Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Bondscoach Vanthourenhout blikt vooruit op kampioenschappen: “Van Aert zal 100 procent zijn in Oostende”

Gepost door Ulrich A. Boschwitz 
Ulrich A. Boschwitz 03 januari 2021 08:04
QuoteBondscoach Vanthourenhout blikt vooruit op kampioenschappen: “Van Aert zal 100 procent zijn in Oostende”

VELDRIJDEN Bondscoach Sven Vanthourenhout was een aandachtige toeschouwer tijdens de cross in Gullegem. De bondscoach zag Mathieu van der Poel opnieuw triomferen, Wout van Aert liet de wedstrijd aan zich voorbij gaan. Van Aert is volgens Vanthourenhout de topfavoriet op het BK van volgend weekend in Meulebeke: “Als hij zijn dagje heeft, steekt hij boven de rest uit.”

PDD/SVBM 02-01-21, 17:16 Laatste update: 19:10

Volgend weekend staat in Meulebeke de strijd om de nationale driekleur in het veld op het programma. Belgisch bondscoach Sven Vanthourenhout ziet Wout van Aert als dé te kloppen man in West-Vlaanderen. “Als een van de twee tenoren - in dit geval Wout van Aert - z'n dagje heeft, dan steekt-ie boven de rest uit. Dus in dat opzicht is Wout voor mij de topfavoriet voor het BK.”

Wat de andere kandidaten op de Belgische titel betreft, schuift de bondscoach drie namen naar voren. “Eli Iserbyt zal als underdog het beste van zichzelf tonen. Hij hoopt daar zíjn dag te beleven en zal een sterke outsider worden. Ik verwacht ook een goeie Michael Vanthourenhout en Toon Aerts zal zeker ook zijn ding proberen te doen. Mocht Wout van Aert niet op z'n best zijn, dan zouden we wel eens een heel spannende titelstrijd kunnen krijgen.”


Over het WK: “Ik twijfel er niet aan dat Wout 100% zal zijn”
Eind januari volgt het hoogtepunt van het veldritseizoen: het wereldkampioenschap in Oostende. De bondscoach hoopt natuurlijk op een Belgische wereldtitel, maar Vanthourenhout beseft dat dat geen sinecure wordt. “Dan moet alles in zijn plooi vallen. Om wereldkampioen te worden, moet je sowieso dik in orde zijn en met Mathieu van der Poel hebben we niet de minste tegenstander.”

De Belgische hoop om Van der Poel van een vierde regenboogtrui te houden rust in grote mate op de schouders van Wout van Aert. De winnaar van Milaan-Sanremo lijkt het niveau van Van der Poel meer te benaderen dan de laatste twee seizoenen. Bovendien staat Van Aert bekend als een kampioenschapsrenner. “Hij is normaal gezien op een kampioenschap altijd wel een beetje beter dan de weken voordien. Ik twijfel er niet aan dat Wout 100 procent zal zijn in Oostende.”

Deze winter heeft Tom Pidcock z’n plaats tussen de toppers ingenomen. De jonge Brit gaf Van der Poel zelfs al een keertje rijles, in Gavere. Vanthourenhout houdt dan ook rekening met Pidcock in Oostende. “Pidcock was vorig jaar in Dübendorf helemaal geen kandidaat voor het podium. Maar als je ziet hoe hij die wedstrijd heeft afgewerkt (Pidcock werd tweede, red.), op een parcours dat niet helemaal het zijne was... Pidcock kan bepalen wie wereldkampioen wordt, als hij het al zelf niet wordt.”


[www.hln.be]

Wout en Mathieu zijn bij de profs drie keer wereldkampioen geworden in het veld. Logischerwijs zal het in Oostende 4-3 worden voor één van de twee. Of houdt er iemand hier nog rekening met Pidcock? Nee, deze Brit moet nog wat aan kracht bijwinnen om bestand te zijn tegen het geweld van Wout en Mathieu. Ik ben niet bekend met het WK parcours maar als dat een zwaar rondje is dan is Wout als Belg duidelijk in het voordeel. In Dendermonde bijvoorbeeld op een zwaar parcours bleek Wout namelijk over veel meer power te beschikken dan Mathieu. Mathieu kan dus alleen winnen op een parcours waar hij zijn gebrek aan power kan compenseren. En of dat in Oostende mogelijk is is de hamvraag. Wellicht wel maar ook dan is Wout een geduchte tegenstander omdat hij op kampioenschappen altijd iets meer kan. De conclusie luidt dan ook dat Wout de grootste kans maakt en dus wint en daarmee zijn status de grootste veldrijder van zijn generatie bevestigt.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03/01/2021 08:07 door Ulrich A. Boschwitz.
Slimmerd 03 januari 2021 10:33
Als dit je 2021-niveau gaat zijn, heb je een flinke stap teruggezet na 2020. Eigenlijk gaat jouw curve gelijk aan de prestaties van bijvoorbeeld een Van Avermaet, misschien tijd voor eens wat nieuwe kleren?
Prikdude 03 januari 2021 13:53
Zelfs als Wout nog drie keer wereldkampioen veldrijden wordt tegen 0 zeges van Mathieu, zal Van Aert hooguit tot Van der Poel komen te staan zoals Erwin Vervecken tot Sven Nys staat. Of in asfaltklare taal: zoals Noël Vantyghem tot Eddy Merckx stond.

Niet dat het Van Aert - of welk snugger mens dan ook - wat boeit, want Wout gaat een veel grotere wegcarrière tegemoet dan die steeds meer wielplakkende Nektoupet van Kapellen.

(Trofeo Ses Salines - Llucmajor, met je kutnaam, we beginnen stilaan naar je te smachten)
Horsie is back 03 januari 2021 14:23
"Same procedure as every year, Ulrich?", zegt de butler onderwijl bijna struikelend over de zielepoot van Ulrich's waakhond.
Curzio 03 januari 2021 15:49
Hopelijk steekt Van Aert vandaag wat op van de fietsles die hij krijgt.
Frederik D. 03 januari 2021 16:35
Frederik D. 03 januari 2021 19:23
Van Aert wint de wereldbeker, VDP het WK. Liever het WK dan de wereldbeker. Maar voorlopig is Van Aert beter op de weg. En ik zie Van Aert nog wel eens het WK op de weg winnen. VDP niet zo gauw. Bovendien, Vlaanderen hoort gewoon bij Nederland, Groot Nederland, net als Oost-Friesland en al die Duitse inhammen in Nederland. Alwie een soort Diets praat, is een Nederlander. Al woont die overzee in Suriname. Ook weer geregeld. Dus geen Vlaams chauvinisme meer, Ulrich, maar eert de Dietse stam en dat met echte Dietse titels, kort en bondig zonder Franse retoriek. Schaam je,
Horsie is back 03 januari 2021 20:09
Frederik D. Schreef:
-------------------------------------------------------
> [url=https://www.nu.nl/wielrennen/6099960/van-der-
> poel-declasseert-concurrentie-en-wint-vierde-cross
> -in-vijf-dagen.html]VDP wint in Hulst, hulde[/url]

Een week geleden nog werd Mathieu in Dendermonde toch tamelijk fors overdenderd door Wout. Die zogenaamde bedeesde sporters moet je echter in de gaten willen houden, wand die vergeven en vergeten nooit iets. Ineens toont Mathieu heel opzichtelijk zijn spierballen à la Jerommeke, alsof er een hoge correlatie bestaat tussen de kracht in iemand's spierballen en het veldrijden. JC zou orakelen: Mathieu heeft een extra xc-gen. Zijn snelste ronde was liefst 10 seconden sneller dan van wie dan ook. Dat gaat richting Filippo Ganna's proporties. De snelste ronde bij de vrouwen was liefst 18,29% langzamer dan die van Mathieu.

Je vraagt je bij zulke wedstrijden altijd af: Hoe en waar worden de verliezen door verliezers geleden, want het lijkt erop, dat ze op elk vlak verliezen.
Eddy Veen 03 januari 2021 23:29
Van Aert heeft zijn achternaam te danken aan Nederlandse grootouders. Zijn vader is een neef van wielrenner Jos van Aert uit Rijsbergen.
Qua kijkplezier en opvallende prestaties doet Mathieu op de weg niet onder voor Wout, ondanks dat hij MTB erbij doet. Kijk maar eens naar zijn gewonnen NK's, de Tour of Britain 2019 en de BinckBank Tour 2020, vooral de manier waarop hij het klaarspeelde. De tegenstanders werden gedegradeerd. Dat werd door de reacties op de finish van Trentin en Kragh Andersen geillustreerd.2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03/01/2021 23:31 door Eddy Veen.
Horsie is back 04 januari 2021 00:34
Eddy Veen Schreef:
-------------------------------------------------------

> Qua kijkplezier en opvallende prestaties doet
> Mathieu op de weg in het veld niet onder voor Wout, ondanks
> dat hij MTB erbij doet.

cool smiley Eddy met fanbril.
Eddy Veen 04 januari 2021 00:41
ton duk 04 januari 2021 19:19
Eddy Veen Schreef:
-------------------------------------------------------
> Van Aert heeft zijn achternaam te danken aan
> Nederlandse grootouders. Zijn vader is een neef
> van wielrenner Jos van Aert uit Rijsbergen.
> Qua kijkplezier en opvallende prestaties doet
> Mathieu op de weg niet onder voor Wout, ondanks
> dat hij MTB erbij doet. Kijk maar eens naar zijn
> gewonnen NK's, de Tour of Britain 2019 en de
> BinckBank Tour 2020, vooral de manier waarop hij
> het klaarspeelde. De tegenstanders werden
> gedegradeerd. Dat werd door de reacties op de
> finish van Trentin en Kragh Andersen
> geillustreerd....

en dan waren zijn grootste overwinningen AGR en RvV ook niet bepaald saai te noemen..........
gr
Wanny 04 januari 2021 19:47
Wout is ook veel meer een wegrenner die het veld er bij doet.

Mathieu is een veldrijder en MTB'er die de weg er bij doet. Zal komend seizoen wel veranderen als ie echt een grote ronde wil gaan rijden.

Wout zal komend seizoen meer geviseerd gaan worden door de concurrentie, dan wordt winnen steeds moeilijker. Ze zullen niet zo makkelijk meer met hem naar de meet gaan rijden, nu zelfs de echte sprinters voor hem moeten vrezen. Dat zag je op het WK ook al. De rest gaat niet met hem een gat dichtrijden om dan geklopt te worden.
lodjan 04 januari 2021 20:27
Eddy Veen Schreef:
-------------------------------------------------------
> Van Aert heeft zijn achternaam te danken aan
> Nederlandse grootouders vader.
Carlos Danger 04 januari 2021 20:51
Maar was die vader niet het kind van de Nederlandse grootouders van Wout?
Eddy Veen 05 januari 2021 00:48
Carlos Danger Schreef:
-------------------------------------------------------
> Maar was die vader niet het kind van de
> Nederlandse grootouders van Wout?

Ja, met een Belgisch paspoortsmileys with beer
Carlos Danger 05 januari 2021 01:05
De vader of de grootouders?

Of zit ik nu in de tijdmachine bij de Snip&Snap Revue?
lodjan 05 januari 2021 02:33
Daar lijkt het wel op. Pa heeft zijn Nederlandse paspoort ingeruild voor een Belgische.
Curzio 05 januari 2021 08:37
Wout van Aert is eigenlijk de Sifan Hassan van Belgie.
Eindhovuh 05 januari 2021 11:40
Soort Sagan de 2de dus.
Carlos Danger 05 januari 2021 16:16
Maar Georges is dus een volbloed Belg.
Eddy Veen 05 januari 2021 23:00
Carlos Danger Schreef:
-------------------------------------------------------
> Maar Georges is dus een volbloed Belg.

Maar van die Nederlandse achternaam komt hij nooit afwinking smiley
Carlos Danger 05 januari 2021 23:46
Altijd makkelijk als hij zijn Belgisch paspoort wil inruilen voor een Nederlands.
ton duk 06 januari 2021 10:38
lodjan Schreef:
-------------------------------------------------------
> Daar lijkt het wel op. Pa heeft zijn Nederlandse
> paspoort ingeruild voor een Belgische.

omgerolen hè
gr
Luijt 06 januari 2021 12:46
Remko 06 januari 2021 13:36
De grote tweestrijd in het veld in koele cijfers:
In de laatste seizoenen 20/21, 19/20 en 18/19 zullen VDP en WvA een keer of 50 a 60 tegen elkaar gekoerst hebben. Hiervan wist WvA er drie te winnen, waarvan 1 door een lekke band van VDP.

Vooralsnog spreken de statistieken op de weg ook nog steeds licht in het voordeel van VDP, zie [www.procyclingstats.com]. Hierbij aangetekend dat WvA in het laatste seizoen natuurlijk een enorme stap vooruit heeft gemaakt. Eens kijken hoe dit zich verder ontwikkelt.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen