Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Giro d'Italia 2022

Gepost door Clavan 
Clavan 11 november 2021 15:42De Grande Partenza van de komende Giro vindt plaats in Hongarije. De Ronde van Italië begint op 6 mei en finisht op zondag de 29e. De eerste twee etappes finishen allebei op een korte klim en de 3e etappe is helemaal vlak, waarna de eerste aankomst bergop al in de 4e etappe gepland staat. De finish ligt dan op de Etna.De 1e etappe is een zo goed als vlakke race met een oplopende finale. In de laatste 5,5 kilometer klimmen de renners tegen een procent of zes naar het kasteel boven Visegrád. De 2e etappe is vervolgens een tijdrit in de straten van Boedapest met een slotklimmetje van 1,3 kilometer. De 3e etappe start in Kaposvár en eindigt na een vlakke route in Balatonfüred, een plaats aan de boorden van het Balatonmeer.
De Giro vervolgt na de Grande Partenza op Sicilië. De 4e etappe serveert al direct een aankomst op de Etna met een slotklim van ruim 25 kilometer. Nadat de 5e etappe een race van Catania naar Messina is – klim halverwege, maar een vlakke finale -, is de 6e etappe een zekere kans voor de snelle mannen. Het is de eerste race op het vasteland van Italië, met start in Palmi en finish in Scalea.
Als 7e etappe zit er een heuvelrace met bijna 4.500 hoogtemeters in de pijplijn, waarna de 8e etappe een heuvelcriterium in Napels is. Het klimmen intensiveert in etappe 9 met een bergop aankomst op Blockhaus, waar Quintana in 2017 naar de zege soleerde, terwijl Pinot en Dumoulin 24 seconden later als tweede en derde over de streep kwamen.
Week 2
Na de rustdag staat er met etappe 10 een heuvelrace met aankomst in Jesi op de rol, waarna etappe 11 een vlakke race naar Reggio Emilia is.Etappe 12 is een race door het middelgebergte met finish bergaf in Genua, terwijl etappe 13 van San Remo naar Cuneo voert. Vervolgens is de 14e etappe een pittig heuvelcriterium die eindigt met een afdaling naar Turijn.
Die zondag staat er in de 15e etappe een aankomst bergop in Cogne op het menu. De slotklim is 22,4 kilometer lang, maar niet al te steil.


Week 3
De slotweek begint met etappe 16, een race over de Mortirolo en de Passo di Sant Christina voordat de race bergaf finisht in Aprica, waarna etappe 17 eveneens op maat van de klimmers is. De finish ligt even na het ronden van de Monte Rovere, een klim van 7,9 kilometer à 9,9%.Rit 18 gaat van Borgo Valsigana naar Treviso en dat ziet er weer goed uit voor de sprinters. Etappe 19 voert over heuvelachtig terrein naar een bergop aankomst bij het Santuario di Castelmonte, waarna in de 20e etappe de beklimmingen terugkeren die in 2020 wegens slecht weer uit de rit naar Cortina d’Ampezzo werden gehaald, de Passo Pordoi en Passo Fedaia. De laatste is een klim van 14 kilometer à 7,6%, die in de tweede helft met dubbele cijfers stijgt.
Verona organiseert de slotetappe. Dat is een individuele tijdrit van 17,1 kilometer met finish in het Romeinse amfitheater. Op die plek werd Carapaz in 2019 gehuldigd als eindwinnaar.


Bron Touretappe
Slimmerd 11 november 2021 16:16
26km tijdrijden, hup Landa!
Eindhovuh 11 november 2021 16:51
Dit is inderdaad wel een buitenkans voor de klimmers. Al zijn de beste tijdrijders onder de klassementsmannen ook de beste klimmer.
Clavan 11 november 2021 17:09
Etappe 12 gaat over de Passo del Bocco waar Wouter Weyland het leven liet.
Frederik D. 11 november 2021 18:32
Wouter Weylandt zal, naar ik hoop, tijdens die etappe of ervoor of erna herdacht worden. Mooi dat jij hem nu al herdenkt. Bij het wielrennen behoort ook het verleden en aldus ook de overledenen, zeker zij die overleden tijdens een wedstrijd. Weylandt, de nr 108 in zijn fatale Giro. Sempre con noi.
Eqquipo 12 november 2021 09:42
T begint direct al te kriebelen. Kan Dumoulin de TdF niet overslaan en zichzelf hier hervinden als coureur? Hup koers!
Eindhovuh 12 november 2021 10:56
Qua parcours niet helemaal op zijn maat? Maar als hij de Giro gewoon leuker vindt, moet hij gaan.
Eqquipo 13 november 2021 11:17
Precies. Niet helemaal zijn parcours, haalt direct de druk er wat af, lekker koersen. De Tour en Dumoulin zie ik niet helemaal voor me.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen