Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Continentale Kampioenschappen

Gepost door lodjan
lodjan 14 februari 2015 09:15
Deze week worden in Afrika, Azië en Oceanië de continentale kampioenschappen gehouden.
lodjan 14 februari 2015 09:18
Micheal Hepburn (Orica Greenedge) heeft de tijdrittitel binnengehaald, morgen (vannacht) is de wegrace.
lodjan 14 februari 2015 09:24
De 39 jarige Iraniër Hossein Askari is Aziatisch Kampioen geworden. Hij kwam alleen aan. De Emir Yousef Mirza wist de sprint te winnen van het achtervolgende tiental.
lodjan 14 februari 2015 09:42
De Afrikaanse Kampioenschappen startten met een TTT: Eritrea (Dani, Mera, Natu en Mekseb) wist voor de vierde achtereenvolgende keer te winnen. Ze bleven Zuid-Afrika (met oa R. Janse v Rensburg, Thomson en Meintjes) drie seconden voor. Ethiopië (met een sterke Grmay) werd derde en Rwanda (met Valens) boekte het beste resultaat in historie door vierde te worden (http://procyclingstats.com/race/African_Continental_Championships_TTT_2015).

De tijdrit is gewonnen door Ethiopiër Tsgabu Grmay van Lampre. Hij liet in de Tour Down Under al zien in goede vorm te zijn. Hij versloeg de kampioen van de laatste drie jaar Daniel Teklehaymanot met 17 seconden. R. Janse van Rensburg completeerde het podium vóór Meintjes en Kudus. Deze laatste werd kampioen U23 voor Valens (http://procyclingstats.com/race/African_Continental_Championships_ITT_2015).

De wegrit wordt nu verreden.

Bij de dames werd Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman zowel op de weg als tegen de klok kampioene. De jonge talentvolle Rwandese Jeanne d'Arc Girubuntu (pas 20 jaar) deed het erg goed met een vijfde plaats op de wegrit en een zesde plaats in de tijdrit.
lodjan 14 februari 2015 11:08
Hier alle info over de kampioenschappen zoals startlijsten en parkoers/profiel: [www.cyclingsa.com] em live ticker: [twitter.com]
lodjan 14 februari 2015 11:16
Met nog 20 km te gaan heeft Meintjes 1.10 voorsprong op het peloton.
lodjan 14 februari 2015 11:29
Meintjes heeft nu al 2,5 minuut en gaat Afrikaans kampioen worden. Logisch, want het achtervolgende pelotonnetje bevat alleen
(huidige, tijdelijke landen-, ex- en toekomstige) ploegmaats ( 5x Zuid-Afrika, 4x Eritra en 1x Ethiopië).
lodjan 14 februari 2015 11:32
Finish vd nieuwe kampioen: [instagram.com]
lodjan 14 februari 2015 12:00
Door het goed tactisch uit te spelen worden de vier Zuid-Afrikaanse ploegmaats bij MTN 1 tot en met 4: Meintjes, Thomson, J. en R. Janse van Rensburg.
lodjan 14 februari 2015 12:12
Zuid-Afrikaan Jayde Julius, van het MTN feeder team, is de u23 kampioen geworden voor Kudus en de Ethiopiër Buru.
Snorfietser 14 februari 2015 12:19
Iemand een idee of er ook een mooie trui aan deze kampioenschappen is verbonden?
lodjan 14 februari 2015 12:28
Niet voor Meintjes in de worldtour, maar misschien wel in de Africatour.
Leon 14 februari 2015 13:23
lodjan Schreef:
-------------------------------------------------------
> Zuid-Afrikaan Jayde Julius, van het MTN feeder
> team, is de u23 kampioen geworden voor Kudus en de
> Ethiopiër Buru.

Aparte koers, of gezamenlijk verreden? In dat eerste geval is het toch wel vreemd als Kudus bij de u23 aan de start stond, ipv een Eritrees blok te vormen tegen de Zuidafrikanen. Wel allemaal ploeggenoten trouwens. winking smiley
lodjan 14 februari 2015 13:27
Gezamenlijk gereden.
Leon 14 februari 2015 13:43
OK. Benieuwd of we de echte uitslag dan nog ergens te zien krijgen...

lodjan 15 februari 2015 09:05
Askari wint ook de tijdrit met meer dan twee minuten voorsprong op de Kazak Bizhigitov en de koreaan Choe. De 40-jarige Wacker wordt vierde op 1 sec van het zilver en in de zelfde tijd als Choe.

1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/02/2015 09:11 door lodjan.
lodjan 15 februari 2015 09:06
Taylor Gunman wint de wegwedstrijd vóór Kerby en Barry.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.