Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Mathieu van der Poel: 2 uit 2 op mountainbike

Gepost door Eddy Veen 
Eddy Veen 13 mei 2017 22:39
Hier is een filmpje van gisteren te zien. Ook vandaag was hij de beste. Geen hoe ik dit moet waarderen overigens: [sporza.be]



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/05/2017 22:41 door Eddy Veen.
Tinuz 13 mei 2017 23:33
Hans Becking is Nederlands kampioen. Die Ferreira is wereldkampioen marathon en volgens mij mondiale subtopper.
cyclingfreakske 14 mei 2017 00:02
mooi. maar algemeen gezien ligt de lat qua internationaal niveau niet echt hoog. Zou toch maar met de voetjes aan de grond blijven....
Na de Sunshine Cup vorig jaar dacht hij even al het mtb topniveau tehhebben gehaald, maar ging hard tegen de muur aan toen hij de toppers moest bestrijden en moest vaststellen dat het niveau wel zeer erg hoog ligt.

Bekkink is al een hele tijd niet op zijn oude niveau en toont steeds meer onregelmatigheid, ook al blijft hij een echte specialist van dit werk en de strandraces.,
Ferrera is idd een subtopper en heeft het geluk dat de besten zich niet vaak wagen aan de marathon dicipline wegens niet verenigbaar met het cross country seizoen Er zijn CC toppers en subtoppers die van Ferrera brandhout maken als ze zich op de marathon zouden toeleggen.....
de meeste bekende namen zijn die dan ook van veldrijders en wegrenners,
MTB'er Ken Vanden Bulcke is altijd overroepen geweest van begin af en erg onregelmatig (dankt zijn reputatie vooral aan de jeugdreeksen),
Van Hoovels eindigt ongeveer waar hij hoort maar is ook druk bezig in de CC dicipline ipv zich helemaal te specialiseren op de marathon - wat hij fysiek gezien het beste ligt.
Bemc is een erg mooie wedstrijd, maar exact door de overvolle intenationale CC kalender, en grotere marathon wedstrijden, komt de echte top en subtop hier zelden aan de start. Daarnaast zijn er elders sneller punten te verdienen.


De vraag is of VDP een "mtb carriere" serieus gaat nemen en zijn toekomst op een mogelijke mooie wegcarriere ondermijnt ? want met zijn mogelijkheden zal hij moeten kiezen binnen 1-2 jaar : of de OS MTB en wat geklooi voor mtb punten met een lege beurs als gevolg, of toch de weg eens proberen en na een geslaagt debuut een hoop deuren doen opengaan naar een mogelijke grote toekomst ? want die heeft hij echt wel op de weg, net als Van Aert (die naar mijn inziens de foute ploeg koos voor de weg, maar Lotto kijkt wel gretig in zijn richting)



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/05/2017 00:04 door cyclingfreakske.
Eddy Veen 14 mei 2017 12:25
Filmpjes van zaterdag: [www.hln.be]
Luijt 15 mei 2017 10:08
Nou Cf, je weet er toch maar weer mooi een boel van.
Clavan 15 mei 2017 11:24
Zoveel dat hij 2 renners verwart. Hans Beking is de nationale kampioen. Ramses Bekkenk is de nederlandse marathon en strand topper
ton duk 15 mei 2017 14:51
Clavan Schreef:
-------------------------------------------------------
> Zoveel dat hij 2 renners verwart. Hans Beking is
> de nationale kampioen. Ramses Bekkenk is de
> nederlandse marathon en strand topper

Ik verdenk CF ervan dat verwarren dan weer expres te doen...
gr
Luijt 16 mei 2017 09:35
Ik verdenk Cf ervan dat ie last heeft van dyslexie...
Ziender Ogen 16 mei 2017 09:46
El Mik 16 mei 2017 11:11
Ik denk dat wij er meer last van hebben dan hijzelf tongue sticking out smiley
Eddy Veen 16 mei 2017 22:16
De Ronde van Belgiƫ kan een mooie tweestrijd tussen van Aert en van der Poel worden.
cyclingfreakske 18 mei 2017 01:26
als je het maar weet.......

neen, idd fout gekeken... te snel doorgelzen en verwarde idd Becking met ramses Bekkink. (de gelijkenis in de achternaam deed het hem denk ik).

maar verder blijf ik erbij dat dit geen topwedstrijd is en het niveau hoe dan ook niet zeer hoog ligt.
En hij ondanks de overwinningen nog heel ver van een mtb topniveau af staat. En zeker niet vergelijkbaar is met een top CC wedstrijd, waar het zowat elke keer een soort wk word qua hardheid.
De OS liggen ver af, vrij vaak deelnemen om punten te pakken is zowat een verplichting en het is niet te combineren met een wegseizoen op echt hoog niveau.
dus zal hij vrees ik een keuze moeten maken of hij ondermijnt een tijd waar hij de fundering kan leggen voor een wegcarriere (van formaat, want ik geloof er wel in)
Ook zal hij een ander team moeten kiezen, hopelijk beter dan Van Aert deed want dat lijkt me een komplete misser waar men hem veel belooft maar tot nu toe erg weinig van gekomen is.
cyclingfreakske 18 mei 2017 01:30
laten we hopen....... het zou mooi spektakel kunnen worden voor de wielerfan.
En ook voor de WT-teammanagers die met grote ogen naar beide renners kijken, en na de RV Belgie zowieso een aanbod overwegen - financieel en programma..
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen