Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Evenepoel verkent tijd- en bergrit Giro: “Parcours is zwaar, maar deze verkenning zal nuttig zijn in oktober”

Gepost door Ulrich A. Boschwitz 
Ulrich A. Boschwitz 13 juli 2020 15:26
Quote

Evenepoel verkent tijd- en bergrit Giro: “Parcours is zwaar, maar deze verkenning zal nuttig zijn in oktober”


Evenepoel tijdens de verkenning van de tijdrit.

Remco Evenepoel (20) rijdt dit najaar met de Giro d’Italia zijn allereerste grote ronde. De renner van Deceuninck-Quick.Step heeft van de ploegstage in Val di Fassa gebruik gemaakt om alvast twee ritten te verkennen.

Concreet gaat het om de etappes in het voorlaatste weekend van de Giro. De 14e rit is een tijdrit van meer dan 33 kilometer tussen Conegliano en Valdobbiadene. Die race tegen de klok zat ook in 2015 al in het parcours, maar was toen bijna dubbel zo lang. “We hebben de wegen en de gevaarlijke afdalingen van vijf jaar geleden verkend, omdat het factoren zijn die het lastig kunnen maken. Het was een nuttige test voor Remco. Hij kon het parcours eens bekijken en de belangrijkste hindernissen ontdekken”, aldus trainer Koen Pelgrim.

De 15e etappe eindigt met een aankomst boven op Piancavallo, een klim van 14,5 kilometer aan een gemiddeld stijgingspercentage van 7,8%. Evenepoel weet meteen wat hem te wachten staat in oktober. “Ik ga niet liegen, het parcours is zwaar, maar nu kennen we het beter en deze verkenning zal nuttig zijn in oktober. Zelfs met het slechte weer lagen de wegen er goed bij. Het was ook goed om weer op mijn tijdritfiets te zitten, aangezien ik dit seizoen nog maar twee tijdritten afgewerkt heb.” Ter info: hij won die allebei. De tijdrit in de Ronde van San Juan en die in de Ronde van de Algarve. De Ronde van Burgos wordt voor Evenepoel de eerste koers sinds de coronabreak.


[www.hln.be]

De guitige Remco bereidt de Giro dus serieus voor. En dat is normaal voor een wielrenner die voor het allerhoogste gaat in die ronde. De Giro van 2020 zou wel eens een groot Belgenfeest kunnen worden met ook nog Laurentius aan de start. Twee Belgen op het podium in Milaan? Dat is heel goed mogelijk en dat zou voor het eerst zijn sinds 1970 (Eddy en Martin) als dat lukt. Oef 1970 dat is zelfs nog langer geleden dan 1985 toen een Nederlander (Joop) voor het laatst wereldkampioen werd!
Aerts 13 juli 2020 18:13
Giro gaat toch niet door ivm 2e golf.
De zwarte trui 13 juli 2020 18:27
Je verhaal over Remco is prima te pruimen, inclusief je gebruikelijke gesnoef. Waarom maak je jezelf dan weer compleet belachelijk met je Laurentius gelul? Ouwe kettingrukker, foto van Laurentius erbij en elke volwassen vent op een brommer moet zich zorgen maken. Je kauwt toch wel goed op je ete, zodat het gelijkmatig in je bloed komp?

Veel vermogen hoeft dat kleine mannetje niet te trappen als je zo in elkaar gekropen op de fiets kan zitten. Goed, 3 weken en het hooggebergte jeweetwel #wegaanhetzien. Mij mag ie verbazen.
Andere Peter 13 juli 2020 18:40
Dragostea din tei

Zó zat ben ik Ulrichs langspeelplaat. Zeg dan gewoon: hoi allemaal, ik ben Socialist, ik ben 9 jaar en ik ben fan van Maxime Monfort. Sympathieker en het komt op hetzelfde neer.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/07/2020 18:45 door Andere Peter.
Andere Peter 13 juli 2020 18:44
Die komt toch pas als het weer slechter wordt? Dat duurt wel even in Italië.

Overigens denk ik dat we, mede door de inmiddels in West-Europa goed georganiseerde tests, moeten spreken van permanente latente aanwezigheid met hier en daar een locale uitbraak met locaole lockdown. Ik verwacht geen klassieke 2e golf meer in onze contreien. Daar gaat het te goed voor. Wel in ontwikkelingslanden als (op dit punt) de VS (Texas, Florida, Georgia en Arizona etc zitten nog in hun 1e golf).1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/07/2020 18:47 door Andere Peter.
Meneer 60% 14 juli 2020 15:06
Ik heb toch wel serieuze twijfels over de vraag of het voor de lange termijn goed is dat DQS Evenepoel naar een grote ronde meeneemt met het doel om hem te winnen. Het kan bijna alleen nog maar tegenvallen. Stel dat hij een Yates-in-2018-Giro rijdt, waarin hij ruim twee weken lang de beste is en er daarna doorheen zakt, dan zou het (onterecht) een teleurstelling zijn voor velen. Ik sluit zeker niet uit dat hij hem wint, want het is een speciale, en het deelnemersveld is wel eens sterker geweest, maar een grote ronde is wel iets anders dat wat hij gewend is. En wie krijgt hij als ploeggenoten mee voor de bergetappes?

Ik zou nog minimaal een jaartje de focus hebben gelegd op de rondjes van 1 week en de heuvelachtige klassiekers.
veluweracer 14 juli 2020 16:28
Ik ben juist blij dat ze hem niet brengen à la VdP. Die ze wilde beschermen tegen..... Ja, wat eigenlijk? Een etappewinst wellicht die te hoge verwachtingen zou wekken voor de toekomst? Een afgang die zijn waarde zou doen kelderen? Dit soort jongens moet je hun eigen plan laten trekken. Je mag al blij zijn dat je ze in je ploeg hebt en om dan ook nog te gaan bepalen waar de goudhaantjes voor jou wel en niet mogen rijden druist in tegen de koerslust van deze jongelingen. Hoewel MvdP ondertussen ook al oud aan het worden is en daarbij zijn palmares bij de elite op de weg mager te noemen is. En dat voor de 'beste wielrenner sinds Merkxcksx'.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/07/2020 16:29 door veluweracer.
Clavan 14 juli 2020 22:15
Remco is een Belg en dus per definitie onbetrouwbaar.
Erik S. 15 juli 2020 11:07
Wilde eigenlijk reageren met ‘moet hij zich niet eerst eens bewijzen in wat kortere rondjes’, maar voor de zekerheid PCS even gecheckt. Damn, dat jochie heeft al best een aantal prestaties neergezet.
De zwarte trui 15 juli 2020 12:26
RDV over R.EV “Remco Evenepoel, die nu overal wordt opgehemeld, is een goeie. Dat zie je zo. Als hij vooruit wil, dan wordt hij het best veldrijder”. Een advies dat je niet verwacht van Roger!
Eqquipo 15 juli 2020 19:48
Wat schrijf je nou eigenlijk?

"Dit soort jongens moet je hun eigen plan laten trekken", doelend op Evenepoel en dan met Mathieu aankomen als renner die volgzaam doet wat hem opgedragen wordt ofzo? Als er 1 renner nou zijn eigen plan uitstippelt, in welke discipline van het fietsen dan ook, die controle over zijn eigen carriere heeft genomen, dan is het Mathieu.
Ulrich A. Boschwitz 16 juli 2020 10:34
Om nog maar eens te onderstrepen hoe goed de Belg Remco is.

Quote

“Ik begrijp niet hoe dit mogelijk is”: twee jaar geleden reed Evenepoel op EK-wegrit na weergaloze solo van honderd kilometer tegenstand op tien minuten

GVS 15 juli 2020 15u00


Remco Evenepoel op de EK-wegrit voor junioren.

Remco Evenepoel (20) mijmert terug. Exact twee jaar geleden, op 15 juli 2018, blies hij de tegenstand weg op de EK-wegrit voor junioren in het Tsjechische Zlin. Na vier kilometer koos hij het hazenpad, klaar voor een indrukwekkende solo van meer dan honderd kilometer. De tweede bolde bijna tien minuten later over de finish. “Dit is écht zot, maar ik moet met de voeten op de grond blijven”, klonk het bij de toen 18-jarige Evenepoel.

Aan een razend tempo maakte Evenepoel in 2018 naam en faam. Waar hij deelnam aan een juniorenkoers, won ie. Vaak na een nummertje. En zeggen dat hij eerst een voetbalcarrière ambieerde en pas in april 2017 zijn eerste koers reed - in Zoutleeuw. “Eindelijk nog eens een Belg die de Tour kan winnen”, klonk het snel in het wielermilieu. In de zomer van 2018 zette hij die woorden kracht bij. En hoe.

Op 13 juli zorgde de man uit Schepdaal voor een voorgerecht. Als topfavoriet was hij de snelste in de EK-tijdrit voor junioren. Evenepoel reed 24 seconden sneller dan Ilan Van Wilder, nu bij Sunweb. “Dit is mijn mooiste overwinning tot nu toe”, zei Remco onmiddellijk na de finish. Die woorden zouden slechts 48 uur staande houden.

“Echt zot”
Op 15 juli begon Evenepoel immers aan het hoofdgerecht. In de wegrit reed hij al na vier kilometer weg van zijn concurrentie. “Ik dacht dat twee of drie renners wel zouden volgen of me nog zouden bijbenen en we samen naar de finish konden rijden. Althans, daar hoopte ik op, zodat ik soms nog even uit de wind kon blijven”, was zijn reactie na de finish. Niets van dat dus, Remco reed te hard. “Mijn voorsprong bleef inderdaad maar groeien.” Het gevolg: een solo van meer dan honderd kilometer. Én aan de meet een bonus van liefst 9 minuten en 44 seconden. Toen de Zwitser Alexandre Balmer als tweede over de meet bolde, was Evenepoel bij wijze van spreken al klaar voor zijn volgende wedstrijd.Remco Evenepoel (midden) na zijn Europese titel op de weg in het Tsjechische Zlin.

“Ik begrijp niet goed hoe dit mogelijk is”, reageerde Evenepoel na het machtsvertoon aan de aanwezige verbouwereerde pers. “Het is echt een heel mooie dag voor mij. Ik ben ontzettend gelukkig. Tien minuten is echt zot. Een verklaring? Die heb ik eerlijk gezegd niet. Ik probeer altijd tot het uiterste te gaan en ik ben de beste op dit moment. Maar het is belangrijk dat ik nu met de voeten op de grond blijf.”

Giro
Het vervolg is gekend. Inmiddels onder andere op zijn palmares: de Clásica San Sebastián, het EK tijdrijden bij de profs, een etappe en de eindzege in de Ronde van San Juan en twee ritten en het eindklassement in de Ronde van de Algarve. De volgende doelen zijn inmiddels gesteld. Binnenkort rijdt Evenepoel met de Giro zijn eerste grote ronde. Hij verkende al twee ritten. En ondertussen toch nog even terug mijmeren aan die 15de juli 2018. “Geweldige herinnering”, schrijft hij op Twitter.


[www.hln.be]

De Giro van 2020 kan een hele saaie worden vanwege de overmacht van Remco. Voorsprong nemen in de tijdritten en in de bergetappes met groot gemak de concurrenten blijven volgens zoals Indurain dat deed in zijn beste dagen. Maar misschien loopt het toch anders want Remco houdt van aanvallen.
Meneer 60% 16 juli 2020 12:51
veluweracer Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ik ben juist blij dat ze hem niet brengen à la
> VdP. Die ze wilde beschermen tegen..... Ja, wat
> eigenlijk? Een etappewinst wellicht die te hoge
> verwachtingen zou wekken voor de toekomst? Een
> afgang die zijn waarde zou doen kelderen? Dit
> soort jongens moet je hun eigen plan laten
> trekken. Je mag al blij zijn dat je ze in je ploeg
> hebt en om dan ook nog te gaan bepalen waar de
> goudhaantjes voor jou wel en niet mogen rijden
> druist in tegen de koerslust van deze jongelingen.
> Hoewel MvdP ondertussen ook al oud aan het worden
> is en daarbij zijn palmares bij de elite op de weg
> mager te noemen is. En dat voor de 'beste
> wielrenner sinds Merkxcksx'.

VdP wordt natuurlijk helemaal niet rustig gebracht. Hij heeft gewoon andere interesses dan wegwielrennen alleen. Sterker nog, hij vindt dat diep in zijn hart veel minder leuk dan de twee off-road disciplines. En hij is lekker eigenwijs en volgt zijn eigen gevoel en gaat niet af op wat anderen vinden dat hoger aangeschreven zou moeten zijn. Dat maakt hem juist uniek. Het zorgt er ook voor dat we over vijftig jaar nog steeds over hem zullen praten. Meer dan wanneer je zijn prijzen in de CX en op de MTB in zou ruilen voor een handjevol klassiekers en semiklassiekers.

En VdP weet volgens mij ook wel dat hij heel erg veel kan, maar dat hij geen klassementsrenner voor de grote ronde is.

Als Remco pakweg een Fin was geweest, had ik het al iets anders gevonden. Dan had hij geen wielergek land achter zich gehad. Maar deze aandacht voor elke stap die hij zet, gaat tegen hem werken als de echte grote successen een tijdje gaan uitblijven. Kan hij dat mentaal aan? Ik heb het gevoel dat DQS de gekte eerder aanwakkert dan probeert af te zwakken.

En hoe zwaar is een grote ronde fysiek gezien voor iemand van zijn leeftijd. Als hij er heen gaat om te leren en te zien waar het schip strand, dan kan hij, wanneer het zwaarder blijkt dan gedacht, ergens wat etappes laten lopen. Nu, met deze voorbereiding, kan dat eigenlijk niet meer.
Curzio 16 juli 2020 13:05
Fijn dat mensen tegenwoordig voor een bewering eerst vermelden dat ze niet gaan liegen. Superhandig is dat, dan weet je dat tenminste.
merijntje mortirolo 16 juli 2020 23:47
-
Ik lieg altijd dat ik niets zal beweren. Werkt doorgaans ook prima.
Luijt 17 juli 2020 00:03
Tis maar een Belgje hè.
veluweracer 20 juli 2020 19:03
Meneer 60% Schreef:
-------------------------------------------------------
> veluweracer Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Ik ben juist blij dat ze hem niet brengen à la
> > VdP. Die ze wilde beschermen tegen..... Ja, wat
> > eigenlijk? Een etappewinst wellicht die te
> hoge
> > verwachtingen zou wekken voor de toekomst? Een
> > afgang die zijn waarde zou doen kelderen? Dit
> > soort jongens moet je hun eigen plan laten
> > trekken. Je mag al blij zijn dat je ze in je
> ploeg
> > hebt en om dan ook nog te gaan bepalen waar de
> > goudhaantjes voor jou wel en niet mogen rijden
> > druist in tegen de koerslust van deze
> jongelingen.
> > Hoewel MvdP ondertussen ook al oud aan het
> worden
> > is en daarbij zijn palmares bij de elite op de
> weg
> > mager te noemen is. En dat voor de 'beste
> > wielrenner sinds Merkxcksx'.
>
> VdP wordt natuurlijk helemaal niet rustig
> gebracht. Hij heeft gewoon andere interesses dan
> wegwielrennen alleen. Sterker nog, hij vindt dat
> diep in zijn hart veel minder leuk dan de twee
> off-road disciplines. En hij is lekker eigenwijs
> en volgt zijn eigen gevoel en gaat niet af op wat
> anderen vinden dat hoger aangeschreven zou moeten
> zijn. Dat maakt hem juist uniek. Het zorgt er ook
> voor dat we over vijftig jaar nog steeds over hem
> zullen praten. Meer dan wanneer je zijn prijzen in
> de CX en op de MTB in zou ruilen voor een
> handjevol klassiekers en semiklassiekers.
>
> En VdP weet volgens mij ook wel dat hij heel erg
> veel kan, maar dat hij geen klassementsrenner voor
> de grote ronde is.
>
> Als Remco pakweg een Fin was geweest, had ik het
> al iets anders gevonden. Dan had hij geen
> wielergek land achter zich gehad. Maar deze
> aandacht voor elke stap die hij zet, gaat tegen
> hem werken als de echte grote successen een tijdje
> gaan uitblijven. Kan hij dat mentaal aan? Ik heb
> het gevoel dat DQS de gekte eerder aanwakkert dan
> probeert af te zwakken.
>
> En hoe zwaar is een grote ronde fysiek gezien voor
> iemand van zijn leeftijd. Als hij er heen gaat om
> te leren en te zien waar het schip strand, dan kan
> hij, wanneer het zwaarder blijkt dan gedacht,
> ergens wat etappes laten lopen. Nu, met deze
> voorbereiding, kan dat eigenlijk niet meer.

Geselecteerd worden voor een grote ronde is m.i. te waardevol om dan voor de 'spielerei' erheen te gaan. Daar wil je je paradepaardje niet graag door het ijs zien zakken.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen