Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Wordt er nog gekoerst ?

Gepost door Cecchini 
Cecchini 26 mei 2020 20:10
Het virus lijkt in Europa enigszins op de terugtocht. Is er dan toch nog gerechtvaardigde hoop voor een leuk naseizoen ? Genoeg geluld over hagedissen. Daarom maar eens speculeren.

Tour de France werkt aan scenario’s met beperkte toegang voor publiek (wielerflits)

De Tour de France is bezig om scenario’s uit te schrijven waarbij er minder publiek aanwezig kan zijn rondom de wedstrijd. Dat heeft Roxana Maracineanu, de Franse minister van sport, verteld tegen RTL France. Dit vanwege de maatregelen tegen het coronavirus.

“Mijn grootste wens is dat er publiek aanwezig is bij Roland Garros en de Tour de France, omdat die wedstrijden zonder publiek niet denkbaar zijn”, aldus Maracineanu. “Maar de realiteit is dat we de organisaties momenteel aan verschillende scenario’s laten werken, waarbij minder publiek aanwezig kan zijn. […] Zonder vaccin is een terugkeer naar de normaliteit voor de sport onmogelijk.”

De kans is groot dat bij de andere Franse wedstrijden, die vanaf begin augustus al verreden gaan worden, geëxperimenteerd gaat worden met de beperkte toegang van toeschouwers. Denk hierbij aan het Critérium du Dauphiné, de Bretagne Classic en het EK wielrennen. Die laatste twee koersen staan vlak voor de Tour op het programma en worden waarschijnlijk allebei verreden in Plouay. Een scenario zoals in Parijs-Nice, waar toeschouwers bij de start- en finishlocaties volledig geweerd werden, hoopt men te vermijden.

En als voorpret hier wat gedachten over een goede voorbereiding

Tom Dumoulin vindt nog altijd dat een hoogtestage cruciaal is in aanloop naar de Tour de France. De kopman van Jumbo-Visma weet dat zijn ploeg bezig is met het plannen van een hoogtestage voor de Tour. Niet op het populaire eiland Tenerife, maar waarschijnlijk in de Alpen. Dat zegt Dumoulin in de nieuwste WielerFlits Update. “De ploeg is er druk mee bezig om te kijken of we dit najaar überhaupt gaan rijden en hoe we dat gaan voorbereiden. Ze zijn ook aan het zoeken naar opties om op hoogte te kunnen”, vertelt Dumoulin.

Een reis naar het Spaanse eiland Tenerife is niet nodig, ook al is dat vaak the place to be als het gaat om hoogtestages voor wielrenners. “Hoogstwaarschijnlijk gaan we naar de Alpen, als dat kan in juli. De Alpen vind ik sowieso veel leuker, maar dat kan niet in maart en april vanwege het weer. Voor het goede weer gaat iedereen naar Tenerife, dat heeft geen andere redenen. Dat we met de auto naar de Alpen kunnen is ook heel belangrijk. Vluchten gaan wij als ploeg proberen te vermijden waar dat kan. De auto heeft dus zeker de voorkeur als we op hoogtestage gaan”, aldus de Limburger.

‘Hoogtestage moet je gedaan hebben voor de Tour, anders kun je niet winnen’
Dumoulin gaat verder in op de noodzaak van een trainingskamp op hoogte. “Het klassement in de Tour wordt bepaald in de bergritten”, zegt hij. “Een beetje tijd is hier en daar te verdelen in de tijdritten en de andere etappes. Maar voornamelijk bergop, op klimmen van een uur of soms op grote hoogte. Ik ben van mening dat het niet mogelijk is om zonder hoogtestage goed te trainen. Je kan dicht in de buurt komen van een goede vorm, maar niet de topvorm om mee te draaien voor het podium in de Tour de France.”

“Dat heeft niet met hoogte zelf te maken, dat heeft te maken met dat je een aantal weken urenlang bergop traint”, gaat hij verder. “Dat effect is veel groter dan het beetje zuurstoftekort. Een uur lang hard rijden op het vlakke is niet hetzelfde als een uur lang een klim op rijden. Je gebruikt je spieren net iets anders. En op hoogtestage moet ik een week wennen aan anderhalf uur lang een klim op rijden. Dat is altijd aanpassen. Dat moet je gedaan hebben voor de Tour de France begint, anders kun je niet winnen.”
Horsie is back 26 mei 2020 22:11
Cecchini stelt een vraag, die dus toch maar beantwoord moet gaan worden. Horsie is optimistisch, zag hij net immers niet de afloop van een Kentucky Derby, alleen wel met turtles, oftewel de historische afstammelingen van Zeno? Ruwweg zijn er nog twee maanden voordat de eerste schermutselingen met "ons aller" wielrennen kunnen gaan plaatsvinden. Dat er geen TDF kan zijn, zoals we die voorheen zagen, zij het dan in hartje juli, is wel duidelijk. Er zullen aanpassingen noodzakelijk zijn.

Hoe verschrikkelijk de pandemie in sommige regionen nog altijd huishoudt en hoe vaak virologen ook zeggen, dat het virus niet meer weg zal gaan, de desastreuze uitwerking is in extreem hoge mate afhankelijk van menselijk gedrag. Atoomafval blijft vele eeuwen gevaarlijk en moet dus definitief opgeborgen worden of vernietigd. Dit virus kan alleen maar voortleven in de ander (mens of dier). Dus het virus sterft uiteindelijk uit door een gebrek aan verblijfplaatsen. De doden nemen het mee in hun graf en anderen herstellen helemaal of gedeeltelijk.

Dus het wachten is of Tom Dumoulin na zijn doorzichtige move (Cecchini) door uit de MPCC te stappen straks het aloude adagium van They never come back weer eens kan weerleggen. Zelfs de meest doorwrochte fan zingt nu wellicht toch wat vaker: "You talk too much".
veluweracer 26 mei 2020 23:55
Dat Tom grondig beargumenteerd waarom en hoe kan ik wel waarderen.
El Chaba 27 mei 2020 00:45
Een tijdje geleden, zei je daar nog iets totaal anders over. Voortschrijdend inzicht?
Clavan 27 mei 2020 12:38
In Qatar en de UAE rijden ze al jaren rond zonder publiek..
Eindhovuh 27 mei 2020 14:01
Ik zou nu best de tv aanzetten voor een koersje daar, Oman green mountain ofzo.
MarkV 27 mei 2020 15:34
Het is daar nu iets warmer dan in februari denk ik
veluweracer 27 mei 2020 19:33
El Chaba Schreef:
-------------------------------------------------------
> Een tijdje geleden, zei je daar nog iets totaal
> anders over. Voortschrijdend inzicht?

Dat betrof toen een periode waarin hij vooral berichten met een negatieve lading de wereld in stuurde. De mismoedigheid droop er vanaf. Maar hij klinkt al weer een stuk levenslustiger.
Eindhovuh 28 mei 2020 08:58
Ik dacht echt even dat je in de 3de persoon over jezelf praatte. spinning smiley sticking its tongue out
Eqquipo 28 mei 2020 13:47
Horsie is back 28 mei 2020 20:10
Als de TDF doorgaat gaan we bij INEOS toch drie musketiers aan de start zien. Bron: CW.
lodjan 29 mei 2020 06:56
Ja, in Vietnam:

In de HTV Cup in Vietnam gebeuren naar westerse normen vreemde dingen. Na de zesde zit was er eigenlijk een rustdag voorzien, maar de organisatie besloot ineens toch een criterium van vijftig kilometer te houden.

Bovendien besliste de wedstrijdjury na diezelfde zesde rit om liefst 55 renners zomaar uit het algemene klassement te zetten. De reden: ze waren niet binnen de vijfprocentstijdsgrens van de winnaar aangekomen. Al was dat niet zomaar, want het oponthoud kwam door een massale val op 57 kilometer van de streep. Het gevolg is wel dat nog maar 23 renners in aanmerking komen voor de eindzege.

Nguyen Tan Hoai won drie van de zes etappes en draagt de leiderstrui. Het criterium van maandag werd gewonnen door een renner die als sponsor ‘Dopagan’ op zijn borst draagt. Dat klinkt vreemd, maar da’s dan weer de merknaam van paracetemol. Trouwens: gisteren werd beslist om toch maar een rustdag te houden. Er resten in principe nu nog elf etappes en een rustdag. (hc)
De zwarte trui 29 mei 2020 13:38
laat maar



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/05/2020 13:38 door De zwarte trui.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen