Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Ronde van Polen eert Bjorg Lambrecht met minuut stilte en speciale Bjorg-prijs voor beste jongere

Gepost door Ulrich A. Boschwitz 
Ulrich A. Boschwitz 25 juni 2020 21:12
Quote

Ronde van Polen eert Bjorg Lambrecht met minuut stilte en speciale Bjorg-prijs voor beste jongere

Juni 25, 2020

Geen enkele renner zal ooit nog dossard 143 dragen in de Ronde van Polen, de behoorlijk hoog aangeschreven rittenkoers waar Bjorg Lambrecht vorig jaar het leven liet. Het onfortuinlijke klimtalent uit Knesselare krijgt in de Ronde van Polen een minuut stilte bij de start van de 1e rit en er wordt ook een jongerenklassement met een speciale prijs ingericht om hem te eren.



De Ronde van Polen 2020 start dit jaar in het sportstadion van Chorzów, in het zuiden van Polen. Dat gebeurt op 5 augustus, een symbolische datum. Vorig jaar kwam Bjorg Lambrecht in de 3e rit van Chorzów naar Zabrze fataal ten val, op 5 augustus 2019. De openingsrit zal worden voorafgegaan door een minuut stilte ter ere van Bjorg. Zonder twijfel wordt dat een indrukwekkende minuut die vooral in het kamp van zijn team Lotto Soudal zwaar zal binnenkomen.

“Bjorg zal voor altijd iemand van ons blijven”, zegt een emotionele wedstrijddirecteur Czeslaw Lang. “We zullen hem nooit vergeten. Een paar maanden geleden hadden we al unaniem beslist om nooit nog een renner het nummer 143 toe te kennen. Maar we willen de herinnering aan Bjorg op verschillende manieren in leven houden. Daarom zullen we de hele startceremonie van de Ronde van Polen 2020 rond Bjorg doen, inclusief een minuut stilte.”

Speciale prijs
Het jongerenklassement (tot 23 jaar) krijgt ook de naam van Bjorg Lambrecht. Ook zijn team Lotto Soudal zal Bjorg eren door met een sterke selectie naar Polen te trekken, inclusief Tim Wellens, die de Ronde van Polen in 2016 wist te winnen, sprinter John Degenkolb, Thomas De Gendt en thuisrijder en publiekslieveling Tomasz Marczynski.

“We willen hulde brengen aan Bjorg en danken hierbij ook de organisatoren voor hun enorme steun”, zegt Lotto Soudal CEO John Lelangue. “Ze waren er voor ons in de meeste ondraaglijke momenten. We zullen dat nooit vergeten, net als we Bjorg voor altijd in ons hart dragen. Op al onze wagens en in alle communicatie van het team wordt het nummer 143 betrokken. Ik ben heel blij dat na de laatste rit de winnaar van het jongerenklassement een speciale prijs zal krijgen die gelieerd is aan Bjorg. Het zal extreem symbolisch worden.”

Boek

Ter ere van Bjorg Lambrecht brengt WielerVerhaal in samenwerking met Willems Uitgevers, de ouders van Bjorg en zijn supportersclub ‘The Matchbox’ in het najaar van 2020 een herdenkingsboek uit over Bjorg Lambrecht. ‘Ik had een droom’ kan je hier al bestellen.


[wielerverhaal.com]

Een zeer terecht eerbetoon voor wijlen de sympathieke Bjorg. Ook fijn dat Lotto met een sterke selectie naar de ronde van Polen trekt. Met oud winnaar Tim Wellens daarbij kan dat team opnieuw een serieuze gooi doen naar eindwinst. Wanneer dat lukt dan zullen emoties niet onderdrukt kunnen worden.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen