Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

'Because I want to keep my hair'

Gepost door Clavan 
Clavan 21 oktober 2021 11:28
...maar dan anders.

Na de inval door de Franse politie bij Bahrain Victorious, tijdens de Tour de France van 2021, is na onderzoek aan het licht gekomen dat bij meerdere renners het middel tizanidine is gevonden in het haar. Dat meldt de National Library of Medicine via de website. Tizanidine staat niet op de lijst verboden middelen van de antidoping autoriteit WADA.

Bij de inval in juli werden haarsamples afgenomen bij de renners van Bahrain Victorious. Die haren werden onderzocht en bij drie atleten kwam het een concentratie van tizanidine naar voren. Het is een eerste conclusie, waar nog weinig waarde aan kan worden gehecht. 'Het was niet mogelijk om de gegevens te interpreteren in termen van doses en frequentie van gebruik, vanwege een gebrek aan gecontroleerd onderzoek', zo valt te lezen.

Volgens de informatie uit de eerste testen is tizanidine een medicijn dat vaak wordt gebruikt als spierverslapper, onder de naam Sirdalud of Zanaflex. Er wordt benadrukt dat het middel niet verboden is door het WADA, maar dat tizanidine ook niet zomaar in de supermarkt ligt. Naar verluidt kun je het alleen op recept krijgen, voor tijdelijk gebruik. Tizanidine wordt vergeleken met clonidine, een medicijn dat bloedvaten verwijdt en de bloeddruk verlaagt. Het labaratorium dat de haarsamples onderzocht, deed dit op verzoek van de Franse volksgezondheidspolitie.
Eqquipo 21 oktober 2021 11:37
Oh, oh, het eeuwige gerommel met medicamenten. Het blijft een smet op (deze) sport.
Cecchini 21 oktober 2021 13:02
Ik vond Pandun ook al een raar kapsel hebben
De zwarte trui 21 oktober 2021 13:51
Sabotage! Die Padun reed zo hard dat enkele ploeggenoten bang waren lager in de pikorde te komen. Ze hebben hem daarom wat spierverslappers gegeven. Vandaar dat hij na de Dauphine niet meer zo hard reed.

Padun was overigens helemaal niet in de Tour dus zijn haar zullen ze niet gecontroleerd hebben. Wel Haig, Bilbao, Colbrelli!!, Mohoric!, Poels, Teuns!, Wright en Haller.

Woutje wast zijn haar in onschuld en blijft ook in 2022 lekker bij z'n homies.
Eindhovuh 21 oktober 2021 13:56
Helaas is er bij het wielrennen vaak ook vuur.
Tinuz 21 oktober 2021 14:16
De aartsnaieve Poels is onschuldig.
Eindhovuh 21 oktober 2021 14:30
Precies, bij welke ploeg heeft hij nu gereden die ooit in opspraak kwam.
Tinuz 21 oktober 2021 14:35
Poels leeft in zijn eigen ultranaieve wereldje. Die ziet nog geen olifant in zijn eigen woonkamer door zijn goedzakkerigheid.
Horsie is back 21 oktober 2021 15:14
"Because I want to keep my hair on my legs", moet het natuurlijk zijn. Zodat de renner de spierspasmen na extreme inspanningen niet hoeft op te merken, opdat de renner niet op de gedachte kan komen, dat het been naar him knipoogt.

Indicaties voor geneesmiddel: spasmen skeletspieren en bepaalde neurolpgische aandoeningen.
In de ankers 21 oktober 2021 16:02
Storm in een glas water
Tizanidine een medicijn dat vaak wordt gebruikt als spierverslapper bij onder meer spasmes of als je net door je rug bent gegaan. Maar tegenwoordig ook tegen het hebben van 'zware benen' bij Bahrein voor na de koers. Middel werkt een uurtje of 6 uur lang als je het heb ingenomen. Lijkt me niet iets wat je 5 minuten voor de koers gaat lopen innemen. Dit lijkt me niet een medicijn dat je superbenen gaat geven, ok het is een medicijn dat bloedvaten verwijdt en de bloeddruk verlaagt, maar dan kan je net zo goed Viagra innemen. Nee, old skool bloeddoping van je eigen bloed zal meer zoden aan de dijk zetten.
lodjan 22 oktober 2021 12:27
Erzen ontkent.

Het kan ook nog van de inval van vorig jaar zijn: bij Arkea. De broertjes Quintana en Winner.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen