Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Stan Dewulf verlaat Lotto-Soudal voor AG2R, waar hij kopman Oliver Naesen moet bijstaan op de kasseien

Gepost door Ulrich A. Boschwitz 
Ulrich A. Boschwitz 25 juni 2020 13:46
Quote

Stan Dewulf verlaat Lotto-Soudal voor AG2R, waar hij kopman Oliver Naesen moet bijstaan op de kasseien


Powerhouse Stan Dewulf

Stan Dewulf rijdt volgend jaar voor AG2R-La Mondiale. De 22-jarige West-Vlaming maakte vorig jaar zijn profdebuut bij Lotto-Soudal en toonde enkele flitsen, maar kwam dit seizoen door een knieblessure nog niet in actie.

Dewulf geldt als een kasseispecialist en won Parijs-Roubaix voor beloften in 2018. Bij het Franse AG2R zal de student bio-ingenieur naast Stijn Vandenbergh en Lawrence Naesen een belangrijke rol krijgen rond kopman Oliver Naesen in de klassiekers.

Dewulf is de eerste renner van Lotto-Soudal die vertrekt, maar zeker niet de laatste. Omdat CEO John Lelangue geen contracten wil verlengen voor augustus, zullen veel renners met een aflopend contract eieren voor hun geld kiezen. Dat geldt ook voor het personeel. Ook de vaste kok Carol De Dobbelaere vertrekt bij de Belgische ploeg.


[www.nieuwsblad.be]

Een verstandige keus van AG2R om de Belgische kern uit te breiden met Stan. Stan won bij de beloften Parijs-Roubaix en is dus geen gewone. Wanneer Oliver niet goed genoeg meer is dan staat Stan zeker klaar om het kopmanschap over te nemen. Ook erg fijn overigens om opnieuw te merken dat de Belgische renners bij buitenlandse WT teams nog altijd zeer in trek zijn. Voor Nederlandse renners geldt dat toch minder als ik ga turven.
Prikdude 25 juni 2020 14:27
merijntje mortirolo 25 juni 2020 18:37
-
Grmmbl. Ik wist dat je heiligschennis ging plegen.

:hartje:
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen