Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Etappe 2

Gepost door Prikdude 
Prikdude 30 augustus 2020 02:44
Vandaag de tweede etappe in Hongarije. Het beloofd een leuke koers te worden zonder mieten die onder het mom van misplaatste wapenstilte, elkaar de hele rit Covid-19 in de bek kleppen en het publiek eindelijk de ultieme afspiegeling van het leven toe bedelen: schaamteloos laffe saaiheid.

Is dit nu het openingstopic van een rit naar Nice of naar Hajdúszoboszló? U bepaalt.

Een ding weet ik wel, Guy Niv wint het klassement voor de strijdlust. Nazigoud, je weet.
Prikdude 30 augustus 2020 04:21
Hoewel de renners de eerste slakkenparade massaal bukkake hebben geloosd op het lieflijke aangezicht van moeder Tour, blijft er voor de meest verstokte kijker wel een kruimel buiten de werkelijkheid te rapen. Dit topic gaat er dus niet over dat je hoopt dat Cavagna morgen in zijn furieuze solo staande houdt, om zijn slurpflacon te laten controleren op precies geografische whereabouts of over de futiele zinspeling op een gele trui van dauwrauwdouwer Kristoff; dit topic gaat over de nog net te veroorloven dromen die ons binden aan een realiteit die immer teleurstelt. Voorzetjes....

1. Etappewinst van Juan José Rojas*
Wie? Hoe? Wat? 52 keer top 10 in een grote ronde. Als hij die etappe nooit pakt komt hij in de gluiperige handen van streberige wielerquiz-spelers en beroofd hij zichzelf van zijn laatste bestemming. En zijn overgebleven kans ligt al ver achter elke streep.

2. Een onverwachte catharsis
Je moet wat voor dit scenario over hebben. Waarschijnlijk dat Roglic en Dumoulin in de komende 4 ritten iets dermate onfortuinlijks moet overkomen, dat het ze kansloos maakt voor een eindzege. Want is er een ander scenario denkbaar waarin Gesink wint op de Mont Aigoual? Gesink, als de vleesgeworden, zielloze wielerkomkommer, die van ambitie een gotspé heeft geboetseerd. Dan weer 300 km. traint, dan weer elke 300 meter stopt omdat een gebroken zwaluw schaduw werpt op zijn schier onbereden Bianchi. Ondertussen vrijwel ieders guncum verdienend, omdat zijn malheur groter is dan de lof voor Sagan. Een renner.

3. Het onverwachte einde
Dat niet zo onverwacht is. Dit is om het provisorische klaagvee voor te zijn, die een eventuele anticipatiemaestro gaan kielhalen. Als de Tour over 10 dagen wordt afgebroken en men heeft ter obligate gemaksdiening een surrogaatprotagonist het geel op een verroest dienblad aangereikt, hekel dan de cultuur. Niet de de kraker.

4. Alejandro Valverde wint de To
Nog tijdens het typen reageerden m'n vingers als deftige deserteurs. De door ons universum bedoelde erelijst van Valverde staat al onder een koude douche. Een Tourzege aan zijn hondenpoten krabt krassen in de annalen van de koers.

5. Dat wat nog nooit gebeurd was, wordt beslecht.
Ofwel: we krijgen een kleiner verschil tussen 1 en 2, dan 8 seconden. En als het even kan, niet in zo'n zieldodende klokvaart, maar in een gemene coupe op weg naar Parijs. Als de 'winnaar' zich al winnaar waant, maar een ploeg gelijk Astana vandaag, fecaliën heeft aan het koerssyndicaat en gelijke metten maakt met het reeds vertelde verhaal.

*Aanvulllllûhhh.....



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/08/2020 04:27 door Prikdude.
Slimmerd 30 augustus 2020 06:41
DNS Gilbert (gebroken knieschijf, wederom inderdaad)
lodjan 30 augustus 2020 07:21
En zo gaat Lotto er één voor één uit ipv de ontlopen collectieve Corona-aftocht?
Wellens, Degenkolb, Gilbert. Het zijn niet de minsten.
ton duk 30 augustus 2020 07:37
en Crass had ook niet de beste dag voor een tourdebutant...
gr
Eqquipo 30 augustus 2020 07:42
Oef, wat een dompers voor deze ploeg.
ton duk 30 augustus 2020 08:24
2e dag en we hebben al 3 momenten voor het Touroverzicht ...
Martin als menner , Lopez als kopper en Kristof als winnaar
gr
Eqquipo 30 augustus 2020 08:33
Slimmerd 30 augustus 2020 09:29
Poels start wel, maar gisteren bij die laatste valpartij waar ploeggenoot Valls zijn dijbeen brak, viel Poels ook. Schade; gebroken rib en last van de longen
merijntje mortirolo 30 augustus 2020 10:08
Quote
Prikkneus
Het beloofd
U bepaalt

RrraarrR.
diravi 30 augustus 2020 10:51
Fashionisto 30 augustus 2020 11:03
Het verlekkerende profiel van de etappe van vandaag, mét de bonussecondjes op de top van de Quatre chemins (op 9km van de meet).

Slimmerd 30 augustus 2020 11:12
Vandaag al de eerste bonussprint, kan altijd wat leuks brengen.

Tussensprint ook al vroeg in de rit, dus lijkt me niet dat de ontsnapping weg is binnen 16km
Inigo 30 augustus 2020 11:51
Wat doet het weer?
JW 30 augustus 2020 11:54
Het weer doet zonnig, droog en warm
JW 30 augustus 2020 11:56
33, denk ik eerder.
Clavan 30 augustus 2020 12:08
WF:

De Tour de France is begonnen! De renners koersen zondag opnieuw in de omgeving van Nice voor een wel zeer lastige tweede etappe. De Tourkaravaan trekt namelijk al over twee serieuze bergen, terwijl de finale eveneens lastig is met onder meer de Col d’Èze. WielerFlits kijkt naar het parcours en de favorieten.

Parcours

Geen rustige openingsweek dit jaar. Op de tweede dag is het voor de klassementsrenners direct oppassen geblazen. Het peloton krijgt namelijk een lastige rit voorgeschoteld, die al meteen invloed kan hebben op het klassement. De renners krijgen zondag in 186 kilometer vier beklimmingen voor de kiezen, waarvan twee beklimmingen van boven de 1.500 meter.

Het startschot wordt gegeven in Nice, vanwaar de renners koers zetten in noordelijke richting. De etappe gaat vanuit de start constant vals plat omhoog, tot de voet van de eerste klim van de dag.

Met Col de la Colmiane krijgen de renners al snel een col van eerste categorie voorgeschoteld. De Colmiane is met zijn 16,3 kilometer aan 6,3% gemiddeld de eerste echt serieuze col van de Tour. Na de Colmiane gaat het in dalende lijn naar de Col du Turini (14,9 kilometer met een gemiddelde van 7,3%). De Turini (eveneens van eerste categorie) was in 2019 het toneel van de voorlaatste etappe van Paris-Nice en kent enkele steile stukken die boven de tien procent uitkomen.

Na een tocht door de Zuid-Franse Alpen mag het peloton zich opmaken voor een lastige finale, met een nieuwe lus rond Nice. Daarin krijgen de renners de Col d’Èze (7,8 kilometer à 7%) en de niet gecategoriseerde Col de Quatre Chemins voorgeschoteld. Laatstgenoemde is het eerste gedeelte van de Col d’Èze. Na de klim van de Quatre Chemins daalt het peloton af richting de Promenade des Anglais, waar de streep is getrokken. Op deze brede boulevard, die we kennen als de finish van de slotrit in Parijs-Nice, kunnen de klassementsrenners voor een eerste keer de balans opmaken.

Start: 13.20 in Nice
Finish: tussen 17.52 en 18.25 uur in Nice
Favorieten

Voor de tweede keer in deze Tour finishen de renners in Nice, maar dan houdt de vergelijking ook wel op. De klassementsrenners moeten bij de pinken zijn in het zuiden van Frankrijk, aangezien de organisatie nu al kiest voor een pittige (berg)etappe over twee serieuze cols en twee lastige klimmetjes richting de finish. Veel renners maken een kans op de ritzege, zeker zo vroeg in de Tour. Maar wie komt er zondagmiddag als eerste over de streep?

De Fransen zullen zondag vooral uitkijken naar Julian Alaphilippe, die vorig jaar het thuispubliek deed dromen van een nieuwe Franse Tourwinnaar. Dat gebeurde uiteindelijk niet, maar de renner van Deceuninck-Quick-Step maakte zich wel onsterfelijk door twee weken lang de gele trui te dragen. Alaphilippe kan nu wellicht weer het geel veroveren, want de explosieve finale naar Nice is als het ware voor hem uitgetekend. De puncheur beschikt na een lastige etappe bovendien over een vlijmscherpe sprint, wat altijd van pas komt in de koers. Hoewel hij heeft aangegeven zich deze Tour op dagsucces te richten, kan het geel zondag een mooie bonus vormen. Alaphilippe kwam zaterdag wel ten val, dus de vraag is hoe het nu met de Fransman is gesteld.

Mitchelton-Scott liet voor de Tour de France al weten dit jaar zonder klassementsambities te koersen. Dit betekent dat renners als Adam Yates en Esteban Chaves op jacht gaan naar dagsuccessen en wellicht de bergtrui, maar ook Daryl Impey zal de vrijheid krijgen om zijn ding te doen. De Zuid-Afrikaan, die na dit seizoen vertrekt naar Israel Start-Up Nation, won vorig jaar zijn eerste Tourrit naar Brioude en zal ook kansen zien in Nice. Impey kan bergop bijzonder lang overleven, leest de koers als geen ander en is na een slopende koers een van de snelste renners in het peloton.

Een andere snelle man is Alberto Bettiol, al zal de Italiaan wel in een klein groepje moeten aankomen om kans te maken op de ritzege. Of solo aankomen, zoals hij vorig jaar deed in de Ronde van Vlaanderen. Bettiol is niet bang om koers te maken en beschikt over een vinnige demarrage bergop. Bij EF Pro Cycling kunnen ze ook de beloftevolle Sergio Higuita (met zijn sterke sprint) uitspelen, net als Daniel Felipe Martínez en Rigoberto Urán. Martínez en Urán verwachten we echter vooral later in de ronde, als de renners écht de bergen intrekken.

Nog een renner die de tweede etappe naar Nice met rood zal hebben omcirkeld in zijn agenda: Davide Formolo. De klimmer van UAE Emirates is uitstekend uit de coronabreak gekomen met een tweede plek in Strade Bianche én ritwinst in het Critérium du Dauphiné. Formolo zal wellicht wel solo moeten aankomen in de Zuid-Franse badplaats, maar dit is wel een typische ‘Davide Formolo-etappe’. Denk maar eens terug aan zijn allereerste profzege in 2015, toen hij na een gelijkaardige etappe solo wist te winnen in de Giro d’Italia. Kortom, een gevaarlijke klant.

Tien jaar geleden was Luis Léon Sánchez een van de eerste renners die we zouden selecteren voor een dergelijke etappe en ook nu is de Spanjaard een van de kanshebbers. Het eerste doel bij Astana is om kopman Miguel Ángel López uit de problemen te houden, maar dit betekent niet dat de overige renners in een keurslijf worden geduwd. Goed nieuws voor Sánchez, die vlak voor de Tour zijn eerste Spaanse wegtitel wist te veroveren. Kan de uitgekiende Murciaan meteen scoren in zijn kampioenstrui? Let ook op zijn ploeggenoten Gorka Izagirre en Alexey Lutsenko.

Alejandro Valverde werd in het verleden standaard als klassementsrenner uitgespeeld, maar de 40-jarige Spanjaard zal zelf ook wel beseffen dat zijn tijd als ronderenner, zeker in de Tour, wel voorbij is. Een ritzege behoort nog wel gewoon tot de mogelijkheden, en waarom niet al meteen in Nice? De renner van Movistar is niet bezig aan het beste seizoen uit zijn carrière, maar reed in meerdere lastige heuveletappes nog wel naar mooie ereplaatsen. Valverde kan in de finale bovendien gokken op zijn sterke sprint. Boekt hij dit weekend zijn eerste seizoenszege?

Bij BORA-hansgrohe is het maar afwachten of Emanuel Buchmann, Maximilian Schachmann en Gregor Mühlberger voldoende zijn hersteld van hun blessures. De Duitse formatie heeft echter nog meer ijzers in het vuur voor de etappe van zondag. Lennard Kämna maakte indruk in het Critérium du Dauphiné door met verve de voorlaatste etappe te winnen én een dag later weer mee te strijden om de ereplaatsen. De jonge Duitser beschikt niet over de snelste sprint, maar is wel sterk genoeg om een solo uit zijn benen te schudden. Is het zondag weer raak?

Wout van Aert rijdt de Tour dit jaar in een dienende rol. De Vlaming zal bij Jumbo-Visma vooral in het oog moeten houden wat Primož Roglič en Tom Dumoulin doen, hoe ze zich voelen en of ze nog hulp kunnen gebruiken. Het valt echter niet uit te sluiten dat Van Aert op sommige dagen ook de ruimte krijgen om op jacht te gaan naar ritwinst. De vraag is echter of de winnaar van Strade Bianche en Milaan-San Remo zondag al voor eigen rekening mag rijden.

Over de zwaartegraad van de etappe hoeft Van Aert zich geen zorgen te maken, zeker niet na zijn optreden in het Critérium du Dauphiné. In die laatste wedstrijd bleek hij in staat om op slotbeklimmingen het peloton pijn te doen in dienst van zijn kopmannen, dan moet het overleven van de Colmiane en de Col de Turini ook geen problemen opleveren. De laatste klimmetjes op het parcours zijn (relatief) kort maar krachtig en dat moet hem perfect liggen. Van Aert kan bovendien na meerdere scenario’s winnen, gezien zijn snelle benen na een zware koers. Hij zal in deze rit niet met zijn krachten gaan smijten. Maar wanneer er een uitgedund peloton naar de finish rijdt, dan is Van Aert een renner om rekening mee te houden.

We gaan uit van een scenario dat de etappe te lastig is voor de sprinters, maar Peter Sagan en Matteo Trentin kunnen veel meer dan alleen heel hard naar de eindstreep rijden. Beide renners zijn in topvorm in staat om de lastige finale te overleven en zelfs mee te sluipen in het goede kopgroepje. Sagan zal ongetwijfeld punten willen sprokkelen voor zijn groene trui, terwijl Trentin zijn ploeg CCC nog een laatste afscheidscadeau wil bezorgen.

Er zijn ontzettend veel kanshebbers op de zege. Bij een hele zware koers zijn zelfs de klassementsrenners in staat om voor de overwinning te strijden, maar we verwachten nu vooral de puncheurs, klassiekerspecialisten, heuvelspecialisten en opportunistische rasaanvallers. Denk aan Benoît Cosnefroy, Oliver Naesen, Jesús Herrada, Matej Mohorič, Rémi Cavagna, Valentin Madouas, Philippe Gilbert, Lilian Calmejane, Anthony Turgis en Ben Hermans.

Ook Greg Van Avermaet, Michael Valgren, Søren Kragh Andersen, Jasper Stuyven, Tiesj Benoot en Rudy Molard kunnen wellicht verrassen. En dan hebben we tot slot nog de rappe mannen die een bergje over kunnen. De rit lijkt te zwaar voor Sam Bennett en Caleb Ewan, maar het is niet uitgesloten dat Luka Mezgec, Europees kampioen Giacomo Nizzolo, Bryan Coquard en Clément Venturini er aan het einde nog bijzitten.

Favorieten volgens WielerFlits
**** Julian Alaphilippe
*** Alberto Bettiol, Daryl Impey
** Alejandro Valverde, Luis Léon Sánchez, Davide Formolo
* Wout van Aert, Lennard Kämna, Peter Sagan, Matteo Trentin





Slimmerd 30 augustus 2020 12:20
Is een link naar die lap tekst van WF niet voldoende een volgende keer?
Eqquipo 30 augustus 2020 12:22
De profielen van de cols hier direct in het topic bekoren mij dan weer wel.
Slimmerd 30 augustus 2020 12:27
Eens, maar die hele voorbeschouwing (vaak weken van te voren geschreven), voegen denk weinig toe
Andere Peter 30 augustus 2020 12:46
-



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/08/2020 12:47 door Andere Peter.
Eqquipo 30 augustus 2020 13:14
Zou het de NOS weer lukken om tijdens de, mogelijk interessante start van de etappe, interviews van voor de start uit te zenden, of van de dag ervoor.
Voorheen kon je dan eerste 20 minuten Mart Smeets bewonderen en dan live naar de koers schakelen op het moment dat de kopgroep gevormd was.
Slimmerd 30 augustus 2020 13:33
Voorlopig acht vanuit de start vertrokken:

Sagan
Pöstlberger
Trentin
Cosnefroy
Gogl
Skujins
Asgreen
Perez

Gaudu al gelost en zal zo wel DNF zijn



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/08/2020 13:35 door Slimmerd.
Slimmerd 30 augustus 2020 13:34
UAE rijdt in het peloton, Sunweb wil meerijden.

Jumbo probeert als een Ineos-kloon de boel lam te leggen



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/08/2020 13:37 door Slimmerd.
Sub Culture 30 augustus 2020 13:36
Een 20-tal andere ploegen schijnen dat ook te doen.
Slimmerd 30 augustus 2020 13:43
Tussensprint:

1. Trentin
2. Sagan
3. Skujins
4. Gogl
5. Asgreen
6. Perez
7. Cosnefroy
8. Pöstlberger
9. S. Bennett 52''
10. Morkov
11. Kristoff
12. Coquard
13. Viviani
14. Bonifazio
15. Nizzolo



3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/08/2020 13:49 door Slimmerd.
Slimmerd 30 augustus 2020 13:44
Trentin nu meteen lek en dus uit de kopgroep
Slimmerd 30 augustus 2020 13:47
Het tempo uit het peloton voorlopig, Gaudu weer kunnen aansluiten,

1'34 voor de zeven koplopers
Eqquipo 30 augustus 2020 13:50
Kopgroep van 7 loopt snel verder weg. Nog 25km naar de voet van de eerste klim.
Slimmerd 30 augustus 2020 13:51
Verschil naar 2'18 en UAE zet zich op kop van het peloton richting de eerste col van 1e categorie in deze Tour.
Slimmerd 30 augustus 2020 14:08
Eqquipo 30 augustus 2020 14:10
Opvallend genoeg laat UAE de voorsprong niet te ver oplopen. Net boven de 3 minuten, meer krijgt de kopgroep niet. Dat biedt mogelijk nog ruimte voor klimmers / avonturiers van achteruit om op zoek te gaan naar de kopgroep / de bollentrui.
Eddy Veen 30 augustus 2020 14:11
Ik ben er wel benieuwd naar of het koppel Clement/van den Berg i.p.v Dijkstra/Ducrot kijkers terughaalt van Sporza, juist wegjaagt of niet van invloed is.
Slimmerd 30 augustus 2020 14:16
Opvallend hoe gedreven ze tempo maken, beetje zonde om dr knechten van Pogacar nu al zo te 'misbruiken'.
Of zullen ze ook enorm geloven aan een ritzege van bv Formolo
Johan 30 augustus 2020 14:17
Of het behouden van het geel?
Andere Peter 30 augustus 2020 14:20
Historisch is dit niet van meetbare invloed. Gemiddeld kijkt ca 10% van de Nederlanders op de VRT. En ca 5% van de Vlamingen kijkt op de NOS. Ik ken geen recente cijfers, maar ik herinner mij dat dit vele jarenlang stabiel was.

Terwijl ik dit schrijf zit ik overigens te luisteren naar een minutenlange totaal overbodige bijdrage van Carl Berteele, die ergens ver achter de renners op een motor zit. Manmanman wat een anachronistische onzin is dat zeg. Theo Koomen komt echt niet meer terug. Carl vertelt alles wat we al gezien hebben. Gaudu heeft echt pijn hoor. En de natuur is fraai. Dank je wel, Carl. Ik schat dat 80%-90% van de volgers in auto's en motoren overbodig zijn.
Eqquipo 30 augustus 2020 14:32
Aan de voet van de klim ligt het peloton 2:50 achter op de kopgroep
Slimmerd 30 augustus 2020 14:39
Binnen 3km, 30" eraf, terwijl het peloton nog compleet blijft



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/08/2020 14:41 door Slimmerd.
Eindhovuh 30 augustus 2020 14:47
Het is nu ook weer niet zo dat ze er achteraan afvliegen.
Slimmerd 30 augustus 2020 14:48
Bedoelde vooral op het vlakke, Laengen had daar toch een gedreven tempo steeds.
Eindhovuh 30 augustus 2020 14:50
Nou ik vind Ducrot een verschrikking dan is iedere wisseling al snel een verbetering. Plus het feit dat Clement korter weg is uit het peloton en dus uit eigen ervaring over renners kan praten. Dus ik ben blijer.
Wel wordt er wel véél gepraat.
Eqquipo 30 augustus 2020 14:52
Achterstand peloton, waar UAE nog steeds op kop rijdt, op 9km van de top is 2:10.

In de kopgroep hangen de 2 Bora's achterin.

Komen er in de laatste 5km van de klim nog aanvallers van achteruit? Franse ploeg wellicht?
Eqquipo 30 augustus 2020 15:06
4km onder de top heeft de kopgroep nog 1:40. Peloton compleet.
Eqquipo 30 augustus 2020 15:12
Niemand probeert de oversteek te maken. In de afdaling zal de kopgroep wel weer uitlopen.
Slimmerd 30 augustus 2020 15:13
Cosnefroy met een aanval van een kilometer voor de bergpunten
Slimmerd 30 augustus 2020 15:14
Passage

1. Cosnefroy
2. Perez
3. Gogl
4. Asgreen
5. Skujins
Eqquipo 30 augustus 2020 15:19
Peloton met 2:10 achterstand over de top. Jumbo gaat rustig op kop van het peloton dalen.
Slimmerd 30 augustus 2020 15:23
Vooraan de zeven ook weer samen
Slimmerd 30 augustus 2020 15:38
Koplopers nog 100km, dus op de Turini.

3'06
Eqquipo 30 augustus 2020 15:41
Jumbo druk het tempo. Kopgroep met 3:10 voorgift aan de voet van Turini.
Slimmerd 30 augustus 2020 15:59
Cosnefroy en Sagan kunnen vooraan het tempo niet volgen.

Nog 94km, 3'30 voor de vijf nog vooraan op het peloton (met geel nog aanwezig)
Slimmerd 30 augustus 2020 16:05
Sagan hangt op 24" en Cosnefroy op 46".
Nog 5.5km op de Turini voor de koplopers.
El Chaba 30 augustus 2020 16:07
Ik was er al bang voor. Met veel bombarie aangekondigd als bergetappe, maar de enige twee echte bergen zijn voor de helft van de etappe voorbij is, al bedwongen. De aloude kwaal steekt weer eens de kop op. Je kon op je vingers natellen dat er op die twee bergen niet gekoerst zou worden.
Slimmerd 30 augustus 2020 16:11
Cosnefroy passeert Sagan, Kristoff lost uit het peloton
Slimmerd 30 augustus 2020 16:14
Cosnefroy nu opeens bijna weer vooraan, de tijdswaarbeming lijkt weer niet zo scherp
Slimmerd 30 augustus 2020 16:17
Weer zes man vooraan, Cosnefroy sluit weer aan.

Nog ruim 2km klimmen voor deze koplopers, 89km tot de finish
Slimmerd 30 augustus 2020 16:24
Passage;

1. Perez
2. Cosnefroy
3. Gogl
4. Skujins
5. Asgreen



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/08/2020 16:27 door Slimmerd.
Slimmerd 30 augustus 2020 16:26
Peloton op 2'20, net achter Sagan
Slimmerd 30 augustus 2020 16:33
Horsie is back 30 augustus 2020 16:56
Terwijl Bobby reclame maakt voor de Eurosport player wordt even later de kannibaal retrospectief vakkundig ontleed door Thévenet. Maar hoe het wielrennen in 45 jaar toch is geëvolueerd qua materiaal, houding et cetera. Eén ding is echter overeind gebleven: Je moet nog steeds duwen om de Zwaartekracht te elimineren. Even later rijden de renners volgens Bobby als een slang naar beneden. Horsie zag eerder een pelotonnetje van mieren op fietsjes.
Slimmerd 30 augustus 2020 16:59
Hoentie 30 augustus 2020 17:09
Prikdude, I love you
Slimmerd 30 augustus 2020 17:11
Slimmerd 30 augustus 2020 17:20
EF schroeft het tempo op, ook CCC goed vooraan.

Nog 42km, koplopers bijna gegrepen
Slimmerd 30 augustus 2020 17:32
Valpartij bergop
Slimmerd 30 augustus 2020 17:32
Kämna onderuit
Eqquipo 30 augustus 2020 17:38
Boven op d'Eze nog 70man samen.
Slimmerd 30 augustus 2020 17:39
Passage Col d'Eze;

1. Roche
2. Gesink
3. Hirschi
4. Van Aert



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/08/2020 17:42 door Slimmerd.
Slimmerd 30 augustus 2020 17:40
Nog 33km, Jumbo met zes man leidend in de groep.
Stuyven zal nog terugkomen in de afdaling, beste van AK denk
Slimmerd 30 augustus 2020 17:43
Valpartij Martinez, nog niet vertrokken
Slimmerd 30 augustus 2020 17:45
28km

Martinez 1'15
Slimmerd 30 augustus 2020 17:48
Carthy heeft eindelijk gewacht op Martinez, zou op 1'07 zijn.

25km



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/08/2020 17:49 door Slimmerd.
Slimmerd 30 augustus 2020 17:50
Eindhovuh 30 augustus 2020 17:53
Je hoopt op urenlang spektakel. Je krijgt hooguit 5 a 10minuten.
Herkenbaar.
Slimmerd 30 augustus 2020 17:54
Valverde op de fiets van Oliveira weer terug
Slimmerd 30 augustus 2020 17:56
Passage van de streep, nog 17.5km
Slimmerd 30 augustus 2020 17:57
Martinez sluit weer aan
Horsie is back 30 augustus 2020 18:03
Gesink al uren op kop. Forza.
Slimmerd 30 augustus 2020 18:04
Alaphilippe op 13km
Slimmerd 30 augustus 2020 18:04
Hirschi probeert te volgen
Slimmerd 30 augustus 2020 18:05
Martinez nu achteraan er weer af.


Hirschi sluit aan bij Alaphilippe
Slimmerd 30 augustus 2020 18:05
Jumbo controleert de groep
Slimmerd 30 augustus 2020 18:06
Valpartij met Dumoulin bergop
Slimmerd 30 augustus 2020 18:06
Verder op.fiets van een ander
Slimmerd 30 augustus 2020 18:07
Hirschi en Alaphilippe met 10".

Kwiatkowski reed Dumoulin aan, waardoor de val ontstond
Slimmerd 30 augustus 2020 18:08
Dumoulin sluit weer aan bij de groep.

11.5km, 12" voor de twee
Curzio 30 augustus 2020 18:08
Mooi doorgedraaid op de rug door Dumoulin
Slimmerd 30 augustus 2020 18:08
Yates met de sprong naar voren.
Slimmerd 30 augustus 2020 18:09
Yates snel bij de twee
Slimmerd 30 augustus 2020 18:10
Soler probeert nu ook naar voren te gaan
Slimmerd 30 augustus 2020 18:12
Boni;
Yates 8"
Alaphilippe 5"
Hirschi 2"
Slimmerd 30 augustus 2020 18:13
14" op de groep daarachter
Curzio 30 augustus 2020 18:13
Peters valt aan en doet tegelijk zn schoen goed
Slimmerd 30 augustus 2020 18:15
21" op 6.5km.

Ineos leidt de achtervolging
Slimmerd 30 augustus 2020 18:22
1. Alaphilippe
2. Hirschi
3. Yates 1"
4. Van Avermaet 2"
5. Higuita
6. Mollema
7. Lutsenko
8. Pogacar
9. Schachmann
10. Bettiol



3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/08/2020 18:27 door Slimmerd.
Sub Culture 30 augustus 2020 18:26
Slimmerd 30 augustus 2020 18:29
AK

1. Alaphilippe
2. Yates 4"
3. Hirschi 7"
4. Higuita 17"
5. Pogacar
6. Chaves
7. Formolo
8. Bernal
9. Carapaz
10. Dumoulin



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/08/2020 18:32 door Slimmerd.
Anony 30 augustus 2020 18:34
Spijtig voor Greg, een zoveelste net niet.
Mooie koers wel. Jammer van de pech voor Martinez.
lodjan 30 augustus 2020 18:48
Kuba wint in Hajdúszoboszló een Italiaans B-sprintonderonsje.

1 Jakub Mareczko CCC Team 3:38:20
2 Matteo Moschetti Trek - Segafredo,,
3 Luca Pacioni Androni Giocattoli - Sidermec,,
4 Andrea Guardini Giotti Victoria,,
5 Itamar Einhorn Israel Start-Up Nation,,
6 Alexander Konychev Mitchelton-Scott
Curzio 30 augustus 2020 18:52
Was denk ik Latour
Meneer 60% 30 augustus 2020 19:06
Jumbo Visma iets minder sterk dan gedacht. Bennet wsl nog last van de val van gisteren. En was het Kuss die wachtte bij Dumoulin? Van Aert had ik nog wel verwacht in een groep van 40, maar na zo'n maand is dat allerminst een schande.
Slimmerd 30 augustus 2020 20:17
Van Aert gaf juist het duwtje aan Dumoulin en was daarom weg, wie weet dat Kuss daarna nog even gewacht heeft.
Luijt 30 augustus 2020 21:02
Die Ineos-lui deinzen voor niets terug.
Luijt 30 augustus 2020 21:12
Goed om te weten dat je met een pens zoals Kristoff gewoon een massasprint kan winnen.
Eqquipo 30 augustus 2020 22:55
Indrukwekkende blaasbalg.
Sommigen hebben een dergelijke fysiek, maar vandaag moest ik ook 2x knipperen, t geel kleedt niet bepaald af.
Eqquipo 30 augustus 2020 23:06
Ik dacht dat Martinez weer aansloot, maar zie hem op 3:38 in de uitslag. Spijtig voor de DL winnaar!
Slimmerd 30 augustus 2020 23:22
Sloot ook aan bij de passage, maar op de laatste klom er weer af
Nomath 30 augustus 2020 23:45
Luijt Schreef:
-------------------------------------------------------
> Die Ineos-lui deinzen voor niets terug.

In interviews na afloop gaf Dumoulin zichzelf meer de schuld dan die Ineos-lui.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/08/2020 23:48 door Nomath.
Meneer 60% 31 augustus 2020 11:06
Slimmerd Schreef:
-------------------------------------------------------
> Van Aert gaf juist het duwtje aan Dumoulin en was
> daarom weg, wie weet dat Kuss daarna nog even
> gewacht heeft.

Respect voor Van Aert dan. Zeker als je bedenkt dat hij toch kandidaat ritwinnaar was. Je moet het maar kunnen, je ego zo opzij zetten als één van de beste wielrenners ter wereld van dit moment.

Hoe dan ook leek Jumbo Visma niet zo oppermatig als waar het afgelopen maand naar uit zag. Geldt ook voor Roglic. Als hij in megavorm was, was hij misschien niet meegesproken met Alaphilippe en Hirschi, maar wel met Yates. Dumoulin leek me wél meer dan in orde. Kwam wel heel snel terug in het peloton.
Horsie is back 31 augustus 2020 12:04
De val van Tom Dumoulin is alleen te verklaren door de veronderstelling, dat hij heel even terugdacht aan de Adelaar van Herning in 1997.
merijntje mortirolo 31 augustus 2020 22:17
-
Dat beloofd deed het hem hè?

I love you, Kaaskop.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen