Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Van der Poel en van Vleuten wielrenners van het jaar

Gepost door Eindhovuh 
Eindhovuh 21 november 2019 09:27
Dat je met een 3de plek in de Tour of winst in Lombardije niet wint zegt wel veel over het prachtige wielerjaar voor de chauvinistische volger.
Bij de dames zijn we eerder verrast als er eens niet een Nederlandse wint. Van Vleurten dit jaar wel exceptioneel goed overigens.

bron wielerflits.
Prikdude 21 november 2019 10:08
Geen van de 5 monumentenwinnaars deze eeuw won ook de verkiezing tot beste renner: het zegt zeker niet alles.

Neem aan dat die semi-paralympische disciplines waar Adri's Nektoepetje zo in strebert de stemming hebben beïnvloed? Anders is het vanzelfsprekend Mollema. Geen fan van de renner, maar een top 5 in een grote ronde combineren met een monumentzege is al vrij uitzonderlijk deze tijden, hij eindigde bovendien eind januari én eind oktober op podiums van koersen, daar tussenin vrijwel altijd in beeld naar verscheidend top 10 werk en werd ook nog even Wereld- en Europees kampioen in twee disciplines die minstens net zoveel met koers te maken hebben als wat Mathieu doet.
ton duk 21 november 2019 10:26
Eindhovuh Schreef:
-------------------------------------------------------
> Bij de dames zijn we eerder verrast als er eens
> niet een Nederlandse wint.

Zou zeker bij deze verkiezing een hele grote verrassing zijn...
gr
Luijt 21 november 2019 10:33
Ja, en de paus is katholiek.
Inigo 21 november 2019 11:33
Bovendien vind ik dat er wel erg weinig kritiek op MvdP's optreden op het WK is geleverd. Vergeten te eten is gewoon erg dom en wordt makkelijk vergeven.
Curzio 21 november 2019 20:54
Hij had dan ook niet vergeten te eten. Zoals hij ook.meteen al stelde. Misschien wel te weinig gegeten/opgenomen, dat kan. Of dat dom is betwijfel ik dan weer.
JdB 22 november 2019 08:48
Wellicht een gebrek aan ervaring met lange wedstrijden.
MarkV 22 november 2019 13:35
Zelfoverschatting, net als in de AGR met zijn te vroege aanval. Al kwam het daar op miraculeuze wijze nog goed.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 22/11/2019 13:36 door MarkV.
Inigo 22 november 2019 16:28
Bij een later interview gaf hij het wel toe.
Curzio 23 november 2019 08:35
Nee, hij gaf toe dat er mogelijk sprake was van een hongerklop. Maar dat wil nog niet zeggen dat je vergeten bent te eten. Het gaat om de balans tussen inname (inclusief opname) en verbruik. Alleen dat is geen vast getal, of kwestie van elk half uur er een reep in proppen en je zit goed. Zeker als de omstandigheden verraderlijk zijn weet je niet precies wat het lichaam nodig heeft.
Horsie is back 23 november 2019 15:01
Een auto met benzine voor maar 100 km rijden zal zonder te tanken nooit de 130 km paal bereiken. Tot zo ver kun je een vergelijking maken met een duursport als wielrennen. De energie en dus ook voorraad nodig voor het flink doorkachelen is maar heel beperkt (eindig dus in wedstrijden van langere wedstrijdduur) en ook maar heel beperkt tussentijds aan te vullen (tanken). Dit betekent dus dar er goed huisgehouden moet worden met de hoeveelheid specifieke energie. Dus eerst zo veel mogelijk à la Opoe in de schoot van het peloton meerijden en pas in kritische perioden de hielen proberen te lichten. De volwassen renners met voldoende ervaring weten doorgaans heel goed hoe ze een wedstrijd optimaal door kunnen komen en als dat heel goed gaat om mee te strijden om de knikkers mits voldoende talent.

Er ontstaat echter een probleem als de inspanning langdurig is en bovendien ook nog onder erbarmelijke omstandigheden (kou, regen of hitte).
Dan maakt het lichaam of beter gezegd de opzichter in de hersenen andere afwegingen. Er wordt steeds "berekend" tot hoever en hoe lang er nog zo veel energie mag gaan naar de hobby (grapje van Horsie) en als iemand dan toch door een spreekwoordelijke muur wil rijden, wordt degene, zeker als de vloer in de schuur waar de specifieke energievoorraad ligt opgeslagen, zichtbaar wordt, tot de orde geroepen. Ter bescherming volgt dan de stalorder Onmiddellijk stoppen! en als er niet geluisterd wordt, dat trekt de opzichter zelf de rem aan. Bij een hitte collaps is het nog veel evidenter: de persoon in kwestie zijgt ineen.

En dat was wat er gebeurde bij Mathieu van der Poel.
Prikdude 24 november 2019 16:05
Horsie is back Schreef:
-------------------------------------------------------
> Bij een hitte collaps is het nog veel
> evidenter: de persoon in kwestie zijgt ineen.
>
> En dat was wat er gebeurde bij Mathieu van der
> Poel.

Ik vermoedde al dat het voor Mathieu juist te warm was in Yorkshire, maar blij dat het hinnekende orakel ons nog even de precieze details uiteen heeft gezet.
Horsie is back 24 november 2019 18:09
Prikdude Schreef:
-------------------------------------------------------
> Horsie is back Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Bij een hitte collaps is het nog veel evidenter: de persoon in kwestie zijgt ineen.
> >
> > En dat was wat er gebeurde bij Mathieu van der Poel.
>
> Ik vermoedde al dat het voor Mathieu juist te warm was in Yorkshire, maar blij dat het hinnekende orakel ons nog even de precieze details uiteen heeft gezet.

Gelukkig kan Horsie wel lachen om zo'n grappeke van Prank Prikdude.

Disclaimer:
Klaarbijkelijk: "Een goed en snel paard is nog geen goed en snel ruiter".
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen