Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

'Een doel hebben we nu even niet'

Gepost door Sub Culture 
Sub Culture 25 maart 2020 09:03
Alle planningen die wielerploeg Jumbo-Visma voor dit seizoen had gemaakt, kunnen dankzij de coronacrisis de prullenbak in. De gele brigade was dit jaar (top)favoriet voor de eindzege in de Tour de France.

"Voorlopig trainen meeste renners enkel op rollen"
Met de sterkste ploeg ooit zou het Nederlandse team komende zomer een gooi doen naar de eindzege in de Tour de France. Maar voorlopig werken Tom Dumoulin, Primoz Roglic en Steven Kruijswijk slechts aan onderhoud van de conditie. Binnen of buiten, naargelang het land waar ze verblijven.

"Een doel hebben we nu even niet", zegt Merijn Zeeman. "We zullen, als alles weer op gang komt, opnieuw naar de tekentafel moeten." 6 tot 8 weken vergt volgens Zeeman een gedegen voorbereiding op de Tour. Daar horen bijvoorbeeld trainingsstages bij. "Voorlopig trainen de meeste renners van ons alleen op de rollen."

Nog voor het seizoen goed en wel op gang kwam, besloot Jumbo-Visma deelname aan wedstrijden als Parijs-Nice en Milaan-Sanremo te schrappen. "We zijn een ploeg die maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. Als wij denken dat de gezondheid van renners en staf, maar eigenlijk van de hele samenleving in gevaar is, vinden wij dat er niet gekoerst moet worden."

Eenzelfde besluit over deelname aan de Tour denkt Zeeman niet te hoeven nemen. "Ik ga er vooralsnog van uit dat de UCI en de ASO (organisator van Parijs-Nice, maar ook van de Tour) hebben geleerd van de fout om Parijs-Nice door te laten gaan."

We beseffen dat de kans heel klein is dat de Tour doorgaat. Ook al omdat er dan eigenlijk geen sprake kan zijn van een eerlijke competitie.

"Het is jammer, zeker omdat we als ploeg grote plannen hadden"
Zeeman - en zeker de renners - wachten op een doel aan de horizon. "Nu is trainen, voor zover dat kan, onderhoud en wellicht ook afleiding. We beseffen dat de kans heel klein is dat de Tour doorgaat. Ook al omdat er dan eigenlijk geen sprake kan zijn van een eerlijke competitie." Maar wat nu als de Tour wegvalt, maar later, in augustus, de Vuelta wel doorgaat. Gaat het 'dreamteam' waarmee Jumbo-Visma naar de Tour wilde afreizen dan naar Spanje? Zeeman sluit het niet uit.

"Als er dan weer gefietst zou kunnen worden, gaan alle oude plannen de prullenbak in. Dan komt er wellicht ook een nieuwe wielerkalender." Bizarre tijden, vindt ook Zeeman die hoopt er nog iets positiefs aan over te houden.

"We starten nu ook zaken op als persoonlijkheidstesten, werken voort aan de ontwikkeling van de foodcoach-app, zodat we straks als de wereld weer begint te draaien kunnen zeggen dat we niet stil hebben gezeten. Het is jammer, zeker omdat we als ploeg grote plannen hadden. Maar we hebben nu te maken met een crisis van ongekende omvang. Er zijn belangrijkere zaken die de sport overstijgen."Voor een Tom Dumoulin is dit toch een ongelofelijke ramp, schijnbaar twee verloren seizoenen op een rij in de periode dat hij nu echt het beste in zijn carrière zou moeten zijn.
veluweracer 25 maart 2020 12:30
Tom is begonnen met zichzelf indekken tegen matige resultaten door rond te bazuinen dat hij geen held is. Ik vermoed dat we het beste van hem gezien hebben. De laatste 2 jaar kreeg ik zelfs de indruk dat het wielerwereldje Tom niet meer aanstond.
Horsie is back 25 maart 2020 13:16
Dacht even een doel te hebben door de meest recente Youtube video van JensBaba of is het BabbelJens af te kunnen kijken. De vorige keer lukte het me nog wel, pal voor het slapen gaan. Maar nu midden op de dag haak ik toch echt af. Een troost is altijd wel, dat je het beste kunt kijken naar degenen, waarvan je menselijkerwijs zeker weet, dat zij niet de wijsheid in pacht hebben.

Denk steeds aan Mr. Mont Ventoux (U weet wel die berg, die nu maar niet massaal beklommen kan worden, alhoewel met de Mt Everest was ook geen gezicht) in zijn VK column, refererend aan de raadselachtige manier wordt dagelijks het aantal doden wordt geteld, als was het een manier om het aantal tegendoelpunten te tellen in de wedstrijd Leven tegen Dood.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen