Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Amy Pieters zwaar gewond

Gepost door Carlos Danger 
Carlos Danger 23 december 2021 22:02
Vanmiddag is bij een ongeval tijdens een trainingsrit van de
Nederlandse baanploeg in Calpe (Spanje) Amy Pieters
zwaar gewond geraakt. Ze is buiten bewustzijn per helicopter naar het ziekenhuis
vervoerd, waar ze een hoofdoperatie heeft ondergaan.
Bij het ongeluk waren, voor zover bekend, geen andere partijen betrokken.
De rest van de ploeg keert terug naar Nederland, bondscoach Van Gulik en
enige begeleiders blijven ter ondersteuning van Pieters achter in Spanje.
Clavan 23 december 2021 22:54
Ik hoorde het hier in de lokale omgeving waar haar vriend activiteiten heeft. Als ik meer positief nieuws heb post ik het.
Frederik D. 23 december 2021 23:27
Michael B* 24 december 2021 12:00
Nooit fan geweest van de grote groepstrainingen op trainingskampen dan wel buiten in NL in het voorjaar. Altijd een gedoe waarbij de helft onderweg moet pissen, dan wel lek rijdt. Grote pikkenspel dat altijd ontstaat tijdens dit soort trainingen. Omdat ouderwetse ploegleiders nog steeds hun eerste wedstrijd selecties op dit soort trainingen baseren. Logisch dat je dan als simpel amateurtje anders kan fluiten naar de eerste maand koers, je wordt simpelweg niet opgesteld. Als je pech hebt kun je bij het hopelijk falen van je teamgenoten in de eerste koersen..... wordt je pas ergens in April/mei opgesteld. Kortom, 9 van de 10 mindere goden gaan geforceerd trainen en zullen er werkelijk alles aan doen om iedere dag bij de groep te blijven. Desnoods bij -1 met regen en wind vooral op de zaterdag en zondag 5 uur fietsen per dag.

Met als verschil dat de profs de mogelijkheid hebben om dit te doen in lekker weer land Spanje. Alhoewel, een Niki Terpstra na al die jaren nog steeds geloofd dat trainen in de kou en regen in Nederlands een goede voorbereiding is. Jaren dat Terpstra zijn grootste overwinningen behaalde was reed hij in januari, februari lekker een maand lang in de woestijn tour de Oman en Dubai in de rondte, deze rondjes zijn helaas van de kalender gehaald. Was natuurlijk heerlijk lekker warm draaien in dit soort vlakke etappekoersen. De laatste 2 jaren heeft Niki maar een weekje in dit soort landen kunnen rijden. Wellicht de reden (buiten zijn enorme crash) dat hij minder is gaan presteren.

Buiten dat zie je toch altijd dat er een renners tijdens dit soort trainingskampen nog niet genoeg in vorm zijn. Dan toch bij de groep blijven. Gaat vaak een paar dagen goed. Tot het moment dat na een week de vermoeidheid echt begint door te drukken (we zijn niet allemaal geschikt om dagen achter elkaar te fietsen) en jawel er zoals ieder jaar weer in het voorjaar tijdens de trainingskampen weer een paar tegen de vlakte gaan. En jawel, dan heeft een Amy Pieters de pech dat ze erbij ligt en knock-out is voor de komende maanden.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/12/2021 12:02 door Michael B*.
Eindhovuh 24 december 2021 13:43
In algemene zin wellicht een valide verhaal. Om dat 1 op 1 op dit geval te plakken lijkt me een brug te ver.
Horsie is back 24 december 2021 13:59
Nou dacht ik altijd dat de grootste groepstraining uitgevoerd werd in het peloton (posse voor insiders), die altijd maar achter het weggelopen paard aangaan in the wild west. Maar gebeuren de meeste ongelukken nu juist niet Rund um Hause of is dat alleen maar dankzij de Wet van de grote Getallen? We hoeven hier niet de discussie aan te zwengelen over de vraag waarom er in de moderne wereld zoveel met de racefiets gevallen wordt, maar zou de beroemde uitspraak van d'en Eddy, d'en fiets rijdt U, er toch iets mee te maken kunnen hebben? Cycling Weekly heeft wel een mooie foto van Amy Pieters en het nieuws, dat ze in elk geval succesvol is geopereerd en nog in een kunstmatig coma wordt gehouden. Echte beterschap gewenst. Meanwhile liep Anna hard en denkt ze niet te hoeven aftrainen, omdat ze nu ploegleidster is en af en toe nog wel op de racefiets zal zitten, wat hard loopt, kortom het hart (mijn favoriete onderwerp) zich op dynamische wijze gaat aanpassen. Telkens als ik de persoon Anna even in beeld zie, krijg ik een déjà-vu gevoel over die Amelander, die tot voor kort hier ook de prik enthousiasmeerde. Goeddoeme, en als Billie Eilish langs komt omdat ze veel te vroeg naar te veel bloot keek, gaan mijn gedachten ook weer terug. Kom ik hier niet te veel? grinning smiley
ton duk 27 december 2021 19:58
Ze zou vandaag uit kunstmatig coma gehaald worden maar dat is met 3 dagen uitgesteld. Die 3 dagen zouden beter zijn voor herstel
Gr
Michael B* 28 december 2021 08:04
Wordt een Kai Reusje, die komt nooit meer terug op niveau
merijntje mortirolo 28 december 2021 08:53
kSnap niet waarom je dat zou zeggen, maar goed, negeren kan ik het niet meer hè?

HUP Amy! Forza.
Clavan 28 december 2021 09:58
Ik hoop eigenlijk alleen maar dat ze zonder verdere schade kan leven. De rest, bv of ze weer op niveau kan fietsen, interesseert mij bar weinig.
Frederik D. 28 december 2021 10:57
Hier hetzelfde. En ik wens dat haar privacy en die van haar naasten wordt gewaarborgd. Maar op dit bescheiden forum mogen we best aan haar denken.
Vlijm 28 december 2021 14:18
Mijn vrouw viel 15 jaar terug tijdens een trainingsrit, het bloed kwam uit haar mond neus en oren en ze was bewusteloos, een uur later in het ziekenhuis werd haar schedel open gezaagd om de druk van haar hersenen weg te nemen, ze heeft acht dagen in coma gelegen.
Toen ze uit coma kwam, moest ze diverse dingen opnieuw leren, wat geleidelijk aan perfect ging.
Alles is 100% goed gekomen, ook autorijden, alles.
Ik wil hiermee zeggen dat we het niet al te somber moeten inzien, eerst weer als mens terugkomen, en wielrennen ach dat staat op de tiende plaats.
Ik wens Amy en de rest van de familie veel sterkte en hoop dat het allemaal goed komt.
merijntje mortirolo 29 december 2021 05:44
Carlos Danger 05 januari 2022 20:51
Amy Pieters wordt morgen per vliegtuig overgebracht naar Nederland voor verdere
behandeling. Ze ademt zelfstandig, maar blijft nog wel in kunstmatige coma.
Clavan 27 januari 2022 15:44
Wielrenster Amy Pieters is al enkele weken onder behandeling in een Nederlands ziekenhuis na haar val op training in Spanje net voor de kerstdagen. De familie Pieters krijgt veel vragen over de huidige stand van zaken, maar er is vooralsnog weinig verandering te melden over de situatie, die door de familie als onzeker wordt ervaren. De renster ademt zelfstandig, maar is momenteel niet bij kennis.

Professor Wilco Peul, de neurochirurg en neurotraumaspecialist die haar behandelt, meldt dat ze een zeer ernstig hersenletsel heeft opgelopen, waarbij ze de eerste levensreddende operatie, de acute kritieke fase van kunstmatig coma op de Intensive Care, naar omstandigheden goed heeft doorstaan. Qua langzaam herstel is ze nu, een maand na het ongeluk, van de Intensive Care overgeplaatst naar een klinische afdeling. Dit is bij iedere patiënt met zeer ernstig hersenletsel een lange periode van onzekerheid, waarin hersteloperaties kunnen leiden tot wisselingen in bewustzijn. Momenteel is enige verbetering te zien in haar bewustzijn, maar is ze niet wakker en het vervolg is nog onvoorspelbaar. De verwachting is dat ze na haar ziekenhuisopname, als haar situatie qua lichamelijke gezondheid stabiel is, nog een langdurige revalidatieperiode tegemoet gaat

De situatie is voor Amy en haar familie een emotioneel zware en onzekere periode. De familie wil graag iedereen bedanken voor de steun.

KNWU
Zorro 27 januari 2022 16:27
Amy Pieters is inmiddels van de Nederlandse intensive care af.
Ze ligt nu op een klinische afdeling. Pas wanneer de renster van de SD Worx-ploeg ontwaakt,
kunnen de medici een eerste indruk van de gevolgen van haar val krijgen.

In het geval van de Belgische wielrenner Stig Broeckx
gebeurde dat pas na 5 maanden en 22 dagen.
Na een lange revalidatie zit Broeckx weer af en toe op de fiets, maar niet als prof.

bron: [nos.nl]
Frederik D. 27 januari 2022 16:58
Blijft uiterst zorgwekkend.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen