Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

88th World Championships - ITT (WC) Time trial»Knokke-Heist›Bruges(43.3km)

Gepost door Clavan 
Clavan 19 september 2021 11:53


2019:







Top 10:
1 GANNA Filippo Italy 35min 54sec
2 VAN AERT Wout Belgium @ 26sec
3 KUNG Stefan Switzerland 0:29
4 THOMAS Geraint Great Britain 0:37
5 DENNIS Rohan Australia 0:39
6 ASGREEN Kasper Denmark 0:47
7 CAVAGNA Remi France 0:48
8 CAMPENAERTS Victor Belgium 0:52
9 DOWSETT Alex Great Britain 1:06
10 DUMOULIN Tom Netherlands 1:14

2021:

Anders dan in de wegrace hebben de renners in de WK-tijdrit amper hoogtemeters voor de wielen. Het parcours tussen Knokke-Heist en Brugge is 43,3 kilometer lang.




Je zou zeggen: dat is ideaal voor krachtpatser Filippo Ganna om er nog een wereldtittel aan vast te plakken. Vorig jaar was hij op een iets meer geaccidenteerd parcours van 31,7 kilometer bijna een halve minuut sneller dan Wout van Aert en Stefan Küng.

De renners rollen pal aan het strand van het startpodium af en rijden de eerste 1,5 kilometer in noordelijke richting langs de Noordzee. Na een scherpe bocht en een slinger in Knokke-Heist zetten ze koers naar Westkapelle en Oostkerke, een sectie met lange rechte stukken.

Via Dudzele stormen ze vervolgens verder naar Brugge. Ze zijn al in de stad als ze via een U-bocht weer terugfietsen naar Dudzele om via Damme dan alsnog in de finishplaats te arriveren. Ook dit stuk leent zich voor topsnelheden, al zit er nog wel een scherpe bocht in het parcours even nadat de coureurs het stadscentrum bereiken. De streep is getrokken op ’t Zand.

Zoals gezegd is Ganna titelhouder. Vorig jaar volgde de Italiaan Rohan Dennis op, de wereldkampioen van 2019 en 2018.

Er zijn twee meetpunten – na 13,8 en na 33,3 kilometer.

Christofer Jurado Lopez uit Panama opent de WK-tijdrit en vervolgens start er elke anderhalve minuut een renner. Titelverdediger Filippo Ganna sluit de rij om 30 seconden na 5 over vier.

Christofer Jurado Lopez begint om 14.30 uur aan zijn WK.

Belangrijkste starttijden tijdrit WK Wielrennen 2021
14.41.30 – Matteo Sobrero
14.53.30 – Stefan de Bod
14.56.30 – Max Walscheid
14.58.00 – Brandon McNulty
15.01.00 – Jan Tratnik
15.04.00 – Mikkel Bjerg
15.05.30 – Stefan Bissegger
15.07.00 – Remco Evenepoel
15.08.30 – Edoardo Affini
15.43.00 – Jos van Emden
15.44.30 – Ethan Hayter
15.46.00 – Josef Cerny
15.49.00 – Andreas Leknessund
15.50.30 – Tony Martin
15.52.00 – Lawson Craddock
15.53.30 – Nelson Oliveira
15.55.00 – Rigoberto Uran
15.56.30 – Michal Kwiatkowski
15.58.00 – Tadej Pogacar
15.59.30 – Rémi Cavagna
16.01.00 – Kasper Asgreen
16.02.30 – Stefan Küng
16.04.00 – Wout van Aert
16.05.30 – Filippo Ganna


Voorbeschouwing WF

Volledige startlijst en tussentijden Tissot


1927 World Pro Road Cycling Championships
1st edition: Thursday, July 21, 1927
Adenau (Nürburgring), Germany

55 riders started, 18 classified finishers
182.5 km
Winner's average speed: 27.55 km/hr

Professional and amateur riders rode together (33 of the starters were amateurs). Jean Aerts was the first amateur to finish and was thus titled World Amateur Road Champion.


Alfredo Binda


Jean Aerts

Complete Results:

Alfredo Binda (Italy) 6hr 37min 29sec
Costante Girardengo (Italy) @ 7min 16sec
Domenico Piemontesi (Italy) @ 10min 51sec
Gaetano Belloni (Italy) @ 11min 11sec
*Jean Aerts (Belgium) @ 11min 51sec
*Rudolf Wolke (Germany) @ 14min 24sec
*Michele Orecchia (Italy) @ 17min 50sec
*Erik Bohlin (Switzerland) @ 18min 6sec
*René Brossy (France) @ 19min 33sec
Herbert Nebe (Germany) @ 23min 3sec
Félix Manthey (Germany) s.t.
*Helmer Strandberg (Switzerland) @ 28min 59sec
Joep Franssen (Netheralnds) s.t.
Hans Bockkom (Netherlands) s.t.
Walter Cap (Austria) s.t.
Otto Cap (Austria) s.t.
*Paul Litschi (Switzerland) s.t.
*Holmfrid Eriksson (Switzerland) s.t.

*amateur


Joep (Jos) Franssen


Hans Bockkom

Bron: TE, WF, PCS, DeWielersite, BRI
Cecchini 19 september 2021 12:04
De branie van Evenepoel of de harde kop van Van Aert; het is lastig kiezen voor de Belgen bij WK wielrennen in eigen land


Twee favorieten voor de titel, bij een WK in eigen land. Een mooier uitgangspunt lijkt er met Remco Evenepoel en Wout van Aert voor België niet te zijn. Of gaan de twee wielrenners elkaar juist in de weg zitten?

Door Rob Gollin/ Volkskrant

Het ene supporterslokaal is het andere niet. In Lille, een dorp in de Belgische Kempen, volstaat aan de buitenzijde van het parochiecentrum Sint Pieter een bord met een klinische mededeling op de pui: Supporterslokaal Wout van Aert. De letters beginnen al wat te vervagen. Binnen hangen een regenboogtrui en enkele foto’s.

Nee, dan in Schepdaal, een dorp westelijk van Brussel, in het heuvelende Pajottenland. Op de zijgevel van café In de Rustberg prijkt een muurschildering. Boven de luifel hangen foto’s. Klapstuk is een monument met een gestileerde renner, pontificaal op de parkeerplaats. Op de sokkel staat met grote letters R.EV 1703. Voluit: Remco Evenepoel. De cijfers vormen de postcode van Schepdaal. Op bordjes worden zijn zeges bijgehouden, de Palmaremco. In het café volstaan twee vitrinekasten niet om de truien te tonen, drie tricots bungelen er aan hangertjes onder.

Van Aert en Evenepoel zijn de wielrenners van wie in België grootse prestaties worden verwacht op de komende wereldkampioenschappen in eigen land. Zij moeten het gaan doen. Het begint zondag met de tijdrit van Knokke-Heist naar Brugge en eindigt een week later met de wegwedstrijd van Antwerpen naar Leuven. Tegen de klok rijden kunnen ze allebei. Op de weg is Van Aert de uitgesproken favoriet. Evenepoel heeft al toegezegd dat hij in zijn dienst zal rijden. Maar niemand is er zeker van dat het jonge talent, bijgenaamd de aerokogel, zijn eerzucht kan beteugelen.

Onderscheid
Het uiterlijk vertoon op de lokalen weerspiegelt ook het onderscheid tussen beiden. Van Aert (deze week 27 geworden, 1.87 meter lang en 78 kilo zwaar) rijdt voor het Nederlandse Jumbo-Visma en is het toonbeeld van een voorbeeldige prof. Evenepoel (nog maar 21, 1.71 groot en een gewicht van 61 kilo) fietst in dienst van het Belgische Deceuninck-QuickStep, is zelfverzekerd, uitgesproken en bij vlagen een enfant terrible.

Van Aert begon als veldrijder. Dat sprak bijna vanzelf. Uit Lille en omstreken komen wereldkampioenen: Erwin Vervecken, Paul Herygers en Bart Wellens. Sanne Cant was meermaals mondiaal de beste bij de vrouwen. Het zit in het water en in de grond, zeggen ze in het dorp. Inmiddels is Van Aert wereldtopper op de weg. Hij ontpopte zich in de afgelopen Tour de France als multitalent, met overwinningen op de Mont Ventoux, in de tijdrit naar Saint-Émilion en in de sprint op de Champs-Élysées. Zijn ploeg roemt zijn loyaliteit en nooit aflatende inzet. Je ziet hem zelden zichzelf op de borst kloppen.

Dorpsheld
Op het terras voor het parochiecentrum weten supporters Jos Van Echelpoel (74), Dirk Vingerhoets (64), Danny Arts (62) en Peter Vandenbrande (55) wel waar die onverzettelijkheid vandaan komt: van vader Henk. Van Echelpoel: ‘Diens vader overleed jong, 50 nog maar, in een gezin met negen kinderen. Dat heeft Wout meegekregen.’ Vandenbrande: ‘Ik kan me geen enkele wedstrijd voor de geest halen waarin Wout voortijdig is uitgestapt.’

De renner, zeggen ze, kon de oprichting van een supportersvereniging, nu vier jaar geleden, ‘zeer appreciëren’. Volgens Vandenbrande was de komst van een club vanzelfsprekend. ‘Als je wielerminded bent en iemand uit het dorp gaat presteren, dan volg je hem. We wisten alleen toen nog niet dat hij zo goed zou worden.’ Maar, had Van Aert tegelijkertijd gezegd, ik kom alleen als ik win. Ook dat tekent hem, zeggen de fans. Vingerhoets: ‘Hij houdt er niet zo van in de belangstelling te staan.’ Arts: ‘Wout laat liever de benen spreken.’

De vereniging telt intussen meer dan 900 leden. Vooral na zijn eerste zege in de Tour van vorig jaar is het aantal geëxplodeerd. Kwamen ze vooral uit de omgeving, nu is het uit heel België en ook uit Nederland. Ondanks zijn glanzende prestaties, is het niet tot feesten gekomen. Corona en een overvolle wieleragenda stonden dat in de weg. Maar nu is er de toezegging dat hij op 24 oktober toch echt de schade komt inhalen.

Voetbal
Evenepoel begon als voetballer, bij Anderlecht en PSV, en is pas vanaf zijn 17de serieus gaan fietsen. Een jaar later stond hij al te boek als de nieuwe Eddy Merckx, met 34 overwinningen in één seizoen. Als belofte won hij zowel de tijdritten als de wegraces op het Belgisch kampioenschap, het EK en het WK − met de concurrentie doorgaans op grote afstand; hij laat het liever niet op een sprint aankomen. Rijdend als prof kwam er nauwelijks een eind aan zijn zegereeks. Die stokte pas toen hij augustus vorig jaar tijdens de Ronde van Lombardije in een ravijn dook, waarbij hij onder meer een bekkenbreuk en een longbloeding opliep. Sinds zijn rentree is het aura van onoverwinnelijkheid wat verbleekt.



Wat bleef zijn torenhoge ambities en branie. Wie hem dwarszit, krijgt de volle laag. Vraag het Sonny Colbrelli, die het afgelopen weekeinde op de EK in Italië niet meewerkte om samen naar de finish te rijden. Het leidde tot misbaar in gebaar en geluid. Gianni Vermeersch kreeg na de eerste etappe van de Benelux Tour de schuld van een botsing in het peloton. Dat het voor het oog van de camera was, interesseerde hem niet. Geagiteerd tegen zijn collega: ‘Je moet niet weglopen maar je fout toegeven. Ga je me nu nog een beetje uitlachen in mijn gezicht?’

Het maakt hem ook in België niet overal even geliefd. Luister maar eens in Lille. Vandenbrande: ‘Het zijn apenstreken. Hij schold in de Benelux Tour ook al een mecanicien uit. Ik vind het moeilijk te aanvaarden als hij zich zo gedraagt.’ Vingerhoets: ‘Hij moet nog veel leren.’ Van Echelpoel: ‘Wout smijt ook wel eens met zijn helm. Maar dan is hij vooral boos op zichzelf.’

Arrogant joch
In de feestzaal van café In de Rustberg halen uitbater Guy Janssens (64) en gasten Robert Santingh (59) en Davy Van Haeverbeek (44) er hun schouders over op. Het volgens hen door de media gecreëerde beeld van een arrogant joch klopt niet. Zij weten beter. Janssens kent hem vanaf zijn 14de. ‘Remco is een zachtaardige en sympathieke jongen. Hij woont hier enkele huizen verderop. Als ik hem vraag wat foto’s te signeren of een shirt, is het nooit een probleem.’ Santingh: ‘Als hij langs fietst, steekt hij altijd zijn duim op. Hij groet iedereen hier. Het is een toffe gast.’

Ja, Remco was boos op Vermeersch, maar ze hebben het al snel uitgepraat. En is dat nou zo uitzonderlijk? In het peloton wordt vaak op elkaar gescholden. Santingh: ‘Van Aert was ook een keer furieus op Peter Sagan in de Tour. Daar hoorde je niemand over. Bij Remco wordt het uitgesponnen.’ Vanhaeverbeek: ‘Vergeet niet dat Remco nog maar 21 is, hè.’ Janssens: ‘De tweede Merckx, dat is een stempel. De kannibaal van Schepdaal. Hij moet het allemaal nog bewijzen.’

Zeshonderd leden telt de vereniging. Dat is niet alles. Er zijn clubs in West-Vlaanderen, Henegouwen, Luik, ja, zelfs in Italië. Janssens: ‘Het moet wel via ons lopen.’ Ook hier is nog maar weinig gevierd. Nu corona onder controle lijkt, reizen ze hem weer achterna. Zo waren de drie met dertig andere supporters in Trento, toen Evenepoel op de EK op de weg zilver pakte achter Colbrelli en brons op de tijdrit. ‘Hij nadert weer zijn hoogvorm.’

Vechten
In Lille herinneren ze zich Van Aert in zijn jeugd vooral als een klein mannetje op een te grote fiets. Toen hij 10 was, deed hij wel eens mee aan dikke bandenraces in Nederland. Mathieu van der Poel, zijn latere grote rivaal, was ook wel eens van de partij. In zijn eerste wedstrijd in het veldrijden bij de nieuwelingen van 14 en 15 jaar eindigde Van Aert als laatste. Vingerhoets: ‘Omdat hij lang klein bleef, heeft hij altijd op z’n tanden moeten bijten.’ Arts: ‘Hij heeft ervoor moeten vechten.’ Vingerhoets: ‘Ik zeg altijd: Van der Poel is een slangenmens, een acrobaat op de fiets. Wout is een karaktermens.’

Van Aert woont al enkele jaren niet meer in Lille, met vrouw Sarah en de kleine Georges heeft hij een huis betrokken in het nabije Herentals. Maar op het terras van het parochiecentrum laten ze er geen twijfel over bestaan. ‘Wout is er een van bij ons.’

Evenepoel is niet van Schepdaal. Hij is geboren in Aalst en verhuisde met zijn ouders daarna naar Galmaarden. Vanaf zijn 14de woont hij in Pajottenland. Hij schopte het in het voetbal tot aanvoerder in het nationale jeugdelftal, maar vertrok met onmin bij Anderlecht. Hij voelde zich niet op waarde geschat. Daarmee was het plezier verdwenen.

Niet lang daarna zocht vader Patrick, zelf een voormalig wielrenner en tegenwoordig manager van zijn zoon, op een dag naar zijn racefiets. Remco was ermee weg. Bij terugkeer liet hij trots zijn tellertje zien: 120 kilometer gereden, 34 gemiddeld. Vanaf toen stond het vast: hij wilde gaan koersen.

Café-eigenaar Janssens houdt een plakboek bij. Kijk, in Belgisch Limburg reed Evenepoel in 2017 zijn eerste wedstrijd. Hij werd 71ste. Maar in datzelfde jaar bleek hij al vijf keer de snelste, één keer tweede en twee keer derde. In 2018 was er die explosie aan zeges, in 2019 het profcontract.

Huiverend
De supporters denken huiverend terug aan zijn val in Lombardije, ze zaten in het café naar de tv te kijken. ‘Er was eerst ongeloof, totdat we zijn fiets tegen een muurtje zagen staan. Daarna brak er echt paniek uit, gevolgd door stilte. Het was wachten op het nieuws. Toen hij na lange tijd de ambulance werd ingeschoven, wisten we eigenlijk nog niks.’

Dat hij sindsdien wat meer verliest dan voorheen, komt hem geregeld op kritiek te staan. Dat hij op de EK in Italië in het duel met Colbrelli beter zijn benen had stilgehouden. Dat hij op de Olympische Spelen nooit zo vroeg in de aanval had mogen gaan, waardoor Van Aert in de finale alleen kwam te zitten. In Schepdaal denken ze er anders over. Als hij in Trento had gewacht, zouden ze zijn bijgehaald en had hij nooit zilver gehad. In Tokio wilde niemand met hem meerijden, dat kun je hem niet aanrekenen.

Wie is volgens de aanhang de te kloppen man, volgende week zondag? In Lille is er weinig ruimte voor twijfel. ‘Wout kan Parijs-Roubaix nog wel vijf keer winnen, maar een WK in eigen land is iets eenmaligs. De vorm is er. Het parcours is hem op het lijf geschreven. Zeg het maar: wie gaat hem eraf rijden, zondag?’ In Schepdaal zijn ze minder zeker van hun zaak. Van Haeverbeek: ‘Remco is vanaf zijn val nog steeds aan het groeien. Van Aert zit al aan zijn top en blijkbaar staat al vast dat alle kaarten op hem worden gezet. Maar vergeet niet: een WK is altijd een wedstrijd op zich.’ Santingh: ‘Ik zag vorige week in Italië weer voor het eerst sinds lange tijd grinta op zijn gezicht, concentratie, spanning. Dat stelt me gerust.’

Beide kampen verklaren er vrede mee te hebben als de ander wint. Janssens: ‘Het zijn allebei kampioenen.’ Santingh: ‘Van Aert is geen sukkelaar, hè.’ In Lille is enige terughoudendheid op te tekenen. Vandenbrande: ‘Ik zal geen gat in de lucht springen, maar ook geen boe roepen.’ Alles in het nette, bij de fans van Wout? Vingerhoets: ‘Kom nog maar eens terug als we een pintje op hebben.’
Wanny 19 september 2021 12:13
Kan nog weleens een dag van nationale rouw worden als een ander ermee van door gaat.
Frederik D. 19 september 2021 12:15
Viervoudig wereldkampioen Tony Martin stopt na het WK. Aldus Nu.nl zojuist.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19/09/2021 12:16 door Frederik D..
Carlos Danger 19 september 2021 14:11
15.50.30Uur begint viervoudig wereldkampioen Tony Martin aan zijn laatste individuele tijdrit.
Later deze week volgt dan nog de mixed relay en dan is het Schluss. Der Panzerwagen is niet
langer bereid risico´s op valpartijen voor lief te nemen.
ton duk 19 september 2021 14:58
Carlos Danger Schreef:
-------------------------------------------------------
Der Panzerwagen is niet
> langer bereid risico´s op valpartijen voor lief
> te nemen.

Naesen en co : mooi, dat scheelt ons ook wat valpartijen
Gr
Clavan 19 september 2021 16:04
Italie, België, Zwitserland…. Volgorde nog nader te bepalen.
Clavan 19 september 2021 16:28
Ondertussen.

Jacobsen wint GooiksePijl. VPoppel2e.
VdP was lekker aan trainen.
Viviani wint in Frankrijk.
El Chaba 19 september 2021 16:55
El Chaba 19 september 2021 16:55
Verslaat Van Aert in extremis met 5 seconden.
Frederik D. 19 september 2021 17:05
Evenepoel derde, Martin zesde. Van Emden twaalfde of zo.
ton duk 19 september 2021 17:08
Top 3 Slovenië, Nederland en Australië @Tokio dan ook niet aanwezig
Gr
Anony 19 september 2021 17:10
Dju. Een eerste Belgische wereldkampioen tijdrijden had voor eigen volk fenomenaal geweest. Zilver en brons smaakt wat zuur, maar tegelijk iets om heel fier op te zijn.

Objectief een fantastische tijdrit om te volgen.
ton duk 19 september 2021 17:13
Clavan Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ondertussen.
>
> Jacobsen wint GooiksePijl. VPoppel2e.

Toch alweer de 6e overwinning 2021 voor Jakobsen en de zoveelste ereplaats voor v Poppel
Gr
ton duk 19 september 2021 17:20
Clavan Schreef:
-------------------------------------------------------
>
> Viviani wint in Frankrijk.

En verslaat, toch wel verrassend, Merlier
Dainese 3e en Bram Welten voegt met zijn 4e plek weer een top10 toe
Gr
El Chaba 19 september 2021 17:40
Van Aert wint (zonder pech) op de weg. Dat kan haast niet anders. Tenzij Lefevere dat niet wil.
ton duk 19 september 2021 17:49
Jose de Cauwer begon gisteren toch al zijn toehoorders voor te bereiden op andere scenario's en uitkomsten...
Gr
Eindhovuh 19 september 2021 17:54
Met mannen als Pidcock, vd Poel, Alaphilippe, Sagan etc die ook meedoen kun je dat gewoon niet zeggen.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19/09/2021 17:55 door Eindhovuh.
Eindhovuh 19 september 2021 17:55
Knap, leek dit seizoen net iets minder dominant. En dan als het echt moet toeslaan
Nomath 19 september 2021 18:24
Slechte manieren, om hier allerlei off-topic nieuws te dumpen.
Carlos Danger 19 september 2021 18:33
Nomath Schreef:
-------------------------------------------------------
> Slechte manieren, om hier allerlei off-topic
> nieuws te dumpen.


Vooruit, nog eentje dan:

Eschborn Frankfurt,
1 Philipsen
2.Degenkolb
3. Kristoff

8. Teunissen
ton duk 19 september 2021 18:40
Nee, denk ik dan. In Tokio werd hij slechts 4e
Gr
Nomath 19 september 2021 20:08
Ik volgde de strijd op Sporza, met commentatoren Renaat Schotte en Jose de Cauwer. Schotte bleek te beschikken over officieuze tijdwaarnemingen op ongeveer 1 km vóór de 2e officiele tijdopneming op 33 km en op 1 km voor de finish. Zo kon hij al vroeg voorspellen wie er voor de top-3 plekken meedeed. Ik vond daardoor de laatste honderden meters van Van Aert een anticlimax. Ik had de indruk dat ook De Cauwer daar niet blij mee was. Een commentator die de spanning vergalt, kent zijn plaats niet.

Voor mij mag Wuyts de plek van Schotte meteen weer overnemen. Ik ben ook de flauwe opmerkingen van Schotte nu al beu.
Museeuw 19 september 2021 20:51
Ik vind Schotte normaal gesproken prima, maar die officieuze tijdswaarneming haalde inderdaad alle spanning weg.
Carlos Danger 20 september 2021 02:42
Gaat Daan straks een medaille hoole?
Andere Peter 20 september 2021 05:36
Probleem is: wanneer men dat roept wordt Van Aert doorgaans tweede.
El Chaba 20 september 2021 10:50
Daarom roep ik het ook.. grinning smiley
Orakel 20 september 2021 11:10
Van Aert wordt volgende week gewoon schaakmat gezet door strijkijzer Evenepoel, die in de vroege vlucht een of andere onbekende Deen (Magnus Cort) meeneemt en deze vervolgens (ondanks sterkste man in koers te zijn) niet weet te lossen?
ton duk 20 september 2021 11:11
Hij doet toch slechts dat wij (ik in ieder geval) ook doen.
Ik kijk bij ingaan laatste kilometer altijd naar die tijd en weet dan zelf hoe spannend die laatste kilometer gaat zijn...
Gr
Cecchini 20 september 2021 11:14
Dat doe ik ook, en het viel me al op, dat niet zoals tijdens tijdritten in de Grote Rondes onderin je vaak het onderlinge verschil stond, en ik soms in de war bent wie nu wie ten opzichte van elkaar voorligt.
Eindhovuh 20 september 2021 11:21
De gokkantoren geven van Aert als de grote favoriet.

van Aert 2,5 á 3,5
vd Poel 7 á 8
En dan Alaphilippe, Colbrelli, Asgreen, Cort Nielsen, Valgren en Evenepoel op quoteringen boven de 13x.

Verrassend lage quoteringen voor Sagan, Pidcock, Matthews e.a.
ton duk 20 september 2021 12:19
We gaan het nu zien. Hij is zojuist vertrokken
Gr
Cecchini 20 september 2021 13:15
Eindstand beloften

1PRICE PEJTERSEN Johan 34:29.75
2PLAPP Lucas + 10.24
3VERMEERSCH Florian + 11.39
4WAERENSKJOLD Soeren + 13.42
5van DIJKE Mick + 24.41
6HOOLE Daan + 39.91
7VERNON Ethan+ 43.78
8HESSMANN Michel + 48.29
9BARONCINI Filippo + 57.85
10SHEFFIELD Magnus + 58.95
Andere Peter 20 september 2021 13:25
Ik snap je. Jij roept dat uit liefde voor de koers. Elke goede koers verdient een Van Aert op de erelijst. Als tweede.
ton duk 20 september 2021 13:37
Wetende dat onze profs bij het tijdrijden op leeftijd zijn/raken, zijn deze 5e en 6e plekken hoopvol voor de toekomst. Zeker nu ook deze 2 in 2022 de overstap maken naar resp Jumbo en Trek
Gr
De zwarte trui 20 september 2021 13:54
Arensman is ook nog maar 21
ton duk 20 september 2021 14:01
Zeer terechte aanvulling. Dank
Gr
Carlos Danger 20 september 2021 14:31
De vrouwen gaan er zo aan beginnen. Het goud is, zonder AvdB, geen zekerheidje voor NL.
Reusser is de favoriet.
AvdB heeft zich inmiddels ook teruggetrokken uit de mixed relay.
Marcos 20 september 2021 14:52
In de belangrijkste tijdrit dit jaar werd vd Breggen wel op een hoopje gefietst door van Vleuten die er wel bij is winking smiley

Al lijkt ook die niet meer in topvorm en is het parcours niet hetzelfde uiteraard
Eindhovuh 20 september 2021 15:01
Kan die van Dijk een beetje tijdrijden?
ton duk 20 september 2021 15:06
Ja, die heeft een Dijk van een tijdrit...
Ge
Carlos Danger 20 september 2021 15:46
Knaltijd Ellen van Dijk. Gaat Reusser hier nog onder?
Meneer 60% 20 september 2021 15:48
50+ kpu. Zou dik in het linkerrijtje zijn geëindigd bij de mannelijke beloften. Supertijd van Van Dijk.
Slimmerd 20 september 2021 16:36
Ellen van Dijk, wat een mooie wereldkampioen
Slimmerd 20 september 2021 16:37
1. Van Dijk 36'05
2. Reusser 10"
3. Van Vleuten 24"
4. Neben 1'24
5. Brennauer 1'29
6. Labous 1'47
7. Klein 1'52
8. Lowden 1'59
9. Markus 1'59
10. Amialiusik 2'19



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20/09/2021 16:41 door Slimmerd.
ton duk 20 september 2021 16:43
Mooi ook hoe breed de glimlach bij vVleuten was toen ze hoorde dat vDijk het goud won
Mooie winnares en dito podium
Gr
Eindhovuh 20 september 2021 17:09
ton duk 20 september 2021 17:16
Orakel Schreef:
-------------------------------------------------------
> Van Aert wordt volgende week gewoon schaakmat
> gezet door strijkijzer Evenepoel, die in de vroege
> vlucht een of andere onbekende Deen (Magnus Cort)
> meeneemt en deze vervolgens (ondanks sterkste man
> in koers te zijn) niet weet te lossen?

Met zo'n scenario ga je bijna voor de domste coureur-stempel

Persoonlijk denk ik dat vAert blij is met het toch starten door MvdP
Met MvdP is bovenstaand scenario toch wat minder te verwachten...
gr
ton duk 20 september 2021 17:19
Vaak vind ik dat weer een overkill aan vaak overbodige informatie
Genoeg tussenpunten/tijden vind ik voldoende en dan doe ikzelf die van de laatste kilometer er nog bij
gr

ps: maar ja, ik ben ook opgegroeid met zelf tussentijden noteren bij schaatsen ...met de krantenpagina voor me
Cyclad58 20 september 2021 19:28
En dan te bedenken dat die jongen nog maar een paar jaar serieus rijdt. Die Van Dijke, daar gaan we meer van horen!
Cyclad58 20 september 2021 19:29
Echt geweldig van Ellen. Marlen Reusser was op dit vlakke parkoers toch echt wel favoriet. Ze kon het verschroeiende tempo niet volhouden, Ellen van Dijk deelde het prima in. Is er wel eens vaker harder dan 50 km per uur gereden bij een vrouwenchrono langer dan pakweg 12 km?
Carlos Danger 20 september 2021 19:46
Voor Van Dijk was het in ieder geval de eerste keer, gaf ze aan in een interview op Sporza.
Cyclad58 20 september 2021 19:50
Reusser heeft een keer 49.7 gereden en Annemiek van Vleuten dik 48. De enige andere renster die ik ervan "verdenk" dat gehaald te kunnen hebben is Chloe Dygert.
Horsie is back 20 september 2021 22:43
Cyclad58 Schreef:
-------------------------------------------------------
> Reusser heeft een keer 49.7 gereden en Annemiek van Vleuten dik 48. De enige andere renster die ik ervan "verdenk" dat gehaald te kunnen hebben is Chloe Dygert.

Hoogste gemiddelde snelheden zijn natuurlijk monsters zonder waarde, te zeer afhankelijk van parkoers en weersomstandigheden en daaraan gekoppeld gebruik van materiaal. Bovendien wordt onder betere omstandigheden de "kloof" tussen mannen en vrouwen (Heren en Dames, nietwaar Theo) geringer. Zoals vandaag weer eens bleek. Ik verwacht niet, dat bovenstaande verdenking enig hout snijdt, maar wat wel hout snijdt is de coinstatering van Horsie, dat deze Chloé Dygert vorig jaar wel een proloogje met een gemiddelde snelheid van net geen 55 km/h afrafelde en en-route de tweede kilometer met nog net geen 57 km/h reed. Net zo hard als ooit een ontketende of nog beter een op hol geslagen Eddy Merckx 1972 in zijn tweede ronde tijdens zijn WUR op grote hoogte reed.

Heeft iemand trouwens nog aan Anna gedacht, niet te verwarren met Anna (Wie Ich bin?), die wanhopig nog 'n pakkend slot aan haar carrière probeert te breien?
Carlos Danger 21 september 2021 00:08
Heeft ook zeker wel wat voordeel gehad van haar goede keuze om vroeg te starten. In ´haar´ groep
werd gestart om de anderhalve minuut. Mede hierdoor had ze Lisa Klein al snel in het vizier en in het laatste
deel kon ze zelfs nog richten op Leah Thomas.
Reusser en Van Vleuten startten met 2 minuten onderling verschil en hebben geen of nauwelijks voordeel
gehad van langzamere deelnemers.
Horsie is back 21 september 2021 00:24
Carlos Danger Schreef:
-------------------------------------------------------
> Heeft ook zeker wel wat voordeel gehad van haar goede keuze om vroeg te starten. In ´haar´ groep werd gestart om de anderhalve minuut. Mede
> hierdoor had ze Lisa Klein al snel in het vizier en in het laatste deel kon ze zelfs nog richten op Leah Thomas. Reusser en Van Vleuten startten met 2 minuten
> onderling verschil en hebben geen of nauwelijks voordeel gehad van langzamere deelnemers.

Uw argumentatie komt bij mij wat minnetjes over. Moeten we nu ook het niet exact op de hoogte zijn van de verschillen als een excuus laten gelden voor Annemiek van Vleuten? Tijdrijders zijn warempel geen windhonden die een dummy achterna rennen. Bovendien, zelfs een hippo weet, dat de winnaar altijd gelijk heeft
Carlos Danger 21 september 2021 01:52
Minnetjes? Uw reactie is dat zeker. Ben niet anders gewend van the Horse with no name.
Kijk nog maar eens terug; vlak na het eerste tussenpunt over de brug van het kanaal ziet Van Dijk
Lisa Klein, een zeer behoorlijk tijdrijdster, al rijden. Dat is een voordeel, zelf bewerkstelligd,
maar een voordeel. Vlak voor het tweede tussenpunt haalde ze Klein in, weer een voordeel.
De laatste 1,5-2km. ziet ze Leah Thomas rijden, ook dat is een
voordeel. Haar keuze om vroeg te starten heeft dus goed uitgepakt.
Was ze in de laatste groep gestart, had ze wellicht ook gewonnen, maar had ze de voordelen van (nogmaals) haar
goede keus niet gehad.
Cecchini 21 september 2021 08:32
Had ze een keus om vroeg te starten ? Volgens mij gewoon volgens het protocol.
Meneer 60% 21 september 2021 09:29
Het is wel waar dat Reusser, als de startverschillen anderhalve minuut waren gebleven, Brennauer precies in het vizier had gekregen en misschien zelfs nét had bij kunnen halen. Of dat psychologische voordeel (plus voordeel van de slipstream, eventjes) 10 seconde scheelt, vraag ik me af.

De wind kan een grotere invloed hebben gehad in een uur tijd. Omdat deze tijdrit niet in een rondje was, maar start en finish een stuk uit elkaar lagen, kan zelfs een kleine verandering van de windrichting in dat tussenliggende uur al extreem veel invloed hebben. Maar of dat in het voordeel van Van Dijk of Reusser is geweest, weten we niet. Aan de tijden van andere rensters te zien, denk ik niet dat de omstandigheden sterk zijn veranderd.

Ik leef trouwens mee met Riejanne Markus, die woensdag een ploegentijdrit met Van Dijk en Van Vleuten moet rijden. Dat wordt serieus afzien.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/09/2021 09:30 door Meneer 60%.
Frederik D. 21 september 2021 11:10
Mevrouw Markus mag wel meedoen in een team met twee toprensters en kan aldus een medaille bemachtigen. Ze zal lijden maar op een zalige wijze. Ik zou zo haar plaats innemen. Maar helaas, no men allowed.
ton duk 21 september 2021 11:19
Meneer 60% Schreef:
-------------------------------------------------------
> Het is wel waar dat Reusser, als de
> startverschillen anderhalve minuut waren gebleven,
> Brennauer precies in het vizier

Waarre het niet dat haar vizier was beslagen....
Gr
Meneer 60% 21 september 2021 12:24
ton duk Schreef:
-------------------------------------------------------
> Meneer 60% Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Het is wel waar dat Reusser, als de
> > startverschillen anderhalve minuut waren
> gebleven,
> > Brennauer precies in het vizier
>
> Waarre het niet dat haar vizier was beslagen....
> Gr

Dat had ik niet meegekregen. Dan hadden we mogelijk taferelen gekregen zoals bij de ploegenachtervolging op de Spelen met Denemarken en GB. smiling smiley

Horsie is back 21 september 2021 12:34
Carlos Danger Schreef:
-------------------------------------------------------
> Minnetjes? Uw reactie is dat zeker. Ben niet anders gewend van the Horse with no name.
Kruipt Carlos Danger hier warempel in de huid van Ton Duk?

> Kijk nog maar eens terug; vlak na het eerste tussenpunt over de brug van het kanaal ziet Van Dijk Lisa Klein, een zeer behoorlijk tijdrijdster, al rijden. Dat is een
> voordeel, zelf bewerkstelligd, maar een voordeel. Vlak voor het tweede tussenpunt haalde ze Klein in, weer een voordeel. De laatste 1,5-2km. ziet ze Leah Thomas
> rijden, ook dat is een voordeel. Haar keuze om vroeg te starten heeft dus goed uitgepakt. Was ze in de laatste groep gestart, had ze wellicht ook gewonnen, maar
> had ze de voordelen van (nogmaals) haar goede keus niet gehad.

Hebt U à la Bert Brocken het voordeel telkens keurig becijferd rekening houdend met de extra af te leggen afstand (eromheen) en extra energieverbruik? Hebt U een gerenommeerd sportpsycholoog geraadpleegd om te kunnen kwantificeren hoeveel voordeel een in te halen rijdster kan opleveren?

Gaan de toprijders bij keuze voortaan altijd als laatste van start, want dan is er tig keer het voordeel van verminderde luchtweerstand? Hoeveel hippo zombies moet Primosz tijdens de OS tijdrit wel niet zijn tegengekomen?

De kwalificatie van het begrip "minnetjes" zit volgens mij in het gegeven, dat U er één aspect eruit pikt (het inhalen van tegenstanders) om iets af te doen aan de overwinning van Ellen van Dijk. Iets, dat U niet kunt kwantificeren, maar dat wel een suggestie wekt, die U niet hoort te maken. Of het inhalen nu wel of geen miniem voordeel kan zijn. Als dat zo is, dan is het nog altijd één van de tientallen variabelen, die de totale prestatie tot stand brengen.

Tegenover het vroeg starten van Ellen van Dijk staat dan in die redenering toch ook weer het feit, dat Marlen Reusser zich op die tijd kon richten.
Clavan 21 september 2021 12:36
Vandaag junioren dag. Vanmorgen de vrouwen en vanmiddag de heren.



De dames zijn gefinished:

1 IVANCHENKO Alena Russia
2 BACKSTEDT Zoe Great Britain
3 NIEDERMAIER Antonia Germany
4 VAN DER MEIDEN Anna Netherlands
5 LEECH Madelaine Great Britain
6 UIJEN Elise Netherlands
7 RAYER Eglantine France
8 CUMMINS Olivia United States
9 JOORIS Febe Belgium
10 AHTOSALO Anniina Finland

Startlijst Heren: PCS
Horsie is back 21 september 2021 13:08
Ik moet bekennen pas iets van de vrouwen tijdrit gezien te hebben na de finish, want eigen training eerst. In de uitslag ook de officieuze werelduurrecordhoudster Jocelyn Lowden, die binnenkort een officieel WUR wil rijden, op bijna 2 minuten. Simpel rekenwerk leert dan, dat Ellen van Dijk de ominueze 50 kilometer in het uur grens aan het benaderen was, jenseits de Eddy Merckx tijd.

Toch nog even over Remco Evenepoel, die een puike tijdrit afleverde met een wattage, waarmee je thuis mag komen. Aldus de onvermijdelijke Fin. Maar wattage is niet zaligmakend in het tijdrijden. Al met al is dit jaar voor hem een harde leerschool, maar iets minder branie en het wordt nog wel wat. grinning smiley
Horsie is back 21 september 2021 13:19
Zoe Backstedt, dochter van de wielerkolos Magnes, rijdt zilver op haar zestiende, 10 maanden jonger dan de winnende Russin. Haar achterstand bedroeg dus ongeveer een seconde per maand, dat ze jonger is. De toppers van heel vroeger zouden de grootste moeite gehad hebben deze gemiddelde snelheden in tijdritten te behalen, die 16- en 17-jarigen (alleen de toppers uiteraard) tegenwoordig op hun aero-based-vehicles rijden. Indoors is het verschil nog groter.
El Chaba 21 september 2021 15:01
Ik vraag me serieus af of Evenepoel nog terugkomt op het niveau van voor die vreselijke val. Een topper gaat het zeker worden, maar of hij de grote ronde winnaar gaat worden, die hem vroeger voorspeld was, waag ik steeds meer te betwijfelen.
Volgend jaar zal waarschijnlijk meer duidelijkheid gaan geven.
Cecchini 21 september 2021 15:16
En dan heb je het ook nog niet gehad, over het feit dat het soms een mentaal blok aan je benen is, als je iemand hebt ingehaald, deze dan irritant in je wiel gaat hangen, en je ineens denkt "ik kom geen meter meer vooruit".
Meneer 60% 21 september 2021 15:54
Ik vind het trouwens extreem stom dat je alleen de tijd van de nummer 1 en het verschil daarmee ziet en dat die vervolgens niet verspringt naar de nummer 2, 3 etc. Moet je je voorstellen dat dat bij de Olympische mannentijdrit (toen het prachtig secondewerk was voor de plekken 2 tot en met 5) zo was geweest.
El Chaba 21 september 2021 16:22
Jongen..?
We hebben het hier over Ellen van Dijk.. winking smiley
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen