Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Degenkolb amibitieus over samenwerking met Gilbert: “We spraken er al over in de Vuelta en we verstaan elkaar”

Gepost door Ulrich A. Boschwitz 
Ulrich A. Boschwitz 22 november 2019 07:02
Quote

Degenkolb amibitieus over samenwerking met Gilbert: “We spraken er al over in de Vuelta en we verstaan elkaar”

John Degenkolb moet volgend seizoen voor klassieke zeges zorgen bij Lotto Soudal. De Duitser vormt daarvoor een tandem met Philippe Gilbert. Samen willen ze het Belgische team “naar een hoger niveau” brengen.

31 en 38 jaar oud worden ze volgend jaar, John Degenkolb en Philippe Gilbert. Toch zijn dat de twee renners die het straks voor Lotto Soudal moeten doen in de voorjaarsklassiekers. De ploeg zag deze winter onder meer Tiesj Benoot en Jens Keukeleire vertrekken. De voorjaarskern van de Belgische WorldTour-ploeg ondergaat dus een stevige facelift. Degenkolb en Gilbert worden als nieuwe kopmannen uitgespeeld op de kasseien.

Samen won het duo zeven zogenaamde wielermonumenten. Gilbert haalde al overwinningen binnen in de Ronde van Lombardije (2x), de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik. De Ardennees wil in de laatste drie jaar van zijn carrière bij Lotto op zoek gaan naar de overwinning in Milaan-Sanremo. John Degenkolb won La Primavera in 2015, ook Parijs-Roubaix zette hij in datzelfde jaar op zijn palmares.

Daarna verging het Degenkolb een pak minder. Net voor het seizoen in 2016 liep hij bij een aanrijding op trainingskamp in Calpe een kwalijke handblessure op. Sindsdien was een rit in de Tour met aankomst in Roubaix zijn belangrijkste overwinning. Bij Lotto Soudal wil hij opnieuw de beste versie van zichzelf terugvinden. Degenkolb ziet het gedeelde kopmanschap met Gilbert bovendien ook goed zitten.

“Het was tijdens de Vuelta al duidelijk dat we allebei naar Lotto Soudal zouden trekken”, vertelde Degenkolb bij Radsport News. “We hebben al een paar keer met elkaar gesproken over volgend jaar en we verstaan elkaar goed. Onze programma’s zullen vaak overlappen in het voorjaar. De bedoeling is ook om in de winter al veel samen te trainen met de ploeg. Zo kunnen we al snel een bepaalde structuur creëren.”

Begin december is het zelfs al zover voor Degenkolb (en Gilbert). Dan blazen de renners van Lotto Soudal verzamelen in Mallorca voor de jaarlijkse winterstage van de ploeg. Het is van Peter Van Petegem in 2003 geleden dat het team nog eens kon vieren in de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix. “We willen de ploeg naar een hoger niveau tillen en meer succes boeken dan in het verleden”, rondde Degenkolb af.

[www.hln.be]

John & Philippe weten allebei hoe je een monument moet winnen. Daarom is het niet vreemd dat een ploeg die de laatste jaren zeges niet aaneenrijgt in de monumenten bij dit duo uitkomt. Philippe zal uiteraard zeer gemotiveerd zijn om MSR te winnen. Want als hem dat lukt dan heeft hij elk monument op zak. En dat zou in deze tijd waarvoor geldt dat specialisatie het toverwoord is toch heel bijzonder zijn niet? John heeft na zijn aanrijding niet het niveau geëtaleerd van daarvoor. Maar bij zijn nieuwe ploeg heb ik goede hoop dat het hem wel lukt en misschien wel beter voor de dag komt dan ooit. Dat heeft te maken met de begeleidingsstaf bij Lotto die immers nogal wat mutaties kent die zeer goed zullen uitpakken. In een nieuwe omgeving waar professionaliteit wel voorop staat zal John echt stappen kunnen gaan maken.

Quote

Metamorfose bij Lotto-Soudal gaat verder: twaalf stafleden weg

De staf van Lotto-Soudal ondergaat na 2019 een grondige metamorfose. Zo meldt Het Nieuwsblad dat de wielerploeg afscheid neemt van twaalf personeelsleden.

Eerder waren er nog al wijzigingen in de omkadering. Zo werd sportief manager Marc Sergeant gedegradeerd tot Senior Consultant, werden de verantwoordelijkheden van ploegleider Herman Frison teruggeschroefd en vertrok Bart Leysen, de andere ploegleider, naar Corendon-Circus. Maar het nieuwe bewind van Performance Manager Kevin De Weert en CEO John Lelangue heeft nog meer wijzigingen in de staf tot gevolg. Twee dokters, twee kinesitherapeuten, twee soigneurs, drie mecaniciens, een kok en twee leden van de communicatiedienst hebben de deur bij Lotto-Soudal intussen achter zich dichtgetrokken – de helft uit eigen beweging omdat ze zich niet konden verzoenen met de nieuwe gang van zaken, de helft werd ontslagen.

“Het is een normale gang van zaken dat er wijzigingen zijn in het personeelsbestand van een wielerploeg”, zei CEO John Lelangue in een reactie aan Het Nieuwsblad. “Je moet mee evolueren met je tijd. Bij ons primeert niet het individu, maar de ploeg. En iedereen is vrij om te werken waar hij wil.”

[www.hln.be]
Clavan 22 november 2019 10:35
Vandaag viel mijn oog toevallig op de verjaardagslijst. Vandaag 60 geworden Fabio Parra. Ooit nog eens 2e in de Vuelta achter Delgado en volleerd klimgeit.
En vandaag ook jarig Roland Meier. 7e in de Tour van '98. Rijdend voor het compleet volgespoten Cofidis
lodjan 22 november 2019 11:19
Parra werd ook 3e in de Tour.
Van de 15 deelnames in Tour en Vuelta 4xDNF en de rest: 2, 3, 5, 5, 5, 5, 6, 7, 8, 8,13.
Lucho Herrera reed maar 5x top 10, maar won wel de Vuelta.
Nairo Quintana doet beter met 2x rondewinst en 11x top 10.
Wat gaat Bernal doen?
Clavan 22 november 2019 11:24
Klopt. Wilde er nog bijzetten dat hij in die Vuelta maar op 35 seconden 2e werd in het AK.
Clavan 22 november 2019 11:28
Lekker team hoor dat Cofidis '98 in de Tour:
131 CASAGRANDE Francesco
132 DESBIENS Laurent
133 GAUMONT Philippe
134 JALABERT Nicolas
135 JULICH Bobby
136 LELLI Massimiliano
137 LIVINGSTON Kevin
138 MEIER Roland
139 RINERO Christophe
drinking smiley
Prikdude 22 november 2019 11:39
Wat een ratatouille aan rapalje. Hier trouwens de lijst met alle renners die die Tour compleet volgespoten waren: Dopinggebruikers Tour '98
Blueprint 22 november 2019 11:58
Die professionaliteit gaat ze inderdaad geen windeieren leggen. Waar andere voorjaarstoppers steeds vaker hun tijd verspillen met hoogtestages, weten ze bij Lotto dat er in februari al gepresteerd moet worden. We mogen dan ook grootse resultaten verwachten tot en met de Omloop.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 22/11/2019 11:58 door Blueprint.
Horsie is back 22 november 2019 12:10
Clavan Schreef:
-------------------------------------------------------
> Vandaag viel mijn oog toevallig op de
> verjaardagslijst. Vandaag 60 geworden Fabio Parra.
> Ooit nog eens 2e in de Vuelta achter Delgado en
> volleerd klimgeit.
> En vandaag ook jarig Roland Meier. 7e in de Tour
> van '98. Rijdend voor het compleet volgespoten
> Cofidis

Horsie is maar een snotneus zonder land, maar wat heeft deze post in dit topic van doen? smiling smiley
Horsie is back 22 november 2019 12:11
Prikdude Schreef:
-------------------------------------------------------
> Wat een ratatouille aan rapalje. Hier trouwens de
> lijst met alle renners die die Tour compleet
> volgespoten waren:
> [url=https://www.procyclingstats.com/race/tour-de-
> france/1998/gc/startlist]Dopinggebruikers Tour
> '98[/url]

Een groot deel van dit rapalje moest wel komen opdraven voor een (echo-)cardiografische check, die later veel opzien zou baren.
Clavan 22 november 2019 12:24
Echt niet. Ik steek voor Kurt van de Wouwer mijn handen in het vuur. De tourwinnaar van '99drinking smiley
Curzio 23 november 2019 08:33
Elke wijziging in het personeelsbestand van Lotto-Soudal kan het alleen maar beter maken.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen