Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Veranda’s Willems-Crelan + Aqua Blue Sport (?)

Gepost door Anony 
Anony 01 augustus 2018 14:50
Er lijkt een nieuwe fusie in wielerland in de maak. Veranda’s Willems-Crelan, het team van Nick Nuyens, zou vanaf volgend seizoen in zee gaan met de Ierse ploeg Aqua Blue Sport.

Nick Nuyens was al een tijdje op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor - Veranda’s Willems haakt volgend seizoen af - voor zijn procontinentale wielerproject Sniper Cyling, het team achter Veranda’s Willems-Crelan. Volgens goede bronnen zou hij nu de handen in elkaar slaan met Bob De Cnodder, ex-ploegleider bij Veranda’s Willems-Crelan en momenteel General Manager bij Aqua Blue Sport. De Ierse ploeg zou normaal gezien stoppen na dit seizoen, maar een fusie met Veranda’s Willems-Crelan zou de redding zijn van het team en een versterking betekenen voor de ploeg van Nick Nuyens.

Wout van Aert ligt volgend seizoen nog onder contract bij Veranda’s Willems-Crelan. In 2020 trekt hij naar de Nederlandse Jumbo-ploeg. Opvallend: Aqua Blue Sport rijdt momenteel rond met 3T-fietsen zonder voorderailleur.

Bron: Het Nieuwsblad
Walnoot 01 augustus 2018 15:14
Stoere fietsen van 3T inderdaad maar kan me niet voorstellen dat ze nou echt effectief zijn. Het verloop tussen de verzetten is veel groter dan als je twee bladen voor hebt. Al zal dat allemaal wel te overzien zijn zolang je niet echt hoeft te klimmen... misschien dat Aqua Blue vandaar alleen op te merken is in wedstrijden van het kaliber Nokere-Koerse.

Verder: lekker boeiend, als je Van Aert schrapt hebben de team samen misschien een handjevol renners dat op procontinentaal niveau thuis hoort. De rest kan er weinig van.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 01/08/2018 15:18 door Walnoot.
Pyama 01 augustus 2018 18:13
De fietsen van 3T zijn juist oerslecht. Vraag Mark Christian maar.
Warbasse en Denifl hadden in 2017 nog drie mooie klimzeges dus....
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen