Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Roelandts stopt

Gepost door Anony 
Anony 15 oktober 2020 13:54
Na Pauwels en wellicht Boeckmans de derde Belgische fiets aan de haak deze week.

Jürgen Roelandts (35) stopt: "Trainen en koersen met pijn is zwaar"

Jürgen Roelandts zet na dit seizoen een punt achter zijn wielercarrière. Een wedstrijd zal hij niet meer rijden voor zijn ploeg Movistar want hij revalideert nog na een schouderblessure. "Door de omstandigheden en verschillende blessures kan ik niet meer op het niveau rijden dat ik zelf zou willen halen."

Roelandts pakte in 2008 zijn eerste profzege en het was meteen een hele mooie: hij werd Belgisch kampioen. Hij reed jarenlang voor de Lotto-ploeg, maar maakte in 2018 een overstap naar BMC. Een jaar later trok hij naar Movistar en daar eindigt zijn avontuur als renner nu.

Met een brief op Twitter legt hij zijn keuze uit. "Dit was een moeilijke beslissing want wielrennen is altijd een enorm groot deel van mijn leven geweest. Ik ben op mijn 12 jaar begonnen dus ik ben al 24 jaar wielrenner. Maar door de omstandigheden en door allerlei blessures kan ik nu niet meer koersen op het niveau dat ik zou willen halen. Ik weet dat ik nog mee zou kunnen op WorldTour-niveau, maar elke dag trainen en koersen met pijn is ongelooflijk zwaar. Zowel fysiek als mentaal."

Ook op dit moment herstelt Roelandts van een val in de BinckBank Tour. Daardoor zit een afscheid op de fiets er niet meer in.

"Ik ben trots op mijn carrière", schrijft hij nog. Ik heb voor fantastische ploegen gereden en heb meegedaan aan de grootste wedstrijden. Ik heb de Belgische driekleur gedragen en ik heb op het podium gestaan in mooie klassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen en Milaan-Sanremo. Ook op mijn 5e plaats op het WK en mijn 10e plaats op de Olympische Spelen ben ik trots."


Een paar knappe ereplaatsen, maar nooit echt (vaak) meegedraaid bij de absolute top. Uiteindelijk 'maar' acht zeges bij de profs, waarvan zijn eerste veruit de mooiste was. Geen idee of hij een geval is dat 'het er nooit heeft uitgehaald', of gewoon heel snel op zijn limieten is gebotst. Sowieso redelijk wat tegenslag de laatste jaren. Reed amper nog een deuk in een pakje boter.
Prikdude 15 oktober 2020 14:07
Door die solo tijdens GW 2015 zal Jurgen een aandoenlijk voetnootje blijven in het collectief wielergeheugen.
El Chaba 15 oktober 2020 14:44
Precies, waar ik ook aan dacht.
Dacht op een gegeven moment echt dat het een topper zou gaan worden in de Vlaamse klassiekers, maar - mede door blessures - is dat er nooit helemaal echt uitgekomen.

En wat als hij ooit naar QS was gegaan? Dan had hij vast een erelijst als bijvoorbeeld Lampaert kunnen hebben.

Mooie kerel ook, heel jammer dat hij op deze manier afscheid moet nemen.
Curzio 15 oktober 2020 20:29
Drie jaar te laat.
veluweracer 16 oktober 2020 13:27
Dat is spijtig om via de achterdeur het peloton te moeten verlaten.
Brieske 16 oktober 2020 19:51
Podium MSR toch ook. En ook zo'n knappe solo in Vlaanderen. Anyway, fuck it. Is Kapka Lalova niet, of d'n Ludo...

Groet Toetelaar
El Chaba 17 oktober 2020 13:57
Chriet Titulaer..?
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen