Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Lotto Soudal ziet opnieuw toptalent vertrekken: West-Vlaamse klimmer bekroont beresterk najaar met profcontract van 3 jaar bij Sunweb

Gepost door Ulrich A. Boschwitz 
Ulrich A. Boschwitz 22 november 2020 06:26
Quote

Lotto Soudal ziet opnieuw toptalent vertrekken: West-Vlaamse klimmer bekroont beresterk najaar met profcontract van 3 jaar bij Sunweb

Wat een najaar reed Henri Vandenabeele uit Dentergem in dienst van Lotto Soudal U23! 2e in de Baby Giro, vervolgens 2e in de Ronde de l’Isard en dan ook nog even top 10 in Il Piccolo Lombardia. De West-Vlaming zou aanvankelijk nog een jaar belofte blijven bij Lotto Soudal en dan de stap naar de profs zetten bij de Belgische armada, maar die plannen namen een andere wending.


Vandenabeele rijdt in 2021 voor de opleidingsploeg van Team Sunweb en zet daarna de stap naar de profs voor nog eens 2 bijkomende jaren in Duits(-Nederlandse) loondienst. “Het 1e contact is via mijn manager Jens Raes van Squadra Sports Management ontstaan na de Baby Giro en dat is nog wat geïntensifieerd na de Isard”, vertelt een relaxte en uiteraard zeer tevreden Henri Vandenabeele. “Ik heb met een aantal mensen overlegd maar heb ook mijn eigen gevoel gevolgd. De week van het BK, half oktober, heb ik de knoop doorgehakt. Team Sunweb heeft ervaring met het opleiden van jonge renners en in het bijzonder klimmerstypes zoals ikzelf. Er wordt goed gewerkt en de ploeg zit in een sterke flow, hebben we dit najaar kunnen zien.”

1 van Vandenabeeles klankborden was Tiesj Benoot, die zelf ook een enorme stap heeft gezet sinds zijn transfer naar Sunweb. “Tiesj heb ik gebeld omdat hij een goede band heeft met mijn broer. Hij weet ook hoe het eraan toegaat bij Sunweb en kon zelf de vergelijking maken met Lotto Soudal. Bij Lotto kon ik eigenlijk kiezen of ik nog een jaar belofte zou blijven of al in 2021 prof zou worden, maar sowieso wil ik nog de ervaring van bijvoorbeeld een Ronde van Vlaanderen op U23-niveau. Dat ga ik bij Sunweb dus ook kunnen ervaren. Ik heb een profcontract voor 3 jaar, maar dat 1e jaar ben ik nog renner bij de opleidingsploeg.”

Gent-Staden
Het najaar van Henri Vandenabeele was uitzonderlijk sterk. Eerst een zeer sterke Giro, bekroond met een 2e plaats in het eindklassement. En vervolgens de Ronde de l’Isard met winst in de rit van Bagnères-de-Luchon naar Hospice de France, 2e in het eindklassement en winst van zowel groene trui als bergtrui. “In de Isard won mijn ploegmaat Xandres Vervloesem bovendien het eindklassement, dus dat was een speciale ervaring, “geeft Vandenabeele mee. “Maar de Baby Giro had wel een iets sterker deelnemersveld, met onder meer Tom Pidcock en een paar zeer goede Italianen.”

Deed dat deugd, na 10 maanden zonder echte koers. Tussen begin oktober 2019 en de hervatting begin augustus 2020 reed hij in maart enkel Gent-Staden, voor een klimmer slechts een opwarmertje. “Daarna ben ik op stage geweest naar Spanje voor wat zou volgen, maar helaas kwam er niks meer. Voor de rest heb ik me vooral geamuseerd op de fiets en kilometers gemaakt. Niet te stevig. Eens er groen licht kwam dat er weer koersen aankwamen, ben ik op hoogtestage getrokken naar Livigno en waren we weer vertrokken.”

Klimfirmament
Direct prof worden bij Sunweb was misschien een optie geweest, maar Vandenabeele wil met de nieuwe ploegcultuur ook rustig de tijd nemen. “We hebben nooit gesproken om al direct prof te worden, al lieten ze wel een opening voor mocht dat mijn wens zijn, heb ik zo begrepen. Maar het is goed dat ik nu nog een jaar op iets lager niveau kan wennen aan de manier van werken, dat geeft wat extra comfort. naar de toekomst toe.”

Vandenabeele gaf na de Baby Giro al aan er nu wel zeker van te zijn een klimmer te zijn, maar dat wil hij nu wat nuanceren. Of toch niet? “Het is bij de beloften makkelijker om klimmer te zijn dan bij de profs”, lacht hij. “Zoals ik al aangaf, wil ik nog meer op verkenning gaan. Langs de andere kant ben ik sowieso een lichtgewicht, dus bij de profs de finale rijden in de Vlaamse klassiekers zal er wel niet inzitten. Dus, ja, het is de bedoeling om door te groeien tot het klimfirmament. Als je nu ziet welke jongeren er nog staan te trappelen voor het hooggebergte, zoals Vervloesem, Maxim van Gils en Viktor Verschaeve, dan besef je dat we goed bezig zijn. Zeker omdat er bij de juniores ook nog wat klimmers zitten aan te komen.”


[wielerverhaal.com]



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 22/11/2020 11:28 door Spaak.
Remko 22 november 2020 13:20
Hee, gewijzigd door Spaak.
Carlos Danger 22 november 2020 13:33
Tja, betreurenswaardig.
Sub Culture 22 november 2020 13:44
Neen, werd tijd dat dat irrelevant stuk vreten aan banden werd gelegd.
Carlos Danger 22 november 2020 14:09
Misschien heb je wel gelijk en is het niet betreurenswaardig, maar slechts lachwekkend.
Frederik D. 22 november 2020 14:33
Ik hoop nog veel van Vandenabeele te horen. Lijkt mij echt een talent. En zijn keuze voor Sunweb lijkt mij een goede te zijn. Sunweb eindigde tenslotte op twee en drie in de afgelopen Giro met een oudje en een jonkie. Een ploeg met perspectief.
ton duk 22 november 2020 15:07
Tja, betreurenswaardig en buigen voor gedram
Gr
Horsie is back 22 november 2020 16:05
Frederik D. Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ik hoop nog veel van Vandenabeele te horen. Lijkt
> mij echt een talent. En zijn keuze voor Sunweb
> lijkt mij een goede te zijn. Sunweb eindigde
> tenslotte op twee en drie in de afgelopen Giro met
> een oudje en een jonkie. Een ploeg met
> perspectief.

U bent de enige die inhoudelijk reageert. Je verwacht het niet!

Het spreekwoord .. een Spaak in het wiel steken .. krijgt hier wel een bijzondere glans. hot smiley
Museeuw 22 november 2020 16:55
Vreemde reactie van iemand die al 20 jaar zit te trollen op diverse Nederlandse sites.
Frederik D. 22 november 2020 17:15
Het openingsbericht was informatief. En Sunweb lijkt me een goede ploeg en het Belgisch wielrennen is natuurlijk zeer relevant in het hele wielrengebeuren. Ik zie daarnaast gaarne Belgische ronderenners opstaan. Ook ik kijk met verlangen uit naar Evenepoel in een grote ronde. Maar of die echt slaagt? Ik gun het de Belgen en zeker onze Belgen alhier. En wat anders, het Zuid-Amerikaanse wielrennen staat nu wel op de kaart en nu is het tijd dat het Afrikaanse wielrennen op de kaart komt, vind ik. Misschien moet Sunweb eens kijken op het Afrikaanse continent. Een goede ploeg om eens uit een nieuwe vijver te vissen.

En vergelijk ook:
Toch mooi bericht



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 22/11/2020 17:18 door Frederik D..
Horsie is back 22 november 2020 18:02
Frederik D. Schreef:
----------------------------------------------------
> En wat anders, het Zuid-Amerikaanse
> wielrennen staat nu wel op de kaart en nu is het
> tijd dat het Afrikaanse wielrennen op de kaart
> komt, vind ik.

In Afrika begon ooit het bipedal tijdperk for us mortals. Nu zijn vooral de Oost-Afrikanen er echt groots in geworden. Afrikaans wielrennen op de kaart zetten, prima, maar dan moeten ze het daro wel helemaal zelf uitvinden. In vijvers vallt vooralsnog niet veel te vinden. Boreling Surafel Soresa Ayana glimlacht lief.
Frederik D. 22 november 2020 19:32
Ja en nee. Ze moeten zelf ook interesse hebben en ze moeten ook iets te bieden hebben. Maar daarnaast is enige hulp en stimulatie vanuit de gevestigde wielerwereld ook op zijn plaats. Bij de lange afstandslopers zien we dan ook enige steun vanuit bijvoorbeeld Europa voor de talenten uit Afrika. En toch heel opvallend dat Afrika, direct of indirect, zowel schittert op de hardloopsprint als op de hardloopmarathon. Je zou haast denken, niets één ethniciteit maar een verregaande diversiteit in genen. Terwijl de witte mens uit de getinte mens "evolueerde", evolueerden de getinte mensen ook. Misschien kom ik meer met getinte mens A overeen dan getinte mens A overeen komt met getinte mens B. De tint is maar een oppervlakkig kenmerkje.
Horsie is back 22 november 2020 21:19
Frederik D. Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ja en nee. Ze moeten zelf ook interesse hebben en
> ze moeten ook iets te bieden hebben. Maar
> daarnaast is enige hulp en stimulatie vanuit de
> gevestigde wielerwereld ook op zijn plaats. Bij de
> lange afstandslopers zien we dan ook enige steun
> vanuit bijvoorbeeld Europa voor de talenten uit
> Afrika. En toch heel opvallend dat Afrika, direct
> of indirect, zowel schittert op de hardloopsprint
> als op de hardloopmarathon. Je zou haast denken,
> niets één ethniciteit maar een verregaande
> diversiteit in genen. Terwijl de witte mens uit de
> getinte mens "evolueerde", evolueerden de getinte
> mensen ook. Misschien kom ik meer met getinte mens
> A overeen dan getinte mens A overeen komt met
> getinte mens B. De tint is maar een oppervlakkig
> kenmerkje.

Er is op dat schitteren op de hardloopsprint van Afrika toch wel het een en ander aan te merken. Afrikaans record is, denk ik, 9,85s op naam van een Nigeriaan, Fasuba. Er zijn echt niet zo veel sprint talenten en al helemaal niet vergeleken met de langere loopafstanden. De tint, waarover jij het hebt, moet primair gezien worden als een evolutionaire aanpassing aan de omstandigheden. Overigens waren ook de mensen in onze contreinen lang geleden behoorlijk getint en niet zo lijkbleek als al Het melkmeisje van Vermeer. De bakermat van de Homo Sapiens blijft nog steeds Afrika en in die betekenis zijn we ook Afrikanen.

Disclaimer: En kom niet aanzetten met het argument, dat Jamaicanen soms Afrikaanse voorouders hadden. grinning smiley

Het "missionaris" spelen in de betekenis van de volkeren aan het fietsen te krijgen, zie ik niet zo zitten. De Chinezen zitten vrij massaal in Afrika, maar ze nemen hun fietsen denk ik ook niet mee. Indien sommige Afrikanen willen wielrennen (Lodjan is onze ervaringsdeskundige en kenner) dan kan er inderdaad in gegeven omstandigheden best geholpen worden, maar dat is nog iets anders dan "bekeren".
Frederik D. 22 november 2020 23:52
Jawel, ik kom wel met dat Jamaicaanse argument aanzetten. smiling smiley En nee, ik wil de Afrikanen niets door hun strot douwen. Maar zoals ik al zei: als ze het willen, als ze iets laten zien en als ze talent hebben, dan gewoon enige hulp bieden. En niet onder het mom van goeddoenerij maar gewoon om de wielersport breder te maken en vooruit te helpen.
Andere Peter 22 november 2020 23:59
Sub prikkelt en schuurt wel eens wat, maar is absoluut geen trol.

Ulrich os dat wel, meet zijn repetitieve nonsens.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 23/11/2020 00:00 door Andere Peter.
Andere Peter 23 november 2020 00:12
Goed dat Spaak de begeleidende tekst aanpakt. Maar van mij mag de titel ook 75% korter. Bv: Lotto-talent Vandenabeele naar Sunweb
Remko 23 november 2020 08:34
Andere Peter Schreef:
-------------------------------------------------------
> Sub prikkelt en schuurt wel eens wat, maar is
> absoluut geen trol.
>
> Ulrich os dat wel, meet zijn repetitieve nonsens.

Zijn UAB en SC niet dezelfde persoon dan?
Frederik D. 23 november 2020 09:56
Gun een ander zijn gimmicks, gips en ganneckes. Moeilijk, hè, een ander iets gunnen.
Luijt 23 november 2020 13:44
Hee Uli, probeer je oorspronkelijke bericht nog eens keer te sturen. Misschien ziet Spaak het dit keer niet.
Prikdude 23 november 2020 15:16
Het kleine België brengt de laatste tijd opvallend veel klimtalent voort. Dat vind ik een gunstige ontwikkeling omdat in veel koersen op het hoogste niveau het klimwerk een belangrijk onderdeel is. Wanneer ik een blik werp op de toekomst verwacht ik dat die er voor het kleine België dan ook zeer rooskleurig uitziet. Natuurlijk vanwege de aanwezigheid van Evenepoel die ongetwijfeld het grote ronde werk zal gaan domineren. Maar ook vanwege de kwantiteit want Evenepoel is niet de enige Belg die over uitzonderlijke klimmersbenen beschikt. In de klassiekers was België altijd al het meest dominante land. Maar het lijkt er nu dus sterk op dat het daar niet bij blijft en dat die dominantie zich gaat uitbreiden over meer dan die klassiekers alleen.
merijntje mortirolo 23 november 2020 17:13
Hey Prikdude.

Oh wacht.
merijntje mortirolo 23 november 2020 17:13
Hey Prikdude.

Oh wacht.
El Chaba 23 november 2020 17:25
Zelfs mensen met een slecht geheugen kunnen dat makkelijk reproduceren.
merijntje mortirolo 23 november 2020 17:37
Quote
Chabbie
Zelfs mensen met een slecht geheugen kunnen dat makkelijk reproduceren.

Je bedoelt: zelfs mensen die het niet gelezen hebben kunnen dat makkelijk reproduceren.

Graag gedaan.
Ulrich A. Boschwitz 23 november 2020 19:41
Carlos Danger Schreef:
-------------------------------------------------------
> Tja, betreurenswaardig.


Het is natuurlijk wel een oplossing voor de mensen die niet sterk genoeg zijn om alternatieve meningen te kunnen tolereren. In plaats van proberen weerbaarder te worden verkiezen dergelijke types dan toch regelmatig de weg van de minste weerstand. Verstandig is dat denk ik niet omdat eliminatie geen structurele oplossing is want mensen met een andere kijk of die je op de korrel nemen blijf je toch wel tegenkomen. Echter als je erg machtig bent kan je uiteraard wel een poging wagen. Bijvoorbeeld Erdogan die journalisten liet opsluiten. Zou er in het huidige Turkije een Böhmermann of een Charlie Hebdo actief kunnen zijn? Gelukkig leven wij in het vrije Westen. winking smiley
Frederik D. 23 november 2020 19:53
Nog wel, Ulrich. Maar Erdogan heeft een hulptroepje in de Tweede Kamer. smiling smiley
Horsie is back 23 november 2020 21:11
Evident, dat @Prikdude hier hulp heeft gehad van Bartholomeus Poortvliet. Tenslotte overtreft zijn span of control niet het UUR.
Luijt 23 november 2020 21:15
Prima berichtje toch? Het gaat over wielrennen en over hoe goed die kleine Belgjes dat kunnen. Niks mis mee.
Horsie is back 23 november 2020 22:34
Luijt Schreef:
-------------------------------------------------------
> Prima berichtje toch? Het gaat over wielrennen en
> over hoe goed die kleine Belgjes dat kunnen. Niks
> mis mee.

Maar tegelijkertijd is er ook niks mis mee, dat de moderator eens wat verwijdert. Kijk, Horsie verwijdert ook wel eens (vooraf) iets in eigen werk. De ene keer zal dat terecht zijn, de andere keer worden anderen misschien belet eens gierlijk te kunnen lachen. Maar apropos kleine Belgjes? Weet je wie die titel nu gaat opdreggen? Remco is 5 kg babyvet kwijt, hij doet dus een Froome imitatie. Hijzelf noemt het een soort van opkuis, het kwijtraken van babyvet. Hij heeft al weer 763 km op zijn racefiets er op zitten. Hij heeft "beloofd" over een maand te gaan testen, zodat Ulrich trots zijn wattages kan komen melden. Heb daarenrtegen wel wat medelijden met Harrie, die al een half jaar niet uit zijn krachthonk kan.
Andere Peter 24 november 2020 02:05
Absoluut niet. UAC is Socialist. UAC/Socialist is een fake-Belg die echt geloofde dat Vlaamse genen beter geschikt waren voor wielrennen, totdat hij voelde dat het belachelijk werd gemaakt. Daarna kwam de act alsof hij dat altijd als karikatuur zou hebben bedoeld. Zeker een endimensionale trol. Sub is een echte Belg (geen Vlaming maar van origine Brusselaar).Sub kan uitdagen (zeker als prikkers daar een beetje on vragen), maar hij is veel genuanceerder. Past ook wel eens een meninkje aan. Geen trol.
Andere Peter 24 november 2020 02:40
Gelul. Gun mij dan de kans om daar ongehinded over te klagen. Gyn mij een prikpagina met titels die niet zo lang zijn dat ze de lijst verminken.

Je doet me denken aan rokers in een restaurant in de jaren zeventig. een tafel verderop wordt gegeten terwijl de rokers aan hin tafel fors roken. En als je daar dan wat van zegt dan ''moet je een ander pok eens iets gunnen."

Dooddoener.
Frederik D. 24 november 2020 10:59
Ulrich is geen trol. Trollen gaan heel anders te werk. Misschien is Ulrich een beetje ziekelijk monomaan en een tikje van het paadje af. Maar dat is nog geen getrol. Het lijkt erop dat jij geen ervaring hebt met echte trollen. Van mij mag je Ulrich een irritant mannetje vinden. Maar irritante mannetjes zijn nog geen trollen maar gewoon irritante mannetjes. En Sub? Eigenlijk een toonbeeld van redelijkheid. Af en toe lomp. Maar dat zijn er meer. Mijns inziens moeten we hier elkaar nemen zoals men is. Gun elkaar een gekte. Weest tolerant ende verdraagzaam. Maar dat is blijkbaar moeilijk in deze bekrompen tijden waarin iedereen zich gekwetst voelt en waarin iedereen jankend naar de rechter stapt: meester, Pietje liet een scheet. Wat is het dat iedereen loopt te janken? Westerse decadentie? Kan men het niet meer behappen dat men in een pluralistische samenleving leeft? Dit alles als een luchtige overweging met veel smileys. Ik denk dat we het hier maar bij moeten laten. We moeten bepaalde prikkers niet belangrijker maken dan ze zijn. En we dienen ons hier met wielrennen bezig te houden, zij het ook met wat kwinkslagen,tierelantijntjes en lomp gemopper. En in deze subsubsubdiscussie gun ik jou het laatste woord. smiling smiley



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/11/2020 11:04 door Frederik D..
Remko 24 november 2020 11:22
Clavan 24 november 2020 12:56
Je eigen alternatieve mening als feit etaleren is natuurlijk niet om te prikkelen maar alleen om te sarren. Maar ikzelf heb er geen moeite mee hoor. Je doet maar....smileys with beer
Nelis! 24 november 2020 16:56
Remko Schreef:
-------------------------------------------------------
> # tolerantie

Trollerantie?
Frederik D. 24 november 2020 17:01
Appels en peren, beste Peter. smiling smiley Maar ik gunde jou toentertijd een tafeltje waar je geen last had van andermans gepaf. Dus wat mij betrof mochten ze jou niet lastig vallen met hun kwalijke dampen. Zeker. Maar als jij gepofte appeltjes at en anderen, een tafeltje verder, gestoofde peren, waren dan voor jou de rapen gaar? Vast niet. Ik vind lange titels ook vreselijk. En ook een beetje dommig. Hou je titels bondig en pregnant. Maar ja, ik gun onze Ulrich zijn slechte stijl, zijn slecht doorbakken, al te rauwe draadjesvlees. smiling smiley Al met al, smakelijk eten voor straks.
El Chaba 24 november 2020 20:04
Nog beter ja.. grinning smiley thumbs up
El Chaba 24 november 2020 20:08
Precies.
Maar de moderator is er wel om de regels te handhaven. En of jij en ik, of wie dan ook, zijn posts niet erg vinden, doet helemaal niet ter zake.
Andere Peter 26 november 2020 03:30
Da s nu precies het gelul eraan. Er was in die restaurants geen tafel waar die rook niet kwam. Zo is het ook met het gespuug van deze trol. Appels met appels dus.
Frederik D. 26 november 2020 12:43
Wat ook vreselijk was en is in restaurants is de muziek die altijd te luid stond en staat en waaraan iedereen zich ergerde behalve het snotneuzerige personeel. Gun een ander rust in zijn oren. Geluidsoverlast is een vorm van verkrachting.
Andere Peter 27 november 2020 01:45
Dat zijn nu juist appels en peren. Muziek verstoprt de maak van je eten niet. Je gaat er opok niet dood aan.

(Ik heb overigens geen bezwaar tegen roken in het algemeen hoor).
Frederik D. 28 november 2020 16:36
Nou, ik heb wel ergens gelezen dat geluidsoverlast mensen eerder doet sterven. Maar waarschijnlijk gaat het dan om stelselmatig geluidsoverlast. En hoe men aan die conclusie komt? Geen flauw idee. En misschien is een beetje ergernis wel gezond. Maar toch raad ik iedereen aan om een ander niet op te zadelen met geluidsoverlast. Wel zo beschaafd, dunkt me. Maar we wijken enorm af. Hoe kunnen we het één en ander terugkoppelen naar het wielrennen? Mogen toeschouwers bij een veldrit nog wel roken? Vast niet, denk ik.
Kilometervreter 30 november 2020 14:05
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen