Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

WUR poging Maas van Beek afgelast, maar hij komt terug

Gepost door Von Kármán 
Von Kármán 26 maart 2017 00:56
Wat een ongelooflijke pech weer, het is het team niet gelukt om de derny op tijd in Moskou te krijgen. Gelukkig gaat Maas het in oktober weer proberen, in plaats van 68 km zal hij dan voor 70 gaan.

De woorden van Maas:

[www.youtube.com]
Horsie is back 26 maart 2017 03:24
Zijn WUR van 66,288 km dateert al weer van 21 mei 2010. Toch al bijna 7 jaar geleden. Normaal gesproken zou dit niet zoveel betekenis toegekend hoeven te worden, als in de tussentijd Maas van Beek niet al een recordreeks aan uitgestelde recordpogingen op zijn naam heeft staan op overigens bepaald exotische plaatsen zoals La Paz, Aguascalientes en uiteraard Moskou. In al die gevallen heeft hij ook verzuimd dan maar op een renfiets een WUR poging te doen. Zijn goed recht, maar het doet wat vreemd aan voor iemand, die bij tijd en wijle aangeeft wattages te trappen, waarop Cancellara, Froome en Wiggins jaloers zouden worden.

Maas van Beek had een allesbehalve solide voorbereiding en kampte nog tot ongeveer een week voor de recordpoging met serieuze griepverschijnselen.
Elke serieuze sportarts zou hem verboden hebben de recordpoging te doen ook in de wetenschap, dat Maas van Beek echt tot het gaatje gaat.
Hij is bij lange na niet zo verstandig als Robert Marchand, de 105-jarige, die dit jaar vergeefs wachtte op het bordje < nog 10km of zoiets >, zodat hij zijn eindsprint kon inzetten om nog beter voor de dag te komen. Hij hoefde immers alleen maar te finishen.

Ik volg Maas van Beek al een decennium op het internet en zie dus ook regelmatig zijn dochters langs komen.
Volgens mij zijn zij en uiteraard ook zijn vrouw de ware overwinnaars. Dus niks geen ongelooflijke pech.

Rectificatie 29 maart 2017
Gelukkig huizen hier geen deskundige Maas-van-Beek adepten grinning smiley, anders hadden ze Horsie wel fijntjes gewezen op een fout.
Maas van Beek komt hier ook niet meer kijken, want hij heeft meer dan tweeduizend facebookvrinden, dus nog meer wieler(prikbord)vrinden lopen maar in de weg.
Maas van Beek's uurrecord dateert natuurlijk van 25 oktober 2012 met 66,639km.

De kilometer tijd van 1:11 onlangs was inderdaad met een vliegende start vanuit de baan.
Zijn record voor 1km met staande start blijft dus 1:10.986 gereden in 2008 op de korte 200m baan Velodrome in Amsterdam.
Een respectabele 2km tijd van 2:27.539 reed Maas van Beek in 2011 met een starttijd van 1:14.94.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/03/2017 22:03 door Horsie is back.
Prikdude 26 maart 2017 10:01
Horsie is back Schreef:
-------------------------------------------------------
> Volgens mij zijn zij en uiteraard ook zijn vrouw
> de ware overwinnaars. Dus niks geen ongelooflijke
> pech.

Omdat ze wel haar hebben?
Horsie is back 26 maart 2017 15:02
Maas van Beek (zonder haar) schrijft, dat hij absoluut niet meer explosief is, maar dat hij nog wel de power heeft, want hij kan solo de 1km met 80x15 rijden in 1:11.
Zou hij dit met een staande start gereden hebben, dan was dat een regelrechte sensatie. Maas van Beek zie ik echter niet een aanloop doen vanaf de torenflat hoge balustrade van het beroemde Krylatskoje stadion, dus zal het vanuit de baan zelf geweest zijn. Voordeel in normale gevallen al snel 4 tot 5 seconden, een vergelijking 80x15 tussen staande start en een vliegende start laten we maar even buiten beschouwing. Een km met staande start in 1:15 tot 1:16 geeft niet zo heel veel mogelijkheden om het 2km WR voor 60-64 jarigen (2:24.780 Colorado Springs) te breken, maar hij zit daarmee wel in de range wereldniveau voor die klasse.

Prikdude: Kun jij niet een crowdfunding actie opzetten voor wat meer haar voor Maas, of wacht effe, voor een gehoorapparaat (zoals voor de 105-jarige Robert Marchand, die op zijn renfiets klom in plaats van uit het raam), zodat Maas voortaan beter kan luisteren.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen