Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Tweede Turgis moet stoppen door hartafwijking

Gepost door Anony 
Anony 10 februari 2020 23:07
Na de jongste, Tanguy anderhalf jaar geleden, moet met Jimmy nu ook de oudste van de drie wielerbroers Turgis stoppen. En opnieuw liggen hartafwijkingen aan de basis van die beslissing.

Zonde. Hopelijk kan Anthony de familie nog plezieren met mooie prestaties. Vorig jaar knap tweede na MVDP in Dwars door Vlaanderen.De Franse wielrenner Jimmy Turgis moet op zijn 28e een punt achter zijn carrière zetten. HIj heeft net als zijn jongere broer Tanguy een hartafwijking.

2 jaar geleden beleefde de familie-Turgis een uniek seizoen. Met Anthony, Jimmy en Tanguy Turgis reden 3 broers samen in het profpeloton.

De toen 19-jarige Tanguy Turgis schreef zelfs wat wielergeschiedenis door als eerste tiener sinds 1962 Parijs-Roubaix uit te rijden. Maar op het einde van het seizoen werden hartritmestoornissen vastgesteld bij Tanguy, waardoor de piepjonge renner definitief moest stoppen met koersen.

Nu blijkt ook dat de oudste van de 3 broers, Jimmy Turgis, een hartafwijking heeft. Zijn team B&B Hotels-Vital Concept maakte bekend dat Jimmy daardoor ook definitief de fiets aan de haak hangt.

"Ik heb een hartafwijking die erger wordt bij intensieve inspanningen. Het is dus onmogelijk om voort te doen met sport op topniveau", reageert Jimmy Turgis.

Zo blijft met Anthony Turgis nog 1 fietsende broer over in het profpeloton. De 25-jarige Anthony rijdt bij Total-Direct Energie en eindigde vorig jaar nog 2e in Dwars door Vlaanderen, na Mathieu van der Poel.

Bron: Sporza
Horsie is back 11 februari 2020 00:51
Dit lijkt dus genetisch te zijn. Plotse hartdood in de sport, maar uiteraard ook daarbuiten, ligt dan op de loer in vooral de eerste helft van iemand's leven.
Ze kunnen het gelukkig navertellen.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen