Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Opleidingsploeg Jumbo-Visma investeert in Nederlands kampioen tijdrijden en langlaufer

Gepost door Ulrich A. Boschwitz 
Ulrich A. Boschwitz 17 november 2020 14:46
Quote

Opleidingsploeg Jumbo-Visma investeert in Nederlands kampioen tijdrijden en langlaufer

November 17, 2020

De Nederlanders Loe van Belle en Darren van Bekkum en de Noor Johannes Staune-Mittet versterken vanaf 1 januari 2021 Jumbo-Visma Development Team. De 3 junioren maken volgend jaar in het geel-zwarte tenue hun debuut in het beloftenpeloton en tekenen voor 2 seizoenen.

Van Belle
Huidig Nederlands juniorenkampioen tijdrijden Loe van Belle, die vorige maand Europese baantitels won in de Scratch en het Omnium, heeft afgelopen jaar al diverse keren met Jumbo-Visma Development Team getraind. “Ik ken de meeste jongens al van de juniorencategorie en het afgelopen jaar heb ik het team al leren kennen tijdens trainingen”, zegt hij.

“Om dan vanaf 1 januari eindelijk zelf dat shirt te mogen dragen, is gaaf. Ik hoop mezelf binnen de opleidingsploeg verder te ontwikkelen en mooie uitslagen te rijden. Uiteindelijk heeft iedereen de ambitie in de World Tour te eindigen. De transfers van Gijs Leemreize en Olav Kooij hebben uitgewezen dat die stap zeker mogelijk is. Daar ga ik ook voor.”

Van Bekkum
Darren van Bekkum is relatief nieuw in de wielerwereld en rijdt pas sinds 2018 in competitieverband. “Mijn 2e jaar bij de junioren is door het afgelopen jaar natuurlijk anders verlopen dan gehoopt. Wedstrijden waren er nauwelijks en ik heb me moeten vermaken met online koersen. Op het trainingskamp dat de KNWU organiseerde in samenwerking met Team Jumbo-Visma heb ik laten zien aardig te kunnen trappen.”

“Op die manier is het contact met Jumbo-Visma Development Team ontstaan. Verwachtingen voor de aankomende jaren wil ik nog niet echt uitspreken. Ik moet eerst nog wat ervaring opdoen. Daarvoor zit ik wel op de juiste plek. De begeleiding is hier top en ik kijk uit naar de samenwerking met deze ploeg om zo stappen te zetten in mijn carrière.”

Staune-Mittet
Johannes Staune-Mittet, Noors kampioen langlaufen bij de junioren, kijkt uit naar de tijd bij zijn nieuwe ploeg. “Het is een heel mooie stap voor mij. Ik denk dat het de beste plek is om mezelf te ontwikkelen. Vanaf het 1e contact met de ploeg voelde het juist aan en toen ik uiteindelijk hoorde dat ik mocht komen, was ik erg blij. Ik kijk er naar uit om onderdeel te zijn van de cultuur binnen de ploeg. Ik ken Tobias Foss een beetje en met hem heb ik over het team gesproken. Hij is erg te spreken over de ploeg en raadde me deze transfer aan.”

Head of Development Robbert de Groot kijkt, ondanks de beperkte wedstrijdkalender, met een positief gevoel terug op het afgelopen seizoen van het Jumbo-Visma Development Team. “Waar we hebben kunnen rijden, hebben we ons laten zien. Dat 2 jongens volgend seizoen prof worden, is een opsteker voor het hele team. Dat is een mooie ontwikkeling en we hopen die trend de komende jaren door te kunnen zetten. Met Van Belle, Van Bekkum en Staune-Mittet voegen we veel talent toe aan de huidige kern.”


[wielerverhaal.com]

De Noor Johannes Staune-Mittet zou wel eens een goede profrenner kunnen worden.
Curzio 17 november 2020 18:42
Langlaufer? Met ski's dus? Oke, schrijf maar op voor de Tour van 2022.
Horsie is back 17 november 2020 21:21
De Langlaufer in de sneeuw staan in de top van de ranglijsten maximaal zuurstofopnamevermogen, Vo2 max. Deze Johannes Staune-Mittet is klaarblijkelijk nog niet afgekickt van zijn Langlaufen, al is het meer sprinten, want verder dan doorgaans 10 km kwam hij niet. Hij zal dit ook wel als training gebruiken voor het wielrennen later in het seizoen. Nog geen absolute hoogvlieger (wat niet is kan nog komen), want bij de junioren vorig jaar respectievelijk 11. en 66. in de WK tijdrit en WK wegwedstrijd.

Het blijft afwachten en zo bedoel je het ongetwijfeld ook of ook hier niet een pendant in de wording is van het verhaal van de wielrenner (voormalig skier en voetballer) met het hoogste ooit geregistreerde maximale zuurstofvermogen van 97,5 ml/kg/min, de Noor Oskar Svendsen. Hij genereerde ongeveer 7,4 liter zuurstof per minuut en een hartprestatie van 37 liter bloed per minuut. Twee jaar nadien vertrok hij geruisloos door de achterdeur, de (onterechte) torenhoge verwachtingen niet waargemaakt.

Maar deze bijna 19-jarige wielrenner staat natuurlijk nog maar aan het begin van zijn carrière, ongeacht zijn maximale zuurstofopnamevernogen. Als hij ons echt versteld wil doen staan moet hij om te beginnen een deel van zijn naam aanpassen.
Carlos Danger 17 november 2020 21:29
Afstemmen op ARD of ZDF; Staunen Mit Johannes.
Meneer 60% 17 november 2020 22:08
Eliud Kipchoge zal ongetwijfeld ook extreem goede waardes scoren qua zuurstopname, maar dat betekent ook niet dat dat een potentieel Tourwinnaar is.
Horsie is back 17 november 2020 22:56
Meneer 60% Schreef:
-------------------------------------------------------
> Eliud Kipchoge zal ongetwijfeld ook extreem goede
> waardes scoren qua zuurstopname, maar dat betekent
> ook niet dat dat een potentieel Tourwinnaar is.

Tijdens de selectie voor het beruchte Nike Breaking2 project, dat succesvol zou leiden tot de eerste sub 2 uur marathon werd uitgedokterd, wat er nodig was om dit te lopen. De Vo2 waarden (waaronder ongetwijfeld ook die van Eliud Kipchoge, maar niet herleidbaar) varieerden van 62 tot 84 ml/kg/min., gemiddeld 71 ml/kg/min. Er werd bijna gekscherend gezegd: alles wat je nodig hebt is een loper van 59 kg, die 4 liter per minuut kan opnemen en een maximale zuurstofopnamevermogen heeft van 67 ml/kg/min. Stel, dat Eliud Kipchoge die 84 ml/kg/min heeft gegenereerd, dan is hij on par met Running Up That Hill, Chris Froome. Dat kan toch geen toeval zijn. Chris Froome heeft als afrikaanse gazelle het verkeerde vak gekozen. grinning smiley

Evident is, dat de Vo2 max bij het hardlopen geen primaire rol speelt. Het zijn veel meer de biomechanische factoren, o.a. de economie van het lopen, waarbij het lichaam uiteraard wel de voorwaarden moet leveren. Er zijn dan ook allerlei verklaringen voor het Afrikaanse succes in omloop.

Een TDF winnen met 90 ml/kg/min is geen absolute garantie, ook niet als we alle toevalligheden zouden kunnen uitschakelen. Overigens stond Greg Lemond zelf geparkeerd op 92,5 ml/kg/min, daarom was ie natuurlijk ook op zijn pik getrapt, toen er voor Alberto Contador in Verviers 2009 bijna 100 ml/kg/min werd berekend.
Een TDF winnaar met 60 nl/kg/min. zullen we nooit zien.
Eddy Veen 18 november 2020 01:47
Tibor del Grosso is anderhalf jaar jonger dan Loe van Belle en was op het NK tijdrijden slechts twee seconden trager.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 18/11/2020 01:48 door Eddy Veen.
Ulrich A. Boschwitz 18 november 2020 05:08
Eddy Veen Schreef:
-------------------------------------------------------
> Tibor del Grosso is anderhalf jaar jonger dan Loe
> van Belle en was op het NK tijdrijden slechts twee
> seconden trager.


Het valt mij wel op dat Nederlandse renners met buitenlands bloed het regelmatig goed doen. Naast MVDP (Frankrijk) en Dumoulin (Wallonië) nu dus blijkbaar ook Tibor (Italië). Tibor die niet de enige is in het gezin die aan wielrennen doet komt overigens niet bepaald uit een arbeidersmilieu (moeder docent aan een Hogeschool, vader werkt als accountantsspecialist). Gelukkig maar voor hem want goedkoop is deze sport tegenwoordig niet.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 18/11/2020 05:09 door Ulrich A. Boschwitz.
DeZusVanJohan 18 november 2020 12:34
Het is eerder opvallend weinig dan opvallend veel, 27% van de jeugd is tegenwoordig niet-westers allochtoon.

De eerste Nederlandse profrenner met Surinaamse, Turkse of Marokkaanse roots moet nog opstaan.
Het is toch vooral een blanke sport.
Horsie is back 18 november 2020 12:34
De "bekering" van Ulrich was van korte duur.
Horsie is back 18 november 2020 12:36
DeZusVanJohan Schreef:
-------------------------------------------------------
> Het is eerder opvallend weinig dan opvallend veel,
> 27% van de jeugd is tegenwoordig niet-westers
> allochtoon.
>
> De eerste Nederlandse profrenner met Surinaamse,
> Turkse of Marokkaanse roots moet nog opstaan.
> Het is toch vooral een blanke sport.

Het is nog niet zo lang geleden, dat de eerste sub 10 seconden over 100m van een blanke loper kon worden geregistreerd.
Luijt 19 november 2020 16:51
Bij WV De Amstel fietst ook nog wel wat rond.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen