Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Olympische Spelen - Wegkoers

Gepost door Prikdude 
Prikdude 23 juli 2021 02:20
Olympische Wegrit 2021
Musashinonomori-park - Fuji International Speedway (234 km.)

Start: 04:00 uur
Finish: 11.15 uur




De Route
De wegrace van de Olympische Spelen in Tokio telt 234 kilometer en bevat 4.865 hoogtemeters. Er liggen vijf beklimmingen in het parcours, waarvan de Mikuni Pass de zwaarste is. De klim stijgt in 6,5 kilometer met een gemiddelde van 10,6%.

De mannenwedstrijd start in het Musashinonomori-park in Chofu, een voorstad van Tokio, om in 75 kilometer koers te zetten naar de eerste beklimming van de dag. Doushi Road stijgt in 5,9 kilometer met een gemiddelde van 5,7%. De route vervolgt langs de oevers van het Yamanaka-meer en een slordige 20 kilometer later komt de race over de Kagosaka Pass na een klimmetje van 2,2 kilometer à 4,6%.

Na de afdaling rijden de renners een circuit rond Mount Fuji op. Deze bergachtige ronde in de schaduw van de 3.776 meter hoge vulkaan telt 50,9 kilometer en bevat de Fuji Sanroku, een beklimming van 14,3 kilometer à 6%. De renners ronden de op 1.451 meter gelegen top na 140 kilometer.

Een duikvlucht van 15 kilometer voert naar een golvende sectie van 40 kilometer, waarna een rondje over de Fuji International Speedway volgt. Na het verlaten van het racecircuit gaat het de Mikuni Pass op. Dat is een steil ding van 6,5 kilometer à 10,6%. Er is zelfs een sectie die 4 kilometer lang met 12% gemiddeld stijgt.

Een korte afdaling voert naar de voet van de Kagosaka Pass, die de renners al kennen, want het was de tweede klim van de dag. Op de top is het nog een slordige 24 kilometer naar de lijn. De afdaling leidt naar de Fuji International Speedway. Op het racecircuit is de streep getrokken. (Van www.touretappe.nl)







Zes Spelen met profs
Sinds het geen privéfeestje meer is voor amateuristische coureurs zijn er zes edities geweest. Vijf keer ging het tussen een groepje van 3 of kleiner. Een keer waren het zes renners (2008). Vinokoerov is de enige renner die in het proftijdperk twee keer een plak won.

Pascal Richard, Atlanta, 1996

Rolf Sorensen probeerde het met een late demarrage (vroege sprint), maar stond uiteindelijk niet op de foto (voornamelijk omdat de streep over een 25 meter brede weg lag). Maximilian Sciandri vervolledigde het podium.

Jan Ullrich, Sydney, 2000

Een onvervalste teamputsch in een landenkoers: Telekom bezette het volledig podium, met naast Ullrich ook Vinokoerov en Klöden

Paolo Bettini, Athene, 2004

Bettini rekende eenvoudig af met vluchtgezel Paulinho, Axel Merckx werd derde na een late uitval bij de achtervolgers.

Samuel Sanchez, Beijing, 2008

In een elitegroepje eindigden Rebellin en Cancellara als 2e en 3e, maar Kolobnev kreeg alsnog de bronzen plak toen bleek dat Davide teveel CERA in z'n kont gejast had

Alexandre Vinokoerov, Londen, 2012

Rigoberto Uran verkocht op jonge leeftijd z'n ziel aan een wielerduivel en zou vervolgens nooit een grote koers winnen. Kristoff spurtte in een grotere groep er achter naar brons.

Greg Van Avermaet, Rio de Janeiro, 2016

Met flink wat geluk en onverzadigbare taaiheid vloerde Greg op een parcours dat de zijne niet zou zijn Fuglsang en Majka

?????, Tokyo, 2021


Protagonisten
Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zal Knecht Fan Haverknaep z'n gouden schedelbuffer zaterdagavond ergens onderaan Mt. Fuji mogen gaan begraven. Hoewel hij in Rio ook kansloos werd geacht, speelt nu nog mee dat België in Van Aert en Evenepoel twee duidelijk hogere renners in de pikorde heeft en serieuze kanshebbers op goud. Net als voor de Nederlanders lijkt anticiperen wel het devies, want de Mikuni Pass zal niet liegen tegen de karakteristieken van de renners uit de lage landen (ja, Van Aert kan mogelijk aanhaken).

Aan bondgenoten zou er geen gebrek moeten zijn, daar je zou denken dat het hele peleton van de Sloveense tandem Roglic en Pogacar af wil. Met enkel Tratnik en Polanc zal controle niet eenvoudig zijn. De realiteit van de koersintelligentie van verenigde concurrentie is in het wielrennen meestal weerbarstiger. Het maximaal aantal deelnemers van vijf per ploeg (waar er bovendien maar 5 4 van zijn (België, Nederland*, Spanje, Frankrijk en Italië) en het überhaupt kleine peleton van slechts een dikke 120 renners kunnen dan wel weer wat duiten in de zak der open koers doen.


* Youri Havik is de vreemde eend in de Hollandse bijt, door een bespottelijke NOConstructie. Hier is hij te zien tijdens zijn beste prestatie in zijn carrière met een wegfiets, toen hij deze van de voortuin naar de achtertuin tilde. Hup Youri.

Italië komt met wellicht het sterkste collectief (Caruso, Ciccone, Bettiol, Moscon en Nibali), al hebben de Britten met 3 renners die een grote ronde wonnen + Adam Yates ook geen beroerd viertal. Spanje zal dansen naar de versleten, maar nog niet helemaal verstomde pijpen van Valverde. Als de fysieke alleskunner van de laatste 20 jaar, lijkt hij net als de beste (meest uitgenaste) coureur van de laatste 20 jaar (Nibali) voor het laatste grote kunstje te gaan. Er zijn ook nog een hele zooi (relatieve) eenlingen als Hirschi, Fuglsang, Carapaz, Foss, Tzortzakis en Sepulveda die goed zullen moeten kiezen. Omdat het toch de Spelen zijn en geen van de renners (Sivakov, Zakarin en Vlasov) de Tour reden, Rusland ook nog maar even benoemen als zwart paardje.

Belangrijkste ontbrekenden zijn Van der Poel, Bernal, Vingegaard en Alaphilippe.

Startlijst.

Alle wieleranalisten, prikkers en renners zelf lijken er ook nog niet helemaal over uit wat de beste aanloop naar deze koers is geweest. Geen Tour, halve Tour, hele Tour. Het vroeg afreizen (door o.a. Evenepoel en de Yates Bro's) zal wel vast een voordeel zijn. Of toch niet, Mathieu?


Zeg het maar, wie wordt de grote slokop?
Wanny 23 juli 2021 09:15
Allemaal dubieuze figuren tot op heden. Benieuwd hoe we over 10 jaar terugkijken naar de winnaar van morgen.
merijntje mortirolo 23 juli 2021 10:40
Mooie opening. Vooral de introductie van Havik is ongekend kek. Lijkt me inderdaad een prima gozer. Blijktie straks onzichtbaar of juist zichtbaar?



Even een opbeurend Japans muziekje om in de sfeer te komen: la la la la la, la la la la la, oe oe oe oe, la la la la laaaa.

Itsumo Nando Demo

HUP Nibali!

Ga ik vanavond na het restaurant de nacht doorhalen of toch maar even slapen? kDenk dat het tweede verstandig is, maar het eerste gaat gebeuren.

HUP Havik!

HUP koers!
Clavan 23 juli 2021 13:37
Youri heeft best wel wat gewonnen op de weg, hoor. Maar zijn liefde lag toch op de baan. Z’n zus Larissa was eigenlijk een groter talent. En naast bewegingswetenschapper is ze de vriendin van Koen Bouwman. [Privemodus uit]
Tinuz 23 juli 2021 15:50
Youriyuki Havik mag van mij goud pakken. Voorlopig kan ik deze schertsvertoning in een globale schertsvertoning niet serieus nemen.
De grote slokop zal mijns inziens de generale waanzin worden.
Waarschijnlijk toch even de koers en de MTB kijken. Misschien dat het dan toch nog leuk wordt.
Prikdude 23 juli 2021 15:52
Masseur van de Spaanse selectie zou positief zijn. Hele selectie nu in quarantaine en hopen op een negatieve uitkomst van een last-minute test. #yosovalverde
Prikdude 23 juli 2021 16:45
Ondertussen nam George Bennett het allemaal heel serieus door een sauna in zijn huis te bouwen en daar na trainingen zonder drinken een uur te gaan zitten. Almeida zegt te hopen op (slechts) een Olympisch diploma en wijst naar ploeggenoot Evenepoel, die weer wijst naar Van Aert. Bardet schijnt er niet bij te zijn omdat DSM. Bij de trainingsritten heeft enkel Bettiol zich enigszins in de kaarten laten kijken met een straffe tijd op de Mikuni Pass...
Prikdude 23 juli 2021 16:46
Licht staat inmiddels op groen voor de renners, enkel de bondscoach moet nog even afwachten.
Frederik D. 23 juli 2021 18:54
Vannacht begint de race? Dus als ik morgen relatief vroeg opsta, kan ik het eindje nog zien?
Horsie is back 23 juli 2021 19:11
Frederik D. Schreef:
-------------------------------------------------------
> Vannacht begint de race? Dus als ik morgen
> relatief vroeg opsta, kan ik het eindje nog zien?

Als je relatief net zo vroeg opstaat als ik doorgaans op zaterdag, heb je botte pech. Gratis en voor niks: toets www.tokyo2020.org en Sesam zal zich openen.
Prikdude 23 juli 2021 19:15
Als je rond 7:30 opstaat heb je waarschijnlijk weinig tot niets wezenlijks gemist, dan zijn ze zo'n beetje bij de Sanroku. Begin zelf steeds meer te twijfelen of ik de wekker al om 03:30 ga zetten, maar eigenlijk moet je zo'n koers in z'n geheel belijden.

Geschke zal het vanaf z'n hotelkamer aanloeren want positief. Schach- en Buchmann nu in afwachting van hun extra test
Curzio 23 juli 2021 19:29
Wordt een beetje net als snelwandelen zo, waar de deelnemers er één voor één uit de wedstrijd worden genomen. Alleen dan vooraf. Ben benieuwd wat er overblijft.
Andere Peter 23 juli 2021 19:35
Wielrennen leent zich er uitstekend voor om de eerste 2-3 uur van zo'n koers via uitgesteld kijken versneld af te spelen. Vanaf 8:00 uur wil de liefhebber er live wel bij zijn.
Andere Peter 23 juli 2021 19:46
Dat zo'n Havik een paar uur mag knechten vind ik eigenlijk wel de charme van zo'n wedstrijd. En de kleine landenploegen maken veel goed.

Qua totstandkoming van het deelnemersveld had het nog veel gekker gekund, als je naar sommige andere sporten kijkt Voor hetzelfde geldt is er een regionale kwalificatie waarbij je start met 30 Europeanen, 30 Afrikanen, 30 Aziaten, etc.

Ik heb het vermoeden dat zich tussen de Mikuni Pass en Kagosaki Pass een kopgroep van 3 zal vormen. Die werken samen (3 medailles te verdelen) en sprinten voor de zege. Ik teken voor Van Aert, Valverde, Kwiatkowski.
Slimmerd 23 juli 2021 20:15
DNS Geschke (positief)
Horsie is back 23 juli 2021 20:58
In plaats van Havik had men natuurlijk ook Snelle Harrie kunnen sturen.
Andere Peter 23 juli 2021 21:03
Sturen... Het moet ook passen in de opbouw naar hun specialisme. Ze moeten ook willen. Anders zou MvdP de beste keuze zijn geweest als 5e man.
ton duk 23 juli 2021 21:11
In ieder geval op corona...
Gr
Lucho Herrera 23 juli 2021 21:12
Wereldkampioen veldrijden
Winnaar Luik - Bastenaken - Luik
Winnaar Lombardije
Ritzeges in Giro en Tour
Olympisch Goud

Pascal Richard kon heel goed pieken!

Hulde voor het openingstopic Prikdude!
Horsie is back 23 juli 2021 21:19
Andere Peter Schreef:
-------------------------------------------------------
> Sturen... Het moet ook passen in de opbouw naar
> hun specialisme. Ze moeten ook willen. Anders zou
> MvdP de beste keuze zijn geweest als 5e man.

De quota voor de sporten leiden soms tot wat onothodoxe keuzes, zij het hier wel op basis van enige luxe. Voor zover ik het heb gevolgd heeft men duidelijk voor een vierde teamsprinter gekozen, waarvan binnen de quota iemand anders moet wijken. Met degenen, die er al zijn kunnen wel plekken worden ingenomen. De teamsprinters kunnen binnen de regels zonder zich daarvoor geplaatst te hebben deelnemen aan sprint en keirin. Dus besloot men een baanwielrenner uit te lenen aan de wegwedstrijd, vandaar mijn prank met Snelle Harrie Lavreysen.
Eqquipo 23 juli 2021 21:38
Ik kijk via internet en kan natuurlijk naar Tiz oid uitwijken. Maar voor beeldkwaliteit heeft de NOS de voorkeur. Maar ik zie het niet staan op de NOS site dat het wielrennen überhaupt wordt uitgezonden? Van Rio weet ik dat van alle sporten livestreams beschikbaar waren en je op sommige momenten heel wat heen-en-weer kon klikken.

Is er nu ook zoiets? Ik kan het nog niet vinden, bvd
veluweracer 23 juli 2021 21:39
Een 'banzai charge' uitvoeren is de beste verdediging voor de tokkōtai.
Zolang het maar geen jibaku worden.
Brieske 23 juli 2021 22:02
Mag ik zeggen dat Carapaz geen eenmansploeg heeft, Narvaez kan veel.


Verder hup koers. En is het mogelijk dat bv kutjoch Remco solo voorop rijdt en dan eruit wordt gehaald ivm positieve coronatest, dat zou magic zijn.

Heb er zin in. Of ik duik zo mijn bed in of ik wacht op een maat die zo nog komt zuipen. Maar dan wordt het wrs te laat om om half 8 op te staan.

Dillema's, lastig.

Groet enne puik openingstopic kutmiegelmathijske
Prikdude 23 juli 2021 22:29
Quote
nos.nl
Waarom streamen jullie niet alle sporten via NOS.nl en de NOS-app?

De NOS heeft helaas niet de rechten om alle sporten via een livestream te laten zien. Wat op televisie te zien is, kunnen we wel online laten zien. Dat betekent dat we keuzes moeten maken

Beetje onduidelijk, maar ze laten waarschijnlijk op TV de start zien en gaan dan naar het hockey (heren tegen België). Pas de finale zullen ze wel weer zonder onderbreking op TV doen. Omdat ze tegen België spelen vrees ik ook voor Sporza. Eurosport eveneens vaag. Met de player kun je vast wel onafgebroken kijken. Belletje en Karsten hebben dienst.
Koppizoektwachtwoord 23 juli 2021 23:07
veluweracer 24 juli 2021 04:37
Kleine groep vertrokken na een 5 km koers.
In de kopgroep:
Nicholas Dlamini (ZAF)
Michael Kukrle (TSJ)
Juraj Sagan (SLW)
Eduard Michael Grosu (ROE)
Polychronis Tzortzakis (GRI)
Orluis Aular (VEN)
Wang Ruidong (CHN)
Elçin Asadov (AZE)

Peloton op 4.57

220km nog te gaan.
Prikdude 24 juli 2021 05:09
Acht (semi-) exoten vooraan, 9 minuten later enkel de uitredende Greg alleen achtervolgend op kop van het peleton - en in zijn wiel álle andere exoten. Boetedoening voor 5 jaar wieleretiquetteschending.
Marc 24 juli 2021 05:43
Na m’n wandeling val ik meteen in een drankpraatje tussen de babbelbelg en Kroon. Over jenever en wat nog meer aan alcoholisch in je koffie te pleuren.
Heel vroeg in de ochtend meteen bij ontwaken drinken vond ik ooit leuk.

Is ook de reden dat ik alweer aardig wat jaartjes gestopt ben.

Toch nog best wat toeschouwers.
Hockey Ned-Bel 1-0.
Marc 24 juli 2021 06:05
Weinig info over de voorsprong van de koplopers.
Op 160km 20m voorsprong?
Marc 24 juli 2021 06:30
Hart en Thomas beide gevallen, onder meer. België helpt mee achtervolgen.
+150km, 18m, vooraan dunt het uit.
veluweracer 24 juli 2021 06:30
Thomas, Geoghegan Hart, Ciccone en Mühlberger zijn op 156 km van de finish gevallen door een sleuf midden in de weg. Zeer kwalijk dat dit niet opgevuld of afgedekt was.
Slimmerd 24 juli 2021 07:13
Andere Peter 24 juli 2021 07:46
Horsie is back 24 juli 2021 07:50
Het is nog tijd om de vuilnisemmer buiten te zetten, zodat baby sulphur-crested cuckatoo's kunnen oefenen hoe ze het deksel ervan kunnen halen om in het afval van Horsie is back te kunnen struinen. Mijn eerste blik op het mobieltje leerde me, dat er een paar (cuckatoo's) ontsnapt waren.
Curzio 24 juli 2021 08:08
Fraile er al af. Merkwaardig. Een voorbode van de staat van paraatheid van degenen die de Tour hebben uitgereden?
Curzio 24 juli 2021 08:10
Ook Peter Pruus gaat er af. Weer een verrassing.
Curzio 24 juli 2021 08:14
Italië offert Ciccone.
Slimmerd 24 juli 2021 08:14
94km, de koers is begonnen met dank aan Italië
Curzio 24 juli 2021 08:18
Alejandro, Ale-alejandro.
Curzio 24 juli 2021 08:19
Zou er iets rondgaan in het Spaanse team?
Eqquipo 24 juli 2021 08:22
Ik schakel net in, ongeveer het eerste wat ik zie is een geparkeerde Valverde. Fuck it! Wat een downer voor de koers.
Curzio 24 juli 2021 08:24
Wie heeft Spanje nu nog over? Ik heb eigenlijk nergens een startlijst per land voor de heren gezien op het prikbord, kan aan mij liggen.
Eqquipo 24 juli 2021 08:27
[sporza.be]

Izagekirren wordt t voor de Spanjaarden
Marc 24 juli 2021 08:30
In een vorig onderwerp, Olympische RR Heren, wel de lijst met de namen per merk.

In hetzelfde onderwerp heb ik de dames per land geplaatst. Voor morgen alvast.
Curzio 24 juli 2021 08:33
Ah, dank! Of Jesús dan, dat zou een sensatie zijn.
Curzio 24 juli 2021 08:34
Merken interesseren me niet, dames wel, edoch, een startlijst per land voor de heren werd node gemist. Laat dit over 3 jaar niet weer gebeuren, mijn beste!
Curzio 24 juli 2021 08:35
Wil je het b-woord hier niet gebruiken alsjeblieft?
Marc 24 juli 2021 08:51
Hoho: ‘t was orakel die namen per land om heeft gezet in merken.

Mijn toevoeging was slechts de lijst van de dames.
(B-woord ik niet snap)
Curzio 24 juli 2021 08:53
Valverde is terug, waar Peter Pruus zich bevindt in de koers is niet bekend.
Curzio 24 juli 2021 08:54
Ik kan niet uitleggen wat het b-woord is zonder het b-woord te gebruiken, dus helaas moet ik het hierbij laten.
Curzio 24 juli 2021 08:55
Er zijn blijkbaar nog steeds parcousbouwers die denken dat het interessant is om een wielerpeloton over een race-circuit te sturen.
Curzio 24 juli 2021 09:07
Wilco, rij iedereen naar de kelder man!
Curzio 24 juli 2021 09:13
Ciccone opende opnieuw, daarna stuurde Nederland eerst Wilco Kelderman en vervolgens Dylan van Baarle in de vuurlinie, en vervolgens een aanval van Evenepoel, met Dunbar en Nibali die meesprongen. Inmiddels weer bijgehaald.
Curzio 24 juli 2021 09:32
Evenepoel lost. Valt dus andermaal als kopman wat door de mand.
Curzio 24 juli 2021 09:33
Pogacar valt aan.
Curzio 24 juli 2021 09:33
Van Aert voert de groep aan. Nog 4 km tot de top.
Curzio 24 juli 2021 09:34
Mollema mee bij de eerste 15, wel een klein gaatje.
predator 24 juli 2021 09:38
Van Aert en Bettiol zijn ok, maar het gaatje is er nog met Woods, McNulty en Pogacar.
Curzio 24 juli 2021 09:39
Ik voorspel Bettiol.
predator 24 juli 2021 09:42
Van Aert en Mollema in de problemen.
Curzio 24 juli 2021 09:44
Juist niet. Vol op koers om mee te doen in de finale.
ton duk 24 juli 2021 09:45
Persoonlijk vind ik dat Mollema in het juiste wiel zit...
VAert rijdt de groepje nog wel terug terwijl Nederland de 1e medaille gaat binnenschieten
Gr
Curzio 24 juli 2021 09:47
De Mol erbij. Ik begin fan te worden.
Curzio 24 juli 2021 09:48
Heerlijke elitegroep van 11 + nog 2 er kort achter.
Curzio 24 juli 2021 09:49
Woods valt aan in de afdaling, als dat maar goed gaat.
Inigo 24 juli 2021 09:52
Evenepoel hype nu wel over lijkt me?
Marc 24 juli 2021 09:52
Wietse van Alten haalde brons met boogschieten tijdens Sydney 2000. Suffe zaakjes die je dan blijft onthouden.

Wie pas een halfuur kijkt heeft gelijk gehad: daarvoor was de koers de moeite niet. Nu wel. Bauke en Wout in ieder geval slim ende sterk.
Racecircuit en rest parcours was verschrikkelijk saai, dat in een koers opnemen mogen ze echt wel mee stoppen.
Maar ik hou dan ook sws niet van WK-/NK- en Olympische circuits.
Zelden dan toch.
Andere Peter 24 juli 2021 09:54
Deze groep is niet te controleren voor Van Aert. Ik denk dat hij zelf moet aanvallen: wie gaat hem dan halen? Niemand heeft zin om met Van Aert te gaan sprinten.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/07/2021 09:56 door Andere Peter.
Inigo 24 juli 2021 09:57
Juniorenkoers. Heerlijk
Curzio 24 juli 2021 09:57
Ja. Het is moeilijk maar hij doet het ook niet handig tot nu toe.
Curzio 24 juli 2021 09:59
Jumbo heeft het weer gedaan bij Wuyts, te weinig helpers voor Van Aert vandaag.
Curzio 24 juli 2021 09:59
Carapaz en McNulty zijn weg. Bergop ook bij de besten. Denk dat ze weg zijn.
Inigo 24 juli 2021 10:00
Horsie is back 24 juli 2021 10:03
Maarten Ducrot heeft zijn laatste pijl verschoten. Let the games begin. Het voorspel heeft nu wel lang genoeg geduurd.
Orakel 24 juli 2021 10:06
De kompanen in groep Van Aert rijden nu voor plek 4. Door samen te jagen rijden ze voor zilver (met Van Aert goud). Er is dadelijk een belang om te jagen.
Andere Peter 24 juli 2021 10:06
Eens.

Ik wilde al cynisch opschrijven:

2. Van Aert
Curzio 24 juli 2021 10:07
Carapaz die wint zou goud zijn.
Andere Peter 24 juli 2021 10:08
Dat geloof ik niet. Zijn kapot en/of speculeren op hun eigen sprongetjes. Ook ploegbelangen maken achtervolging minder waarschijnlijk.
Curzio 24 juli 2021 10:10
Mollema moet nog iets verzinnen om brons te pakken.
Orakel 24 juli 2021 10:14
Er is nu 25 seconden af, 19 te gaan.
Horsie is back 24 juli 2021 10:14
Primosz stamelt nog steeds koortsachtig Incredible Wout, the last man standing?
Curzio 24 juli 2021 10:15
Van Aert nu groots. Motor zit wel vrij dicht.
Orakel 24 juli 2021 10:16
Stabiliseert even op 15 seconden. Status quo.
Orakel 24 juli 2021 10:17
Van Aert zal alles of niets moeten spelen.
Curzio 24 juli 2021 10:17
Het stokt nu. Mollema zit zo ook gevangen.
Curzio 24 juli 2021 10:18
Billy!



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/07/2021 10:40 door Curzio.
Orakel 24 juli 2021 10:18
Carapaz solo nu
Andere Peter 24 juli 2021 10:19
-



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/07/2021 10:20 door Andere Peter.
Orakel 24 juli 2021 10:20
Carapaz op 5 km met 24 seconden op groep Van Aert gok ik. Alles versplinterd.
Curzio 24 juli 2021 10:20
Carapaz gaat winnen!!!
Orakel 24 juli 2021 10:21
Van Aert parkeert?
Orakel 24 juli 2021 10:22
Carapaz fietst voor goud (halve minuut), de rest rijdt voor zilver op 3 km.
Curzio 24 juli 2021 10:23
Van Aert zilver, Pogacar brons?
Curzio 24 juli 2021 10:25
Andere Peter 24 juli 2021 10:28
Wat een schitterende winnaar!
Curzio 24 juli 2021 10:29
Curzio 24 juli 2021 10:31
Carapaz giet 2 liter water over z'n hoofd leeg.

De enthousiaste felicitatie van Pogacar ook mooi.
merijntje mortirolo 24 juli 2021 10:32
Best een kekke koers. Jammer dat de Belgische genen in het algemeen zo slap zijn dat de toevallig in België geboren met afstand sterkste coureur ter wereld Wout van Aert alles alleen moest doen.

En die Yates is echt een typhushond, maar dat terzijde.

Wuyts wordt echt seniel.
Marc 24 juli 2021 10:32
Mooi mooi.
WvA zilver ook, Poggie 3.
Kroon subbelt meerdere keren over een eventuele Evenepoel in topvorm, want dan…..
Lachwekkend.
Voor de rest was het commentaar goed.
ton duk 24 juli 2021 10:33
En onze Mol op de meest ondankbare plek
Knap gereden, Bauke!
Gr
Curzio 24 juli 2021 10:34
Deze heb je aan jezelf te wijten, het was duidelijk dat je de finale beter op Eurosport kon volgen.

Wat is er mis met Yates trouwens, terzijde?
Curzio 24 juli 2021 10:34
In dit geval niet. Zat niet meer in. Vierde een prachtig resultaat ook.
Andere Peter 24 juli 2021 10:35
-



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/07/2021 10:35 door Andere Peter.
Eindhovuh 24 juli 2021 10:35
Mooie koers, grootse winnaar.
Mollema op de afspraak, maar kwam geen kans voor hem.
Wanny 24 juli 2021 10:35
Evenepoel ontbrak vooraan om Wout te steunen. Krachten verspeeld in kansloze aanval.

Belgische bondscoach ook wegsturen. Dylan Theuns zou hier gewoon bij hebben gezeten. En dan wint Van Aert.
Wanny 24 juli 2021 10:36
Mollema sterk, net niet super.

Maar als 4e weet je nooit of er over 5 jaar niet ineens een medaille op de mat valt.
merijntje mortirolo 24 juli 2021 10:37
Nam een paar keer zo slap over... Echt goor. En hij ziet er niet uit. Zijn broer ook niet. Ik ook niet, maar ik kom niet op tv.

Een soort Vanendertbroertjes, die Yatesjes. Komen hoogstwaarschijnlijk van de planeet naast die van Jelle en Dennis.
Andere Peter 24 juli 2021 10:37
Van Aert miste één man in de ondersteuning, Dat had Evenepoel moeten zijn. Diens rol was te mager. Het was er niet de klim naar om met 30 sec voorsprong in anticipatie te kunnen overleven. Dan nog dat werk van Benoot.... Kamikaze van het kleine België.
Curzio 24 juli 2021 10:39
El Jaguar de Tulcan.
tvm 24 juli 2021 10:40
Andere Peter Schreef:
-------------------------------------------------------
> Van Aert miste één man in de ondersteuning, Dat
> had Evenepoel moeten zijn. Diens rol was te mager.
> Het was er niet de klim naar om met 30 sec
> voorsprong in anticipatie te kunnen overleven. Dan
> nog dat werk van Benoot.... Kamikaze van het
> kleine België.

Remco is naar eigen zeggen goed in warme weersomstandigheden. Het was kennelijk niet warm genoeg.
tvm 24 juli 2021 10:42
.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/07/2021 10:42 door tvm.
tvm 24 juli 2021 10:43
Vreemd dat weinig mensen Carapaz noemden. Kwam toch redelijk sterk uit de Tour en is bovenal de warme en vochtige omstandigheden gewend.

Mollema krijgt een mooi diploma.

Kampioenschapsrijders als Uran, Kwiatkowski en Fugl waren toch gewoon weer op de afspraak.
Curzio 24 juli 2021 10:43
Ah zo. Toch vind ik het wel mooi dat die ene nooit bij Sky/Ineos is gaan rijden. En ze hebben wel een herkenbare stijl. Yates ook een mooie slotweek in de Giro. Ik vind het eigenlijk wel mooi om ze erbij te hebben in de koers. Maar inderdaad, beter niet voor de microfoon plaatsen.
Marc 24 juli 2021 10:47
Evenepoel is gewoon nooit goed. In geen enkele zware koers in lijn.
Als men dat maar eens goed inprent dan zou het voor de liefhebbers ooit, misschien, eventueel eens mee kunnen vallen.

Voor de rest een uitslag waar je u tegen kunt zeggen. Louter mooie namen.

Broeders Yates zijn net als Wuyts verleden tijd. Daar verspil je geen woorden meer aan.
En het is dat ik altijd vroeg op ben ander had ik niet vanaf het begin al gekeken.

Allez, op naar de dames morgen!
Andere Peter 24 juli 2021 10:51
Evenepoel geeft zelf aan dat het hem verbaasde dat 'andere landen die nog geen trap hadden gedaan' in de aanloop naar die Mikuni Pass plots in gang schoten... België zien verliezen begint qua vermakelijkheid te wedijveren met Engeland/strafschoppen/BBC.
merijntje mortirolo 24 juli 2021 10:53
Ik vind er niets vermakelijks aan en veracht mensen die het wel vermakelijk vinden.

Carapaz fucking sterk en een topwinnaar. Punt.

Van Aert zoals altijd veel te sterk. Arme jongen.
Andere Peter 24 juli 2021 10:53
spinning smiley sticking its tongue out Benoot geeft nu aan dat kilometer nul nog best goed ging en die was voor hem. Of zoiets... (okee, ik parafraseer nu, maar toch).
Aerts 24 juli 2021 10:54
Van Aert verliest goud door Evenepoel en de Belgische bindscoach. Wel een mooie rit gezien. Jammer dat molkema niet bij de juiste aanval zat.
Andere Peter 24 juli 2021 10:55
grinning smiley Beter veracht dan onopgemerkt. Van Aert is zelfs té sterk. Als je zó favoriet bent èn de beste sprinter bent, dan win je in je eentje nooit tegen twee handen vol toppers.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/07/2021 10:56 door Andere Peter.
Anony 24 juli 2021 10:59
Er valt inderdaad wat te zeggen over de Belgische tactiek. Jammer dat Wout het weer moet stellen met zilver, al is dat op de Spelen net iets meer een prijs dan in andere koersen. Hopelijk bewijst Remco het dan maar woensdag, want best een paar idiote meningen hier.

Ik heb niet echt iets met Carapaz, maar ook niets tegen hem. Mooi geknokt voor de zege, de beste drie staan op het podium.
merijntje mortirolo 24 juli 2021 11:00
Die jongen gaat het nog moeilijk krijgen in de rest van zijn carrière. Volgens mij is het de anderen ook opgevallen.

Gelukkig wint hij straks 'gewoon' de tijdrit. Achteruitfietsend. Op een driewieler. Of een bakfiets.

En ik ben een groot liefhebber van leedvermaak, as you know, maar Wuyts is de laatste tijd eerder zielig dan vermakelijk. En Belgische coureurs zijn, op een paar uitzonderingen na, volkomen debiel als het gaat om (vlak) achteraf koersen te analyseren.
merijntje mortirolo 24 juli 2021 11:01
Quote
Aerts
bindscoach

Je vergeet een l achter de b.
Horsie is back 24 juli 2021 11:01
Aerts Schreef:
-------------------------------------------------------
> Van Aert verliest goud door Evenepoel en de
> Belgische bindscoach. Wel een mooie rit gezien.
> Jammer dat molkema niet bij de juiste aanval zat.

Zelfs voor Wout van Aert is het energiepotentieel eindig. Het blijven dwangarbeiders van de weg. De arbeidsinspectie zou in moeten grijpen. grinning smiley

De silver lining voor een Dumoulin-adept, hij finishte voor sein Widersacher. De vraag blijft wel, of hij nog wel ooit als klassementsrenner door het leven wil.

Ervaar het geheel, los van respect voor de individuele prestaties, wel een beetje als een anti-climax. Dat zal ook wel aan mijn verwachtingspatroon liggen, maar ook aan het besef, dat verreweg het meeste in het leven inclusief de dobbelstenen nu eenmaal heel vaak maar het midden wijzen.

Las gisteren, "Elke romantische liefde is na anderhalf jaar over". Dus de houdbaarheidsdatum voor het wielrennen, zoals die voor een pak yoghurt is long due.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/07/2021 11:14 door Horsie is back.
Andere Peter 24 juli 2021 11:05
Vansevenant is boos op Frankrijk en Spanje, want die hadden zomaar die Griek laten winnen, of zoiets.

Ach, ik ben tgv nachtdiensten te lang op. Maar heus: ik zie een hele aflevering van Jiskefet aan typetjes voorbijkomen

(En ja, ik heb ook genoten van Van Aert).
pl0rk 24 juli 2021 11:06
Fantastische koers gezien. Hoogtepunt van de spelen alweer voorbij. (Ja, ik hoop dat Mathieu wint maar denk dat het te warm is voor m en MTB is meestal weinig aan om te kijken).

Fijn dat Wout toch nog tweede was. Dacht even dat Poga hem te pakken had. Ben niet zo'n fan van 'm, best wel lachen dat McNulty 'm weer in de luren heeft gelegd.

Mollema geweldig. Had ietsjes meer verwacht van Tom maar dat ligt aan mij. Van Baerle op z'n plek, toch ook sterk. Dacht dat Wilco normaal gesproken wel wat langer had kunnen volgen maar die moest plotsklaps wat hard werken bij de eerste stootjes.

Grote tegenvallers voor mij Roglic, Remco en toch ook wel Moscon. Valverde en Nibali nu toch definitief over de datum. Spanjaarden blijkbaar iets verkeerds gedaan in de voorbereiding?
Curzio 24 juli 2021 11:06
Kenner Brieske hierboven noemde Carapaz.
pl0rk 24 juli 2021 11:10
Mag toch best gezegd worden dat Merckx2, de man die in 3de persoon enkelvoud spreekt, het niet waarmaakt voorlopig? Misschien dat er iets teveel gegniffeld wordt maar dat heeft hij ook wel aan zichzelf te danken.
Curzio 24 juli 2021 11:12
Teuns had ook niet meegezeten. Die reed op het niveau Van Baarle in de laatste Tourdagen.

Een tegen een is eerlijke strijd. Van Aert reageerde een paar keer vrij laat maar dan wel heel fel. Ik had het gevoel dat er ook momenten waren dat hij in plaats daarvan had kunnen aanvallen of meezitten. Moet toch een flitsende demarrage kunnen plaatsen. Vergeet je sprint, alles doen om weg te komen.
Curzio 24 juli 2021 11:13
Nibali doet pijn aan de ogen. Zie niet hoe die nog een seizoen door kan.
Sub Culture 24 juli 2021 11:17
Saaie aanvangsfase, heerlijk spannende finale.
Trots op de ploeg, zilver is mooi voor de sterkste man in koers.

Van Avermaet, Benoot en Vansevenant prima hun werk gedaan.
Evenepoel iets te veel gegeven in die korte aanval, samen met mss niet zijn beste dag, snel de kop omgedraaid richting woensdag.

Voorts heel veel vermakelijke onzin in dit topic gelezen van de obligate trollen/karikaturen.

Onze eerste van 4 olympische medailles de komende weken is binnen!
merijntje mortirolo 24 juli 2021 11:24
Ik vind het overigens wel frappant hoe Zuid-Amerikaanse renners vaak enorm getekend zijn in hun gezicht en tien jaar ouder lijken dan ze zijn (Urán, Carapaz) of juist een enorm babyface hebben, zoals Bernal, maar ook Gaviria, als je die baard wegdenkt.

Niet belangrijk, maar toch.

HUP Wout en HUP koers!
pl0rk 24 juli 2021 11:24
Je hebt toch niet zó veel geschreven in dit topic? ;-)
Horsie is back 24 juli 2021 11:27
pl0rk Schreef:
-------------------------------------------------------
> Mag toch best gezegd worden dat Merckx2, de man
> die in 3de persoon enkelvoud spreekt, het niet
> waarmaakt voorlopig?

Ja, dat kan, maar zonder een verwijzing naar degenen, die hem omhoog schreven, is dit een loze opmerking.
merijntje mortirolo 24 juli 2021 11:29
Horsie is back 24 juli 2021 11:29
merijntje mortirolo Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ik vind het overigens wel frappant hoe
> Zuid-Amerikaanse renners vaak enorm getekend zijn
> in hun gezicht en tien jaar ouder lijken dan ze
> zijn (Urán, Carapaz) of juist een enorm babyface
> hebben, zoals Bernal, maar ook Gaviria, als je die
> baard wegdenkt.
>
> Niet belangrijk, maar toch.
>
> HUP Wout en HUP koers!

Je gaat toch niet aan schedelmetingen doen?
pl0rk 24 juli 2021 11:30
Voelt Horsie zich aangesproken?
Horsie is back 24 juli 2021 11:33
pl0rk Schreef:
-------------------------------------------------------
> Voelt Horsie zich aangesproken?

Iemand afbranden, nadat ie door anderen (heeft dat zelf ook wel weer enigszins overgenomen) in een onmogelijke positie gemanouvreerd is, is niet netjes.
Marc 24 juli 2021 11:37
Hèhè, touché me dunkt.
Eindhovuh 24 juli 2021 11:46
Ondanks dat de omstandigheden van deze olympische spelen totaal waardeloos zijn ben ik toch wel weer blij dat ze begonnen zijn.
Ik blijk naast wielrennen ook ineens liefhebber en kenner van handboogschieten, judo en roeien.
Horsie is back 24 juli 2021 11:51
Eindhovuh Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ondanks dat de omstandigheden van deze olympische
> spelen totaal waardeloos zijn ben ik toch wel weer
> blij dat ze begonnen zijn.
> Ik blijk naast wielrennen ook ineens liefhebber en
> kenner van handboogschieten, judo en roeien.

Samengevat:
Epke zonder fit
Kiki zonder racket
Wout met zilver
Clavan 24 juli 2021 11:54
Ach. Dat gezever over tactiek en/of landgenoten. Carapaz wint als solist en is dus de sterkste.
Slimmerd 24 juli 2021 11:57
Chaves kan ook wel in het rijtje van Bernal
Frederik D. 24 juli 2021 11:57
Naar mijn ideeën moeten ze op zijn minst de OS beperken tot de sporten die weinig aandacht krijgen. Dus wielrennen afvoeren. Handboogschieten en zo prima. Dat Nederland goede handboogschieters heeft, wist ik niet. Dat Mollema een aardig stukje kan fietsen, is bijna niemand de afgelopen jaren ontgaan. Tip voor jou: Marokko en paardrijden. Er schijnt een Nederlandse connectie te zijn. Gaan de Highland Games nog door? Met als hoogtepunt: A Man and his Wife? Maar de OS zijn er en dus mag je volop genieten, hoor.
bakfiets 24 juli 2021 12:13
die Gaudu is toch een rare snijboon, geen gewone.
GillesEmanuel 24 juli 2021 12:48
Pogacar niet de winnaar en leider die Van Aert wel is. Als die echt wilt winnen en een grote meneer is rijdt hij met Van Aert mee. Zich verschuilen achter een McNulty (die notabene met Carapaz weg is, 3e uit de Tour, geen pannekoek) is beneden zijn stand. Valt me erg van hem tegen, al zaten er veel meer lafjes te linke ballen in het wiel van Koning Wout. Van Aert daarentegen een hele grote meneer die met 1 knecht meer (al dan niet van Jumbo of van Belgie) misschien iets verder was gekomen. Al was Carapaz erg sterk nog aan het einde..
prikker1123 24 juli 2021 13:12
Denk ook dat de ploegen hier in veel mee speelde jumbo visma tegen de blauwe brigade patrick zou niet blij zijn als wva wint door dat remco de boel dicht moet rijden.Als je dan zelf niet kunt winnen laat je je lossen.
El Chaba 24 juli 2021 13:16
Hij heeft vandaag gefaald, dat lijkt me gewoon een terechte constatering. En dat is echt heel iets anders dan iemand 'afbranden'.
Carlos Danger 24 juli 2021 14:15
Eén wandelaar was Carapaz te snel af.
Curzio 24 juli 2021 14:30
Geloof ik niks van.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/07/2021 14:30 door Curzio.
El Chaba 24 juli 2021 14:45
Waarom zegt (bijna) iedereen hier dat Wout Van Aert de sterkste man in koers was..?
Carapaz was toch echt (ietsje) sterker, want hij hoorde bij de besten op de scherprechter van de wedstrijd, de Mikuni Pass - Van Aert zeker niet - en hij heeft daarna heel lang in de aanval gereden eerst met McNulty en daarna nog alleen en hij komt ook nog met bijna een minuut voorsprong over de finish.

Daarachter was Van Aert (samen met Pogacar) inderdaad de sterkste, maar dus echt niet sterker dan Carapaz. Uit niets in de wedstrijd is dat gebleken.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/07/2021 14:45 door El Chaba.
tvm 24 juli 2021 16:06
Het was natuurlijk tactisch gezien dom dat de Belgen de koers hard maakten. Als de groep een stuk groter zou zijn, waren er weliswaar meer kapers op de kust, maar:
-van Aert is nog altijd veruit de rapste van het hele pakket wat de finale zou rijden, ongeacht hoe groot de groep zou zijn.
-Mauri, Benoot en/of evt. Evenepoel zouden kunnen werken voor en de boel bijeen houden of controleren in dienst van. Nu waren ze leeggereden voor de finale begon.
-Dylan Teuns had mogelijk bij een minder harde koers ook bij bij de eerste 20 boven kunnen komen.
Lucho Herrera 24 juli 2021 17:25
Museeuw 24 juli 2021 17:53
Kritiek van Nederlanders op Belgen. Daar heeft Subculture altijd wat moeite mee, dus laten we daar mee stoppen.
Tactisch zeer sterk gereden door de Belgen thumbs up
Sub Culture 24 juli 2021 18:23
Ik heb het allerminst moeilijk met kritiek op Belgen, maar dat komt allicht omdat ik de wielersport niet beleef vanuit een naargeestige nationalistische beleving.
Frederik D. 24 juli 2021 19:00
Mollema, ach, een man die toch altijd zijn uiterste best doet. Een karakter van heb ik jou. Geen supertalent. Maar juist daarom, een voorbeeldige klasbak. Waar Dumoulin klaagt en miet, pakt Mollema door. Dumoulin heeft supertalent, Mollema superkarakter. De broer van Mollema moet zich voortplanten met de zus van Dumoulin. Of niet.
Eindhovuh 24 juli 2021 20:07
Hahaha wel lief dat je dat jezelf wijs maakt. Zegetreiner.
Sub Culture 24 juli 2021 20:45
De zegetrein is een internationale ploeg, ok Belgische licentie, ik ben gelukkiger met de twee overwinningen van Jakobsen (en Groenewegen) dan met het zilver van van Aert.

Deels omdat dat ook wel een beetje de kroniek van een aangekondigde zege was.

Maar goed, als jij jezelf wil wijsmaken dat ik mezelf dingen wijsmaak laat ik je graag in de waan.
Andere Peter 24 juli 2021 22:05
Precies. Zijn sprint moet het het laatste redmiddel zijn als het hem niet is gelukt om weg te komen. Eerst zelf wegkomen. En als hij dan 2 man meekrijgt dan is natuurlijk ook goed. Twee andere kan hij wel controleren als ze in de laatste kms wegspringen. Maar zo'n groep van 8-12 man? Kansloos. Als hij het zo 10x probeert dan wint hij 10x niet.
Andere Peter 24 juli 2021 22:15
Volgens mij ziet alleen de Belgische bril Van Aert als sterkste man in koers. Niets wijst daar inderdaad op. Van Aert werd gewoon gelost. Carapaz was de beste.

Van Aert was misschien de kansrijkste, de favoriet. Van Aert is de beste sprinter. Van Aert zou hebben gewonnen als ze een tijdrit over het hele parcours zouden hebben gereden.
Horsie is back 24 juli 2021 22:28
Sprookjes komen ook in de topsport zelden voor. Aan het einde van een zware TDF eerst nog een tijdrit winnen, vervolgens een massasprint, nog net op tijd aanwezig zijn voor de vliegtuigreis van een halve dag naar een ander deel van de wereld en dan binnen een week een zware wegwedstrijd tegen de verzamelde wereldorde. Kick Wilstra is niet voor niets een fictief figuur.
Carlos Danger 24 juli 2021 23:22
.....maar die kon niet fietsen.
Marc 25 juli 2021 05:18
Hij heeft zilver te droes. Dan verlies je niet, want dat win je.
Marc 25 juli 2021 06:18
Wat een petieterig damespelotonnetje. Nl rijdt nog met koelvesten in de neutralisatie.
Curzio 25 juli 2021 07:53
Duitsland doet zo'n beetje het kopwerk. Waarom, ik zou het niet weten.
Curzio 25 juli 2021 08:12
Nu pakt Van der Breggen de kop! Het mooie van Anna is dat ze dat gewoon kan doen zonder daarmee haar eigen kansen definitief op te geven.

Hup Marianne!
Curzio 25 juli 2021 08:17
Toch weer niet. Iedereen kan zich nog eens een keer omdraaien en nog wat verder soezen.
Curzio 25 juli 2021 08:17
Ik vind het wel lekker, dat koers kijken in de ochtend. Mag wel elk weekend.
Curzio 25 juli 2021 08:27
Van Vleuten tegen de grond, omdat ze recht over een Deense heen rijdt. Dit is geen voorzet voor Clavan.
Curzio 25 juli 2021 08:32
Annemiek lijkt niet heel gelukkig. De val zelf volgens mij zonder veel erg.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen