Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Vindt ploeg van Van Avermaet nieuwe sponsor? ‘Rally’ wordt genoemd als opvolger van CCC

Gepost door Ulrich A. Boschwitz 
Ulrich A. Boschwitz 16 juni 2020 06:25
Quote

Vindt ploeg van Van Avermaet nieuwe sponsor? ‘Rally’ wordt genoemd als opvolger van CCC

MG/JDK 16 juni 2020 03u30


Gregorius laat zijn sympathieke lach zien.

CCC houdt er als sponsor mee op, maar teammanager Jim Ochowicz (68) geeft zich niet gewonnen. Als de ­geruchten kloppen, staat Ochowicz op het punt om een nieuwe sponsor aan boord te halen. Het zou gaan om het Amerikaanse Rally, een verzekeringsplatform.

Het is voorlopig niet meer dan een gerucht. Maar het verhaal van Rally vertoont gelijkenissen met CCC. Beide sponsors deden ervaring op in het ProContinentale ­circuit. CCC van 2014 tot 2018, Rally sinds 2016. En net als CCC zou nu ook Rally de opstap maken naar de WorldTour. Twee keer zal Jim Ochowicz dan de man zijn ­geweest die deze sponsors over de streep trekt.

Op de website van Rally prijkt ­Covid-19 helemaal ­bovenaan. Amerikanen die zich tegen het ­virus willen indekken, kunnen terecht bij het Amerikaanse ­onlineverzekeringsplatform. Sommige ondernemingen doen goede zaken in deze barre tijden. In de ­Verenigde Staten, waar ­gezondheidszorg is geprivatiseerd, lijkt dat ook voor Rally te gelden.

Budget van 20 miljoen euro
CCC houdt er op het einde van dit seizoen mee op. Jim Ochowicz heeft nog enkele maanden de tijd om een nieuwe sponsor te ­vinden. Greg Van Avermaet, ­olympisch kampioen en met voorsprong de belangrijkste ­renner in het team, zegt nog wat geduld te willen oefenen. Van Avermaet is er de man niet naar om ­zomaar van ploeg te wisselen.

Gesproken wordt over een budget van 20 miljoen euro. Dat zou ruim volstaan om het gat te ­vullen dat CCC op het einde van het seizoen achterlaat. CCC zou nooit meer dan 10 miljoen euro per jaar hebben geïnvesteerd in het team.

De vraag blijft dan wat Rally in het WorldTour-circuit te zoeken heeft. Op ProContinentaal niveau komen ze ruim aan hun trekken in de Verenigde Staten, waar wielrennen nog altijd hoog staat aangeschreven als ecologische en gezondheidsbevorderende sport. ­Wielrennen op WorldTour-­niveau is voor 70% een ­Europese aangelegenheid.



Van Avermaet en teammanager Jim Ochowicz in de Tour van 2018.

[www.hln.be]

Ik heb eigenlijk liever dat er geen nieuwe sponsor komt. In dat geval moet Gregorius uitzien naar een nieuwe ploeg en daar heb ik wel een idee over. Laat hem in dat geval gaan naar Jumbo waar Gregorius dan samen met de huidige en nu enige kopman Van Aert de kasseikoersen gaat rijden. Jumbo kan namelijk wel versterkingen gebruiken voor dergelijke koersen. Want nu is de situatie zo dat Van Aert de enige renner is bij Jumbo die de finales aankan. En dus moet hij in zijn eentje opboksen tegen teams die met meer mannen in de finale zitten zoals Quick-Step en Lotto Soudal. Dat is uiteraard geen ideale situatie voor Wout. Met een Gregorius erbij die altijd wil koersen en regelmatig met zijn krachten woekert heeft van Aert een uitstekende bliksemafleider waardoor zijn winstkansen aanzienlijk groter worden verwacht ik.
Wanny 16 juni 2020 08:32
Ik zou er als ploeg niet aan beginnen, tenzij voor een beperkt salaris. Is volgende voorjaar alweer 36 en op zijn retour. Die gaat het niet meer winnen van de jongere garde.
Bummetje 16 juni 2020 08:48
Denk het ook niet. Al heeft hij nog steeds een enorme sponsorwaarde (vooral in België natuurlijk) als hij sterk rijdt en 5e wordt. En dat zie ik hem nog wel een jaar of 2 doen. Er wordt toch altijd veel over hem gepraat, dus veel ploegen zullen dat wel interessant vinden.
Slimmerd 16 juni 2020 09:39
HAP...

Lotto-Soudal the finger smiley
Wanny 16 juni 2020 09:56
Misschien ook wel iets voor Wanty. Inderdaad in België een grote meneer. Lotto schijnt hem niet te willen en ik denk dat Patrick hem er ook niet bij gaat pakken.

Met Van Avermaet krijg je waarschijnlijk de nodige wildcards en je rijdt regelmatig vooraan mee.
Eindhovuh 16 juni 2020 10:51
Voor een belgische sponsor nog wel een investering waard voor een jaar of 2.
Internationaal zullen zijn echte topjaren wel achter hem liggen.
Altijd leuke aanvallende renner geweest, met uiteindelijk een goed palmares.
tvm 16 juni 2020 12:09
Ulrich A. Boschwitz Schreef:
-------------------------------------------------------

> Laat hem in dat geval gaan naar Jumbo waar
> Gregorius dan samen met de huidige en nu enige
> kopman Van Aert de kasseikoersen gaat rijden.
> Jumbo kan namelijk wel versterkingen gebruiken
> voor dergelijke koersen. Want nu is de situatie zo
> dat Van Aert de enige renner is bij Jumbo die de
> finales aankan. En dus moet hij in zijn eentje
> opboksen tegen teams die met meer mannen in de
> finale zitten zoals Quick-Step en Lotto Soudal.

Je hebt zowaar een glimlach op mijn mond weten te toveren.

Ik zou desondanks in het vervolg toch iets meer werken aan een verhaallijn met wat meer wendingen. Dit narratief blijft nogal recht-toe-recht-aan.
Bij iets meer spanningsopbouw zal je supportersschare groter worden, Ulrich. '

Laat mij dit illustreren met een voorbeeld die vermoedelijk aansluiting vindt bij jouw visie : de meeste Belgische renners beslisssen de koers bewust niet in het eerste uur. Uiteraard zouden ze dit naar eigen believen kunnen, maar omdat dit de supporters zou doen afhaken en het verdienmodel zal wegebben kiezen ze voor meer spanning, puur voor de vorm en de illusie van een strijd te creëren. Om zo toch het geld binnen te halen. Want voor het geld danst de beer, luidt een Vlaams gezegde.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/06/2020 12:13 door tvm.
Brieske 16 juni 2020 13:07
Zou echt vet grappig zijn als de ploeg geen nieuwe sponsor vindt en Greg dan bij Starbucks gaat werken ofzo of voor Essent de deuren af gaat om energie proberen te verkopen of iets dergelijks.

Groet
Ulrich A. Boschwitz 17 juni 2020 06:10
Quote

Israel Start-Up Nation voert verkennende gesprekken met Van Avermaet en Stuyven
JDK/MG 17 juni 2020 06u00


Jasper Stuyven en Greg Van Avermaet voeren verkennende gesprekken met Israël Start-Up Nation.

Israel Start-Up Nation voert verkennende gesprekken met Greg Van Avermaet (CCC) en met Jasper Stuyven (Trek-Segafredo). Israel trad dit jaar toe tot de WorldTour en wil haar ploeg versterken, zowel voor de klassiekers als voor de grote rondes. Voor de klassiekers rekent het team nu op de Duitser Nils Politt. Die werd vorig jaar tweede in Parijs-Roubaix. Politt kreeg een contractvoorstel van twee andere ploegen. De kans dat hij bij Israel blijft, wordt erg klein geacht.

En dus zoeken ze naar vervanging. Van Avermaet en Stuyven zijn einde contract. Bovendien verkeert de ploeg van Greg Van Avermaet in financiële moeilijkheden. “De ploeg moet dringend versterken”, klinkt het. “Teveel renners zijn niet op WorldTour niveau. We hebben ook aan Oliver Naesen gedacht, maar die heeft ondertussen bijgetekend.”

André Greipel verlengde zijn contract met Israel al voor twee jaar. De Canadees-Israëlische teameigenaar Sylvan Adam zou ook met Chris Froome onderhandelen. (MG/JDK)

[www.hln.be]
De zwarte trui 17 juni 2020 10:49
Klasbak Politt kunnen ze dus niet betalen, logisch dat ze dan naar goedkopere / mindere oplossingen moeten gaan kijken.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen