Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Weg met corona protocollen

Gepost door Cecchini 
Cecchini 17 februari 2022 21:03
De UCI kan het coronaprotocol maar beter snel herzien voordat we bij de Omloop zijn


Dag na dag, wielrenner na wielrenner, duiken ze op: de positieve testen. Gelukkig geen doping, maar corona. Als de UCI niet snel een einde maakt aan de coronaprotocollen, kan dit wel eens voor onaangename verrassingen gaan zorgen tijdens de klassiekers. En dat terwijl de halve wereld de maatregelen overboord gooit.

Een kleine samenvatting van het wielercoronanieuws van de afgelopen twee weken: Sanne Cant en de Belgische veldritbeloften komen terug uit Fayetteville met corona (waar Quinten Hermans en Annemarie Worst überhaupt niet waren door het C-woord). Kata Blanka Vas was er dan weer wel, maar juist mét corona bleek achteraf.

Op het Europese content ging het niet veel beter: Jumbo-Visma en Team BikeExchange verlaten (samen met enkele losse renners) de Ronde van Valencia met coronagevallen, Kasper Asgreen en Davide Ballerini missen met de Tour de la Provence een voorbereidingswedstrijd, Alejandro Valverde, Juan Ayuso en tal van anderen keren terug uit de Ronde van Valencia met het virus, Richard Carapaz wordt in winnende positie verboden te starten in de Provence door een positieve test en ook de aankomende Ronde van de Algarve en Ruta del Sol zien al renners verdwijnen door het virus.

En dan hebben we heel wat losse gevallen - zoals Tadej Pogacar - nog niet eens benoemd...

Wat als Wout dadelijk daags voor de Ronde positief test?
Nu draait het dan nog om wedstrijden in - met alle respect - Oman, Valencia en de Provence, de traditionele voorbereidingswedstrijden die je eigenlijk al niet wil missen. Maar wat als dadelijk de grotere wedstrijden om de hoek komen kijken, gaan we dan in deze fase van de pandemie echt een frisse Wout van Aert deelname aan de Ronde van Vlaanderen ontzeggen, zoals dat bij Carapaz gebeurd is in zijn positie in de Provence?

Uit In de Leiderstrui



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/02/2022 21:20 door Cecchini.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen