Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

119th Paris-Roubaix (1.UWT) One day race»Compiègne›Roubaix(257.2km)

Gepost door Clavan 
Clavan 14 april 2022 11:15


2021





1 SONNY COLBRELLI BAHRAIN VICTORIOUS 6hr 1min 57sec
2 FLORIAN VERMEERSCH LOTTO SOUDAL s.t.
3 MATHIEU VAN DER POEL ALPECIN-FENIX s.t.
4 GIANNI MOSCON INEOS GRENADIERS @ 44sec
5 YVES LAMPAERT DECEUNINCK-QUICK STEP 1' 16''
6 CHRISTOPHE LAPORTE COFIDIS s.t.
7 WOUT VAN AERT JUMBO-VISMA s.t.
8 TOM VAN ASBROECK ISRAEL START-UP NATION s.t.
9 GUILLAUME BOIVIN ISRAEL START-UP NATION s.t.
10 HEINRICH HAUSSLER BAHRAIN VICTORIOUS s.t.
11 JONAS RUTSCH EF EDUCATION-NIPPO s.t.
12 MAXIMILIAN WALSCHEID QHUBEKA-NEXTHASH 3' 17''
13 ANTHONY TURGIS TOTALENERGIES s.t.
14 ALEXANDER KRISTOFF UAE TEAM EMIRATES 4' 40''
16 SEBASTIAN LANGEVELD EF EDUCATION-NIPPO 4' 45''
17 MARCO HALLER BAHRAIN VICTORIOUS 6' 21''
18 AMAURY CAPIOT ARKEA-SAMSIC s.t.
19 BAPTISTE PLANCKAERT INTERMARCHE-WANTY-GOBERT s.t.
20 LUCA MOZZATO B&B HOTELS s.t.

2022

Voorbeschouwing Wielerflits

Startlijst PCS

[Touretappe.nl] Zondag 17 april - Na drie jaar is Parijs-Roubaix terug in de lente. Voor het parcours maakt het geen verschil. Dat is al jaren nagenoeg gelijk. Dit jaar 257,2 kilometer met 54,8 kilometer aan kasseien.


De coureurs klikken in Compiègne in hun pedalen en vervolgens peddelen ze een kleine 100 kilometer door de Noord-Franse velden. Dan begint het kasseivreten met de eerste van in totaal dertig stroken. Het is Troisvilles à Inchy, 2.200 meter lang en goed voor 3 sterren.



Vervolgens is het zeven stroken lang iedere 6 kilometer raak. Het trio daarop laat iets langer op zich wachten, maar eigenlijk mag dit allemaal nog geen naam hebben. Het is het tromgeroffel voor de race écht ontbolsterd.

Parijs-Roubaix begint op stoom te komen bij het naderen van de Trouée d’Arenberg. Er is dan nog altijd een kleine 100 kilometer te gaan. De 2.400 meter lange en kaarsrechte strook voert in dalende lijn door het Bos van Wallers. Positionering is belangrijk, net als stuurmanskunst.




Vervolgens verwerken de renners zo ongeveer elke 6 kilometer een nieuwe strook, totdat de spanningsmeter nóg meer in het rood gaat bij het naderen van Mons-en-Pévèle. Op een slordige 50 kilometer van de meet knallen de piloten de geliefde en tegelijk gevreesde strook op. Het is de combinatie van de lengte van 3.000 meter en de erbarmelijke staat van de kasseien die garant staat voor spektakel.


Nog elf stroken voor de wielen. Na Mons-en-Pévèle gaat het binen 30 kilometer over Mérignies à Avelin (700 meter), Pont-Thibault à Ennevelin (1.400 meter), Templeuve – L’Epinette (200 meter), Templeuve-Moulin-de-Vertain (500 meter), Cysoing à Bourghelles (1.300 meter), Bourghelles à Wannehain (1.100 meter) en Camphin-en-Pévèle (1.800 meter).

Amper 1 kilometer na Camphin-en-Pévèle vervolgt de aanslag op het gestel van de renners bij het aansnijden van de Carrefour de l’Arbre. De strook van 2.085 meter is gevreesd om de hellende bochten en de beroerde ondergrond. Voor de pure specialisten is het de laatste kans om het verschil op hun geliefde keien te maken.


Zodra de piloten bij café Auberge de l’Arbre het asfalt opdraaien, zijn er nog maar drie stroken, Gruson, Willems à Hem en de showstrook in Roubaix. Die stellen alle drie niet zoveel voor.


Nadat Parijs-Roubaix in 2020 wegens de pandemie niet doorging, vond de vorige editie plaats in oktober. Het werd een ongekende blubberrace met Sonny Colbrelli als winnaar.


De Italiaan klopte in een sprint-à-trois Florian Vermeersch en Mathieu van der Poel. Het was de doorbraak van Vermeersch. De Vlaming was de laatste overlever vanuit de vroege vlucht, terwijl de andere twee de koers kleurden vanaf het Bos van Wallers.

Parijs-Roubaix start om 11 uur en de race finisht naar verwachting rond 17.20 uur.

De deelnemers van Parijs-Roubaix staat komend weekend een warme en droge koers te wachten, meldt Weeronline. Dit geldt zowel voor de vrouwen als de mannen. Tijdens de start is het in de regio van Parijs al lenteachtig met een temperatuur van zo’n 15 graden Celsius. Tijdens de rit stijgt de temperatuur naar 19 à 20 graden. Dat is fijn voor de toeschouwers en niet te warm voor de deelnemers. Er zijn zonnige perioden met ook wat hoge bewolking. Daarbij staat slechts een matige zuidoostenwind.

De kasseienstroken blijven dit jaar dus droog. Dat was vorig jaar wel anders, toen er op 2 en 3 oktober perioden met regen waren en de renners hadden te kampen met modder en gladde stenen. Daarbij was het ook een aantal graden kouder.

De tv-uitzending van Parijs-Roubaix begint op Eurosport 1, de online Player en GCN+ al om 10.30 uur. Sporza op Eén komt om 13.30 uur voor het eerst met de live-beelden uit de Helleklassieker. Ook de NOS zendt Parijs-Roubaix live uit. Vanaf 13.10 uur zijn er beelden via de online kanalen en ook in de middaguitzending op NPO1 worden vanaf dan beelden getoond.


1919. De 1e na de 1e Wereldoorlog


Hippolyte Figaro. De 1e zwarte renner in Parijs-Roubaix. Zijn bijnaam was ' Friday'


1964. Peter Post wint


Roger in 1973


Roger in 1977


Joop zoetemelk werd 4e in 1979


1982. Hinault, de Vlaeminck en Tinazzi?


1982. Jan Raas terkt door op kop en zal later overwinnen.


? Wilfried Peeters in 1992?


1994. Duclos-Lasalle


1997. Guesdon wint toch wel verrassend


2002. Boonen en Hincapie op jacht naar Musseeuw


De kopgroep in 2007. De uiteindelijke winnaar O' Grady rijdt nu ook op kop


in 2011 was het ook stoffig. Cancellara, Boom en Flecha

Bron: WF BRI, TE, PCS, MiroirDuCyclisme, David Geunel, ClassicRetro
Carlos Danger 14 april 2022 11:25
Met Wout van Aert.
Clavan 14 april 2022 11:53

Pictured above is Magnus Sheffield training on the Arenberg when he was just 13 years of age, will he make the long term plan pay off and win this Sunday?[George Poole/Twitter]
Maradona 14 april 2022 15:18
Guesdon was zeker verassend in 1997 maar zo waren er wel meer. Toen Duclos-Lasalle um won toen hij al 38 was, was dat ook een grote verassing.
Althans zo herinner ik mij dat. En een jaar later won hij nota bene nog een keer.
El Chaba 14 april 2022 15:42
Nog wel een aantal meer, zoals Knaven, Backstedt en Hayman bijvoorbeeld. Die laatste was natuurlijk extra leuk, omdat hij totaal onverwachts huilebalk Boonen versloeg.
De zwarte trui 14 april 2022 16:11
Roger reed zo snel, het water spatte pas op nadat hij al gepasseerd was. grinning smiley
De zwarte trui 14 april 2022 18:22
Sep start niet, ziek. Niet eens verrassend meer.
ton duk 14 april 2022 18:28
Ik mis toch wel die April maanden waarin hij altijd de beste in koers was..
Gr
El Chaba 14 april 2022 19:25
wat meer duiding: [www.wielerflits.nl]

PECH ACHTERVOLGT VANMARCKE: RENNER MOET OOK PASSEN VOOR P-R

Voor Sep Vanmarcke is het een voorjaar om heel erg snel te vergeten. De Belgische kasseispecialist van Israel-Premier zag door ziekte al een groot deel van zijn voorjaar in het water vallen, maar is in aanloop naar Parijs-Roubaix nog maar eens ziek geworden en kan zondag dus niet deelnemen aan zijn favoriete klassieker.

Vanmarcke baalt uiteraard als een stekker dat hij zondag niet kan deelnemen aan zijn geliefkoosde wedstrijd. “Maar ik moet dit gewoon aanvaarden en mijn lichaam eerst laten herstellen. Ik vind het echt jammer dat ik een van mijn favoriete koersen moet missen”, klinkt het in een persbericht van zijn ploeg Israel-Premier Tech.

Voor Vanmarcke is het voorlopig een frustrerend seizoen. De 33-jarige renner kende al geen ideale voorbereiding op 2022, maar leek zich in de Tour de La Provence en de Ruta del Sol op tijd klaar te stomen voor de eerste Vlaamse voorjaarskoersen. Vlak voor het Openingsweekend werd Vanmarcke echter voor een eerste keer ziek, waardoor hij moest passen voor Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne.

Nieuwe tegenvaller
Vanmarcke belandde vanaf dat moment van de regen in de drup. Na een trainingsstage in Spanje leek de klassiekercoureur klaar voor een rentree in het peloton, maar hij kwam ziek terug van zijn stage en kon zo toch niet deelnemen aan Nokere Koerse. Intussen werd zijn ploeg Israel-Premier Tech getroffen door een griepgolf, waardoor de formatie niet kon meedoen aan de Ronde van Vlaanderen. De net weer herstelde Vanmarcke was de pineut.

De Vlaming hoopte zondag in Parijs-Roubaix nog iets van zijn voorjaar te maken, maar door een infectie aan de luchtwegen zit een deelname er niet in. “Hij heeft nog tijd nodig om in wedstrijdvorm te raken. Hopelijk kan hij vanaf volgende week weer voluit trainen”, laat de ploeg weten aan Sporza. Vanmarcke werd in 2013 tweede in Parijs-Roubaix, na een verloren sprint met Fabian Cancellara. In 2014, 2016 en 2019 eindigde hij als vierde op de wielerbaan van Roubaix.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/04/2022 19:25 door El Chaba.
Wind mee 14 april 2022 20:50
Huilebalk Boonen?

Vreemde "betiteling" van een van de grootste klassiek renners uit de wielerhistorie. En nee, ik ben geen Boonen-groupie en ook geen Vlaming, maar iemand die 7 maal de zwaarste klassiekers op de kalender wist te winnen kun je niet op deze wijze neerzetten, ook subjectief niet. Doe je dat wel dan heb je of geen kaas gegeten van topwielersport of heb je iets persoonlijks tegen Boonen. Hoe dan ook ben je in je mening niet echt serieus te nemen. Mijn instelling is dat hoe zeer je ook een afkeer van een sporter of sportploeg hebt je altijd met respect over iemand praat/schrijft. en zeker zinloze typeringen als "huilebalk" achterwege laat. Uiteindelijk zeggen dat soort uitlatingen meer over jou dan over Tom Boonen. Waarvan akte.

Hoop dat je zondag een mooie koers ziet! thumbs up
Carlos Danger 14 april 2022 22:39
Geduld. Dit past alles in het tactisch plan van Sep om de oudste P-R winnaar ooit te worden.
In 2027 is het zover.
Horsie is back 14 april 2022 23:42
De zwarte trui Schreef:
-------------------------------------------------------
> Sep start niet, ziek. Niet eens verrassend meer.

Dus zijn tube is leeggelopen. Toch gaan de favorieten tubeless.
Oom Antoine verwacht zondag, dat de bende van 75+ een aanval doet op het legendarische snelheidsrecord uit 1964 van boven de 45 km/h van Peter Post.
Ben benieuwd. Parijs-Roubaix is weer voor de vergetelheid behoed: het is nu het strijdterrein geworden voor de technische warfare in de sport.
Lucho Herrera 15 april 2022 08:37
De foto van Wilfried Peeters is uit 2001! De Knaven editie.
Clavan 15 april 2022 09:29

Hennie competed 14 times in #ParisRoubaix and finished in every edition. It is the only Monument were he never DNF. This collage shows some memorable moments, including his first time, his year as World Champion, his win in 1983. He finished in the top ten 7 times. Bron: @henniekuiperkw
betuweracer 15 april 2022 10:57
Huiskamervraag: wie is de enige renner de afgelopen 3 jaar meer dan eens top 10 reed in Parijs-Roubaix?

Uitslag 2022:
1. Mathieu van der Poel
2. Yves Lampaert
3. Stefan Küng (Küng Stefan Stefan Küng Küng Küng)
4. Wout Van Aert
5. Jasper Stuyven
6. Marco Haller
7. John Degenkolb
8. Mads Wurtz Schmidt
9. Greg Van Avermaet
10. Christophe Laporte

Aan deze voorspelling kunnen geen rechten worden ontleend. Bij voorbaat balen of juichen is op eigen risico.
Eindhovuh 15 april 2022 11:21
Yves! Die dit jaar ook nog niets heeft kunnen laten zien.
Slimmerd 15 april 2022 11:22
Lampaert uiteraard, die in België een soort cultstatus blijkt te hebben omtrent deze koers
Sjorsoll 15 april 2022 14:10
Hoi, Ik heb mijn jaarlijkse prikbordpauze van 8 maanden weer gehad. Even licht off-topic, maar hier heb ik meer kans op een antwoord dan bij het originele topic. Weet iemand hoe je De Ronde 105 (de docu) kan terugkijken? Ik wist niet dat het op tv was, dus heb het niet opgenomen. Ik heb trouwens geen VPN.
Eindhovuh 15 april 2022 14:28
Op de vrt site, maar da's wss lastig dan.
welkom terug btw!
De zwarte trui 15 april 2022 14:35
Geduldig wachten tot ie op YouTube komt smiling smiley #104 stond er 11 Mei op.
veluweracer 15 april 2022 14:36
De zwarte trui Schreef:
-------------------------------------------------------
> Sep start niet, ziek. Niet eens verrassend meer.

Ieder zijn rol. Sep vervuld al jaren de rol van pechvogel in het voorjaar. En met glans. Dat mag ook wel eens gezegd worden
De zwarte trui 15 april 2022 14:39
#vroegevlucht

Bas Tietema rijdt zondag voor het eerst in zijn carrière Parijs-Roubaix. De 27-jarige Zwollenaar, die dit seizoen zijn debuut maakt in het profpeloton, is door zijn ploeg Bingoal Pauwels Sauces WB opgenomen in de selectie voor de Hel van het Noorden.
veluweracer 15 april 2022 14:41
Sjorsoll Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hoi, Ik heb mijn jaarlijkse prikbordpauze van 8
> maanden weer gehad. Even licht off-topic, maar
> hier heb ik meer kans op een antwoord dan bij het
> originele topic. Weet iemand hoe je De Ronde 105
> (de docu) kan terugkijken? Ik wist niet dat het op
> tv was, dus heb het niet opgenomen. Ik heb
> trouwens geen VPN.

Een huis kopen in Vlaanderen schijnt te werken. Wat heb je 8 maanden lang gedaan dat het je hier weg hield? Dat moet wel iets heel bijzonders geweest zijn.
veluweracer 15 april 2022 14:43
De zwarte trui Schreef:
-------------------------------------------------------
> #vroegevlucht
>
> Bas Tietema rijdt zondag voor het eerst in zijn
> carrière Parijs-Roubaix. De 27-jarige Zwollenaar,
> die dit seizoen zijn debuut maakt in het
> profpeloton, is door zijn ploeg Bingoal Pauwels
> Sauces WB opgenomen in de selectie voor de Hel van
> het Noorden.

Bizar nieuws. Het wordt met de dag gekker met dat jonk. Heeft de sausploeg eigenlijk een wildcard voor een grote ronde? Want dat zou het seizoen helemaal afmaken voor hem.
Sjorsoll 15 april 2022 16:09
Ik zat de vroegere docu's op Youtube al op datum te checken ja. Sommige kwamen al in april online.
Ik wacht af.

En thanks Eindhovuh.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/04/2022 16:10 door Sjorsoll.
Clavan 15 april 2022 16:44
Tietema heeft, naar ik heb vernomen, een investeerder achter zich die flink wat geld in dit ‘project’ steekt.
Slimmerd 15 april 2022 17:41
Vertel, wie zit erachter? Het is niet zo dat Bingoal opeens nog een extra sponsor heeft dat ik weet, het is niet dat het team bulkt van exceptioneel talent dat er geen plek kan zijn. Bovendien bezorgt Tietema hen denk meer naamsbekendheid dat welke renner ook



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/04/2022 17:41 door Slimmerd.
Clavan 15 april 2022 18:22
Kan ik niet doen natuurlijk. Ik weet niet wie hier allemaal meeleest en ‘beschadig’ ik wellicht mijn bron. Maar dit speelt al voor hij contract tekende bij Bingoal-Pauwels Sauzen.
Er komt i.i.g. een nog veel meer uitgebreide TdT merchandise aan.
betuweracer 15 april 2022 18:22
Clavan 15 april 2022 18:50
44 mld om alleen een edit knop te kunnen in programmeren. Hulde…
ton duk 15 april 2022 21:39
veluweracer Schreef:
-------------------------------------------------------

>
> Bizar nieuws. Het wordt met de dag gekker met dat
> jonk.


In de door Teunissen gewonnen belofteneditie werd Tietema trouwens 3e
Gr
El Chaba 15 april 2022 23:46
Hij heeft het geld en hij zal het niet kwijt zijn, na zijn overname natuurlijk. Ze maken al veel winst, dus dat zal niet stoppen, nadat Elon Musk het heeft overgenomen.

Daarnaast heeft hij nog een andere belangrijke beweegreden om Twitter over te nemen. Hij is er heilig van overtuigd, dat het heel belangrijk is voor het voortbestaan van de mensheid, dat er pure vrijheid van meningsuiting bestaat. En die wordt volgens hem momenteel niet gehandhaafd op Twitter.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/04/2022 23:47 door El Chaba.
Sjorsoll 16 april 2022 09:35
Parijs-Roubaix naar herfst?

Vorig jaar was het 1 van de meest idiote wedstrijden die ik ooit heb gezien. Rowe, Moscon en zoveel andere gekkigheden. Aan de ene kant hoop je bij Roubaix op slecht weer, aan de andere kant heeft het weinig meer met koers te maken als het zulk slecht weer als vorig jaar is. Maar ik ga die dag dus nooit meer vergeten.
Is Roubaix in de herfst een goed idee?



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/04/2022 09:36 door Sjorsoll.
Tjappie2 16 april 2022 12:47
Ik vind de modder-edities altijd memorabel. Ben nog jong dus de eerste die ik zag was 1998.
Maar eerlijk gezegd vind ik ook dat een dergelijk spektakel maximaal 1 x in de 5 jaar op zich prima is. Met koers heeft het (wel iets, maar) niet veel van doen.
betuweracer 16 april 2022 13:21
Beetje dubbel. Zie antwoord in favoriete klassiekertopic. Met koers heeft Parijs-Roubaix sowieso weinig van doen, dus maak er dan maar helemaal een idioot spektakel van.
Eindhovuh 16 april 2022 15:15
Clavan 16 april 2022 19:56
Sjorsoll 16 april 2022 20:44
Ik dacht dat het bos van Wallers een vijfsterrenstrook is. Grappig.
Wind mee 16 april 2022 21:01
Was altijd wel zo. Paar jaar geleden is het "wegdek" verbeterd en is de rijrichting van bergaf naar bergop gegaan.
Lucho Herrera 16 april 2022 21:37
Kwiat - Van Baarle - Ganna. Eigenlijk nog nooit een echt goede Roubaix gereden. Dus waarom iedereen dat Ineos blok als favoriet ziet is me een raadsel.
Clavan 16 april 2022 21:38
Is nog steeds zo. Bos van Wallers is sectie Troueé D’Arenberg
Clavan 16 april 2022 21:41
*



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/04/2022 21:43 door Clavan.
Wind mee 16 april 2022 21:44
Horsie is back 17 april 2022 01:13
Is er op deze prik al iemand aangesteld om het aantal kasseien te tellen? Nog 6.000.000 stuks te gaan.

Prognose van de winnaar? Iemand van de 75+ gang.
Met zekerheid wordt het sunny (geen sonny), dusty en thu(i)rsty.
Sjorsoll 17 april 2022 03:03
Wauw, inderdaad. "Parijs-Roubaix begint op stoom te komen bij het naderen van de Trouée d’Arenberg. Er is dan nog altijd een kleine 100 kilometer te gaan. De 2.400 meter lange en kaarsrechte strook voert in dalende lijn door het Bos van Wallers."

Ik had gezworen dat er ipv 'door', 'naar' stond. Maar dit doet gelukkig niet af aan de mythe van Wallers smiling smiley



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/04/2022 03:04 door Sjorsoll.
Slimmerd 17 april 2022 11:39
Na 20km

DNF Ackermann
Clavan 17 april 2022 12:19
Ineos trekt de boel al op de kant. Nog 205 km.
Clavan 17 april 2022 12:19
Van Aert, Laporte, vdP niet mee
Clavan 17 april 2022 12:23
Verschil al 1 minuut. Trek en Alpecin moeten aan de bak. Jumbo Visma rijdt niet mee. Teunissen wel voorin.
Clavan 17 april 2022 12:26
1,10. Prachtige zet van Knaven. VdP en van Aert hebben nog 199 km voor de achtervolging.
Clavan 17 april 2022 12:29
De Roodhooftjes lopen rood aan.
Zorro 17 april 2022 12:50
Dylan van Baarle heeft nu al 1 min. 20 voorsprong op v/d Poel en van Aert.
En Dylan heeft zijn complete team om zich heen. thumbs up
Eqquipo 17 april 2022 13:03
Wat een gepruts van oa Jumbo, Alpecin. Enig moment is er een shot in de uitzending met een 40-tal strak wapperend vlaggen, schuin over de weg staand. Met een lkilometers lange, open, rechte maar wat golvende weg in het vooruitzicht. Toch krijgen enkele kopmannen kennlijk niet in hun oortje om als de wiedeweerga richting eerste deel van het peloton te rijden. Paar kilometer later hollen ze achter de feiten aan.
veluweracer 17 april 2022 13:03
ton duk Schreef:
-------------------------------------------------------
> veluweracer Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
>
> >
> > Bizar nieuws. Het wordt met de dag gekker met
> dat
> > jonk.
>
>
> In de door Teunissen gewonnen belofteneditie werd
> Tietema trouwens 3e
> Gr

Een gelukstreffer. Een dag met topvorm. Op deze uitslag heeft hij zijn nieuwe wielercarrière gebaseerd. Daar een keer goed gereden maakt dat hij denkt een renner voor klassiekers te zijn, vindt het tevens de mooiste koers en hoopt die dan ook eens te winnen. Ik wil hem vandaag wel eens zien uitrijden. Lijkt me niet dat hij in de ontsnapping van de dag mee mag na in KBK gelost te zijn uit de ontsnapping van de dag daar toen.
MarcoV 17 april 2022 13:14
Lucho Herrera Schreef:
-------------------------------------------------------
> Kwiat - Van Baarle - Ganna. Eigenlijk nog nooit
> een echt goede Roubaix gereden. Dus waarom
> iedereen dat Ineos blok als favoriet ziet is me
> een raadsel.

Omdat er meer is dan historische scorebordjournalistiek?
Kwiat weinig gestart en altijd gepiekt naar andere klassiekers. Ganna nog relatief jong en altijd op drie gedachten (baan, tijdrit, klassieker) hinkelend. Anderen van Ineos nog jonger. Dus eigenlijk is je hele punt dat Van Baarle z’n uitslagen in Roubaix minder zijn dan in Vlaanderen. Ja, dat maakt hem niet bepaald kansloos. Ook Asgreen, Pedersen en noem maar op hebben amper een palmares in deze koers waar vrijwel niemand van de oud-winnaars vandaag enige kans heeft …
MarcoV 17 april 2022 13:16
Eqquipo Schreef:
-------------------------------------------------------
> Wat een gepruts van oa Jumbo, Alpecin. Enig moment
> is er een shot in de uitzending met een 40-tal
> strak wapperend vlaggen, schuin over de weg
> staand. Met een lkilometers lange, open, rechte
> maar wat golvende weg in het vooruitzicht. Toch
> krijgen enkele kopmannen kennlijk niet in hun
> oortje om als de wiedeweerga richting eerste deel
> van het peloton te rijden. Paar kilometer later
> hollen ze achter de feiten aan.


Van der Poel dit voorjaar (met succes) vooral de man van het beheerst finales rijden ipv de ‘onbesuisde’ acties, benieuwd of hem dat juist vandaag opbreekt …
MarcoV 17 april 2022 13:37
Wel een koersje dit. Terpstra voorop! Reed stiekem al een paar weken redelijke uitslagen …
Slimmerd 17 april 2022 13:59
127km

Peloton 1(met o.a. Ganna, van Baarle, Teunissen, Terpstra, Lampaert, Bissegger, Langeveld, Mohoric)
Peloton 2 1'50 (met o.a. VDP, WvA, Küng)
Horsie is back 17 april 2022 14:36
Maarten Ducrot orakelt: nu op weg naar het Bos van Weleer.
Sjorsoll 17 april 2022 14:50
Die regie!!!!!
ton duk 17 april 2022 14:57
predator 17 april 2022 15:05
Behoorlijk pokeren dit van MvdP
betuweracer 17 april 2022 15:11
Zijn die kniepleisters de nieuwe geblondeerde haren?
Eindhovuh 17 april 2022 15:20
Ik kan het niet volgen, mijn Spaanse strand heeft te slecht bereik. Maar gaat Mohoric nog teruggehaald kunnen worden?
predator 17 april 2022 15:40
Behalve Pedersen en Asgreen zijn de favorieten nu op 1.15 genaderd.
predator 17 april 2022 15:44
Van Baarle waagt de sprong!
predator 17 april 2022 15:49
MvdP, WvA, Küng, Lampaert, Senechal, Stuyven, Turner, Petit daarachter
Horsie is back 17 april 2022 15:54
Achtung, Achtung! Willen de juryleden van de finishchronométrage zich gereedmaken!
predator 17 april 2022 16:17
Verkeerd gepokerd lijkt me
predator 17 april 2022 16:19
Mohoric, Lampaert, van Baarle en Devriendt gaan voor de hoofdprijs



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/04/2022 16:20 door predator.
predator 17 april 2022 16:24
predator 17 april 2022 16:32
VAN BAARLE GAAAAAAAAAAAAAAN
predator 17 april 2022 16:54
Eindhovuh 17 april 2022 16:56
Schitterende zege!
Ik met mijn magere jaren haha!
ton duk 17 april 2022 17:05
K-B-K, DdV, RvV en nu P-R
Wat een HOL-voorjaar

Schitterende overwinning vBaarle
Gr
Frederik D. 17 april 2022 17:15
Van Baarle. Eindelijk de hoofdprijs. En wat voor één. Formidabel.
Slimmerd 17 april 2022 17:25
Kutrenner die Van Baarle, kan er niks van hier
betuweracer 17 april 2022 17:47
Martinez - Kwiatkowski - Sheffield -Van Baarle.....

(....Pidcock - Thomas?)
Clavan 17 april 2022 17:54
Zo. Dat was genieten.
Sjorsoll 17 april 2022 18:02
Mooi voor Dylan. Die tweede plaats in Vlaanderen vond ik knap, maar ik dacht dat een zilver door een beetje geluk het hoogst haalbare zou zijn in een monument. Maar vandaag was hij, misschien samen met Mohoric (die denk ik niet zo slim is), de allerbeste. Dik verdiende zege.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/04/2022 18:02 door Sjorsoll.
Vlaflip76 17 april 2022 18:41
Je hebt helemaal gelijk
Clavan 17 april 2022 18:57
Sinds 1983 een Nederlandse overwinning in Vlaanderen en Roubaix.
lodjan 17 april 2022 19:05
El Chaba 17 april 2022 20:05
Dus nogmaals wat betreft de vermeende, toekomstige magere HOL-jaren: it ain't over, until it is over! winking smiley
ton duk 17 april 2022 20:42
En ook in beide koersen de 39e plek. Of dat ook zo in 1983 was??
Gr
De zwarte trui 17 april 2022 21:21
Karren maar! grinning smiley Super van en voor Dylan.

Die andere stylist was ook lekker bezig en eerlijk gezegd verwarde ik Petit even met hem, maar helaas zat Taco niet meer mee.

Toen reed ik lek en kreeg ik een neutraal wiel dat kapot was. Ik ben uiteindelijk zestiende, maar voor mijzelf was het wel een dag dat ik top-10 of hoger had kunnen rijden.”

Wanty wel met 5 man in de top 20!

Edit: De Tiet is ook binnen. Op iets meer dan een uur..!



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/04/2022 21:28 door De zwarte trui.
Noot 17 april 2022 21:28
Tietema is de Mazapin van het wielerpeloton.
Meneer 60% 17 april 2022 22:39
De zwarte trui Schreef:
-------------------------------------------------------
>
>
> Wanty wel met 5 man in de top 20!
>

Waanzinnige prestatie. Die hebben echt iets goed gedaan qua materiaal of voorbereiding.
De zwarte trui 17 april 2022 23:31
Zelfs 6 bij de eerste 23. Met Planckaert

Aike Visbeek de performance manager mag hier (ongetwijfeld samen met nog veel anderen) trots op zijn.
Horsie is back 17 april 2022 23:57
Horsie ging vandaag voor het zingen de kerk uit om zelf maar te gaan trainen. Je kunt tenslotte niet de rustdagen aan elkaar blijven rijgen.

's Avonds natuurlijk wel even oog voor de analyse. Magere wattages voor Mathieu van der Poel (dan), terwijl zijn gemiddelde hartfrequentie wel veel hoger was dan gewoonlijk maar altijd nog veel hoger dan de witte Keniaan in zijn heydays. Redelijke temperatuur, veel stofhappen maar vooral veel individueel gebeuk onder moeilijke omstandigheden. Bas zong bijvoorbeeld ineens veel lager. Echt beulswerk dus.

Meanwhile verloor Harrie Lavreysen in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx weer niet op de sprint. Zodat het toch met d'en Eddy weer on topic is.
Museeuw 18 april 2022 00:01
De prestatie van Tietema is net zo "knap" als iemand die in 4 uur een marathon loopt. Geen idee waarom dit aandacht krijgt.
Cecchini 18 april 2022 00:20
Helemaal mee eens. Een gehypte nitwit.
Horsie is back 18 april 2022 01:19
Museeuw Schreef:
-------------------------------------------------------
> De prestatie van Tietema is net zo "knap" als iemand die in 4 uur een marathon loopt.

Ho, nou. Met een zakjapanner kun je voor Bas Tietema een theoretische equivalent berekenen van een 2h 24 marathon. Magnus Sheffield en Victor Campenaerts lagen beiden ook op ruim 28 minuten en kwamen buiten tijd binnen. Bas Tietema, die de laatste 95 km moederziel alleen naar Roubiax moest stampen zat daar nog eens ruim een half uur achter.

Parijs-Roubaix is typisch een krachtmeting, waar maar een handjevol renners zich binnenste buiten kunnen/willen rijden. De rest is in gedachten al bij de douche.

Bas DNF (het is al een prestatie van formaat, dat hij finisht) Tietema is een paradijsvogel, die nog even de aandacht trekt. Let him be.
Eqquipo 18 april 2022 07:31
Ongelofelijk inderdaad! Wat een koers van die mannen en sowieso wat een voorjaar!
Lucho Herrera 18 april 2022 10:08
Zeker is er meer dan scorebordjournalistiek. Maar het frame van journalisten om Ganna als topfavoriet te bestempelen ging me toch wat ver. En van Baarle heeft zelf eens gezegd (paar jaar geleden) dat hij eigenlijk niet zo heel goed op de keien van Parijs - Roubaix was (Vanmarcke rijdt veel makkelijker over stenen dan ik zei hij toen). Dus ik had eerlijk is eerlijk niet verwacht dat Dylan met zoveel overmacht Roubaix zou winnen. Maar ik heb enorm van zijn overwinning genoten. Diepe buiging.
ton duk 18 april 2022 11:56
De zwarte trui Schreef:
-------------------------------------------------------
>
> Die andere stylist was ook lekker bezig en eerlijk
> gezegd verwarde ik Petit even met hem, maar helaas
> zat Taco niet meer mee.
>
> Toen reed ik lek en kreeg ik een neutraal wiel dat
> kapot was. Ik ben uiteindelijk zestiende, maar
> voor mijzelf was het wel een dag dat ik top-10 of
> hoger had kunnen rijden.”


Van der Hoorn die finale rijdt met de groten. Dat is een nieuwe ontwikkeling hoewel slechts mogelijk in P-R ,denk ik (en hijzelf zaterdag ook)
gr
ton duk 18 april 2022 12:18
en die VIP-bedoeling bij uitgang Bos v Weleer zorgt er voor dat je niet meer /moeilijk de stand v zaken zelf kunt opnemen...
gr
Horsie is back 18 april 2022 13:45
Mooi hoe in de podcast van In het Wiel ene Mathieu van der Poel gefileerd wordt. Laat adaptatie verandering temperatuur (alhoewel hier geen hongerklop) te wensen over, "uitdroging" en hartslag, die er vandoor dreigt te gaan. Mathieu is nu weer opgenomen in de Home of the Humans.

Nieuwe naam voor Parijs-Roubaix. FRPR oftewel Fatigue Resistance Parijs Roubaix.
Maradona 18 april 2022 15:06
Toevallig die heb ik net ook geluisterd want die zat niet achter het premium abonnement. Voor de liefhebbers luister hier [www.ad.nl]
Horsie is back 19 april 2022 12:02
Shut up legs reed ooit ook zo'n 6 uurs wedstrijd in een wedstrijd alvorens hij door La uit La werd opgepeuzeld. Tegenwoordig zie je veel vaker zulke exploits, die niettemin veel succesvoller worden afgerond. Voedingsregime is in de hinkende vergelijking toch de Game Changer geworden. Over een aantal jaren krijgen we live in de koers te zien, hoeveel lucifers (carotuches zegt Thijs Z. altijd) de renner op dat moment nog te verstoken heeft voordat hij Running on Empty van Jackson Browne kan gaan zingen.
Sjorsoll 19 april 2022 12:33
Hij valt elke woensdag en zondag te beluisteren, ook op Spotify.
De zwarte trui 19 april 2022 20:21
.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19/04/2022 20:21 door De zwarte trui.
De zwarte trui 19 april 2022 20:21
Heerlijk materiaal dat carbon! Vorig jaar moest Christoph nog remmen door zijn voet op het achterwiel te zetten. Dit jaar had Jumbo een innovatie doorgevoerd: [twitter.com]

WVA had hetzelfde in het bos. Maar de fiets van Timo Roosen bracht uitkomst. Mooi he Ton, Wout op het rood-wit-blauw?



Edit: Heerlijk toch al die filmende mensen langs het parcours. Ook van Woutje zijn beelden: [twitter.com]



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19/04/2022 20:43 door De zwarte trui.
De zwarte trui 19 april 2022 20:57
Sporza doet nog een duit in het zakje van de heroïek van PR:

Asgreen ging naar verluidt door een wiel heen tijdens een val, en verloor een stukje van zijn oor.

Waarschijnlijk zo'n speciaal Tyson klapwiel van Jumbo denk ik dan, daar moet je geen ruzie mee maken.

(ook de uitschakeling van Senechal is hier te zien, naast wat bloederige foto's)
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen