Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

74th La Vuelta ciclista a España (2.UWT) Stage 20 » Arenas de San Pedro › Plataforma de Gredos (190.4k)

Gepost door Clavan 
Clavan 14 september 2019 11:12
Wielerflits:
De voorlaatste rit van de Vuelta a España, waarin het móét gebeuren. De laatste kans voor alle toppers om er nog iets van te maken. Daar krijgen zij veel kansen voor, want op weg naar de finish bij het Plataforma de Gredos liggen maar liefst zes beklimmingen door de bergketen Sierra de Gredos. Het is nergens echt steil, maar het gaat wel constant op en af, wat voor een verrassend koersverloop kan zorgen.

Het duurt niet lang voor we beginnen aan de eerste klim van de dag, de Puerto de Pedro Bernardo (18,4 km aan 4,4%). Vooral vanwege de lengte is deze van eerste categorie. De Pedro Bernardo wordt vrijwel direct gevolgd door de Puerto de Serranillos (9 km aan 4,8%) van tweede categorie. Het was op de Serranillos dat Bernard Hinault in 1983 rivaal Julián Gorospe op achterstand zette, waardoor de Fransman zijn tweede en laatste Vuelta won.

Na de top van deze klim volgt een langere afdaling naar de voet van de Alto de Navatalgordo (5,3 km aan 7,2%), opnieuw van tweede categorie. De renners zijn dan nog niet eens halverwege, maar er staan nog heel wat hoogtemeters op het menu. In totaal gaat het in deze rit over 4.430 hoogtemeters. Zo gaat het via de Alto de Gredos (zonder categorie, via de oostzijde) en de Puerto de Chía (3 km aan 4%) naar de voorlaatste beklimming van deze Vuelta.

Puerto de Peña Negra
Wellicht zien we op de kronkelige Puerto de Peña Negra (14,2 km aan 5,9%, met stroken tot 10%) wel een ultieme aanval op de rode leiderstrui, aangezien het vanaf de top op 1.910 meter boven zeeniveau nog ruim dertig kilometer is tot de finish. De Peña Negra is ook nog eens de lastigste klim van de dag. Na een afdaling en een oncategoriseerde helling begint de Alto de Gredos (dit keer via de westzijde), waar de finishstreep is getrokken van de voorlaatste etappe.

De klim naar het Plataforma de Gredos is officieel 9,4 kilometer lang aan 3,8%, maar vooral de laatste drie kilometer (aan ongeveer 9%) zijn interessant. Onderweg liggen pieken van 12 tot 15%. De vraag is of hier verschillen kunnen ontstaan. Het is zeker geen loodzware bergrit, zoals we die eerder wel zagen deze Vuelta. Maar misschien schuilt daarin juist het gevaar. Gevaar in een klein hoekje. Wie mag zich op 1.750 meter hoogte de winnaar van de Vuelta a España noemen?



Start: 12.11 uur in flag-es Arenas de San Pedro
Finish: 17.20-17.55 uur op flag-es Plataforma de Gredos

Favorieten
Ook de voorlaatste etappe is moeilijk te voorspellen, maar we verwachten toch een vroege vluchter als winnaar op Plataforma de Gredos. Waarom? Jumbo-Visma zal verdedigend koersen gezien de voorsprong van leider Primož Roglič. Movistar zal hetzelfde doen met Alejandro Valverde en Nairo Quintana, die op weg lijken naar een podiumplaats in Madrid, terwijl UAE Emirates en Tadej Pogačar snakken naar het einde van deze Vuelta.

En dan hebben we nog Astana, de Kazachse formatie zal voor het spektakel moeten zorgen in de voorlaatste etappe, aangezien kopman Miguel Ángel López op dit moment vierde staat in het klassement. De achterstand op de voorlopige nummer drie – Quintana – bedraagt slechts 46 seconden. Met andere woorden: alles is nog mogelijk in een etappe over zes beklimmingen en meer dan vierduizend hoogtemeters!

Maar zijn de mannen van teammanager Alexandre Vinokourov ook bereid om de koers al vroeg in handen te nemen, voor de ritzege en de bijbehorende bonificatieseconden? López kan misschien wel wachten op de Puerto de Peña Negra – de voorlaatste beklimming van de dag, op vijftig kilometer van de streep – aangezien Quintana niet goed genoeg lijkt om de betere klimmers te volgen. Wat is de juiste tactiek voor Astana: volle bak koers vanaf het begin? Of wachten op de laatste vijftig kilometer voor een allesbeslissende aanval op het podium?

We denken toch dat de ploeg kiest voor optie nummer twee, waardoor de sterke vluchters kans maken op de etappezege. En dan denken we allereerst aan Sergio Higuita, de ritwinnaar in Becerril de la Sierra. De 22-jarige Colombiaan wist toen op knappe wijze uit de greep te blijven van de favorieten, na het verdedigen van een beperkte voorsprong in de laatste dertig kilometer. Als Higuita met een minuutje voorsprong begint aan de slotklim naar Plataforma de Gredos, dan is de concurrente gezien, zo weten we na de rit van donderdag.

Higuita heeft dus al een ritzege te pakken, maar Tao Geoghegan Hart zoekt nog altijd naar zijn eerste overwinning in deze Ronde van Spanje. De Brit was er al dichtbij op Santuario el Acebo (derde achter Sepp Kuss en Ruben Guerreiro) en de Alto de la Cubilla (tweede na Jakob Fuglsang), maar telkens was er iemand beter. De klimmer van Team Ineos probeerde het ook in de etappe naar Bercerril de la Sierra, maar hij kreeg toen weinig ruimte van de klassementsrenners, net als Harts ploeggenoot Wout Poels.

De Nederlander liet na de finish weten nog iets van zijn Vuelta te willen maken, zaterdag krijgt hij een laatste kans om zijn ronde wat op te fleuren. Maar of Poels ook de benen heeft om mee te strijden voor de ritzege? Dan zullen we toch eerder moeten kijken naar een renner als Hermann Pernsteiner. De Oostenrijkse klimmer leek op weg naar een top 10-notering in het algemeen klassement, maar dat was nog voor de beruchte waaieretappe naar Guadalajara. De coureur van Bahrain Merida staat nu op een straatlengte achterstand.

Pernsteiner zal kortom wel de ruimte krijgen, mocht hij al vroeg in de etappe in de aanval gaan. Hetzelfde geldt voor de Spanjaarden Mikel Nieve en Óscar Rodríguez. We hebben rasaanvaller Nieve nog maar weinig gezien deze Vuelta, maar de renner van Mitchelton-Scott staat toch maar mooi elfde, wat betekent dat hij zeker niet slecht klimt. Zijn jongere landgenoot Rodríguez staat al op ruim één uur van rodetruidrager Roglič, maar de kopman van Euskadi-Murias is de laatste dagen vooral op jacht naar een ritzege.

Vergeet niet dat Rodríguez al vierde werd op Santuario el Acebo, terwijl hij knap als tiende finishte in de felbetwiste etappe naar Becerril de la Sierra. Kan de Bask opnieuw een prestigieuze bergrit winnen in de Ronde van Spanje? Tot slot moeten we ook nog Ruben Guerreiro noemen. De Portugees van Katusha-Alpecin is bezig aan een uitstekende Vuelta, getuige zijn tweede plaats in de eerste Asturische bergetappe en een vierde stek in Igualada. Ook in de rit van donderdag finishte Guerreiro tussen de mensen. Is het in de voorlaatste etappe alsnog raak?

Zeker, en zijn nog meer potentiële rittenkapers, maar Jakob Fuglsang (winnaar op de Alto de La Cubilla), Marc Soler (rots in de branding voor kopmannen Alejandro Valverde en Nairo Quintana), James Knox en Carl Frederik Hagen vormen zaterdag onderdeel van een tactisch plan (Fuglsang en Soler) of zijn vooral geïnteresseerd in het verdedigen van hun klassement (Knox, Hagen). En wat met Esteban Chaves, Louis Meintjes en Dylan Teuns? De Colombiaan heeft echter niet de benen, terwijl de Belg al met zijn krachten heeft gesmeten.

We verwachten een strijd op twee fronten, maar de kans bestaat natuurlijk dat Astana de boel controleert van bij de start, in de hoop op een dubbelslag (etappewinst en een podiumplek met López) op Plataforma de Gredos. In dat geval is het dus uitkijken naar Miguel Ángel López, die na een mindere tweede week weer een ijzersterke indruk maakt. Het was de Colombiaan die Tadej Pogačar en Naro Quintana wist te lossen in de bergrit door de Sierra de Guadarrama. De slotklim (met drie kilometer aan 9%) moet de Colombiaan liggen.

Maar de topfavoriet – mochten de klassementsrenners het onderling uitvechten – is toch echt Primož Roglič. De Sloveen is slechts één keer in de problemen geweest, en dat lag vooral aan een moment van verslapping binnen zijn ploeg Jumbo-Visma. Bergop maakt hij een ijzersterke indruk en donderdag liet hij zien een sprintje te kunnen winnen van wereldkampioen Alejandro Valverde, die ook een kandidaat is voor de ritzege. De Spanjaard hoopt vooral zijn tweede plaats te verdedigen in het klassement, wat een ontzettend knappe prestatie zou zijn voor iemand van 39.

Verder hebben we nog Rafał Majka, die steeds beter gaat rijden in deze Vuelta. De Pool van BORA-hansgrohe was op weg naar Becerril de la Sierra in staat om ‘de grote drie’ – Roglič, Valverde en López – te volgen, dus wie weet wat er mogelijk is richting Plataforma de Gredos. Nairo Quintana en Tadej Pogačar – de nummers drie en vijf in het klassement – hopen ook op een goede dag, maar beide renners lijken wat vermoeid. Dat geldt zeker voor Quintana, al staat de Colombiaan nog altijd virtueel op het podium. En wat kan Wilco Kelderman?

WIE WINT ETAPPE 20 VAN DE VUELTA 2019?
Favorieten volgens WielerFlits
**** Sergio Higuita
*** Tao Geoghegan Hart, Hermann Pernsteiner
** Mikel Nieve, Óscar Rodríguez, Ruben Guerreiro
* Primož Roglič, Miguel Ángel López, Alejandro Valverde, Rafał Majka









Uitslag 19e etappe Vuelta a España 2019
1. Rémi Cavagna (Fra)
2. Sam Bennett (Ier) + 0.05
3. Zdenek Stybar (Tsj) z.t.
4. Philippe Gilbert (Bel) z.t.
5. Alejandro Valverde (Spa) z.t
6. Tosh Van Der Sande (Bel) z.t.
7. Dylan Teuns (Bel) z.t.
8. Tadej Pogacar (Slo) z.t.
9. Miguel Ángel López (Col) z.t.
10. Primoz Roglic (Slo) z.t.

12. Wilco Kelderman (Ned) z.t.
18. Carl Fredrik Hagen (Noo) z.t.
20. Nairo Quintana (Col) z.t.
22. Rafal Majka (Pol) z.t.
29. Marc Soler (Spa) z.t.
48. James Knox (Gcool smiley + 0.44

Klassement na 19e etappe
1. Primoz Roglic (Slo)
2. Alejandro Valverde (Spa) + 2.50
3. Nairo Quintana (Col) + 3.31
4. Miguel Ángel López (Col) + 4.17
5. Tadej Pogacar (Slo) + 4.49
6. Rafal Majka (Pol) + 7.46
7. Wilco Kelderman (Ned) + 9.46
8. Carl Fredrik Hagen (Noo) + 11.50
9. James Knox (Gcool smiley + 13.23
10. Marc Soler (Spa) 21.09



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/09/2019 11:13 door Clavan.
Curzio 14 september 2019 11:36
De Vuelta gaat beginnen!
Slimmerd 14 september 2019 12:03
Laat de laatste wieleroorlog van 2019 naar snel losbarsten
JW 14 september 2019 12:04
Het wordt voor Roglic hoog tijd dat deze Vuelta ten einde komt.
Na de valpartij van gisteren is zijn verdediging toch aardig verzwakt.
Als hij geïsoleerd komt te zitten en van alle kanten bestookt wordt kan zijn positie nog in gevaar komen. Een ongeluk zit in een klein hoekje.
Waarschijnlijker lijkt me dat er op zo'n laatste dag vooral voor behoud van eigen positie wordt gekozen.
Dan krijgt hij sterke helpers, als dat nodig is winking smiley
JW 14 september 2019 12:13
Het parkoers lijkt me in elk geval uitstekend geschikt voor oorlogvoering.
Niet heel steil maar vooral de hele dag op en af, moeilijk terrein om de boel bij mekaar te houden.
Waarbij regen ook nog een rol kan spelen.
Horsie is back 14 september 2019 12:36
JW Schreef:
-------------------------------------------------------
> Het parkoers lijkt me in elk geval uitstekend
> geschikt voor oorlogvoering.
> Niet heel steil maar vooral de hele dag op en af,
> moeilijk terrein om de boel bij mekaar te houden.
> Waarbij regen ook nog een rol kan spelen.

..Always look on the bright side of life .. zingt het koor down the rabbit hole.
opoeepo 14 september 2019 12:45
De drie seconden, die ze die vervloekte Spanjool gisteren cadeau deden,
hebben ze maar weer ingeslikt.
Slimmerd 14 september 2019 12:47
JW 14 september 2019 12:55
Astana is de eerste ploeg die Jumbo tot actie dwingt.
opoeepo 14 september 2019 13:02
En Astana heeft wat extra hulp vandaag; Aranburu rijdt daar de komende twee jaar.
Cyclad58 14 september 2019 13:07
Voorlopig lost Jumbo-Visma het allemaal keurig op. Astana blijft aandringen, maar Bennette en Kuss neutraliseren voorlopig alles. Movistar houdt zich opvallend koest.
JW 14 september 2019 13:11
Movistar wacht tot Jumbo moe wordt, denk ik.
Inmiddels al de tiende aanval van Astana, en Jumbo blijft counteren. Nog 1,5 km naar de eerste top.
De etappestart belooft in elk geval veel strijd.
merijntje mortirolo 14 september 2019 13:12
-
Issur al ergens beeld?
Slimmerd 14 september 2019 13:13
Al vanaf de neutrale start op Eurosport
Cyclad58 14 september 2019 13:22
Om 13.30 uur op Sporza. Er wordt kneiterhard gereden. Voorlopig anticipeert Jumbo-Visma uitstekend op de gebeurtenissen.
merijntje mortirolo 14 september 2019 14:10
-
Thanks.

Ook voor Cyclad hieronder.

Ik moest eerst koken met mijn jongste. Nu koers, dus.
Frederik D. 14 september 2019 14:22
De één kookt met kruiden, de anderen met zijn kinderen.
JW 14 september 2019 14:24
Nog 113 km.
En de complete Jumboploeg die het grote peloton leidt. Isoleren van Roglic voorlopig mislukt.
Maar Movistar heeft zijn kruit nog droog gehouden. Die zullen ongetwijfeld nog komen.
Slimmerd 14 september 2019 14:25
Helemaal niks aan de hand voor Jumbo-Visma en de rest lijkt nu eerder aangeslagen dan actief.

Edet, Howson, Samitier e Guerreiro op kop met bijna 2 minuten, Hart wil alleen de oversteek maken.

Nog 112km
JW 14 september 2019 15:25
Nog 76 km en onveranderd beeld: alle Jumbo's op kop van het peloton.
Geen enkele renner van belang vooruit.
Het regent alleen steeds harder.
JW 14 september 2019 15:35
Astana neemt weer over.
Ik ben vooral benieuwd hoe lang de Jumbo's bij Roglic kunnen blijven als er vol wordt aangevallen.
En wanneer Movistar zijn laatste troeven op tafel gooit.
Nog 71 km voor de kopgroep van 5.
JW 14 september 2019 16:04
Nog 48 km.
Movistar nog met 6 man, Astana met 5.
Roglic heeft alleen Kuss en Bennet nog aan zijn zijde.
Ze zullen nog hard moeten zwoegen !
JW 14 september 2019 16:16
Ook Kuss overboord nu.
Groep rode trui wordt snel kleiner.
JW 14 september 2019 16:20
8 km voor de top demarreert Lopez, en kunnen alleen de belangrijkste renners van de koers nog mee.
Kelderman zit er ook nog bij.
ton duk 14 september 2019 16:28
Kelderman rijdt met 151, voor hen die niet weten hoe ze ''m moeten herkennen na 3 weken
Gr
JW 14 september 2019 16:30
Nieuwe stoot van Lopez maar hij krijgt zijn vier sterkste belagers er niet af.
Nu aanval van Pogacar
Die lijkt weg te rijden.
Sunweb leidt nu de achtervolgende groep.
Valverde sprint, maar wordt gecounterd door Bohra.
JW 14 september 2019 16:31
Groep rode trui valt stil.
Pogacar heeft 30"en is bij de laatste koplopers gekomen.
JW 14 september 2019 16:32
Groepje Pogacar heeft 1'
JW 14 september 2019 16:33
Movistar leidt nu achervolging, Kuss is aangesloten.
JW 14 september 2019 16:36
Nog 2 km naar de top, 36 naar de finish.
Pogacar leidt alleen, 1'voorsprong op groep rode trui, die weer stuk groter is
JW 14 september 2019 16:41
Pogacar 1'30"op de top.
Nog 34 km.
Virtueel staat hij nu derde, op 30 sec van Valverde.
Pyama 14 september 2019 16:43
Hier kan je zien dat Kuss geen goede ploegmaat is. Veel energie verspillen voor eigen roem en nu Roglic alleen laten.
JW 14 september 2019 16:44
Keldermann zit er nog bij, Roglic geïsoleerd.
Kunnen nog spannende kilometers worden.
Slimmerd 14 september 2019 16:46
Een soort Fuglsang, I. Izagirre dus

Wat een enorm dom gelul Pyama
Slimmerd 14 september 2019 16:46
De zege van Roglic zit behoudens val al dik in zijn achterzak
ton duk 14 september 2019 16:55
Juist, ik zie nergens waar JW die spanning uithaald?
Gr
Cecchini 14 september 2019 16:55
Pyama heeft natuurlijk ook geen gemakkelijke middag toen Wuijts een kwartier lang de dopinggeschiedenis van het Spaanse wielrennen doornam, en een twintigtal Spaanse renners noemde, en de naam Oscar Sevilla niet eens vermeld werd.
JW 14 september 2019 16:57
Als Roglic overeind blijft wordt hij inderdaad de eindwinnaar.
Maar positie 1 t/m 5 kunnen nog alle kanten op.
Knap gedaald van Pogacar, onderaan mog steeds 1'35"
Vanaf nu gaat het weer op en af.
Pyama 14 september 2019 17:05
Fuglsang en Ion heb ik al zien werken vandaag. Nu zelfs nog. Kuss niet. Idem in de Giro. Kuss is geen knecht maar een kopman die graag gezien wordt. Overigens ben ik een Kiss fan sinds zijn Rally rit in de Algarve. graag feiten dus Slimmerd.

Wuyts niet gehoord hoor.

Als Movistar zou ik nu niets doen en Roglic laten rijden. Daarna bergop weg poefen en de Vuelta winnen.

Overigens: Cecchini: heb je nog steeds zo’n hekel aan Lopez?
JW 14 september 2019 17:10
Nog een paar boniseconden voor Pogacar die nog steeds niets toegeeft.
Bijna bij de slotklim van 9 km.
Pyama 14 september 2019 17:15
Nou zeg wat zijn Fuglsang en Jon onzichtbaar.
JW 14 september 2019 17:32
En zo vallen alle stukjes op hun plaats:

Pogacar etappewinnaar, en wint tevens witte trui en podium.
Valverde houdt zijn derde plaats.
Roglic de trotse winnaar van de ronde.
Kelderman eindigt als 7e.
Lopez alles geprobeerd maar niet goed genoeg.
Cecchini 14 september 2019 17:48
Nou het goede gevoel voor Lopez is er bij mij nog steeds niet. Het tactische rijden van de vorige jaren (vooral die Giro van 2018) was gelukkig afwezig in deze Vuelta, maar denk nou niet dat ik onder de indruk ben van vele van zijn nietszeggende aanvallen de afgelopen weken. Het leidde tot helemaal niets. Niet één keer. Pogacar dat is tenminste een aanvaller, die elke aanval tot een goed einde brengt. Kuss is trouwens niet slecht vanwege die ene gewonnen etappe, maar is gewoon veel te wisselvallig.
Adje Wijnands 14 september 2019 17:52
Pyama Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hier kan je zien dat Kuss geen goede ploegmaat is.
> Veel energie verspillen voor eigen roem en nu
> Roglic alleen laten.


Je bent lachwekkend.
Cecchini 14 september 2019 17:54
Had Kelderman niet één keer kunnen demarreren vandaag, al was het maar één keer. Vandaag leek hij redelijk mee te kunnen. Power keek hem af en toe aan of hij wilde zeggen "Wilco aub probeer het eens, doe het voor mij"

Wuijts die Roglic bij voortduring neerzet als een ééndagsvlinder begint me meer en meer te irriteren. De laatste 10 jaar nauwelijks iemand een Ronde zo overtuigend zien winnen, als Roglic dit jaar. Hield zich in eerdere etappes bij Valverde en Pogacar in, anders hij hier zeker 3 etappes gewonnen. Won al de nodige etappes in de Giro en de Tour, was 3e in de Giro, 4e in de Tour, won dit jaar op rij in Arabische emiraten, Tirreno en Romandië (deed datzelfde rijtje vorig jaar ook, met Baskenland ipv deTirreno). Hoeveel geloofsbrieven meer moet je nog overleggen voordat hij serieus wordt genomen ? Morgen maar eens naar de wereldranglijst kijken, die Wuijts



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/09/2019 18:22 door Cecchini.
merijntje mortirolo 14 september 2019 18:11
Quote
JW
Valverde houdt zijn derde plaats.

Tweede.
ton duk 14 september 2019 18:16
Hoewel maar 1x in beeld maar toch wel heel kenmerkend voor Gilbert dat hij er alles aan gedaan heeft om de geblesseerde KNOX toch in top 10 te houden (net mislukt)
HULDE
gr
ton duk 14 september 2019 18:18
Voor de bühne, voor jou?
Kelderman wordt 7e in een zeer moeizaam jaar voor hem en Sunweb
Gr
Slimmerd 14 september 2019 18:20
Eerste anderhalf tot twee uur flink aan de bak geweest om de aanvalletjes van met name Astana, deed prima werk.

Bij de versnelling van Lopez moeten passen, overigens konden enkel de mannen van de top-5 volgen en was Kuss toen gewoon klaar.
Cecchini 14 september 2019 18:23
Voor Power. Maar wees toch eens eerlijk, het is zo vreselijk defensief rijdend. Leuk zo'n 7e plek, maar iets meer aanvalslust mag toch wel.
Frederik D. 14 september 2019 18:28
Je moet ook maar net kunnen aanvallen. Vaak kun je dat niet en dan is defensief rijden beter en slimmer dan offensief rijden. Al met al heeft Kelderman het mooi gedaan, vind ik. Geen gekke dingen maar proberen bij de echte favorieten te blijven.
opoeepo 14 september 2019 18:28
Ik hoop het beste voor Pogacar, maar als je in handen valt van een schurk als Mauro Gianetti,
dan vrees ik er voor.
JW 14 september 2019 18:31
Gelukkig.
Toch nog iemand die meeleest spinning smiley sticking its tongue out
Slimmerd 14 september 2019 20:06
Movistar was compleet grijs vandaag, vonden podium weer eens belangrijker dan winnen en hebben vandaag dan ook weer ouderwets de verdediging gekozen, heerlijk dat Pogacar op zijn fucking twintigste dit toch wist te slopen.

Astana de hele ronde zeer actief voor de kopman, maar die kwam eigenlijk steeds te kort.

Welverdiende felicitatie aan Jumbo-Visma, de koers daar waar nodig gedragen, spijtig dat T. Martin morgen niet als eerste het parkoers in Madrid kan opdraaien. Bovendien deden ze dit ook nog eens zonder se nu.mer drie van de laatste Tour, de rest achter Roglic was pure veldvulling, leuk dat ze meededen met de gratie van Primoz!
Cecchini 14 september 2019 20:30
Andere Peter 14 september 2019 21:56
Toch wel opmerkelijk dat de mannen van die coup van Guadalajara, allemaal weer zijn teruggevallen naar hun 'normale' positie. Quintana kukelt van het podium. Kelderman 7e, waar hij voor die slag al op koerste. Knox en Teuns gewoon net buiten de top-10. Blijkbaar is 5.29 niet zo heel veel.
Horsie is back 14 september 2019 21:59
Andere Peter Schreef:
-------------------------------------------------------
> Toch wel opmerkelijk dat de mannen van die coup
> van Guadalajara, allemaal weer zijn teruggevallen
> naar hun 'normale' positie. Quintana kukelt van
> het podium. Kelderman 7e, waar hij voor die slag
> al op koerste. Knox en Teuns gewoon net buiten de
> top-10. Blijkbaar is 5.29 niet zo heel veel.

Ze leefden dus kennelijk boven hun stand. Hun winst kwam ook niet tot stand omdat ze op die dag veel beter waren, maar omdat ze het windspelletje wonnen.
Curzio 14 september 2019 22:07
Kuss is gisteren ook ten val gekomen. De rest van de Vuelta was hij, op etappe 2 na, steevast de laatste man voor Roglic. Dijk van een Vuelta gereden.
Curzio 14 september 2019 22:08
Ion heeft echt geen zak bijgedragen deze ronde. Had net zo goed niet mee kunnen fietsen. Overigens had Pogacar deze ronde veruit de minste ondersteuning van alle mannen in de top-7, sterker nog, die heeft zijn ploeggenoten denk ik alleen bij de start gezien.
Curzio 14 september 2019 22:10
Waar had hij dan naartoe moeten rijden? Kon gewoonweg niks winnen met een aanval, alleen maar verliezen.
Prikdude 15 september 2019 02:46
Ik zou gezegd hebben: de hele derde week was (deze ronde) overbodig.
Cyclad58 15 september 2019 10:20
Je kunt toch niet zeggen dat Kelderman het deze Vuelta niet aanvallend geprobeerd heeft.
lodjan 15 september 2019 10:44
Voor de 7e grote ronde achtereen een Nederlander in de top 10 van het eindklassement. Alleen Colombia (14) en Spanje (8) hebben een langere reeks.
Cecchini 15 september 2019 11:50
Nog even recapitulerend nagedacht. Okay de bergrit van afgelopen zondag, leek het er op. Het in de eerste waaier zitten deze week noem ik nou niet direct aanvallend rijden.
MarkV 15 september 2019 11:55
In de rit naar Andorra reed hij ook de hele dag in de aanval.
ton duk 15 september 2019 12:09
Kelderman besliste die dag gewoon zijn gevecht om de plekken 7 t/m 12. Niks meer maar zeker ook niet minder
Plek 6 was natuurlijk een utopie aangezien Majka 3 weken beter was
gr
JW 15 september 2019 13:43
Prikdude Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ik zou gezegd hebben: de hele derde week was (deze
> ronde) overbodig.

En de tweede week dan ? Hadden ze ook niet gewoon na de tijdrit kunnen stoppen confused smiley

Een grote ronde duurt tegenwoordig drie weken, die derde week kan dus niet zo maar geschrapt worden.
Bovendien blijft het toch een apart kunstje om niet één dag of één week, maar die hele weken lang elke dag zo goed en alert te rijden dat je tijdverlies op de rest zo klein mogelijk maakt, oftewel zoveel mogelijk tijdwinst op ze boekt.
Je kunt een hele grote groep sterke renners noemen die op de laatste dagen van zo'n drieweekse alsnog hun mooie positie verspeelden. Die derde week is dus nóóit overbodig. Hooguit de laatste dag met defilé is overbodig.
Bovendien waren er in de derde week nog genoeg momenten waarop het klassement behoorlijk kon wijzigen. Of dat dan ook daadwerkelijk gebeurt kan alleen achteraf vastgesteld worden.
merijntje mortirolo 15 september 2019 13:53
-
Prikdude zégt het dan ook achteraf (als je vandaag niet meetelt).

En: het gaat om de koersbeleving, niet om daadwerkelijk willen dat de koers een week korter is.

Af en toe ben je veel te serieus (en geduldig). But I love you.
ton duk 15 september 2019 14:00
JW Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hooguit de laatste dag met
> defilé is overbodig.

maar zelfs die dag heeft een winnaar straks..
gr
JW 15 september 2019 17:36
Gelukkig winking smiley

Ik herken de opmerking van Prikdude, de strijd om de leiderstrui viel ook mij soms tegen.
Maar als Roglic gisteren op de laatste col was gevallen, en zonder hulp van knechten gehavend op vijf minuten was binnen gekomen, was die laatste week niet overbodig geweest ? Om maar wat te noemen.
Ook die laatste week vond ik zelf qua koersbeleving soms ook nog wel de moeite waard. Maar dat is persoonlijk, uiteraard
Er zijn m.i. heel wat saaiere grote rondes geweest in deze eeuw.
Horsie is back 15 september 2019 20:48
Overbodig lijkt Horsie 13 op 13:19 op 13.09.19. grinning smiley
Luijt 16 september 2019 14:33
Het kleine nietige Nederland
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen