Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Nog 50 dagen

Gepost door Ridder Kale Knikker 
Ridder Kale Knikker 08 januari 2021 14:05
En dan start de Omloop.

Normaal gesproken zitten we nu midden in 't zwarte gat, maar nu valt het bij mij, door het lang doorlopen van het afgelopen seizoen, heel erg mee. Hoe is het met jullie winterdip?
Remko 08 januari 2021 14:21
Yep, heel herkenbaar.
Over een dag of 90 zit het klassieke Vlaamse voorseizoen er ook alweer op....
merijntje mortirolo 08 januari 2021 14:29
Winterdip? Bijna geheel 2020 is één grote dip geweest en ik vrees dat een groot gedeelte van 2021 dat ook wordt.

Het mooist aan 2020 was voor mij dan wel weer met afstand het wielerseizoen, dat gaf enige afleiding. Dat het 'lekker' lang doorging was zeker fijn, maar damn de ellende van een dip staat of valt niet met de duur ervan: elke dag is een drama an sich dat je moet zien te doorstaan. Zeker in dit (en het vorige) schijtjaar.

Gelukkig is het de laatste tien-twintig jaar nauwelijks 'winter-qua-temperatuur,' dat scheelt voor mij enorm. (Al komen die kutjanuaristormen er nog aan, natuurlijk: BRRRRR)...

Hopelijk kan de Omloop doorgaan. Heb er niet heel veel geloof in.

HUP koers!
Frederik D. 08 januari 2021 14:40
Wel, zat afleiding, hoor, mede dankzij de tragische klucht van de bestorming van het Capitool. Helaas, vijf dodelijke slachtoffers. Vijf teveel. Maar daarnaast wel een klucht, zij het met ernstige randen. Volkshysterie, een bluffende president die nu zij het moeizaam toch maar eieren voor zijn geld kiest, Maarten van Rossem die niet naar Thijs van den Brink luistert, geen Suarez (toenmalig premier van Spanje) die niet onder het meubilair kroop. Soms is echte geschiedenis even mooi als wielergeschiedenis. smiling smiley .
Clavan 08 januari 2021 15:20
Vanaf 15 januari staat de pluim op winter hoorthe finger smiley
Clavan 08 januari 2021 15:21
Ik zat al te wachten op Tejero die te voorschijn zou komen. Maar helaas....
Koppizoektwachtwoord 09 januari 2021 10:52
Het drieletterwoord dat een vrouwelijk lichaamsdeel aanduidt, gebruik ik bij voorkeur uitsluitend voor het betreffende lichaamsdeel. Ik sluit mijn ogen echter niet voor de ontwikkelingen in de maatschappij en het hedendaags spraakgebruik. Dus: een KUTJAAR, dat was het. En ja, naast mijn illegale vakantie en niet nader te noemen activiteiten met mijn vriendin was ook hier het wielerseizoen het hoogtepunt van het jaar.
Btw, in de winters van '10 t/m '13 kon er nog volop geschaatst worden (check).
Hup ijs en daarna hup Omloop!
Marc 09 januari 2021 13:29
Leuk, een onderwerp waar je even vrijuit mag zwammen.
Een zwart gat ken ik niet. Als ik die heb dien ik er iets aan te doen. Of niet, maar dan dien ik ook niet te klagen.
Het scheelt dat ik de gedachten van de stoïcijn Epictetus al een lange tijd me eigen heb kunnen maken. Of varianten hierop. Maar in weze komt het hier op neer: ‘wat in onze macht ligt en wat níet in onze macht ligt’. Of: ‘accept the things you cannot change, change the things you can and to have the wisdom to know the difference’. Of, zoals die slimme en altijd ijverige Annemieke van Vleuten het vaak in interviews heeft verwoord: ‘ik concentreer me alleen op de zaken waar ik invloed op heb, de rest heb ik niet in de hand en dus richt ik me daar niet op’.

Goed, maar voor mij ook wel makkelijk praten. Mijn activiteiten vinden zich vooral plaats in de natuur, tussen boeken en in musea. Dat laatste viel af, dus dan maar meer aandacht aan die andere twee zaken besteed.
Wel verdikke die grote Jan van Eyck tentoonstelling in Gent gemist! Had jaar van te voren m’n kaartje al aangeschaft.
Maar daarentegen: als je gelukkig wat levenservaring hebt opgedaan én/óf je ook nog lessen kunt trekken uit je fouten, dan weet je dat je van lang gefrustreerd zijn je jezelf tekort doet.
Het prachtig wielerjaar was wel méér dan een mooi extraatje. Ik teer er nog op.
En dit is het eerste winterseizoen dat ik ook veldrijden intensief volg!
Mmm...mwoah, ach... De vrouwtjes vind ik wel ‘aardig’ om in de modder te zien rijden.
(beetje mezelf opgeilen in feite, zo eerlijk moet ik zijn)

Afgelopen winter ook podcasts ontdekt. Als in: anders dan wielerpodcasts. Die van Maarten van Rossem bijvoorbeeld. De man die goed beschouwd gewoon altijd gelijk heeft, wat Tijsemannetje van den Brink er ook tegen in denkt te kunnen brengen (want geloven maakt toch wel blind, dat moet gezegd). Enige waar van Rossem geen bal verstand van heeft is dan weer het klimaat en milieu. Dan hoort hij beter te zwijgen, dan loopt hij achter de feiten aan.

In dit kader nog: Afgelopen dinsdag de eerste merel van het jaar horen zingen. Dat was mijn record, zo vroeg in het jaar. In feite is dat wel een k#t teken aan de wand. Althans voor degene die wel kan waarnemen en de waarheid onder ogen durft te zien. Of horen in dit geval.
Het voorjaar zal dus vroeg beginnen en dan kan ik weer fijn om 05u00 de deur uit om de natuur en avifauna te bestuderen. Het is weliswaar door de Corona drukker geworden in de duinen, maar nooit voor acht uur ‘s ochtends.
Mijn volgende weblezing begint over een halfuur. Nóg zo’n prachtige ontwikkeling door de Corona. Tijd noch geld genoeg om ze allemaal bij te wonen zelfs.


Goed, het zwarte gat dus. Ik heb met mensen te doen die daar niets aan kunnen doen, oprecht.
Frederik D. 09 januari 2021 14:07
Mooie levensfilosofie, Marc. En ook mooi hoe je tegen me ingaat. smiling smiley Ik hou wel van weerwoorden. En je snapt dat ik Thijs van de Brink niet altijd een zijige zeepneus vind. En die Thijs, die houdt ook van wielrensport. smiling smiley
Marc 09 januari 2021 16:31
Gedaan met duizend en één genoegen.
En jazeker: Tijs van den Brink* heeft aardig wat kwaliteiten en goede eigenschappen en is zonder twijfel een interview autoriteit. Daarom vond ik de korte maar wel vinnige botsing tussen de twee heren des te vermakelijk.
(*let op de ontbrekende ‘h’, als ik toch mag bijsturen).

Welaan: een goed weekeinde verder gewenst.


p.s. Net tijdens die lezing over de ‘verbeelding van de middeleeuwen in de cinema’ vernomen dat alle films van Andrei Tarkovsky gewoon op YouTube staan. Dus Stalker, Nostalgia, Andrei Rublev, Solaris etc. Een stuk spannender dan de 10km schaatsen dus weer wat om een eventueel zwart gat mee te dempen. (maar bedenk hierbij dat in mijn optiek álles enerverender is dan die 10.000 meter).
Curzio 09 januari 2021 16:41
Dat zijn toch geen films om in youtube-kwaliteit te kijken Marc.
El Chaba 09 januari 2021 16:42
Mooi verhaal, Marc, behalve de passage over Maarten van Rossum. Gelijk hebbend - in mijn ogen maar zelden overigens - of niet, als ik die man op TV zie heb ik altijd moeite om niet spontaan over mijn nek te gaan, wat ziet die vent er toch altijd vies uit. Brrrrrr..1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/01/2021 18:31 door El Chaba.
Clavan 09 januari 2021 18:26
Qua podcast kan ik Geschiedenis voor herbeginners aanraden.
Clavan 09 januari 2021 18:29
Thijs is een christen die vanuit zijn dogma niet met kritiek kan omgaan. En daarbij heeft hij te grote tanden.
Maarten is een held. Cynisme is het enige wat deze wereld nog kan redden.
Marc 09 januari 2021 18:38
Wel, in antwoord op de laatste twee reacties is het handig te weten dat ik een schamel bestaan niet erg vind. In veel gevallen en meestal in mijn bestaan. Uiteraard kijk ik het liefst film in een theater en loop ik graag in gilletjes met das. Maar een IPadje voldoet om te zien wat er in de wereld gebeurt en afgetrapte Meindls en een sjofel natuurvorsers tenue om achter de vogels aan te gaan.
Wie ben ik om dan de grote Van Rossem te bekritiseren om zíjn uiterlijk? Hij hoeft niet in mijn bed te liggen.

Dit in tegenstelling tot Annemieke v. V.Of Sabine de Vlaamse weervrouw. Ook goed.
Ik ben nu trouwens Robert Gesink aan het luisteren bij Thijs en Hidde. Om er maar iets van wielrennen er in te gooien. Goed geluimd. Z’n chagrijnige jaren heeft hij nu wel achter zich gelaten.
Marc 09 januari 2021 18:42
De waarheid gebiedt te zeggen dat ik Solaris en Stalker vorig jaar in de bios heb gezien. Van Stalker begreep ik niks, zoals het hoort. Dus die verdient een tweede en derde kans.
Frederik D. 09 januari 2021 18:53
Die films ken ik niet. Maar ik dacht de afgelopen dagen aan House of Cards met Kevin Spacey. Een narcistische cynische bluffer. Een soort filmisch voorproefje van Trump. Alsof de plotschrijvers toch een soort Trump op het oog hadden. Toen Spacey uit de serie verdween, stortte de serie ineen. Kan de Trump dynastie het vertrek van pa overleven en schuiven ze dochterlief naar voren? Hmmm, heeft niets meer met de wielersport te maken tenzij ik nog op de valreep opmerk dat dochterlief dan maar de Trump Tour nieuw leven in moet blazen. smiling smiley
merijntje mortirolo 09 januari 2021 18:56
:hartje:

(Cynisme én liefde, waarde C.)

Jij woont trouwens redelijk dichtbij Marc, zouden jullie niet eens moeten daten in de duinen?

Ik kom helaas nooit meer 'daaro' bij jullie in de buurt. Ik mis mijn Noord-Holland zo soms wel een beetje, maar ben blij met elke maandag prachtig Zeeland.

Ik heb Gesink nooit chagrijnig gevonden, trouwens. Hem wel eventjes vervloekt (en mijn vriendin haat hem erom), omdattie vond dat mijn shitty Catania 'wel een likje verf kon gebruiken.'

Tuurlijk is dat zo, maar als buitenstaander moet je je bek houden.

HUP Gesink! (Wanneer doen we die wijnproeverij bij jou thuis nou?)

HUP Catania! (Lekker solide hoog bovenaan in de Covid-besmettingen in 'Italië,' natuurlijk...)

HUP koers! (Wanneer weer?)
Frederik D. 09 januari 2021 19:02
Zou Maarten niet ook gewoon een denkluie populist zijn? Of heb je alleen maar denkluie populisten op rechts? Of mag ik niet zo cynisch zijn? In elk geval had hij wel gelijk toen hij zei dat Truman belangrijker was dan Kennedy. smiling smiley
valse trage 09 januari 2021 20:16
thumbs up Idem Johan Derksen, Joost Prinsen en wijlen Johannes van Dam. Iets met natte, oude mannenmonden met rotte tanden erin ofzo?
El Chaba 09 januari 2021 20:21
Van Rossum leeft in dezelfde bubbel als nagenoeg ieder mens, die op de NPO aan het woord komt.
Marc 09 januari 2021 21:02
Ik een amoureuze afspraak maken met Clavan of met Maarten? Maarten is maar af en toe op het grote eiland dat ik vanaf m’n huis kan zien. Clavan is toch Alkmaar? Van dat prachtig georganiseerde EK?
Mooi was die tijd. Ook daar teer ik nog op.
Zag je daar lopen MM, kan dat? Ik was onderweg naar Laan voor ijs en je keek boos.

Toevallig heb ik meerdere boeken van Johannes van Dam. Niet toevallig als je restaurantkok bent (was). Ja, wel een held ja.
Al gebruik ik dat woord zelden en eigenlijk exclusief voor Annemieke.
Marc 09 januari 2021 21:15
De Tim en Paul podcast is ook wel aardig als het om actuele geschiedenis gaat. Maar dat is niet mijn grote interesse. De collegereeks Early Middle Ages van Yale door Paul Friedman kan ik aanraden voor wie geïnteresseerd is in die periode. Ik kan tal van andere kunsthisto reeksen aanraden, maar laat het maar zo.

Vinden jullie de muziek die Blaudzun en co draaien op hun podcast ook zo meuk? Op de Grote Plaat dus. Nooit eens een chansonnetje of een deuntje psychedelische garagepunkrock uit eind jaren zestig.
Horsie is back 09 januari 2021 21:48
Ik heb toch maar even Google Afbeeldingen geraadpleegd, want Horsie traint tenslotte voor slimste paard van dit universum. Maarten van Rossum valt toch best mee. Tja, als je mooiboy (So, you're Brad Pitt) El Chaba op één zet dan moet je natuurlijk lang zoeken naar de plek op de ranglijst waar Maarten van Rossum staat.
Horsie is back 09 januari 2021 21:55
Marc Schreef:
-------------------------------------------------------
> De Tim en Paul podcast is ook wel aardig als het
> om actuele geschiedenis gaat. Maar dat is niet
> mijn grote interesse. De collegereeks Early Middle
> Ages van Yale door Paul Friedman kan ik aanraden
> voor wie geïnteresseerd is in die periode. Ik kan
> tal van andere kunsthisto reeksen aanraden, maar
> laat het maar zo.
>
> Vinden jullie de muziek die Blaudzun en co draaien
> op hun podcast ook zo meuk? Op de Grote Plaat dus.
> Nooit eens een chansonnetje of een deuntje
> psychedelische garagepunkrock uit eind jaren
> zestig.

Voor een dippert bijna over de horizon van een zwart gat vallend om nooit meer terug te keren heb je wel een grote productie vandaag.
Als kunstkenner zul je ook wel een mening hebben over de Troika van Rossums. El kan de andere kant opkijken.
Clavan 09 januari 2021 22:00
Sowieso is Kennedy de meest overschatte president van de 20e eeuw. Al uitgebreid in de boeken van Maarten voor bijgekomen. De Kennedy’s waren de Trumps van de voorgaande jaren.
Clavan 09 januari 2021 22:02
Populisme is inherent aan rechtsdenkend gedachtengoed. Aan de andere kant heb je doorgevoerd socialisme. Oftewel communisme of maoisme.
Clavan 09 januari 2021 22:07
Ik mag van mijn vrouw niet meer dan 2 vreemde mensen ontmoeten in de duinen. Maar ik zal het ook nog aan mijn vriendin vragen.

P.s. Ik reed vanmorgen om 08:35 heerlijk in de duinen in Castricum full-pull en reed over een bosmuis. Ik hoop dat je mij kan vergeven, Marc.

P.s. Weten jullie dat alleen de bosmuis omhoog kan klimmen.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/01/2021 22:10 door Clavan.
Horsie is back 09 januari 2021 22:21
Clavan Schreef:
-------------------------------------------------------
> Sowieso is Kennedy de meest overschatte president
> van de 20e eeuw. Al uitgebreid in de boeken van
> Maarten voor bijgekomen. De Kennedy’s waren de
> Trumps van de voorgaande jaren.

Ongetwijfeld zal de blik op de betekenis van John F. Kennedy vertroebeld zijn door het gegeven, dat hij werd vermoord (Murder Most Foul), maar om de Kennedy dynastie op één lijn te willen zetten met die van de Trump dynastie is wel wat .. eendimensiaal. Zegt de ene duizendpoot tegen de ander, hoeveel poten heb jij?
Clavan 09 januari 2021 22:22
Ijs van Laan. Heerlijk. En gewoon maar 1 smaak. Beste ijs is sowieso van provisani in Egmond. 2 oude italiaanse oma’s achter de toonbank.
Beter als dat ijs van die hippe winkel in mijn dorp. Maan heeft erop gezeten maar toch niet te vreten.
Je moet sowieso geen sporters vragen naar hun favoriete artiesten. Kan alleen maar tegenvallen. Hoop Niki Terpstra gehalte (wanker)

Tip : Mark Kozalek - You missed my heart.
Clavan 09 januari 2021 22:26
Nee hoor. Doe zelf onderzoek zou een ‘wappie’ zeggen.
Marc 09 januari 2021 22:28
Net als boomkruipers! En in tegenstelling tot boomklevers. Die kunnen van boven naar beneden kruipen. Dat zijn dan weer vogels.
Gaat niet goed met de muizenstand. Daardoor broeden er nog minder blauwe kiekendieven dan zeearenden in Nederland. Om het nog maar niet over de velduil te hebben.

Maar verder laten muizen/zoogdieren me een beetje koud. Dus dat maakt het makkelijker vergevingsgezind te zijn.
Over een paar maanden mag ik weer vogelwacht zijn op het grote eiland! Maar dan hoop ik wel dat niet wéér Dumoulin de Giro gaat winnen want dat moet ik dan via een transistortje meemaken. En dan ziet niemand dat ik dan een roze overhemd heb aangetrokken. En da’s maar goed ook want ik stond voor lul, tussen de lepelaars en aalscholvers.

À propos: het is van Rossem. Dus de van Rossems. Geen uutje dus maar een eetje. Maarten van Rossum was die bendeleider aan het eind van de middeleeuwen. Dat mag nu toch wel genoegzaam bekend zijn?
Ze hebben een redelijk ontwikkelde smaak wat betreft kunst. Dus meuk van ná 1900 vinden ze vaak niks. Ook die broer die architect is en een puntbuik heeft is nu eens niet zo’n architect kenner die goed praat wat lelijk is.
Die Duitsland reeks die ze met z’n tweeën deden vond ik vooral erg goed.
Marc 09 januari 2021 22:31
In het stadje aan het begin van de Waddenzee (enorm mezelf in de malingnemerij, zo’n predikaat) hebben we maar liefst twee Laan ijsboeren. Familie, ooit. Laan Alkmaar komt dus uit het noorden.
Marc 09 januari 2021 22:40
Niet onaardig die Mark Kozalek. Geen Nick Drake maar dat ik iets van ná 1990 niet onaardig vind is al opmerkelijk.
Clavan 09 januari 2021 22:44
Die U heb ik nooit gebruikt. Dat waren anderen. Maar ik wilde geen betweter zijn.
Ps. Volgens mij is de broer geen architect maar Hoogleraar architectuur geschiedenis. Die buik komt door een’ ziekte’ due hij onder de leden heeft.

Ps2 waar begint de Waddenzee en eindigt de Zuiderzee?
Marc 09 januari 2021 23:07
Clavan: je hebt gelijk.
Ps: klopt ook.
Ps2: in de buurt van Tante Pietje bij de haven? Maar op dat voormalig eiland kom ik niet maandelijks.
Dus meer ten noordwesten van Tante Pietje begint naar mijn idee eigenlijk de Waddenzee.
merijntje mortirolo 09 januari 2021 23:27
Ik zei toch godverdomme dat jullie eens moesten daten. Scheelt ons hier dat gezever.

#getaroom

#kusjes!

HUP boomklevers!
Clavan 09 januari 2021 23:37
Ik heb op Wieringen ooit eens een meisje opgepikt tijdens een kermisachtig event.........wees gerust. Ook weer thuis gebracht. Dus jullie hoeven Peter Rudolph de V. niet te bellen.....maar God....die vloed hielp geen dijk tegen.....
Clavan 09 januari 2021 23:40
Ik vind het spijtig voor je dat je nu i.p.v. het mooie N.H landschap nu rond Zeeland moet toeren. Nu moet je voor de ergens de weg vraagt eerst de geloofsbelijdenis afleggen.
Clavan 09 januari 2021 23:47
Alhoewel heb ik Zeeland meer weten te waarderen door Bart van Racoon. Vooral het nummer De held en de lul vind ik beluisterenswaardig

Die andere band uit Zeeland is kut.....alsmede Johnny H......de nooit echt gepakte gebruiker
Clavan 09 januari 2021 23:57
Zingen tegenwoordig in het Nederdietsch. Vast naar tevredenheid van Frederik 'eigen körperkultur eerst' D the finger smileydrinking smiley1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/01/2021 23:58 door Clavan.
Frederik D. 10 januari 2021 01:03
El Chaba 10 januari 2021 01:39
Onzin, je hebt ook links populisme, zelfs in Nederland, al komt het hier niet vaak voor, maar de SP was daar in het verleden een goed voorbeeld van.
En in het buitenland hoef je alleen maar naar Zuid-Amerika te kijken.
El Chaba 10 januari 2021 01:48
Maak je niet druk, dat is een typisch voorbeeld van linkse vooringenomendheid.
Horsie is back 10 januari 2021 02:40
Om deze zondag toch ietwat wielrenspecifiek te maken meld ik alvast, dat de Fin geschreven heeft dat Dum een Dom rol gaat vervullen in de RVV. Voor de rest ben iik nieuwsgierig naar hoe de nieuwe boswachter, die we gisteren beter hebben leren kennen, omgaat met de gekke mieren, die hij op zijn pad vindt.

De 50 dagen topictitel geldt niet voor mij, want tot 28 januari 2021 zijn er nog maar 18 dagen te gaan. Wordt dat de dag, die het einde van de wielercarrière van Theo Bos markeert of krijgen we nog een encore?

Come senators, congressmen
Please head the call
Don't stand in the doorway
Don't blockup the hall
merijntje mortirolo 10 januari 2021 06:15
Rond Zeeland? Dat zou kut zijn. Ook lastig. Dóór. Dwars door zelfs: van Yerseke tot Sluiskil, van Terneuzen tot Zierikzee

Bijna geheel Zeeland is prachtig: én de natuur slash ligging én de steden/stadjes en dorpen. Jammer dat ze het centrum van Vlissingen zo opgefuckt hebben. Dat was in 1619 (prachtartikel laatst in de NRC) vast heel wat mooier.

Ze zouden er echter moeten kappen met muziek maken en het stikt er van de slechte chauffeurs. Racoon is vreselijk (en ja, die andere band, dat weet El Chaba donders goed, HAAAAT ik), al betrapte ik mijzelve er laatst op dat ik Barts stem an sich wel mooi vond, maar Djiezes Krijst, wat een kutmuziek. Daar verandert de taal die ze gebruiken helaas niets aan.

HUP Horsie!

HUP Theo Bos!
Curzio 10 januari 2021 08:53
1990 is ongeveer het punt waarin de niet-klassieke muziek echt wat begint te worden, na het gepruts van de decennia daarvoor waar, toegegeven, wel de basis is gelegd.
Curzio 10 januari 2021 09:00
Klopt zeker.

Ik denk wel dat op dit moment wereldwijd het rechts-populisme een veel belangrijker factor is, en dat geldt ook voor rechts-extremisme. Merkwaardig genoeg lijkt het in sommige kringen echter gebruikelijk om links-radicalen als gevaarlijker te beschouwen (zoals Antifa, volgens mij nog nooit een aanslag gepleegd, of BLM als je dat al zo wil beschouwen). Komt ook uit onderzoek dat de politie in bijvoorbeeld de VS daar harder tegen op treedt. Terwijl de grote aanslagen van de laatste jaren in het Westen allemaal of van moslimextremisme kwamen, of van rechts-extremisten: Breyvik, Christchurch en diverse moorden/aanslagen in Duitsland en in de VS.
Frederik D. 10 januari 2021 10:27
Nee, hoor, je hebt thans ook onderbuiklinks populisme net als veertig jaar geleden. Ken je geschiedenis. De hetze tegen Zwarte Piet heeft niets te maken met fatsoenlijk antiracisme maar alles met het treiteren van de gewone burger, met het eigen narcisme en vooral met machtswellust. Cultuurbolsjewisme dus. En een aparte omroep voor donker Nederland is een vorm van apartheid dus en dus racisme, zwart racisme wel te verstaan. Of zijn we zo racistisch dat we inmiddels denken dat alleen blanken racistische genen hebben? En potverdrie, mag ik alsjeblieft blanke vla kopen. Blijf met je klauwen van mijn taal af. Al die al te lange lange teentjes. "Mammaaaaa, ze zeggen dat ik ......" "What, jochie, gooi er maar een bom op."
Frederik D. 10 januari 2021 10:28
Clavan 10 januari 2021 11:25
Ik weet niet zo goed waarom men denkt recht te hebben op een zwarte Piet. Klinkt behoorlijk narcistisch.

Maar goed. We lossen het hier niet op.

Hup Koers

Hup BK Veldrijden??
Frederik D. 10 januari 2021 11:48
Gun elk zijn sport, gun elk zijn vogeltje, gun elk zijn folklore. Vrijheid, blijheid. En gun mij mijn oude zwarte muziek. Te weinig op de radio maar ik ga niet brullen: racisme. Op zijn hoogst mompel ik: onze populistische plaatjesdraaiers, met name die van de Vara, hebben geen smaak. Maar toch, dat wielrennen, best een aardige sport, hoor. smiling smiley
Frederik D. 10 januari 2021 11:51
1990, het jaar waar ik afhaakte om nog de popmuziek te volgen. smiling smiley
Clavan 10 januari 2021 11:59
On the right there is nothing left. And on the left there is nothing right.
Horsie is back 10 januari 2021 12:28
Clavan Schreef:
-------------------------------------------------------
> Alhoewel heb ik Zeeland meer weten te waarderen
> door Bart van Racoon. Vooral het nummer De held en
> de lul vind ik beluisterenswaardig
>
> Die andere band uit Zeeland is kut.....alsmede
> Johnny H......de nooit echt gepakte gebruiker

Hij ging anders het prikkeldraad in.
Horsie is back 10 januari 2021 12:44
Frederik D. Schreef:
-------------------------------------------------------
> 1990, het jaar waar ik afhaakte om nog de
> popmuziek te volgen. smiling smiley

1990 was het jaar dat Horsie zich net op tijd realiseerde geen Evel Knievel te zijn. Heftig wielergerelateerd!
Oh, ja, er was ook nog het rondreizende muziekgezelschap packed with genius.
Horsie is back 10 januari 2021 13:39
Frederik D. Schreef:
-------------------------------------------------------
> Nee, hoor, je hebt thans ook onderbuiklinks
> populisme net als veertig jaar geleden. Ken je
> geschiedenis. De hetze tegen Zwarte Piet heeft
> niets te maken met fatsoenlijk antiracisme maar
> alles met het treiteren van de gewone burger, met
> het eigen narcisme en vooral met machtswellust.
> Cultuurbolsjewisme dus. En een aparte omroep voor
> donker Nederland is een vorm van apartheid dus en
> dus racisme, zwart racisme wel te verstaan. Of
> zijn we zo racistisch dat we inmiddels denken dat
> alleen blanken racistische genen hebben? En
> potverdrie, mag ik alsjeblieft blanke vla kopen.
> Blijf met je klauwen van mijn taal af. Al die al
> te lange lange teentjes. "Mammaaaaa, ze zeggen dat
> ik ......" "What, jochie, gooi er maar een bom
> op."

Shakespeare had nog beroemder kunnen worden door in plaats van to be or not to be te orakelen: to discriminate or not to discriminate.
Hoe was jij, Frederikje D., toen jij nog een kleuter was? Kroop je meteen onder moeder's hoepelrok zodra er anderen in je blikveld kwamen of keek je fier de wereld in met een air, misschien wel interessant?
Frederik D. 10 januari 2021 13:52
Beide. Ik keek geboeid de kat uit de boom. smiling smiley
merijntje mortirolo 10 januari 2021 14:02
Volgens een beroemde Gouwenaar is Shakespeare 'hiero' begraven in de Sint-Jan. In het kapelletje op twintig meter vanaf waar ik dit nu tik.

Zo soms staat mijn mattie HV het hier op straat te vertellen aan nieuwe slachtoffers studenten van zijn academietje.

Ik geloof er geen zak van, maar het verhaal blijft leuk.

HUP Gouda! koers!
merijntje mortirolo 10 januari 2021 14:14
Als ik ook een discriminerend duitje in de zak mag doen: ondertussen laten de Polen zien dat ze inderdaad (samen met de Oekraïners, o.a) behoren tot de domste en botste klootzakken in Europa.

Gelukkig is de Poolse supermarkt 'hiero' verderop in de Wijdstraat van Iraaks-Koerden, anders kwam ik er nooit meer om die fucking geweldige eieren en die gegrilde paprika's in pot te halen.

HUP Polski Sklep!

HUP koers!
Clavan 10 januari 2021 14:37
Bijna alle Poolse supermarkten in Nederland zijn van Koerdische Irakezen. Waarom.....? Geen idee
merijntje mortirolo 10 januari 2021 15:06
Hier volgens mij niet hoor. Dawassun grapje met het oog op de hedendaagse gebeurtenissen.

tIs wel een moslim, trouwens.
Frederik D. 10 januari 2021 16:08
Shakespeare was een pseudoniem van Bacon. En Bacon een pseudoniem van koningin Elizabeth I. Dus die Goudse vlieger gaat niet op. Maar de fiets is wel uitgevonden in Gouda. Want bij Gouda heb je wielen, Gouwenaren mogen elkaar gaarne framen en vroeger zeiden ze in Gouda geen "vies" maar "viets". Publicatie volgt weldra. Maar nog tien dagen. Een nieuwe koers in de VS. Hup koers.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10/01/2021 16:12 door Frederik D..
Horsie is back 10 januari 2021 16:53
Frederik D. Schreef:
-------------------------------------------------------
> Beide. Ik keek geboeid de kat uit de boom. smiling smiley

Oorspronkelijk behelste het Engelse begrip discrimate mag ik veronderstellen de noodzaak tot onderscheid maken. Onze voorvaderen van 270.000 jaren terug, give or take a few years, kwamen er dra achter, dat je bij het zoeken naar voedsel wel degelijk goed op de kleur moest letten. Rood is seit eh und je niet voor niets het gevaarteken. En als de beef aan de linkerkant was te halen moesten ze wel weten wat links was. En zo kun je dat eindeloos uitbreiden. Feitelijk kan de natuur, zoals wij die kennen niet verder kijken dan links of rechts, boven of onder, voor of achter. De computer de enen en de nullen. De quantumcomputer, die ze overigens "allemaal tegelijk in de lucht wil houden". Steeds weer dat onderscheid om te kunnen navigeren in de werkelijke en de fictieve wereld.

Tegenwoordig denken we bij discriminatie vooral aan het valselijk onderscheid maken. Zo is er niks verkeerd aan iemand mooi of lelijk te vinden, aardig of onaardig, slim of dom. Het wordt pas akelig als je daar vervolgens ook akelige consequenties aan gaat verbinden.

Telkens als ik een roodharige schaatster zie, zeg ik liefkozend, geef ze van jetje, rooie. Als ik daarentegen die schaatsende sprintkat zie, denk ik, glossy lippen I don't wonna kiss, maar ik kan me wel verlustigen aan haar joie de vivre.

Het gedrag van een kleuter, dat in hoge mate frank en vrij (los ervan of dit altijd verstandig is) op anderen reageert, noemt met indiscriminant behaviour.

Zegt de crazy ant: Nu allemaal naar links. Maar wat is links, crazy ant? Ok, volg mij maar of is het soms ook Don't follow leaders, watch your parking meters. grinning smiley
Frederik D. 10 januari 2021 17:18
Men noemt de software in ons brein ook wel het onderscheidingsvermogen. Een prachtige term, onderscheidingsvermogen. En willen we ons niet allemaal in iets onderscheiden? Desnoods in de kroeg als de grootste linkse leuterpopulist? Onderscheidingen moeten er zijn maar niet als lintjes op adelborsten. Maar ach, elke medaille heeft zijn keerzijde, die je goed moet onderscheiden van zijn voorzijde. En wees gerust, ik onderscheid pegasische raspaardjes van domme kw-ezels en liefhebberijknollen. En witte zebra's met zwarte strepen van zwarte zebra's met witte strepen. Wat weet jij van het onderscheidingsvermogen van je lievelingswielrenner?
valse trage 10 januari 2021 17:20
thumbs up Zeeland wordt enorm onderschat. Ik dacht altijd dat Zeeland een groot leeg, winderig bietenveld is. Inderdaad, de dorpjes en gehuchten zijn schitterend. Is het je ook al opgevallen dat je in Zeeland soms midden in de polder ineens 4 of 5 aaneengesloten rijtjeshuizen hebt... In the middle of nowhere!

KUTmariniers.
Horsie is back 10 januari 2021 17:40
Frederik D. Schreef:
-------------------------------------------------------

> Wat weet jij van het onderscheidingsvermogen van je lievelingswielrenner?

Ik beschouw het maar als een retorische vraag, want vrees dat mijn lieveling niet wielrent.

Dus verlaat dit gebouw voor vandaag. Andere prioriteiten. See you later, alligator.
El Chaba 10 januari 2021 18:15
Bij de afsluitdijk? winking smiley
El Chaba 10 januari 2021 18:19
Irakezen (arabieren in het algemeen wel) zijn handelaren. Zij hebben simpelweg een gat in de markt gezien toen er bekend werd, dat er inmiddels heel veel Polen in Nederland aan het werk waren c.q. zich in Nederland gevestigd hadden. En dus zijn ze Poolse supermarkten gestart en/of hebben andere zaken overgenomen.

Net als vroeger in de jaren 80-90 de Egyptenaren Shoarmazaken en Argentijnse (en andere) grillrestaurants zijn begonnen c.q. hebben overgenomen. Gewoon slim zaken doen.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10/01/2021 18:21 door El Chaba.
valse trage 10 januari 2021 19:43
Ja, heel veel "Italiaanse pizzeria's" zijn ook Irakezen, Syriërs en inderdaad vooral Egyptenaren.
"Hollandse snackbars" zijn daarentegen weer vaak overgenomen door Chinezen (eerst in de steden, maar de dorpen beginnen er ook aan te geloven).
Heeft er iemand eigenlijk wel eens een Chinese kebabtent gezien?
Clavan 10 januari 2021 20:02
‘Wuhan Grill’ . Ik weet niet of dat storm gaat lopen.
valse trage 10 januari 2021 20:57
grinning smiley Try before you die mister!
Kilometervreter 11 januari 2021 14:52
Populisme op rechts heeft echter doorgaans als doel om bevolkingsgroepen uit te sluiten, te criminaliseren, te remigreren of religies in een kwaad daglicht te stellen, populisme op links is doorgaans sociaal-economisch van toon en richt zich op inkomensverschillen of kansenongelijkheid.

Wanneer ik dan toch moet kiezen kies ik voor het laatste.
Frederik D. 11 januari 2021 15:15
Was het maar zo, KV. Je hebt ook cultuurbolsjewistisch onderbuiklinks, dat Jip en Janneke wil verbieden, moord en brand schreeuwt als je iets kritisch zegt over de islam, en geregeld al te slordig omspringt met de feiten. Het dempen van de kloof tussen rijk en arm en tussen veel macht en weinig macht daarentegen vind ik zeer prima. Ik ben een groot voorstander van de liberale sociale democratie maar een tegenstander van welk cultuurbolsjewisme dan ook, dus niet alleen het cultuurbolsjewisme van onderbuikrechtse gekkies maar ook het onderbuiklinkse cultuurbolsjewisme van de Akwasi's en hun gehersenspoelde meelopers. Maar goed, ik waardeer het dat je over sommige kwesties nadenkt en ik waardeer je ook als wielersportprikker. smiling smiley
Horsie is back 11 januari 2021 16:20
Frederik D. Schreef:
-------------------------------------------------------
> Nee, hoor, je hebt thans ook onderbuiklinks
> populisme net als veertig jaar geleden. Ken je
> geschiedenis. De hetze tegen Zwarte Piet heeft
> niets te maken met fatsoenlijk antiracisme maar
> alles met het treiteren van de gewone burger, met
> het eigen narcisme en vooral met machtswellust.

> Cultuurbolsjewisme dus. En een aparte omroep voor
> donker Nederland is een vorm van apartheid dus en
> dus racisme, zwart racisme wel te verstaan
. Of
> zijn we zo racistisch dat we inmiddels denken dat
> alleen blanken racistische genen hebben? En
> potverdrie, mag ik alsjeblieft blanke vla kopen.
> Blijf met je klauwen van mijn taal af. Al die al
> te lange lange teentjes. "Mammaaaaa, ze zeggen dat
> ik ......" "What, jochie, gooi er maar een bom
> op."

Same procedure as every four years said butler Jort heel gevat. Pete reageerde als gestoken door een heul gemene wasp.
Remko 11 januari 2021 16:21
Kilometervreter Schreef:
-------------------------------------------------------
> Populisme op rechts heeft echter doorgaans als
> doel om bevolkingsgroepen uit te sluiten, te
> criminaliseren, te remigreren of religies in een
> kwaad daglicht te stellen, populisme op links is
> doorgaans sociaal-economisch van toon en richt
> zich op inkomensverschillen of kansenongelijkheid.
>
>
> Wanneer ik dan toch moet kiezen kies ik voor het
> laatste.

Tenzij je de verkeerde mening hebt, dan ben je namelijk een fascist.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen