Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Mollema

Gepost door Luijt 
Luijt 16 juli 2017 21:39
Hij gaat de komende jaren gewoon voor het klassement. Dat zegt ie dus gewoon na zo'n zege. Was al groot fan, nu verdient ie een standbeeld.
Brieske 16 juli 2017 21:46
Een standbeeld van steen zeker? En dan steentjes schieten, jaja, pas maar op met die Luijt...

Groet
predator 16 juli 2017 21:58
Ik denk dat Mollema zich lekker op ritten en eendagskoersen moet richten, daar is hij eigenlijk gewoon de perfecte renner voor. Hij is taai, kan finales rijden en heeft nog een aardige sprint ook.
Orakel 16 juli 2017 22:00
Twee GT's per jaar. Eentje voor ritten en eentje voor klassement. Mooie middenweg!
Brieske 16 juli 2017 22:07
Vuelta pakte hij een rit nadat hij de tour had gereden. Nu doet hij hetzelfde in de tour want net Giro gereden.
Enige 2x dat hij 2 rondes in een jaar deed? Zo ja, dan zie ik een gouden formule.

Groet
Andere Peter 16 juli 2017 22:14
De andere keer dat hij 2 grote rondes na elkaar uitreed pakte hij geen ritzege in die 2e. Dus je regel gaat niet op.

Wel won hij die keer het Spaanse Puntenklassement en werd hij 4e in zijn eerste Vuelta ;-)
Prikdude 16 juli 2017 22:32
Mooi eerbetoon aan Gesink.
Bergvlakte 16 juli 2017 22:37
Hulde voor Mollema!
Eazster 16 juli 2017 23:15
Het is toch niet zo dat hij zich nooit heeft gericht op de Waalse klassiekers,Lombardije en San Sebastian?
Dus wat bedoel je precies dat hij zich daar eens op moet richten?
Eazster 16 juli 2017 23:18
Wel eens dat hem dat qua profiel moet liggen,maar Mollema heeft voor zn overwinningen een superdag nodig.Die heb je niet altijd.
De Valverdes van deze wereld kunnen het ook op 80% en een bak god's gegeven kwaliteit.
cyclingfreakske 17 juli 2017 00:16
als hij zich daar echt op richt, zal hij zelfs minder kans hebben op winnen.

Hij sprint als een strijkijzer, en het is net zijn kracht dat hij een klassement kan rijden.
Bauke is geen winnaar, maar juist wel een erg goed klassementrenner en wat ritten winnen is een extra.
het mooiste is wel de manier waarop hij wint.....
Blueprint 17 juli 2017 00:57
Logisch ook: Contador kan het niet meer en gaat volgend jaar voor de Giro. Mollema is dan de aangewezen man om zich naar een top-10 plek in het algemeen klassement te harken.
Arsimo 17 juli 2017 01:51
Kijk nog eens goed. Mollema wint niet van topsprinters en is aan de finish ook minder rap dan Valverde maar voor de rest kan hij in een sprint goed meekomen. Een strijkijzer is hij allesbehalve!
Arsimo 17 juli 2017 01:53
Gaat Contador wel door? Zou me kunnen voorstellen dat hij strakjes nog in de Vuelta opstapt en dan er een punt achter zet.
Arsimo 17 juli 2017 02:03
Mollema heeft het probleem dat er normaal gesproken altijd wel minimaal 1 renner die net even sterker, slimmer of gelukkiger is. Dat is voor een goed klassement geen beletsel, zie ook zijn uitslagen in kleinere rondes maar voor zeges in klassiekers en etappes is dat bijzonder onhandig. Soms lukt het hem (etappe Tour, Vuelta, Suisse, San Sebastian) maar veel vaker net niet (zie zijn vele top 5 plaatsen).
Columbus SLX 17 juli 2017 08:12
Arsimo Schreef:
-------------------------------------------------------
> Mollema heeft het probleem dat er normaal
> gesproken altijd wel minimaal 1 renner die net
> even sterker, slimmer of gelukkiger is.

Toch vind ik dat hij zijn mogelijkheden goed benut - na 2 weken zit iedereen wel met zijn "hol open". Dan een moeilijke rit uitkiezen, zorgen dat je mee bent. Je aanval goed kiezen en dan met zijn taaiheid de buit binnenslepen. Zijn overwinning van gisteren zal mij meer bijblijven dan een 6e of 7e plaats in het AK.
Luijt 17 juli 2017 08:27
Eazster 17 juli 2017 08:34
Misschien zeker winnen is winnen.
Dat zorgt voor euforie.
Dat het mooier is dan een top 5-6 vind ik persoonlijj niet.
Dat gevecht van die top 5 mannen daar kijk je per slot van rekening elke dag naar.
Daarnaast blijft het denk ik een spel van de getallen.
Het was Mollema's eerste en ontbrak voor zo'n goede renner op zn erelijst .
Mocht hij er nu nog 3 etappes winnen de komende pakweg 2 jaar en geen goed klassemnent dan draait die vraag ernaar ook weer bij.
Daarbij zijn er in principe maar pakweg 30-40 renners in het peleton die top 10 in een grote ronde kunnen rijden.
In principe kan elke renner met de juiste ontsnapping en wat geluk een etappe kunnen winnen.
Eindhovuh 17 juli 2017 09:18
In de huidige tijd is het zo dat er pakweg 30-40 renners met wat geluk een etappe kunnen winnen.
Check het rijtje winnaars van dit jaar.
Orakel 17 juli 2017 09:39
Heel simpel turven. Kijk eens hoeveel renners er de laatste 5 jaar gestart zijn in de Tour en hoeveel renners een etappe gewonnen hebben.
Dan kom je niet uit op 20% van het peloton.
Arsimo 17 juli 2017 09:54
Dat is per definitie zo. 5 jaar is ruwweg 100 Tour-etappes dus maximaal 100 verschillende winnaars. Het profpeloton is flink groter dan 500, alleen de wt ploegen halen dat al zo goed als.
Arsimo 17 juli 2017 10:03
Mij ook niet.

Mollema's zege was fantastisch gisteren maar is sportief gewoon minder dan zijn top 10 klassement.

Reden is simpel. Na zijn giro is hij duidelijk niet in staat om nu top 10 te rijden. Als Mollema zich in zijn beste tours al in het begin op 20 minuten had laten rijden had hij ook de ruimte gekregen voor de ontsnappingen en minstens zoveel kans en zeer waarschijnlijk zelfs meer om een etappe te winnen. Mollema was er al eens eerder dichtbij en dat was ook in tours toen zijn klassement niet goed was. (om welke reden dan ook)
cyclingfreakske 17 juli 2017 11:01
hij heeft 2 zaken nodig in zo'n sprint : een zware wedstrijd, en een groepje renners die even traag of trager zijn dan hem.
wetende dat bij veel renners de ietwat snellere benen na een zware wedstrijd vaak ook weg zijn. dan heeft hij een kansJE om te winnen in een sprint.
in een niet zware wedstrijd is hij totaal kansloos...
maw : sprinten als een strijkijzer, de sprinter van de 4e rij.die het vooral van een zwaar parcours selectief moet hebben. en dat hadden we gisteren zowieso.
cyclingfreakske 17 juli 2017 11:06
dat zie ik ook wel gebeuren........ tenslotte is afscheid nemen als Spanjaard in de ronde van je eigen land toch altijd iets speciaals.
ook al wint hij niet, hij gaat daar zeker de aandacht krijgen als men weet dat het daarna over is.

of hij laat niks weten en zet er gewoon na de Vuelta een punt achter Zogenaamd beslist op een bijster moment.
ik zie Contador niet in dienst rijden van een ander met zo'n palmares..... dan zou het echt het jaar teveel zijn.
El Mik 17 juli 2017 11:09
Mollema is niet of nauwelijks trager dan de meeste concurrenten in het type koersen waar hij op mikt. Hij klopte een paar jaar geleden bijvoorbeeld Joaquin Rodrgiuez in San Sebastian in de sprint voor plek 2, rijdt regelmatig top 10 in koersen in Canada wat gewoon veredelde massasprints zijn.

Alleen heb je daar ook gewoon wat mannen die echt heel snel zijn, zoals een Valverde, van Avermaet, Gilbert, Alaphilippe, Boasson Hagen en Gerrans of gisteren Ulissi en dan vergeet ik er nog een paar. Die moeten er allemaal niet bij zijn en dan kan hij op een goede dag winnen in de sprint (op het vlakke dus, zoals in de aankomst in Lombardije of San Sebastian, oplopende aankomst is het al wat anders) tegen mannen als Yates, Chaves en Uran die ook niet echt strijkijzers zijn. Hij kan ook net zo makkelijk van ze verliezen.
Maar een strijkijzer zoals bv. Frank Schleck was? Nee.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/07/2017 11:09 door El Mik.
Andere Peter 17 juli 2017 11:10
Het effect is nog heel wat groter door heel wat dubbelwinnaars (kijk eens naar zo'n Kittel).

Zo'n 75% van de etappes ion grote ronden gaan naar specialisten (sprinters, topklimmers, tijdrijders). Je zou de springveer à la Rodriguez, D Martin, etc, ook nog als specialisme kunnen zien. Blijft over een handjevol ritten per Ronde voor de rittenkapers.

Ik denk zelfs dat dit er zo weinig zijn dat er minder beschikbaar zijn dan top-10-plaatsen in het eindklassement. In elk geval zijn er verhoudingsgewijs veel méér kandidaten voor. Als de waarde tot stand zou komen door vraag/aanbod, dan zou Mollema's ritzege meer waard zijn.
Zorro 17 juli 2017 11:11
Colum van Thijs Zonneveld
----------------------------------------------------------
De wind stond recht in zijn bakkes. Het asfalt zoog aan zijn wielen. Het was smerig heet. Zijn tong hing op zijn voorwiel, zijn helm stond scheef en in de wallen onder zijn ogen kon je een buslading Japanse toeristen verstoppen.

Maar zo heeft Bauke Mollema het ’t liefst. En dus viel hij aan.

Er was nog 30 kilometer te rijden. De rest van de kopgroep keek naar elkaar. Niemand reageerde. Ze zagen hem rijden, 100 meter verderop. Die Mollema zou vanzelf wel terug komen waaien. Dat was een inschattingsfout. Maar dan wel eentje die ik kan begrijpen. Ik was erbij, miljoenmiljard jaar geleden, toen Mollema zijn eerste rit won in een Spaans etappekoersje – en het ging precies op dezelfde manier. Hij nam 100 meter voorsprong, we zagen hem zwoegen in de verte, we dachten dat hij wel zou breken. Sterker nog: we lachten hem uit. Met zijn scheve helm, zijn flaporen en die slinger-de-slanger-stijl van hem.

Wel, we weten hoe het afliep. Mollema won die rit in dat Spaanse rondje, groeide uit tot een van Nederlands beste klassementsrenners ooit en reed gisteren naar zijn eerste etappezege in de Tour. Hij deed het op zijn Mollema’s: met alles wat hij had. Harkend, stoempend, duwend, trekkend, slingerend. Maar het is zó eigen, zó authentiek, dat ik zou willen voorstellen om het voortaan Mollemalen te noemen.

Laten we wel wezen: niemand verwachtte veel van Mollema in deze Tour. Zijn benen had hij aan gort gereden in de Giro, zijn kopman (Contador) lag in de eerste week meer op het asfalt dan op de massagetafel. Maar waar de andere klassementsrenners uit de Giro (onder wie Quintana en Pinot) mentaal en fysiek braken, daar rechtte Mollema zijn rug. Hij bleef plannen maken. Hij bleef het proberen. In de eerste week werd hij weggeblazen.

In de tweede week begon hij langzaam steeds later en later te lossen. Hij sprong mee in tal van kopgroepjes, zonder dat het ergens toe leidde. Maar dat leek hem geen lor te interesseren. Hij had na elke etappe hetzelfde commentaar (,,Joaah, ging wel hoor!) en deed verder waar hij goed in is: alles van zich af laten glijden. Hij las een goed boek, dronk een glas wijn en donderde in slaap waar hij wilde. Gisteren is geweest, en als het vandaag niet lukt, dan is er altijd nog morgen. Of overmorgen.

Ik weet niet waar hij het vandaan haalde, die solo van gisteren. Maar er moet ergens een extra reservoir in hem zitten dat hij kan aanspreken als het écht moet en als het écht kan. Het is iets rebels, iets onverzettelijks, iets wat hem kan laten Mollemalen tot hij zwarte sneeuw ziet.

Als zijn benen niet goed zijn, dan doet hij het wel met zijn hoofd.
Arsimo 17 juli 2017 11:19
Nogmaals, je bent abuis. Hij won o.a. niet voor niets de puntentrui in de Vuelta.

Of zie bijvoorbeeld deze uitslagen in niet zo lastige wedstrijden (zo maar en greep):

[www.procyclingstats.com]
[www.procyclingstats.com]
[www.procyclingstats.com]
[www.procyclingstats.com]
[www.procyclingstats.com]
cyclingfreakske 17 juli 2017 11:35
in de Vuelta gaat de puntentrui zeer vaak (bijna altijd) naar een klassementrenner.
dat is in geen enkel opzicht vergelijkbaar met de manier waarop de puntenverdeling is in een Tour.
De Cauwer en Wuyts hebben laatst dat nog wat gehekelt omdat een sprinter of de wat snellere man daar bijna altijd kansloos is.

en zoals ik zei..de aard van het parcours.....
en wat zien we ? vooral een zwaar parcours.
San Sebastian ? een zwaar pârcours. odd tegen Rodriguez was wat verbazend maar niet vergeten maar wel na een erg zware dag.
Rodriguez dacht Mollema op 1 been in te pakken omdat hij normaal totaal kansloos is tegen hem. Overschatting was wel vaker de oorzaak van verlies bij sprinters / punchers.
En Mollema is een taaie beer.... en won oververdiend doch onverwachts omdat hij statistisch gezien zowieso met zeker 95% geklopt is tegen Rodriguez..
wie die dag op hem een weddenschap deed, heeft flink verdient.

een sprint na een zware dag is wel vaker onvoorspelbaar aan de finish.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/07/2017 11:36 door cyclingfreakske.
Andere Peter 17 juli 2017 11:39
Ik denk dat er veel meer kandidaten zijn voor ritzege dan 30-40.
El Mik 17 juli 2017 11:49
Wat wil je nou zeggen, dat Mollema een strijkijzer is vergeleken bij Kittel en een zware koers nodig heeft? Wow, no shit Sherlock.

Het ging altijd al om een zware koersen en voor die koersen heeft Mollema een aardige sprint, absoluut geen Valverde of Alaphilippe, maar zeker niet ondergemiddeld voor de renners die hij in dat soort koersen tegen komt (zoals Rodriguez). Die kan hij hebben in een vlakke sprint, zoals in San Sebastian dus of in Lombardije. Aankomst op een klimmetje is weer een ander verhaal.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/07/2017 11:55 door El Mik.
Columbus SLX 17 juli 2017 12:03
Andere Peter Schreef:
-------------------------------------------------------
> Blijft over een handjevol ritten per
> Ronde voor de rittenkapers.
>
> Ik denk zelfs dat dit er zo weinig zijn dat er
> minder beschikbaar zijn dan top-10-plaatsen in het
> eindklassement. In elk geval zijn er
> verhoudingsgewijs veel méér kandidaten voor. Als
> de waarde tot stand zou komen door vraag/aanbod,
> dan zou Mollema's ritzege meer waard zijn.

Dat is hoe ik er een beetje naar kijk, en waarom ik ook meer aardigheid heb in zijn ritwinst van gisteren.
Ieder zijn meug natuurlijk, maar van die Jurgen Vandenbroeck types die 3 weken aanklampen tot kunst verheffen en de media die daar stijl van achterover slaan.
Ik heb er weinig tot niets mee, vind het ook ten koste gaan van de attractiviteit van grote rondes. Bardet in die rit naar Chambery - als dat vroeger zou gebeuren, gingen ze naar de klassementsleider kijken "rijd jij maar dicht". Maar nu, gaan ze er allemaal achteraan jagen om de heilige top 10 plaats te bemachtigen.

Een koers winnen daar gaat het spelletje volgens mij om, en als er 30 of 40 man gisteren hadden kunnen winnen, maar jij zet het naar je hand, en jij wint daadwerkelijk. Dat is voor mij zeer de moeite waard om naar te kijken.
Horsie is back 17 juli 2017 12:15
Arsimo is een fan maar was dat waarschijnlijk al vanaf het moment dat Mollema met verschillende sokken reed. smiling smiley
Horsie is back 17 juli 2017 12:18
Columbus SLX Schreef:
-------------------------------------------------------
> Arsimo Schreef:
> --------------------------------------------------

Zijn overwinning van gisteren zal mij meer bijblijven dan een 6e of 7e plaats in het AK.

Mij ook, want in mijn onnozelheid kon ik niet geloven, dat hij nog nooit een TDF etappe had gewonnen.
Arsimo 17 juli 2017 12:46
Meten is weten. Heb ff geturft over de laatste 6 voltooide grote ronden (vuelta 2015 tm giro 2017) dus van elk twee edities.

Plus of min een telfout is het resultaat als volgt:

75 verschillende etappewinnaars
37 verschillende top10 eindklassementrenners

Ergo, de kans om een etappe te winnen is 2 keer groter dan een top10 klassering te halen. Gemiddeld over de kwaliteiten/specialisaties genomen - voor een sprinter ligt het anders uiteraard dan een klimmer.


De sample is nog wat klein, maar mijn sterke indruk tijdens het turfen was dat hoe groter de sample (dus meer grote rondes turven) hoe groter de verhouding tussen unieke etappewinnaars en top10 rijders zal worden. Misschien turf ik er later nog een jaar of 2 aan grote rondes bij om dat te toetsen.

Aanvulling

Heb nog drie grote rondes aan mijn sample toegevoegd: tour 2014, vuelta 2015 en giro 2015. Nu dus de laatste 9 grote rondes, van elk drie.

Plus of min een telfout wordt daarmee het resultaat als volgt:

99 verschillende etappewinnaars
49 verschillende top10 eindklassementrenners

De kans om een etappe te winnen blijft dus 2 keer groter dan een top10 klassering te halen. Gemiddeld over de kwaliteiten/specialisaties genomen etc.

Wel lijkt tijdens het turven dat het gevoelsmatige dat de verhouding in de Tour iets minder is dan 2:1 wel naar boven te komen.

Bij toevoegen van de Tour 2014 bleek ik 6 nieuwe etappewinnaars toe te moeten voegen (dus renners die daarna geen etappe in een grote ronde meer hebben gewonnen, zoals o.a. Lars Boom) en 4 top10-renners die sindsdien geen top10 meer hebben gereden in een grote ronde (o.a. Laurens Ten Dam). Hiertussen dus dus verhouding 3:2, kleiner dan 2:1. Wel vielen veel toppers in de Tour uit, dus er was ruimte in die top10 - of die tour daardoor een lichte uitzondering opleverde weet ik nog niet.

Bij Vuelta 2014 was het aantal nieuwe etappeswinnaars (dwz geen grote ronde etappes daarna meer) maar liefst 8 stuks en nieuwe top10-renners slechts 3 (dus geen top 10 daarna, waaronder Barguil), dat levert dus een verhouding 8:3, wat dus 2,66:1 is, groter dan het gemiddelde van 2:1

Wellicht moet de sample nog groter. Al lijkt 2:1 over alle grote rondes zich goed te handhaven.

Opvallend

De verhouding 2:1 zit ruwweg ook in het aantal etappes in een grote ronde versus het aantal plaatsen in de top 10. Toevallig of niet? Hmmm.



4 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/07/2017 14:00 door Arsimo.
Orakel 17 juli 2017 12:53
Contador heeft zelfs sinds 2009 geen Touretappe gewonnen.
Om aan te geven hoe lastig het is, zelfs als je van buitencategorie bent.
Orakel 17 juli 2017 12:57
Arsimo Schreef:
-------------------------------------------------------
> Meten is weten. Heb ff geturft over de laatste 6
> voltooide grote ronden (vuelta 2015 tm giro 2017)
> dus van elk twee edities.
>
> Plus of min een telfout is het resultaat als
> volgt:
>
> 75 verschillende etappewinnaars
> 37 verschillende top10
> eindklassementrenners
>
> Ergo, de kans om een etappe te winnen is 2 keer
> groter
dan een top10 klassering te halen.
> Gemiddeld over de kwaliteiten/specialisaties
> genomen - voor een sprinter ligt het anders
> uiteraard dan een klimmer.
>
>
> De sample is nog wat klein, maar mijn sterke
> indruk tijdens het turfen was dat hoe groter de
> sample (dus meer grote rondes turven) hoe groter
> de verhouding tussen unieke etappewinnaars en
> top10 rijders zal worden. Misschien turf ik er
> later nog een jaar of 2 aan grote rondes bij om
> dat te toetsen.


Dank voor het turven, echter wijkt de Tour gevoelsmatig af van Giro en Vuelta.
Tour heeft net zo veel top-10 plekken, maar minder verschillende etappewinnaars.
Arsimo 17 juli 2017 13:01
De Tour lijkt iets minder verhouding dan 2:1 ja. Dat komt door de overheersing van bepaalde sprinters in de vlakke etappes. Maar... aan de andere kant heeft de Tour ook minder verrassingen in de top 10 (toppers keren vaker terug).

Ik durf nog niet te zeggen hoe het voor de Tour uitpakt bij een grotere sample.
Orakel 17 juli 2017 13:08
Ik weet het wel, maar ik ben dan ook een orakel.
cyclingfreakske 17 juli 2017 14:32
El Mik Schreef:
-------------------------------------------------------
> Wat wil je nou zeggen, dat Mollema een strijkijzer
> is vergeleken bij Kittel en een zware koers nodig
> heeft? Wow, no shit Sherlock.
>
>

mja, uit de context trekken is duidelijk je beste kant.

nergens vergelijk ik hem met een sprinter, ook niet van de 2e rij. Exact omdat hij dat niet is.
denk dat ik genoeg uitgelicht heb waar zijn sterkte zit.
Sjorsoll 17 juli 2017 17:20
Mollema rijdt alleen maar vooraan bij een zware dag, dus dat gegeven van een zware wedstrijd is al inbegrepen als Mollema moet gaan sprinten. Daarvan uitgaande is het een vrij rappe renner.
veluweracer 17 juli 2017 18:59
Mooie kerel die Bauke.
jonglins 17 juli 2017 20:59
Zoontje Mollema ziet papa winnen



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/07/2017 21:01 door jonglins.
Horsie is back 17 juli 2017 21:41
Het wielrennen gaat het tennis achterna.
Horsie is back 17 juli 2017 21:46
Mollema doet ook al aan marginal gains (snelwiel, snelpak, 54 tanden richting 80).
Bromertà 17 juli 2017 22:56
Heb jij, of mag ik U zeggen, trouwens je eigen tanden nog?
Horsie is back 17 juli 2017 23:52
Een gegeven paard.. is toch het bekende spreekwoord, Bromertà?
Andere Peter 18 juli 2017 01:51
Mij ook.

Ik denk ook dat dit voor de meesten geldt. Maar eens meten wat mensen zich beter herinneren, Boogerds La Plagne of zijn 10e plaats in. Ik denk zelfs dat de bekendheid van zijn 5e plaats in 1998 nauwelijks bekender is dan die zege.
Andere Peter 18 juli 2017 01:57
Er zit een misvatting in je meting. Mollema kan onmogelijk een van de Kittelétappes winnen. De tijdrit van Marseille? Vergeet het maar. Veel zeges gaan naar de superspecialisten. Zeker in de Tour. De zege van Matthews? Die kruiste Mollema niet aan hoor.

Je komt nevernooit aan 10 zeges voor pure rittenkapers in één Tour.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 18/07/2017 01:57 door Andere Peter.
Andere Peter 18 juli 2017 02:07
Jij hebt eigenlijk de waarde van de gemiddelde etappe berekend. Dat is wel akkoord. Maar eentje van Kittel, Sagan of Demare is minder waard dan De Gendt op Chalet Reynard.

Voor een stuk of 6 ritwinnaars à la Cummings/Barguil/Molleman zijn er een stuk of 100 renners die zich een rit winnen op die manier op die dagen ten doel stellen. De spoeling is uiterst dun. Kans zeg maar 6/100 (ruwe schatting, het gaat om het idee).

Voor een tijdrit rijdt er een mannetje of 35 echt voluit voor de ritzege.

Op tweederde van deze Tour hebben nog 13, maximaal 16 renners hoop op een top-10-plek (kans 10/16). maar de afvalrace is al even bezig. Aan de start waren er misschien 35-40 kandidaten voor een top-10. Kans 10/40.

Vraag, aanbod, schaarste en waarde. Ze hangen samen. Gevoelsmatig, maar je kunt het ook wel een beetje hard maken.
Arsimo 18 juli 2017 03:00
Je kijkt te moeilijk. Het punt ging om wat makkelijker is: een etappe winnen of top 10 rijden. Ik wilde dat simpelweg berekenen zonder allerlei wegingen te msken over soorten ritten en renners. En dan blijkt het eenvoudig:

Na 9 grote ronden blijken 100 renners (daar zit zowel Kittel als Lars Boom dus maar 1 maal in!) minimaal een rit te hebben gewonnen en 50 renners (waar dus zowel Froome als Ten Dam maar 1 maal bij zit) minimaal een keer een top 10 klassering te hebben behaald.

Dat wil dus zeggen dat als men een willekeurige renner neemt hij gemiddeld een 2x keer zo grote kans maakt een rit te winnen in zijn carrière dan in de top 10 van het eindklassement te rijden.

Dat zegt niets over de kansen van een specifieke renner. Maar wel over de renners in het algemeen en wat makkelijker is te bereiken voor hen.
Cecchini 18 juli 2017 09:09
Wallen waarin een buslading Japanse toeristen kunnen worden verstopt. Tjonge wat een bedachte zin. Wie adviseert Thijs dit nooit meer te doen.
Curzio 18 juli 2017 09:50
Ik zou het prettig hebben gevonden als Mollema in plaats van aan te geven voor een tweede etappezege te gaan, zijn steun voor (een aanvalsplan van) Contador zou uitspreken. Daarvoor is hij tenslotte geselecteerd hier in de Tour. Mijn indruk van Mollema was en is dat hij alleen voor zichzelf koerst.
Cecchini 18 juli 2017 10:29
Contador moet maar eerst laten zien een kansrijke kopman te zijn. De man is gewoon over zijn top. En ja Mollema lijkt me niet het type knecht. Maar als hij op kop zou moeten rijden, dan doet hij dat wel.
Andere Peter 18 juli 2017 10:37
Het punt ging om wat makkelijker is: een etappe winnen of top 10 rijden.

Precies. En voor het soort renners voor wie die afweging geldt, valt 70% van de etappes bij voorbaat af. Je hoor nooit Kittel over dat dilemma. Deze Tour geldt het tot nu toe op zijn best voor Mollema. Barguil en evt Calmejane. In de pool van potentiële zeges doet voor dat soort renners slechts 30% van de etappes mee (of minder). Dat doet net jouw plaatje kantelen. Uiteindelijk schetst dat vooral dat de ene etappe meer waard is en meer bejubeld wordt dan de andere etappe.
Arsimo 18 juli 2017 10:59
Mollema was gestart met het plan voor Contador te werken om hem een topklassering te behalen. Echter dat is allang achterhaald deze Tour - dat weet Contador, Mollema en de hele ploeg inclusief de leiding.

Contador wil nu nog in zijn laatste Tour een etappe winnen en daar zal de hele ploeg inclusief Mollema hem dolgraag voor de volle 100% mee helpen.

Ben alleen bang dat dit Contador niet gaat lukken. Maar hij zal het vast proberen.
Luijt 18 juli 2017 11:02
Aha, omdat de meeste mensen die zege op La Plagne zich zo goed kunnen herinneren is dat het mooiste, beste, gaafste aan de carrière van Boogerd?

Boogerd is jarenlang de enige Nederlandse renner geweest die tijdens de tour dagelijks in beeld kwam. Gewoon omdat ie het lef had voor een klassement te fietsen. Daarom was ie de vaandeldrager van het Nederlandse fietsen. De opvolger van Breukink.
Luijt 18 juli 2017 11:03
Eindhovuh 18 juli 2017 11:07
Ik moet bij Bauke Mollema ook vaak denken aan Oeki(e) Hoekema.
Oekie Hoekema! Oekie Oekie Oekie!
El Mik 18 juli 2017 11:12
Contador heeft voor de uitzending begon nog geprobeerd om over te steken naar de groep Mollema, maar hij kreeg geen ruimte. Anders had Mollema ongetwijfeld wel voor Contador gewerkt.
Bromertà 18 juli 2017 11:24
Mollema had zelf een heel andere uitleg voor de actie van Contador. Maakt niet uit verder. Hoe-heet-dat de Jongh wist gisteren te vertellen dat Contador met zijn laatste Tour bezig was en dat hij het podium wel kon vergeten.

Soms worden er signalen uitgestuurd die het tegenovergestelde voorspiegelen van de gedachten die er achter schuil gaan.
Luijt 18 juli 2017 11:36
Ik aan Oege Hiddema, wiens bijdragen alhier zo node gemist worden....
Ziender Ogen 18 juli 2017 11:45
Bromertà Schreef:
-------------------------------------------------------
> Mollema had zelf een heel andere uitleg voor de
> actie van Contador. Maakt niet uit verder.
> Hoe-heet-dat de Jongh wist gisteren te vertellen
> dat Contador met zijn laatste Tour bezig was en
> dat hij het podium wel kon vergeten.
>
> Soms worden er signalen uitgestuurd die het
> tegenovergestelde voorspiegelen van de gedachten
> die er achter schuil gaan.


Nu weet ik niet meer hoe ik jouw bijdrage moet interpreterenconfused smiley
Arsimo 18 juli 2017 12:19
Mij gaat het alleen om algemeenheid. Voor jou blijkbaar om individuele gevallen of bepaalde type renners. Andere insteek.

In algemeenheid is dus een top10-plaats twee etappezeges waard. Dat dit voor bepaalde renners juist meer of minder is maakt de algemeenheid niet minder waar. We hebben nu ook impliciete vergelijkingen. Hoeveel WT/UCI/CQ-etc punten levert een 9de plek in de Tour op versus het aantal punten voor een etappezege. Ik heb nu een getal die de gemiddelde verhouding beschouwt. En die werkt voor mij aardig.

Bijvoorbeeld Erik Dekker won 4 Tour etappes in zijn carriere, dat is dan kwa sportieve waarde vergelijkbaar met grofweg 2 top10 plaatsen in de Tour. Dat voelt niet verkeerd voor mij.

Of Robert Gesink heeft 5 keer top 10 gereden in een grote ronde. Dat is sportief vergelijkbaar met 2 a 3 etappezeges. Daar heeft hij er al 1 van dus streeft hij sportief-intrinsiek terecht nog naar die ene Tour-etappezege zou je kunnen zeggen.

(edit: domme typos)



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 18/07/2017 12:20 door Arsimo.
Curzio 18 juli 2017 12:25
Het gevoel dat Mollema hem daar dolgraag bij zal helpen heb ik niet gekregen. Hij zal het vast wel doen als het er echt op aankomt, dat betwijfel ik niet. Hopelijk komt hij dan net zo sterk voor de dag als zondag.
Horsie is back 18 juli 2017 13:01
Hier wordt volgens mij te veel gekeken naar de kans dat een gebeurtenis plaatsvindt.
Als Arsimo of Andere Peter aan de start van de eerste etappe zouden staan met 199 andere deelnemers, dan zouden ze elk een 1/200 kans hebben om de etappe te winnen. In werkelijkheid natuurlijk alleen in dat universum, waarop ze elk voor zich alleen aan de start staan. grinning smiley
Prud'homme dobbelt niet.

De kans dat een gebeurtenis plaatsvindt staat hier natuurlijk op verkeerde voet met de reële kans dat zo'n gebeurtenis ook werkelijk gaat plaatsvinden.

De kans dat ik vanmiddag ga trainen is 0 of 1. Volgens mij is de 1 echter al bezig zich geleidelijk op te richten.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 18/07/2017 13:18 door Horsie is back.
Andere Peter 18 juli 2017 13:24
Eens hoor.

Mijn invalshoek is de individuele renner, omdat je volgens mij nooit een standpunt (besluit) hoeft te nemen over alle renners samen. Een keus is per definitie individueel. Wat os goed voor Majka? Wat voor Mollema? Wat voor Guillaume Martin?
Ziender Ogen 18 juli 2017 18:22
Nou vandaag ook een stukje gefietst. Ben kapot gegaan met die tegenwind.

Voelde me net Daniel Martin..
lodjan 18 juli 2017 22:59
Arsimo Schreef:
-------------------------------------------------------
> Bijvoorbeeld Erik Dekker won 4 Tour etappes in
> zijn carriere, dat is dan kwa sportieve waarde
> vergelijkbaar met grofweg 2 top10 plaatsen in de
> Tour. Dat voelt niet verkeerd voor mij.
>
> Of Robert Gesink heeft 5 keer top 10 gereden in
> een grote ronde. Dat is sportief vergelijkbaar met
> 2 a 3 etappezeges. Daar heeft hij er al 1 van dus
> streeft hij sportief-intrinsiek terecht nog naar
> die ene Tour-etappezege zou je kunnen zeggen.

Dekker 4 etappes komt overeen met 2x top 10. Dan zou de 5x top 10 van Gesink toch overeen moeten komen met 10 etappes?
Luijt 18 juli 2017 23:09
Trainen? Jij? Lijkt me niet
Horsie is back 19 juli 2017 00:46
Luijt Schreef:
-------------------------------------------------------
> Trainen? Jij? Lijkt me niet

Je moet die waarzeggersbol van je zoon toch eens laten herijken in Broek op Waterland. cool smiley
De tellerstand van het aantal trainingsdagen 2017 staat nu op 154.
Op zich zegt dat niet zoveel. Ron Hill is ook recent pas gestopt met het levenslang elke dag hardlopen.
Ik ga je echter niet informeren over het heel specifieke karakter van mijn trainingen



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19/07/2017 01:01 door Horsie is back.
Luijt 19 juli 2017 09:01
Pas op voor die oxers dan. Daar kun je je lelijk aan bezeren.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen