Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Overmorgen start de meest prestigieuze beloftenkoers

Gepost door Louise Michel 
Louise Michel 11 augustus 2021 17:54
Quote


Henri Vandenabeele. © Team DSM/Vincent Riemersma

Overmorgen start de meest prestigieuze beloftenkoers ter wereld: wat kan onze jonge landgoot Henri Vandenabeele in de Ronde van de Toekomst?

WIELRENNEN Overmorgen staat na een jaartje afwezigheid de meest prestigieuze beloftenkoers ter wereld opnieuw op het programma. De renners van morgen strijden van 13 tot en met 22 augustus in landenteams om de felbegeerde eindzege in de Ronde van de Toekomst. De meeste ex-winnaars maakten daarna naam en faam bij de elites. Zo wonnen onder meer Tadej Pogacar en Egan Bernal de Ronde van de Toekomst.

IVDA 11-08-21, 14:43 Laatste update: 15:01

De beste beloftenrenners ter wereld komen in de Ronde van de Toekomst in actie. Zes renners per land doen mee. Voor België verschijnen dit jaar Jenno Berckmoes, Louise Blouwe, Arnaud De Lie, Henri Vandenabeele, Aaron Van der Beken en Stan Van Tricht aan de start. Vorig jaar werd vanwege de coronacrisis geen editie georganiseerd, maar het jaar daarvoor werd de jonge Belg Ilan Van Wilder knap derde. De Noor Tobias Foss - die tegenwoordig uitkomt voor Jumbo-Visma - was de primus. In 2017 finishte onze betreurde landgenoot Bjorg Lambrecht op de dichtste ereplaats na Egan Bernal. De Colombiaan won bij de profs al de Ronde van Frankrijk en de Ronde van Italië.


De Noor Tobias Foss won voor de Italiaan Giovanni Aleotti en onze landgenoot Ilan Van Wilder. Ze rijden tegenwoordig alle drie bij een World Tour-ploeg. Foss komt uit voor Jumbo-Visma, Aleotti voor Bora-hansgrohe en Ilan Van Wilder is actief bij Team DSM. © Tour de l'Avenir

Grote namen
De winnaars van de laatste tien jaar zijn stuk voor stuk renners die bij de profs al mooie dingen lieten zien. Foss, Bernal, Pogacar, Gaudu, Soler, Miguel Ángel López, Rubén Fernández, Barguil en Chaves wisten de Ronde van de Toekomst op hun naam te schrijven. Enkel Rubén Fernández valt misschien wat uit de toon. De 30-jarige Spanjaard mocht nog geen enkele keer het zegegebaar maken bij de profs.

2021
Dit jaar hebben we opnieuw een grote kanshebber voor het podium in onze rangen. De 21-jarige Henri Vandenabeele is een van de topfavorieten voor de eindzege. Zijn grootste concurrent is de amper achttienjarige Spanjaard Juan Ayuso. Hij won dit jaar de Ronde van Italië voor beloften en kreeg een profcontract bij UAE Team Emirates. Vandenabeele finishte als derde in die Ronde van Italië voor beloften. Hij kan dus zeker en vast het vuur aan de schenen leggen van Ayuso. Onze landgenoot van Team DSM werd het jaar ervoor zelfs tweede in de Ronde van Italië voor beloften. Toen moest hij enkel het fenomeen Tom Pidcock voor zich dulden.

Verder is het ook uitkijken naar Andrés Camilo Ardila, Tobias Halland Johannessen, Santiago Umba, Filippo Zana, Carlos Rodríguez, Gijs Leemreize, Lucas Plapp en Asbjørn Hellemos in de strijd om de eindzege. Ons land mag ook dromen van een etappezege met Arnaud De Lie. De negentienjarige De Lie maakt op 1 januari 2022 de overstap naar de profploeg van Lotto-Soudal. De Lie werd afgelopen seizoen Belgisch kampioen bij de junioren en eindigde als derde op het EK. Hij dacht gewonnen te hebben, maar na een fotofinish werd hij uiteindelijk ‘slechts’ derde. Benieuwd wat hij vanaf vrijdag kan tonen.



Arnaud De Lie. © BELGA

[www.hln.be]

Henri kan zeker winnen. Niet alleen omdat hij zelf buitengewoon sterk is maar ook beschikt hij over een ploeg die hem echt uitstekend kan steunen. Zowel in de wat meer vlakke etappes als in de bergen. Gijs is blijkbaar de kopman bij Nederland. Best wel een interessante kopman. Hij reed al eens wat koersen bij de profs maar tot aansprekende resultaten heeft dat niet geleid helaas. Wellicht heeft hij goed kunnen trainen en kan hij daarom toch voor een positieve verrassing zorgen? Ik hoop alvast van wel, jullie ook?
Clavan 11 augustus 2021 18:12
Waar ik mij al een tijdje over verbaas is de nieuwe telg uit de Paret-Peintre familie die hier ook start. Valentin, 1,76 m en 52 kg?!! BMI-achtig klinkt dit ondervoed.
Clavan 11 augustus 2021 18:14
Landgoot hihihihi
Prikdude 11 augustus 2021 18:21
Plapp gaat ze allemaal de moeder koersen.
Prikdude 11 augustus 2021 18:46
Spanje met drie WT-renners. Dat is vrij uitzonderlijk?

Allez Plapp, Vino (2x), Noren, Gloag, Hellemose (groetjes aan Skjel), Plamondon, Hindsgaul, Murn (ook een zoon van een?), Knecht en Frigo!
lodjan 11 augustus 2021 19:28
Hup Centre Mondial du Cyclisme!

251  BYIZA UHIRIWE Rnus252  DAUMONT Paul253  PRITZEN Marc Oliver254  ABREHA Negasi Haylu255  MULUBRHAN Henok256  HABIMANA Jean Eric


En hup HOL!

LEIJNSE Enzo191  HOOLE Daan192  LEEMREIZE Gijs193  VAN DEN BERG Marijn194  VAN DIJKE Mick196  VAN UDEN Casper
El Chaba 11 augustus 2021 20:57
Die Henok Mulubrhran kan wel wat. Niet om te winnen of top 10 AK te eindigen, maar kan wellicht wel goed eindigen in sommige etappes of zelfs winnen.
De andere renners, die je noemt, zijn (meer dan waarschijnlijk) pelotonvulling.
lodjan 11 augustus 2021 21:46
Volgend jaar WT.
El Chaba 11 augustus 2021 22:12
El Chaba 11 augustus 2021 22:23
Van de momenteel actieve jonge Afrikaanse renners verwacht ik het meest van Biniam Ghirmay Hailu en hij heeft een toptransfer gemaakt naar Wanty. Wellicht niet qua niveau (protour), maar qua persoonlijke en ook warme menselijke begeleiding geloof ik dat hij daar echt een stap voorwaarts kan maken.
Carlos Danger 11 augustus 2021 22:40
Heeft Wanty ook nog een Pro Tour team?
El Chaba 11 augustus 2021 22:49
Officieel wel natuurijk, maar qua niveau niet.. winking smiley
El Chaba 13 augustus 2021 11:57
Ik zie nu dat er ook een zekere Juan Ayuso meedoet. Wel eens van gehoord, Louise? grinning smiley
Je weet wel, diezelfde renner die Vandenabeele in de minstens zo zware babygiro op bijna vier minuten reed.

Ik wens de Belgische ploeg heel veel succes tegen de Spaanse Armada waar ook nog ene Carlos Rodriguez en ene Javier Romo rondrijden. smileys with beer

[www.procyclingstats.com]



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/08/2021 11:58 door El Chaba.
Clavan 13 augustus 2021 12:06
Ayuso, Plapp en de Johannessen broers. Dat kan leuk worden.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen