Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Ronde van Drenthe m/v

Gepost door lodjan 
lodjan 23 oktober 2021 10:55
Info: [www.rondevandrenthe.nl]

Vandaag de vrouwen in de WT, morgen de mannen 1.1.

Vanmiddag te zien op RTV Drenthe.
Clavan 23 oktober 2021 12:16
De afsluiter van het seizoen.Startlijst vrouwen

Hup Maud

Startlijst Mannen

Gewoon met Dylan, Taco, Arne, Nils, Rune, Nick (laatste profkoers?) etc.

Voorbeschouwing Wielerflits


2019 Pim Ligthart wins in Hoogeveen. Photo: Sjoerd Looijenga


Frantisek Sisr gives his team their first 2018 race win.


Jan-Willem van Schip wins the 2017 Ronde van Drenthe voor Twan Castelijns


Jasper Asselman wins 2016 Ronde van Drenthe


2015; The podium, from left: Bert-Jan Lindeman, Edward Theuns and Joey van Rhee
ton duk 23 oktober 2021 12:57
Toch fijn dat dit 3luik nog in 2021 gereden wordt

2019...met de betreurde de Greef op plek 2...
Gr
lodjan 23 oktober 2021 13:40
Voor de volledigheid: het eerste luik is gewonnen door VDB-Blaak.
Clavan 23 oktober 2021 16:20
DSM oppermachtig en Wiebes wint.
ton duk 24 oktober 2021 10:30
Volgens het scorebord 4 op 7 incl de met stip snelste sprintster peloton in de kopgroep ... Dat deed Albert Timmer goed
Gr
lodjan 24 oktober 2021 13:19
WIELRENNEN - Je moet er wat voor over hebben als je de Ronde van Drenthe wil rijden. Wielrenner Roy Eefting (32) uit Grolloo is afgelopen nacht van het wereldkampioenschap baanwielrennen in het Franse Roubaix naar Grolloo gereden, om straks om 12.00 uur te starten in de Ronde van Drenthe.

GESCHREVEN DOOR

 Karin Mulder

"Ik dacht eerst dat ik op vrijdag de puntenkoers in Roubaix zou rijden. Maar later werd ik opgesteld voor het omnium op zaterdag", zegt Eefting. "Ik ben gisteravond om 21.45 uur uit Roubaix vertrokken. Ik hoefde gelukkig niet zelf te rijden. Maar het is toch 420 kilometer al met al."

'Slechte dag'

Eefting werd op het combinatieklassement van het omnium in Roubaix zestiende. Een plek die hem niet bepaald tevreden stemde. "Ik had gewoon een hele slechte dag en daar baal ik van. Ik heb geen idee hoe ik me straks aan de start ga voelen en ook niet hoe dit fysiek gaat uitpakken. Dat kan ik pas vanavond vertellen."

Terug verhuisd naar Drenthe

Ondanks de lastige timing besloot de rappe sprinter om toch de Ronde van Drenthe te gaan rijden. "Ik vind het wel heel leuk om te mogen starten in Drenthe. Ik heb daar toch van m'n 11de tot m'n 21ste gewoond en het is heel lang m'n trainingsgebied geweest. Nu woon ik weer tijdelijk in Grolloo totdat we in ons nieuwe huis in Emmen kunnen gaan wonen", vertelt Eefting.

Nationale selectie

Hij gaat straks om 12.00 uur in Assen van start als gastrenner van de nationale selectie die speciaal voor deze editie werd samengesteld. Björn Bakker, Stef Krul, Sven de Haan, Wessel Lange, Harry Sweering en Peter Merx zullen straks zijn ploeggenoten 'voor één dag' zijn. In eerste instantie zouden de broers Danny en Axel van der Tuuk uit Assen ook in deze nationale selectie rijden, maar zij kregen deze week allebei griep.

Drentse deelnemers

Buiten Eefting gaan er straks nog meer provinciegenoten van start in de Ronde van Drenthe. Elmar Reinders uit Assen is gebrand op succes. Hij verlengde onlangs z'n contract bij het Deense Riwal Cycling Team. Hij krijgt hulp van ploeggenoot Adrie Lindeman die ook uit Assen komt. Adne Koster uit Roden verdedigt de kleuren van Metec-Solarwatt en ploegleider Allard Engels uit Gieten van het Volker-Wessels Cyliing Team stelt Tijmen Eising uit Emmen op. Bodi del Grosso uit Eelde sluit de Drentse rij. Hij rijdt voor A-bloc.

Eefting vs Groenewegen?

Bij de mannenwedstrijd staan twee WorldTour-ploegen aan de start: DSM komt met onder meer Nils Eekhof als grote naam en bij Intermarche-Wanty-Gobert behoort Taco van der Hoorn zeker tot de favorieten. Daarnaast komt Jumbo-Visma met de opleidingsploeg, maar aangevuld met topsprinter Dylan Groenewegen.

"Ik hoop dat Jumbo-Visma aanstuurt op een massasprint. Dan is het onderweg niet zo hectisch en hoop ik dat ik mee kan sprinten. Maar we moeten gewoon afwachten hoe ik me voel. Ik heb dit nooit eerder zo snel achter elkaar gedaan", besluit Eefting.

Parcours

In het eerste deel van het parcours van Assen, via Gieten, Borger, Exloo, Valthe en Mantinge naar de VAM-berg liggen zes keienstroken op de mannen te wachten. Daarna volgen nog vijf beklimmingen van de VAM. Na de laatste klim op de afvalberg is het nog veertien kilometer naar de streep op de Alteveerstraat in Hoogeveen. Na 188 kilometer wordt de finish daar rond 16.20 uur verwacht.

Vanavond in Drenthe Nu is er een samenvatting van de Ronde van Drenthe te zien
lodjan 24 oktober 2021 16:20
Adriaan Janssen en Rune Herregodts rijden met zijn tweeën op kop.

Intermarché Wanty leidt het peloton.
lodjan 24 oktober 2021 16:24
Een groep van zes met Vermeltfoort, Bax en Bakelants rijdt op 40 seconden. Het peloton op een minuut. Nog 20 km.
lodjan 24 oktober 2021 16:27
Maak Anony wakker!
Herregodts alleen op weg naar de finish. 50 seconden voorsprong op 5 km vd meet.
Slimmerd 24 oktober 2021 16:39
Even een nieuw topic openen
Anony 24 oktober 2021 16:40
lodjan 24 oktober 2021 16:44
2. Pasqualon
3. Groenewegen
Anony 24 oktober 2021 16:46
Heel mooie kers op de taart van een meer dan degelijk debuutjaar. Zo'n dingen kan die echt, alleen voortbrommeren. En bij de jeugd zat er ook nog een sprintje op, kan voor nog zeges zorgen in de toekomst. Hopelijk volgend jaar bevestigen en dan aan de deur van de WorldTour kloppen.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/10/2021 16:46 door Anony.
Clavan 24 oktober 2021 16:57
Hij was genoemd.
ton duk 24 oktober 2021 18:33
Eqquipo 24 oktober 2021 21:06
Rune Herregodts, dat roept om grootste wielerverhalen.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/10/2021 21:06 door Eqquipo.
Anony 26 oktober 2021 11:35
ton duk Schreef:
-------------------------------------------------------
> Proficiat
> Gr

Thanks!
lodjan 26 oktober 2021 14:46
EERSTEJAARS RUNE HERREGODTS: “EEN PROFZEGE IS NIET VOOR IEDEREEN WEGGELEGD”

foto: Cor Vos

Door Youri IJnsen

MAANDAG 25 OKTOBER 2021 OM 16:00

INTERVIEW

Rune Herregodts gaat met een zalig gevoel de winter in. De eerstejaars prof van Sport Vlaanderen-Baloise pakte in de laatste wedstrijd van 2021 zijn eerste zege als beroepsrenner. Nadat hij meesprong in de vroege vlucht, kon hij met een solo in de diepe finale de rest van het veld achterhouden. “Ik heb er in het slot ongelooflijk van genoten en ik ga er ook de komende weken nog ongelooflijk van genieten”, vertelt de 23-jarige Oost-Vlaming aan WielerFlits.

Je sluipt al na twintig kilometer weg, samen met de Nederlander Adriaan Janssen en de Duitser Pierre-Pascal Keup. Wat was je eerste gedachte?
“Dat was ffkes zuchten. Het was nog ver. Maar toen we eenmaal een mooie voorsprong hadden, hebben we tegen elkaar gezegd dat we niet te zot zouden rijden en het relatief op ons gemak zouden doen. Als het peloton ons zou bijhalen, dan was dat zo geweest. Dat was voor ons de enige manier om ver te geraken. Als je meteen volle bak rijdt, begint het peloton ook gelijk rapper te rijden. Dat houd je nooit vol. Op een bepaald moment kwam het peloton zelfs binnen de minuut. We hadden er alleen vertrouwen in dat ze ons nog niet zo vroeg wilden terugnemen.

Op de voorlaatste passage aan de finish zijn we iets beginnen te versnellen. Dan liep onze voorsprong ook weer wat op. In de voorlaatste ronde heb ik na de VAM-berg gezegd dat we vol moesten rijden. Toen was het nog ruim vijftig kilometer. Voor ons lag de finish op de top van de laatste keer VAM-berg in de derde en laatste ronde. We wisten dat als we daarover zouden geraken, dat er dan wellicht een groepke kwam aansluiten en dan zaten we mee in de finale. De Duitser moest toen al redelijk snel lossen. Adriaan zei ook al dat hij geen superdag had, maar hij is wel blijven meerijden.

Dat apprecieerde ik enorm. Als hij had gezegd dat hij niet meer wilde rijden of moe was, dan was het voor ons ook gedaan. We zijn dan blijven samenwerken, tot de laatste keer VAM-berg. Daar moest Adriaan lossen en dan was het voor mij nog een tijdrit van dertien kilometer. Ik had het geluk dat mijn ploegmaats op dat moment daarachter konden afstoppen. Ook dat apprecieer ik zeer erg. Het lijkt een individuele overwinning, maar ook bij zo’n zege is een sterke ploeg daarachter van belang. Alles viel op z’n plaats.”

De drie vluchters op de zoveelste passage van de VAM-berg – foto: Cor Vos

De vroege vlucht maakt in de Ronde van Drenthe vaker kans. Wist je dat en hoe pak je dat aan?
“Het is een beetje een stille dood, hè. In het begin doe je het rustig aan, maar desondanks kruipt dat wel in de kleren. Je raakt dan wel nooit in de verzuring, maar je jaagt wel de suikers erdoor. Het was een kwestie van goed blijven eten. Misschien geeft het wel een extra boost als je weet dat de overwinning erin zit. Maar als ik naar mijn wattages in het laatste kwartier kijk, dan zou ik fris misschien vijftig watt meer kunnen trappen. Op dat moment moet je maken dat je niet stilvalt én het is super belangrijk om een aerodynamische houding te blijven aannemen.

Dat is iets wat renners vaak vergeten. Zelfs vaak als eerst, tijdens een lange vlucht sluipt dat er bij de meesten snel in. Ik ramde echter steeds in mijn hoofd dat als ik goed diep bleef zitten, dan mag ik nog vijftig watt minder trappen en dan nog kan ik het halen. Ik hoefde mijn voorsprong ook niet meer uit te diepen, het was louter consolideren en verdedigen. Daarom was die positie zo belangrijk. Als ik die goed kon houden en degelijke wattages kon blijven trappen, dan wist ik dat het kon. En ja, dat motiveert als je voelt dat het lukt.”

Jij kunt natuurlijk goed tijdrijden. Hoeveel voordeel had je daarin in die laatste solo-kilometers?
“Op de top van de laatste keer VAM-berg wist ik dat veertig seconden voorsprong had op een groepje van zes, met daarbij een ploeggenoot. Ik wist toen wel: normaal gezien, als ik niet stilval… Ze waren wel met meer, maar zo’n samenwerking loopt al niet soepel omdat mijn ploeggenoot al niet mee overpakt. En op dat moment in een koers gaat ook niemand volle bak rijden in zo’n groepje. Ik wist wat voor wattages ik ongeveer moest trappen om met een geruststellende voorgift voorop te blijven.

Eigenlijk had ik alleen vrees voor het peloton dat achter mijn achtervolgers aan reed. Maar gelukkig kon ik mijn tempo vasthouden en bleek in het peloton de ontwikkelde snelheid goed mee te vallen. Op twee kilometer van de meet had ik nog dertig seconden en toen wist ik – als ik niet viel en niets tegenkwam – dat het binnen was. Dat was wel een ongelooflijk gevoel. Het is mijn eerste jaar als prof. Had je mij aan het begin van het jaar gezegd dat ik een koers zou winnen, dan had ik dat nooit geloofd. Er zijn veel profs die nooit een koers gewonnen hebben. Ik heb er in het slot ongelooflijk van genoten en ik ga er ook de komende weken nog ongelooflijk van genieten. Hopelijk volgen er nog. Maar zo niet, dan heb ik toch al mijn overwinning binnen.”

Drie jaar geleden reed je een soortgelijke koers in de Dorpenomloop Rucphen, ook een Nederlandse koers. Daar moest je het afleggen tegen Mikkel Bjerg. Heb je daar nog over nagedacht in de finale?
“Nee. Wel aan Parijs-Tours U23 van vorig seizoen, waar ik een beetje op dezelfde manier won. Eenmaal in de slotkilometers, ben ik de bordjes gaan aftellen. Toen moest ik echt terugdenken aan Parijs-Tours, waar ik hetzelfde deed. Vanaf kilometer vier voor het einde, begon ik er écht in te geloven. Je weet dan dat het nog vijf of zes minuten inspannen is. Dan kun je nog een laatste keer vol gaan. Wel grappig dat je Rucphen aanhaalt, want dat was toen een beetje mijn laatste goede koers. Daarna heb ik twee jaar gesukkeld. Dat heeft me wel geleerd om echt te genieten van elk schoon moment, zoals deze overwinning hier.”

Bjerg hield Herregodts in Rucphen 2018 al van een Nederlandse zege af - foto: Cor Vos

Adriaan Janssen reed vandaag zijn laatste koers. Heb je er nog over nagedacht om hem mee te nemen naar de streep? Hij moest pas op de laatste keer VAM-berg passen.
“Ik wist aan het begin van de koers niet dat er een kasseiensprint was. Hij wilde daarvoor gaan. Ik zei meteen: ‘Doe maar’. Daar was hij blij mee, want toen zei hij dus dat het zijn laatste koers was. Dan stond hij zeker nog eens op het podium. We hadden dus afgesproken dat hij de kasseiensprints zou pakken. Na zeventig kilometer was ook al de laatste, dus dat was vrij vroeg in de koers geklaard. Ik mocht dan de tussensprints nemen. Zo hadden we het wat verdeeld en…”

Mocht de Duitser ook nog iets hebben?
Lacht hardop: “Het was een Nederlandstalig onderonsje… Ja, kijk… Dan had die Duitser pech, hé! We voelden ook aan dat Keup de iets mindere was van de ontsnapping. Desalniettemin is hij blijven meerijden tot hij eraf moest. Maar toen hadden Adriaan en ik de buit al verdeeld, ja.” (lacht weer)

Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen. Hoe lekker is het om zo de winter in te duiken?
“Dat is wel supertof. In een normaal seizoen kun je een week later altijd op revanche en dan ben je zo goed als je laatste koers, zegt men altijd. Nu is dat bij mij voor drie of vier maanden zo. Het is fantastisch om zo te eindigen en als winnaar de winter in te gaan.”

Hoeveel vertrouwen geeft jou dit met het oog op volgend jaar?
“Ik had al redelijk veel vertrouwen. Deze zege bevestigt dat nog maar eens. Als alles goed valt, dan kunnen er zaken als in de Ronde van Drenthe gebeuren. Ik had het al een paar keer geprobeerd de laatste weken en ik voelde dat ik er een keer dichtbij kon zijn, als alles op zijn plek viel. Die bevestiging kwam daar dan zondag en dat geeft vertrouwen om verder te werken op de manier waarmee ik bezig ben.”

En waar eindigt dit voor jou, dan?
“Zelf haal ik er veel voldoening uit om mezelf te verbeteren. Denk aan de waardes op training, dat soort zaken. Meestal betekent dat ook dat je betere resultaten in koers rijdt. Ik wil gewoon ontdekken hoe goed Rune Herregodts kan zijn en hoe ik het beste uit mezelf haal als renner. Waar dat dan ook eindigt, dat zal ik accepteren. Je kunt niet meer willen dan dat je kunt. Maar ik hoop – als ik van pech bespaard blijf – dat ik mijn volledig potentieel kan benutten. Ik vind het lastig om aan te geven waar dat dan ligt.

Voor hetzelfde geld maak ik komende winter nog een grote stap, omdat ik – in tegenstelling tot de laatste twee seizoenen, toen was het heel weinig – best veel gekoerst heb. Maar misschien ook wel niet. Dat soort zaken weet je niet. Ik blijf had werken en dan zie ik wel waar dit uitkomt. Maar eerst twee weken zonder fiets, misschien drie. Dat hangt er een beetje vanaf hoe groot de goesting is. Langer kan sowieso niet, want dan zit je al in december. Eind januari moeten we alweer aan de bak. Maar met deze zege op zak, zal ik na twee weken waarschijnlijk alweer een tochtje gaan maken”, glimlacht hij van oor tot oor.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen