Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

86th World Championships - Road Race (ME) One day race » Leeds › Harrogate (285k)

Gepost door Clavan 
Clavan 28 september 2019 10:05


Uitgebreide voorbeschouwing van WF:
WK 2019: VOORBESCHOUWING WEGWEDSTRIJD MANNENTwaalf maanden geleden schreeuwde Alejandro Valverde het uit van geluk: de Spanjaard was na elf deelnames en zes medailles eindelijk wereldkampioen op de weg. Aankomende zondag 29 september zoeken we naar een opvolger van Valverde, al hoopt de Murciaan gewoon zijn titel te prolongeren. WielerFlits blikt vooruit!

Historie
Wereldkampioen worden is niet voor iedereen weggelegd. Het klinkt als een cliché, maar werp maar eens een blik op de erelijst en je zult versteld staan van de kampioenen die er niet op staan. Denk aan Gino Bartali, Luis Ocaña, Raymond Poulidor, Laurent Fignon, Miguel Induraín (we vergeten even zijn wereldtitel in het tijdrijden) en Fabian Cancellara (zijn vier tijdrittitels niet meegerekend). Maar ook Roger De Vlaeminck en Sean Kelly – die tijdens hun carrière de ene na de andere klassieker wonnen – hebben nooit die felbegeerde regenboogtrui mogen dragen in Parijs-Roubaix of Luik-Bastenaken-Luik.

Ze zullen ongetwijfeld met enige jaloezie kijken naar Fausto Coppi, Louison Bobet, Eddy Merckx, Bernard Hinault en Tom Boonen, zomaar wat kampioenen die wél een jaar lang mochten koersen in die felbegeerde trui. Voor de eerste editie moeten we terug naar 1927, naar het Duitse Nürburg, naar Alfredo Binda. De Italiaanse wielergrootheid is vooral bekend vanwege zijn vijf eindzeges in de Giro d’Italia, maar Binda werd in zijn rijke carrière ook driemaal wereldkampioen. Want na zijn eerste titel in Nürburg volgden ook nog zeges in Luik (1930) en Rome (1932).

Binda was echter niet de eerste renner met twee regenboogtruien, want Georges Ronsse wist enkele jaren daarvoor al te winnen in Boedapest en Zürich. Na de jaren van Binda en Ronsse zagen we ook grootheden als Georges Speicher (in 1933, het jaar waarin hij ook de Tour de France won) en Antonin Magne zegevieren. Maar ook Karel Kaers, Jean Aerts en Eloi Meulenberg. Nee, het is geen schande als geen belletje gaat rinkelen bij het noemen van deze Belgen. Het zijn namelijk niet de enige ‘uitzonderingen’ op de erelijst, steengoede renners die wisten te verrassen op die ene dag.

Want hoe hard Heinz Müller, Harm Ottenbros, Rudy Dhaenens, Laurent Brochard en Romāns Vainšteins ook konden trappen, ze kunnen niet tippen aan de eerder genoemde Bartali, De Vlaeminck, Induraín en Cancellara, renners die nooit op het hoogste schavotje mochten plaatsnemen. Het geeft aan dat de term wereldkampioen behoorlijk subjectief is. Maar om terug te komen op Georges Ronsse: de Antwerpenaar is de eerste van in totaal negentien Belgen die zich ooit ’s werelds beste mochten noemen.

We noemden al Kaers, Aerts en Meulenberg, maar denk ook aan Briek Schotte, Rik van Steenbergen, Rik Van Looy, Eddy Merckx (hoe kan het ook anders!) en Freddy Maertens. Het toch relatief kleine land voert toch maar mooi de medaillespiegel aan met 26 gouden plakken, gevolgd door twee andere klassieke wielerlanden: Italië (negentien wereldkampioenen) en Frankrijk (acht stuks). En hoe zit het dan met Nederland? Dat volgt op de vierde plaats met zeven regenboogtruien, te beginnen met Theofiel Middelkamp in 1947.
Na Middelkamp zagen we ook nog Jan Janssen (Sallanches, 1964), de eerder genoemde Ottenbros (Zolder, 1969), Hennie Kuiper (Yvoir, 1975), Gerrie Knetemann (Nürburg, 1978), Jan Raas (Valkenburg, 1979) en Joop Zoetemelk (Giavera del Montello, 1985) wereldkampioen worden. Nederland wacht inmiddels al 34 jaar op een opvolger van Zoetemelk, maar we hoeven wellicht niet lang meer te wachten… Daarover later meer. De laatste jaren zagen we relatief veel ‘nieuwe’ wielerlanden zegevieren, met dank aan onder meer Peter Sagan.

In 2014 werd Michał Kwiatkowski de eerste Poolse wereldkampioen in de geschiedenis, maar vervolgens was het tijd voor een Slowaak uit Žilina. Of het nu in Richmond, Doha of Bergen was, we zagen telkens Sagan als eerste over de streep rijden, waardoor hij de enige wielrenner is met drie wereldtitels op rij. Het record qua aantal overwinningen moet hij nu nog delen met Binda, Van Steenbergen, Merckx en Óscar Freire, maar de 29-jarige Sagan zal in Yorkshire geschiedenis willen schrijven met een vierde titel.

Laatste tien winnaars WK wielrennen bij de mannen
2018: Alejandro Valverde
2017: Peter Sagan
2016: Peter Sagan
2015: Peter Sagan
2014: Michał Kwiatkowski
2013: Rui Costa
2012: Philippe Gilbert
2011: Mark Cavendish
2010: Thor Hushovd
2009: Cadel Evans

Vorig jaar
Zestien jaar geleden beleefde Igor Astarloa de dag van zijn leven: de Spanjaard wist in het Canadese Hamilton namelijk naar de wereldtitel te soleren, voor renners als Peter Van Petegem, Paolo Bettini en Michael Boogerd, die werden verrast door een 27-jarige renner uit Ermua. Een dolgelukkige maar ook ietwat beduusde Astarloa werd op het eindpodium geflankeerd door een landgenoot, een zekere Alejandro Valverde.

Valverde was toen nog een 23-jarig supertalent dat enkele weken voor zijn eerste WK bij de profs al derde werd in de Vuelta a España. De Murciaan moest op 12 oktober 2003 genoegen nemen het zilver, maar Valverde was in alle staten toen hij de finish overschreed, wetende dat zijn landgenoot Astarloa zojuist wereldkampioen was geworden en hijzelf ook naar het podium mocht om de zilveren plak in ontvangst te nemen.

En die wereldtitel? Het was slechts een kwestie van tijd vooraleer Valverde de regenboogtrui mocht aantrekken, zo dacht toch iedereen met maar een beetje wielerverstand. Een jaar na zijn allereerste WK speelde hij echter weer tweede viool achter winnaar Óscar Freire, in 2005 moest hij in Madrid Tom Boonen laten voorgaan en in 2006 veroverde hij in Salzburg opnieuw een medaille, maar ditmaal was de kleur brons.

Aan de vooravond van het wereldkampioenschap in Innsbruck zocht Alejandro Valverde nog altijd naar zijn eerste wereldtitel, vijftien jaar na die zilveren medaille in Hamilton. Het boegbeeld van Movistar leek zijn kansen te hebben verspeeld, maar in Oostenrijk volgde – na elf deelnames en zes medailles – tóch nog de verlossing. Valverde hoefde in de sprint alleen nog even af te rekenen met Romain Bardet, Michael Woods en Tom Dumoulin.

Het waren de overgebleven matadoren na een loodzware wedstrijd over meerdere beklimmingen. De (eerste) beslissing viel op de steile Höll (2,8 km aan 11,5%), aangezien topfavoriet Julian Alaphilippe toen definitief moest passen. Op deze afschrikwekkende slotklim ging Bardet als eerste aan, maar de Franse kopman kreeg Valverde, Woods en Gianni Moscon met zich mee. Die laatste moest niet veel later afhaken, maar Woods had duidelijk goede benen.

De Canadees – die als outsider begon aan dit WK – voerde de forcing op de allersteilste stroken, maar Valverde en Bardet konden volgen, al ging dat wel gepaard met de nodige grimassen. Deze drie kleppers bereikten als eerste de top van de Höll, op korte afstand gevolgd door een slim koersende Dumoulin, die op eigen tempo de schade wist te beperken. De Nederlander wist met nog twee kilometer te gaan zelfs vooraan aan te sluiten.

Valverde, Woods, Bardet of Dumoulin: een van deze renners zou de nieuwe wereldkampioen worden en de afgestapte Peter Sagan aflossen als ’s werelds beste. De 38-jarige Valverde was op papier de snelste, maar hij begon de sprint niet (lees: op kop) vanuit ideale positie. Het deerde de Spaanse kopman echter niet, aangezien niemand een antwoord had op zijn verschroeiende sprint. Eindelijk was het raak voor El Imbatido!

Bardet moest genoegen nemen met het zilver, terwijl Woods namens Canada het brons wist te veroveren. Dumoulin moest na 258 kilometer vrede hebben met de meest ondankbare ereplaats. Wereldkampioen Valverde was inmiddels al in de armen gevlogen van een verzorger, wetende dat zijn droom zojuist werkelijkheid was geworden. “Ik ben sprakeloos. Ik dacht eerlijk gezegd niet dat ik die trui ooit nog zou pakken”, was zijn eerste reactie.

Top-5 WK wielrennen 2018
1. Alejandro Valverde (Spanje) in 6u46m41s
2. Romain Bardet (Frankrijk) z.t.
3. Michael Woods (Canada) z.t.
4. Tom Dumoulin (Nederland) z.t.
5. Gianni Moscon (Italië) op 13s

Parcours
Het begint zondag allemaal in Leeds, gelegen aan de rivier de Aire. Leeds – dat vroeger op de wereldkaart stond vanwege de florerende wolindustrie – is de stad van voetbalicoon Billy Bremner (die furore maakte bij Leeds United), de veel te vroeg overleden snookerspeler Paul Hunter (drievoudig winnaar van The Masters) en Melanie Brown (beter bekend als Mel B van de popgroep Spice Girls).

Aankomende zaterdag is Leeds echter de stad van 190 renners, die om 9.40 uur beginnen aan het afsluitende onderdeel van het WK wielrennen. De renners koersen vanuit het centrum naar Leeds naar het prachtige natuurpark de Yorkshire Dales, maar eerst doorkruist het peloton plaatjes als Otley, Ilkley en Skipton, deels over geaccidenteerde wegen, richting het klimmetje naar Cray (2,9 km aan 5%). Dat is de eerste officiële helling van dit WK.Na deze inleidende beklimming volgen nog passages over de toppen van Buttertubs (6,7 km aan 4,3%) en Grinton Moor (4,4 km aan 5,4%, maar ook 500 meter aan 16%). Dit allemaal in aanloop naar de lokale ronde in en rond Harrogate. Na korte passages door onder meer Leyburn, Masham en Ripley bereiken de deelnemers finishplaats Harrogate, waar de wedstrijd echt kan beginnen.

De eerste 180 kilometer zijn zeker niet te onderschatten, zo vertelde Matteo Trentin – een van de favorieten voor de titel – eerder al in een interview met Cyclingnews. “Normaal is de aanloop naar een lokale ronde relaxed, maar nu zijn de wegen smal en is het veel draaien en keren. De renners zullen de hele dag gestrest zijn.” De favorieten zijn dus wellicht al behoorlijk afgepeigerd, als ze beginnen aan de zeven lokale ronden van 13,8 kilometer.

Na een heel korte aanloopfase is het tijd voor de kaarsrechte maar wel licht oplopende weg genaamd Odley Road. Het asfalt loopt een viertal kilometer zoetjesaan omhoog, tot de eerste huizen van het dorpje Beckwithshaw opdoemen. Het is dan tijd om rechtsaf te slaan, de Pot Bank op, om te beginnen aan een afdaling met enkele snelle opeenvolgende scherpe bochten. Halverwege Pot Bank loopt de weg plots weer op.

Tot de renners opnieuw rechtsaf slaan naar Penny Pot Lane. Daar loopt de weg omlaag, maar ook hier is het oppassen in de scherpe bochten. De renners dalen af tot het bruggetje over Oak Beck, waarna de weg wederom oploopt. De Harlow Moore Road (1,1 km aan 5,6%) is de scherprechter van de lokale ronde, zeker na ruim tweehonderd kilometer kan dit dé plek zijn om als mindere sprinter weg te rijden van de concurrentie.

Na negen kilometer is het meeste klimwerk achter de rug als de renners Harrogate weer binnenrijden, maar ook in de bebouwde kom blijft het licht op-en-af gaan. Na de afdaling over Valley Drive wacht onderaan namelijk een haarspeldbocht, waar de weg meteen vies omhoog gaat naar Cornwall Road. De slotfase is bochtig, de laatste honderden meters naar de finish op Parliament Street lopen dan weer flink omhoog.

Met nog zeshonderd meter te gaan volgt een strook van zo’n driehonderd meter aan 7-8%, terwijl de laatste driehonderd meter vlakt de weg af naar 2%. Het lijkt een gedroomde aankomst voor een machtsspurter á la Matteo Trentin, Michael Matthews en – hoe kan het ook anders – Mathieu van der Poel. En als we de weersvoorspellingen mogen geloven, dan zijn de sterke beren en de Flandriens in het voordeel.


Datum: Zondag 29 september
Traject: Leeds – Harrogate
Totale Afstand: 285 km
Hoogtemeters: 3.645

Start: 8.40 uur / 9.40 uur
Finish: 15.20 uur / 16.20 uur

Favorieten
Ruim één jaar geleden veroverde hij als parttime-wegrenner de Nederlandse titel in Hoogerheide, nu is hij dé topfavoriet voor het aankomende wereldkampioenschap in Yorkshire. Het kan snel gaan in een wielercarrière. We hebben het natuurlijk over Mathieu van der Poel, de 24-jarige alleskunner van Corendon-Circus die in het voorjaar zoveel indruk maakte in onder meer de Ronde van Vlaanderen (vierde na een verwoede inhaaljacht) en de Amstel Gold Race (winst na een krankzinnige slotfase).

Aankomende zondag hoopt MVDP de eerste Nederlandse wereldkampioen te worden sinds Joop Zoetemelk. Een ding is zeker: de absolute kopman van de Nederlandse brigade zal het zeker niet op een presenteerblaadje krijgen. Er zijn wel meer toppers die o zo graag die regenboogtrui willen aantrekken. En toch zal de concurrentie van goeden huize moeten komen om Van der Poel te verslaan in Harrogate, daar waar de renners zondag zullen finishen.

De meervoudig wereldkampioen veldrijden kan namelijk gokken op meerdere scenario’s. Van der Poel kan perfect de koers hard maken, meesluipen in een klein groepje om het dan vervolgens af te maken in de finale. Maar de Nederlander kan ook rustig achterover leunen, wachtende op een veredelde massasprint. In de recente Tour of Britain (die hij overigens won, maar dat geheel terzijde) liet hij zien op meerdere manieren te kunnen winnen, na een explosie bergop of een sprint tegen snelheidsduivels als Cees Bol en Matteo Trentin.

Van der Poel zal aankomende zondag de absolute kopman zijn van een sterke Nederlandse selectie. Bondscoach Koos Moerenhout heeft gekozen voor meerdere klassiekersrenners, te weten Niki Terpstra, Sebastian Langeveld en Dylan van Baarle, aangevuld door klim- en eendagsspecialist Bauke Mollema, hardrijder Jos van Emden, de bijzonder taaie Pieter Weening en… Mike Teunissen. De voormalig geletruidrager in de Tour kan ook als schaduwkopman worden uitgespeeld, mocht onderweg iets gebeuren met Van der Poel.

Zien we na 34 jaar eindelijk weer een Nederlander op het hoogste schavotje staan? De laatste oplopende kilometer is als het ware neergelegd voor krachtmens Van der Poel, die alleen wel zal moeten afrekenen met een drievoudig wereldkampioen. In Richmond, Doha en Bergen zagen we telkens Peter Sagan de titel grijpen, waardoor de Slowaak de enige renner is die driemaal op rij wereldkampioen werd. Vorig jaar moest Sagan de regenboogtrui doorgeven aan Alejandro Valverde, maar hij lijkt nu weer klaar om het tricot te heroveren.

De 29-jarige renner uit Žilina is zeker niet bezig aan het beste seizoen uit zijn carrière en dan doelen we met name op zijn voorjaar. Sagan werd enkele dagen voor Tirreno-Adriatico getroffen door ziekte, waardoor hij niet zijn gebruikelijke niveau wist te halen in koersen als de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Gelukkig voor Sagan ging het een stuk beter in de Ronde van Zwitserland (ritzege) en de Tour de France (etappewinst en een zevende groene trui), maar voor een topper als Peter Sagan is een seizoen niet snel geslaagd.

De renner van BORA-hansgrohe zal kortom gebrand zijn op een nieuwe wereldtitel, helemaal omdat hij dan (opnieuw) geschiedenis schrijft. Geen enkele renner slaagde er namelijk in om vier keer wereldkampioen te worden. Alfredo Binda, Rik Van Steenbergen, Eddy Merckx en Óscar Freire moesten genoegen nemen met drie regenboogtruien. Wat scheelt: Sagan hoeft zich geen zorgen te maken over zijn vorm, want in de GP Québec finishte hij als tweede. En in de GP de Montréal maakte hij indruk in de finale, al leek het meer op een doorgedreven training.

Sagan reed in Montréal een hele tijd achter Julian Alaphilippe aan, die samen met zijn landgenoot Benoît Cosnefroy op pad was in de finale van de Canadese klassieker. De Fransman werd net voor de streep ingerekend door zijn sprintende concurrenten, maar de springveer uit Saint-Amand-Montrond liet zien in vorm te zijn voor het aankomende WK. De 27-jarige Alaphilippe was dé man van het voorjaar, met zeges in Strade Bianche, Milaan-San Remo en de Waalse Pijl. Maar na een indrukwekkende Tour werd het wat stiller rondom de Fransman.

Alaphilippe heeft zich via de Deutschland Tour en de Canadese klassiekers voorbereid op de mondiale titelstrijd in Groot-Brittannië. Dit ging gepaard met verdienstelijke uitslagen, maar de Franse kopman zal toch wel een tandje moeten bijsteken wil hij ook daadwerkelijk wereldkampioen worden. Het is duidelijk dat de Franse ploeg de sterke sprinters zal moeten afmatten, want Alaphilippe moet niet wachten op een sprint tegen Sagan, Michael Matthews, Matteo Trentin en zelfs Mathieu van der Poel, die op papier toch een tikkeltje sneller zijn.

Maar Alaphilippe liet in het voorjaar zien dat weinig renners kunnen volgen als hij bergop versnelt. We moeten dan ook rekening houden met een scenario waarbij de Franse publiekslieveling solo aankomt. En mochten we toch een sprint(je) krijgen na een zware koers, dan is de coureur van Deceuninck-Quick-Step zeker niet kansloos. Want vergeet niet dat hij in Milaan-San Remo Michał Kwiatkowski, Alejandro Valverde en zelfs Sagan uit zijn wiel sprintte, en dat ogenschijnlijk met sprekend gemak. Nog een voordeel: Alaphilippe kan rekenen op een sterke ploeg.

Van der Poel en Alaphilippe hebben een sterke ploeg om zich heen, terwijl Sagan het wederom alleen moet oplossen. Maar de sterkste formatie – zeker in de breedte – is toch echt België. Want welke bondscoach kan nu beschikken over Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert, Tim Wellens, Dylan Teuns en wielerwonder Remco Evenepoel? Vijf renners die, als het een beetje meezit, zomaar wereldkampioen kunnen worden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Yves Lampaert (derde in Parijs-Roubaix en onlangs nog winnaar van de Ronde van Slowakije) en Oliver Naesen.

Keuzeheer Rik Verbrugghe heeft met andere woorden genoeg opties, maar kan de oud-renner ook iedereen op één lijn krijgen? Dat is de grote vraag, want zowel Greg Van Avermaet als Philippe Gilbert hopen wereldkampioen te worden. Voor Van Avermaet zou het zijn eerste regenboogtrui zijn, terwijl Gilbert al eens het WK wist te winnen in Valkenburg. Beide renners hebben aangetoond in topvorm te zijn, Van Avermaet in Canada (derde in Québec en winst in Montréal) en Gilbert in Spanje (twee ritzeges in de Vuelta a España).

Beide kemphanen kunnen winnen in Harrogate, maar hoogstwaarschijnlijk niet op dezelfde manier. Van Avermaet zal een wat meer afwachtende koers rijden, wetende dat hij na 285 kilometer kan rekenen op zijn explosiviteit en sterke sprint. Gilbert is ook niet traag, maar is op zijn 37e niet meer zo snel als een paar jaar geleden. De Waal heeft behoefte aan een slopende koers, het liefst met een beetje regen, waardoor de controle weg is en het peloton in stukken breekt. In dat geval kan Gilbert solo wegrijden of het afmaken in een klein groepje.

Over regen gesproken: mocht het inderdaad plenzen in de regio Yorkshire (ja, dat gaat het), dan zal Tim Wellens de weergoden bedanken met een vreugdesprongetje. De immer aanvallende coureur is geen fan van bloedhete temperaturen, maar als er iemand is die in slecht weer komt bovendrijven, dan is het Wellens. We kunnen de coureur van Lotto Soudal maar beter opschrijven. De concurrentie zal ook Remco Evenepoel in de gaten moeten houden, vooral als de vice-wereldkampioen tijdrijden vroeg aanvalt. Want wie is dan bereid om de jonge Belg terug te halen?

Evenepoel zal bij een vroege aanval waarschijnlijk niet het gezelschap krijgen van Michael Matthews, het speerpunt van de Australische WK-selectie. De 28-jarige sprinter uit Canberra zal geen nee zeggen tegen een zware koers, wetende dat hij zijn wagonnetje kan aanhaken om het dan vervolgens af te maken in de sprint. Een tactiek die werkt, zo liet Matthews zien in de voorbije GP de Québec. De renner van Team Sunweb heeft een moeilijk voorjaar achter de rug, maar Bling lijkt klaar om voor de eerste keer wereldkampioen te worden.

Matthews is niet de enige sterke sprinter met WK-aspiraties, want de Italiaanse keuzeheer Davide Cassani hoopt op een knalprestatie van Matteo Trentin, die bezig is aan een zeer sterk seizoen. De coureur uit Borgo Valsugana won al vroeg op het seizoen enkele sprintetappes in Spaanse rittenkoersjes, liet zich opmerken in de voorjaarsklassiekers en won op fraaie wijze een Touretappe met aankomst in Gap. En in de Tour of Britain (toch de generale repetitie voor het wereldkampioenschap) streed hij zij-aan-zij met topfavoriet Van der Poel. Hij won onlangs nog de Trofeo Matteotti.

De 30-jarige Trentin hoopt er komende zondag nog bij te zijn, mocht een flink uitgedund peloton om de wereldtitel sprinten. Maar de Europees kampioen van Glasgow is ook sterk genoeg om mee te gaan met een klein groepje. “Het zal een zware wedstrijd worden”, zo vertelt Trentin in een interview met Cyclingnews. “Ik denk dat het weer een belangrijke rol gaat spelen, zeker als het regent.” Twee jaar geleden werd Trentin al eens vierde in het Noorse Bergen. Staat de kopman van La Squadra Azzurra zondag ook daadwerkelijk op het podium?

Trentin is de belangrijkste naam bij de Italianen, maar onderschat ook Sonny Colbrelli en Alberto Bettiol niet. Colbrelli (29) heeft net als Trentin behoefte aan een lastige maar gecontroleerde koers, zodat de op papier snellere renners al zijn afgemat voor de eindsprint. De vraag is alleen of Colbrelli na 285 kilometer nog in de positie is om echt voor de titel te sprinten. De vier jaar jongere Bettiol is ook rap, maar de winnaar van de Ronde van Vlaanderen zal toch eerder met een klein groepje moeten aankomen. Wie weet wat er dan mogelijk is.

We hebben titelverdediger Alejandro Valverde al uitvoerig besproken, maar ook de Spaanse patron heeft wel een mening over zijn kansen. “Het is een goed parcours voor mij, maar niet zo goed als dat van Innsbruck. Je moet realistisch zijn. Vorig jaar waren er maar weinig kanshebbers, dit jaar is de strijd vrij open. Er liggen kansen, maar minder dan vorig jaar”, aldus Valverde, die kan rekenen op een ijzersterke ploeg met ijzersterke renners. Want Luis León Sánchez, Marc Soler en de gebroeders Izagirre kunnen de weg plaveien voor hun kopman.

En mocht dat plannetje mislukken, dan heeft bondscoach Pascual Momparler naast Valverde ook nog Ivan García achter de hand voor een sprint. De bonkige García is een leuke renner om uit te spelen in een van uw WK-pooltjes, met zijn explosiviteit, snelheid en brute kracht. De 23-jarige García werd enkele weken voor het WK nog derde in Montréal, oppassen dus voor de krachtpatser uit Gijón! De laatste ‘sterrenmannen’ hebben een Kazachse en Deense nationaliteit: we hebben het natuurlijk over Alexey Lutsenko en Jakob Fuglsang.

Beide renners zijn het hele jaar ploeggenoten bij Astana, maar zondag zijn ze voor één keer elkaars grootste vijanden. Al weten we sinds mensenheugenis ook dat teambelang een belangrijke rol speelt op een WK. De 27-jarige Lutsenko is duidelijk bezig aan het beste seizoen uit zijn carrière, zo won hij al tien wedstrijden. De Kazachse kampioen wist echter nog nooit te schitteren in de allergrootste klassiekers, laat staan op een WK. En toch zien we in Lutsenko een potentiële wereldkampioen, vooral na een indrukwekkend staaltje fietsen in de Coppa Sabatini.

Lutsenko wist in het Toscaanse stadje Peccioli namelijk een solo van liefst tachtig kilometer af te ronden. “Dit is erg belangrijk voor het WK in Yorkshire”, zo vatte hij zijn overwinning samen. De ervaren Fuglsang is zeker niet de grootste kanshebber op de regenboogtrui – hij zal namelijk solo moeten aankomen – maar we kunnen niet om een renner heen die dit jaar al Luik-Bastenaken-Luik (slecht-weer-editie) won en podiumplaatsen wist te versieren in Strade Bianche, de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl. De Deen is in de vorm van zijn leven, een wereldtitel zou de ultieme beloning zijn.

We hebben de tien topfavorieten behandeld, maar het zou gek zijn om te denken dat er niet meer kanshebbers zijn. Het kan vele kanten op in Yorkshire, zo is het niet uitgesloten dat een sterke sprinter op het allerhoogste schavotje staat. Dan denken we al snel aan Sagan, Matthews en Trentin, maar misschien is de Ierse sprintkopman Sam Bennett wel in staat om Stephen Roche (in zijn wonderjaar 1987) op te volgen als wereldkampioen. Bennett dingt mee voor de titel ‘zegekoning van 2019’, maar hij zou wellicht al zijn zeges willen inruilen voor…

Een pure sprinter zal tekort komen op het technische en explosieve parcours in Yorkshire, maar Bennett is zoveel meer dan een pure sprinter. Zo won hij in de afgelopen Vuelta een etappe met aankomst in Oviedo, na een pittig klimmetje in volle finale. Maar Bennett werd ook tweede in de beruchte waaieretappe naar Guadalajara en tweede in de rit met aankomst in het historische Toledo, op een met kasseien bezaaide helling. De grote vraag is echter of Bennett ook kan overleven na een wedstrijd van 285 kilometer, in de belangrijkste eendagskoers van het jaar?

We kunnen nog wel even doorgaan, maar we beperken ons nu even tot de belangrijkste outsiders. We zijn benieuwd of Bennett sterk genoeg is om te overleven, maar dezelfde vraag kunnen we stellen voor de Duitse tandem Pascal Ackermann-Nikias Arndt, het Noorse uithangbord Alexander Kristoff en het Argentijnse woelwater Maximiliano Richeze. Daarnaast heb je met Daryl Impey (de kopman bij Zuid-Afrika) en Magnus Cort nog twee rappe mannen die zondag moeten kunnen excelleren. Het nadeel voor deze mannen: de weergoden lijken niet mee te werken.

Over rappe mannen gesproken: thuisland Groot-Brittannië zal wellicht mikken op een spurt met Ben Swift, die de laatste weken goed op dreef is. Het is echter maar de vraag of we een sprint krijgen, want er zijn voldoende sterke renners die de koers hard willen maken, al dan niet voor een kopman. Denk aan Zdeněk Štybar, Michael Valgren (let op de sluwe Deen!), Nils Politt, Gianni Moscon, Kasper Asgreen, Bob Jungels, Rui Costa en Matej Mohorič. Deze renners kunnen allemaal wereldkampioen worden, maar dan moeten de sterren wel perfect staan.

Verder heb je met Dylan Teuns, Michael Woods (de nummer drie van vorig jaar), Benoît Cosnefroy, Diego Ulissi, Marc Hirschi en Ruben Guerreiro nog enkele puncheurs die wellicht kunnen verrassen. En wat doen we met het Sloveense duo Primož Roglič en Tadej Pogačar, de hoofdrolspelers van de voorbije Vuelta? Een ding is zeker: ze zullen moeten aanvallen, hoe eerder hoe beter.

Favorieten volgens WielerFlits
**** Mathieu van der Poel
*** Peter Sagan, Julian Alaphilippe
** Philippe Gilbert, Matteo Trentin, Michael Matthews
* Greg Van Avermaet, Alejandro Valverde, Alexey Lutsenko, Jakob Fuglsang

Yorkshire pudding is over de gehele westerse wereld bekend en de mensen uit Yorkshire houden vol dat alleen iemand uit Yorkshire het maken kan.
Oorspronkelijk werd vlees klaargemaakt door het boven het vuur te hangen en het vet werd opgevangen in een bakblik, om later voor de pudding te gebruiken. Yorkshire pudding werd als eerste gang geserveerd, soms met een druppel frambozen azijn of wat jus. Het wordt in Yorkshire niet altijd bij rundvlees gegeven: het wordt gekruid met gehakte munt bij schapen- of lamsvlees, met salie bij geroosterd varkensvlees en wat van het beslag werd achtergehouden voor het dessert, op smaak gebracht met suiker, kaneel en geraspte appel of krenten.

Voorbereiding
Warm de oven voor op 225 ?C.

Bereidingswijze

Zeef de bloem en het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden.
Voeg het losgeklopte ei en de helft van de melk toe en meng het beslag krachtig tot een egale pasta, minstens 5 minuten.
Voeg de rest van de melk toe en meng weer krachtig.
Verdun het beslag met koud water tot het de dikte heeft van dikke room.

Laat het 30 minuten rusten.

Zet het bakblik met het vet een paar minuten in de hete oven, zodat het goed heet wordt.
Het vet moet zo heet zijn dat het beslag sputtert als het in het blik wordt gegoten.
Voeg met de vingers nog een paar druppels koud water aan het beslag toe en roer het door met een vork.
Giet het beslag in het hete vet en zet het bakblik meteen bovenin de hete oven.
Bak de grote pudding 35-40 minuten, de kleine puddingen 15-20 minuten.
Doe de ovendeur niet open voordat de minimum baktijd is verstreken.
De pudding moet van buiten goudgeel en knapperig zijn en van binnen romig maar wel gaar.

1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/09/2019 10:06 door Clavan.
Sub Culture 28 september 2019 10:23
Dat recept is echt pure waanzin, ongekend.
Het staat er gewoon echt.
Wanny 28 september 2019 10:41
Hopen op een winnaar van de nieuwe generatie. Niet een overblijfsel uit de dubieuze tijd van het wielrennen.

VDP, Alaphilippe, Pogacar. Dat zouden mooie winnaars zijn en ook jongens die dit jaar al veel moois hebben laten zien. Al zou het allermooiste een wereldtitel voor Bauke zijn.
Clavan 28 september 2019 10:50
Sub Culture 28 september 2019 10:56
Hoop vooral op een heerlijke koers.
En dat er door de weersomstandigheden, talloze valpartijen zullen er helaas sowieso zijn, niet al te veel schade is.
valse trage 28 september 2019 13:12
Eens, Molletje zou mooi zijn. Ik zie het al voor me... het valt stil, en niemand die de immer achteraan harkende Mollema serieus neemt, als deze aan de andere kant van de weg hetzelfde tempo doorrijdt. Iedereen gaat mekaar aan zitten kijken... Er volgen enkele tergend langdurende kilometers, waarin het lijkt of iedereen er zó naar toe kan springen... maar op de een of andere manier gebeurt het toch niet: Bingo!

"Ja, het ging wel lekker ja!"1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/09/2019 13:14 door valse trage.
Horsie is back 28 september 2019 14:49
Annemiek van Vleuten doet momenteel een Beryl Burton act. De Yorkshire lucht (thuishaven van Beryl) is natuurlijk hiervan bezwangerd.

50 mijl record van Burton uit 1976: 1h51:30 oftewel een slordige 43,30 km/h.

Waar is Karst om ons het nieuwe ras van UCI schapen te duiden?

Goeddoeme, Horsie blaft hier onder de verkeerde boom. Excusez.moi.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/09/2019 14:57 door Horsie is back.
merijntje mortirolo 28 september 2019 15:50
-
Bruut wijf hoor. Ik blijf erbij: mensen die haar de verkeerde kant opswipen zijn dom.

Ehmmm, een 123tje vandaag voor het groter-dan-België-land zou me niet eens meer interesseren.

Morgen koers! Er is natuurlijk maar één medaille die er toe doet. Morgen. De gouden.

Iets met Poel. Het land maakt mij geen typhus uit.

Yeah.
Tjappie2 28 september 2019 20:14
Is Bauke niet uit de 'dubieuze tijd' van het wielrennen?
opoeepo 28 september 2019 20:56
Bauke heeft altijd alle twijfels van zich 'afgeschud'.
Blueprint 28 september 2019 21:07
Het lijkt de hele dag te gaan regenen.
Remko 28 september 2019 22:07
Op hoeveel km van de meet gaan Evenepoel en Wellens hun kaarten op tafel gooien volgens jullie?
Tjappie2 28 september 2019 22:12
Wellens ga je in de 2e helft van de koers niet meer vooraan zien denk ik zo.
Luijt 28 september 2019 22:20
Ja, als Bauke wint moet iedereen verplicht naar de prikmavera.
Remko 28 september 2019 22:53
Tjappie2 Schreef:
-------------------------------------------------------
> Wellens ga je in de 2e helft van de koers niet
> meer vooraan zien denk ik zo.

Ook niet met die regen?
Wanny 28 september 2019 22:55
Bauke is er van net na. Onze geblondeerde Waal en ValvPiti zijn een stukje ouder.

Al zou ik voor geen enkele renner mijn hand in t vuur steken.
Tjappie2 29 september 2019 00:26
Ik vermoed van niet. Dat Wellens (heel erg) goed in de regen rijdt, akkoord. Maar in een loodzware koers zoals morgen? 't Is geen Eneco tour he.
Horsie is back 29 september 2019 00:32
Het zal niet gemakkelijk zijn om Annemiek van Vleuten te evenaren, want na elke summit resteren respectievelijk 216 km, 180 km en 154,4 km.
Uiteindelijk resteren 7 plaatselijke Harrogate ronden met elk 248 hoogtemeters.

Horsie voorspelt nu al, dat de laatste ronde tevens de snelste van alle zeven zal zijn. Bovendien zou het niet alleen hier Mr. Toad´s Wild Ride kunnen opleveren.
De vraag is alleen hoeveel er dan nog voorop zullen liggen, geheel volgens de ideologie van Drs. P.
Tjappie2 29 september 2019 01:18
Geheel volgens de ideologie van drs. P. is het vooral de vraag hoe dicht de hongerige meute op dat moment al genaderd is.
veluweracer 29 september 2019 06:29
Het parcours van de heren leidt ze over wegen met reflectors op het wegdek. Van metaal en zo'n 3 cm hoog. Ze kunnen er wel op bedacht zijn maar in het peloton zie je ze ook snel over het hoofd. Geheid dat die een Yorkshire Toad in the Hole met uienjus gaan opleveren.
ton duk 29 september 2019 08:07
Pfff,daar heb ik eigenlijk weinig zin in...
Leuke van een WK is voor mij ook het aantal Oranje tellen na elke doorkomst en dat wordt, vrees ik, met al die op elkander lijkende regenjasjes onmogelijk..
gr
ton duk 29 september 2019 08:10
2(3)-3-2 , nu al een zeer goed WK voor ons Nederland thumbs up
gr
Slimmerd 29 september 2019 08:13
Sowieso 180km wachten tot een doorkomst
ton duk 29 september 2019 08:28
Ja,ook al zoiets
Conservatief denkend wil ik gewoon rondjes...
gr
Slimmerd 29 september 2019 08:33
Start uitgesteld tot 10.00 uur.

Plaatselijke rondes van 7 naar 9 omdat er in één van de lussen is gesneden, daardoor verdwijnen de beklimmingen van Buttertubs en Grinton Moor.

Afstand terug naar 261km.3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/09/2019 08:37 door Slimmerd.
Slimmerd 29 september 2019 08:37
Dat maakt de aanloop naar de plaatselijke rondes een stuk onaantrekkelijker in mijn ogen, dus laat die wind maar flink aantrekken
Kuiperberg 29 september 2019 08:55
Jammer, dat de aantrekkelijke heuvelzone eruit is gehaald. Kansen voor een stoemper als Kristoff wordt daardoor een stuk groter.
merijntje mortirolo 29 september 2019 08:59
-
Ik zit er klaar voor. Godverdomme.

Hup cour(eu)rs!
merijntje mortirolo 29 september 2019 09:00
-
Zit ik nu echt naar Justin Timberlake te luisteren?

Koerrrrs wil ik.
lodjan 29 september 2019 09:19
Tijdens het interview met Roglic waren de mannen van Eritrea in beeld. Helaas ontbreekt Kudus. Hij kreeg niet op tijd zijn visum, net als vele andere Afrikanen. It's a bloody shame!

Wat als bij het WK in Rwanda in 2025 vele Amerikaanse en Europese renners zouden ontbreken wegens visumproblemen?
Slimmerd 29 september 2019 09:23
Dan is er nooit meer een WK in Afrika
Curzio 29 september 2019 09:41
Heerlijke voorbeschouwing van Sporza.
lodjan 29 september 2019 09:41
Dus nu ook nooit meer een WK in de U.K.? Het is nu ook niet de eerste keer. Het gebeurt vaak bij Britse koersen of andere sportevenememten!

Ik ga mijn stelling afzwakken: na de brexit alleen de Britse renners opzadelen met visumproblemen.

Overigens, in Rwanda kun je bij aankomst je visum kopen.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/09/2019 09:42 door lodjan.
Slimmerd 29 september 2019 09:43
Dat zeg ik niet, dat je nu geen WK meer moet houden in de UK, maar jij vraagt wat het resultaat zou zijn als dit in Rwanda zou gebeuren. Ik denk dat de sportbonden dan zo 'kortzichtig' zijn het op te lossen door geen WK meer daar te organiseren1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/09/2019 09:44 door Slimmerd.
Inigo 29 september 2019 09:50
Voor wie is die inkorting van het parcours positief? Matthieu?
Slimmerd 29 september 2019 09:51
Opmerkelijke woorden van Van Avermaet die de parkoersaanpassing niet snapt. Als je op Twitter foto's ziet van o.a. die Buttertubs kan je daar gewoon niet koersen, maar prima als OzonGreg die kant op wilt, laat hem zijn zwembandjes meenemen
Clavan 29 september 2019 09:51
Slimmerd 29 september 2019 09:52
Sprinters vooral denk, maar die plaatselijke ronde lijkt me te zwaar voor velen.
Curzio 29 september 2019 09:53
Volgens mij bedoelde hij dat ze het beter eerder hadden kunnen aankondigen.
Ik vond het openlijk lachen van Gilbert over de vraag "ben je in de vorm van je leven?" ook wel opvallend.
Wel een leuk blokje interviews hoor met die Belgen.
lodjan 29 september 2019 09:54
Voor types als Ackermann, Kristoff en Bennett.

(Niet zozeer de inkorting, maar de twee beklimmingen die er uit zijn)
Curzio 29 september 2019 09:55
Eens, Swift zal nu niet op 40 km van de meet lossen maar op 20 km, dus als je het goed bekijkt profiteert die gewoon 200% hiervan.
Slimmerd 29 september 2019 09:57
Gilbert oogt heel scherp en goed en inderdaad heel fraai blokje interviews
merijntje mortirolo 29 september 2019 10:03
-1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/09/2019 10:04 door merijntje mortirolo.
merijntje mortirolo 29 september 2019 10:04
-
-
Ongelooflijk, dat Sporza. Fucking beste tv aller tijden.

Heerlijke dag. Gilbert, Sagan, Alaphilippe, vdEVP en VDP. Iedereen even beroemd.

Als Kristoff wint, kijk ik nooit meer koers. Heb ik eindelijk écht geen hobby's meer. Rust als de dood.

Op welke zender is die Eucharistieviering eigenlijk?
Slimmerd 29 september 2019 10:04
Stop je dan ook met prikken en druivensap verkopen?

#hupKristoff
1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/09/2019 10:05 door Slimmerd.
Inigo 29 september 2019 10:05
BREAKING: Het is 4 over 10 en de start is nog niet. Live inschakelen naar Renaat voor duiding.
merijntje mortirolo 29 september 2019 10:05
-
Jij bent snel! :worshipsmiley:

Weet ik nog niet.
Slimmerd 29 september 2019 10:06
Stop je dan ook met prikken en druivensap verkopen?

#hupKristoff
merijntje mortirolo 29 september 2019 10:08
-
Hushovd en Cavendish staan al tussen de laatste tien winnaars hoor. Gelukkig is Evans er volgend jaar af.

Kristoff, Niki (al mag ik ze beiden), Fuglsang, Bettiol zou ik echt kutwinnaars vinden.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/09/2019 10:09 door merijntje mortirolo.
Curzio 29 september 2019 10:17
merijntje mortirolo 29 september 2019 10:18
-
@lodjan
Kudus hoort hier zeker wel te rijden.

Ik snap sowieso dat visumgedoe niet, laat iedereen lekker vrij zijn om zich rond te bewegen in deze schijtwereld.
lodjan 29 september 2019 10:21
Mekseb Debesay vol in beeld. Hij wil duidelijk mee in de vroege vlucht.
Inigo 29 september 2019 10:26
Zie al een Spanjaard achter het hek langsrijden. Krijgen we straks na de finish diskwalificatie?
Inigo 29 september 2019 10:31
En Soler na een plasje nu achter de auto...
Curzio 29 september 2019 10:34
De tien minuten durende neutralisatie doet de kansen van Swift weer wat slinken.
Slimmerd 29 september 2019 10:35
DNS Padun (geen visum)1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/09/2019 10:40 door Slimmerd.
Slimmerd 29 september 2019 10:51
Slovenië heeft geen zin in een langzame koers, Roglic al geprobeerd paar maal mee te schuiven (o.a. reagerend op D. Martin, N. Quintana). Nu is het Polanc met de versnelling
Inigo 29 september 2019 10:52
Gilbert en Alaphilippe al achter auto's zien rijden. Benieuwd of er nog een renner Niet gediskwalificeerd gaat worden vandaag
Slimmerd 29 september 2019 10:54
Bodnar, Owsian, Martinez, Polanc, Raim, Wirtgen, Grosu, Dina en een Griek die nu wat ruimte nemen/krijgen
Slimmerd 29 september 2019 10:56
Als Cerny met Moscon aansluit, reageert uiteraard het peloton ook
Slimmerd 29 september 2019 11:01
Polanc, Carapaz, Koch en Grosu nu voorop
Slimmerd 29 september 2019 11:04
Grosu moest al flink passen op een oplopende strook.

Maar van echt wegrijden is nog altijd geen sprake, nog 238km
Slimmerd 29 september 2019 11:05
Cort Nielsen, Roglic, N. Quintana, Bodnar, Dillier, Vakoc, Howes en Houle willen oversteken en dus mag Declercq aan het werk
Slimmerd 29 september 2019 11:08
De elf zijn samen vooraan, kleine minuut op het peloton
Slimmerd 29 september 2019 11:12
Landen:

Slovenië; Roglic en Polanc
Ecuador; Carapaz
Colembia; N. Quintana
Tsjechië; Vakoc
Amerika; Howes
Denemarken; Cort Nielsen
Duitsland; Koch
Canada; Houle
Zwitserland; Dillier
Polen; Bodnar

Ploegen:
Astana; Cort Nielsen en Houle
Movistar; Carapaz en N. Quintana
Jumbo-Visma; Roglic
BORA; Bodnar
AG2R; Dillier
UAE; Polanc
Deceuninck; Vakoc
CCC; Koch
EF; Howes
Slimmerd 29 september 2019 11:13
230km, 1'30

Australië met Dennis leidt de achtervolging
Curzio 29 september 2019 11:29
Ik had het niet erg gevonden als hier een Nederlander bij had gezeten. De Belgen houden zich ook niet aan het strijdplan.
MarkV 29 september 2019 11:32
Roglic, Carapaz en Quintana.
Meest luxe vroege vluchtersgroep ooit op een WK?
Slimmerd 29 september 2019 11:43
2'30, controle door Australië, Nederland, Frankrijk en Ierland.

Nog 211km, de klim van Cray komt eraan, schijnt gevaarlijke afdaling te hebben (ook beelden op Twitter gezien met diepe plassen)
ton duk 29 september 2019 12:16
levert wel redelijke unieke beelden op
gr
Slimmerd 29 september 2019 12:17
DNF Teklehaymanot
Slimmerd 29 september 2019 12:17
Slimmerd 29 september 2019 12:35
Verschil intussen opgelopen tot een kleine vier minuten
ton duk 29 september 2019 12:35
Slimmerd Schreef:
-------------------------------------------------------
> DNF Teklehaymanot


Did Not Float ?
gr
Horsie is back 29 september 2019 12:41
Horsie is wat later op. Onheilspellend het bericht, dat in Berlijn de beoogde 2 uur man zomaar onttroond had kunnen worden. Twee lousy seconden. Het prikbord ziet intussen zwart van de prikkers, uhh berichten. Als Slimmerd maar geen schrijfkramp krijgt. Nog geen beelden van Mr. Toad.
De zwarte trui 29 september 2019 12:57
Dennis steekt zijn middelvinger naar Merida nóg eens op en rijdt ook op de weg op zijn BMC.
ton duk 29 september 2019 12:57
Speciaal voor Robobas hot smiley
gr
De zwarte trui 29 september 2019 12:58
Straks geen beelden meer... Het ene vliegtuig moet tanken, het andere is kaduuk.
Slimmerd 29 september 2019 13:00
DNF Bevin, Berhane, Kiryienka, García Cortina
De zwarte trui 29 september 2019 13:04
Met Cortina een outsider out. Kiriyienka rijdt geen deuk in pakje boter deze week. Mag die volgend jaar nog bij Ineos de weg op?
lodjan 29 september 2019 13:04
Riders abandoned the race:
OWSIAN Łukasz (Poland)
EVTUSHENKO Alexander (Russia)
BERHANE Natnael (Eritrea)
TEKLEHAIMANOT Daniel (Eritrea)
BEVIN Patrick (New Zealand)
KIRYIENKA Vasil (Belarus)
COETZEE Drikus (Namibia)
Slimmerd 29 september 2019 13:50
Slimmerd 29 september 2019 13:56
Valpartij Gilbert net voor de eerste passage
Horsie is back 29 september 2019 13:59
Evenepoel, die warrior Gilbert omarmt als aanmoediging. In dat beestenweer hartverwarmend.
De zwarte trui 29 september 2019 14:00
En Gilbert / Evenepoel gaan die minuut achterstand zonder stayeren dichtrijden? Opvallend (?) geen beelden van de achtervolging van de Belgische camera's.
Curzio 29 september 2019 14:02
Mooie beelden inderdaad. Het jongetje dat zich ontfermt over de man die zijn vader zou kunnen zijn.
Johan 29 september 2019 14:03
NPO 1 gaat alleen maar kletsen??
Curzio 29 september 2019 14:03
Terpstra trouwens zeer attent van voren. Zou hij goed zijn?
De zwarte trui 29 september 2019 14:06
Ach de Belgen hebben het over de wk van 2021
El Chaba 29 september 2019 14:06
Ik denk het wel, het is ook zijn weer natuurlijk.
Zou ik mooi vinden voor Lefevere als hij wereldkampioen wordt.. grinning smiley2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/09/2019 14:07 door El Chaba.
Slimmerd 29 september 2019 14:10
Vliegtuig uit de lucht hè, dus geen live beelden, pas weer in de laatste km. Wachten tot het vliegtuig weer in de lucht is
Luijt 29 september 2019 14:11
Onbegrijpelijk om Evenepoel dat gat te laten dichtrijden.
lodjan 29 september 2019 14:15
Langeveld ook bij die val betrokken, maar moet veel langer wachten op assistentie. Zo bezien is het toch ook niet eerlijk dat stayeren wordt toegelaten zo lang het niet te lang duurt? Je zou maar de laatste volgwagen hebben geloot! Of net als Eekhoff een mechanisch èn medisch probleem hebben.

Als je stayeren achter de volgwagen toelaat om terug te keren tot in de karavaan na pech, dan moet het niet uitmaken of het 1 of 2 minuten duurt. Als je midden in het peloton kan blijven dan lijd je minder dan wanneer je na een val moet terugkeren achter de auto.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/09/2019 14:23 door lodjan.
De zwarte trui 29 september 2019 14:17
Ja dus, R.EV redt de meubelen voor Phil
Slimmerd 29 september 2019 14:18
Volgende passage, kopgroep ingelopen.

Swift op een minuut, D. Martin op 1'45, Impey op 3'52
Curzio 29 september 2019 14:18
De kopgroep blijkt ingelopen te zijn.
Evenepoel/Gilbert op 38 seconden met nog wat andere mannen.
Langeveld op 56 sec.
Bij de gelosten die nog verder achterop zijn geraakt: Swift, Yates, Sivakov.
Slimmerd 29 september 2019 14:18
DNF Roglic, van Emden
Curzio 29 september 2019 14:21
Lijkt zijn eigen beslissing, ook omdat hij daar direct naast stond. Maar Declerq laten afzakken zou wel logisch zijn ja.
Sub Culture 29 september 2019 14:23
Aha, de calimerowielernatie roert zich.
Curzio 29 september 2019 14:23
Van Aevermaat in het wiel van Sagan, terwijl Grondahl Jansen zich achter toekomstig wereldkampioen Van der Poel heeft genesteld (bij de doorkomst).
Slimmerd 29 september 2019 14:27
Zag ik nou Declercq en Van Avermaet op kop, terwijl Gilbert nog altijd niet terug is...
Curzio 29 september 2019 14:29
De Belgen roeren zich vooraan. Evenepoel rijdt inmiddels moederziel alleen en Gilbert komt ook niet terug.
Slimmerd 29 september 2019 14:30
Nog 100km, Lampaert op kop van het peloton. De Belgen willen het zwaar gaan maken
Slimmerd 29 september 2019 14:30
En zijn Gilbert, Evenepoel en bijna Declercq al kwijt
De zwarte trui 29 september 2019 14:30
Aai toch niet. Lijkt over en out voor Phil? Jammer, jammer
Remco is iig klaar.
Slimmerd 29 september 2019 14:34
Nog 7 rondes, oftewel een goede 97km
Slimmerd 29 september 2019 14:35
Eerste peloton geleid door Frankrijk is nog 93 renners groor
Slimmerd 29 september 2019 14:36
Swift en Yates op 41", Gilbert 1'50

DNF Gilbert1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/09/2019 14:38 door Slimmerd.
Curzio 29 september 2019 14:36
Weening in derde positie. Mikt hij op een tweede wereldkampioen van 38 jaar oud op een rij?
Teunissen nu ook wat meer naar voren gekomen, gunstig.
Op Langeveld (op 31 sec, dus loopt wel in) en Van Emden na zitten alle Hollanders er volgens mij nog bij.
El Chaba 29 september 2019 14:38
Evenepoel had vooraf al gezegd, dat hij zou knechten, zeker voor Gilbert en Van Avermaet, de twee absolute kopmannen..
Erik S. 29 september 2019 14:38
Was dat Gilbert, die uitstapte?
El Chaba 29 september 2019 14:39
Ja.
Evenepoel op meer dan vijf minuten.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/09/2019 14:40 door El Chaba.
Slimmerd 29 september 2019 14:40
In tranen en al
Wanny 29 september 2019 14:43
Hopen dat we nog beelden krijgen...
MarkV 29 september 2019 14:44
Geweldige organisatie.

Regen in Engeland. Je verwacht het niet.
Luijt 29 september 2019 14:46
Wat een shit WK is dit eigenlijk. Nog erger is het om nu naar klote cross te kijken.
lodjan 29 september 2019 14:46
Ik vrees dat het Langeveld toch te veel krachten gaat kosten om na het terugkeren nog iets voor de Nederlandse ploeg te kunnen betekenen.
Overigens al heel knap als hij terugkeert. Hij had, gezien de afstand, voor de ITT opgesteld kunnen worden ipv Jos van Emden.
Andere Peter 29 september 2019 14:48
Terecht verwijt hier.
Wanny 29 september 2019 14:50
Langeveld kun je ook wegstrepen.
Wanny 29 september 2019 14:51
MVDP wel constant van voren.
Slimmerd 29 september 2019 14:52
Het vliegtuigje is weer onderweg, dit is echt drama zo
Slimmerd 29 september 2019 14:55
Weer een ronde verder en dus nog zes rondes te gaan, Italië nu op kop van het peloton
Vlaflip76 29 september 2019 14:55
Toch wel spannend hoor: gaat het blauwe balletje netjes over het gele lijntje?
MarkV 29 september 2019 14:56
Ze hebben ook even gemist dat Valverde is afgestapt.
Slimmerd 29 september 2019 14:56
Peloton geslonken tot 89.

Mohoric op 59", Jungels 1'40
Slimmerd 29 september 2019 14:57
Thomas volgens mij nog de enige Brit vooraan.

DNF Mohoric
Wanny 29 september 2019 14:58
Weening, VDP, Mol, Teunissen, Terpstra en Van Baarle er nog keurig bij.

Weening draait mee op kop.
Slimmerd 29 september 2019 14:58
DNF Valverde, Jungels1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/09/2019 15:01 door Slimmerd.
Slimmerd 29 september 2019 15:02
o.a. Declercq, Docker en Arashiro stappen ook af
Slimmerd 29 september 2019 15:02
Bij de laatsye passage zat Italië, minus Moscon, allemaal de eerste 10. Benieuwd of zij straks op die klim de boel eens opentrekken
Lobsen1 29 september 2019 15:04
Curzio 29 september 2019 15:05
Weening zit klaar om mee te springen / controleren.
Frankrijk doet het meeste werk, ook Italie en Oostenrijk pakken soms de kop.
Curzio 29 september 2019 15:06
Volgens mij zitten er 50 halve lijken in dat peloton.
Eddy Veen 29 september 2019 15:06
Ik hoor dat Geoghegan Hart er ook nog bij zit, twee Britten dus.
Slimmerd 29 september 2019 15:08
Bennett moet nu lossen
Wanny 29 september 2019 15:08
Gokkers die hun euros op Bennett hebben gezet, kunnen er ook een streep doorheen zetten.
Wanny 29 september 2019 15:09
Weening laat wel zien waarom het niet zo gek is dat hij meegenomen is.
merijntje mortirolo 29 september 2019 15:10
-
Die Weening... Je moet toch wel van die jongen houden...
Wanny 29 september 2019 15:10
Perfecte ploegmaat voor VDP. Totaal geen eigen ambities, taai en weet wat er moet gebeuren.
Wanny 29 september 2019 15:11
En geen dubbele agenda!
MarkV 29 september 2019 15:11
Beetje nutteloos om nu je krachten te verspelen om achter niemand aan te fietsen. Kon je in de finale ook gebruiken.
Curzio 29 september 2019 15:12
Drie Nederlanders bij de eerste 8. VDP monstert op zn gemakje de groep. Ik heb hier wel een goed gevoel over.
Wanny 29 september 2019 15:14
En dan hebben we Bauke nog die zich ergens verstopt heeft.
Curzio 29 september 2019 15:14
Volgens mij hangt Terpstra achteraan, tussen mannen die net al op een gaatje kwamen.
merijntje mortirolo 29 september 2019 15:16
-
Hushovd is net als ik redelijk stellig: niemand anders dan VDP kan hier winnen.

@MarkV Weet ik nog zo net niet hoor. Nu vast wat tempo maken lijkt me niet eens echt zinloos.

Ik baal wel van Remco: die was nog lange niet moe. Übereervol kereltje hoor: zeggen dat hij zich zal wegcijferen voor Gilbert en GVA en dat vervolgens nog doen ook. Gilbert leek me gvd ook übersterk. Jammer, jammer.

Maar goed, drama hoort erbij.
Slimmerd 29 september 2019 15:16
Nog 69,2km, vijf rondes dus en het eerste echte bommetje (naast het weer) moet nog worden geplaatst.
Horsie is back 29 september 2019 15:16
De UCI schapen klitten nog lekker bij elkaar bij dit hondenweer, voordat ze straks een voor een de Dam over moeten.
Slimmerd 29 september 2019 15:18
Nog 85 renners in eerste peloton
MarkV 29 september 2019 15:18
Van Baarle en Terpstra zitten achterin.

Weening, Teunissen, Mollema en vd Poel voorin.
Curzio 29 september 2019 15:20
Excuus: 4. De Mol rijdt welhaast incognito naast VDP, druk sprekend.
Slimmerd 29 september 2019 15:21
We gaan beginnen, Craddock valt aan en Küng reageert.

Nog 67km
Curzio 29 september 2019 15:30
Teunissen neemt hard over! Weening is weg. Terpstra weer vooraan gesignaleerd.
merijntje mortirolo 29 september 2019 15:31
-
I :hartje: Phil.
Slimmerd 29 september 2019 15:31
Weening past nu, terwijl Teunissen even versnelde op de top van die klim
Slimmerd 29 september 2019 15:33
Majka en Thomas zouden ook bij de lossers horen
Slimmerd 29 september 2019 15:35
Slimmerd 29 september 2019 15:35
Wie gaat hier 'fris' aan de laatste twee rondes beginnen?
merijntje mortirolo 29 september 2019 15:36
-
VDP, Alaphilippe, Sagan en Greg.
Slimmerd 29 september 2019 15:38
Nog 4 rondes

Craddock en Küng
Peloton aangevoerd door Gallopin 21"
Curzio 29 september 2019 15:38
Van Baarle nu op kop in een soort Kyrienka-imitatie. Alle Nederlanders zijn op de afspraak.
Slimmerd 29 september 2019 15:40
De aanblik van Greg is bij lange na niet zo fris als dat van Sagan, Alaphilippe en VDP
Slimmerd 29 september 2019 15:41
DNF Lutsenko, Weening, LLSG2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/09/2019 15:42 door Slimmerd.
shake 29 september 2019 15:43
Curzio 29 september 2019 15:43
En LLS. Spanje lijkt roemloos ten onder te gaan. Alleen nog de Izaguirres volgens mij aanwezig.
Slimmerd 29 september 2019 15:45
Volgens mij is Ion ook al uit koers.

Pogacar zou ook al lossen
Horsie is back 29 september 2019 15:45
Another day at the races, maar niet zo hilarisch.
Wanny 29 september 2019 15:46
Tis wachten op een flits van een van de betere renners.
Curzio 29 september 2019 15:47
Serieuze uitdunning. Nog zestig man?
Wanny 29 september 2019 15:49
Daar lag VDP bijna…

Teunissen nu in de aanval.
Slimmerd 29 september 2019 15:50
Val van Albasini, de rest kan er fraai omheen.

Vooraan versnelling Denemarken, Teunissen mee
Curzio 29 september 2019 15:51
VDP rijdt met opgetrokken wenkbrouw langs de onderuitglijdende Albasini in de bocht.

Teunissen reageert op een Deense uitval. Ondertussen daar ook al weer weg, de Deen is alleen.
Slimmerd 29 september 2019 15:51
Teunissen past op de klim bij Pedersen, die op en over de koplopers gaat
Slimmerd 29 september 2019 15:52
Küng kan Mads Pedersen volgen, Craddock is weg
Wanny 29 september 2019 15:53
VDP maakt wel een beresterke indruk.
Curzio 29 september 2019 15:54
Merkwaardig dat hij niet kon volgen, maakt voor het overige een zeer sterke indruk. Kung en Pedersen vooraan lijken nu echter te wachten. Italie stuurt Moscon vooruit. Craddock laat het lopen. Samensmelting van vier vooraan?
Slimmerd 29 september 2019 15:57
Teunissen sluit aan bij Küng en M. Pedersen
Curzio 29 september 2019 15:58
Teunissen rijdt het dicht. Wel een inspanning van ruim vijf minuten. Ik denk niet dat Moscon erbij gaat komen.
Slimmerd 29 september 2019 15:58
Nog drie rondes

M. Pedersen, Küng en Teunissen
Moscon 6"
Peloton 20" (aangevoerd door Naesen)1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/09/2019 15:59 door Slimmerd.
predator 29 september 2019 16:00
Oranje zit er goed bij.
Slimmerd 29 september 2019 16:00
Peloton geen 60 renners meer groot, ook veelal op een lint met af en toe een gaatje
shake 29 september 2019 16:00
Betancur schuift langzaam op.
Slimmerd 29 september 2019 16:01
Op 40km van de meet vier koplopers
Curzio 29 september 2019 16:01
Vier Colombianen maar liefst nog in de groep. Twee Spanjaarden: een Izaguirre en Soler als allerlaatste. Groep rond de 60 man inderdaad.
Horsie is back 29 september 2019 16:02
Peloton bij de passage nog 44 mannen groot.
Wanny 29 september 2019 16:02
Belgen roken nu hun mannen op achter de kopgroep aan.
Curzio 29 september 2019 16:04
De Belgen krijgen door dat er een WK verreden wordt en zetten een achtervolging op touw. Matthieu zo in een zetel. Geen slimme tactiek van onze zuiderburen, maar wellicht kunnen ze dat nog compenseren met superieure genetica.
Wanny 29 september 2019 16:06
Nederlanders tot dusver een goede koers. Snap alleen niet dat Van Baarle zich niet iets meer gespaard heeft.
Wanny 29 september 2019 16:08
Terpstra en Van Baarle staan ook op lossen bij een versnelling van de Fransen. Hopen dat de Mol nog wat kan doen voor Matthieu
predator 29 september 2019 16:11
Teunissen lost....
Curzio 29 september 2019 16:11
Wanny 29 september 2019 16:12
VDP gaat, Wuyts zit te pitten
Slimmerd 29 september 2019 16:12
33km, VDP gooit zijn benen eens los met Trentin
Wanny 29 september 2019 16:12
Trentin mee. Rest uit wiel gekletst
predator 29 september 2019 16:13
Het ontploft!!!
Slimmerd 29 september 2019 16:14
Moscon, Küng en M. Pedersen krijgen bijna gezelschap van Trentin, VDP en Martinez.
Curzio 29 september 2019 16:14
Het is wel heel vroeg. Anderzijds leek er weinig steun meer te zijn in het peloton voor hem. Terpstra reed weer op z'n bekende eiland en Mollema zag ik ook nergens meer.
Wanny 29 september 2019 16:14
Belgen maar weer eens in de achtervolging
Slimmerd 29 september 2019 16:15
Martinez lost bij de twee, terwijl ze aansluiten bij de kop
Curzio 29 september 2019 16:15
Je moet de draad even opnieuw openen, dan kan je met de rest van het prikbord meepraten.
Wanny 29 september 2019 16:16
Wordt iets teveel gekeken. Als ze vol doorrijden, is het gedaan.
Slimmerd 29 september 2019 16:16
G. Izagirre, Betancur en Skujins in de achtervolging op de eerste vijf.

Minder dan 30km nog
Curzio 29 september 2019 16:17
Teunissen had met vooruitziende blik Kung nog van een reepje voorzien, en dat komt VDP nu van pas.
Gorka houdt de eer van Spanje hoog. Betancur ook goed, de extra kilo's komen vandaag van pas. Merkwaardig dat er geen grotere namen terugkomen. Waar zijn de Fransen?
MarkV 29 september 2019 16:18
De Belgen zijn nergens te bekennen. En Sagan ook niet gezien.
Slimmerd 29 september 2019 16:19
Nog twee rondes

Moscon, M. Pedersen, Küng, Trentin en VDP
G. Izagirre, Betancur en Skujins 12"
Politt 22"
Groep 25" (27 renners)1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/09/2019 16:20 door Slimmerd.
Wanny 29 september 2019 16:19
VDP moet oppassen anders rijdt ie de rest er al uit.
Curzio 29 september 2019 16:20
Op het zicht louter onmachtigen in het peloton.
Slimmerd 29 september 2019 16:21
Woods, Van Baarle, Naesen, Amador o.a. weg
Curzio 29 september 2019 16:22
Volgens mij zijn Trentin en VDP de besten in koers. Wie gaat dit nog dichtrijden?
Wanny 29 september 2019 16:22
3 achtervolgers krijgen het ook niet dicht.

VDP of Trentin gaat het worden.
predator 29 september 2019 16:22
Wanny Schreef:
-------------------------------------------------------
> VDP moet oppassen anders rijdt ie de rest er al
> uit.

Trentin ook sterk hoor
Wanny 29 september 2019 16:23
Mooie renners, zowel Trentin als VDP. Mannen die er gewoon in vliegen.
Wanny 29 september 2019 16:23
Het nietige België met de moed der wanhoop.
Slimmerd 29 september 2019 16:24
Nog 25km, 18" op de drie en 31" op de rest
MarkV 29 september 2019 16:24
Wellens moet het alleen doen met stoorzender Bettiol in zijn wiel, op deze manier gaat het gat niet dicht.
Slimmerd 29 september 2019 16:24
Colbrelli en Bettiol doen prima afstopwerk in 3e en 4e positie
Curzio 29 september 2019 16:25
Goeie samenwerking vooraan. Heel jammer dat Teunissen hier niet meer bij zit, dan was het sowieso binnen.
Wanny 29 september 2019 16:26
Verschil gaat richting minuut. Lijkt op boeken toe voor alles achter de kopgroep.
Slimmerd 29 september 2019 16:26
Haig en Gallopin zouden nog kunnen werken voor Matthews en Alaphilippe, verder de Belgen die nog wat moeten kunnen, verder zal er weinig medewerking zijn.

De drie worden bijna gegrepen, 47" voor de groep.
Curzio 29 september 2019 16:27
Alaphilippe zat al achteraan.

VDP maakt hier het peloton belachelijk.
MarkV 29 september 2019 16:27
Moscon had het net even lastig toen ze er bij kwamen. Beter maar zo snel mogelijk eraf rijden en ook die anderen, anders gaan ze om de beurt aanvallen terwijl iedereen naar Mathieu kijkt.
Eindhovuh 29 september 2019 16:28
Trentin kan dit helemaal niet aan. spinning smiley sticking its tongue out
Eindhovuh 29 september 2019 16:29
Voorlopig is de beste selctie in de breedte totaal achter de feiten aan aan het rijden. Onbegrijpelijk.
Sub Culture 29 september 2019 16:30
Zo zeg, voor het eerst in 34 jaar nog eens wereldkampioen, proficiat Nederland!
Belgen tactisch zwak en niet goed genoeg.
Slimmerd 29 september 2019 16:30
Orakel 29 september 2019 16:31
MvdP gaat natuurlijk zelf om solo aan te komen.
MarkV 29 september 2019 16:31
Moscon er af, gunstig.
Slimmerd 29 september 2019 16:32
Moscon krijgt het vooraan moeilijk
Ron de Renner 29 september 2019 16:32
Trentin is wel echt goed. Was bij die explosie van MVDP niet alleen de enige die kon volgen, maar nam ook nog eens vrij rap over.
Slimmerd 29 september 2019 16:33
Fuglsang en Colbrelli prima op kop van het peloton
Slimmerd 29 september 2019 16:33
Moscon sluit weer aan en dus weer vijf koplopers, Lampaert op kop bij het peloton op 46"
Sub Culture 29 september 2019 16:34
Alaphilippe andermaal als topfavoriet op een groot kampioenschap door het ijs zakkend.
Curzio 29 september 2019 16:36
Degenen die op kop rijden (Wellens, Lampaert) lijken mij sterker dan Van Avermaet. Maar die wil natuurlijk graag top-10 sprinten.
MarkV 29 september 2019 16:37
De Italianen doen het prima hoor.
Wanny 29 september 2019 16:37
Iemand Sagan nog gezien?
Curzio 29 september 2019 16:38
Onnozele tactiek ook om in dit weer en op dit parcours alles in zijn dienst te stellen.
Slimmerd 29 september 2019 16:40
Laatste ronde is in gang gezet door de vijf
Slimmerd 29 september 2019 16:41
Lampaert passeert met 27 renners in zijn wiel op 48" de streep
Slimmerd 29 september 2019 16:42
Slimmerd 29 september 2019 16:42
VDP blokkeert compleet
Wanny 29 september 2019 16:42
VDP zichzelf overschat. Of niet gegeten.
Eindhovuh 29 september 2019 16:43
WTF
Gvd zeg.
Manmanman.
Pyama 29 september 2019 16:43
Kuurne Brussel Kuurne taferelen plus de afstand
MarkV 29 september 2019 16:43
Wtf is dit nou weer.

Nou, wie zei dat ook alweer dat Trentin geen wereldkampioen kon worden?
predator 29 september 2019 16:43
Hongerklop kutzooi
Horsie is back 29 september 2019 16:44
Op en zeker over de grenzen van het menselijk prestatievermogen wordt alles vloeibaar, zoals ook elders in dit universum.
Curzio 29 september 2019 16:44
Gaat zelfs niet finishen.
Slimmerd 29 september 2019 16:44
Küng en Pedersen zullen samen moeten werken om een Italiaan feest te voorkomen
Slimmerd 29 september 2019 16:45
Pyama 29 september 2019 16:45
Kan hem voor de toekomst alleen maar beter maken. Ook in Noorwegen had hij dit al.
Horsie is back 29 september 2019 16:46
Horsie dacht al eerder aan die nacht in Kinshasa, the rumble of the jungle.
Orakel 29 september 2019 16:48
Pedersen kan rap aankomen, niet onderschatten.

Jammer van MvdP. Dat open jasje suggereert dat hij figuurlijk gekookt is.
Wanny 29 september 2019 16:48
Mooi verhaal wel weer in zo'n koers. Maar had wel weer eens een Nederlander in die regenboogtrui willen zien.
Slimmerd 29 september 2019 16:49
Nog 8km, 1'16 voor de vier.

Geen beelden van de groep al een hele tijd
Wanny 29 september 2019 16:49
Als Kung mee die klim over komt kan die nog weleens verrassen.
Curzio 29 september 2019 16:50
Wat als hij een ronde gewacht had?
Wanny 29 september 2019 16:52
Als Trentin gaat moet je wel mee. En zo koerst Mathieu gelukkig ook.

In ieder geval al voor de tweede keer op rij dat we meededen voor de prijzen.
Slimmerd 29 september 2019 16:52
Dat ben ik, ik geloof er nog 6km in...
tvm 29 september 2019 16:52
Mocht ik moscon zijn: aanvallen. Trentin mag niet terugpakken en moet afstoppen. Als ze je niet terughalen ben je wereldkampioen, niets knechten.
Slimmerd 29 september 2019 16:52
Moscon weer in moeilijkheden op de klim, nog 5.8km
Slimmerd 29 september 2019 16:53
Küng trekt zo hard door dat Pedersen met moeite nog mee kan
Wanny 29 september 2019 16:53
Kung omkijken en wachten op Pedersen. Dan heb je zelf nog kans. Met 2 is t gedaan.
Curzio 29 september 2019 16:53
Ron de Renner 29 september 2019 16:54
Denk niet dat dat veel uit had gemaakt. Kung, Pedersen en Moscon zijn al een stuk langer in de aanval, en Trentin even lang.

We zullen het hele verhaal zo wel horen, maar vergeten te eten/drinken terwijl iedereen daar deze week 1000 keer voor gewaarschuwd heeft, is wel een beetje amateuristisch.
Wanny 29 september 2019 16:54
Kung rijdt niet slim.
Sjorsoll 29 september 2019 16:54
Wat een anticlimax voor ons. Maar afkijken dan...
Slimmerd 29 september 2019 16:55
Küng en Pedersen hebben nog niets gedaan het Trentin moeilijk te maken, zijn ze blij met die medaille of komen die aanvallen nog?

Nog 4km
Wanny 29 september 2019 16:55
VDP kent zichzelf wellicht ook nog niet goed genoeg in zo'n koers van 260km in hondenweer.
Pyama 29 september 2019 16:55
Ik zou Den Patrick wel eens willen horen straks.
Slimmerd 29 september 2019 16:56
Sagan nu met Valgren in de achtervolging voor een verre ereplaats
Curzio 29 september 2019 16:57
Denk dat VDP misschien wel wat meer brandstof nodig heeft dan de gemiddelde renner. Gezien spiermassa enzo. Wat ook nog kan is maagklachten door opspattend vocht. Of een combinatie met onjuiste kledij. Alles kan. Maar zonde is het wel. Dit gaat hem ook achtervolgen denk ik.
Slimmerd 29 september 2019 16:59
Trentin in een fucking zetel, Küng en Pedersen nemen nog blik over binnen de laatste kilometer
Slimmerd 29 september 2019 17:01
1. M. Pedersen
2. Trentin
3. Küng 2"
4. Moscon 17"
5. P. Sagan 43"
6. Valgren Andersen 45"
7. Kristoff 1'10
8. Van Avermaet
9. G. Izagirre
10. Costa
11. Colbrelli
12. Fuglsang
13. Stybar
14. Betancur
15. Degenkolb
16. I. Izagirre 1'14
17. Grondahl Jansen
18. Pogacar
19. Politt 1'22
20. Terpstra

24. Matthews 1'57
28. Alaphilippe3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/09/2019 17:12 door Slimmerd.
MarkV 29 september 2019 17:01
Trentin gaat veel en veel te vroeg, wat een fout.
predator 29 september 2019 17:01
Toch die Denen the finger smiley
Curzio 29 september 2019 17:03
200 meter toch?
Slimmerd 29 september 2019 17:03
Zoals gezegd, Trentin wordt geen WK
Wanny 29 september 2019 17:04
Kung was misschien wel de sterkste. Die zal zich toch afvragen waarom ie niks meer heeft geprobeerd in de laatste kilometers.
Curzio 29 september 2019 17:04
Wat is dit allemaal.
Eindhovuh 29 september 2019 17:04
Jij hebt er echt kijk op winking smiley
predator 29 september 2019 17:04
Prikdude: "Die Denen trouwens geen winstteam, maar wel een (mogelijk) bepalend team (zie Geelong). Slap genoeg om de ogenschijnlijke beslissing te missen en dan sterk genoeg om het alsnog dicht te roetsjen. Geen renners die kunnen winnen, wel 5 die op het podium kunnen eindigen. Beetje jammer dat Breschel al genokt is en hier niet de illusie hoog houdt van de ultieme bekroning op zijn non-carrière."2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/09/2019 17:05 door predator.
Sub Culture 29 september 2019 17:06
Quote
Sub Culture
Sub Culture 18 september 2019 19:47
Een halfuurtje later zien we een uit de kluiten gewassen blonde jongen een traantje plengen op het hoogste schavotje terwijl 'Der er et yndigt land' weerklinkt.

Ok, ik geef toe, hij is niet blond.
Curzio 29 september 2019 17:06
Was gewoon op. Pedersen zelfs in de aanzet sneller.
Slimmerd 29 september 2019 17:09
Orakel 29 september 2019 17:09
.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/09/2019 17:10 door Orakel.
Orakel 29 september 2019 17:10
Pedersen heeft meerdere keren top-10 gesprint in de Giro. Trentin is wat beter natuurlijk, maar zo’n verrassing is het niet (na ook Vlaanderen). Toch een echte klassieke renner die wint.
Sub Culture 29 september 2019 17:11
En zo heeft Stuyven er straks een knecht bij in de regenboogtrui, dixit WDC.
Curzio 29 september 2019 17:11
Totaal gebrek aan kritische reflectie bij Van Avermaet. "Bij de beteren in de achtervolgende groep", pfff. Hij maakt het nog net niet zo bont als Devuyst gisteren die met een stalen gezicht beweerde dat ze een goede koers had gereden terwijl ze op geen enkel moment in het stuk was voorgekomen en exact 0 seconden in beeld kwam.
Anony 29 september 2019 17:16
Wat. Een. Bizar. WK.

Het barstte van de vreemde ontwikkelingen. Wat regen en koude al niet kunnen veroorzaken...

Als je in zo'n omstandigheden wint, heb je het nooit gestolen. Gefeliciteerd Pedersen.
opoeepo 29 september 2019 17:17
Mads had nog een appeltje te schillen met Mat.
El Chaba 29 september 2019 17:21
ton duk 29 september 2019 17:24
Terechte winnaar ...als je Teunissen en MvdP uit het wiel rijdt...…
Hier moet ook ik ff van bekomen...tijd voor (nog meer ) eten en drinken

smileys with beer , voor het eerst in 73 jaar wint Nederland de GP Nations in het motorcrossen
gr1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/09/2019 17:58 door ton duk.
Horsie is back 29 september 2019 17:32
Anony Schreef:
-------------------------------------------------------
> Wat. Een. Bizar. WK.
>
> Het barstte van de vreemde ontwikkelingen. Wat
> regen en koude al niet kunnen veroorzaken...

>
> Als je in zo'n omstandigheden wint, heb je het
> nooit gestolen. Gefeliciteerd Pedersen.

Als de marathon loopsters in Doha bij 32 graden Celsius en 75% vochtigheidsgraad beduidend boven de 2h 30 finishen, dan kun je bij tegenovergestelde omstandigheden in het wielrennen bij koude en nattigheid over een geaccidenteerd 261 km parkoers dezelfde negatieve effecten verwachten.
Bovendien is het zogenaamde peloton effect op dit soort trajecten toch beperkt en zeker naarmate de wedstrijd vordert.
De atletische prestatie inclusief de totale fysiologische prestatie van het lichaam krijgt steeds meer voorrang ten opzichte van zeg de technische prestatie.

En heel misschien heeft bij Matje een rol gespeeld, dat hij voor het eerst op onontgonnen terrein kwam te spartelen.
Eindhovuh 29 september 2019 17:52
Overigens niet de eerste keer dat vdP op een kampioenschap er helemaal doorheen zakt. Stress?
Clavan 29 september 2019 17:59
Ik ben toch een beetje ontgoocheld. Az had al 3-0 voor moeten staan
Sub Culture 29 september 2019 18:01
Zal wel aan het kutparcours liggen daar.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/09/2019 18:01 door Sub Culture.
Horsie is back 29 september 2019 18:11
Eindhovuh Schreef:
-------------------------------------------------------
> Overigens niet de eerste keer dat vdP op een
> kampioenschap er helemaal doorheen zakt. Stress?

U gaat Matje toch geen Koppenberg complex aanpraten?
Net een interview met hem gezien en je krijgt stellig de indruk, dat de wereld om hem heen veel rumoeriger is dan bij de knaap zelf.
Like the stillness in the wind before the hurricane begins.
Hij zegt bijvoorbeeld heel terecht dat al vele favorieten achter hem ook niet vooruit te branden waren.

Had naar zijn zeggen geen fouten gemaakt, dus cycling on empty kwam als een donderslag bij heldere hemel, alhoewel hij het van te voren ook al moeilijk had, maar toen nog in de veronderstelling verkeerde, dat iedereen hetzelfde probleem had. Niet dus.
Wielrennen heeft in toenemende mate het karakter van een 4 uur modus aangenomen. Dus zes en een half uur buffelen onder deze weersomstandigheden en traject is dan ineens een heel ander verhaal. Bovendien een WK altijd aan het einde van een seizoen.

De dunnere uittredende wereldkampioen hield het heel veel eerder voor gezien.
Clavan 29 september 2019 18:31
In DenHaag valt inderdaad weinig eer te behalen. Zie maar de BB tour
Clavan 29 september 2019 18:34
Hebben we Baukje al gevonden? Is er al buut geroepen?
Horsie is back 29 september 2019 19:18
Mads Pedersen. Wie kent hem niet? Een Deen van 23 jaar en 10 maanden.
Besloot een week geleden dit jaar ook eens een keer te winnen en dacht vandaag natuurlijk. Dat van vorige week was lekker. Nog maar eens een keer opscheppen, zoals Mathieu gisteren ook deed. Volgepropt zei hij nog tegen de NOS.

Mads weegt 70 kg en zou een vetpercentage hebben van maar 5,5%. Dan heeft hij zich vandaag toch goed warm gehouden.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/09/2019 21:08 door Horsie is back.
Andere Peter 29 september 2019 20:37
Op wie zou Frankrijk dan hebben moeten inzetten?
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen