Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Van der Poel past voor Loenhout en Hulst

Gepost door Anony 
Anony 28 december 2021 17:59
MVDP blijft op de sukkel met de rug ... Zonde. Best het veldrijden laten deze winter en zijn wegseizoen niet in gevaar brengen, denk ik dan.Mathieu van der Poel staat donderdag en zondag niet aan de start van de crossen in Loenhout en Hulst. Dat heeft de Nederlander besloten naar aanleiding van zijn opgave in Heusden-Zolder.

Volgens Het Laatste Nieuws kampt Van der Poel opnieuw met problemen in zijn onderrug. Voorzichtigheid is daarom geboden, en daarom staat de Nederlander de komende week niet aan de start van de twee crossen in België en Nederland.

De komende dagen laat de wereldkampioen zich behandelen aan zijn rug, waarna hij begin januari opnieuw een beslissing zal maken over zijn verdere programma. Mogelijk komt het wereldkampioenschap veldrijden in Fayetteville in gevaar.

Bron: Wielerflits
Anony 28 december 2021 18:04
Sporza:

"Medisch onderzoek op dinsdagochtend heeft een zwelling op een tussenwervelschijf aan het licht gebracht, waardoor de fiets opnieuw tijdelijk aan de kant moet", laat Van der Poels team Alpecin-Fenix weten.

Wanneer we Van der Poel terugzien, is nog niet duidelijk. Na Nieuwjaar zijn nieuwe onderzoeken gepland en wordt beslist of de Nederlander opnieuw mag trainen.

"Uiteraard is dit een tegenvaller, maar er is geen reden tot paniek", reageert Alpecin-Fenix-manager Christoph Roodhooft. "De dokters garanderen ons een volledig herstel en dat is op dit moment prioritair, ook als dat zou leiden tot het bijstellen van de ambities voor het WK veldrijden."

"Op korte termijn zou dat jammer zijn, maar 2022 biedt heel wat sportieve uitdagingen en daarvoor is fysieke paraatheid de eerste voorwaarde."
Van der Poel: "Balen, maar het is wat het is"

"Het is balen, maar het is wat het is", reageert Van der Poel zelf. "Het probleem is er al langer en ik ben ergens wel opgelucht dat er een aanwijsbare oorzaak is die door extra rust en behandeling kan worden verholpen."

"Iedereen weet dat het WK in Amerika het eerste grote doel van 2022 is, maar het is zeker niet het enige of het laatste. Ik wil eerst volledig herstellen, zonder tijdsdruk zodat ik over mijn volledige mogelijkheden kan beschikken."

"Ik zal de competitie pas hervatten als ik er helemaal klaar voor ben. Haal ik het WK, dan is dat des te beter. Is dat niet het geval dan richt ik de blik op het voorjaar op de weg."
Tinuz 28 december 2021 19:47
Helder. Lijkt me nu beter dat VDP het veldrijden overslaat en naar warme oorden trekt om de rug te ontlasten en het wegseizoen voor te bereiden. Lekker het zonnetje op het zere ruggetje.
Eindhovuh 28 december 2021 20:51
Lijkt me dat hij nu even pas op de plaats moet maken. Helemaal herstellen en dan er weer tegenaan.
Nu sukkel je van het ene in het andere.
De zwarte trui 29 december 2021 11:11
Te druk met randzaken die jongen: [twitter.com] laat zich aanranden door average Rob grinning smiley1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/12/2021 11:11 door De zwarte trui.
veluweracer 31 december 2021 17:56
De zwarte trui Schreef:
-------------------------------------------------------
> Te druk met randzaken die jongen:
> [twitter.com]
> laat zich aanranden door average Rob grinning smiley

Mee eens. Of misschien de overstap maken naar de reclamewereld en stoppen in de fietswereld. Iedereen heeft het altijd maar over de weg, veld of bergen maar daar krijgt hij rugpijn van. Van poseren vast niet.
Clavan 31 december 2021 18:37
Because he wants to keep his hair. Snap dat toch!
Carlos Danger 04 januari 2022 17:38
Adrie van der Poel in een kort koers-interview tijdens de cross in Gullegem;
´´Het is verstandig om pas te fietsen als alle rugproblemen zijn opgelost. Ik denk, dat
Mathieu voor een langere termijn out zal zijn´´.
Adrie vreest, dat zijn zoon maanden langs de kant zal staan.
Slimmerd 04 januari 2022 17:40
Maar schreef tegelijkertijd het wielervoorjaar nog niet af
Horsie is back 04 januari 2022 18:25
Mathieu van der Poel moet net zoals der Ulle ook eens onder de meetlat gaan staan. Door verschrompelde wervels schijnt der Ulle al 2 cm t(1,83m-1,81m) te zijn gekrompen en hij behoort toch nog lang niet Zum Alten Eisen, alhoewel. Dat topsport niet per saldo gezond is weten "we". Maar er zijn blijkbaar ook daar gradaties in aan te brengen. Nog geen jaar geleden werd Mathieu in de Strade Bianche immers tot hemelbestormer gekatapulteerd.

Incredible cijfers van een andere hemelbestormer: 996 uren op de racefiets, 31604 km, 205 dagen van huis, 72 dagen op meer dan 2000m hoogte geslapen, 10 landen bezocht, 18 keer in en uit een vliegtuig gestapt, 47 keer getest en 22 keer gewonnen.

Mathieu is een alleskunner: op de weg, in het veld, in het bos, op de gravel, maar net zoals Erik Hulzebosch ook niet van het spekgladde ijs scheen te houden, doet Matthieu dat kennelijk ook niet van het gladde lariks hout.

Disclaimer: De black-out in Tokyo met als gevolg een verschrikkelijke val was natuurlijk ook niet niks. Ook Chris Froome heeft nu iets aan de knie.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04/01/2022 18:36 door Horsie is back.
Frederik D. 04 januari 2022 18:33
The larch.

К кинематографу он вообще относился серьезно и даже сам собирался кое-что сделать в этой области — создать, например, фильму исключительно в рембрандтовских или гойевских тонах.
Eindhovuh 04 januari 2022 20:33
Wil jij Hulzebosch liever niet met van der Poel vergelijken? spinning smiley sticking its tongue out
Wanny 05 januari 2022 11:21
MVDP helemaal niet meer in het veld deze winter.

Hopen dat Wout ook past voor het WK, dan kan het nog interessant worden.
Slimmerd 05 januari 2022 11:33
Laten we hopen dst iemand met Pidcock wilt strijden
Horsie is back 05 januari 2022 11:51
It runs in the family. De wielergenen, maar zeker ook de rugproblemen van vader en zoons of is het vader op zoons, die op een halve pagina in de Volkskrant van vandaag uit en te na worden beschreven. "Het is een familiekwaaltje", vertelde David van der Poel. Hij heeft zelf er zo goed als elke dag last van en kan in wedstrijden ook niet voluit gaan. Mathieu heeft tijdens de wedstrijdinspanningen ook wel een beetje hetzelfde probleem, maar meestal achteraf. Tot dusver werd zijn veelzijdigheid hiervoor verantwoordelijk gehouden. Maar eerlijk is braaf, de luchtacrobatiek tijdens de Olympische MTB wedstrijd leidde letterlijk en figuurlijk tot een harde klap.

Zijn haar behouden is misschien nu wel zijn minste probleem, want hij moet eerst zichzelf maar eens aan de haren uit het moeras trekken.
Eqquipo 05 januari 2022 13:35
VdPoel dus voor onbepaalde tijd out.
Aiaiai. Wat een K-bericht.

'Met onoverbrugbare trainingsachterstand tóch de klassiekers aanvangen.' hangt als donkere wolk rond deze berichtgeving.
veluweracer 05 januari 2022 15:27
Wat me zorgen baart is de mogelijke chronische rugpijn die MvdP over zou kunnen houden aan, aan ja wat eigenlijk? Aan de Olympische val, of aan het te snel opnieuw beginnen na hersteld denken te zijn, of aan mogelijke overbelasting door te veel hooi op de vork te hebben genomen? U mag het zeggen. Maar het lijkt erop dat dit toch niet een heel geschikte sport voor hem is. En als ik van David dan lees dat deze ook rugklachten heeft dan vraag ik mij echt af of dat veldrijden ook voor hem niet een ongeschikte sport is. Misschien willen ze beiden graag in de voetsporen van vader treden en het kan zelfs zijn dat ze beiden fietsen om hun vader te 'pleasen'. Maar je moet er nog wel het lijf voor hebben dan. Wilskracht en talent zijn dan helaas niet voldoende.
Frederik D. 05 januari 2022 17:20
Ik heb ook "rugproblemen". Scoliose. Het is leefbaar maar ik moet wel opletten. Geen zware inspanningen waarbij ik mijn rug overbelast. Wat heeft VdP met zijn rug?
Horsie is back 05 januari 2022 20:26
Frederik D. Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ik heb ook "rugproblemen". Scoliose. Het is leefbaar maar ik moet wel opletten. Geen zware inspanningen waarbij ik mijn rug overbelast. Wat heeft VdP met zijn rug?

Nou vooruit dan. Hi hi.

Nu is er dan in elk geval een zwelling op een tussenwervelschijf gesignaleerd. Een "aanwijsbare oorzaak" voor zijn huidige rugprobleem. De osteopaat Yves Jochems geraadpleegd door Knack (huh) zou de diagnose duiden op een discusbuiging, het voorstadium van een hernia. Volgens dezelfde Jochems zou met geruime tijd rust dit probleem wel verholpen kunnen worden, maar de renner moet de rest van zijn carriëre wel rekening blijven houden met wat zijn rug aankan.

Aldus de VK.
Frederik D. 06 januari 2022 00:04
Wellicht is een echte arts meer op zijn plaats?
Horsie is back 06 januari 2022 10:37
Frederik D. Schreef:
-------------------------------------------------------
> Wellicht is een echte arts meer op zijn plaats?

Als jij in de kaartenbak van Knack gezeten zou hebben, hadden ze je wellicht ook geraadpleegd.
Natuurlijk hebben ze er een specialist naar laten kijken. Maar die brengen hun bevindingen niet zomaar gedetailleerd naar buiten.
"Je had me niet herkend?". "Jawel, Opa."
Clavan 06 januari 2022 22:29
Osteopathie is natuurlijk geen echte geneeskunde. Ik denk dat FD daarop doelt. Net zoals die kwakzalvers van het Artsen Covid Collectief.
Horsie is back 06 januari 2022 22:56
Clavan Schreef:
-------------------------------------------------------
> Osteopathie is natuurlijk geen echte geneeskunde.
> Ik denk dat FD daarop doelt.

Frederik D. snapte het niet, denk ik dan. Dat blad heeft gewoon iemand ingehuurd, die een kijk op zulke rugproblemen kan hebben.
De ploegleiding zelf zal heus wel een goede arts, al dan niet de ploegarts geraadpleegd hebben.
Frederik D. 06 januari 2022 22:57
Daar doel ik op. Osteopaten die ook aan je nekwervels en je schedel gaan zitten te klooien, zijn zelfs levensgevaarlijk. De artsen uit dat artsencollectief zouden voor de tuchtrechter dienen te komen. En die Servische tennisser zou een schorsing van een jaar dienen te krijgen. In plaats van blij te zijn dat proftennissers onder voorwaardes mogen tennissen, saboteert hij de sport.
Frederik D. 06 januari 2022 23:08
Zo'n blad dient geen osteopaat te raadplegen want het dient te beseffen dat osteopaten dikwijls geen echte deskundigen zijn. Ik ga ook geen Doutzen Kroes raadplegen of ik me moet laten boosteren, al zou ze me met haar groot moederhart met liefde tegen haar boezem willen drukken. smiling smiley

Voor iets meer nuance:
Skepp1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06/01/2022 23:09 door Frederik D..
veluweracer 07 januari 2022 18:44
Dat je Doutzen meent onderuit te moeten halen zegt veel over je als mens.
Frederik D. 07 januari 2022 19:22
Dit gaat over mij, naar ik aanneem? Hoe het zij, mooie mevrouw Kroes-Moederhart kletst uit haar fraai nekje wanneer zij zich uitspreekt over corona en verwante zaken zoals vaccinaties.

Voordat het coronavirus Nederland binnenviel en meedogenloos terroriseerde, woedde er op Samoa een mazelenepidemie. Vele kinderen stierven omdat ze niet waren gevaccineerd. Hartverscheurend. Een beetje moederhart zou zeggen: vaccineren, vaccineren, vaccineren. Enne, die ene Kennedy stookte de boel op: nee, geen vaccineren. De idioot.

Ik vind je een best joch. Maar af en toe denk ik: vanwaar die rare onredelijke kronkel in zijn hersenpannetje? En al zou je me mevrouw Kroes op een dienblad serveren, haar mentale vermogens maken haar in mijn ogen weinig aantrekkelijk. Daarom boycotten wij bij mij thuis L'Oreal. Cancelen die meid en die meuk. Maar Erica? Die mag. smiling smiley Laten we IS nooit vergeten. Maar van Nivea of wat het merk is, dienen we IS te vergeten.

Genoeg gezeverd. Terug naar de fietssport. smiling smiley
Horsie is back 07 januari 2022 20:10
Die Frederik D.
Eerst stelt hij iets voor, dat van Doutzen Kroes een methusalemachtig wezen moet maken. Met ruim 7 miljoen volgers, die allemaal aan haar moederhart gedrukt willen worden en hiervan minstens 9 seconden moeten bijkomen, betekent toch dat La Doutzen richting 1000 jaar oud gaat worden. En dan komt ie met Erica op de proppen, waarvan ik niet begrijp waarom die hier ten tonele wordt gevoerd. Maar zoals alom bekend heb ik een eeuwige connectie met Genie Google en niet alleen maar die lousy 3 pogingen.

In onze moderne wereld schijnt het gang und gäbe te zijn, dat bekende Nederlanders zich overal over uit willen/moeten spreken en vooral natuurlijk over de bekende Nederlanders onderling. Johan Derksen heeft hiervoor gelukkig als enige een licensie. Je kunt niet overal verstand van hebben, want de moderne mens wordt immers steeds dommer. Ga maar na, vergelijk eens wat de Homo Sapiens een slordige kwart miljoen jaar geleden moest weten om te overleven en wat wij nu.

Dus bescheidenheid is misschien wel altijd gepast. Intelligenz schützt nunmal nicht unbedingt vor Dummheit. Ook al zou Doutzen Kroes dom zijn op dat bewuste item, dan kan ze nog steeds een lief mens zijn, maar ik geef toe, heb me nooit met haar beziggehouden. Het enige wat ik wist, dat ze haar man geen melkkleurtje had.

Nu staat Mutti Pechstein aan de start, dus even pauzeren.

Overigens gebruik ik geen nivea maar probeer wel regelmatig niveau.
Clavan 08 januari 2022 00:23
Doutzen is volkomen zelf in staat om haarzelf onderuit te halen. Zoveel stupiditeit in 1 persoon zien we niet vaak ( nou hier op het forum wel vaker maar toch)
Zolang we nog vrijelijk verdienmodellen mogen exporteren zal het niet minder worden.

Vrijelijk toegang tot hef internet is niet gewenst voor mensen die dom zijn. Sue me….
Horsie is back 08 januari 2022 00:46
Clavan Schreef:
-------------------------------------------------------

Hierbij past alleen A boy named Sue. How do you do?
Frederik D. 08 januari 2022 11:07
Ik vind vrijheid van meningsuiting van grote waarde. Maar waar stopt het? Bij dreiging van volkstribunalen die uitmonden in lynchpartijen?
Horsie is back 09 januari 2022 14:28
Marianne Vos wint na haar debuut in 2003 (nietwaar, Sven?) vandaag de zevende nationale veldrittitel. Marianne is echter toch nog niet uitgeblust. In de discussie om de fysieke perikelen van Mathieu van der Poel had ik ook even willen wijzen op Kermende Klerenkasten, maar kon maar niks vinden. Al die tijd bleek ik zelf in die klerenkast te zitten. Kortom, het artikel van 31 december 2021 uit de Volkskrant heb ik weer teruggevonden, waarin heel beeldend het verhaal van de olympische baansprintfinale tussen de twee mastodonten Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen werd beschreven. No pain, no gain.

Wat zou het geheim zijn van huilende meisjes, Letizia en Marianne (vandaag)?
veluweracer 10 januari 2022 17:46
Misschien is de afwezigheid van een mannelijke levenspartner wel het geheim achter het succes van Marianne. Niet zo'n aandachtvragende geilpomper op de bank hebben zitten die constant iets van je moet geeft haar een hoop rust.
veluweracer 10 januari 2022 17:49
Frederik D. Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ik vind vrijheid van meningsuiting van grote
> waarde. Maar waar stopt het? Bij dreiging van
> volkstribunalen die uitmonden in lynchpartijen?

Die kans lijkt me vrij groot dat na wat traditionele oud-Hollandse lynchpartijen en een echt tribunaal die vrijheid van meningsuiting inderdaad weer terugkomt.
Frederik D. 10 januari 2022 18:33
We moeten geen volkstribunalen willen. Respecteer andermans geestelijke vrijheid. En respecteer de rede. En nee, ik gruw van het onderbuiklinkse Volksempfinden. Onlangs is Richard Dawkins nog gecanceld. Knettergek. Zeker. Laat Erica vrijelijk haar boekje publiceren. Laat Zwarte Piet vrijelijk en vrolijk verschijnen. En laat Derksen vrijelijk zijn zegje doen over Akwasi. En laten alle sensitivity readers meteen oprotten. En laat de wetenschap de wetenschap. Heus, vaccinaties werken en zijn geen onderdeel van een groot complot.
Frederik D. 10 januari 2022 18:53
smiling smiley Leve de lesbootjes. Maar wellicht wil Vos gewoon lekker fietsen zonder druk van pa, moe, kennissen, partners en Veluweracers en Frederikjes. Ik mag dat wel, een mevrouw die zich niets gelegen laat liggen aan mij.
veluweracer 10 januari 2022 19:44
Ik had het laatst nog met haar over jou.
Frederik D. 10 januari 2022 21:12
smiling smiley Er gaat niets boven een vossenjacht op de Veluwe. Maar geen pareltjes aan de zwijnen voeren. En geen gehuil met de inmiddels aanwezige wolven. Homini lupus, en wat verder Servet zong. Pollens, wat een heisa.
[www.youtube.com]
veluweracer 10 januari 2022 23:34
Reeds mooie vosjes en lelijke zwijnen gezien maar nog geen boze wolf tegen het lijf gereden. Waar ik waarschijnlijk wel een peu nerveu van zou worden.
Eddy Veen 11 januari 2022 08:04
IJf Blokker, in de vergetelheid, maar nog steeds in leven.
Clavan 11 januari 2022 08:40
Aangezien honden honderden tot duizenden schapen aanvallen en (dood)bijten) per jaar en de wolf vele maanden minder zou het dan niet logischer zijn om de loslopende honden dan af te schieten?
De zwarte trui 11 januari 2022 11:13
"De ploeg heeft beslist dat Van der Poel naast de fiets eerst een pijnscore 0 moet hebben voordat hij opnieuw mag trainen", vertelt Maarten Vangramberen in De Tribune.

"Concreet betekent dat, dat hij in het dagelijkse leven geen enkele pijn meer mag voelen voordat hij opnieuw op zijn fiets stapt. Niet als hij de krant uit de bus gaat vissen, niet als hij de gehaktballen eet die zijn vriendin zo goed kan klaarmaken en niet als hij de tafel afruimt."

[sporza.be]
Horsie is back 11 januari 2022 16:04
Een tussenwervelschijf die noopt tot rusten, zou Mathieu thuis nog te handhaven zijn? Peter Winnen is er wat laat mee, maar kwam vandaag toch wel weer met een zinnige column, want als het niet goed gaat met Mathieu van der Poel, dan is ook de wielerliefhebber de klos. Op dezelfde pagina wordt ook de terugkeer van Wolff gemeld niet te verwarren met de terugkeer van de Wolf.
veluweracer 11 januari 2022 17:43
Clavan Schreef:
-------------------------------------------------------
> Aangezien honden honderden tot duizenden schapen
> aanvallen en (dood)bijten) per jaar en de wolf
> vele maanden minder zou het dan niet logischer
> zijn om de loslopende honden dan af te schieten?

In losloopgebieden vallen ze ook fietsers aan. Over het algemeen en uit eigen ervaring zijn 'baasjes' toch opvallend vaak niet voor enige reden vatbaar. Is een hond vooral populair bij de onbeschofte mens? Die met hun poepmachines ook op andere manieren vaak een last zijn voor den burger.
veluweracer 11 januari 2022 17:48
De zwarte trui Schreef:
-------------------------------------------------------
> "De ploeg heeft beslist dat Van der Poel naast de
> fiets eerst een pijnscore 0 moet hebben voordat
> hij opnieuw mag trainen", vertelt Maarten
> Vangramberen in De Tribune.
>
> "Concreet betekent dat, dat hij in het dagelijkse
> leven geen enkele pijn meer mag voelen voordat hij
> opnieuw op zijn fiets stapt. Niet als hij de krant
> uit de bus gaat vissen, niet als hij de
> gehaktballen eet die zijn vriendin zo goed kan
> klaarmaken en niet als hij de tafel afruimt."
>
> [sporza.be]
> -van-zijn-team-pijnscore-0-hebben-voor-hij-opnieuw
> -mag-trainen~1641839463857/

Dus dat wordt veel op de bank hangen en 'gamen' met David. Die kan ook maar beter als mede-rugpatient eens een tijdje een flinke rustperiode inlassen.
veluweracer 11 januari 2022 17:55
Horsie is back Schreef:
-------------------------------------------------------
> Een tussenwervelschijf die noopt tot rusten, zou
> Mathieu thuis nog te handhaven zijn? Peter Winnen
> is er wat laat mee, maar kwam vandaag toch wel
> weer met een zinnige column, want als het niet
> goed gaat met Mathieu van der Poel, dan is ook de
> wielerliefhebber de klos. Op dezelfde pagina wordt
> ook de terugkeer van Wolff gemeld niet te
> verwarren met de terugkeer van de Wolf.

Ik kan oh zo slecht tegen het gedweep met MvdP. Er zijn gelukkig nog meer dan zat andere renners om onze eer in de sport hoog te houden. Maar ik begrijp Winnen als opportunistische columnist natuurlijk wel. Het was leuk geweest als je die klaagzang hier geplaatst had.
Frederik D. 11 januari 2022 18:25
Honden, rotbeesten. Ook mijn eigen hond. smiling smiley Krijgt die vaak genoeg te horen van me. Het beest heet naar een bekende wielrenner, dat wel. Maar wolven in Nederland? Nederland is zo klein en zo overvol. Vandaag of morgen peuzelt een gestreste, zijn grenzen verleggende en dwarsdenkende rotwolf een mensenbaby op. Even met elkaar flikflooien tijdens een picnic en, happerdesnap, ondertussen hapt een genderneutrale wolf die in een identiteitscrisis verkeert, gemeen in je blanke, uh witte baby, die wezenloos staart naar een Hollandse wolkenlucht. Mag ook uiteraard een andersgekleurde baby zijn. Aan discriminatie doet een wolf niet. Ik zou zeggen, Nederland is te klein voor wolven.
lodjan 11 januari 2022 19:43
Clavan 11 januari 2022 21:29
Nederland is te klein voor al die Nederlanders. De welvaart sprong sinds de jaren ‘50 heeft schadelijke consequenties voortgebracht.
Clavan 11 januari 2022 21:30
En ja. Met mij op je feest wordt het er niet gezelliger op. drinking smiley
Frederik D. 12 januari 2022 11:37
Ik hou niet van feesten. smiling smiley
veluweracer 12 januari 2022 17:40
Er mag binnenkort naar hartelust op wolven gejaagd worden als ze zich misdragen. Brussel ziet nu ook de waanzin in van hun eigen plan om de wolf weer terug te brengen daar waar hij ooit uitgeroeid is omdat er niet mee samen te leven viel.
Carlos Danger 12 januari 2022 18:01
Pas maar op, dat de (Quick-Step Vinyl) Alpha Wolfpack je niet te pakken krijgt.
ton duk 13 januari 2022 13:01
Welk EU-plan?
De Wolf is geen herintroductie maar gewoon zelf aan komen lopen
Schitterende ontwikkeling dus
Gr
veluweracer 13 januari 2022 16:43
ton duk Schreef:
-------------------------------------------------------
> Welk EU-plan?
> De Wolf is geen herintroductie maar gewoon zelf
> aan komen lopen
> Schitterende ontwikkeling dus
> Gr

Want er staat geschreven.
[www.ad.nl]

Hoe de jachtregels waren voordat de wolf hier zijn neus aan het venster stak weet ik niet. Het nieuwe afschotverbod doet hem in ieder geval gedijen in onze contreien. Ik ben geen wolvenhater maar het verdwijnen van de Schotse Hooglanders op de Veluwe ten noorden van Arnhem door de wolf omdat die de kalveren van die beesten aanvallen vind ik toch wel spijtig. Om nog maar te zwijgen van de vele aanvallen op schapen. Dat zijn de consequenties van deze 'schitterende ontwikkeling'. De niet te voorkomen nevenschade van emigratie van deze dieren.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/01/2022 16:45 door veluweracer.
veluweracer 13 januari 2022 16:52
Carlos Danger Schreef:
-------------------------------------------------------
> Pas maar op, dat de (Quick-Step Vinyl) Alpha
> Wolfpack je niet te pakken krijgt.

De angst zit er inderdaad goed in door de vraatzucht van die bloeddorstige roedel met die oude geslepen grijze wolf als Alfamannetje.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen