Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Exit Rik Verbrugghe, Sven Vanthourenhout is nieuwe wielerbondscoach: “Tokio en WK zijn grootste doelen”

Gepost door Ulrich A. Boschwitz 
Ulrich A. Boschwitz 20 november 2020 05:54
Quote



Exit Rik Verbrugghe, Sven Vanthourenhout is nieuwe wielerbondscoach: “Tokio en WK zijn grootste doelen”

WIELRENNEN Rik Verbrugghe (46) is niet langer de Belgische wielerbondscoach, Sven Vanthourenhout (39) neemt zijn taken over. “Ik ben er mij van bewust dat alles perfect in orde moet zijn”, reageerde die laatste bij VTM Nieuws. “Met Remco Evenepoel en Wout van Aert heb je gewoon twee kleppers in huis. Tokio is volgend jaar een enorm groot doel, net zoals het WK in eigen land.”

XC 19-11-20, 16:24 Laatste update: 20:09

De wielerbond - KBWB - hield vandaag een belangrijke vergadering, een video-call. Daarin werd beslist dat Rik Verbrugghe niet langer kan aanblijven als bondscoach, Sven Vanthourenhout wordt zijn opvolger.

Verbrugghe maakte eerder bekend dat hij vanaf 1 januari 2021 sportief manager wordt bij Israël Start-Up Nation. Dat stelde de wielerbond voor een dilemma: kan Verbrugghe tegelijkertijd bondscoach blijven? Neen, is het antwoord. Bij de bond hebben ze liever iemand die zich helemaal kan toeleggen op zijn werk bij de federatie.

Enter Sven Vanthourenhout. Die laatste assisteerde al een aantal jaar op de weg en wordt nu de nieuwe bondscoach. Zowel van de profs als van de beloften. De gewezen cyclocrosser blijft ook bondscoach in het veldrijden. Een haalbare combinatie, vindt Vanthourenhout.

Bij de bond zijn ze wel nog op zoek naar een ‘development coach’, de rol waarmee Kevin De Weert in 2015 begon bij de KBWB. Die persoon moet Vanthourenhout assisteren waar nodig.

Bondsvoorzitter gelooft in slaagkansen Vanthourenhout: “Geknipte persoon”
“Ik wil in de eerste plaats onze ex-bondscoach Rik Verbrugghe bedanken”, liet bondsvoorzitter Tom Van Damme in een korte reactie optekenen. “Maar met twee WK’s op eigen bodem en de Olympische Spelen van 2021 en 2024 is er heel wat om naar uit te kijken. Sven is de geknipte persoon voor de job.”

Verbrugghe was sinds de herfst van 2018 aan de slag als bondscoach. Dat leverde tot nu toe drie keer WK-zilver op: vorig jaar met Remco Evenepoel in de tijdrit, en dit jaar met Wout van Aert in weg- en tijdrit.


[www.hln.be]



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20/11/2020 14:41 door Spaak.
Wanny 20 november 2020 07:59
Zijn er buiten Remco nog veel medaillekandidaten op de OS bij de Belgen?

Die zevenkampster Thiam is altijd wel goed voor een medaille. De hockeyheren. Verder zou ik t zo niet weten eigenlijk.
Remko 20 november 2020 09:53
In 2016 had België zes medailles waarvan twee keer goud, best aardig voor zo'n klein landje. Die zes was een evenaring van hun naoorlogs record. Nou moet ik wel zeggen dat dat goud van Thiam zwaar weegt. Toch net iets anders dan een medaille bij handboogschieten of schermen. Ben een wielerfan maar atletiek draagt wat mij betreft met recht de titel 'de moeder der sporten'.

Overigens, wisten jullie dat België bij de winterspelen al 1 x goud heeft gehaald? Niets om je voor de schamen, wat is dat schaatsen toch een enorme kutsport. Soort veldrijden, maar dan niet leuk om naar te kijken.
DeZusVanJohan 20 november 2020 10:40
[olympicmedalspredictions.com]

België komt hier tot 2x goud, 3x zilver en 4x brons, goed voor een 34e plaats op de medaillespiegel.

Goud voor een turnster en baanwielrenster. Evenepoel 2x brons.

Nederland scoort hier 10x goud, 16x zilver en 7x brons.
Al zitten er wat merkwaardige keuzes bij, zoals geen enkele medaille bij de individuele baansprint of keirin. En Dumoulin zou zilver halen op de tijdrit, vóór Evenepoel.

Gracenote voorspelt zelfs 16x goud, 9x zilver en 19x brons voor Nederland. Helaas is het niet per onderdeel uitgesplitst in hun publieke data en wordt België ook niet genoemd in de lijst van 30 best scorende landen.
Sub Culture 20 november 2020 10:54
*komt kijkje nemen op het prikbord*

*ziet Nederlanders opgejut door een Nederlander praten over Belgen*

*kijkt meewarig toe*

*telt de weken af*

*fuck dit gedoe tussen sterretjes btw*
Luijt 20 november 2020 11:16
Zeg Remko, schaatsen is geen enorme kutsport hoor, dat is een misvatting.
Atletiek kan mij op een paar onderdelen na niet zo bekoren. Vooral dat gesmijt met allerlei artikelen door Oost-Europese mutanten is toch geen reet aan man.
Ook de personages die zich in de moeder der sport begeven laten zich wat lastig bejubelen op een enkele uitzondering na, zoals Viren, Coe, Boebka, Schippers, Visser en ons aller Nimwegenaar Jos Hermens. Verder wordt vooral uitgeblonken in extreme nerderigheid.
Oké, wij hebben dan nu de heer Patrick R., ook niet echt een posterboy, da's waar.
valse trage 20 november 2020 11:25
Hij heeft in ieder geval de lokale SunPalace door de moeilijke coronamaanden geholpen.
Curzio 20 november 2020 12:56
Hij heeft de moeilijke taak om Evenepoel en Van Aert te selecteren, plus nog een handvol willekeurige andere renners met de Belgische nationaliteit. Ga er maar aan staan.
El Chaba 20 november 2020 13:23
Remko 20 november 2020 14:46
Oei, Nederlanders die over Belgen praten, dat is natuurlijk niet de bedoeling hier!
merijntje mortirolo 20 november 2020 14:49
Eenieders reactie/mening/ergernis in dit topic in mij opnemend, ook die van mijn mattie Sub, is het enige, werkelijk waar het enige wat ik hier op te zeggen heb het volgende: schaatsen is zéker wel een enorme kutsport.

Ugh.
merijntje mortirolo 20 november 2020 14:50
En daar verandert El Chaba's duimpje in Luijt zijn aars niets aan.

(pl)Ugh.
Eindhovuh 20 november 2020 15:01
Ware dingen.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20/11/2020 15:05 door Eindhovuh.
Meneer 60% 20 november 2020 17:01
Of schaatsen wel of geen kutsport is, laat ik in het midden. Een heel andere kijksport dan wielrennen, in ieder geval.

Feit is wel dat onze schaatscultuur positieve maar vooral ook negatieve gevolgen heeft voor onze wielersuccessen.

Er is natuurlijk een heel zooitje wielrenners dat afkomstig is uit het schaatsen en dat anders misschien nooit was geen wielrennen. Van Theo Bos tot Jetse Bol. Van Tom Jelte Slagter tot Maarten Tjallingii.

Dat waren allemaal geen hele bijzondere schaatsers. De grote vraag: hoeveel wielertalent is er verloren gegaan doordat de echte schaatstoppers wél zijn blijven schaatsen. Had Sven Kramer meerdere kasseienklassiekers gewonnen als hij een Belg en geen Nederlander was geweest en dus niet besmet was geweest met schaatsliefde. We zullen het nooit weten.

Daniel Oss is trouwens ook voormalig schaatser, wist u dat? Won als C-junior de prestigieuze Vikingrace, in een lichting waarvan niemand uiteindelijk de echte top haalde. [www.speedskatingnews.info]

Daar wil ik deze off-topic-post bij laten, voordat ik op een terugkomend paard begin te lijken.
El Chaba 20 november 2020 17:10
thumbs down
Dit duimpje in jouw aars wel? grinning smiley
Prikdude 20 november 2020 18:02
Een schaatsende poedel? Thialf was vast nooit gelukkiger.

Riekt wel naar een groot verzinsel met o.a. ook Rintje Agricola, Daan Deen en ene Erik.87 Jansson in de uitslag.
De zwarte trui 20 november 2020 18:54
Rene Hooghiemster is Daniel dan maar gevolgd.
Horsie is back 20 november 2020 20:37
Meneer 60% Schreef:
-------------------------------------------------------
>
> Daar wil ik deze off-topic-post bij laten, voordat
> ik op een terugkomend paard begin te lijken.

Jouw veronderstelde correlatie tussen schaatsen en wielrennen bestaat natuurlijk niet in de mate, waarin jij dat veronderstelt (Hoewel karig als bewijs, maar de saga van Eric Heiden is daarvoor wel de grootste aanwijzing), niet anders dan in de betekenis, dat elk goed getraind lichaam met redelijk normale proporties, in vele sporten goed kan presteren. Er zijn ook kogelstoters, die een behoorlijk stukje kunnen hoogspringen of zelfs kort, snel sprinten. Maar Usain Bolt heefi n zijn trainingsprogramma nog nooit enige ruimte ingebouwd voor kogelstoten.

Dat iemand, die alleen maar damt of schaakt daar echt niets aan heeft om later fysiek/fysiologisch bezien een goede wielrenner te worden staat buiten kijf, maar ga geen verbanden leggen, waar ze niet echt voorhanden zijn. Een eeuw geleden had je nog multi-atleten en multi-atletes, maar in onze moderne sport worden vele sporten zodanig door voorselectie en specialisatie op allerlei terreinen bepaald, dat daar geen sprake meer van kan zijn.

Er is maar één sport, die een 100% cross-over score heeft met wielrennen en dat is lopen in de box en later lopen buiten de box.

Over dat terugkomend paard gesproken. Mijn allereerste liefde was de moeder van alle sporten, dus zou ik dan ook een verband moeten zoeken tussen al dat geren, gespring, gestoot en gewerp uit mijn puberteit en de wielerprestaties op latere leeftijd. Dacht het niet.

Er zijn sterke aanwijzingen, dat het beter is specialisatie maar zo lang mogelijk uit te stellen, dus eerst generalisatie. Voor kinderarbeid in de turnwereld is dat wellicht een te grote opgave, maar goed dan kom je ineens bij "ongekend" en "hij staat". Dat laatste was natuurlijk mijn mama, many moons ago.
Slimmerd 20 november 2020 21:39
Laatste update pre-corona...
ton duk 21 november 2020 09:45
Wanny Schreef:
-------------------------------------------------------
>
>
> Die zevenkampster Thiam is altijd wel goed voor
> een medaille.

Dit lijkt me een understatement voor 's werelds beste tienkampster toch ?
gr
ton duk 21 november 2020 09:49
Remko Schreef:
-------------------------------------------------------
> In 2016 had België zes medailles waarvan twee
> keer goud, best aardig voor zo'n klein landje. Die
> zes was een evenaring van hun naoorlogs record.

Nee, dat is en blijft een aanfluiting en dat vinden ze (de bonden) zelf ook
Feit dat 2016 een evenaring is, geeft wel aan dat ze op de weg naar boven zijn in de medaillespiegel ...met Nederland als grote voorbeeld
gr
Wanny 22 november 2020 11:34
ton duk Schreef:
-------------------------------------------------------
> Wanny Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
> >
> >
> > Die zevenkampster Thiam is altijd wel goed voor
> > een medaille.
>
> Dit lijkt me een understatement voor 's werelds
> beste tienkampster toch ?
> gr

De beste van de wereld is ze niet. Werd tweede bij het laatste WK.
Clavan 23 november 2020 09:50
Tonny de Jong is ex schaatster en nu helemaal de weg kwijt en compleet wappie...... I rest my case.

p.s. sportief gezien is het heel erg interessant om naar Leerdam, Beune en/of A.de Jong te kijken natuurlijk.
Clavan 23 november 2020 09:55
Ik kom uit het dorp van de zusjes de Witte. Ik heb ze wel eens zien trainen hier op de baan en in het bos. Nou dat is best indrukwekkend. Redelijk topsport.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 23/11/2020 09:55 door Clavan.
Simeone 23 november 2020 11:24
Curzio Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hij heeft de moeilijke taak om Evenepoel en Van
> Aert te selecteren, plus nog een handvol
> willekeurige andere renners met de Belgische
> nationaliteit. Ga er maar aan staan.


Een van die willekeurige wilde dit jaar al niet meedoen omdat hij mss indirect tegen van Aert kon gaan koersen!
dus wordt het mss wel de vraag Evenepoel of van Aert ?
Dat maakt het een stuk lastiger
Eindhovuh 23 november 2020 12:12
Edit, totaal wappie ja.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 23/11/2020 12:14 door Eindhovuh.
Horsie is back 23 november 2020 12:39
Clavan Schreef:
-------------------------------------------------------
> Tonny de Jong is ex schaatster en nu helemaal de
> weg kwijt en compleet wappie...... I rest my
> case.
>
> p.s. sportief gezien is het heel erg interessant
> om naar Leerdam, Beune en/of A.de Jong te kijken
> natuurlijk.

Dit was toch het meisje met die wappie schaats van Ingen van Schenau. Jutta heeft glossy lippen, maar is verder niet op haar mondje gevallen. Mooie combinatie van schoonheid en grinta. Gisteren moest Horsie kiezen tussen respect voor het zwart voor ogen ziend van een 18-jarige in gevecht met de overgebleven luchtmoleculen en een schaatster, die na bijna een decennium van vallen en opstaan, toch haar eigen(wijze) weg koos door op te vallen in plaats van weer te vallen.

De mooiste verwijzing is nog altijd, denk ik, Go away from my Window, leave at your own chosen speed.

Disclaimer: Zag gisteren Urban Hero op merkwaardige sokken op de schaatsplank voordoen hoe moeilijk de ideale schaatsbeweging wel niet is.
Frederik D. 23 november 2020 13:10
Ik volg het schaatsen niet meer. Maar ik gun de schaatsers en de schaatsliefhebbers hun schaatsen en zelfs hun scheve schaatsen. Zo lang ze maar mij het volgen van wielrennen gunnen.
Luijt 23 november 2020 13:42
Dit is met afstand het minst aangename bericht dat ik ooit hier op het forum voorbij heb zien komen. Spaak??????
merijntje mortirolo 23 november 2020 17:43
El Chaba 23 november 2020 19:28
Bij mij juist het meest aangename bericht in tijden.
Dat ik denk in beelden maakt het nog extra aangenaam.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen