Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Hel van Voerendaal

Gepost door lodjan 
lodjan 31 mei 2015 10:01
Via de twitter van de topcompetitie te volgen.

Wie volgt Mike Theunissen op in de Hel van Voerendaal?

Door Daan van den Berg op
30 mei 2015
Morgen staat de 9e editie van de Hel van Voerendaal op het programma. Vorig jaar ging de Hel van Voerendaal niet door vanwege werkzaamheden in en rondom Voerendaal. Dit jaar is de Hel van het Zuiden terug en is het parcours drastisch veranderd. Ook is dit jaar de Hel van het Zuiden onderdeel van de Topcompetitie. Dit betekent dat er kostbare punten voor het Topcompetitie klassement te verdelen zijn. In de top van dit klassement is het ontzettend spannend, Jeff Vermeulen van Cyclingteam jo Piels leidt het klassement met 281 punten, dat zijn er 7 meer dan zijn ploeggenoot Elmar Reinders en ook Twan Castelijns van Baby Dump Cycling Team.

De eerste edities van de Hel van Voerendaal waren onderdeel van de beloftecompetitie. Deze Limburgse klassieker heeft in tien jaar tijd een hoop mooie winnaars opgeleverd. De eerste editie in 2005 werd gewonnen door Robert Gesink, in 2010 won Tom Jelte Slagter, en in 2011 was het Bert Jan Lindeman die met de zege naar huis ging. De laatste editie, die van 2013, werd gewonnen door Mike Theunissen die nu net als Gesink en Lindeman bij Team LottoNL Jumbo rijdt. Het parcours van morgen is wel anders dan in voorgaande jaren. De Fromberg was altijd een scherprechter, maar de klim zal dit jaar worden overgeslagen. De Vrakelberg werd vroeger afgedaald, maar is nu juist als klim in het parcours opgenomen. Ook is de Bergseweg een van de scherprechters in de wedstrijd over 160 kilometer.

De laatste Topcompetitie wedstrijd is alweer bijna een maand geleden. In de Brand Bier Drielandenomloop troefde Matthijs Eversdijk iedereen af door solo deze zware klassieker te winnen. Het leverde hem niet alleen de overwinning op, maar ook een contract bij Cycling Team Join’s De Rijke. Vanaf 1 juni rijdt hij bij de Geel-Blauwe formatie en hij zal in de Ronde van Limburg zijn debuut maken in zijn nieuwe ploeg. In de Hel van Voerendaal zal Matthijs Eversdijk nog de kleuren van DRC de Mol gaan verdedigen. Dankzij zijn overwinning in de Brand Bier Drielandenomloop zal hij als een van de favorieten aan de start staan. Misschien schenkt hij morgen zijn oude ploeg wel een mooi afscheidscadeau door de overwinning te pakken. In de Drielandenomloop waren het Jasper Ockeloen van Parkhotel Valkenburg Cycling Team en Twan Castelijns van Baby Dump Cycling Team die met Eversdijk op het podium mochten verschijnen. Twan Castelijns van Baby Dump Cycling Team kan morgen zijn slag slaan in het klassement van de Topcompetitie, in de vorige koers hebben we gezien dat Castelijns beter overleeft in Limburg dan zijn klassements-concurrenten Jeff Vermeulen en Elmar Reinders. Castelijns heeft maar 8 punten nodig om over Vermeulen heen te springen en de leiderstrui te pakken.

Jasper Ockeloen werd niet alleen tweede in de Brand Bier Drielandenomloop maar ook in de Tour de Azerbeidzjan en onlangs nog in Fleche Du Sud. De renner van Parkhotel Valkenburg Cycling Team staat op dit moment twaalfde in de Topcompetitie met 91 punten. Met winst in de Hel van Voerendaal zal hij ongetwijfeld de top 5 binnen stormen, en met het oog op de volgende wedstrijden in Limburg zal hij zeker nog kunnen gaan stijgen.

Na de Hel van Voerendaal kan het Jongerenklassement ook volledig op zijn kop staan. Leider Jelle Wolsink rijdt op dit moment in de Tour de Gironde en zal zijn trui niet gaan verdedigen. De nummer twee, Twan Brusselman is wel aanwezig en is gemotiveerd om deze trui over te nemen. Om 12 uur zal de burgemeester van Voerendaal het startschot laten klinken. Natuurlijk is de Hel van Voerendaal te volgen via het Twitteracount van de Topcompetitie Live. Na de koers zal er zo snel mogelijk een samenvatting worden gemaakt van deze loodzware klassieker.
Sticky Bottle 31 mei 2015 10:04
Het is Teunissen niet Theunissen heren van de topcompetitie
Oudesluis Dronken Thuis 31 mei 2015 10:39
Die dude maakt net zoveel fouten als de flaaf zelf, dacht dat het een alter ego was, maar hij bestaat toch wel degelijk
lodjan 31 mei 2015 13:30
ton duk 31 mei 2015 16:31
Castelijns wint en staat nu in poleposition voor een contract bij Roompot...
gr
lodjan 31 mei 2015 18:43
Van de website vd topcompetitie:

Twan Castelijns heeft de Hel van Voerendaal gewonnen. De 26-jarige renner van Baby-Dump Cyclingteam reed in de laatste vijftien kilometer bij zijn medevluchters weg en kwam vervolgens solo over de meet in Voerendaal. De Brit Alex Peters (SEG Racing) reed daarachter naar de tweede plaats. Jarno Gmelich Meijling (Metec-TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel) vervolledigde het podium. Als kers op de taart veroverde winnaar Castelijns eveneens de leiding in de Topcompetitie.

De renners stonden vooraf voor een loodzware opdracht. Ze kregen namelijk vijftien lastige rondes van elf kilometer rond Voerendaal voorgeschoteld. Onderweg moesten scherprechters als de Bergseweg en de Vrakelberg bedwongen worden. Het zware parcours eiste dan ook al in het begin van de wedstrijd zijn tol bij een hoop coureurs.

Voorin toonde vooral een bedrijvige Jasper Bovenhuis (SEG Racing) zich in openingsfase. Hij vormde met Tim Rodenburg (Cyclingteam Jo Piels) de eerste serieuze vlucht. Zij kregen echter niet veel ruimte van de eerste achtervolgende groep. Het tweetal werd dan ook vlug bijgehaald door een flink uitgedund peloton.

Na een korte wapenstilstand kozen onder meer Elmar Reinders (Cyclingteam Jo Piels) en Twan Castelijns (Baby-Dump Cyclingteam) het hazenpad. Het tempo lag echter hoog in het peloton, waardoor ook die aanvalspoging in de kiem werd gesmoord.

Castelijns had bij een tweede aanval meer geluk. Ditmaal kreeg hij Jasper Ockeloen (Parkhotel Valkenburg CT), Jarno Gmelich Meijling (Metec-TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel), Joey van Rhee en Stefan Poutsma (beiden Cyclingteam Jo Piels) en de Brit Alex Peters (SEG Racing) met zich mee.

Het zestal werkte goed samen en fietste een voorsprong van vijftig seconden bijeen. Matthijs Eversdijk (DRC De Mol) probeerde daarachter de kloof te dichten, maar de winnaar van de Drielandenomloop zag de voorsprong enkel groter worden. Bovendien had hij met Harry Sweering (Baby-Dump Cyclingteam), Bob Schoonbroodt (Parkhotel Valkenburg CT) en Stef Krul (Metec-TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel) drie stoorzenders in zijn wiel zitten.

Op drie rondes voor het einde waren nog slechts 28 renners actief in de wedstrijd. Er leek dus geen vuiltje aan de lucht voor de kopgroep. Desondanks werden de koplopers vanuit de achtergrond nog even bedreigd door een tegenaanval van Schoonbroodt en Krul. Zij kwamen uiteindelijk niet dichter dan 15 seconden achterstand. De vluchters konden daardoor opgelucht ademhalen en zich opmaken voor de strijd om de overwinning.

Kort voor het ingaan van de laatste ronde opende Castelijns de ultieme slotfase met een flinke tempoversnelling. Zijn medevluchters hadden geen antwoord op zijn demarrage, waardoor Castelijns al vlug een voorsprong van vijftien seconden uitbouwde. Op de Vrakelberg probeerden met name Peters en Gmelich Meijling de bakens nog te verzetten, maar voor de overwinning kwamen zij te laat.

De eenzame vluchter kon zo glansrijk naar de overwinning soleren. Daarnaast pakte Castelijns de leiding in de Topcompetitie over van Jeff Vermeulen (Cyclingteam Jo Piels) die de strijd voortijdig had gestaakt. Jasper Ockeloen werd op zijn beurt voor zijn strijdlust beloond met een Snelle Jelle-pakket.
Leon 31 mei 2015 19:45
lodjan Schreef:
-------------------------------------------------------
> Jasper Ockeloen werd op
> zijn beurt voor zijn strijdlust beloond met een
> Snelle Jelle-pakket.



Daar zal Jasper heelblij mee zijn. O ja, op zijn wishlist staat ook nog een profcontract...
ton duk 01 juni 2015 08:24
Gezien zijn prestaties 2014-2015 mag dat geen probleem zijn voor Ockeloen....
gr

ps: het schijnt dat Jasper gelijk is gaan doorfietsen en nog is gefinished bij de 4e etappe Iran...wat daar voor veel verwarring mbt de uitslag heeft opgeleverd
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen