op Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk. ‘In de Vuelta zien we hoe goed Roglic met Pogacar kan opschieten. Volgens de geruchten wil Roglic zijn contract gaan verbreken en naar UAE gaan. Dat zou voor hem een goede move zijn, maar ook voor het team, dat iemand naast Pogacar nodig heeft’, aldus de Sloveense commentator. Pogacar zou dan in de Tour voor etappezeges gaan, terwijl Roglic een klassement rijdt. (Foto: Sirotti)
Ridder Kale Knikker 09 september 2019 12:24
Lijkt me complete stierenpoep. Roglic is gekend in de komst van Dumoulin en heeft blijkbaar zijn contract daarna (mondeling) al met 2 jaar verlengt. Bovendien lees ik op Twitter dat de oorspronkelijke bron de Sloveense variant is op het meeste gelezen weekblad bij de kapper, namelijk de Privé.
Horsie is back 09 september 2019 12:31
Horsie is in prank mood.

Recent heeft Harrie Lavreysen het WR op de 200m gebracht op 9,094s seconden.
De 200m tijd in Cochabamba van John Paul uit TTO in 9,100s van de afgelopen week is dus geen wereldrecord.
Helaas moet Horsie net als een zekere Hartman in zijn interview wel eens praktizeert zeggen, doe er maar 2 seconden bij.

Disclaimer: Jaarlijks wordt op een betonnen buitenbaan met ook een beperkte banking in Ouëron (Luijt zal er vast wel eens geweest zijn) de Trophée des Sprinters gehouden. Op 31 augustus jongstleden was het de 24e editie al weer.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/09/2019 12:35 door Horsie is back.
Tinuz 09 september 2019 12:38
Uit eigen onderzoek concludeerde ik jaren geleden eens dat in de story en privé een stuk minder onwaarheden staan dan men doorgaans pleegt te beweren. De blaadjes staan bol van trivialiteiten, maar merendeels zaken die wel waar zijn. In zelfbenoemde kwaliteitskranten wordt doorgaans meer misleidende rotzooi gepubliceerd.
Cyclad58 09 september 2019 12:54
Ik heb het ook gelezen. Waar rook is is doorgaans vuur. Of het op waarheid berust weet ik niet. Wat ik wel weet is dat Jumbo-Visma niet spastisch zal gaan doen mocht het tot afkopen van het contract komen. Het zou hypocriet zijn als Plugge zegt: "contract is contract".
Horsie is back 09 september 2019 13:16
Tinuz Schreef:
-------------------------------------------------------
> Uit eigen onderzoek concludeerde ik jaren geleden
> eens dat in de story en privé een stuk minder
> onwaarheden staan dan men doorgaans pleegt te
> beweren. De blaadjes staan bol van trivialiteiten,
> maar merendeels zaken die wel waar zijn. In
> zelfbenoemde kwaliteitskranten wordt doorgaans
> meer misleidende rotzooi gepubliceerd.

Kun je ook niet een onderzoek doen naar het Story en Privé gehalte van deze prik? grinning smiley
Curzio 09 september 2019 13:28
Ik geloof het ook niet direct. Roglic en Jumbo lijken erg gelukkig met elkaar.
Luijt 09 september 2019 13:29
Het Couëron, niet Ouëron.
Ik ben er nog niet geweest. Vrijdag a.s. wel lekker naar de Vogezen. Zin in man.
Luijt 09 september 2019 13:46
Qua parcours wel. Maar Tour en Giro bezorgen Wilco teveel stress.
Groet van Luijt van de koude grond.
Horsie is back 09 september 2019 14:24
Luijt Schreef:
-------------------------------------------------------
> Het Couëron, niet Ouëron.
> Ik ben er nog niet geweest. Vrijdag a.s. wel
> lekker naar de Vogezen. Zin in man.

Klein foutje, bedankt man. Horsie moet tenslotte bewijzen dat het geen robot is.
ton duk 09 september 2019 14:46
Dat lijkt me sowieso te kloppen maar een financiele klapper maken op dit moment (volgende maand toch ook alweer 30) in zijn carriere is dan ook weer niet onlogisch
gr1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/09/2019 14:49 door ton duk.
El Chaba 09 september 2019 14:48
Deze renners hebben twee minuten op het peloton:

Ángel Madrazo (SPA)
Mark Padun (OEK)
Rémi Cavagna (FRA)
James Knox (GBR)
Romain Seigle (FRA)
Jakob Fuglsang (DEN)
Philippe Gilbert (BEL)
Maximiliano Richeze (ARG)
Thomas De Gendt (BEL)
Tao Geoghegan Hart (GBR)
Imanol Erviti (SPA)
Luis León Sánchez (SPA)
Damien Howson (AUS)
Niklas Eg (DEN)
Valerio Conti (ITA)
Jonathan Lastra (SPA)
Fernando Barceló (SPA)
Amanuel Ghebreigzabhier (ERI)
Geoffrey Bouchard (FRA)
Orakel 09 september 2019 15:03
TJV is verplicht een flinke pace te draaien om de boel onder controle te houden. De kopgroep loopt daarom niet verder uit dan 1:56 vlak voor de top van de eerste col.
Slimmerd 09 september 2019 15:09
Waarom verplicht?

Roglic heeft trouwens al een flink lastig moment gehad, geen idee waardoor, maar aan het begin van de klim was het peloton compleet uit elkaar en moesten Powless e Kuss Roglic terug naar se voorste groep met favorieten brengen, waar Gesibk alle aanvallen controleerden
ton duk 09 september 2019 15:11
Als ik uwes verslag lees , is Bennett weer in de achtergrond ?
gr
Ridder Kale Knikker 09 september 2019 15:22
Sjors is ook weer terug in de groep Roglic. Hij is dus goed omringt.
Slimmerd 09 september 2019 15:31
Bennett is teruggekomen toen de groep van een kleine 30 renners weer aangroeit tot een goede 70 (zelfs Declerq). Inmiddels in de afdaling zelfs T. Martin en Hofstede weer terug, als ook o.a. S. Bennett.

Kopgroep vijf minuten voorsprong1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/09/2019 15:33 door Slimmerd.
Slimmerd 09 september 2019 15:35
Lastra hier overigens al tussenuit op de eerste klim/afdaling zijn Brambilla en Bizkarra nog aangesloten
Clavan 09 september 2019 15:42
Sjors Bennet is ziekjes en zit aan de antibiotica.
Andere Peter 09 september 2019 15:50
Eigen onderzoek? Schreef de Privé veel over je?

Zurnal24 lijkt hier alleen te schrijven dat er een gerucht is. Dat klopt altijd zodra het geschreven wordt. En er wordt een commentator geciteerd. Nou ja, prima.

Zo kan een artikel een hoog waarheidsgehalte combineren met nul waarde.
Slimmerd 09 september 2019 15:57
Nog 49km, 4'47 voor de kopgroep
Slimmerd 09 september 2019 15:58
Bouchard op de eerste klim virtueel de bergtrui overgenomen
Slimmerd 09 september 2019 16:01
Op de 2e klim gaan er al enkele overboord, o.a. Richeze, Padun en Arndt1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/09/2019 16:11 door Slimmerd.
Orakel 09 september 2019 16:01
Slimmerd Schreef:
-------------------------------------------------------
> Waarom verplicht?


Dat bedoel ik niet, TJV is niets verplicht.
Wat ik bedoel is dat om de zaak onder controle te houden, een stevige pace noodzakelijk is, welk team die pace ook verzorgt.
Slimmerd 09 september 2019 16:02
Slimmerd 09 september 2019 16:06
De Gendt komt nu ook in moeilijkheden.

Het peloton kabbelt voort
Fcdh 09 september 2019 16:14
Wat is er met Padun aan de hand deze ronde? Toch een groot klimtalent.
Slimmerd 09 september 2019 16:16
Was gisteren ook al mee en daar nog prima 5e, niet gek om dan nu even te passen (enkel als je bij Ineos rijdt uiteraard)
Slimmerd 09 september 2019 16:17
Bouchard komt steviger in de bergtrui, passeert ook deze top als 1e voor Madrazo.

Verder weinig mensen afgehaakt op deze klim (zestal met Erviti en De Gendt zal in de afdaling denk wel terugkeren), het peloton moet nog een minuut of 6 (maar Walscheid, Jakobsen hangen allemaal nog in het peloton)
Slimmerd 09 september 2019 16:24
Knox valt in de afdaling al aan.

Nog 34km
Slimmerd 09 september 2019 16:26
Geoghegan Hart, Seigle, Werkilul en Bouchard de eerste achtervolgers op Knox
Slimmerd 09 september 2019 16:31
Alle 18 weer tezamen vooraan, maar de tijd van aanvallen voor de slotklim lijkt daar aangebroken
Slimmerd 09 september 2019 16:32
De Gendt en Gilbert nu samen voorop
Slimmerd 09 september 2019 16:34
Fuglsang sluit aan met Seigle en ook Bouchard kan met moeite aansluiten.

Nog 27km
Slimmerd 09 september 2019 16:36
Peloton overigens op 8'01

Knox op deze manier naar de top-10?
Slimmerd 09 september 2019 16:39
Barcelo, Knox, Hart, LLSG en Conti verdubbelen het aantal renners vooraan
Orakel 09 september 2019 16:43
Wat een suf koersverloop weer.
Laatste echte bergrit met kans om Roglic te testen en aan de voet zit Jakobsen nog in het peloton...
Slimmerd 09 september 2019 16:48
Vooraan weer met 18 man samen.

Nog 18km, 9'10
Luijt 09 september 2019 17:00
Ze zijn gewend aan een rustdag op maandag dus nemen ze die ook.
Slimmerd 09 september 2019 17:01
predator 09 september 2019 17:02
Slimmerd Schreef:
-------------------------------------------------------
> Kelderman lek

Geloof je toch weer niet......
Slimmerd 09 september 2019 17:03
predator 09 september 2019 17:03
Een mannetje erbij. Dat gaat lekker zo.
Erik S. 09 september 2019 17:04
Ik schakel net in. Kelderman al weer terug?
predator 09 september 2019 17:06
Erik S. Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ik schakel net in. Kelderman al weer terug?

Nee...nu wel een tweede man erbij
Slimmerd 09 september 2019 17:08
Nog 10.5km, nog met 14 samen (drie keer Deceuninck)
Sub Culture 09 september 2019 17:09
Doet Kelderman mee in de Vuelta?
ton duk 09 september 2019 17:09
Orakel 09 september 2019 17:10
2015 en 2017 waren echt wel mooie Vuelta’s.
predator 09 september 2019 17:10
Sub Culture Schreef:
-------------------------------------------------------
> Doet Kelderman mee in de Vuelta?

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Slimmerd 09 september 2019 17:11
Versnelling LLSG, Knox rijdt het dicht met Hart, Fuglsang en Brambilla in zien wiel.

De sterkste klimmers lijken me voorop.nu.

Nog 9km
Slimmerd 09 september 2019 17:17
Aanval Fuglsang, Brambilla kan volgen.

Knox en Hart op een gaatje.

Nog 7km
predator 09 september 2019 17:23
predator 09 september 2019 17:24
Fuglsang alleen op kop
Luijt 09 september 2019 17:32
Ook Kelderman er al een tijdje af
predator 09 september 2019 17:32
predator 09 september 2019 17:34
Roglic herstelt, Valverde nog wel op achterstand
Slimmerd 09 september 2019 17:41
1. Fuglsang
2. Geoghegan Hart 22"
3. LLSG 40"
4. Knox 42"
5. Brambilla 1'12
6. De Gendt 2'09
7. Bizkarra 2'12
8. Werkilul 2'21
9. Gilbert 2'32
10. Bouchard

14. Pogacar 5'58
15. Lopez Moreno
16. Roglic

18. Valverde 6'21
19. Majka 6'24
20. Pernsteiner

Hagen 6'54
Kelderman 7'17
Edet
Quintana 8'323 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/09/2019 17:46 door Slimmerd.
Sub Culture 09 september 2019 17:41
Wat een genot die Pogacar, jammer dat hij 18+ is.
Cyclad58 09 september 2019 17:45
Slechte dag, zag er ook niet best uit. Hagen finisht voor hem, Edet zat dacht ik in zijn wiel. Top 10 wordt nog een klus met een oprukkende Pernsteiner en een minuten slurpende Fuglsang en Knox.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/09/2019 17:47 door Cyclad58.
Slimmerd 09 september 2019 17:47
AK

1. Roglic
2. Valverde 2'48
3. Pogacar 3'42
4. Lopez Moreno 3'59
5. Majka 7'40
6. Quintana 7'43
7. Edet 10'27
8. Kelderman 10'34
9. C.F. Hagen 10'40
10. Pernsteiner 12'05
11. Knox 13'26
12. Higuita 14'24
13. Fuglsang 16'33
14. Soler 16'53
15. Guerreiro 17'262 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/09/2019 17:50 door Slimmerd.
Curzio 09 september 2019 17:53
Hart weer verschrikkelijk koersend: neemt niet over bij Knox en dan er ineens van wegknallen. Die jongen kan totaal niet samen rijden. Als je voor de overwinning strijdt prima, maar dit ging duidelijk om plek twee. Gaat zich tegen hem keren (hoop ik, wat een flauw figuur).
Luijt 09 september 2019 17:54
Kelderman nog net voor Hagen in AK.
Het is toch iedere dag lossen als de tempoversnellingen komen en dan op eigen tempo verschil klein houden.
Curzio 09 september 2019 17:55
Erviti levert Valverde een extra seconde op door er net vooruit te sprintes (fijntjes opgemerkt door De Cauwer). De hele dag vooraan zitten en dan je kopman 1 seconde opleveren, briljante tactiek.

Soler trouwens bijzonder sterk, eigenlijk heeft hij al twee of drie jaar niet meer dit niveau laten zien.
Luijt 09 september 2019 17:55
Z'n stijl is ook niet fraai.
Slimmerd 09 september 2019 17:55
Maar hij koerst wel, kan een bepaalde ploeggenoot van hem een voorbeeld aan nemen
Cecchini 09 september 2019 17:58
Fuglsang en Sanchez die hun kopman vandaag toch behoorlijk in de steek lieten.
ton duk 09 september 2019 18:12
Wel op zich een leuke strijd voor de plekken 6 t/m 10 +....nu Quintana ook ineens mee wil doen daarin
gr
Cyclad58 09 september 2019 18:25
Hierop zal Pyama geen commentaar hebben.
Curzio 09 september 2019 18:39
Los daarvan is het onzin.
Cyclad58 09 september 2019 19:01
Natuurlijk, maar daar gaat het Cecchini niet om. Gisteren beweerde Pyama iets soortgelijks over Kuss versus Roglic.
Sub Culture 09 september 2019 19:37
Op zich staat hij wel prima in het AK, zeker na alle blessureleed.
Anderzijds kan je je ook afvragen wat deze Vuelta voorstelt qua klassementsmannen met Edets, Hagens en Pernsteiners in de huidige top 10.
Valverde die op zijn 39ste nog doodleuk podiumrijp is en een 20-jarige die bergop de allersterkste lijkt.
Luijt 10 september 2019 12:34
Kan het niet anders dan met je eens zijn. Ik had eerlijk gezegd ook met dit magere deelnemersveld geen top tien klassering voor Kelderman verwacht. En het verschil met 2017 is nog altijd groot. Toen loste hij zelden of nooit in de Vuelta. Desalniettemin, als ie rond plek 7 of 8 uitkomt deze Vuelta gaat ie lekker de winter in. Niet teveel tegenkomen en misschien zit er dan volgend jaar nog ergens een top 5 of zelfs podium in. Of gaat ie dan knechten voor een ontketende Oomen?
Curzio 10 september 2019 13:08
Daar zit wel wat in, maar in elke grote ronde vind je wel van die namen in de top-10 waar je meewarig over kunt doen. Youngster Sivakov bijvoorbeeld in de Giro, of denk aan Hugh Carthy die daar ook regelmatig met de besten meereed maar tot dan toe in een grote ronde nog nooit bij de eerste 15 was gefinisht in de daguitslag. In de Tour had je Buchmann op vier, Buchmann! En dan zijn er nog de renners in de Vuelta die wel een klassement beoogden maar er niet in slagen, zoals Chaves (maar ook Bennett, Higuita, O. Rodriguez, Latour, om Aru nog even buiten beschouwing te laten).

Wanneer je Majka als referentiepunt neemt, dan verschilt het niveau ogenschijnlijk niet zoveel met de Giro.
Pyama 11 september 2019 09:40
Als je de eerdere klassementen van Buchmann vergelijkt met die van Edet of Hagen dan weet je dat dit een bijzondere vergelijking is.
Curzio 11 september 2019 13:44
Tussen 4e in Parijs en 8e in Madrid zit dan ook een verschilletje. Buchmann had dat niveau in een grote ronde nooit eerder laten zien.
Pyama 11 september 2019 20:02
Kijk even naar zijn resultaten in oa Baskenland. Grote ronde zegt niet alles. Dit was echt geen verrassing.
Curzio 11 september 2019 20:26
Was een enorme verrassing. Kijk maar naar zijn resultaten in de Vuelta 2018. Net zoals het ook verrassend was geweest als Ion Izagirre, dit jaar de winnaar in Baskenland, vierde was geworden in de eindrangschikking van de Tour.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen