Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Waarschijnlijk geen Tour voor Evenepoel

Gepost door El Chaba 
El Chaba 25 december 2020 22:58
[www.wielerflits.nl]

KANS KLEIN DAT EVENEPOEL IN 2021 DE TOUR RIJDT: “WIL EERST IN EEN VAN DE TWEE ANDERE GROTE RONDES STARTEN”

Kans klein dat Evenepoel in 2021 de Tour rijdt: “Wil eerst in een van de twee andere grote rondes starten”Remco Evenepoel - foto: Cor Vos
Remco Evenepoel verwacht niet dat hij in 2021 zijn debuut zal maken in de Tour de France. Dat vertelt de 20-jarige renner van Deceuninck – Quick Step in een gesprek met VTM. Het heeft zijn voorkeur om eerst de Giro of de Vuelta uit te rijden.

Aanvankelijk was voor Evenepoel – net terug van een maand stage in Calpe – het plan om dit jaar te debuteren in de Giro, maar zijn val in de Ronde van Lombardije maakte dat onmogelijk. Hij werkt nog hard aan zijn herstel. “Ik ben nog altijd aan het revalideren om de oude te worden,” legt hij uit. “Mijn lichaam is nog niet in staat geweest om echt diep te gaan. Dat zou ook alleen maar meer schade aanbrengen dan goed doen. Momenteel is het vooral een kwestie van kilometers maken en die twee maanden achterstand inhalen.”

Hij heeft nog geen planning voor 2021 gemaakt. “De eerste koersen wil ik op het gemak als training meepikken. Daarna is het opbouwen naar de grote doelen.” Een van die doelen zijn de Olympische Spelen. De kans dat hij in 2021 de Tour rijdt, lijkt klein. “Ik wil eerst in een van de twee andere grote rondes starten én die ook uitrijden vooraleer ik naar de Tour ga”, aldus Evenepoel. “Eerst zien wat het resultaat daar wordt. Dan kunnen we van meer spreken.”
Kilometervreter 25 december 2020 23:27
Waar is de tijd gebleven dat jonge profs bij gratie Gods mochten starten in de Vuelta, na 10 etappes op een uur stonden en volkomen gepland uit koers werden gehaald? Meneer Evenepoel "wil" vooral heel veel, heeft al doelen, grote rondes uitrijden, Olympische Spelen. Dekkeriaans. Thomas welteverstaan.
Eddy Veen 26 december 2020 00:16
Van Aert mag van geluk spreken dat Evenepoel over de ‘railing’ is getuimeld, anders weet ik wel wie wielrenner van het jaar was geworden. In vier rittenkoersen starten en deze alle winnen, doet niemand hem na. Hij heeft recht van spreken.
Horsie is back 26 december 2020 02:08
Het verstandigste dat ik in tijden heb gelezen.
merijntje mortirolo 26 december 2020 08:31
Kan die titel niet wat langer, El Chaba?

Voor de rest eens met Eddy én Horsie. Omdat het kan.

HUP Remco!
Luijt 11 januari 2021 19:08
Onbegrijpelijk en onverstandig!
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen