Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Remco Evenepoel mag weer fietsen

Gepost door El Chaba 
El Chaba 08 februari 2021 13:19
[www.wielerflits.nl]

‘REMCO EVENEPOEL KRIJGT GROEN LICHT OM WEER FIETSEN’

Goed nieuws voor Remco Evenepoel. De talentvolle coureur van Deceuninck-Quick-Step heeft van de doktoren groen licht gekregen om weer te fietsen. Onderzoek wees uit dat de breuk van zijn schaambeen volledig is hersteld.

Het is Het Laatste Nieuws dat de terugkeer van Evenepoel op de fiets meldt. De 21-jarige renner brak zijn schaambeen bij zijn zware val in de Ronde van Lombardije, nu bijna zes maanden terug. Tijdens de online ploegvoorstelling van Deceuninck-Quick-Step vertelde hij dat hij nog altijd met de naweeën van zijn val kampte en dat het wat langer duurde vooraleer hij weer 100% op de fiets kon terugkeren. Onderzoek heeft nu uitgewezen dat de breuk volledig is dichtgegroeid, wat gelijk betekent dat hij weer op de fiets mag trainen.

Evenepoel kan nu aan zijn opbouw naar het nieuwe seizoen beginnen. Wanneer en waar hij weer in koersverband terugkeert, is nog niet exact bekend. Wel is de Giro d’Italia, die op 8 mei van start gaat, normaal gesproken zijn eerste grote doel. “Plan A is en blijft het opzet”, vertelde hij in januari in Belgische media. “Maar in het slechtste geval schakelen we over op plan B. Olympische Spelen in Tokio, Vuelta a España, het WK in Leuven, Ronde van Lombardije… Er zijn nog andere doelen genoeg dit seizoen.”
Eindhovuh 08 februari 2021 14:18
Heeft hij 6 maanden amper iets kunnen doen?
Dan is in mei 3 weken echte topvorm een illusie?
Horsie is back 08 februari 2021 14:57
Remco Evenepoel zit nu in de kelder van zijn prestatievermogen. Alle bovengrondse wielrenners van het profpeloton, maar ook goede amateurs et cetera zouden hem nu voorbij fietsen. Maar het goede nieuws is uiteraard, dat hij de trap naar het daglicht weer heeft gevonden. "Use it or lose it", is een gevleugelde uitspraak, die niet geldt voor het op de fiets kunnen rijden, maar wel voor het op een hoog niveau fietsen. Na 10 dagen inactiviteit vermindert de Vo2 max al merkbaar. Na vier weken inactiviteit beginnen ze je echt voorbij te fietsen. Inactiviteit hier te beschouwen als vrij absoluut: bijvoorbeeld in bed of te zwaar geblesseerd om nog te kunnen trainen. Geen bike-off als zodanig, waarop je nog van alles erbij doet.

Met een goed opgebouwde training is de weg terug ook wel weer redelijk snel te vinden al gaat dat uiteraard veel langzamer dan de weg kwijtraken. Dit geldt zeker voor dat laatste percentje, laat staan nog beter worden dan je vooraf al was. Als Remco Evenepoel verder geen tegenslag ondervindt kan hij voor de Giro zijn vorm zeker terugvinden, maar zijn probleem zal wellicht ook worden, dat hijzelf en ook zijn begeleiders nu van een praktisch een jaar ouder geworden Remco gelijk weer een Remco Evenepoel 2.0 verwachten.

Google detraining cycling en je vindt artikelen, die het proces van afbouwen beschrijven.
El Chaba 08 februari 2021 16:42
Aanvulling op www.sporza.be

Teamchef Patrick Lefevere is blij
"Het feit dat hij opnieuw mag trainen, is fantastisch", verklaart teamchef Patrick Lefevere. "Ik ben zeer blij."

"Ik ben niet alleen blij voor Remco maar ook voor de gehele ploeg. We gaan nu proberen geen enkele stap over te slaan om hem opnieuw in competitie te brengen."
"Remco heeft te lang stilgelegen. Hij komt nu weer uit een periode van zowat 7 tot 8 weken zonder fiets. De Giro zal de vroegste koers zijn waarin we Remco Evenepoel kunnen uitspelen."

De Ronde van Italië vindt plaats van 8 tot en met 30 mei. Het zal de eerste grote ronde worden voor Evenepoel. "De Giro moet haalbaar zijn. Maar dan mag Remco zeker geen terugval hebben. We proberen hem zeker te krijgen waar hij moet zijn, terug in het peloton", vervolgt Lefevere.

"Met gepaste en uitgekiende training moet dit alles haalbaar zijn. Hij zal in de Ronde van Italië starten zonder enige druk. Het is afwachten hoe zijn lichaam op een rittenkoers van drie weken zal reageren. Ik ben vooral tevreden dat Remco weer een positief vooruitzicht heeft."

Teamdokter: "Progressie voorzichtig opvolgen"
Teamdokter Phil Jansen gaf nog wat extra duiding in het persbericht van het wielerteam: "De revalidatie na een crash zoals Remco had, heeft altijd ups and downs. In het begin was alles heel positief en genas alles heel snel, maar daarna vertraagde het proces."

"Al te erg was dat niet, maar we moesten een pauze inlassen. We zijn blij dat Remco nu de training kan hervatten en kan toewerken naar de start van zijn seizoen."
"We moeten voorzichtig zijn en blijven. Het zal voor hem ook nog een lange weg zijn voor hij weer aan de startlijn staat. Maar het gaat alvast weer in de goeie richting."



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/02/2021 16:42 door El Chaba.
Carlos Danger 08 februari 2021 16:48
Lijkt me niet raadzaam om met zo'n jonge gast nu op de Giro te mikken. Daarvan kan hij er nog tien rijden, als hij een
normaal verlopende loopbaan voor zich heeft.
Frederik D. 08 februari 2021 18:36
Zijn vriendin ook blij.

Hoe dan ook, ik zie meneer Evenepoel snel terugkeren. Een jonge hond die o zo graag wil. En wanneer een tweestrijd tussen Evenepoel en Van Aert?
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen