Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Strandrace Hoek van Holland - Den Helder

Gepost door lodjan 
lodjan 28 oktober 2019 08:26
VERMELTFOORT WINT HOEK VAN HOLLAND-DEN HELDER VOOR SLIK EN BOOM

Coen Vermeltfoort heeft Hoek van Holland-Den Helder op zijn naam geschreven. De Nederlands kampioen strandracen van Alecto versloeg in de langste strandrace ter wereld Ivar Slik en Lars Boom.

De 135 kilometer lange beproeving langs de kust waren het Vermeltfoort en Slik die al vroeg in de aanval gingen. Na een herstart in Wijk bij Zee wist Vermeltfoort (volgend jaar op de weg in actie voor VolkerWessels-Merckx) ook mee te schuiven in een kopgroep van drie, samen met Europees kampioen Boom en Jules de Cock. Slik miste de slag, waarna Vermeltfoort zijn medevluchters wist te kloppen in Den Helder.

Opvallende naam in de top-10 bij de mannen was Johnny Hoogerland. De oud-prof, die na zijn loopbaan verhuisd is naar Oostenrijk, eindigde als tiende. Bij de vrouwen ging de winst naar Riejanne Markus, die Tessa Neefjes en Nina Kessler wist te verslaan. WF

app-facebook Coen Vermeltfoort:

Vandaag de langste strandrace van de wereld gewonnen. Ruim 130km langs de Nederlandse kust. De wedstrijd werd verreden in 2 delen. Twee keer zat ik in de goede kopgroep. Eerst met @ivar.slik die uiteindelijk 2de wordt en later met @larsboom85 die 3de wordt
Clavan 28 oktober 2019 10:47
Vanuit de koers hoorde ik dat het een fletse race was. Zonder het beest Ramses, afwezig door ziekte, die altijd de koers wil maken was het afwachten tot er 2 (semi)profs vertrokken. Daarna was het vanuit Wijk a/ Zee in colonne naar de eindstreep ( met nog een klein ontsnapping op het einde).
Ramses wilde geen risico nemen omdat hij volop in voorbereiding is om in begin december zijn Munga titel te prolongeren (1000+ km nonstop)
Eddy Veen 28 oktober 2019 11:10
Ik zie Thijs Zonneveld niet in de uitslag staan.
Clavan 28 oktober 2019 11:42
Deed ook niet mee.
Prikdude 28 oktober 2019 11:46
Vast een romantisch weekendje weg met z'n partner, of staat Thomas Dekker wel in de uitslag?
Clavan 28 oktober 2019 12:05
Thijs is oud winnaar van deze race. Dus niet zo heel vreemd dat de opmerking gemaakt wordt.
tvm 28 oktober 2019 14:48
Is het niet interessanter om van Den Helder naar Hoek v Holland te koersen? Wind op de neus met de Zuidwester wind. Of blijft de koers dan te gesloten?
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen