Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Corona virus: update(s)

Gepost door Sub Culture 
Sub Culture 10 maart 2020 13:58
Omdat het vorige topic wat was weggezakt..

Afgelopen weekend mochten Cofidis en Groupama-FDJ de Verenigde Arabische Emiraten verlaten nadat ze in quarantaine werden gehouden door het coronavirus. Team UAE zit nog steeds vast in Abu Dhabi, nota bene op vrijwillige basis. Goudhaantje Tadej Pogacar getuigt.

Bij Team UAE Emirates blijft het al een tijdje muisstil. Toen heel wat ploegen en renners naar huis konden terugkeren, besliste de ploeg van onder meer Fernando Gaviria en Tadej Pogacar om vrijwillig in quarantaine te gaan na de coronadossiers in de UAE Tour. Daar is nog altijd geen einde aan gekomen.

"Vandaag is de 11e dag waarop ik opgesloten zit in mijn hotelkamer", schreef Tadej Pogacar gisteren op zijn website. Het Sloveense toptalent won een rit in de UAE Tour, maar zit nu al een hele periode in afzondering.

"We verblijven in het Yas Marina Hotel, gelukkig een zeer goed hotel met ruime kamers. Het hotel zorgt ook goed voor ons. Het eten is uitstekend en wordt aan de deur van onze kamer afgezet."

"We kunnen ook min of meer trainen op onze kamers, dus we proberen toch een beetje te fietsen. Ik hoop dat alles nu zoals gepland verloopt en dat we eind deze week naar huis kunnen", besluit Pogacar, die de kamer deelt met ploegmakker Sven Erik Bystrøm. Het duo zou allebei negatief getest hebben op het virus.
Prikdude 10 maart 2020 14:11
.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10/03/2020 14:16 door Prikdude.
Prikdude 10 maart 2020 14:14
En zojuist het nieuws dat in Spanje t/m 5 april alle sportwedstrijden zonder publiek zullen plaatsvinden. Catalonië en de GP Miguel Indurain zouden voor die datum verreden worden.
Prikdude 10 maart 2020 14:37
Alle voorjaarshoop rust op een klein en gespleten volkje ten zuiden van ons verstand.
Frederik D. 10 maart 2020 14:50
- 10 maart 2020 12:46

David Lappartient, de baas van de internationale wielerunie UCI, maakt zich zorgen over de Giro d'Italia. De Fransman houdt er rekening mee dat vanwege het coronavirus een streep door de eerste grote ronde van het jaar moet worden gezet.

"We maken ons vanwege de situatie in Italië wat meer zorgen over de Giro dan voorheen. Er is een potentieel risico dat de Giro niet kan doorgaan", zegt Lappartient dinsdag tegen persbureau Reuters. -

Lees verder op:

Nu.nl
Sub Culture 10 maart 2020 15:24
Het al dan niet doorgaan van de Giro lijkt me erg voorbarig, is nog 2 maand veraf.
De opgelegde quarantaine zal de boel daar wel snel doen stagneren en uiteindelijk doen afnemen.

Voorts is het vooral hopen dat ze in Vlaanderen geen koersen gaan aflasten, want dan gaat deze mooiboy mannentranen huilen.
MarkV 10 maart 2020 15:56
Een Ronde van Vlaanderen of Milaan San Remo naar augustus of oktober invoegen moet wel lukken, maar een hele Giro wordt problematischer.

Worden er in België al dingen afgelast? Is het daar erger dan in Nederland?
Frederik D. 10 maart 2020 16:02
Aan SC

Ik gun iedereen zijn sportevenementen. Ook mijzelf. Ik ben masochist noch sadist. En daarom meen ik ook dat we op onze hoede moeten zijn voor het coronavirus. En zelfs heel erg op onze hoede. Wanneer het gevaar van dat virus geweken zal zijn? Ik weet het niet. En voor zo ver ik het weet, weten de specialisten het ook niet. Is het hoogtepunt al bereikt? Maar laten we toch vooral blij zijn dat er maatregelen worden getroffen, al doet het verdriet dat we onze sportevenementen moeten missen. En misschien moeten we als wielerliefhebbers onderling solidair zijn en bijvoorbeeld op de dagen van de afgelaste grote wielerwedstrijden leuke gezellige kwisjes houden op dit wielerprikbord. Wat drinkt Zoetemelk liever, wijn, bier of karnemelk?
Frederik D. 10 maart 2020 16:04
Toestand in België:

Nieuws

Altijd wel interessant om België met Nederland te vergelijken. Maar hou dan wel in de gaten dat er zo'n 17 miljoen Nederlanders zijn en zo'n tien miljoen Belgen.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10/03/2020 16:07 door Frederik D..
Luijt 10 maart 2020 16:25
Sub Culture 10 maart 2020 16:26
België telt intussen ruim 11 miljoen inwoners en dat aantal zou de komende jaren nog explosief stijgen, juicht!
Horsie is back 10 maart 2020 17:44
Sub Culture Schreef:
-------------------------------------------------------
> België telt intussen ruim 11 miljoen inwoners en
> dat aantal zou de komende jaren nog explosief
> stijgen, juicht!

Dit Horsie hieraan denken.

It's President Kennedy calling me up
He said, my friend, Bob, what do we need to make the country grow?
I said, my friend, John,
Brigitte Bardot
Anita Ekberg
Sophia Loren

Pre Me Too kon veel.
Horsie is back 10 maart 2020 17:49
Luijt Schreef:
-------------------------------------------------------
> Alweer Corona

Luijt, je kunt toch ook gewoon zingen: Corrinna, Corrinna, gal, where you been so long? smiling smiley
Eddy Veen 10 maart 2020 17:55
Frederik D. 10 maart 2020 18:41
Brigitte Bardot, die had ze niet zo maar zo. Ken je die uitdrukking nog? Inclusief de handgebaren? Maar waar vielen we, sneue jochies, nou echt op? Een paar meisjes van school, ik ken nog hun namen. Maar hun uiterlijk? Sorry, lieve meiden, vergeten. En zangeressen van weleer? Nee, niet de overbekende. Maar de meer onbekende. Echter, mogen we nu in dit topic over een rottig lelijk virus in nostalgische sentimenten zwelgen?
Frederik D. 10 maart 2020 19:06
En om de geschiedenis recht te laten wedervaren, dit is wellicht de eerste opname:

youtube1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10/03/2020 19:07 door Frederik D..
Horsie is back 10 maart 2020 19:09
@Frederik D.

Wie is hier nostalgisch?
Geciteerd werd uiteraard uit de hilarische song van een freewheelende Bob Dylan, I shall be free. Associatie op bevolkingsexplosie.
In de wetenschap, dat Sub....

Was vandaag op ziekenbezoek in een ziekenhuis en bedacht onderweg naar de uitgang, hoe het ter plekke zou zijn bij een fullblown Corona crisis.
Dat je over de hoofden zou kunnen lopen, zou overdreven zijn, maar niettemin..
Horsie is back 10 maart 2020 19:29
Frederik D. Schreef:
-------------------------------------------------------
> En om de geschiedenis recht te laten wedervaren,
> dit is wellicht de eerste opname:
>
> y
> outube


Dylan was/is heel erg verknocht aan de Amerikaanse muziekerfenis, tot heden.
Legendarisch is zijn opmerking in een radio show in 1962 met Cynthia Gooding, waarin hij lachend vertelt "I stole the whole thing", verwijzend bijvoorbeeld naar een melodie. Meestal gaf hij er natuurlijk toch zijn eigen draai aan, totdat hij in achttien maanden werk schreef en zong, beyond anyone's imagination and his own.
Frederik D. 10 maart 2020 19:32
En vier associaties verder, the Girl of the North Country.
song
Frederik D. 10 maart 2020 19:36
Cynthia Goodman ken ik niet. Maar Dylan houdt erg van de geschiedenis van de Amerikaanse volksmuziek, van blues tot country. Van Willy McTell tot en met Appalachian prewar onestringbands. En zo wandelt Dylan in mijn voetsporen. smiling smiley
Frederik D. 10 maart 2020 20:41
- Mathieu van der Poel zal over twee weken niet starten in de Ronde van Catalonië. Het wedstrijdprogramma van de 25-jarige renner is verder nog niet helemaal zeker. -

Nu.nl
Tinuz 10 maart 2020 20:42
In Italie vallen ze inmiddels bij bosjes om aan dit coronavirus. Mortality rate van 8% momenteel. Genoeg aanwijzingen dat het in China veel ernstiger is dan de officiele cijfers. Niet gewoon maar een soort griep, maar een agressieve longontsteking.
En onze doorgefokte overheid steekt nog altijd geen poot uit.
Horsie is back 10 maart 2020 20:45
Frederik D. Schreef:
-------------------------------------------------------
> Cynthia Goodman ken ik niet. Maar Dylan houdt erg
> van de geschiedenis van de Amerikaanse
> volksmuziek, van blues tot country. Van Willy
> McTell tot en met Appalachian prewar
> onestringbands. En zo wandelt Dylan in mijn
> voetsporen. smiling smiley

Het is wel Blind Willie McTell en geen Willy, want dat herinnert te veel aan Lucky TV. smiling smiley
Is kwisjesdag al begonnen, BTW? grinning smiley
Horsie is back 10 maart 2020 21:19
Tinuz Schreef:
-------------------------------------------------------
> In Italie vallen ze inmiddels bij bosjes om aan dit coronavirus. Mortality rate van 8% momenteel.
> Genoeg aanwijzingen dat het in China veel ernstiger is dan de officiele cijfers. Niet gewoon maar een soort griep, maar een agressieve longontsteking + aanval op immuunsysteem.
> En onze doorgefokte overheid steekt nog altijd geen poot uit.

Nu in China de epidemie klaarblijkelijk bedwongen is, is het percentage op ongeveer 4% komen te liggen, tenminste aantal doden in percentage van het aantal besmettingen. Voor Italië zou dit cijfer op ongeveer 5% staan. Het grote drama is natuurlijk, dat zeker de besmette tachtigplussers een dramatisch hoog sterftecijfer kennen. Bij een totale uitbraak begint echter ook de wet van de grote aantallen een sinistere rol te spelen.

In Wuhan was heel snel de kans om te kunnen opereren als later in het Westen voorbij. Geen enkel idee, wie waar de besmetting opliep. Dus was de lockdown van de provincie Wuhan onoverkomelijk. Voor degenen, die Wuhan al hadden verlaten, moest de rest van de wereld zorg dragen. Maar de rest van de wereld wist wel ineens waar op te moeten letten. En dat is de redding. China heeft wel degelijk zorg gedragen de structuur van het virus zo snel mogelijk te ontrafelen.

Algemene informatie op wereldniveau kun je maar beter halen op de website van de WHO en statistiek wil nog wel eens plaats nemen in het illustere rijtje van Lies, Big Lies and Statistics.
Cecchini 10 maart 2020 21:19
Jongen (Tinuz) doe zelf eens wat voor de samenleving, dan al dat populistische geblaat van jou hier op het prikbord.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10/03/2020 21:21 door Cecchini.
Cecchini 10 maart 2020 21:28
Column
Peter Winnen

Doorkoersen of kiezen voor gezondheid?

Op de website van het Vlaamse Sporza werd een poll uitgeschreven. De vraag luidde: wat zou u doen als u ploegleider was, gewoon koersen in Parijs-Nice, of kiezen voor een pauze omdat de veiligheid van de renners boven alles gaat? Een aantal ploegen waaronder Jumbo-Visma hebben zich met het oog op de gezondheid van hun renners voorlopig teruggetrokken uit het competitiegeweld, andere teams willen niet weten van een stop.

Welk keuzebolletje zou ik eens zwart maken? Natuurlijk was de poll zo ingericht dat je score pas kon inzien wanneer je zelf gekozen had.

Ook al ging het om een vluchtige internetpoll, ik ben zo’n type dat altijd omzichtig met in te kleuren bolletjes omspringt. Het moet een rest zijn van mijn katholieke opvoeding: kies altijd voor de waarheid; liegen mag alleen als God dat beter vindt.

De cursor bewoog zenuwachtig heen en weer. Ik begon mezelf vragen te stellen. Stel ik was nog renner, zou ik het op prijs stellen wanneer het management van de ploeg besloten had niet te gaan koersen in Parijs- Nice? Ik zou er geen goed woord voor over hebben. Corona is de builenpest niet. De komst van het virus heeft het wielrennen niet risicovoller gemaakt. Het grootste gezondheidsrisico van wielrennen is van oudsher het wielrennen zelf. Gewoon doorkoersen dus.

Aan de andere kant speel je zo’n virus daarmee in de kaart. Om de meest onmogelijke uithoek van Europa te bereiken is er geen dankbaarder logistieke dienst denkbaar dan een wielerkaravaan. Ik ben er niet blind voor dat het coronavirus een kaalslag onder de kwetsbaren teweegbrengt. In plaats van vreugde en plezier zaait het peloton dood en verderf. Een kaalslag is met enig fatsoen alleen door God te verordonneren. Ik zou dus ook voor het bolletje ‘kiezen voor veiligheid’ durven gaan.

Als liefhebber met vierkante ogen moet ik er niet aan denken als alle ploegleiders zouden besluiten hun renners terug te trekken. Puur uit eigenbelang klikte ik het liefst op het bolletje ‘gewoon koersen’. Miezerig eigenbelang, een verheven motivatie kon je het niet noemen.

Ik gooide maar een muntje op. Kop was ‘gewoon koersen’, munt ‘veiligheid’. Het werd kop. De percentages van het moment werden meteen zichtbaar. 65 procent koos kop, 35 procent munt.

In het wetenschapskatern van de Volkskrant trof mij afgelopen zaterdag een beschrijving van hoe het coronavirus de menselijke cellen infiltreert. Totaal onintelligente machientjes zijn het, maar ‘zó verfijnd’. Je zou bijna zeggen dat het virus gedreven wordt door hunkering, door verlangen, door liefde zelfs: ‘Kopieer mij’. Ik begon sympathie te ontwikkelen voor het schepseltje dat in feite niet meer is dan ‘een ingepakt sliertje erfelijk materiaal’.

Het Italiaanse wielervoorjaar is om zeep, maar mochten er nog meer koersen sneuvelen, een uiterst getalenteerde winnaar hebben we in elk geval.
valse trage 10 maart 2020 22:18
De (r)overheid Tinuz!!! DE (R)OVERHEID!!!
lodjan 10 maart 2020 22:34
De renner Strakhov van Gazprom is besmet en ligt in UAE in ziekenhuis.
[www.world-today-news.com]
opoeepo 11 maart 2020 00:09
Tinuz Schreef:
-------------------------------------------------------

> En onze doorgefokte overheid steekt nog altijd
> geen poot uit.

Handen schudden doen ze ook al niet meer.
ton duk 11 maart 2020 09:24
maar toch lastig..ik probeer al 1 uur mijn vrouw uit te leggen dat er echt verschil is tussen sexuele en sociale onthouding...
gr
Inigo 11 maart 2020 09:32
Kritiek meteen afwijzen als populistisch. Fijn.

Feit: RIVM heeft het al minstens een week onjuist. Mensen zonder symptomen zijn besmettelijk.

Feit 2: Het mortaliteitscijfer hangt sterk af van het aantal mensen dat tegelijk ziek is. Als je een heel ziekenhuis vol hebt liggen, gaat ook iedereen met een hartstilstand of ernstig auto ongeluk dood. Dat indirecte mortaliteitscijfer wordt in die berekeningen van 2%, 1.4%, 4%, 8 % of wat dan ook niet meegenomen.
valse trage 11 maart 2020 10:59
Waarom ga je niet zelf bij het RIVM werken als je het allemaal zo goed weet?
Eindhovuh 11 maart 2020 12:00
Tja je kon een week geleden al voorspellen dat er op sport gebied weinig te beleven zal zijn de komende weken. (Niet dat dat nu meteen het ergste is).
Ik wil voor de liefhebber best wat bronnen plaatsen over het zonder publiek spelen of uitstellen van voetbalwedstrijden.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 11/03/2020 12:00 door Eindhovuh.
Slimmerd 11 maart 2020 12:18
Dat krijg je van al die weken in quarantaine in de UAR dus tongue sticking out smiley
Inigo 11 maart 2020 14:12
Als je het werk van iemand of een instantie controleert of er kritiek op hebt betekent dat toch niet dat je dat werk meteen maar zou moeten doen? Dan zouden we wel heel veel bondscoaches, minister presidenten en talkshow hosts hebben... Dat betekent niet dat je er geen kritiek op mag hebben.
El Chaba 11 maart 2020 14:21
thumbs up
Bovendien wordt het RIVM door belastinggeld van ons allemaal betaald.
El Chaba 11 maart 2020 14:22
grinning smiley
En is dat inmiddels gelukt? winking smiley
Frederik D. 11 maart 2020 14:31
Kritiek bestaat globaal in tweeërlei vorm, wetenschappelijke kritiek en populistische kritiek. Aan de laatste hebben we niets. Aan de eerste wel maar die wordt heus wel geleverd door andere virusspecialisten en dergelijken. Wil je als leek met wetenschappelijke kritiek komen, dan dien je je eerst goed op de hoogte te stellen van de virologie en dergelijke en dan ben je eigenlijk geen leek meer. En heb je intelligente vragen over de corona-epidemie, de voorlichters van het RIVM beantwoorden gaarne je vragen.
valse trage 11 maart 2020 15:43
Hehe… dankjewel.
valse trage 11 maart 2020 15:50
En hoe denk jij in hemelsnaam het RIVM te kunnen controleren? Dus je bent voldoende onderlegd (minstens een universitaire graad) in virologie, epidemiologie, en/of van binnenuit goed op de hoogte van de capaciteit van de gezondheidszorg dat je hier een zinnige mening over kunt hebben? Zo niet, dan is je kritiek net zo waardeloos als mijn kritiek op... pak 'm beet... de Rijkswaterstaat en de waterzuiveringsschappen. Indien wel, mea culpa.
Inigo 11 maart 2020 17:30
Wetenschappelijk gezien bevat je redenering een drogreden, namelijk die van beroep op autoriteit. Specifiek voor dit geval: De feitelijke juistheid van kritiek hangt niet af van wie deze kritiek levert. Of ik viroloog ben of wielrenner doet er voor de geldigheid van mijn argumenten niet toe. Als iemand (of het nou het RIVM is, of dat jij het bent, of wie dan ook) mij kan laten zien dat het coronavirus niet asymptomatisch overdraagbaar is, dan zou dat geweldig zijn en zou ik mijn kritiek innemen wat betreft punt 1. Wat betreft punt 2 zijn experts en RIVM het met mij eens. Italië is hier op dit moment het voorbeeld van. Dit kan je niet ontkennen.

In de praktijk daarentegen klopt je argumentatie vaak. Experts zijn niet voor niets experts en ik ben het zeker met je eens dat in het algemeen de richtlijnen van experts moet volgen.

De crux zit hem echter in het volgende: 1) experts hebben ook geen ervaring in een pandemie met dit virus op deze schaal, 2) er is simpelweg te weinig bekend over het virus om, ook voor de experts, alles te weten. Bovendien is het belangrijk om mee te nemen dat het advies van de RIVM een waarde-oordeel bevat: wat is belangrijker, dat de economie blijft draaien of dat het virus 100% ingedamd wordt. Deze overwegingen zijn niet wetenschappelijk en het is daarom ook niet correct dat alleen wetenschappelijke kritiek geleverd mag worden.

Ik stel voor dat je over 2 weken eens terugkijkt naar deze discussie, en je dan afvraagt of het nou terechte kritiek was of niet. Blijkt het niet zo te zijn, geef ik je graag gelijk in dat ik mijn kritiek voor mij had moeten houden. Laten we wel wezen: ik hoop gewoon dat je gelijk hebt en dat de RIVM aanpak de beste is. Ik zou echter kiezen voor de meest risico-mijdende aanpak die andere landen om ons heen kiezen (bijvoorbeeld het afzeggen van grote evenementen, etc).
Inigo 11 maart 2020 17:36
Zie bijvoorbeeld ook dit NOS artikel
[nos.nl]

Het haalt meerdere experts aan, die het nogal oneens zijn over de Italiaanse aanpak. Welke expert zou ik volgens jou dan moeten vertrouwen?
Frederik D. 11 maart 2020 18:27
- In de praktijk daarentegen klopt je argumentatie vaak. Experts zijn niet voor niets experts en ik ben het zeker met je eens dat in het algemeen de richtlijnen van experts moet volgen. -

Die houden we erin.

En ook van mij mag men strenger zijn. Maar ik ben niet de baas. Jammer voor jullie. smiling smiley

Mijns inziens is er geen verder debat met jou nodig. Je bent van goede wil, je bent redelijk en je bent pragmatisch.

smiling smiley
Eindhovuh 11 maart 2020 18:44
valse trage 11 maart 2020 18:54
Ok, we komen wel nader tot mekaar. Je hebt toch zeker gelijk dat je kritiek mag hebben. Maar je kritiek is voor mij niks anders dan wijsheid (van een leek) achteraf en daarom gratuit. Je zou (volgens mijn beroep op autoriteit smiling smiley), wel recht van spreken hebben als je (als expert zijnde) van tevoren gewaarschuwd had voor het feit dat het virus ook zonder symptomen overdraagbaar is, en je pleidooi voor strengere veiligheidsmaatregelen door een panel van andere experts in de wind geslagen/overruled is. En inderdaad, of de Nederlandse aanpak wel of niet de juiste is over de lange termijn moet nog blijken. Je hebt gelijk, zelfs de expert weten het niet zeker, wie zijn wie om het beter te weten?

Half Nederland zegt: het land moet op slot, de andere helft: we moeten vooral niet te moeilijk doen en de economie schade toe brengen. Achteraf zal een van deze standpunten de juiste blijken te zijn geweest. Dan zal de ene helft van Nederland zeggen: zie je wel! Heb ik altijd al gezegd! (En in de veel gevallen is dat: op basis van de krantenartikelen en websites die ik lees en die mijn vooringenomen onderbuikgevoel bevestigen).

Wat mij het meeste stoort is dat een (mogelijk) verkeerde beslissing van overheidsinstellingen als het RIVM, door populistische partijen altijd in een politieke context getrokken zal worden. Falende overheid! Falende overheid! DE overheid, de Deus Ex Machina waar je "onze belastingcenten" inwerpt en er een onfeilbare redder in nood wordt geacht uit te rollen. Het zijn ook maar allemaal gewoon mensen. Nu nog houden de bloedhonden zich akelig koest (omdat ze zelf ook nog geen idee hebben welke beslissing achteraf de juiste blijkt te zijn), maar straks zullen ze losbarsten...
valse trage 11 maart 2020 19:03
Geen idee, ik weet het ook niet..
Horsie is back 11 maart 2020 19:09
Frederik D. Schreef:
-------------------------------------------------------
> En vier associaties verder, the Girl of the North Country.
> s ong

Maar afgezet, Frederik D. Why does Bob Dylan sound like Kermit. grinning smiley

Disclaimer: Dignity never been photographed.
Inigo 11 maart 2020 19:39
Eens wat betreft de laatste twee alinea's. Wat eerste alinea betreft: ik denk dat een deel van mijn irritatie komt uit de zekerheid waarmee RIVM bepaalde feiten correspondeert. Die zekerheid kunnen ze wetenschappelijk niet hebben is mijn argument. Een verklaring hiervoor is natuurlijk dat RIVM eenduidig wilt zijn, geen verwarring en paniek wil veroorzaken, maar deze communicatie keuze is dus mijns inziens een politieke keuze. Het vreemde is eigenlijk dat een instantie als het RIVM deze *politieke* verantwoordelijk krijgt en neemt. Het zou beter zijn als duidelijk zou zijn dat een minister deze keuze zo neemt. Zo laat je RIVM de vrijheid om dichter bij de echte harde feiten te blijven en bescherm je dat instituut ook voor politieke aanvallen van populisten achteraf.

Hopen op het beste, en niet te veel koers afgelastingen smiling smiley1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 11/03/2020 19:40 door Inigo.
Eindhovuh 11 maart 2020 19:50
De meesten hier hebben nooit als prof wedstrijden gereden of in de ploegleidersauto beslissingen moeten nemen.
En toch hebben wij een levendig prikbord.

Al deel ik de ergernis over dom populistisch geroep over een falende overheid hoor(links en rechts).
valse trage 11 maart 2020 20:53
Klopt weer. Misschien moet het RIVM inderdaad eerlijker communiceren dat zo'n virus-rampenplan in geen enkel geval wetenschappelijk dicht te timmeren is en eigenlijk niet meer is dan een grote gok (op basis van een door experts gefilterde shitload aan wetenschappelijk onderbouwde argumenten). En het niet laten overkomen of Vadertje Staat het wel allemaal weet, want dan geef je populisten juist munitie om mee te schieten. Een minister verantwoordelijk maken... hmm, ja, maar dat kan ook diens politieke partij schade berokkenen.

NB: ik heb zelf in een ver verleden virologie gestudeerd. Helaas het meeste weer vergeten en te lui / te weinig interesse om me er weer in te verdiepen. Zelfs op het hoogtepunt van mijn kennis was ik nog maar een slappe pannenkoek in vergelijking tot de mensen die nu adviseren / beslissingen nemen. Bovendien zat ik toen al meer op het pas opgestarte wielerforum dan dat ik aandacht besteedde aan mijn proeven. Daar gaan de door jullie in mij geïnvesteerde belastingcenten! smiling smiley
valse trage 11 maart 2020 20:54
Inderdaad, leve de koers en het prikbord! Hier kan een man schade- en schaamteloos populistisch zijn en zijn onderbuik de vrije loop laten!
Frederik D. 11 maart 2020 23:10
Zodat jongens hun neus dicht kunnen knijpen en aldus Dylan kunnen imiteren. smiling smiley
Frederik D. 11 maart 2020 23:18
In elk geval heb je geleerd dat virologie een echte en een moeilijke wetenschap is en niet voor iedereen is weggelegd. smiling smiley

Inzake de kwestie van al of niet vaccineren wordt gezegd dat het RIVM niet zo goed communiceert. Te academisch, te weinig Libelle-stijl. Misschien moet men iemand als jou inschakelen voor de communicatie. Want iemand als jij weet dat virologie toch een moeilijke kwestie is en niet op academische wijze aan leken uitgelegd kan worden. smiling smiley

De wiskundeleraar op mijn middelbare school zei: de beste wiskundeleraren zijn wellicht wiskundigen die zelf moeite hebben gehad met wiskunde.
Horsie is back 11 maart 2020 23:33
@Frederik D.

Horsie is bezig zijn werkkamer te reorganiseren en wat treft ie aan: WARNING: We are not ready for the next Pandemic, gedateerd May 15, 2017.

En wat staat er nog meer: Science knows how to fight an outbreak - but policy still gets in the way.


Disclaimer: Cover van TIME. Het wordt nu toch Wir schaffen das, teil 2.
valse trage 11 maart 2020 23:53
Bedankt voor de tip, maar ik ga er niet aan beginnen want ik heb er geen vertrouwen in.
De doelgroep spuit evengoed liever zijn eigen onderbuik, blijft evengoed liever achter valse profeten aanlopen, dan
dat ze zouden luisteren naar welke goedbedoelde vertaalslag in Libelle-stijl dan ook.
merijntje mortirolo 12 maart 2020 07:50
-
In Italië is ex-renner Italo De Zan één van de slachtoffers van het Coronavirus. De Zan was prof van 1946-1952, bevriend met Coppi en Bartali en ploeggenoot van Giovanni Pinarello, die overigens ook in 1952 stopte met koersen en in dat jaar met de ontwikkeling van zijn mythische fietsenmerk begon.

Won een etappe in de Giro van 1948 (in het tuttobiciweb-artikel staat abusievelijk 1946) en won in 1947 Milano-Torino, naar alle waarschijnlijkheid de Oudste Klassieker ter wereld. (Voor het eerst gereden in 1876.)

De Zan werd 94 jaar. Ik kan zo snel niet vinden of hij al ziek was, maar dat lijkt me redelijk aannemelijk.[www.tuttobiciweb.it]-
[x-sport.news]
merijntje mortirolo 12 maart 2020 07:54
-
Oh en Tom Hanks en zijn vrouw schijnen ook besmet te zijn, lees ik op repubblica.it. Maar dit uiteraard geheel terzijde.
Clavan 12 maart 2020 08:41
Tom Hanks was toch al besmet toe hij advocaat was ergens in '93 of '94?
Clavan 12 maart 2020 08:48
Vooralsnog heb ik vertrouwen in het RIVM en in de wetenschap in het bijzonder. Je ziet wat ervan komt wanneer je het RIVM wantrouwt en roeptoeterend je gelijk probeert te halen door gegevens door een civiel ingenieurs te laten invullen i.p.v. een ter zake deskundige ( Stikstof discussie).
Wat ik wel vreemd vind is dat er in dit kleine landje geen eenduidig beleid is. Mijn broer bijvoorbeeld mag sinds vandaag niet meer naar kantoor (Rotterdam) komen zonder dat er in dat bedrijf sprake is van besmettingen. Terwijl ik in Amsterdam nog vrij sta om te gaan waar ik wil.
merijntje mortirolo 12 maart 2020 09:02
-
In de tijd dat dr Clavan elke zondag nog op tv was...
ton duk 12 maart 2020 12:06
Nee, ze lijkt wel Oost-Indisch doof voor elke (tegen)argument...
gr
Frederik D. 12 maart 2020 12:26
Mijns inziens is er per provincie/regio een beleid. De regio Rotterdam ligt dichter bij Noord-Brabant dan Amsterdam bij Noord-Brabant ligt. En Noord-Brabant is een brandhaard.
Frederik D. 12 maart 2020 12:31
valse trage 12 maart 2020 13:19
Ook wielerhelden zijn niet bestand tegen dit nano-machientje... R.I.P.
valse trage 12 maart 2020 13:20
On the Streets of Philadelphiaa...ha-a-haaa…
Sub Culture 12 maart 2020 13:57
De draconische maatregelen rond het coronavirus grijpen nu ook in op het sportwezen in België.

De laatste speeldag van de Jupiler Pro League wordt achter gesloten deuren afgewerkt. Ook over de Vlaamse voorjaarsklassiekers is topoverleg aan de gang. Er komt mogelijk vandaag nog nieuws.
Geen grotere sportevenementen in ons land dan de play-offs in het voetbal en de voorjaarsklassiekers in het wielrennen. Organisaties beslissen wereldwijd om massamanifestaties af te gelasten, uit te stellen of zonder publiek te laten doorgaan. De Pro League nam vanochtend al de maatregel om de slotspeeldag van de Jupiler Pro League en de finalewedstrijd in 1B achter gesloten deuren te laten plaatsvinden.

In het wielrennen zorgt het coronavirus al langer voor onrust. De eerste problemen kwamen er met de afgelasting van de UAE Tour eind februari. Twee weken later zijn ondertussen ook de Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo uitgesteld door de precaire situatie in Italië. Parijs-Nice gaat wel door, maar het is de vraag of de wedstrijd effectief in Nice zal aankomen.
De vraag rijst dan ook wat er met de Vlaamse voorjaarswedstrijden gaat gebeuren. Zeker nu de bekerfinale in het voetbal is uitgesteld en ook andere massa-evenementen niet plaatsvinden in ons land. Flanders Classics liet de voorbije weken verstaan de zaak in samenwerking met FOD Volksgezondheid sterk op te volgen. Een noodplan was er nog niet, net omdat de situatie van dag tot dag verandert.
Die situatie ziet er vandaag allesbehalve rooskleurig uit. Er is dan ook topoverleg aan de gang om te zien of - en hoe - de Vlaamse klassiekers kunnen doorgaan. De eerstvolgende koersen op onze bodem zijn Nokere Koerse (18 maart) en de Bredene Koksijde Classic (20 maart). Daarna staan onder meer de Driedaags Brugge-De Panne (25 maart), de E3 BinckBank Classic (27 maart), Gent-Wevelgem (29 maart), Dwars door Vlaanderen (1 april) en de Ronde van Vlaanderen (5 april) op het programma.

Al de wedstrijden tussen de Driedaagse Brugge-De Panne en de Ronde van Vlaanderen maken deel uit van de WorldTour en met uitzondering van de E3 BinckBank Classic zijn al die koersen ook in handen van Flanders Classics. De organisatie wenste nog niet te reageren op mogelijk nieuws rond verdere maatregelen of een mogelijke afgelasting van de wedstrijden.
In het licht van de huidige gebeurtenissen is het sterk de vraag of de voorjaarskoersen kunnen doorgaan. Zo zou ook de Ronde van Catalonië (23-29 maart) in Spanje onder stevige druk staan. In elk geval mogen we vandaag of morgen nog officieel nieuws verwachten over onze voorjaarswedstrijden. De overheidsinstanties zouden op dit moment overleggen welke kant het met een massa-evenementen als de Ronde van Vlaanderen uit moet.

Wordt dus vervolgd.


Volgens mij gaan ze alles afgelasten... ik probeer mij er nu al mentaal over te zetten.
Frederik D. 12 maart 2020 14:24
Om drie uur geeft premier Rutte een persconferentie. Waarschijnlijk kondigt hij extra maatregelen af. Net zoals in België maar zie hiervoor het bericht van Sub Culture, hier net boven.
Clavan 12 maart 2020 14:37
België schrapt alle koersen tot 31 maart: geen E3 en Gent-Wevelgem
El Chaba 12 maart 2020 14:42
Dat is verstandig, want zojuist gebeurd.
Inigo 12 maart 2020 15:18
Dank voor deze discussie, ik heb er van geleerd.
Vlaflip76 12 maart 2020 17:22
Andere renners starten ook niet in Catalonië. Zojuist afgelast
opoeepo 12 maart 2020 17:41
Dat seizoen van MvdP wil maar niet op gang komen.
Frederik D. 12 maart 2020 19:14
Volgens Rutte kunnen we gewoon boodschappen blijven doen. Nou, dat is toch een soort geruststelling. Mijn bron hiervoor is nu.nl. En ik ga ervan uit dat Rutte zich baseert op deskundige adviseurs.
valse trage 12 maart 2020 21:12
Jij evenzeer bedankt voor deze discussie, senor Cuesta smileys with beer
opoeepo 13 maart 2020 13:00
De situatie in Italië zal snel verbeteren. Een Chinees corona-team is aldaar
gearriveerd om hulp en ondersteuning te bieden.
El Chaba 13 maart 2020 13:03
Ook Max Richeze, de lead out van Fernando Gaviria, heeft het Coronavirus: [www.wielerflits.nl]
Frederik D. 13 maart 2020 14:00
Gaarne een serieuze bron voor dit soort berichten.
Luijt 13 maart 2020 14:27
Ja, dat is waar, dat kan ik ook gewoon zingen.
Inigo 13 maart 2020 21:02
valse trage 14 maart 2020 11:53
Hup onze jongens en meiden in de ziekenhuizen!
valse trage 14 maart 2020 12:34
Hier even een update van onze jongens en meiden in de laboratoria:

nos.nl


Samenvatting (zonder het artikel te hebben gelezen): Prof. dr. meneer Grosveld had in de ijskast nog wat antilichamen (zie uitleg hieronder) rondslingeren die hij eerder in het lab had getest op andere coronavirussen (SARS, MERS, …). Hij is zo slim geweest dat hij humane antilichamen kan opkweken in muizen (dat is echt vet!) en hij heeft hiermee, naast zijn werk op de uni zijn eigen bedrijfje (nou ja, bedrijfje) opgericht met vestigingen wereldwijd, waarover hij ook nog eens keurig belasting betaald! Het zijn dus ook ZIJN belastingcenten he! Anyway, toen de pleuris losbarstte en de rode telefoon van het WHO afging, dacht hij, hee laat ik dat setje antilichamen nog eens testen op het nieuwe coronavirus. En wat blijkt: er zit er een tussen die het nieuwe SARS-CoV-2 (door niet wetenschappelijke pannenkoeken ook wel COVID-19 of nog wel anders genoemd) herkent. Handig! Je kunt hier op zijn minst een mooie nieuwe klinische test mee opzetten die het nieuwe coronavirus herkent. Geen idee hoe lang dit gaat duren, maar hier ligt een enorme kans voor het medische bedrijfsleven. Of Vadertje Staat neemt de boel over. Er zal ongetwijfeld (en terecht) over geld gebakkeleid worden, maar ik verwacht dat ze hier als verstandige en maatschappij-betrokken mensen wel uitkomen. Op zijn meest kan het ook dienen als een medicijn, maar dan moeten er eerst nog een hoop dierproeven gedaan worden. Ook hier zal er over geld gebakkeleid gaan worden. Het is echter géén vaccin, want dat is meestal een verzwakte vorm van het virus zelf.

wetenschappelijk artikel (soon published in Nature)

Antilichamen zijn grote, complexe moleculen die door onze immuuncellen (en die van andere hogere dieren) worden gemaakt en die zich hechten aan het oppervlak van lichaamsvreemde entiteiten. Nee niet DIE lichaamsvreemde entiteiten! Door zich aan het oppervlak van de lichaamsvreemde entiteit (virus, bacterie, schimmel, ...) te hechten: a) zorgt het antilichaam dat het virus de cel niet meer kan binnendringen (ga van me af, je zit in de weg!) b) wordt de schobbejak door andere onderdelen van het immuunsysteem gecoverd onder de shitspray omdat ze het uitstekend staartje van het verankerde antilichaam herkennen. Weer andere immuuncellen vinden die shitspray lekker en ruimen de met pek en veren besmeurde schobbejak op. Anyway, we maken continu een shitload aan random variatie van deze antilichamen aan, en de goeie, die ons lichaam een keer nodig heeft gehad om een infectieziekte (virus, bacterie, schimmel) te overwinnen wordt als het ware bewaard (immuniteit).


Valse trage is niet aansprakelijk, doch staat wel open voor commentaar, voor de ongetwijfeld grove fouten in dit verhaal. Maar voor de leek is het 'waar genoeg'. Als je meer wilt weten, begin dan maar op Wikipedia. Dat is wel een goede bron hoor, geloof me nou maar.
Horsie is back 14 maart 2020 14:13
@Valse trage

Er wordt al weet niet hoe lang door deskundigen gesproken over de onvermijdelijke komst van een pandemie, niet of het komt dus, maar wanneer.
De globale bescherming zal er echt komen.

Volgens de WHO is Italië nu echt de brandhaard van de coronacrisis.
Bevestigd (tipje van de ijsberg, zeker daar) 15.113 gevallen (2651 nieuw); 1016 doden (189 nieuw), al klinkt dat nieuw hier wel een beetje raar natuurlijk).
Ook het naburige land Spanje wordt flink getroffen. Dan volgt Iran.

Dan Hubei: 5 nieuwe besmettingen (1 verdacht) en 6 (nieuwe doden). Laat de cijfers op je inwerken, dan valt je iets bizars op.
Horsie is back 14 maart 2020 15:03
Er is ook iets afgelast of uitgesteld, waarover Horsie anders ongetwijfeld zou hebben gerapporteerd. Soit.
Intussen kwam Horsie op het spoor van JensBaba. Daar knap je van af maar tegelijkertijd ook van op. De superpositie.
valse trage 14 maart 2020 16:30
Hmm, ja. Volgens deze cijfers in China dus nauwelijks nieuwe besmettingen. Ze schijnen het dus helemaal onder controle te hebben. Ook nauwelijks nog doden. Die 6 doden zijn de uitloper van de grote hoeveelheid besmettingen? Wat valt je op Horsie?
Inigo 14 maart 2020 16:34
Een andere insteek: China heeft mensen een maand opgesloten in hun huizen en krijgt zelfs nu nog ene handvol gevallen per dag erbij.
Succes de komende tijd mensen
Horsie is back 14 maart 2020 18:21
valse trage Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hmm, ja. Volgens deze cijfers in China dus nauwelijks nieuwe besmettingen. Ze schijnen het dus helemaal onder controle te hebben. Ook nauwelijks nog doden. Die 6 doden zijn de uitloper van de grote hoeveelheid besmettingen? Wat valt je op Horsie?

5+1=6, maar is dat ene verdachte geval dan Lazarus. grinning smiley

Een onmogelijke grap natuurlijk, net als reclimb that bridge after it's gone.

Kom net terug van training en moet nog eten. Merk wel, elke keer als de PC weer aanstaat, de toestand weer ernstiger is geworden.

Maar ook meer dan ooit wordt duidelijk, dat de moderne mens veel meer moeite heeft met controle verlies dan die van pakweg 500 jaar geleden.
De moderne mens geeft zich niet meer zo gemakkelijk over.
valse trage 14 maart 2020 21:10
grinning smiley Lazalus. 500 jaar geleden kon je overvallen worden door struikrovers op je dagelijkse trainingsrondje en gooide men de doden van de plaag in een kuil naast het dorp. Kruis en wijwater erover en bidden voor het zielenheil der overledenen.
valse trage 14 maart 2020 21:11
Inderdaad... wat gebeurt er als de strenge maatregelen worden versoepeld? Het kan zomaar opnieuw losbarstten zonder groepsimmuniteit/medicijn/vaccin.
Eddy Veen 15 maart 2020 17:20
Ik denk maar zo dat het lamleggen van de maatschappij meer effect heeft op de de gemiddelde levensduur door het verminderde aantal verkeersslachtoffers dan het verminderde aantal coronadoden. Dan reken ik even mee dat de levensverwachting van de laatste groep bij voorbaat al veel kleiner zou zijn.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/03/2020 17:21 door Eddy Veen.
MarkV 15 maart 2020 18:37
Wat voor effect heeft het lamleggen van de maatschappij op de gemiddelde levensduur door tienduizenden zo niet honderdduizenden verdwenen banen en ongekende toename van de armoede inclusief bijbehorende psychologische problemen.
En dat treft dan vooral mensen die in een normale situatie nog tientallen jaren gezond en wel zouden zijn, terwijl corona vooral zieke ouderen treft die anders waarschijnlijk sowieso wel waren overleden binnen relatief korte tijd.


En dan heb ik het nog niet eens over effecten op de gezondheid als men massaal minder gaat bewegen en ongezonder (want langhoudbare producten) gaat eten.
En dan zijn er nog neveneffecten zoals kinderen die verstoken blijven van onderwijs, mensen die behoefte hebben aan zorg maar nu als "niet dringend" worden bestempeld waardoor hun problemen in de tussentijd zullen uitgroeien naar "wel dringende" problemen etc etc.
Er gaat een ongekende crisis ontstaan die nog jaren zo niet decennia door zal werken.4 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/03/2020 18:41 door MarkV.
Eddy Veen 15 maart 2020 20:08
Daar ben ik ook bang voor.
El Chaba 16 maart 2020 13:07
Volgens de heer punt is het allemaal massahysterie. Overigens opvallend weinig meer vernomen van hem.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/03/2020 13:08 door El Chaba.
Inigo 16 maart 2020 17:42
Eens. Maar dit is al lang niet meer te vermijden. Minder streng ingrijpen betekent ziekenhuizen die letterlijk omvallen. Denk je dat de publieke onrust die daarop volgt geen crisis zou veroorzaken?
We zijn het bovendien ethisch verplicht aan de artsen en verpleegkundigen die aan het front staan en vermoedelijk hun familie weinig zal zien de komende tijd..
valse trage 17 maart 2020 10:29
Horsie is back 17 maart 2020 13:22
valse trage Schreef:
-------------------------------------------------------
> Voor degenen die vertrouwen hebben in de
> mainstream media:
>
> [url=https://nos.nl/artikel/2327356-amerikaanse-en
> -duitse-farmaceut-slaan-handen-ineen-voor-producti
> e-vaccin.html]Trump's Murricans are gonna get
> their hands on the vaccin, the vaccin against the
> Chinese virus must and will be Murrican![/url]

U kennelijk niet. Het beste kun je luisteren naar hen, waarvan je weet dat zij het in elk geval zeker niet weten. Zoals JensBaba.

Italië stond in 2015 qua leeftijdsopbouw na Japan op de tweede plaats van de wereld. 3 op de 10 dus 60 plussers. Nu zijn er 90% van de besmette gevallen van boven de 70 jaar helaas gestorven. In Zuid-Korea is dit percentage slechts 20%. Daar staat een heel andere leeftijdsopbouw tegenover.

Intussen is de Chinese economie in het eerste kwartaal van dit jaar met 9 % gekrompen.
Daar staat tegenover, dat de Co2 uitstoot aldaar met 25% is afgenomen en het veel vaker buiten beter toeven is dan gewoonlijk, tenminste als je dat mag.

Kortom, in de sfeer van complottheoriëen, moeten we toch gaan denken aan de planeet zelf, die wat meer lucht wil hebben en hoe doe je dat?

Disclaimer: Horsie heeft nu ook behoefte aan meer lucht en gaat naar buiten.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/03/2020 14:29 door Horsie is back.
valse trage 17 maart 2020 15:13
Ik heb wel vertrouwen in de mainstream media hoor, bedoelde het sarcastisch. Al moet je natuurlijk nergens op blindstaren/blindvaren.

Wát??? 90% van de geregistreerd besmette 70-plussers in Italië is gestorven? Dat is schrikbarend hoog. Waar heb je die cijfers vandaan?
MarkV 17 maart 2020 16:07
Ik heb de cijfers niet gelezen, maar door de overbelasting van het zorgstelsel moeten veel keuzes gemaakt worden over wie wel of niet behandeld wordt en als dat betekent dat alle bedden bezet worden door mensen onder de 70 dan kan dat percentage van 90% onder 70 plussers best kloppen.
Horsie is back 17 maart 2020 17:31
valse trage Schreef:
-------------------------------------------------------

> Wát??? 90% van de geregistreerd besmette 70-plussers in Italië is gestorven? Dat is schrikbarend hoog. Waar heb je die cijfers vandaan?

Van CNN. Linker rijtje een opiniërend artikel over verschillen Italië met Zuid-Korea.
Wat @MarkV stelt klopt natuurlijk ook.
Horsie is back 20 maart 2020 13:02
worldometers.info/coronavirus heeft enorme hoeveelheden actuele informatie. De WHO heeft zelf uiteraard een andere insteek dan zulke statistiekfreaks.
Hoe dan ook: de aantallen blijven nog heel sterk stijgen. De eerste 100.000 geregistreerde besmettingen in 3 maanden, maar de volgende 100.000 (vooral buiten China natuurlijk) in slechts 12 dagen. Daarom kan de zogenaamde Mortality Rate bijgesteld worden. De 0.1% voor de influenza zal onbereikbaar blijven, maar hopelijk dik onder de 1% zou mogelijk moeten zijn, maar uiteindelijk zal elk individueel brein geneigd zijn te zeggen: "Je kunt me wat".
Meanwhile heeft Summit, 1.000.000 keer zo snel al de laptops hiero in gebruik, 77 chemische stoffen geïdentificeerd, die mogelijk een rol kunnen gaan spelen voor een snel vaccin. Je zou terug gaan verlangen naar 1939, toen Orson Welles de Murricans in paniek bracht met zijn radio uitzending "The Marsians are coming".
Maar wacht effe: na 1939 komt toch 1940? Terwijl de bats de schuld krijgen van dit virus, hoort Horsie ook, dat de extra stress van die beestjes bovenop de metabolische stress (verhoging lichaamstemperatuur), doordat hun habitat steeds meer wordt ingedamd, de overdacht dier-mens gemakkelijker heeft gemaakt.

Terwijl de wereld intensiever dan tevoren bezig was met Global Warming, sloop Corona, ongemerkt achter ieder's rug om naar binnen.
Inigo 23 maart 2020 12:31
Intussen 11 dagen verder, en nu zijn er ook experts die wijzen op verkeerde aanname van asymptomatische transmissie

[www.groene.nl]
El Chaba 24 maart 2020 21:18
Punt heeft alvast een medestander die bekend staat om zijn buitengewoon hoge intelligentie: [www.nu.nl]
merijntje mortirolo 25 maart 2020 08:38
Horsie is back 25 maart 2020 21:49
Inigo Schreef:
-------------------------------------------------------
> Intussen 11 dagen verder, en nu zijn er ook
> experts die wijzen op verkeerde aanname van
> asymptomatische transmissie
>
> [www.groene.nl]
> es-laten-landelijk-beleid-los-en-testen-massaal-zo
> rgmedewerkers

Ze weten toch ook niet mathematisch door wie en wanneer de transmissie exact zal plaatsvinden. Als de ziekte ontstaat doordat het virus het lichaam binnendringt, zal het toch ook van belang zijn hoeveel virusdeeltjes dat zijn. Zijn dat er 5 of zijn dat er 100. Is er sprake van één besmetting of ben je op het carnaval als jij de tijd telkens zou stilzetten 10 tot 100 keer besmet. Wat uitzonderlijk belangrijk is hoeveel besmettingen één persoon kan veroorzaken. Nu is deze Ro waarde kennelijk al teruggebracht tot 1. Op internet circuleert een soort blog van een viroloog, Dr. John Campbell (denk al gepensioneerd), die heel gepassioneerd en omslachtig in Jip en Janneke Taal dit allemaal uitlegt. Een hele zit maar beter dan BabbelJens.

In de medische wereld circuleert al een tijd de verwachting, dat de grootste medische epidemie in de nabije toekomst dat van chronisch hartfalen zal zijn. Dit virus is echter een acuut ernstig hartfalen voor mensen van boven de 60.

Zag net iets over wat ik me al langer afvroeg. Mate van besmettelijkheid. Ging er vanuit dat besmetting van gezicht tot gezicht op korte afstand (bijvoorbeeld 1 meter) al zou (kunnen) plaatsvinden bij eenmaligheid. Maar de WHO geeft in haar definitie voor contact aan, dat dit contact 15 minuten moet duren. Het is kennelijk dus niet zo, dat zoals op NGC zo vaak wordt gedemonstreerd, dat één straal gif van een slang de prooi verlamt en uitschakelt. Uiteraard is dit geen pleidooi om de 1,5 meter afstand bewaren maar aan de laars te lappen. Gezinnen zijn daarom allesbehalve een veilige haven als er iemand nog (onwetend) besmet is.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25/03/2020 23:05 door Horsie is back.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen