Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Miguel Ángel López breekt scheenbeen

Gepost door TdJ 
TdJ 05 november 2016 09:52
De Colombiaan Miguel Angel Lopez (Astana) ziet zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen helemaal in de soep draaien. Op een trainingstochtje in eigen land kwam hij zwaar ten val, waardoor hij maanden zal moeten revalideren.

Voor de 22-jarige Miguel Angel Lopez is het al de tweede opdoffer in korte tijd: in de afgelopen Vuelta moest hij de strijd staken door een valpartij. Nu mag hij opnieuw timmeren aan een comeback.

De dartele klimgeit staat te boek als een van de grootste Colombiaanse rondetalenten. Dit seizoen kwam "Superman" Lopez helemaal boven water in een loodzware Ronde van Zwitserland (foto), waar hij de eindzege opstreek. Ook in Milaan-Turijn mocht hij de zegebloemen meenemen naar Colombia.

Zijn team Astana liet bij de bekendmaking van het Tour-parcours bovendien al weten dat Lopez samen met de Deen Jakob Fuglsang het kopmanschap zal delen in de Ronde van Frankrijk. Ploegmaat Aru richt namelijk zijn pijlen op de 100e Ronde van Italië.

Maar door zijn scheenbeenbreuk heeft de vinnige Miguel Angel Lopez dus nog een lange weg te gaan tot de Tour-start in Düsseldorf. Uit de eerste prognoses blijkt dat hij 16 tot 20 weken zijn fiets niet mag bestijgen.

[sporza.be]
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen