Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Geen tourstart in Amsterdam

Gepost door Luijt 
Luijt 28 november 2019 11:43
Van Wielerflits/Het Parool

Stadsbestuur Amsterdam gaat niet mee in plannen voor Grand Départ

De Amsterdamse plannen voor het binnenhalen van de start van de Tour de France kunnen voorlopig terug de kast in. Het college van B en W voelt er weinig voor om in 2025 het 750-jarig stadsbestaan op te luisteren met de Grand Départ.

Over zes jaar bestaat Amsterdam 750 jaar en in de hoofdstad was het plan opgevat om dit jubileumjaar op te luisteren met de start van de Tour de France. Onder andere de Amsterdamse coalitiepartijen D66 en PvdA waren enthousiast en zij wilden wel een poging wagen om het Grand Départ binnen te halen. Het stadsbestuur heeft echter geen trek in het organiseren van de Tourstart, schrijft Het Parool.

Sportwethouder Kukenheim noemt in een brief aan de raad meerdere redenen waarom Amsterdam er juist van af zou moeten zien. Zo vindt ze de geschatte kosten te hoog, zorgt het event voor veel extra bezoekers in een toch al druk jaar en aast ook Rotterdam voor die periode op de Tourstart. Volgens de wethouder is het tevens moeilijk om een Amsterdamse draai te geven aan het event door de strenge regels van de Tourorganisatie.

65 jaar geleden
De Tour de France startte een keer eerder in Amsterdam. 65 jaar geleden organiseerde Nederland de eerste buitenlandse Tourstart. In 2015 was Utrecht de laatste Nederlandse stad die het Grand Départ organiseerde. In die stad start in 2020 de Vuelta a España.
Luijt 28 november 2019 11:45
Jammer. Maar gelukkig blijft er nu wel geld over voor het overkappen van de Jaap Edenbaan.
Verder kan de wielerbaan in Sloten wel een upgrade gebruiken.
Slimmerd 28 november 2019 17:30
veluweracer 28 november 2019 17:36
Is ook niet veilig om daar iets te organiseren. Je kunt er op wachten dat renners van hun fiets beroofd worden.
pl0rk 29 november 2019 11:12
Of per ongeluk in de tram doping inhaleren.
opoeepo 29 november 2019 13:50
It's called 'traping'.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen