Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Wouter Bos wordt voorzitter KNWU

Gepost door Luijt 
Luijt 30 augustus 2021 14:49
Van NOS.nl

Wielerbond KNWU verrast met kandidatuur Wouter Bos als voorzitter
Als het aan wielerbond KNWU ligt, wordt oud-politicus Wouter Bos het gezicht van de wielerbond. De voormalig minister en vice-premier is door de achtkoppige vertrouwenscommissie voorgedragen als voorzitter.

Bos moet de opvolger worden van Marc van den Tweel, die per 1 oktober algemeen directeur wordt van NOC*NSF.

Bos werd na een loopbaan in het bedrijfsleven in 1998 namens de PvdA lid van de Tweede Kamer. Als politiek leider van de PvdA was hij minister van Financiën en vice-premier. In 2010 stapte Bos uit de politiek, al was hij als informateur in 2012 nog wel betrokken bij de totstandkoming van het tweede kabinet-Rutte.

Sindsdien was hij onder meer partner bij adviesbureau KPMG en voorzitter van de Raad van Bestuur van het VU Medisch Centrum. Als fervent Feyenoordfan was hij bovendien bestuurslid van de Giovanni van Bronckhorst-Foundation.

Volgens de sollicitatiecommissie is Bos de meest geschikte kandidaat voor het voorzitterschap van de wielerbond. "De commissie is zeer enthousiast over Wouter Bos en is van mening dat hij op basis van zijn ervaring, competenties en persoonlijkheid een zeer sterke kandidaat is", schrijft de commissie.

"Bovendien heeft Bos aangegeven voldoende tijd beschikbaar te hebben voor het vervullen van de functie als voorzitter van de KNWU."

Einde aan bestuurssoap?
Van den Tweel was pas een maand of acht KNWU-voorzitter na een zoektocht die veel weg had van een soap. Hij was de voorkeurskandidaat van het hoofdbestuur als opvolger van Marcel Wintels, die na een periode van veertien jaar in november 2020 afscheid nam.

De voordracht van Van den Tweel, oud-voorzitter van Natuurmonumenten, was echter tegen het zere been van een aantal leden. De wielerbond werd onder meer een gebrek aan transparantie en ondeugdelijke procedures verweten.

Zo werd oud-renner en ploegmanager Gerrie van Gerwen werd door wielervakbond VVBW als tegenkandidaat naar voren geschoven als tegenkandidaat, maar Van Gerwen trok zich daags voor de verkiezing terug.
Luijt 30 augustus 2021 14:51
Nu zullen de diverse prikvrienden hun pennetjes wel in de alsem gaan dopen....
El Chaba 30 augustus 2021 15:16
Ik wist niet dat hij wielerliefhebber was?
Ik mag toch aannemen, dat einige affiniteit met wielrennen wel één van de voor waarden was.

Zo ja, prima keuze want hij is een goed bestuurder, die zijn sporen wel heeft verdiend wat dat betreft.
De zwarte trui 30 augustus 2021 15:29
Ook mijn gedacht. Kan die een beetje trappen onze Wouter of is het bij de (bak)fietsritjes naar de creche gebleven? Qua naam iig een mooie kandidaat. Met wat lokale PvdA (GL) vriendjes moet er in de achterkamertjes toch wat extra politie budget te regelen zijn voor de begeleiding van koersen.
ton duk 30 augustus 2021 15:35
El Chaba Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ik wist niet dat hij wielerliefhebber was?

Tis bekend dat ie niks met voetbal heeft maar of hij een wieler liefhebber is??
Gr



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/08/2021 15:35 door ton duk.
Eindhovuh 30 augustus 2021 15:36
Prima. Hij zal in een interview zijn passie voor wielrennen wel gaan belijden.
Hoe je het ook wendt of keert heeft hij een groot netwerk en kan dus makkelijk lobbyen voor de sport.
Cecchini 30 augustus 2021 15:39
Vrees ik ook. Met deze benoeming is een verwijzing naar het Bolsjewistische gedachtegoed
El Chaba 30 augustus 2021 15:43
Over off topic reacties gesproken, waar jullie altijd over klagen. Nu beginnen jullie er toch zelf mee?
Clavan 30 augustus 2021 17:07
Daarom is hij ook Feyenoord fan.
El Chaba 30 augustus 2021 17:08
Carlos Danger 30 augustus 2021 17:09
Oom van commentator Theo?
Frederik D. 30 augustus 2021 17:10
???

Probeer zuiver te redeneren. In elk geval lijkt de heer Bos mij een kundige bestuurder en ook nog eens financieel goed onderlegd. Of hij enige affiniteit heeft met de wielrensport, weet ik niet maar indien niet helemaal aanwezig, zie ik de heer Bos in staat om zich tamelijk snel enige affiniteit en kennis bij te brengen. Of zijn benoeming breed gedragen wordt, weet ik niet.

Volgens mij doel je op cultuurbolsjewisme. Maar zeg dat dan. Ik denk niet dat de wielrensport echt lijdt aan en onder cultuurbolsjewisme. Sport is sport en geen dogmatisch politieke mentaliteit waarbij men anderen voorschrijft hoe te denken en vooral te voelen. De sportregels zijn echter een ander chapiter maar zo is sport.

Als je toch doelt op het Russisch bolsjewisme, op het zogeheten Reële Socialisme, dan is het wellicht zinvol te beseffen dat de sociaaldemocratie, waarmee de heer Bos een connectie heeft, nogal haaks staat op dat Russische "socialisme". Vergelijk ook het zogeheten reformisme van Bernstein. Of was het nou revisionisme?

Afijn, verder met de heer Bos. Ik zie in hem ook geen flamboyante ritselaar zoals volgens mij Verbruggen toch een beetje was. Bos lijkt mij een eerlijke, sobere bestuurder. Misschien dus de juiste man op de juiste plek. Althans voor zo ver ik kan beoordelen. Ik heb ook niet alle kennis.

smiling smiley
ton duk 30 augustus 2021 17:12
Altijd fijn als iemand de voorzet op maat intikt
Gr
Meneer 60% 30 augustus 2021 17:38
Zullen we hem Wout of Woutje Bos noemen. Een goede wielerachternaam heeft ie al, dan ook een goede wielervoornaam.
Luijt 30 augustus 2021 17:44
Vind je het erg als ik me hier niet aangesproken voel?

Af en toe off topic is toch prima? hangt er wel van af wat er dan off topic gezegd wordt natuurlijk.
Luijt 30 augustus 2021 17:47
Ik zie 'm met enige regelmaat op de ijsbaan z'n rondjes rijden. Daaruit leid ik af dat hij ook met wielrennen niet al te veel affiniteit heeft.
Cecchini 30 augustus 2021 18:01
Ach het reformisme van Bernstein. Al een tijdje niets meer van gehoord
Frederik D. 30 augustus 2021 18:08
Horen? Of bedoel je "gelezen"? Maar dat ligt dan aan jezelf. Gewoon eens iets lezen over de geschiedenis van de sociaaldemocratie. Leerzaam en vermakelijk, zou Horatius zeggen. Die jij uiteraard goed kent. Want een beetje de Alwetende God ben jij wel. Althans ... Afijn. Nu moet je maar aankomen met een zakelijk commentaar op de benoeming van Bos. Geen achterlijke aberraties meer richting allerlei ideologische rariteiten. smiling smiley
Frederik D. 30 augustus 2021 18:09
Dat pleit voor de man. De mouwen opstropen en mopperen maar. smiling smiley
Frederik D. 30 augustus 2021 18:10
Wees volwassen. Wouter. Een wout is een agent. Een woutje is een mieterig agentje.
Cecchini 30 augustus 2021 18:12
Ik kijk wel uit zeg.
El Chaba 30 augustus 2021 18:16
Op zich heb je gelijk, maar het is wel een reactie, die uitlokt tot meer off topic reacties, dat wist je zelf toch ook wel?
Quod demonstrandum, zie ik nu.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/08/2021 18:17 door El Chaba.
Nomath 30 augustus 2021 21:30
Op het Binnenhof zijn de wielerliefhebbers voor het oprapen: Hugo de Jonge, Sander Dekker, Jesse Klaver, Lodewijk Asscher, Klaas Dijkhof, Siebrand Buma. Ook in de journalistiek en onder de afgezwaaide captains of industry zijn er veel fietsrecreanten. Maar of die ook tijd voor het voorzitterschap hebben? Het voordeel van Wouter Bos is dat hij niet meer in de categorie van politici zit die nog graag hun menselijkheid willen etaleren op de TV. Dat lijkt me prettige bijkomstigheid voor de Tafel van Mart Dione, waar we hem nu wel met regelmaat zullen zien.
Aerts 31 augustus 2021 06:33
Oud politici die worden altijd aangenomen voor 'zulke baantjes' op naam. Maar de ervaring leert dat ze niet meer zo ambitieus zijn en vooral teren op hun netwerken. Ik hou hier niet van, maar ik laat me graag positief verrassen.
Frederik D. 31 augustus 2021 18:20
Het voordeel van nogal wat oud-politici is dat ze kunnen besturen. Zelf ben ik geen voorstander van dat oud-politici nog overal aan de bak komen. Ik heb liever aanwas van binnenuit. Maar goed, soms is het zoals het is. En de heer Bos lijkt mij een flexibele pragmatist. Dus à la. En verder, we wachten af.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen