Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Fancy Bears en de "bezoedelde"Tourzege van Sir Bradley Wiggins

Gepost door Cecchini 
Cecchini 21 september 2016 14:12


De Fancy Bears zijn hun publiciteitsoffensief begonnen om de Amerikaanse sport in diskrediet te brengen. Ze hebben steun van de Russische president Poetin. Hij beweert dat sporters 'die zonder meer gezond leken verboden medicijnen namen die hen een voorsprong gaven in wedstrijden'.

WADA aangevallen door Russische hackers.

Dat valt niet af te leiden uit de gegevens die online zijn gezet. Wel worden sporters van naam gedwongen openheid van zaken te geven over een deel van hun leven dat zonder de digitale inbraak bij antidopingagentschap WADA waarschijnlijk voor altijd onbesproken was gebleven.

Een van hen is daarbij al als een leugenaar ontmaskerd. In zijn autobiografie in 2012 bezwoer Bradley Wiggins dat hij nog nooit een injectienaald van dichtbij had gezien, behalve toen hij zijn vakantievaccinaties kreeg of kampte met diarree of uitdroging. Hij vergat de injectie te vermelden die hij in de Tour de France van 2011 kreeg.

De dispensatie om zijn hooikoorts onder controle te krijgen, trekt de aandacht. Triamcinolone acetonide is een zwaar medicijn met zo veel bijwerkingen dat het Britse ministerie van gezondheid heeft gewaarschuwd voor de langetermijneffecten ervan. Aan dat advies had de Tourwinnaar van 2012 kennelijk geen boodschap.

Sindsdien ligt Wiggins ook in eigen land onder vuur. 'It looks bad Brad', kopte een krantenartikel waarin journalist David Walsh hem ter verantwoording roept. Walsh verdedigde Wiggins' toenmalige Team Sky nog met verve toen hij er een tijdlang mocht rondkijken, maar lijkt door de onthullingen van zijn geloof gevallen. Hij trekt de eerlijkheid van Wiggins en Sky, zijn werkgever in 2011, in twijfel.

Verband
Walsh legt in The Sunday Times zelfs een verband tussen Wiggins en Armstrong. Dat verband heet triamcinolone acetonide. Lang voordat Wiggins het kreeg toegediend, nam Armstrong het al aan het begin van zijn eerste gewonnen Tour in 1999. Hij testte positief op het middel, maar ontsnapte dankzij een gelogen en te laat ingeleverde doktersverklaring. Niemand minder dan UCI-voorzitter Hein Verbruggen zou hem hebben gesommeerd een uitleg te bedenken om zo het wielrennen na het crisisjaar 1998 voor nog meer negatieve publiciteit te behoeden.

In het wielrennen zijn de medische attesten schering en inslag geweest, zeker tot sportbonden vanaf 2004 de opdracht kregen panels van artsen te formeren die zich over de attesten moesten buigen. Zo is althans de stellige overtuiging van de onderzoekscommissie die de UCI instelde om het eigen verleden in kaart te brengen.

Kinderspel
Voor kwaadwillende renners was het kinderspel om verboden middelen te legitimeren, blijkt uit de getuigenissen van Lance Armstrong, Michael Rasmussen en Tyler Hamilton. De ploegartsen zaten in het complot en de UCI had de kennis niet om uit te zoeken of het medicijngebruik gerechtvaardigd was.

Meestal was dat niet het geval. Zo gingen er volgens Iwan Spekenbrink, de teambaas van Giant-Alpecin, jaren geleden verhalen rond over ploegen waarvan alle negen renners met een attest voor cortisonengebruik aan de start van een wedstrijd verschenen. Allen waren zogenaamd geblesseerd geraakt en konden zodoende de ontstekingsremmer gebruiken.

Bron (uit een deel van een Volkskrant artikel)
Walnoot 21 september 2016 14:36
Tja, dit riep, volgens Baco Jajaan, Michael B(oogerd) vorig jaar natuurlijk ook al. Maar goed, B. heeft hier maar twee smaken, trollen of dingen roepen die men al lang weet. Volgens mij staat hier niets tussen dat een gemiddelde prikker nog zou mogen verbazen. Of het moet zijn dat die David Walsh nog steeds met laffe beschuldigingen zijn geld kan verdienen. Wiggins had een mobiele apotheek bij. Net als vrijwel alle andere wielrenners. Ethisch valt er het een op ander aan te merken, maar ethiek en competitie hebben nu eenmaal een beetje een haat-liefde verhouding [/opendeur].
cyclingfreakske 21 september 2016 15:32
toen Wiggins beweerde nog nooit een naald te hebben gezien, lag het hele wielerwereldje in een deuk.
al was het voor een vitamine of een amino-prik buiten wedstrijd..... zijn verklaring was dus dik gelogen.

Walsh komt nu wel mooi aandraven met vergelijkingen, maar hij was wel een van de grootste meelopers in de Wiggins hype.....
Al lang hebben nogal wat mensen hun bedenkingen bij de eerlijkheid van Wiggins... vooral - daar komt de vergelijking met Armstrong - een conversie in korte tijd van top-baanrenner naar top-ronderenner deed.
dat riep bij nogal wat mensen vragen op... en dus ook Wiggins fanaat Walsh.... die moet gedacht hebben ... again , deja vu ??

Wiggins is een steengoed renner en verdiend eer, maar er is wel een stuk minder "sir" dan jan modaal wel denkt.
en de wielerwereld ? die weet dat ook en sluit bewuust haar ogen en houd de mond dicht, want we stellen liever geen vragen rond zijn enorme bijna onnatuurlijke conversie.
Tenslotte is profwielrennen helemaal geen sport, de prestatie-eis ligt buitengewoon hoog en rustperiodes bestaan er amper.. dus een vitamine prikje komt er altijd aan te pas vroeg of laat. Marahtonlopers doen 2-3x mee op een jaar, een wielrenner moet altijd paraat zijn, dan weet elkeen dat daar dus op medisch vlak zowieso een pak harder moet opgevolgd worden.

Ik zeg ook niet dat er iets is gebeurd, maar wel zeker is dat een zalfje je die prestatieverbetering niet oplevert zoals altijd word afgedaan.
Dat er vermoedelijk andere zaken spelen, ook bij bepaalde andere renners van de 2e lijn, is mogelijk.
de regel is er voornamelijk gekomen omdat er stevig misbruik was van coristeroiden in injecteerbare vorm.
Top of the list was Spanje, waar het misbruik even normaal was als de TV of radio aan en uit zetten.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/09/2016 15:36 door cyclingfreakske.
Sub Culture 21 september 2016 18:19
Bromertà 21 september 2016 18:41
Horsie is back 21 september 2016 20:02
The answer, my friend, is banging against a wall.
Million dollar bash question: how many bricks are still left in the wall?



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/09/2016 20:15 door Horsie is back.
Carlos Danger 21 september 2016 20:20
Jacco Banaan 22 september 2016 09:14
Oud nieuws wat al vele malen door Michael B. is aangegeven. Was het niet Wiggins zelf die de Tour won omdat Froome op hem moest wachten? Hypocriet. Een geheime ‘toverdrank’ met zogenaamde ketonen, die zorgen voor een surplus aan energie en een minimum aan lichaamsgewicht? Wat moest het zelfverklaarde schone Sky met de besmette Leinders? Eind 2012 werd er voor het eerst een Sky-renner wordt betrapt op doping. Brailsford geeft de in eigen land populaire Jonathan Tiernan-Locke een contract, na een opvallende carrièrepiek met een nationale titel op zijn 29ste. En weet vervolgens niet hoe snel hij van de betrapte Engelsman afmoet. Heeft Sky dan toch niet de totale controle over de renners, zoals ze steeds beweren? Antoine Vayer, de voormalige trainer van Festina, die een paar jaar geleden via de Franse krant Le Monde met ‘verdachte’ waardes op de proppen kwam die de ongekende acceleraties van Froome bergop analyseerde. „ waardes die simpelweg beter waren dan Armstrong”. Waarom maakt Sky, ondanks de beloften van clean en transparant, de cijfers niet gewoon openbaar?
Eindhovuh 22 september 2016 10:36
M.b.t. je sceptisme richting Sky ben ik het wel met je eens.
De mythe dat Froome de Tour had gewonnen als hij niet op Wiggings had moeten wachten is echt onbewezen. Veel tourwinnaars hadden een wat mindere dag ertussen.
Wiggins won de tour met 3,21 voorsprong, er is niet te zeggen of hij wellicht nog harder had gekund, nu de noodzaak daarvoor ontbrak. in 2 tijdritten pakte hij bij elkaar meer dan 2 minuten op Froome.
Bromertà 22 september 2016 11:30
Nee, het is geen oud nieuws. Het zijn klinkklare onthulde feiten. Niemand (behalve Wiggins en zijn - medische - begeleiders, uiteraard ) wist dat Wiggins op zo'n doortrapte manier misbruik maakte van de TUE's, die als een witwas methode het gebruik van verboden hormoonpreparaten op cruciale momenten legaliseerde. Telkens zo om en nabij een week vóór een grote Ronde kreeg hij een intramusculaire injectie. Drie achtereenvolgende jaren. Deed hij de Tour dan werd de spuit er in Juni ingezet, deed ie de Giro dan al in April. Dat is geen toeval meer hè. En zeker niet als het middel feitelijk dient om het hele pollenseizoen gevrijwaard te blijven van snotneuzen en soortgelijk geneuzel. Zo'n seizoen, en dat weet iedereen, begint al omstreeks de maand Maart.

Nee, Wiggins is geen "Sir" meer, maar een ordinaire valsspeler, ontmaskerd en van zijn voetstuk gesodemieterd. Dr Jeroen Swart drukte zich via Twitter zo uit:

Horsie is back 22 september 2016 12:20
Jacco Banaan Schreef:
-------------------------------------------------------

> Antoine Vayer, de voormalige trainer van Festina, die een paar jaar geleden via de Franse krant Le Monde met ‘verdachte’ waardes op de proppen kwam die de ongekende acceleraties van Froome bergop analyseerde. waardes die simpelweg beter waren dan Armstrong”.

Als Vayer ooit is gestruikeld over één van zijn analyses, dan is dit juist met betrekking tot de ongekende acceleraties van Froome.
Overigens, zijn analyse, bestond uit het gebruikmaken van een lek of wellicht beter een hack van Froome's powermeter data.
Van een deugdelijke analyse heb ik niets gezien. En ik denk niet, dat Vayer, ooit data van Armstrong in competitieverband heeft gezien.
Luijt 22 september 2016 12:24
Als Walsh en onze eigenste Brommert niet (meer) geloven in de onschuld van Wiggins, wie zijn wij dan.....

Niks nieuws onder de zon gaat voor Wiggins in ieder geval niet op, zoveel is mij zelfs wel duidelijk.

Overigens wantrouw ik iedere renner die zo plotseling aan firmament verschijnt en ook zo relatief snel weer verdwenen is.

Froomey (how are your legs today?) wordt door mijn zoon van 11 sinds hij naar wielrennen kijkt ook al niet vertrouwd. Aangezien ook hij 't vaak bij het rechte eind blijkt te hebben geldt dat voor mij ook.

Groet Luijt en geen dank voor de zinvolle bijdrage.
Horsie is back 22 september 2016 12:32
Bromertà Schreef:
-------------------------------------------------------
> Nee, het is geen oud nieuws. Het zijn klinkklare onthulde feiten.

> Nee, Wiggins is geen "Sir" meer, maar een ordinaire valsspeler, ontmaskerd en van zijn voetstuk gesodemieterd. Dr Jeroen Swart drukte zich via Twitter zo uit:

Wiggins is een steengoed renner en verdiend eer, maar er is wel een stuk minder "sir" dan jan modaal wel denkt.
Dit citaat is uiteraard niet van mij, maar van ene Cyclingfreakske.

Pauw: "Kun je even uitleggen, wie Dr. Swart is?"
Horsie is back 22 september 2016 12:35
@ Luijt: Wiggins staat al langer aan de wereldtop dan dat jij (vergeef me mijn vrijpostigheid) er zelfs aan dacht jouw superzoon te scheppen althans een bijdrage er toe te leveren. hot smiley
Horsie is back 22 september 2016 12:45
Achteraf kunnen we wellicht gemakkelijk concluderen, dat de Britten rondom Bad Brat Brad Wiggins gestruikeld zijn over hun onwaarschijnlijke ambitie om iets onwaarschijnlijks te presteren. Namelijk het leveren van de eerste Britse Tour de France renner (op zich natuurlijk wel heel legitiem) maar dan door één van de meest illustere Britse baanhelden. De unieke baan - weg metamorfose dus. Daarvoor moest blijkbaar "alles" opzij, maar dan wel binnen de marges, die hiervoor golden.
Hoogstwaarschijnlijk dus ook sportieve fraude door Froome in de remmen te laten knijpen.

In dit licht bezien zijn de Hollandse reacties op Theo Bos, die iets soortgelijks, maar dan als sprinter, heeft geprobeerd en daar dus niet in slaagde, erg minzaam geweest.
Luijt 22 september 2016 19:22
Nee die is je niet vergeven. Die vrijpostigheid.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 22/09/2016 19:23 door Luijt.
Luijt 22 september 2016 19:29
Wiggins heeft niet gewonnen omdat Froome in de remmen kneep. Waarschijnlijk heb je teveel naar diens verongelijkte vriendin geluisterd en/of gekeken knol.

Verder is onjuist, blijkt nu, dat een en ander binnen de marges van het toegestane gebeurde.

Topgozer die Wiggins, dat wel.
Horsie is back 22 september 2016 20:37
Luijt Schreef:
-------------------------------------------------------
> Wiggins heeft niet gewonnen omdat Froome in de remmen kneep.

Er staat hoogstwaarschijnlijk. Als U het anders ziet is dat prima.

Waarschijnlijk heb je teveel naar diens verongelijkte vriendin geluisterd en/of gekeken knol.

Dit is natuurlijk ordinaire kroeg- of schoolpleinpraat.

> Verder is onjuist, blijkt nu, dat een en ander binnen de marges van het toegestane gebeurde.

De TUE's zijn allemaal gelegitimeerd.
Dat daarmee de kous niet af is, moge duidelijk zijn, zeker gezien de uitlatingen van Wiggins zelf in het verleden.
Alhoewel ook velen zien, dat middel en doel hier nu niet bepaald op elkaar afgestemd zijn.
merijntje mortirolo 22 september 2016 20:55
Hoe heet jouw zoon van elf eigenlijk?
Luijt 22 september 2016 23:17
Horsie is back 23 september 2016 00:16
Luijt 23 september 2016 07:15
Ja goed man,

Groet Luijt,

Ook aan vrouw Loeki en zoon Enzo.
veluweracer 23 september 2016 08:58
Die Angelsaksische cowboys nemen niet wat de rest wel neemt.
Carlos Danger 23 september 2016 09:45
.......maar wel wat de rest niet neemt.
Bromertà 23 september 2016 10:00
Carlos Danger 24 september 2016 00:32
[www.bbc.com]

Wordt vervolgd a.s. zondag 10.00Uur(09.00GMT):

[www.bbc.co.uk]
Carlos Danger 24 september 2016 01:39
Bij ' Sir' Brad was het astma, bij een ander bijen, zoals blijkt uit de hack over Fabijan Cancellara:

[www.sporza.be]
Bromertà 24 september 2016 09:58
Nee, niet alle TUE's zijn gelijk: sommige zijn meer misbruikt dan andere.

Hier een paar voorbeelden met verwijzing naar de originele TUE:

Ook Fuglsang aan de cortico’s (intra-articulair) 40 mg Kenalog, aka triamcinolone acetone (het zgn. Wiggins spul dus):
[fancybear.net]

En Cancellara gebruikte methylprednisolone (2 maal; bijensteek en onbekend)
[fancybear.net]
[fancybear.net]

Stephen Cummings aan de pufjes:
[fancybear.net]
cyclingfreakske 24 september 2016 11:19
het is wel heel zeker dat Wiggins hem niet had gewonnen, als Froome doortrok.
Froome won dan misschien ook niet, maar dan wel zeer zeker een concurrent.
het was net dat demonstratieve en dominante van Froome dat de tegenstand ontmoedigde.... maar op bevel van de baas het gas moest inhouden omdat WIggins dreigde in te storten..



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/09/2016 11:25 door cyclingfreakske.
Ruudje2209 24 september 2016 11:37
Dumoulin heeft een duidelijk mening over Wiggins.

"Het is erg raar dat Wiggins telkens in dezelfde periode die medicatie nam”, aldus Dumoulin tegenover De Limburger. “En inspuiten? Dan heb je dus heel erge astma, zoiets doen ze bij normale astmapatiënten al niet. Laat staan bij sporters die alleen maar inspanningsastma hebben. Blijkbaar werkte die spuit van Wiggins ook nog eens wekenlang. Dan moet je wat mij betreft weken uit competitie. Dat zaakje stinkt.”


[www.wielerflits.nl]
Curzio 24 september 2016 13:30
Intra-articulaire toediening, in een gewricht dus, heeft denk ik nauwelijks een systemisch effect. Het is en vrij normale behandeling voor gewrichtsontstekingen en het is ook goed voorstelbaar dat je dit als wielrenner een keer nodig hebt (i.t.t. intramusculaire toediening van steroiden vanwege zgn astma).

Het onderstreept wat ik al eerder opmerkte: het vermoeden dat vele TUE's misbruikt worden wil nog niet zeggen dat wielrenners geen recht zouden hebben op normale medische zorg. Die balans moet worden gewaarborgd.
Horsie is back 24 september 2016 14:15
Carlos Danger Schreef:
-------------------------------------------------------
> Bij ' Sir' Brad was het astma, bij een ander
> bijen, zoals blijkt uit de hack over Fabijan
> Cancellara:
>

Mijn eerste opwelling was, CD kan niet eens de voornaam goed schrijven. Nu zie ik de grap. grinning smiley
Velonews laat trouwens het gezwollen gezicht van Fabijan zien.
Overigens heeft Fabian destijds hierover wel getweet, maar dan wel vrij laconiek over een ziekenhuisopname van 6 uur.

Net zoals Mo Farah, die een paar jaar geleden ook een paardenmiddel nodig had om zijn collaps na training te kunnen beteugelen.
Mo Farah zou ook nog later eens aan het einde van een halve marathon compleet instorten.
cyclingfreakske 24 september 2016 14:40
Curzio Schreef:
-------------------------------------------------------
> Intra-articulaire toediening, in een gewricht dus,
> heeft denk ik nauwelijks een systemisch effect.
> Het is en vrij normale behandeling voor
> gewrichtsontstekingen en het is ook goed
> voorstelbaar dat je dit als wielrenner een keer
> nodig hebt (i.t.t. intramusculaire toediening van
> steroiden vanwege zgn astma).
>
> Het onderstreept wat ik al eerder opmerkte: het
> vermoeden dat vele TUE's misbruikt worden wil nog
> niet zeggen dat wielrenners geen recht zouden
> hebben op normale medische zorg. Die balans moet
> worden gewaarborgd.


inderdaad.

al is de balans al lang zoek. Vanaf Vaughters is het helemaal misgegaan en heeft de UCI de media enkel maar aangemoedigd een giftige sfeer rond wielrenners te creeren. (MacQuad heeft daar veel schuld aan door zijn instabiel gedrag)
Diverse noodzakelijke toepassingen zijn vaker geweigerd, terwijl de UCI zich baseert op eigen goeddunken en niet op medische rapporten en overleg met medische experts, om bepaalde zaken te verbieden, of ze toe te laten in bepaalde omstandiheden.
De UCI zelf is ook het probleem, net omdat ze dat overleg al decennia blijven weigeren. Als ze misbruik gericht en erg effectief willen aanpakken zullen ze toch aan tafel moeten.

Op de praktijk van sportartsen merk je de smetvrees van de arts regelmatig : van de moment er behoorlijk wat wielrenners (uit alle reeksen) over de vloer komen, is hij een geviseerd arts door diverse controle organen in de medische wereld.
Daardoor weigeren ze soms zelfs doorsnee mensen met hormoonproblemen te behandelen... die vaker toch noodzakelijk en medisch verantwoord zijn en hun talloze vaak vage fysieke klachten vaker zichzelf oplossen.

balans...die is al heel lang zoek, en moet dringend herstelt worden om effectiever te worden in dopingbestrijding in ALLE sporten.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/09/2016 14:42 door cyclingfreakske.
Carlos Danger 25 september 2016 14:05
Brad heeft alles uitgelegd aan Andrew Marr in keurig shirtje met lange mouwen en alles is in orde.

[www.bbc.com]
Horsie is back 25 september 2016 14:57
"This was about putting myself back on a level playing field".

Horsie racet ook niet graag de Grand National zonder zijn oogkleppen op.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen