Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Movistar

Gepost door Heisenberg 
Heisenberg 03 augustus 2020 11:22
Komt het nog goed dit jaar met Movistar? Niemand reed uit in Strade Bianche en in het klassement van Burgos eindigde de beste renner op de 15e plaats. Ook in februari waren de prestaties matig. In de breedte is de ploeg veel zwakker dan voorgaande jaren. De druk ligt bij Valverde, Mas en Soler. Zij moeten flinke stappen maken om een rol van betekenis te gaan spelen de komende weken / maanden. Of rijdt er toch nog een nieuwe Carapaz in de ploeg die er straks (ineens) staat?
Slimmerd 03 augustus 2020 11:44
Totaal onduidelijk welke kant die op wil voorlopig is mijn idee. De zogenaamde klassementsmannen Mas en Soler moeten flink verbeteren willen ze in de TdF maar enigszins aanspraak maken op de top-10. Valverde zal vast ergens nog wel een resultaat rijden, maar de opvolging lijkt mij nog niet direct in eigen gelederen.

Maar Pyama is hier vast beter op de hoogte en kan met namen strooien van mannen die we in de gaten moeten houden.
Orakel 03 augustus 2020 12:02
Vilella lijkt zijn glans volledig verloren te hebben.
Valverde had geen zin op de rollers te trainen, maar hij zal altijd wel wat uitslagen rijden.
Soler is kopman in de Giro en daar lijkt mij top-10 best aannemelijk.
Mas gaat voor de Tour, dat is een risico. Een zeer wispelturige renner qua vorm en prestaties.
Het 22-jarig lichtgewicht Einer Augusto Rubio uit Colombia zal de nieuwe Carapaz kunnen worden, echt een sterke klimmer. Vorig jaar 2e in Giro Ciclistico d'Italia (2.2U). Jaartje eerder 4e in Giro Ciclistico della Valle d'Aosta Mont Blanc (2.2U).
Anony 03 augustus 2020 15:17
Ze zouden ook naar de diensten hengelen van Garcia Cortina, die natuurlijk wel een heel interessante renner is.
Slimmerd 03 augustus 2020 17:16
Dan zou ik toch liever bij Bahrein blijven, want zelfs daar lijkt de omkadering mij nu beter.
Pyama 03 augustus 2020 20:12
Lijkt mij vooral een overgangsjaar voor Movistar na het breken met Acquadro.

Al jarenlang ingeleverd op tempobeulen op het vlakke (bijv. type Dowsett, Sutterlin, G.Izagirre, Malori, Castroviejo), kopmannen weg (Landa, Quintana, Carapaz, J.Izagirre, Visconti), sterke ondersteuning (Amador, Anacona, Herradas, Moreno) en zelfs mannen voor het vlakke wringen (Bennati, Ventoso).

Kijk even naar die namen en stel daar een mooie ploeg van samen.

Op Valverde lijkt aan het begin van het jaar wat sleet te komen; tegen de Vuelta zal hij er wel weer wat staan. Vooral in de langere ritten lijkt hij steeds meer moeite te krijgen. Mas kan heel goed zijn, maar ook heel slecht. Was in de Tour nog best aardig vorig jaar tot hij ziek werd. Toen hij beter was mocht hij knechten. Soler kan zich beter richten op rondjes van een week. Betancur van Ag2r zien we ook heel zelden maar terug. Wat hier ook wel meespeelt is de lockdown in Spanje. Waar andere ploegen strenge programma's hebben heb ik begrepen dat Movistar erg losjes is en zelfs geen trainingskampen met het team organiseert. Ook tijdens de lockdown was dat heel losjes en deed iedereen maar wat. Valverde houdt niet van binnen fietsen dus die zal een paar werken erg weinig gedaan hebben.

Verder een heel blik jonge renners waar je weinig kan verwachten. Hele cultuuromslag.

Wat ik voor 2020 verwacht? Ritzege hier of daar van Cataldo. Mooie uitslag van Prades. Opleving van Villella in de Giro? Alba en Rubio zouden de Vuelta mogen gaan rijden. Dus benieuwd daarnaar. Ik had gehoopt op Carlos Verona.
Slimmerd 03 augustus 2020 20:30
En richting 2021? Enig idee welke kant de ploeg op wil, dit jaar viel me namelijk het blik niet-Spanjaarden (of Zuid-Amerikanen) op als nieuwe namen. Gaan ze daar weer voor?
Ulrich A. Boschwitz 04 augustus 2020 15:40
Ik denk wel dat het goed komt want Spanjaarden zijn namelijk veerkrachtige mensen. Het land Spanje bestaat voornamelijk uit plateaus waar het altijd vechten is tegen de elementen zoals hitte, koude, snijdende wind en slagregens. Om in dergelijke onherbergzame streken succesvol te kunnen overleven moet je niet alleen erg sterk zijn maar ook heel vindingrijk. En die eigenschappen vind je dan ook terug in de mensen die in dat land zijn geëvolueerd.
Frederik D. 04 augustus 2020 19:06
Bloed en bodem. Zo mag ik het horen. De taaie Spanjaarden. En hun prachtige symbolen zoals de Spaanse Inquisitie, Franco, stierenvechten en de Spaanse zwaar verknipte seksueelreligieuze mystiek van hysterica's zoals Theresia van Avila. Maar al dit fraais zinkt in het niet vergeleken bij de brute heroïek van de ijzige maar onderhuids zeer hete IJslanders, die leven tussen ijsschotsen en geisers. Een IJslandse vrouw ... Het is dat ze haringen moet
kaken maar anders rijdt zo'n Germaans goddelijke creatuur alle Annemiek van Vleutens aan gort, havermout en IJslandse kwark. En wist men dat de Moren zelfs hun slaven uit IJsland haalden? Maar daarover hoor je niemand. De ware Edda moet nog geschreven worden. En dat schrijven zal niet gebeuren in het land van de kneuterige keuterboertjes op de Veluwe, waar kraak noch smaak is, laat staan bloedige eerwraak. Ik bedoel maar, die Veluwers kunnen zelfs geen mooie moorden plegen. Het is allemaal zo armetierig.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04/08/2020 19:09 door Frederik D..
Pyama 05 augustus 2020 13:06
De naam Aru ging even rond.
Tjappie2 05 augustus 2020 18:45
De Veluwe is natuurlijk superkut. Geen weldenkend mens die daar aan twijfelt. Maar jij laat je denk ik ook wel beïnvloeden door een prikker die zich met een gedeelte van dat natuurgebied tooit. En dat is niet helemaal fair. Mocht ik mezelf Tjappie2Vogezen gaan noemen dan is er intrinsiek nog weinig mis met dat gebergte.
Frederik D. 06 augustus 2020 12:57
smiling smiley

Ik hou van de Vogezen. En ook van de Veluwe. Van Driedorp. En wat te denken van Lunteren met zijn NSB-verleden? Natuurlijk verwerp ik het NSB-gedachtengoed. Maar het NSB-verleden is wel interessant. En het plaatselijk museum in Lunteren is zeker de moeite waard. En dan het museum op de Hoge Veluwe. En het jachtslot daar in de buurt. Ooit hadden mijn ouders een boerderijtje op de Veluwe. Op een gegeven moment verscheen aldaar een meneer en die zei: hier heb ik ondergedoken gezeten. Dus zelfs op de Veluwe waren er goede Nederlanders. smiling smiley
Curzio 06 augustus 2020 20:05
De NSB had vooral aanhangers onder de middenklasse: middenstanders, ambtenaren en kleine boeren. De NSB was vooral sterk in de regio's Drenthe[2] (met name Assen), Utrecht,[3] Noord-Holland[4] (met name Amsterdam, Bloemendaal, Zandvoort, Marken en Texel), de Achterhoek[5] (met name Winterswijk en omgeving,[6] Borculo en Ruurlo), 's-Gravenhage[5][6] en niet-bevindelijk gereformeerde delen van de Veluwe (met name Rozendaal), zowel vanwege de geringe kerkelijke binding daar alsook vanwege het succes van Landbouw en Maatschappij[7] in die gebieden.

In de sterk verzuilde katholieke gebieden was de partij vaak zeer zwak vertegenwoordigd, met uitzondering van de oostelijke Mijnstreek in Zuid-Limburg waar randkerkelijke mijnarbeiders en arbeiders die in het naburige nationaalsocialistische Duitsland werkten, relatief vaak NSB stemden.[6][8] Ook beter gesitueerden (hoge officieren, ondernemers, vrije beroepen) waren echter lid van „de Beweging”.

Nieuwe NSB-kiezers waren vooral voormalige aanhangers van de Liberale Staatspartij (LSP) alsook voormalig SDAP-electoraat.[6] De eigenlijke partijfunctionarissen kwamen daarentegen uit alle lagen, politieke en confessionele groepen in de Nederlandse bevolking.

Landelijk gezien was de aanhang van de NSB (percentage stemmen tijdens verkiezingen van 1935 en 1939) groter in verstedelijkte gebieden, in gemeenten met meer welgestelden, in gemeenten met meer werklozen, en ook in gemeenten met relatief meer joden; de aanhang van de NSB bleef klein in gemeenten waar de ‘politieke’ verzuiling sterk was, afgemeten aan de steun voor de vier grote partijen die elk een zuil vertegenwoordigden De alledaagse verzuildheid, afgemeten aan de mate waarin men binnen eigen religieuze kring trouwde, vormde voor katholieken en gereformeerden niet een drempel die hen weerhield om te stemmen op de NSB. Waarschuwingen van de gereformeerde kerk lijken een remmend effect te hebben gehad op de groei van de NSB in gemeenten met meer gereformeerde inwoners.[9]


Bron: wikipedia.

Mag het weer over wielrennen gaan?
Slimmerd 10 augustus 2020 12:16
Ivan Garcia-Cortina is de eerste aankoop voor 2021 van Movistar, lijkt mij een meer dan prima versterking voor deze ploeg.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen