Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Tim Wellens debuteert in Ronde van Vlaanderen

Gepost door Wim De Craene 
Wim De Craene 03 april 2019 13:32
Quote

Tim Wellens debuteert in Ronde van Vlaanderen, maar houdt de druk af: “Een monument van 250km is van andere orde dan de Omloop”

Tim Wellens maakt komende zondag zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen. De renner van Lotto Soudal zit in de selectie voor Vlaanderens Mooiste. Wellens imponeerde dit voorjaar op Vlaamse wegen, maar tempert de verwachtingen. “Een monument van 250 kilometer is nog van andere grootteorde dan de Omloop Het Nieuwsblad”, klinkt het.

“Ik zal inderdaad aan de start staan van de Ronde van Vlaanderen komende zondag”, aldus Wellens op de website van Lotto Soudal. “Het klopt dat ik na Tirreno-Adriatico gezegd heb dat ik niet zou starten, maar na de Tirreno heb ik vier dagen fysieke en mentale rust genomen, want de ontgoocheling was behoorlijk groot. We hadden de Ronde van Catalonië uit mijn oorspronkelijke programma geschrapt – vorig jaar had ik die moeten missen door ziekte – omdat we ondervonden hebben dat ik perfect kan toeleven naar de Waalse klassiekers door een goed trainingsblok. Maar een eendagskoers is uiteraard een ander verhaal.”

“Mijn doelstelling is en blijft de Waalse klassiekers, maar na mijn kennismaking met de Omloop in 2018 en 2019 ben ik wel nieuwsgierig geworden”, klinkt het. “Daarom voor het eerst de Ronde van Vlaanderen. Het wordt een deelname om te leren, daar ben ik realistisch in. Een monument van 250 kilometer is nog van andere grootteorde dan de Omloop. Alle kasseispecialisten zijn in topconditie en hebben veel parcourskennis. Maar ik probeer uiteraard de ploeg van dienst te zijn.”

De selectie van Lotto Soudal bestaat uit: Tiesj Benoot, Frederik Frison, Jens Keukeleire, Nikolas Maes, Lawrence Naesen, Brian van Goethem en Tim Wellens.

[www.standaard.be]

Lotto komt met een zeer competitief blok aan de start van de Ronde. De aanwezigheid van Wellens beschouw ik voor dit team als een significante kwaliteitsimpuls. Wellens zegt op voorhand dat leren zijn voornaamste doel wordt in zijn eerste Ronde en ik twijfel niet aan zijn woord. Echter is Wellens een uitstekend wielrenner (bekijk zijn erelijst) die tot grote daden in staat is. Misschien niet direct voor zichzelf in dit geval maar hij kan in de finale een erg aangename hulp zijn van de meest uitgesproken kopman van dit team namelijk Benoot.
De selectie van Lotto voor de Ronde stemt mij op een enkele uitzondering na tot tevredenheid. Ik hoop ook dat Lotto de Ronde gaat winnen. Eenvoudig wordt dat echter niet want de tegenstand is absoluut niet mals. De grootste tegenstand kan Lotto denk ik verwachten van het Deceuninck-Quick Step blok. Daarnaast zijn er nog goede renners die kunnen winnen maar die moeten het veelal doen zonder de aanwezigheid van een sterk team. José De Cauwer bijvoorbeeld noemt het team van kopman Gregorius nog zwakker dan gedacht en dat is natuurlijk waar.
Remko 03 april 2019 17:17
Geen opmerkingen over (het kleine) België?
lodjan 03 april 2019 21:36
Je wordt al realistischer. Lotto doet er goed aan om die Ollander kopman te maken. Dat vergroot, statistisch gezien, de winstkansen. Bij de sympathieke Vlamingen zitten die superieure genen blijkbaar in de weg.
Sub Culture 03 april 2019 21:56
Je kan eigenlijk twee dingen doen. Compleet negeren of reageren en jezelf ook belachelijk maken.
Lodjan kiest voor de tweede keer in een paar dagen voor optie twee.
ton duk 03 april 2019 22:22
Ja, ik begrijp ook niet waarom Lodjan het over sympathieke Vlamingen heeft. Blijkbaar proost hij teveel om te negeren..
Gr
Sub Culture 03 april 2019 22:42
Nevermind, lodjan, het kon nog belachelijker blijkbaar.
lodjan 03 april 2019 23:55
El Chaba 04 april 2019 14:13
Hij weet inmidddels dat dergelijk getroll door Spaak wordt verwijderd, dus hij leert wel..
veluweracer 04 april 2019 17:19
Wel een boude uitspraak van José de Cauberg gisteren bij VLV over het plezier wat bij de Lottoploeg wat ontbrak. Het was althans niet te zien aan mannen als Wellens en Benoot.
Sub Culture 04 april 2019 17:43
Op Benoot en Wellens na is het wel eerder povertjes bij de Lottoploeg dit seizoen.

José is destijds ook met 'de harde hand' aan de deur gezet bij Lotto. Zijn assertieve aanpak pakte niet echt binnen het rustieke, gemoedelijke Lotto.

Het is allemaal een beetje braaf en saai bij Lotto.
En als je de doorsneeploeg ziet bij Lotto voor de voorjaarsklassiekers is het eigenlijk best wel matig.
Curzio 04 april 2019 17:57
Vond het ook met voorsprong de meest lamlendige sfeer in de ploegleidersauto bij het materiaal uit de Ronde 102.
veluweracer 04 april 2019 18:52
Haha, ja, die Sergeant en Frisomn deden me me denken aan die 2 muppetbejaarden op het balkon. Niks maakt ze meer de pis lauw en lachen alle ellende weg.
veluweracer 04 april 2019 18:53
veluweracer Schreef:
-------------------------------------------------------
> Haha, ja, die Sergeant en Frison deden me
> denken aan die 2 muppetbejaarden op het balkon.
> Niks maakt ze meer de pis lauw en ze lachen alle
> ellende weg in alle rust.
veluweracer 04 april 2019 18:59
Sub Culture Schreef:
-------------------------------------------------------
> Op Benoot en Wellens na is het wel eerder
> povertjes bij de Lottoploeg dit seizoen.
>
> José is destijds ook met 'de harde hand' aan de
> deur gezet bij Lotto. Zijn assertieve aanpak pakte
> niet echt binnen het rustieke, gemoedelijke
> Lotto.
>
> Het is allemaal een beetje braaf en saai bij
> Lotto.
> En als je de doorsneeploeg ziet bij Lotto voor de
> voorjaarsklassiekers is het eigenlijk best wel
>

Wist niet dat José daar ploegleider is geweest. Was zijn opmerking dan ook enigzins uit onvrede over zijn vertrek bij die ploeg? Kan natuurlijk nog dat er nog een klein drolletje daar van dwars zit bij hem.
merijntje mortirolo 05 april 2019 09:25
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen